![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
cieszę sie,że mam dziewczynkę
![]() ![]() Zu władowałam większą ilość kaszki-jakoś tam mi się wsypało ![]() dołożyłam pół słoiczka suszonych śliwek i na 2 razy zjadła teraz śpi już 1.40min-zobaczymy jak długo pośpi i ciekawe czy będzie miała ochotę na obiad ![]() Zu niby je,ale cały czas marudzi przy tym ![]() je na raty-a ja mam wrażenie,że jej wciskam żarcie ![]() no,ale nie wiem kiedy mam jej dawać jak jest głodna to tylko cyc i po cycu ewent mogę jej cokolwiek zacząć wciskać,ale wiele nie zje a np. 1h po cycu też nie chce,bo chyba najedzona albo po prostu-jak wcześniej przewidziałam-znudziło jej się to jedzenie ![]() Tulis-super,że Oliwka tak pięknie je ![]() Sławko-się nie stresuj,bo Zu też mało je-a jest m-c starsza ![]() no i patrz na Marcelka i jego cierpliwą mamuśkę-1,5mca nie chciał nawet ust zamoczyć a teraz wciąga ze smakiem ![]() ufff....dobrze czytać,że nie tylko Zu w 3-6 chodzi ![]() te brytyjskie dzieci chyba jakieś większe są ![]() a next to mój nr1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Hej, wczoraj mialam tu Was poczytac, ale Hania koncertowala, wiec jednak skupilismy sie na niej (zeby nie urazic uczuc mlodej spiewaczki
![]() Jak juz w koncu padla, to urzadzilismy sobie maraton filmowy.. ja do 4ej machnelam 3 filmy (z przerwami na uspokajanie Hani, bo ja burza kilka razy obudzila i przestraszyla) a TZ 2 i 1/4 (trzeci film byl babski, wiec taktownie wyjasnil, ze juz spiacy i rano do pracy ![]() Cale szczescie, ze Hania byla kochana i rano ladnie spala ![]() ![]() Edit: Tulis, Martka, fajnie ze dzieciaki ladnie juz Wam jedzie ![]() ![]() Ann, moj Hanulek drobniutki jest i chociaz ma prawie 7 miesiecy tez miesci sie w niektore bodziaki i spodniczki z nexta na 3-6mies., ale spodnie juz od dawna nosi na 6-9.. smiesznie. Tez bardzo lubie ten sklep, maja bardzo fajne ciuszki za przyzwoite ceny, a jak jest promocja, to juz wogle ![]() Z drugiej strony, niby maja tez takie fajne buciki dla dzieciakow, ale wczoraj na nic nie moglam sie zdecydowac. No wlasnie, dzieczyny, jakie buty kupujecie dzieciakom? Nie wiem jak to jest w Polsce, tutaj w wielu sklepach (akurat nie w Next) buciorki oznakowane sa jako te do chodzenia (odpowiednio wyprofilowane, solidne, podeszwa zgina sie itd.), do raczkowania (takie, ktore sie nie slizgaja na gladkiej powierzchni, nie za sztywne ale i nie za miekkie, nie krepujace ruchow) a wczesniej jeszcze sa "przed-chodzeniem" (najbardziej "kapciowate"), kazde z nich dostepne w roznych rozmiarach. Na jakie byscie sie zdecydowaly? Hania coraz czesciej stoi, sama juz sie w lozeczku czasem podciagnie i staje przy szczebelkach.. (az strach sie bac) ale za raczkowanie sie nie bierze (pelzanie jej czasem wyjdzie, ale wydaje mi sie, ze niechcacy). Wola mnie juz.. a mialam chociaz w kuchni przygarnac.
