|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Hypnotic, wiesz ja też czasem wracam myślami do tego co było ale wtedy zazwyczaj robi mi sie żal straconego czasu i wole nie patrzeć z a siebie, nie analizować moich błędów tak jest łatwiej. A moje "P" to przecież nawet nie przypominało p
hehe i ile ja na nim byłam tydzień dwa ![]() Cytat:
ehhhhCytat:
nie myśl o tym co było i nie żałuj straconego czasu tylko żyj pełnią życia tak jakby tamto nigdy sie nie zdarzyłoPlameczko- bez strachu , wszystko będzie dbrze, nie spisuj co masz powiedzieć, pomyśl chwilkę przed wizytą co mniej więcej jest Twoim problemem i z czym Sobie nie radzisz i od tego zacznij a reszta sama sie potoczy, jak nie będziesz wiedizął co mówić to psycholog zada Ci odpowiednie pytania
|
|
#2132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym - gratuluję ![]() Cytat:
![]() poza tym, że mam zakwasy na brzuchu, zmierzyłam się w talii i wyszło 1,5 cm więcej. czy to możliwe, że miesnie sa jakby... opuchniete przez zakwasy? jak chcecie, nie odpisujcie, bo w sumie 1,5 cm - co to jest... poza tym - nic. serio. zjadłam sobie przed chwilą fistaszki i też sobie myślę, czy są b. niezdrowe dobra, dobra, już przestaję.Funky czy u Ciebie lepiej?
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie miałam... A truskawki to przecież prawie sama woda... Nawet nie rozumiem skąd to "Ale nie dam się..."... zastanawiasz się nad nimi jakby to conajmniej czekolada byla... ![]() Wybacz, ale to ... straszne ![]() Funky Kochana Asilos Słonko już Tylko 6 dni ! ![]() Izus to nie żart Wkońcu jak będe więcej jeść to wypadało by się wiecej ruszać, bo nie mam zamiaru się roztyć nie dziękuje
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą mięśnie tez mogły sie ładnie wyrzeźbić i dodać tych parę mm brzuszek masz śliczny i na prawdę nie ma się czym przejmować ![]() A u mnie bez zmian
|
|
#2135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że u Ciebie bez zmian Cytat:
(ech, nie mam już siły co do tego zwiększania ruchu, o którym tak niektóre trąbicie... zwłaszcza, że większość tu się rusza i to b. dużo no, ale nieważne...)
|
|
|
#2136 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A byłam u psychologa i nawet fajnie się gadało, mówiła że moge kątrolować wage tylko bez obsesji i że nawet moge być szczupła a nie gruba itp. Tylko mówiła że musze iść do ginekologa ![]() Edit wiosenko brzuch niekiedy jest większy również rano i nawet nie myśl że przytyłaś!
|
|
#2137 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja już lecę, mam sporo nauki, a jeszcze nic dziś nie zrobiłam
. Moje wiersze wyślę Ci jutro Agness, ok? Życzę Wam miłej nocy
|
|
|
|
#2138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak widać to ona musiałą to powiedzieć, bo nam nie wierzyłaś ![]() ![]() no, musisz (okres) ![]() Cytat:
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem idiotką chyba. kurczę.nie no, może od ćwiczeń czasem tak... 'puchną'? on wyglądał b. płasko - jak zwykle, ale te cm. niech mnie ktoś przytuli... (albo mocno uderzy w coś)
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
mimo to wiem, że jutro też się zmierzę i boję się, że bardzo, bardzo się zdołuję.
|
|
#2143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak będzie więcej to mięśnie ci się jeszcze bardziej rozbudowują
|
|
#2144 | |||
|
Rozeznanie
|
Odważę się wpisać, a nie tylko czytać, a co mi tam.
