Panny Młode 2008 cz.II - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-29, 08:25   #3601
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
moje wlosy dziewczynki wygladaja tak tylko teraz sa obciete o polowe
jeszzce mam pytanko do Mbu:powiedz prosze gdzie kupilas swoja bizuterie bo sie w niej zakochalam
Fajnie ze masz takie geste włoski - ja bym zrobiła burze loków jak nie lubisz koczków.
Te bizutke kupiłam na Allegro - musisz poszukać bo nie pamietam od kogo. Dałam 130 z kolczykami. Fajnie ze nie jest taka strasznie ostentacyjna bo teraz moge ja jeszcze ubrać na jakies inne okazje

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Nie polecam Wam firmy Sunset Suits. Moja mama tam pracuje i wiem jakie mają wyroby. Niektóre są dobre (te drooogie), ale duża część to po prostu chłam. Jak już to idźcie wybierać z kimś, kto się zna na materiałach, bo możecie strasznie przepłacić. Koszul nie polecam tańszych niż 100 zł. Lepsze na targu się trafiają.
W sumie to powinnam Wam Sunset polecać, bo moja mam znowu wypłaty nie dostanie, ale naprawdę dwa razy się zastanówcie zanim coś kupicie.
Niestety musze potwierdzić te opinie. SS ma bardzo kiepskie materiały - robia na ilość nie na jakość.

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Kuper w porządku i jutro też idę hihihi
Szczerze to odradzam chodzenie na solarke dzień po dniu - no chyba ze chcesz sie poparzyć . Jeżeli dopiero zaczynasz sie opalać to najplepiej zrobić 4- dniowa przerwe. Pracowałam w solarium

Cytat:
Napisane przez anna20061 Pokaż wiadomość
I tak czytam ale co niektore z was skape dla garnitur dla TZ...Jemu chyba tez sie nalezy cos pozadnego chyba...Tak mysle ja Moj juz kupil Gartur za 4 tysiace zloty...Niekupil jeszcz e butow ale w garnitur bylo wliczone wszytko...Musznik mucha krawat kamizelka...
przegięcie!
Ja mojemu nie żałowałam i na poprawiny kupił sobie za***... garniak od Pierre Carde (nie wiem jak to sie pisze) za 1500 zł z koszula - bardzo dobry gatunkowo, super leży (Darek ma o 10 cm za długie łapki do swojego wzrostu bez problemu mu odwineli ze nic nie widac)

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
dziewczyny znalazlam taki filmik, cos strasznego

http://www.smog.pl/wideo/18467/bojka_na_slubie/
Porażka, ale jakoś mi to wyglada na zagrane, bo troszku dziwne ze nikt nie zareagował tylko wszyscy sie patrzyli jak na jakieś przedstawienie :/
Stary 2008-05-29, 08:28   #3602
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
Porażka, ale jakoś mi to wyglada na zagrane, bo troszku dziwne ze nikt nie zareagował tylko wszyscy sie patrzyli jak na jakieś przedstawienie :/
tez mi to wlasnie nie pasowalo, ze zaden facet do akcji nie wkroczyl, zwlaszcza pan mlody na samym poczatku

ale ta bojka masakryczna, baby sa strasznie zaciete

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 08:31   #3603
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski za czesto si enieodzywam bo mam bardzo duzo pracy w sobote jade do annakacka do lwoch zeby zobaczyc sale i kosciol...Zrobie wam fotki...I tak czytam ale co niektore z was skape dla garnitur dla TZ...Jemu chyba tez sie nalezy cos pozadnego chyba...Tak mysle ja Moj juz kupil Gartur za 4 tysiace zloty...Niekupil jeszcz e butow ale w garnitur bylo wliczone wszytko...Musznik mucha krawat kamizelka...
dlaczego od razu skapia. my nie mamy za duzo pieniedzy i musimy z glowa wydawac.
TZ ze swojej strony zebral 6 tys na wesele. chce za to kupic obraczki, oplacic kosciol, alkohol, jakies drobniejsze wydatki np zaproszenia.

i wlasnie garnitur. mamusia mu nie kupi ani nikt, musi liczyc na siebie...

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 08:38   #3604
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
gosiunia znam ten wzrok kiedy pytam o wlasnie takie rozmiary cyckonosza a paniusie w sklepach tzw deski patrza szydercza i mowia nie mamy takich wogole na stanie!
No dokładnie. Wczoraj też weszłam i zapytałam o 65 E no dobrze myslę sobie najwyżej będzie niedopasowany (jak większość) to może 70D i w tym momencie pani zaczęła mi wyciągać staniki z miseczką C, powiedziałam jej, że chyba dość wyraźnie prosiłam o D i wyszłam.