#4533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiedziałam kiedy karmić bo na głodzie i wrzasku było trodno, godzinę po cycu nie był głodny a po 2 to już spał. potem na nowo..... Teraz je na głodzie. Zamiast cyca raz kaszkę, raz obiadek, a po obiadku deserek ![]() Chociaż dziś kaszki nie chciał i padł cyc. dałam zwykłą zmieszaną ze śliwkami i widocznie nie zasmakował, malinową wciąga ale całą buźkę miał w chrostkach więc odstawiłam ![]() zaraz mały idzie z babcią na spacer. Odkwokowuję się ![]()
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
a u nas kupy dziś brak
![]() niestety nie mam sliweczek, to moze dam jabłuszko? nie orientujecie się czy w rossmanie dostane obiadki gerbera, bo cos mi sie kojarzy że tylko hipp i bobovita tamsą? Byłyśmy na kiermaszu, fajne rzeczy robione przez osoby niepełnosprawne, takie oryginalne, niepowtarzalne. Wziełyśmy udział w loterii kupiłam los i wygrałysmy dzbanuszek (hehe kazdy los wygrywał ![]() potem pospacerowałysmy po parku, w muszli koncertowej były występy, trochę popatrzyłysmy ale zbyt głosno było i poszłysmy dalej na spacer. Jak Gosia usnęła chciałam sobie usiąść poczytać książkę - chciałabym ją skończyć jeszcze na urlopie, juz nie duzo mi zostało, a tu jak na złość wszędzie ławki pozajmowane przez babcie, które namietnie wystawiały buzki do słonca ![]() Nie jest mi dane doczytac książke ani to zebym była choć lekko musnieta słońcem Niedługo bedę straszyć swą bladoscią ![]() Pojechalabym jutro z rodzicami na działkę i tam wystawiła swoje kończyny do słońca ale moja mam ma chyba grypę jelitową, cała noc ją męczyło, kilka dni temu siostrę ale ona tylko przez jeden wieczór wymiotowała. Nie chcę od nich tego swiństwa załapać, chyba ze juz załapałyśmy, bo wczoraj byłysmy u rodziców ![]() świetnie ![]() nie wiecie kiedy Celka wraca? EDIT juz nie potrzebujemy sliweczki ani jabłuszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Raczkowanie
|
Śmieszek kochany
#4536 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny doradźcie mi proszę
![]() Bo ja z TZ jestesmy tylko po rejestracji cywilnej ze tak powiem i 4 pazdziernika mamy weselisko. I w zwiazku z tym,ktora kiecka bardziej wam sie podoba? 1.z rekawkami 2. na jedno ramie,tylko nie sugerujcie sie kolorem rozowym,nie znalazlam innych zdjec tego modelu.
#4537 | |
Wtajemniczenie
|
Oliwka śliczna i jaka radosna
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4538 |
Rozeznanie
|
Oliwka sliczna moj Hubis juz nie chce lezec na brzuszku tylko chyc odrazu na plecy
![]() Mi tez ta pierwsza sukienka bardziej sie podoba Yoolia ale wam zazdroszcze raz koncertow itego ze sie cos dzieje dwa pogody ktora u nas z dnia na dzien gorsza. Dzis w nocy burza caly czas kropi. Martwi mnie to bo pogoda w Hiszpanii taka sama a ja nastawilam sie na upaly ![]() Szperrr ja w bucikach nie pomoge poniewaz nie jestem za tym zeby dzieci mialy buciorki jak nie chodzabo i po co noga sie meczy itd Hubert ma 1 pare takich raczej sztywnych butow czyli pewnie dobrych do chodzenia ale zakladam mu je sporadycznie. Hubis dzis znowu zjadl moj obiadek ![]() Dzis mnie bardzo zaskoczyl bo pierwszy raz od urodzenia nie zasnal mi na spacerze dziwne bo raz to byla jego pora dwa zawsze ![]() ![]() Slawko nie przejmuj sie jak synciowi cos zasmakuje to nie nadazysz z nabieraniem jedzonka ![]()
#4539 |
Zakorzenienie
|
Oliwka-smieszotka slodziutka
![]() Tulis, Slawka, my nawet papierow nie mamy - czyli teoretycznie wolna jestem ![]() ![]() ![]() Agi, jak jest cieplutko to faktycznie, po co buty, ale jak jest chlodniej to Hania ma zimne nozki jak jest tylko w skarpetkach, wiec buty by sie przydaly - a jak juz kupowac, to chcialam cos porzadnego. Zamowilam wozek, ale dostaniemy go dopiero za kilka tygodni ![]() dzis dzien marudy
#4540 |
Zakorzenienie
|
SZperrr-który w końcu?
z butami nie pomogę,ale jak Hania taka do przodu to może już do nauki chodzenia ![]() ja butki tylko na wyjścia zakładam,w domu skarpety a najczęściej boso-bo i tak je ściąga Tulis-pierwsza ![]() ale to przecież Twój wybór.na pewno w każdej będziesz super wyglądać. chyba sama dokończę ten słoik marchewki z ziemniakiem i brokuła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
śliczna
![]() Cytat:
![]() druga - tylko kolor mi się podoba - mam zboczenie na punkcie "niebałych" sukien ślubnych ![]() i Hanie Wam ochrzcili ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
kompletnie co innego
![]() ![]() tez mnie to zastanowilo ![]() ![]() ![]() ![]()
#4543 |
Zadomowienie
|
Tak tak zdecydowanie pierwsza sukienka.