![]() Cytat:
Także nie myśl o jakimś tam R. Na pewno masz śliczny brzuszek. Głowa do góry, moja guru, jeśli idzie o zdrowe podejście do siebie. ![]() A odpowiadając na Twoje pytanie z NCJ o wyrzuty sumienia u mnie - hm, chyba doszłam ostatnio do podobnych wniosków jak Tamonita. Za parę dni minie rok od dnia, kiedy rzucił mnie chłopak. Wtedy całkowicie straciłam poczucie własnej wartości. Do tego przeżywałam duży stres, ponieważ wyobrażałam sobie, że po nudnym liceum życie moje studenckie będzie towarzyską bajką. ^^ A tak przecież nie jest. Nigdy nie dostaje się bajki automatycznie, trzeba trochę na nią zapracować. Wykazywałam mało inicjatywy, myślałam że znajomi przyjdą do mnie sami, no i dalej byłam samotna. I jeszcze stres związany z chęcią bycia najlepszą we wszystkim. Wypruwanie sobie żył na studiach. Z tych wszystkich stresów - przewlekła choroba i hospitalizacja. No i ED. Ciągłe myślenie o sobie, że jestem zerem, że jestem głupia, brzydka i beznadziejna.Pora się wreszcie obudzić i żyć naprawdę. No to się obudziłam. ^^ I czuję się szczęśliwa. I kocham siebie, chyba. ![]() A jedzenie stało się zabawą bezwyrzutową. Cytat:
Masz rację, nie warto sobie życia marnować. Obudzić się, wtedy jest cudownie. ^^Cytat:
Bardzo Ci kibicuję. Jesteś naprawdę silna i dzielna. Tyle wycierpiałaś. Ale to właśnie piękne jest, tyle nas jeszcze czeka w przyszłości i tylko od nas zależy, jak będzie. Z Twoją siłą będzie wspaniale. A powiedz, jak się czuje Twoja siostra? Wiem, jak takie dolegliwości potrafią dać w kość, mam nadzieję że u niej dobrze. ![]() PS: Asilos Magdalena to niesamowita piosenka.
|
|
#2145 |
|
Raczkowanie
|
Funky jak sie trzymasz? Tak Ci wspolczuje z powodu sesji. Naprawde. Nienawidze okresow w szkole, kiedy jest mnostwo nauki, a Ty jeszcze jestes na studiach i wszytsko jest trudniejsze, materialu jest wiecej. Ale na pewno dasz sobie rade. Pamietaj, ze jestes wspaniala, madra dziewczyna i chwilowe niepowodzenia Cie nie zlamia. Mam nadzieje, ze nie przejdziesz na zadna R, ani nic podobnego
Wiosenko - to na pewno jakies chwilowe wahanie, nie przejmuj sie tym Ewelka, Hypnotic - ja mam dokladnie tak samo z udami! Wstydze sie siedziec calymi nogami na krzesle, bo wydaja sie takie grube. I mam opsesje na punkcie przerwy miedzy udami. Caigle sie martwie, czy aby takowa mam, czy mi nie zanika itd... Wiem, chore. ( :Iza : ) jeżeli czasami czytasz ten watek, to napisz, co u Ciebie Tamonita, Monochrome - podziwiam Was, wspaniale, ze zmienilyscie podejscie . Ale Tamo Ty wciaz niewiele jesz.
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
#2147 |
|
Wtajemniczenie
|
Annie, powiem jedno, nie rób tego błedu co ja- też jestem perfekcjonistką, zawsze walczyłam o oceny i średnią, a to tak naprawde nie ma sensu, bo liczy się to, co wiemy. Część moich znajomych, którzy moim zdaniem są bardzo inteligentni nawet nie marzą o pasku, chociaż zasługują co najmniej na 3 takie, niestety dzisiaj to, jakie dostajemy oceny nie odzwierciedla naszej wiedzy.