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
dlaczego od razu skapia. my nie mamy za duzo pieniedzy i musimy z glowa wydawac.
TZ ze swojej strony zebral 6 tys na wesele. chce za to kupic obraczki, oplacic kosciol, alkohol, jakies drobniejsze wydatki np zaproszenia.

i wlasnie garnitur. mamusia mu nie kupi ani nikt, musi liczyc na siebie...
Zgadzam się to wcale nie wynika ze skapstwa. My kupujemy za jakieś 1200 i wcale nie uważam, że to za mało albo, że ten garnitur będzie gorszy. Poza tym wszystko kwestia gustu mi się np ten jasny garnitur (ze zdjęcia) wcale nie podoba.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 08:44   #3605
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Hej laski za czesto si enieodzywam bo mam bardzo duzo pracy w sobote jade do annakacka do lwoch zeby zobaczyc sale i kosciol...Zrobie wam fotki...I tak czytam ale co niektore z was skape dla garnitur dla TZ...Jemu chyba tez sie nalezy cos pozadnego chyba...Tak mysle ja Moj juz kupil Gartur za 4 tysiace zloty...Niekupil jeszcz e butow ale w garnitur bylo wliczone wszytko...Musznik mucha krawat kamizelka...
widzicie a ja myslalam ze moj jest wymagajacy...

Cytat:
Napisane przez magda_222 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ja juz po łowach Zmieniłam suknie Tamtej juz nawet nie mierzyłam, innych tez nie chciałam mierzyc, ale dały mi tak dla pewnosci. Od razu jak ta ubrałam to wiedziałam, ze to TA JEDYNA. Z tamta to było tak, ze ja wyszłam z salonu to od razu miałam watpliwosci. Teraz jestem pewna, ze to na pewno ta. Jest przepiekna az sie doczekac slubu nie moge. Aaaaa... lepiej juz nic nie pisze.

Dodatkowo kupiłam suknie na poprawiny (tez cudowna) i garniak dla TZ. Jak go ubrał to byłam w szoku, az mi sie płakac zachciało Taki przystojny.

Tu moja sukieneczka ( na żywo jeszcze ładniejsza, tu nie widac tych pieknych zdobien i koronki na dole) i dla porownania jeszcze raz ta co pierwsza wybrałam ( jednak nie zawsze pierwszy wybor najlepszy ). I jeszcze prosze poradzcie mi jakie buty do tego wybrac, sa prawie identyczne, tylko jedne sa z dodatkiem satyny.
GRATULACJE
Suknia faktycznie ladniejsza niz ta wczesniejsza

Cytat:
Jest duza, tak jak na zdjeciu, ale ja jestem chuda ( 48 kg, 167 cm) i ta suknia mnie troszke poszerza, mam takie kobiece kształty, w biodrach fajne wciecie, mam cycki (ktorych nie posiadam ). Jest idealna... kurde no wiem, ze sie zachwycam, ale strasznie sie w niej zakochałam
Jak wybierałam suknie, pokazywałam fasony sukien ktore mi sie podobaja, to od razu babki w salonie powiedziały mi, ze dobrze ze chce ten fason, bo taki mi najbardziej pasuje.
Dały mi do porownania inne, ale nieciekawie wygladałam.
Tez mam taka w ksztalcie lterki A bo tez jestem chudzina bez cycków

Cytat:
jakie slodkie

dziewczyny Kochane, wczoraj odebralismy obraczki , jak je w domu przymierzylismy, to nie chcialo nam sie ich sciagac,a tu jeszcze 3 miesiace czekac trzeba, zeby je legalnie zalozyc

oto one
Bede TUPAĆ... Wy wszystke juz macie obraczki a ja jeszcze nie

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
trochę Twojego TŻ-a rozumiem Vistula ma bardzo fajne garnitury i materiał też jest super. Zresztą mój TŻ jest taki sam, wprawdzie Vistula mu nie pasuje ale zawsze szuka odpowiedniej tkaniny.
Tez tego nie rozumem... ale on jest zdania ze markowe to najlepsiejsze... a ja chodze po lumpeksach bo mi szkoda kasy na firmowki...
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 08:45   #3606
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadzam się to wcale nie wynika ze skapstwa. My kupujemy za jakieś 1200 i wcale nie uważam, że to za mało albo, że ten garnitur będzie gorszy. Poza tym wszystko kwestia gustu mi się np ten jasny garnitur (ze zdjęcia) wcale nie podoba.
mi tez

a poprawiny tez niewiadomo jakie nie beda to ubiore TZa w spodnie od tego garnituru co ma teraz i jakas koszule- wystarczy.

a ja mam za 3 i za 4 tygodnie wesela u TZa rodzenstwa . i wymyslilam sobie ze kupie na jedno ladna sukienke ktora potem wykorzystam do przywitania mlodego przed wlasnym slubem. a na drugie moze tez cos i bedzie na poprawiny...

