|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
Cytat:
![]() |
#3422 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Tak w sumie wenecji na lato niepolecam...W momecie kiedy jest cieplo wenecja niezbyt przyjemnie pachnie...To miasto polecam na jesien i zime...Zwlaszcza w czasie karnawalu...Jest wtedy bajecznie i kolorowo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Raczkowanie
|
Hej wiecie patrze ,że piszecie cos o rodzicach i podziekowaniach,jak tez mam mały problem
![]() Z podziękowaniami u mnie to jest tak: my dziekowac bedziemy tylko dla rodziców tż i to i im bardzo sie należy ![]() Ojca mojego na moim żlubie nie bedzie napewno nie zasługuje na to!!!!a moja mam nie żyje ![]() podziekujemy jeszcze naszym świadkom bo bardzo nam pomagaja ![]() Wiem ze nie wszystkim to moze pasowac i ktos moze pomyślec ze to nie mądre i nie stosowne nie zaprosic ojca,ale on nawet nie zasłoguje na słowo ojciec!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To jeszcze te: ![]() zdjęcie nr 4 - mówimy rodzicom o dzidzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
Mbu83 podobno księdza Antoniego chcą zabrać do Koszalina
![]()
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej... ale mi się jakoś tak smutno zrobiło... ![]()
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę? No to trzeba go będzie ścignąć w Koszalinie
![]()
#3429 |
Rozeznanie
|
Mbu83 moglabym ogladac wasze zdjecia i ogladac i ogladac...
![]() Ja tez polecam Blugarie-kolezanka byla i bardzo chwalila ![]() Dziewczyny tak ogladam zdjecia slubne (bo caly czas zastanawiam sie nad kwiatami) i na wiekszej ilisci gdzie przy lawkach sa pokazne bukiety to sa sztuczne!!! Wiadomo ze przy oltarzu musza byc zywe (musza nie musza ja chce ![]() Co o tym myslicie???
#3430 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jestem przerażona formalnościami i brakiem czasu. Brakuje nam ostatniej nauki, poradni i zgrupowania (co to jest??), a proboszcz parafii, w której się pobieramy, wybywa gdzieś w lipcu i prosi o dokumenty już na dniach. Ja z proboszczem z rodzimej parafii jestem pokłócona i boję się, że będzie robił problemy. Kompletnie zgłupiałam co, w jakim czasie i gdzie mam składać - gdzie "dawać" na zapowiedzi? W mojej parafii? Narzeczonego? Czy tej, gdzie się pobieramy? Dodam, że urodziłam się w Lublinie i stamtąd muszę załatwić odpis aktu urodzenia. Da się to zrobić na odległość? Oj, "papierkowy" stres mnie zżera. Proszę o pomoc
![]()
#3431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgrupowania nie zawsze sa obawiazkowe. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Praga jest cudowna, moi znajomi byli na dniach, są bardzo zadowoleni mimo, że turystów było mnóstwo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Zakorzenienie
|
Gosiunia, te wszystkie formalności dopiero przede mną, poza tym oboje z TŻ jesteśmy z jednej parafii (tam, gdzie bierzemy ślub), więc zapewne będzie mniej do załatwiania. Zgrupowania to chyba dzień skupienia - u mnie przynajmniej jest coś takiego, obowiązkowo.
Mbu, w Chorwacji byłam dwa razy. Jest przepięknie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaz podejrzwam, że to jest nie często praktykowane, bo wtedy dana parafia (młodych) nie zarobi na zapowiedziach itd. (trochę to brutalnie zabrzmialo, ale takie są realia). Spróbujcie moze Wam się uda ... najlepiej jak wybierzecie się do przychylniejszej parafii. ale namąciłam, ale mam nadzieje, ze coś niecoś da się zrozumieć. Ostatnio dowiedziałam się też, że nasz urzad stanu cywilnego to będzie urząd, który jest urzędem odpowednim dla parafii w której się bierze ślub. Dlatego trzeba uważać jak się wybrało kościół gdzies daleko, bo potem może być problem z dokumentami (odpisami). ... chociaż ostatnio mija siostra z narzeczonym odebrali akrt urodzenia w tym samym urzedzie (jej), bo podobno teraz nie trzeba już jeździć do swojego tylko można o taki odpis poprosić w kazdym urzędzie (napewno działa to W-wie, nie wiem czy na terenie całej Polski) Teraz już zupelnie zamieszałam ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zakorzenienie
|
Poszliśmy do jubilera i pytamy, gdzie nasza zguba. A on do nas, że obrączki już od 2 tygodni czekają na odbiór
![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam czy to pytanie jest do mnie? Bo wiem, że jest kilka mart a brak kropek (m.a.r.t.a) powoduje, że czasem nie wiem o kogo chodzi ![]() Co do garnituru obejdziemy wszystkie wrocławskie galerie (Dominikańską, Grunwaldzką, Arkady) wdepniemy do Magnolii, na rynek. Na razie jeszcze nie mamy w planie rozglądania się za męskim ciuchem.