Walczyłam o średnią, teraz trochę to olałam, szkoda zycia na naukę bzdurnych rzeczy, które nam się nigdy nie przydadzą (mówi to ta, która poprawia jutro fizykę <hahaha>). Co najgorsze, musze się jutro porządnie przygotować z bioli, a juz zasypiam ![]() Nie poszłam w miniówie do szkoły, bo zimno było, ale ubrałam spódnicę za kolano, poszłam w gołych nózkach i dużo osób mi mówiło, że ładnie wyglądam, to podbudowuje ![]() Mini będzie jutro, ale z legginsami ![]() Wczoraj miałam straszną ochotę na sos waniliowy, ale po kolacji... I wiecie co? Zjadłam go, za duzo wprawdzie, ale po 10 łyżeczkach powiedziałam stop i grzecznie odłozyłam do lodówki Sukces ![]() A dzisiaj taki fajny jadłospis, ale wydaje mi się, że to typowe U, nie zrzucę 1,5 kg na takim jedzeniu. Ale teraz odczuwam z niego przyjemność, jogurt ze świeżymi owockami po 16 jest chyba tego wart . Chociaż byłam zła, bo spodnie, które już ładnie na mnie leżały znowu są za ciasne w pupie :/ Chyba pobędę na U, a jak będe gotowa to wymienię musli na takie bez cukru i trochę ograniczę węgle. Bo jak na razie moje jedzonko sprawia mi przyjemność i nie chcę tego zmieniać, chociaż nadal się ograniczam. Aaa, po napadzie spadł 1 kg, ale nadal jestem trochę na plusie.
|
#2148 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze Tamuś, że cieszysz się życiem, że odnawiasz stare znajomości, że się uśmiechasz- to bardzo, bardzo ważne Cytat:
Cytat:
Dziękuję To straaaaasznie miło z Twojej strony, że uważasz, że jestem silna i kibicujesz mi Co do mojej siostry to wszystko się przeciąga. W poniedziałek zrobiła badanie krwi i czeka na wyniki. Nadal chudnie, choć je bardzo dużo. Boje się o nią, mam nadzieję, że lekarze pomogą, że znajdą przyczynę. Do piątku już powinno być coś wiadomo. Ad. PS. to prawda Asilos Magdalena to wspaniała piosenka, zawsze wzbudza we mnie masę emocji... W ogóle piosenki The Mars Volta wywołują we mnie takie uczucia, ze nie jestem w stanie ich opisać słowami.
|
|
#2149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2150 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) się stresowałam a jak tam wchodze to z górki.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja na razie daję rade, czuje taką obojętność wobec wszystkiego, czasem nie mam już siły udawać, śmiać się , nie widzę sensu , ale mam nadzieję że któregoś dnia będzie lepiej i to chyba jedynie trzyma mnie przy życiu. Przez to wszystko czuje sie fatalnie w swoim ciele, nie umiem zaakceptować tego że tyję , nie podobam sie sobie...błędne koło.. wracam do nauki.. Mimo wszystko Miłego Dnia życzę Kochaniutkie Wizażanki
|
|
#2152 |
|
Gość
|
Iza, dziewczyny niestety mój powrót na Dietetykę oznaczał powrót do punktu wyjścia czyli na KZ.
Na szczęście jadę dziś do psychologa - może jej to wszystko opowiem. Nie wpisuję jadłospisów na NCJ bo są okropne - wróciłam do punktu wyjścia. Dziewczyny ratunku.