AgataR my nie mamy obraczek

Stary 2008-05-29, 08:46   #3607
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Gosia1007 racja. Jakby Kamil zobaczył ile ten garnitur kosztuje to sie za głowę złapał i stwierdził. Ok ja też chcę za 4 tysiące- za tysiąc kupie gajer a za pozostałe 3 nowy komputer (informatyk)
Moja sukienka będzie kosztowała ok 1500 zł, fakt faktem garnitur można nie raz ubrać no ale wątpię czy w takim srebrnym wypada gdzieś wyjść potem.
Jestem realistką, patrzę na użyteczność, liczę pieniążki jak każda młoda panna na dorobku.Nie martwię się o obuwie pana młodego- mama TZ ma sklep obuwniczy. Polecam Waszym mężczyznom buty polskiej firmy Pilpol. Są naprawdę rewelacyjnie zrobione a przy tym nie szokują cenami
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 08:49   #3608
soffera
Zadomowienie

Cytat:
No dokładnie. Wczoraj też weszłam i zapytałam o 65 E no dobrze myslę sobie najwyżej będzie niedopasowany (jak większość) to może 70D i w tym momencie pani zaczęła mi wyciągać staniki z miseczką C, powiedziałam jej, że chyba dość wyraźnie prosiłam o D i wyszłam.
Ja kupuje 70 D w Cubusie Ostatnio tak się rozpędziłam że wyszłam z trzema ( była wyprzedaż )
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 08:50   #3609
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Gosia1007 racja. Jakby Kamil zobaczył ile ten garnitur kosztuje to sie za głowę złapał i stwierdził. Ok ja też chcę za 4 tysiące- za tysiąc kupie gajer a za pozostałe 3 nowy komputer (informatyk)
moj tez by tak powiedzial. garniak za tysiac a 3 by wydal na zlozenie pily formatowej

zeby nie bylo ja siebie tez oszczednie ubieram-kiecka z dodatkami to ok 1400zl

Stary 2008-05-29, 08:52   #3610
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
Bede TUPAĆ... Wy wszystke juz macie obraczki a ja jeszcze nie
to juz smigac

Mąż i żona...
Stary 2008-05-29, 08:55   #3611
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
Tez tego nie rozumem... ale on jest zdania ze markowe to najlepsiejsze... a ja chodze po lumpeksach bo mi szkoda kasy na firmowki...
Materiał na 100% mają super ale markowe nie zawsze znaczy lepsze. Tak w ogóle to Vistula szyje też tańsze dopowiedniki np Vernet albo La Vard może to mu podsuniesz? To byłby taki mały wybieg. Garnitur Vistuli bez metki vistuli

Cytat:
mi tez

a poprawiny tez niewiadomo jakie nie beda to ubiore TZa w spodnie od tego garnituru co ma teraz i jakas koszule- wystarczy.

a ja mam za 3 i za 4 tygodnie wesela u TZa rodzenstwa . i wymyslilam sobie ze kupie na jedno ladna sukienke ktora potem wykorzystam do przywitania mlodego przed wlasnym slubem. a na drugie moze tez cos i bedzie na poprawiny...
To u Ciebie wita się pana młodego nie w sukni ślubnej tylko w jakiejś innej? U mnie to jak przyjeżdża to panna młoda jest już gotowa, w sukni ślubnej.

Cytat:
Moja sukienka będzie kosztowała ok 1500 zł, fakt faktem garnitur można nie raz ubrać no ale wątpię czy w takim srebrnym wypada gdzieś wyjść potem.
Jestem realistką, patrzę na użyteczność, liczę pieniążki jak każda młoda panna na dorobku.Nie martwię się o obuwie pana młodego- mama TZ ma sklep obuwniczy. Polecam Waszym mężczyznom buty polskiej firmy Pilpol. Są naprawdę rewelacyjnie zrobione a przy tym nie szokują cenami
A ja to bym 1000 na garnitur wzięła a do reszty dołożyła i na wycieczkę pojechała. Jak widać każdy ma inny system wartości.
Stary 2008-05-29, 08:57   #3612
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość
Zeby Tak jak niektore z was cierpie robie koronki ale ciagle sa komplikacje mialam chirurgie i wypalanie laserem dziasla nie chce sie goic jestem na sterydach i antybiotykach.Mialam leczone kanalowo oczywiscie , maja byc zalozone 2 czerwca ale dziaslo jeszcze nie wroci na miejsce i boje sie zeby zle nie dobrali koloru.
lulu łacze sie z Toba w bolu... wczoraj 2 zeby leczone kanalowo jestem juz taka nakłuta, ze masakra dziasla sa przez znieczulenia zmasakrowane, ale ja nie jestem w stanie wytrzymac, bez znieczulenia kolejna wizyta w piatek i znow nakłuwanie ;( dramat

Cytat:
Napisane przez kamilajanusz Pokaż wiadomość
Ja też mam ślub w2008r. i już powoli zaczynam się stresować i denerwować czy wszystko uda się tak jak bym tego chciała
Slub 20-09-2008r.
welcome!!!!!!!!!!!! <jupi>

Cytat:
mam tyu takie zdjecia ktore wkleila jedna z was wybaczcie ze nie pamietam ktoi jeszcze mam pytanie?
ja

Cytat:
moje wlosy dziewczynki wygladaja tak tylko teraz sa obciete o polowe
dlaczego ja nie mam tak pieknych, grubych wlosow?!