A my dziś pojechaliśmy kupić krzesełko do karmienia, nie było takiego jak chciałam. Kupiliśmy oczywiście multum wszystkiego, a krzesełko zamówiłam na allegro. Fajne, z takim śmiesznym ptakiem ![]()
#4544 |
Zakorzenienie
|
z jakim ptakiem?
![]() co kupiliście? ja mam nadzieję,że Zu załapie z jedzonkiem jak Marcelek zjadła co miała,ale cały dzień za nią biegałam z łyżeczką ![]() Szperrr-Jane jest cool ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
tulis - pierwsza kiecka
![]() Muszę się zebrać i opierdzielić teściową, bo mi działa na nerwy ostatnio - zawsze przychodzi po 20. Doskonale wie, że my o tej porze kąpiemy i kładziemy Huberta - to jak go po kąpieli karmię (on zawsze jest już śpiący i zamyka i trze oczka) to stoi nad nim i gada. Jego to rozprasza i denerwuje, bo wybudza ![]() Dla jasności - ona mieszka 5 min piechotą od nas, a pracę kończy najpóźniej o 13 - naprawdę ma czas, żeby podejść wcześniej. Powiedziałam tż, że jeśli przychodzi w porze zasypiania Huberta, to niech nie wchodzi na górę ![]() Zła jestem i się czepiam szczegółów, bo mnie wczoraj siostra tż jakoś tak...zmęczyła czy sama nie wiem, co. Ona ma 12 lat i bardzo lubi spędzać z nami czas - no ok, ale bez przesady. Wczoraj miałam do pozałatwiania sprawy w UP i tż wziął wolne. Ucieszyłam się, pomyślałam od razu o pozałatwianiu wszystkich swoich spraw (uczelnia, lekarz), zakupach, chciałam wyskoczyć na lody- ona akurat zadzwoniła do tż - no i się wprosiła. Wkurzyło mnie to, bo chciałam w 3 tylko, a poza tym uważam, że tż mógłby mnie najpierw spytać ![]() Pojechaliśmy tylko do UP, bo nie chciało mi się już nic więcej. Zdenerwowała mnie, bo jak siedzi z tyłu z Hubertem to go cały czas maca - on śpi,ma ona mu rączki ciągnie, bo chce go trzymać za rączkę...albo jak stajemy na światłach czy jakiś hałas jest to Hubert otwiera oczka (ale zaraz znów zasypia) a ona w tej sekundzie do niego już gada i zaczepia. Tłumaczę jej, że on śpi i żeby go zostawiła - "nie śpi, bo miał otwarte oczy" Wróciliśmy - ona o nas i tak do wieczora. Teścowa zadowolona - bo obiad jej dam i ma z głowy ![]() Ech, to nie tak, ze ja coś do tej małej mam, ale po prostu nie mam ochoty na jej ciągłe towarzystwo... Najchętniej wszędzie by z nami jeździła, np dzwoni w niedzielę i pyta, czy gdzieś nie jedziemy na wycieczkę albo basen, bo ona chce z nami. TŻ sie zawszse jej szkoda robi i chce ją brać - a jak ja nie mam ochoty, to wychodzę na wredną. Ja rozumiem, ze jemu jest jej szkoda (jej tato zmarł rok temu) ale do cholery - od małego ją wszędzie braliśmy: zoo, basen, kino, łyżwy, sanki, wycieczki - a brat praktycznie nigdy (raptem parę razy). Ech,,,wyżaliłam sie... ![]() Jutro odbieram dowód Huberta - mamy w planach Pragę (myślałam o tej niedzieli, ale jest festyn u mnie z okazji dni mojej miejscowości, na którym występują moje przedszkolaki-i obiecałam im, że będę), no ale co się odwlecze, to... ![]() (tylko muszę plany trzymać w tajemnicy i postawić tż z rana przed faktem dokonanym - wstawaj, jedziemy ![]() lea - widzę cię :p Uśmiałam sie wczoraj do łęz z twojego tż (mam nadzieję, że mi wybaczysz) Zrobiłam tż leczo na kolację - i zeżarłam razem z nim, ważę chyba ze sto kilo, blee Idę się "debilować" ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14761
widziałyście w którymś z wrocławskich rossmanów? szukam i szzukam - i nigdzie nie ma |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
Prima, kiedys ja bylam taka mlodsza siostra..