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-05-27 o 18:25 Powód: trochę literowek się nazbierało... |
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mbu śliczności te Twoje zdjątka ![]() ta biurokracja mnie załamuje, a już za chwilkę będziemy to wszystko załatwiać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3438 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja mamuśka mówi to samo, że mamy nie ponosić dodatkowych kosztów. Mam nadzieje, ze przez takie akcje grawer nie ulegnie zniszczeniu ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny pomysł, bo niedobrze mi sie robi jak widzę te sztuczne kwiaty przy ławkach ![]() Miałam brać dekoratorkę do kościoła i sama już nie wiem czy brać ją czy nie... Chciała jakieś 300 zł za strojenie kościoła wraz z kwiatami. To dużo?? Nie znam się na takich cenach, więc sama nie wiem co począć! Cytat:
![]() My ostatnio kupiliśmy pięęęękny garnitur w Sunset Suits. Trzeba było kupić nowy, bo okazało się w marcu, że Łukaszka spodnie od garnituru się nie dopinają! A w maju komunia :/ Kosztował 699 zł, stalowy, dwuczęściowy, śliczny! A co do obrączek... to ten jubiler mi się nie podoba!! ![]() Dziewczyny mają rację! Złoto się rozciąga! A nie dokleja ![]() A poza tym rzeczywiście jeśli on z Wami umowę spisywał to chyba brał wymiar i to, że zrobił źle to jego biznes!! Płaciliście już za to?? Kłóć się z nim, bo chce Was w balona zrobić!! ![]()
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() A żeby poprawić sobie trochę humor pochwalę się Wam, że jutro idziemy do USC podpisać formalności ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak na marginesie, obrączki mogłabym odebrać sama (termin był wczoraj) - do tego jubilera mam 5 minut drogi pieszo, ale właśnie wolę, żeby TŻ osobiście sprawdził, czy wszystko jest ok z jego obrączką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Wtajemniczenie
|
Snowlove
LilStar dzasta110 kasienka1985 dziękuję bardzo za opinie ![]() biedronka19876 ava80 sanetka paulinamalinka86 u nas ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przy okazji podziękowań chcielibyśmy też podziękować mojej kochanej siostrzyczce - świadkowej. Dużo dla nas zrobiła, w sensie materialnym i nie tylko. I wpadłam na pomysł (zresztą zaciągnięty z imprezy pożegnalnej koleżanki z pracy), żeby kupić antyramę i powklejać tam jej kilka najlepszych fotek i do tego dać jeszcze koszulkę z napisem typu "Kochana Siostra" albo "Super Siostra". Zwłaszcza, że ona tego kompletnie się nie spodziewa ![]() ![]() ![]() paulinamalinka86 ślubujemy tego samego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Wtajemniczenie
|
Malutka świetny pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Mbu83 jesli mowisz o kresie maj czerwiec to jest tlocznie bo jest najtaniej na swiecie...Ale w pozniejszym okresie jest super...Wcale niejest tak tlocznie...Mila atmosfera wiele barow i miejsc do wypoczynku...Ja bylam w ciazy chorwacji i w bluagri i bardzo zle to przeszlam.Bardzo bolal mni etam brzuch dolem i grozili poronieniem a w naszych okolicach mi przeszlo...Ale to jzu wiesz niemoja sprawa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
![]() wklejam zdjęcia obrączek i zaproszenia ![]() ![]() Dziękuję za miłe słowa pocieszenia Milibili AgataR faktycznie to cudeńka a jaki kolorek) m.a.r.t.a. to nie Wasza wina tylko jubilera także on powinien ponieść ewentualny koszt. trzymam kciuki za usc ![]() Birichcina zrealizowałaś swój plan dnia?-podobnie jak kasience1985 podobał mi się ostatni punkcik i wcieliłam go w życie-prześliczne pumaski balerinki ![]() Mbu-brak słów ![]() paulamalinka86 przykro mi, że masz taką sytuację.ale pamiętaj, że to ma być Wasz szczęsliwy dzień i na ślubie mają być osoby które będą się cieszyć tym dniem razem z Wami.nie przejmuj się jeśli znjadą się osoby które będą krytykować Twoją decyzję-niektórym nigdy nie dogodzisz malutka24 uważam że to super pomysł-na pewno sprawi Jej to ogromną przyjemność i zabieram się do czytania zaległości ![]() aaa zapomniałabym- obrączka TŻ bez brylancika ![]() Edytowane przez LilStar Czas edycji: 2008-05-27 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Wtajemniczenie
|
izazusia
świetny pomysł z tym pucharem ![]() ![]() ![]() tylko gdzie ja go mogę kupić??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Zakorzenienie
|
Puchary dostaniesz w każdym sklepie sportowym. A grawer można zlecić u złotnika.
#3449 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3450 |
Zadomowienie
|
m.a.r.t.a mój Tż dzis odebrał nasze obrączki i okazało sie,ze jego jest za duza,więc facet wziął ją od razu i zmniejszył(oczywiscie za darmo).ja jeszcze nie wiem jaka jest moja,bo nie widziałam,ani nie przymierzałam,ale jubiler od razu zastrzegł do Tż'ta,że jesli by cos nie pasowało w mojej(byłaby na duża/za mała)to zeby przyniesc i on od razu poprawi za darmo.Także podobnie jak dziewczyny myśle,ze ten twoj jubiler coś ostro kombinuje
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.