Cytat:
Napisane przez emilkaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny pierwszy raz wpisuję się na tym wątku
Mam nadzieję, że tu ktoś mi pomoże...
Pozdrawiam
welcome!!!! <jupi>

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość

babeczka1985 idziesz do pokoju jak się nie myle 23 (II piętro). I tak, jeśli Ty i Twój partner jesteście z Wrocławia i tu ślubujecie to nie potrzebujecie odpisu skróconego aktu urodzenia. Tak nam powiedziała babka w dziale archiwum, która sie zdziwiła, że chcemy go wyciągać. Wchodząc do tego pokoju 23 obsługiwane są jednocześnie 3 pary, babka najpierw się pyta jaki typ ślubu bierzecie i przygotowywuje odpowiedni dokument. W rezultacie otrzymujecie w 3 egzemplarzach papier stwierdzający brak przeciwwskazań do zawarcia ślubu. Musicie je przekazać do Kościoła, Ksiądz z tyłu tego dokumentu zrobi odpowiednią adnotację. Po ślubie jeden z nich w przeciągu 5 dni musi wrócić z powrotem do USC (Ksiądz zajmuje się tą sprawą), jeden jest dla Was i dla Kościoła.
Zapłaciliśmy 84 zł.
.

martuś dziękuje Ci ogromnie!!!!!!!!!! jutro idziemy do USC

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy wiecie, ale Wrocław słynie z małych krasnali, które są poukrywane w różnych zakątkach centrum miasta. I tak np. przed naszym USC jest taka parka tuż koło drzwi
krasnale są zarabiste, tyle ich jest, ze hoho!!!!!!!!!

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 09:02   #3613
magda_222
Zadomowienie

GG do magda_222

Cytat:

Nowa suknia ma ładniejszy dół, chociaż nie powiem, żeby aż tak diametralnie różniła się od tej pierwszej Skoro jednak czujesz się w niej lepiej to ok. Tylko wytrwaj w swojej decyzji
Tak, fason jest podobny. Mi chodziło o to, ze ta pierwsza suknia wydawałam mi sie przesadzona, bo miała koronke, cekiny, kwiata i do tego jeszcze ten inny materiał. Meczyło mnie to, ze bede wygladac jak choinka jak dodam jeszcze dodatki. Ta druga suknia tez jest bardzo zdobiona, ale jest zdobiona w jednym stylu, a nie napackana jak tamta.
Nie ma mowy, zebym nie wytrwała

NASZ DZIEŃ :
magda_222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 09:06   #3614
lulucelo
Raczkowanie

dziewczyny szalejecie znow mialam nadrabiania, ale sie jeszcze wypowiem

Film .... dla mnie to bujda bo nawet jak ta dziewczyna schodzi z tego powozu to tak mi sie wydaje sztuczne i na dodatek one sie smieja

Nastepnie garnitury :

Cytat:

Nic tu ne ma wspolnego ze skapstwem anna, nie wiem z czego to ten twoj garnitur jest szyty, bo nawet najlepszej jakosci mozna kupic o wiele taniej jezeli sie tylko chce. Nie chodzi tez o to ze garnitur kupiony taniej jest byle jaki jak czlowiek nie umie wybierac to nawet drozszy kupi taki co sie w mig rozleci

Cytat:
POPIERAM !!!

Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość
dziewczyny ale wy duzo piszecie. Mój Tz kupił garnitur za 250 zł w Konopiskach/k cz-wy. Materiał nie jest złej jakości, garnitur bardzo nam się podoba, kolor czarny. Musznik i kamizelka (biały połyskujący) za 130zł i buty 120zł.
Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość
Tak samo zrobie kupie garnitur w Konopiskach. I takie tam sa Ceny od 250- 500 max... i wcale nie sa goorsze
Moj maz chodzi codziennie do pracy w garniturze wiec co jestesmy w Polsce to kupujemy nowe, w zaleznosci od pory roku, albo tez nowosci . Srednio przy kazdym pobycie kupujemy dwa ( bo szczescie tyje . I sa bardzo dobre, zaznaczam moja mama jest w branzy tekstylia uczyla materialoznawstwa, umie rozpoznac jakosc tkaniny, projektuje ubrania i umie szyc. Wiec Zawsze nam doradza, i szcze rzemowiac nigdy na tych garniturach sie nie zawiodlam, a to ze nie kosztuje 4 tysiakow to tym lepiej. Koszule kupimy u nas krawat tez (on nie chce kamizeli) i wyjdzie tyle samo chyba co za garnitur bo krawat 20 € koszula 50 € ale to zaufana firma i wiem ze dobra jakosc