![]() ![]() Lea, baaaaaardzo dlugi, o => ![]() Martka, a jaki chcecie fotelik? Ja sie juz nastawialam na okreslony typ, a tesciowie kupili Hani taki... beznadziejny ![]() ![]() ![]() Jutro rano mam byc u lekarza.. i troche sie boje ![]() ![]()
#4548 |
Zakorzenienie
|
Szperrr-nie bój żaby-na pewno wszystko jest oki
kciukasy zaciskam ![]() ale daj szybko znać,bo pracować muszę ![]() myśl z fotelikiem super-w końcu u nich też musi być ![]() a jaki chcesz? Prima-nie zazdroszczę piątego koła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
heh, no mężowi nagadałam- niech sobie ten mały Imoł znajdzie przyjaciół, a nie ze starymi
![]() Hubert o 2 obudził się na jedzenie ![]() czy wasze dzieci też małpieją? On chwyta wszystko w ręce i przekłada z rąk do stóp; na macie wiesza się rękami i nogami (tylko tyłek leży, bo nie ma siły go unieść) |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
heh, no mężowi nagadałam- niech sobie ten mały Imoł znajdzie przyjaciół, a nie ze starymi
![]() Hubert o 2 obudził się na jedzenie ![]() czy wasze dzieci też małpieją? On chwyta wszystko w ręce i przekłada z rąk do stóp; na macie wiesza się rękami i nogami (tylko tyłek leży, bo nie ma siły go unieść) |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
o tak! z Zu małpa rodowita
![]() wszystko co ma w zasięgu rąk musi też opleść nogami ![]() co do nocki to dzisiejsza również udana ![]() jeśli miałoby Cię to pocieszyć to napiszę,że dla mnie udana to taka: jedzonko o 23.30 2 4 7 ![]() może Hubiś jakiś skok ma |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj pobudeczka 3.45 ![]() ![]() ![]() Oczywiście nadal ignoruje łyżeczkę no ale będę cierpliwa - dzięki dziewczyny za pocieszenie ![]() Prim ja też bym sie wnerwiła ![]() ![]() Hmm.... No i zapomniałam co miałam jeszcze skrobnąć ![]() To miłego dnia ![]()
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazwyczaj z rana Hubert pogada do siebie, pobawi karuzelą i misiem - i potem dopiero maruda sie załącza - a dziś od samego przebudzenia. Leżał między nami i kwiczał i pokrzykiwał ![]() Teraz maltretuje karuzelę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Rozeznanie
|
hej
u nas dzis noc z przebudzankami musialam wstawac polozyc Hubcia na boczek podrapac glowke plecki wsadzic smoka i spal dalej ale o 4 juz nie chcial zasnac bez mleka. Primka ja Ci nawet zazzdroszcze takiej szwagierki duzo moze pomoc ![]() ![]() Szperrr no tak czasami w stopki zimno ja nastawilam sie ze bedzie lato moze dlatego ![]() Ann jejku ty to sie nawstajesz ![]() Martko pochwal sie krzeselkiem ![]() Ja narzie Hubcia karmie na lezaczku do zabawy ![]() Ale sie wczoraj wkurzylam przyszedl znajomy TZ oczywiscie z browarem. Ja dostalam od TZ wolne na 3 godz bo obiecalam wejsc do znajomej. Przyszlam okazalo sie ze ten kolega sobie pofolgowal z piwem i byl dosc glosny. Zblizala sie godz 20 zaczelam glosno gadac do Hubcia zde zaraz sie kapiemy idziemy spac a kolega nic siedzi i jakby nie slyszal. Po kąpaniu Hubis dostaje mleczka i czesto usypia a ten krzyczy opowiada nie mowiac juz ze puszka (pusta na szczescie)ladowala caly czas na podloge robiac halas- jeju ludzie to maja tupet. Nie mowilam nic ale moja mina mowila wszystko TZ bylo glupio ale nastepnym razem poprostu zwroce uwage ze nasza goscinnos sie konczy i czas do domu. Dodam ze meczymy sie teraz w 1 pokoju ![]() Zaraz idziemy na zakupy do hiszpanii choc teraz mysle nie o stroju kapielowym a o swetrze ![]() Hubcio ostatnio jest maniakim tv fakt ze moge go czyms zajac 10 min jednak potem wylaczam, zeby oczek nie meczyl. A wlasnie mam pytanko co myslicie o jedzonku dzieciecym w puszce np te z lidla? pewnie lepsze sa w slioczkach co?