|
|
|
|
#2153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
Znam już termin wizyty u psychologa- 10 czerwca
sporo, ale nie mam innego wyjścia. Najgorzej, że będę musiała pewnie ustalić wizyty co tydzień, co daje 360zł. miesięcznie Do tego muszę iść do dermatologa, zrobić badania na tarczycę i wszystko prywatnie , no i oczywiście do fryzjera Może uprowadzę samolot i zarządam okupu to mi wystarczy na to wszystko ![]() Za chwilę idę do miasta po prezenty ). Zajrzę do Was wieczorkiem. Trzymajcie się mocno
|
#2155 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny,
nieładnie, po cichu podczytuję tutaj Was od dłuższego czasu. I chyba wreszcie należałoby się ujawnić... Ech. Czytam, bo w wielu Waszych wypowiedziach widzę siebie. Nie wiem, czy jest to dla mnie jakieś wsparcie, pomoc. Mimo, że niby jem normalnie, to same wiecie - problem jest w środku. Nic więcej z siebie narazie nie potrafię wydusić. Ech. Może kiedyś. Pewnie czytając moje grzeszki w wątku "Kto dziś zgrzeszył i czym" nie spodziewałybyście się, że ktoś taki jak ja mógłby mieć problemy z jedzeniem, ze sobą... Pozdrawiam wszystkie dziewczyny Trzymajcie się
|
|
|
|
#2156 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co sie stało? Wcześniej chciałas przytyc, a teraz znowu R? |
||||
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
Jestem taka szczęśliwa,bo chyba zaliczyłam chemię,dzisiaj miałam poprawę,bo groził mi niedostateczny,i jestem z siebie zadowolona Od razu humorek lepszy![]() I w ogóle dzisiaj rano przymierzałam swoje rybaczki z poprzedniego roku,a tu nawet sporo luźniejsze były W ogóle dzisiaj mam dziwny dzień jakiś,bo chwilę po IIŚn byłam głodna,teraz zjadłam obiad i nadal głodna jestem a może mi się wydaje ... ech ...ale ogólnie jest ok dzisiaj pewnie z kaloriami podobnie jak wczoraj,1400,ale może jeszcze pójdę pobiegać wieczorkiem ...Agatko - super,że już niedługo idziesz do psychologa,ale faktycznie to kosztowne ![]() Agguniu - a ja się niestety domyślałam,że możesz mieć problem,widząc wpisy do wątku z grzeszkami,chodzi o te smutne minki i w ogóle. Jednak mam nadzieję,że będzie lepiej
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2158 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie to sama nie wiem czy to już ED, czy początki, czy po prostu muszę przywyknąć do tego, że wyrzuty sumienia, napady na lodówkę i ciągłe porównywanie się z innymi to u mnie norma... Bo ciągnie się to u mnie już od ponad roku. Raz lepiej, raz gorzej. Cytat:
Nie chcę za bardzo wkręcać się w KZ, bo wiem z autopsji, że nie byłoby to dla mnie dobra... Psycholog też chyba nie wchodzi w grę, ponieważ... ech... aż tak źle nie jest. |
||
|
|
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaliczyłam chemię na 6 tam tarara
![]() Iza- spokojnie, przy zakwasach mięśnie puchną, wiem z autopsji; zawsze mam większe wtedy ![]() Weronika- byłaś chyba na P... z tego co pamiętam nawet ładnym... co się stało? |
|
|
|
#2160 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

hehe i ile ja na nim byłam tydzień dwa 

nie myśl o tym co było i nie żałuj straconego czasu tylko żyj pełnią życia tak jakby tamto nigdy sie nie zdarzyło

) to znaczy już wychodze... Od jakichś paru tygodni ciągle bym gdzieś latała...
dobra, dobra, już przestaję.
A truskawki to przecież prawie sama woda... Nawet nie rozumiem skąd to "Ale nie dam się..."... zastanawiasz się nad nimi jakby to conajmniej czekolada byla...

zresztą mięśnie tez mogły sie ładnie wyrzeźbić i dodać tych parę mm

normalnie ? 

To straaaaasznie miło z Twojej strony, że uważasz, że jestem silna i kibicujesz mi
Może uprowadzę samolot i zarządam okupu to mi wystarczy na to wszystko
). Zajrzę do Was wieczorkiem. Trzymajcie się mocno
dzisiaj pewnie z kaloriami podobnie jak wczoraj,1400,ale może jeszcze pójdę pobiegać wieczorkiem ...