A jak kupilam kiedys fabienowi garnitur, w renomowanym sklepie we francji to do tej pory zaluje, chociaz nie wiele go nosil ( podczas studiow) to od razu widac jakosc tkaniny)

Cytat:
Napisane przez jeszczepanna Pokaż wiadomość

Piszecie o garniturach. Mój TZ ma 198cm wzrostu i jest b szczupły i nigdzie nie było grnitury. Zamówiliśmy surdut szyty na maire za 1400 zł ( z kamizelką w komplecie) i podobno kamizelki sa zawsze w komplecie, wiec dziwi mnie to co piszecie.
Do tej pory jeszcze nie pokazalam wam mojej sukni... a wiecie dlaczego, normalnie troche mam obawy... bo model jest z roku ubiegłego i to nie jest nowosc. Ale tylko w tej czułam sie wyjątkowo.
Kamizelki sa najczesciej w komplecie przynajmniej tam gdzie ja kuppuje, fabien nie cierpi nie nosi ale w szafie sa
garnitury z dwoma rozcieciami nie dzieki ( tz ma za bardzo odstajaca dupke)

Cytat:
Napisane przez annakacka
dzasta110 my na slub zbieralismy przez ostatnie 5 lat..Oboje pracowalismy sezonowo we wloszech i uzbieralismy 50 tysiecy euro...Wiec jestesmy dumni z naszych zbiorow i wydatkow....Sam slub we wloszech bedzie nas kosztowac 20 tysiecy...A niewspomne o reszcie.Wiec naprawde jestesmy z siebie dumni...Nikt nam nic niedoklada ani centa wiec tym bardziej mamy powod do radosci...
COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO? Dziewczyno co ty za slub we wloszech planujesz za 20 tys euro??? przeciez to sa ceny za slub i super wesele!!!! Co jest takiego wspanialego ze tyle to ma kosztowac?? a Ty mowisz ze sam slub ?? Moze mnie oswiecisz?

Realnie rzecz biorac u nas ceny (we francji )sa drozsze ale za taka kwote to juz masz magie a nie sam slub. Praca sezonowa ci niezle placi bo 50 000 euro w ciagu 5 lat wowMy dobrze zarabiamy ale zyc trzeba i nie mamy takiej mozliwosci odlozenia tyle co wy .

Mieszkanie poroze, troche schodzi

Mam wrazenie ze zyjemy w zupelnie innych swiatach

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-05-29 o 14:42 Powód: poprawiony cytat technicznie
lulucelo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 09:13   #3615
kasienka1985
Zakorzenienie

Wink Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
i ja tez tak uwazam
p.s.zmeinilam z mysla o Tobie....aby przyjemnie bylo czytac moje wypowiedzi
Dziękuję bardzo

Cytat:
Zgadzam się w 100 % z całością powyższej wypowiedzi!

Cytat:
mi tez

AgataR my nie mamy obraczek

Świetny pomysł!!!
Wybierać obrączki szybciutko! I pokazywac je nam!!

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 09:16   #3616
paulamalinka86
Raczkowanie

hej wam dziewczynki jak tam wam dzień leci,coraz wiekszy stres zwiazany ze słubem czy jeszcze nie odczuwacie tego?bo wiecie ja juz czuje coraz wiekszy stresik chociaz nie jest zle,bo wszystko jak narazie układa sie po naszej mysli :p oczywiście byly jakies male klopoty np z totrem zamowilismy u babki ktora robi trty w domu,probowalismy byl bardzo dobry ,a potem chcelismy jeszcze wziac na probe czy napewno bedzie taki dobry i tak ozdobiony jak chcemy a tu okzauje sie ze porazka ale naszczesie juz wczoraj zamowilismy w dobrej cukierni troche drozej ale wartoa jak wy juz macie zamowiony trot? byla tez mala wpadka z obraczkamil mial nam zlotnki na zamowienie zrobic ze wzoru,a przychodzimy a tu co innego niz chcielismy i na dodatek polowe drozej niezle co ale na szcze z tym tez sie juz uporaliśmy hihihii a jak u was mielsicie takie wpadki?
paulamalinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 09:41   #3617
madziulala81
Raczkowanie

Moj TZ juz natomiast wymyslil, co kupi za pieniadze, jak sprzedam moja kiecke!!!!!!!!!!!
Tyle czasu odkladnaia pieniedzy na wesele, to ja na zakupki chcialam..., no i cos do domku tez by sie kupilo.
Normalnie furia, wiec wybilam mu to definitywnie z glowy
Powiedzialm ze mu garniak na Allegro tez wystawie!!!