#4555 |
Zadomowienie
|
Sprawdzam czy mi posta nie wetnie
Edit Ok bo rano się wkórzyłam jak nie wiem, tyle napisałam i wszystko poszło w ... Kupiliśmy krzesełko Chicco Polly safari, z takim śmiesznym ptakiem na tapicerce. podoba mi się bo jest takie wesołe i kolorowe. Pojechaliśmy wczoraj do Pati i Maksza i nic specjalnego nie bylo, wieć zamówiłam na allegro. Kupiliśmy młodemu pieluszki Sleep & Play ale trochę więcej się po nich spodziewałam. Wiecie ta reklama gdzie dziecko śpi całą noc ![]() ![]() Fajne są takie mięciutkie, tylko rano były przesiurkane, a kupiłam 4. Już się z wszystkimi przestawiłam na 4 ![]() Oprócz tego wzięłam te kółeczka do przywieszania zabawek które polecałyście - młody szaleje. Grającą grzechotkę - mały płacze jak ją słyszy. Grającą maskotkę - mały wrzeszczy jak ją widzi. Od dziś kupuje proste i tanie zabawki ![]() Edit krzesełko http://www.allegro.pl/item368287072_..._wys_12_h.html
#4556 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, mam pytanie.... moje dziecko od dluzszego czasu srednio chce jesc. Tzn nie mowie ze tylko mleko,ale ogolnie wszystko. Jak wczesniej Łucja jadla 180-210ml na jeden raz, tak teraz 120-150 to jest gora, a przewaznie to juz tak na sile te 120zje. Najczesciej zje jakies 80-100ml. Za to dość sporo pije ostatnimi czasy. Nawet sie zastanawialam, bo przeszlismy teraz na mleko bebilon pepti, bo wyszla malej skaza bialkowa, ale jak tak pomysle, to juz przed zmiana mleka jadla podobnie... i nie wiem czy sie mam martwic czy nie...
wogole dla mam, ktorych dzieci maja skazę mam p ytanie... jakie mleczko podajecie swoim malenstwom? i co jeszcze procz mleka, czego nie mozna... bo dla mnie to bebilon pepti smierdzi i nie dobre jest jak nie wiem co no i czym zageszczacie takie mleczko? |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do jedzenia procz mleka daje sinlac-kaszka dla dzieci ze skaza. Daje ja gloweni na kolacje ale czasami tez i do poludnia. Poza tym zupa jarzynowa zageszcona lyzeczka lub dwiema lyzeczkami sinlacu. Mleko zageszcalam kaszkami ryzowymi,ale od kiedy pije dwojke i zaczela jesc sinlac,to posilkow mlecznych juz nie zageszczam. teraz nie daje zadnych kaszek ryzowych,zadnych owocow,bo u dziecka z alergia czesto na poczatku szkodzi. Zero miesa z kurczaka-bardzo uczula-bylo o tym tutaj ostatnio. Co do mniejszego apetytu,to napewno jest on wynikiem skazy. Minie ale trzeba cierpliwie czekac,gdy my przechodzilismy w wieku 3 miesiecy na bebilon to oliwia nie pila wiecej jak 60 ml,a po kilku dniach jak organizm doszedl do siebie i zaczela czuc sie lepiej,to zaczela pic normlanie. dzis rano wypila prawie 180ml,a kolo 12.30 zjadla 70 ml sinlacu i wypila 150 ml. Ale jeszze tydzien-nie temu postanowila sie odchudzacc,nie chciala jesc i w ciagu 1,5 tygodnia nie przybrala nic. Dzis juz jest lepiej i wazy 6530g.
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Martka-no tak-narzeczeni powinni mieć te same krzesełka
![]() i myślałaś,że po tych pampkach będzie dłużej spał ? ![]() 1/3 słoiczka zupki jarzynowej to na razie max dla ZU ![]() ale zjadła-dobre i to ponawiam pytanie-można codziennie dziecku marfefkę dawać? bo w każdej zupce czy daniu jest ![]() Misia-co u Was,jak Uszek? |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zadomowienie
|
Ann czy to znaczy że Zu ma Chicco czy ptaka na tapicerce
![]() ![]() No tak się naiwnie łudziłam z tym spaniem ![]() Ja myślę że takie trochę marchewki nie zaszkodzi. Pewnie co innego gdyby na obiad jadła całą porcję i tylko marchewki. Ale inaczej jeśli jedzonko jest urozmaicone. I pewnie dobrze też codziennie jakieś jabłuszko albo inny rozluźniający owoc podać. Myślę że wtedy wszystko jest ok.
#4560 |
Raczkowanie
|
Ja daje Oliwi codziennie marchewke w polaczeniu z ziemniakami lub w zupie jarzynowej. Nie ma problemow ze stolcem-pomimo ze owocow nie moge jej dawac. Z tego co sie orientuje to na pocztku gdy dziecko zaczyna jesc zupki i np. zjada lyzke zupy,to 1/2 tej porcji powinna stanowic sama marchew juz pisalam to kiedys.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.