Cos mi komp nawala
madziulala81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 10:10   #3618
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość

Wybierać obrączki szybciutko! I pokazywac je nam!!
obraczki w sumie upatrzone- klasyczne zlote. tylko wybrac sie nie ma kiedy-zreszta jeszcze czas

Cytat:

To u Ciebie wita się pana młodego nie w sukni ślubnej tylko w jakiejś innej? U mnie to jak przyjeżdża to panna młoda jest już gotowa, w sukni ślubnej.

nooo....z tego co sie spotkalam na tych weselach co bylam to jest tak ze mlody przyjezdza do domu mlodej, ja wychodze po niego ubrana normalnie ale ladnie- czyli jakas sukieneczka. wchodzimy do domu, TZ czeka a ja sie przebieram, blogoslawienstwo i do kosciola

Stary 2008-05-29, 10:24   #3619
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
hiihhiih no rzeczywiscie mama ma szalone pomysly
Cytat:
ale super pomysl jestem za mama!!!!!!!!!!!!!!!!!:jup i:
Cytat:
Biricchina jakbyś jechała takim biało czerwonym autkiem to gwarantowane iż ludzie by myśleli że jakiś VIP przyjechał No i w sumie wiele by się nie pomylili. Mistrzostwa Europy ehh.. i znów będzie jazda jak Polska odpadnie w przedbiegach;0
W sumie pomysł całkiem fajny, ale chyba nie jestem aż tak odważna jak moja mama

Cytat:
Bardzo ciekawa!
Podoba mi się, ale zastanawiam się jak będzie na aucie wyglądać...
Przd budą stał granatowy samochód i poprzymierzałyśmy dekoracje na nim. Mi się podobało

Cytat:
Szczerze to odradzam chodzenie na solarke dzień po dniu - no chyba ze chcesz sie poparzyć . Jeżeli dopiero zaczynasz sie opalać to najplepiej zrobić 4- dniowa przerwe. Pracowałam w solarium
Tak zrobię. Dzięki dziewczyny za rady. Poparzenie 8 dni przed ślubem to by nie był dobry pomysł...

Cytat:
nooo....z tego co sie spotkalam na tych weselach co bylam to jest tak ze mlody przyjezdza do domu mlodej, ja wychodze po niego ubrana normalnie ale ladnie- czyli jakas sukieneczka. wchodzimy do domu, TZ czeka a ja sie przebieram, blogoslawienstwo i do kosciola
Fajnie, tak inaczej... Nigdy nie słyszałam o takiej tradycji, ale co region to inne obyczaje.

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 10:53   #3620
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziulala81 Pokaż wiadomość
Moj TZ juz natomiast wymyslil, co kupi za pieniadze, jak sprzedam moja kiecke!!!!!!!!!!!
moj juz wydal w glowie pieniadze zebrane od gosci

Cytat:

Fajnie, tak inaczej... Nigdy nie słyszałam o takiej tradycji, ale co region to inne obyczaje.
ja myslalam ze to normalne.... a z okolic wawki jestem

Stary 2008-05-29, 10:59   #3621
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

A oto moja dekoracja na maske samochodu

http://img225.imageshack.us/my.php?image=img0796op0.jpg
Bardzo ciekawa ta dekoracja Mówisz że na czarnym ładnie wygląda? To może zgapię, bo mi będzie teściowa robiła dekoracje i też mam czarne autko

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
lulu łacze sie z Toba w bolu... wczoraj 2 zeby leczone kanalowo jestem juz taka nakłuta, ze masakra dziasla sa przez znieczulenia zmasakrowane, ale ja nie jestem w stanie wytrzymac, bez znieczulenia kolejna wizyta w piatek i znow nakłuwanie ;( dramat

Widzę że tematu ząbków ciąg dalszy Ja leczenie kanałowe przeżyłam już nawet nie wiem ile razy, babka w podstawówce źle mi zęby wyleczyła i w liceum wszystkie, które ona plombowała nadawały się tylko do kanałowego. Wizyt u dentysty pod rząd miałam niezliczoną ilość i czasem spędzałam na fotelu nawet 4 godziny. Koszmar. teraz już lepiej troszkę z ząbkami, ale mam właśnie jeden robiony kanałowo. I powiem Wam, że trafiłam na super dentystkę. Nie wiem jak ona to robi, ale znieczulenia nie dała mi ani razu, i tylko za pierwszym razem jak próchnicę usuwała trochę bolało (a trwało to tylko 5 minutek) a przy następnych wizytach NIC Świetna babka, a do tego bardzo mało sobie liczy.

Cytat:

Ooooo proszę, pierwszy raz o czymś takim słyszę. Rzeczywiście ciekawe to, ale u nas będzie standard, czyli przywitam TŻ-ta już w sukni ślubnej

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 11:00   #3622
gosiunia22
Zadomowienie

Dziewczyny, bardzo dziękuję za miłe słowa na temat moeje sukni Od razu mam dobry humor

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 11:03   #3623
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilkaaaa Pokaż wiadomość

Czy może któraś z Was wybrała suknię : atelier diagonal 818 ?? może macie jakieś zdjęcia z przymiarek, bądź jakieś z neta ?? ja szukam szukam ... i tylko na modelce
Znalazłam taką białą, może być?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_3334.JPG (62,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3705a.JPG (58,6 KB, 54 załadowań)

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-29, 11:04   #3624
kasienka1985
Zakorzenienie

Wink Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
ja myslalam ze to normalne.... a z okolic wawki jestem

Też pierwsze słyszę!!

Integra
ta suknia cudna!!

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 11:07   #3625
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83

Cytat:
moj juz wydal w glowie pieniadze zebrane od gosci
A mój chyba zamierza z nich zyc bo mi dzisiaj oznajmił ze składa rezygnacje w pracy i wtedy dopiero zacznie sie rozgladac za inna. Znajac jego to dopiero jak bedzie bezrobotnym to porzadnie zacznie szukać, nie ważne ze musimy teraz zmienic mieszkanie, odkładac bo dziecko w drodze. Normalnie ryczec mi sie chce jak o tym wszystkim mysle. Odbiło mu totalnie. Mysli jeszcze jak kawaler, a najgorsze ze ja tez nie mam pewnej pracy bo owszem mam swoj oddział ale poki co to ciagle przynosi straty i nie wiem czy długo jeszcze tak da rade pociagnac. A on w tej wcale nie ma tak źle - owszem maja tam troche nerwówke ale w porównaniu do ludzi którzy maja własne firmy i to od nich zależy ich byt to jego stresy to pikus. Dyrektor na niego nakrzyczy ale wypłate (i to całkiem niezłą dostaje), ale co tam mu sie nie podoba to zabiera zabawki i tyle. Ja juz nie mam nerwów, boje sie o nasza przyszłość. Zawsze mogłam liczyc na pomoc moich rodziców, ale kurcze oni maja swoje problemy, a ja juz mam swoja rodzine i nie chce ich wiecznie obciazac.
Stary 2008-05-29, 11:07   #3626
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Widzę że tematu ząbków ciąg dalszy Ja leczenie kanałowe przeżyłam już nawet nie wiem ile razy, babka w podstawówce źle mi zęby wyleczyła i w liceum wszystkie, które ona plombowała nadawały się tylko do kanałowego. Wizyt u dentysty pod rząd miałam niezliczoną ilość i czasem spędzałam na fotelu nawet 4 godziny. Koszmar. teraz już lepiej troszkę z ząbkami, ale mam właśnie jeden robiony kanałowo. I powiem Wam, że trafiłam na super dentystkę. Nie wiem jak ona to robi, ale znieczulenia nie dała mi ani razu, i tylko za pierwszym razem jak próchnicę usuwała trochę bolało (a trwało to tylko 5 minutek) a przy następnych wizytach NIC Świetna babka, a do tego bardzo mało sobie liczy.
a ja lubie chodzic do dentysty. normalnie mam teraz pol roku przerwy bo zeby zdrowe i juz tesknie

a tak serio to mam dentystke od 12 lat te sama, jest swietna. jak ide na wizyte to wychodze zaplakana ze smiechu, czasem wpadam do gabinetu poplotkowac czy na herbatke. jak w zeszle wakacje jechala nad morze i powiedzialam ze jej fajnie to kazala mi z nia jechac. jeszcze w dniu wyjazdu mnie gnebila czemu nie spakowana jestem itp

i nawet to ze raz po 3 znieczuleniach plakalam przy wyrywaniu korzonka (bo wdal sie stan zapalny) mnie nie zniechecilo. odporna jestem na ten rodzaj bolu- kanalowka czy leczenie bez znieczulenia to normalka-nie boli

Stary 2008-05-29, 11:11   #3627
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Tak, fason jest podobny. Mi chodziło o to, ze ta pierwsza suknia wydawałam mi sie przesadzona, bo miała koronke, cekiny, kwiata i do tego jeszcze ten inny materiał. Meczyło mnie to, ze bede wygladac jak choinka jak dodam jeszcze dodatki. Ta druga suknia tez jest bardzo zdobiona, ale jest zdobiona w jednym stylu, a nie napackana jak tamta.
Nie ma mowy, zebym nie wytrwała
Jak tak mówisz to brawo, znowu masz "tą jedyną"

Cytat:
Zgadzam się w 100 % z całością powyższej wypowiedzi!
Oj jak ja lubię takie zgodności. Żeby tak wszyscy dookoła się ze mną zgadzali...

Cytat:
Napisane przez paulamalinka86 Pokaż wiadomość
a jak wy juz macie zamowiony trot? byla tez mala wpadka z obraczkamil mial nam zlotnki na zamowienie zrobic ze wzoru,a przychodzimy a tu co innego niz chcielismy i na dodatek polowe drozej niezle co ale na szcze z tym tez sie juz uporaliśmy hihihii a jak u was mielsicie takie wpadki?
Tortu jeszcze nie mam, ale to chyba nie będzie problem. Wiem już z której cukierni, więc pozostaje tylko wybrać kształt i zamawiać
Wpadki? Mieliśmy trochę z obrączkami, gdy pan złotnik zrobił nam trochę w innym kształcie niż chcieliśmy bo stwierdził "że tak będzie lepiej". Dobrze, że wyrób mi sie podoba inaczej byłoby

Cytat:
Napisane przez madziulala81 Pokaż wiadomość
Tyle czasu odkladnaia pieniedzy na wesele, to ja na zakupki chcialam..., no i cos do domku tez by sie kupilo.
Normalnie furia, wiec wybilam mu to definitywnie z glowy
Powiedzialm ze mu garniak na Allegro tez wystawie!!!
dobre z tym gajerem a pieniądze za suknie to tylko na zakupy mozna przeznaczyć

Cytat:

O kurcze, pierwszy raz się z taką tradycją spotykam. W sumie to dobrze, że u mnie tak nie ma bo musiałabym dodatkową kiecę kupić a poza tym już widzę swoje nerwowe ubieranie, gdy TŻ siedzi w drugim pokoju. Pewnie bym ze dwie pary pończoch porwała
Stary 2008-05-29, 11:11   #3628
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Znalazłam taką białą, może być?
mierzylam ja, bardzo ladna jest, ale na szczupla wysoka osobe, bo ta szarfa na biodrach skraca sylwetke, ale material na zywo prezentuje sie ladnie
Cytat:
A mój chyba zamierza z nich zyc bo mi dzisiaj oznajmił ze składa rezygnacje w pracy i wtedy dopiero zacznie sie rozgladac za inna. Znajac jego to dopiero jak bedzie bezrobotnym to porzadnie zacznie szukać, nie ważne ze musimy teraz zmienic mieszkanie, odkładac bo dziecko w drodze. Normalnie ryczec mi sie chce jak o tym wszystkim mysle. Odbiło mu totalnie. Mysli jeszcze jak kawaler, a najgorsze ze ja tez nie mam pewnej pracy bo owszem mam swoj oddział ale poki co to ciagle przynosi straty i nie wiem czy długo jeszcze tak da rade pociagnac. A on w tej wcale nie ma tak źle - owszem maja tam troche nerwówke ale w porównaniu do ludzi którzy maja własne firmy i to od nich zależy ich byt to jego stresy to pikus. Dyrektor na niego nakrzyczy ale wypłate (i to całkiem niezłą dostaje), ale co tam mu sie nie podoba to zabiera zabawki i tyle. Ja juz nie mam nerwów, boje sie o nasza przyszłość. Zawsze mogłam liczyc na pomoc moich rodziców, ale kurcze oni maja swoje problemy, a ja juz mam swoja rodzine i nie chce ich wiecznie obciazac.
Mbu mam nadzieje, ze maz sie jeszcze opamieta i przemysli wszystko, ale Ty tez mozesz mu to delikatnie podpowiedziec, bo z facetami to jak z dziecmi, nieraz jak cos wymysla, to tylko siasc i plakac

Mąż i żona...
Stary 2008-05-29, 11:12   #3629
paulamalinka86
Raczkowanie

ej dziewczynki zadana nie odpowie na moje pytania jak to u was jest z tym przygotowaniami do slubu i czy miliscie -macie jakies problmey?
paulamalinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 11:13   #3630
lulucelo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość

krasnale są zarabiste, tyle ich jest, ze hoho!!!!!!!!!

No dzieki serdecznie, juz mniej cierpie, ale wiem o czym mowisz, dziaslo nareszcie sie robi rozowe bo bylo zerwone i bardzo spuchniete i myje w koncu normalnie zeby bo nawet nie moglam ich umyc najdelikatniejsza szczoteczka chirurgiczna bo sie zrobil stan zapalny na dziaslach ... a ostatnio jjak mnie znieczulala to najpierw mi posmarowala mascia zeby znieczulic - palcem zeby bylo delikatniej

CZY jest jakas Mapa tych Krasnali czy to trzeba szukac, wroclawia wcale nie znam ale moze przy okazji ????

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Ooooo proszę, pierwszy raz o czymś takim słyszę. Rzeczywiście ciekawe to, ale u nas będzie standard, czyli przywitam TŻ-ta już w sukni ślubnej

No wlasnie zalezy na kogo sietrafi ta tez jest super tylko az zaluje ze sie wyprowadzam, mi tak spieprzyli ta jedynke przy kanaloym leczeniu ze daj spokoj, a kiedys mialam okropny stan zapalny na zebie trzonowym i nawet mi go dentysta zdewitalizowal, ale wiedzial ze plomba nie bedzie trzymac , i jak mi leczyl??? oczywiscie doustnym antybiotykiem to co tak bardzo bolalo, ( to juz bylo we francji) a przeciez ta jedynke to mi wiercila wiercila i szag ja trafil bo slaby zab sie zlamal

Melduje ze w czestochowie tez go przywitam w sukience slunej, no coz ale u nas kazdy bedzie sie przebbieral w innym pokoju chociaz ostatnio to brzeczy mi nawet ze specjalnie wyjdzie z domu zeby nagrac jak przychodzi
lulucelo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości