|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
Cytat:
Opowiedz jej to wszystkoCytat:
Też musze iść do fryzjera a 5 dni kurzcze a ja za trzy jade na całodzienną wycieczke i co to będzie?:boisie:Cytat:
|
|
#2162 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was dziewczyny po ponad dwu tygodniowej przerwie. Mam nadzieję, że mnie ktoś jeszcze pamięta
![]() Sporo mam zaległości, kilka ostatnich stron zaraz przeczytam, żeby wiedzieć co tam u Was.
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
Funky wiesz, jakbym czytala sama siebie... Ostatnio tez mi jest wsyztsko jakies takie obojetne, takie bez sensu calkowicie... Niby wszytsko ok, ale ja czuje taki smutek. Gdzies gleboko pod skora. Juz sama nie wiem, jaka naprawde jestem. To ciagle udawanie zadowolonej, szczesliwej, przebojowej dziewczyny, ktora w gleb duszy boi sie panicznie odrzucenia i wciaz jej sie wydaje, ze nie jest, nie byla i nie bedzie dosc dobra, dosc wartosciowa, dosc ladna, dosc szczupla...Nie mam juz sily. Do tego dochodzi duzo nauki teraz, same sprawdziany. A ide do liceum i powinnam zadecydowac, czy zostaje w tym przy mojej szkole (ktore jest jednym z najlepszych w Polsce), czy ide do innego, ale rowniez bardzo dobrego. Tui nie chodzi o oceny, tylko bardziej o towarzystwo. O to, ze ja chce szalec, chcodzic na imprezy. Wiem, ze duzo ode mnie zalezy, tak jak pisayscie, nie ma bajki towarzyskiej bez wysilku. Ale jednak tutaj wszytskich znam, a chcialabym rozpoczac od nowa, no moze poszlaby ze mna jedna kolezanka. Taki nowy start. Dzisiaj moja przyjciolka tak mnie namawiala, zebym odeszla. Patrzac na moja klase w liceum (kto mniej wiecej do niej pojdzie jak zostane w tej szkole) mam watpliwosci, czy bede sie dobrze czula i czy we wlasciwy sposob spedze te kilka lat. No bo w koncu w szkole spedzamy bardzo duzo czasu. Ale... troche sie boje. Bo tu mam znajomych, ktorzy w koncu nie sa taki zli, lubia mnie itd. A jak tam mnie nikt nie polubi? Jak nie spodoba mi sie nowy system uczenia, nowa szkola?
Nie wiem, co robic. Najchetniej zasnelabym na bardzo dlugo i obudzila sie w nowym swiecie. Trzymaj sie kochana, wiedzialam, ze dobrze dajesz sobie rade Smak6malin ja Cie pamietam Watek podczytuje naprawde od bardzo dawna. Co u Ciebie? Pamietam, ze bylas na ladnym U, a wczesniej na P, dobrze mysle? Czy poukladalas sobie wszystkie sprawy? Mam nadzieje, ze wszystko ok![]() Agtako to wspaniale, ze mama juz Cie umowila A co do tego, ze nie skonczylas studiow - to naprawde sie nie martw. Narazie skup sie na chorobie, a kiedy wyjdziesz na prosta szybciutko zrobisz mature. A pzoniej sama zadeycudjesz, na co chcesz zdawac, do jakiej szkoly isc. Jestes jeszcze bardzo, bardzo mloda i nie mysl, ze nie zdazysz. Oczywiscie, ze zdazysz. Teraz bedziesz zyla intensywnie jak nigdyAggunia ja tez myslalam, ze moze masz jakis problem z ED. Te wyrzut sumienia i w ogole. Nie przejmuj sie tym. Najgorzej jest wkrecac sie w napady itd. A jezeli hcodzi o psychologa, to moze pojdz do niego np. na jedna wizyte, tak porozmawiac. Mysle, ze mogloby pomoc. Warto sprobowac. Mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy Agness co z psychologiem? Gartuluje chemii, bardzo sie ciesze, ze tak dobrze poszlo Przystopuj kochana z cwiczeniami. Sama mowilas ostatnio, ze jestes bardzo zmeczona, a do tego jesz tylko 1400kcal... Widzisz po ubraniach, ze schudlas. Moze juz czas przestac? Jak dlugo chcesz sie jeszcze odchudzac. Tak trudno jest dostrzec granice, kiedy TO staje sie niebezpieczne. Trzymaj sieKrytia jak tam dzisiaj? Co w szkole? ![]() Maggie zakladaj miniowke A co do ocen, to faktycznie nie odzwierciedlaja nazej wiedzy...Hmm.. a moze przestan sie wazyc? Mysle, ze U bedzie dobrym rozwiazaniem. Dziewczyny, bo my sie nastawiamy, ze po diecie to juz nie przytykjemy. Ale gdzies czytalam, ze po odchudzaniu wraca nam z reguly 2 -3kg. Wiec naprawde sie nie przejmuj, jestem pewna, ze tego w ogole nie widac, a opinajace sie spodnie, to tylko takie zludzenie ![]() Hypnotic, Iza, Imposing a co u Was? Enex jak sobie radzisz? Jak na uczelni? Mam nadzieje, ze najdujesz chcociaz troche czasu dla siebie. Plameczko ciesze sie, ze idziesz do psychologa. Opowiedz jej wszystko dokladnie. To musi pomoc. Ja mam tak jak Ty, jestem taka aptyczna, zobojetniala... Trzymaj sie Annie gratuluje i szczerze podziwiam!
|
|
#2164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co u Ciebie ? Mogłabyś po krótce przytoczyć swoją historię ?
|
|
#2165 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zgadza sie w zasadzie ze wszytkim co piszesz, w Twoich postach jest tyle ciepła i serdeczności, że aż chce się takim byc i wyjsc z ED chociażby po to, aby patrzec na świat bardziej obiektywnie.
|
|
|
|
|
#2166 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo Dziewczyny za miłe skomentowanie mojego wywodu.
![]() Chyba będę się tu teraz częściej udzielać, bo tak się fajnie przełamałam. Acz sesja i uczyć się trzeba. :O Cytat:
Mam nadzieję, że u Ciebie dziś lepiej i różowiej. ![]() Jak szłam do liceum, to też miało być dobrze po nudnym gimnazjum... Łatwo mi zawsze wpaść w pułapkę myślenia, że wszystko zrobi się wspaniałe automatycznie, od samej zmiany otoczenia. I potem te rozczarowania. Ale całe życie przed nami, mamy miliony szans. ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby Twoja siostra jak najszybciej miała wyniki i żeby lekarze dobrali odpowiednią terapię. Wiem, jakie to stresujące czekać tak. :| Pozdrowienia dla Niej. ![]() Cytat:
No i wracasz do domku. Ale ten czas zleciał szybko. ![]() Cytat:
![]() Mi też smutno bez tego faceta, choć był to też dziwny i toksyczny związek. No dziwna sprawa ogólnie. ![]() Znajdziesz na pewno kogoś wspaniałego jeszcze. Cytat:
![]() A ja lecę do prawa karnego. Miłego wieczoru!
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Oj, jak dawno mnie tu nie było. Przyszłam sie trochę wyspowiadać. Ostatnio depresja znowu mnie dopadła. Doszłam do wniosku, że ciąży nade mną fatum nieszczęść. Może warto się z tym wreszcie pogodzić? Co do ED. Hm, jak zwykle- raz na wozie, raz pod wozem. Ale wiecie co? ja już nie potrafię się odchudzać. Nie jestem w stanie zrezygnować z wielu produktów, m.in. słodyczy. Dwa dni temu zaczęłam redukcję i marnie mi ona wychodzi. Mam więc dwa wyjścia – pierwsze: odchudzać się, ślinic się na widok czekolady i płatków śniadaniowych; drugie: jeść to na co mam ochotę i nadal się sobie nie podobać. Obie opcje nie są dla mnie korzystne.. I znowu mętlik w głowie. A tak bardzo chcę normalności… Może podam wam swoje wymiary i spróbujecie je jakos ocenić..? Wzrost: 155 Waga: 46 Biust: 81 Talia: 62-4 Biodra: 82 Tyłek: 88-90 Udo: 51 :[ Łydka: 33-34 :[:[ % tk. tłuszczowej 20,8 % tk mięśniowej 39,2 Woda 57,8 Masa kostna 5 I tako. I takie chudziny, które mają po 40 parę cm w udzie, twierdzą, że są gruszkami..? EH, załamuję się co ja mam powiedzieć? Filigranowa dziewczyna z takimi udziskami.. /Może polecicie jakieś ćwiczenia na wew. strone ud?/ Może któregos dnia podrzucę fotki mojej figury i was trochę postraszę. |
|
|
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
Mam dość udawania .
![]() Ale więcej wieczorem (chyba że nie chcecie czytać moich biadoleń )bo ide na coś co kocham - taniec
|
#2169 |
|
Gość
|
Już gadam. Dziś zjadłam rano tylko banana i wypiłam szklankę herbaty, potem litr coca-coli w warszawie teraz obiad i dużo orzeszków ziemnych. To by było na tyle. I znowu wkładam sobie małe porcje (mało kartofli, mała miska risotto, mały kotlet, mało zupy). Gdzie jest stara dobra wronka, no gdzie? Niestety lekarce nic nie powiedziałam, ale mnie pocieszyła, że po zwiększeniu Rispoleptu apetyt będzie większy. Ja rano prawie nic nie jem (może czasem skubnę kawałek kiełbasy, czy jogurt zjem). Jedyny (normalny!) posiłek to obiad - risotto, kotlet + ziemniaki (znowu nie jem surówek), makaron z sosem, pierogi. I tyle na dzień. W nocy opijam się wodą. I z 3 herbaty na dzień piję.
|
|
|
|
#2170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie możesz dochodzić do takich wniosków, nie dobrego nie wniosą do Twojego życia, lepiej by było jakbyś doszła do wniosku : świetna ze mnie dziewczyna ! ![]() Broń bożę, nie porównuj się z innymi, to przynosi jedynie niepożądane skutki. To one mają problem, a nie Ty. Jeśli chodzi o Twoją figurę to patrząc na wymiary jest z nią wszystko w porządku. Pomyśl, że cudownie byłoby wyjść w upalny dzień do parku, zjeść lody.. i poczuć, że życie jest piękne
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Plameczko- jak wizyta u psychologa??
Agatko- super że już masz zaklepany termin do psychologa, im wcześniej pójdziesz tym szybciej wrócisz do normalności, a pieniądze no cóż one szczęścia nie dają, jak byłam chora miałam ich dużo bo wszyscy wokół widząc co się ze mną dzieje dawali mi na pocieszenie, a ja nie miałam nawet na co wydawać , a teraz nie mam kasy i tak jest sto razy lepiej bo mam siłę żeby te pieniądze zarobić niestety ja tez płacę sporo 60zł za wizytę, jak wyliczyłam wydałam już na leczenie 1200 zł Ageness- , i ciesze sie że z nastrojem lepiej tylko że martwi mnie fakt że jak lepiej się czujesz to już słowem nie wspomnisz o psychologu jakby nie było sprawy , ehhhh Aga teraz jest lepiej ale choroba przypomni o sobie w najgorszym momencie, proszę jeszcze raz zrób coś z tym![]() Martynko i gdzie się możesz podziewać, a tu proszę wspaniały odpoczynek nd morzem zaliczony, ciesze sie że odpoczęłaś w końcu Madlen , chyba my wszystkie ED - kowe mamy podobne problemy, nie bez powodu mówi sie że o profilu psychologicznym osoby z ED, jako o wrażliwej i zagubionej "istotce" i w zasadzie większość z nas ma podobne problemy, smutki, brak akceptacji , to ciągłe porównywanie się i potrzeba czucia sie potrzebnym ![]() Wiesz jeśli chodzi o liceum to myślę że lepiej nie odcinać sie od starych znajomych, jak to mówią nie palić za sobą mostów, bo co jak okaże sie że inna szkoła, inni ludzie nie spełniają Twoich oczekiwań i rozczarowują Cię . Myślę ze powinnaś zrobić jak podpowiada Ci serduchu, jeżli potrafisz przyznac sie do błędu to zawsze lepiej probować czegoś nowego, a w razie czego wrócić na "stare śmieci" , mam nadzieję ze nie zamotałam Monochrome- widzę duże podobieństwo w Tym cop piszesz a tym jak wygląda to u mnie. Mnie tez spotkało rozczarowanie na początku studiów , w trakcie zniszczył perfekcjonizm a teraz dopadło zniechęcenie. A teraz obie " siedzimy nad książkami Monochrone ty masz problem z ED ?? Toffiee, Imposing - jak Sobie radzicie Dziewczynki ?? Wiosenko- a jak Twój brzuszek ??
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym, po moich ostatnich przemyśleniach doszłam do wniosku, że ED mam praktycznie od zawsze. Juz jako 6letnie dziecko uważałam sie za grubaskę. I trudno mi jest nie porównywać sie do kogoś, bo jest mi naprawdę przykro, kiedy takie chudziny chca przechodzić na redukcję, bo ich 46centymetrowe udo jest za grube. pomijając fakt, że są często dużo ode mnie wyższe. |
|
|
|
|
#2173 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwuś
Odpoczęłam to pojęcie względne, psychicznie jak najbardziej Fizycznie musiałam.. biegałam po plaży codziennie o wschodzie słońca Uwielbiam to robić, gdybym tylko mieszkała nad morzem.. Poza tym byłam z ekipą 28 osobową to ciężko odpocząć Ciągle coś musiałam robić, tu pograć z tymi w piłkę, tu na spacer, tu coś innego.. No ale było świetnie Pogoda mi się udała, opaliłam się.. no a teraz znowu szkoła, szkoła i szkoła, ale nawet ona mi teraz nie popsuje świetnego humoru ![]() A jak u Ciebie ? ( nie mam siły czytać tych ostatnich stron.. )
|
#2174 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do fryzjera, no no musisz zrobić zdjęcia i nam zaprezentować Twoją nową fryzurkę bardzo chcesz zmienić? ![]() Cytat:
" emotkę? wiem, że Ci ciężko, Aguś, ale wiedz, że wg mnie jesteś całkowicie normalna - każda dziewczyna tyle je (oprócz maniaczek białka ofc ![]() ![]() ), takie grzeszki to codzienność w jadłospisach tysiaca dziewczyn. Mówię Ci - żadne napady itp. Ciebie nie dotyczą. do tego nie tyjesz, więc... główka do góry ![]() Cytat:
Cytat:
za chemię!ojjj, ale mnie pocieszyłaś, nawet nie wiesz, jak, bo nawet (idiotkaaaaaaaaa) obcięłaś dziś IIŚ przez to. ale opamietałam się i pomyślałam, że nawet, jeśli to nie przez zakwasy, będę normalnie jadła ![]() Cytat:
zwłaszcza o tym jak jedzonko Cytat:
co się stało?
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli aktywnie wypoczęłaś, ale Ty chyba tak lubisz, prawda Ja też kocham biegać, i zazdroszczę Ci tego porannego biegania nad morzem, musiało być świetnie ummm rozmarzyłam sie, mnie teraz zostało tylko jeżdżenie po wiejskich drogach ale i tak bardzo lubię, chyba jesteśmy podobne , nie usiedzimy 5 minut na "tyłku" Widziałam Twój jadłospis na NCJ ślicznie, widzę że coraz lepiej z jedzeniem ![]() Bardzo się cieszę , a szkoła to chyba końcówka, prawda ??Jeśli chodzi o mnie to nie ma co pisać, dopadła mnie całkowita obojętność i brak chęci do życia, ostatnio mam cały czas pod górkę , a teraz siedzę zawalona książkami przed sesją heh
|
|
#2176 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie laski
U mnie ok,więc tylko cichutko przykucnę w rogu i będę słuchać o czym plotkujecie![]() Agatko jak zakupy? Plameczka jak było u psychologa? Witaj Smak Malin ![]() Phenomena ,miło Cię widzieć ![]() Krytuś jak było na tańcach? Funky ![]() Toffiee co u Ciebie słychać? Agness ![]() Ogólnie dla wszystkich laseczek
|
|
#2177 |
|
Gość
|
Iza w nocy się opijam wodą by nie czuć głodu. Źle się czuję teraz po tym risotto. Za dużo go zjadłam. Nie umiem nawet obiadu zjeść do końca (czuję się taka pełna, źle mi z tym). Czuję się cudownie gdy piję samą herbatę i czuję głód, ale za to umiem nad nim zapanować. Czyż nie jest to ED? Nie lubię też siebie. Mam za duży brzuch (a tak na serio nie jest). I piszę teraz szczerze, tak jak jest na prawdę.
|
|
|
|
#2178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2179 |
|
Gość
|
Nie wiem, może to z powodu Niego, może to już wcześniej trwało i nie było już wtedy ok? Może to od czasu wege gdy tyle schudłam (tak przynajmiej sądzę). A może źle się czułam dawniej z tymi 62 kg. Nie wiem, ale jak sama wiesz chcę wyjść z tego bagna. Moja waga jest prawie anorektyczna (51 kg po ostatnim odchudzaniu). Pewnie w wakację znowu będę na P. I nie poddam się wyjdę na powierzchnię nie utonę.
|
|
|
|
#2180 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z takimi ludźmi cudownie się spędza czas, pewni ludzie widząc naszą zabawę ( szliśmy przez wieś poprzebierani bo graliśmy w podchody i jednym z zadań było zrobienie mężczyznom makijażu i zamienienie się ciuchami , pewni ludzie skomentowali NAS : " No cóż dom wariatów też musi na wakacje jeździć " ) Co do porannego biegania było cudowne, dużo poranków spędziłam na plaży, myślałam dużo o tym co było, co będzie - pomogło mi to. Dokładnie, nie wiem skąd ja biorę tę energię. Dzięki, no tak z jedzeniem jest coraz lepiej, nad tym morzem jadłam tyle, że głowa boli, przytyłam trochę, ale zupełnie się tym nie przejmuję. No tak już niedługo wakacje.. ![]() Dużo by tu opowiadać, bawiłam się świetnie i już nie mogę się doczekać powtórki w przyszłym roku A jak u Ciebie? Cytat:
No cóż o takich osobach nie będę się wypowiadać, same sobie szkodzą..
|
|
#2181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super! tak się cieszę ważne, że było bosko! co do wagi - raz się chudnie, a raz tyje, to normalne a i tak to pewnie same mięśnie ![]() super, że wróciłaś!
|
|
|
#2182 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi
![]() Przepraszam, że nie odpiszę każdej z Was z osobna. Teraz mam jakiś wielki kryzys, fakt na wadze dwa kilogramy więcej i to chyba dlatego. A nic nie wskazuje na to, żeby to był znak zbliżającej się @ albo coś takiego... Ech. Obsesyjne, codzienne wchodzenie na wagę to u mnie norma. Ech. Z jednej strony chciałabym wszystko tu z siebie wyrzucić, z drugiej mam pewne obawy. Więc będę podczytywała tak jak do tej pory. Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
#2183 |
|
Gość
|
Iza jak weszłam na wizaż byłam już po "pseudo" wege. Teraz pewnie schudłam przez to kretyńskie jedzenie. A i prawda jest taka, że bałam ci się powiedzieć całą historię. Niestety do dziś mam obawy o mówieniu ludziom o swoich problemach (trauma z gimnazjum). Teraz walę się w głowę za to co zrobiłam sobie (głupia wronka
). I chcę powrotu starej wronki!
|
|
|
|
#2184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sesja to zuuuuuo. Dużo masz egzaminów? Mi jeszcze dwa zostały, ale takie, że huhu. ![]() Ale damy radę. Trzymam kciuki, żeby Ci dobrze poszło!
|
|
#2185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wcale się nie dziwię, że po takim obżarstwie i leniuchowaniu przytyłam ( oprócz wszelkich aktywności wylegiwałam się także na plaży ). Wydaję mi się, że nawet lepiej wyglądam teraz - pewnie wydaję mi się przez tę opaleniznę Chętnie bym została, no, ale cóż..
|
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko jak tam u Ciebie
? Jak sobie radzisz z emocjami ?Smak6malin świetnie sobie radzisz, twój jadłospis cudowny Toffiee a ty jak sobie radzisz? Przytyłaś już coś, jesteś na P ? Weroniczko bierzesz rispolept . Trzymaj się i nie waż mi się mieć jakis bezsensownych wyrzutów . A tak btw to ile masz wzrostu ?
|
|
|
|
#2187 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Przepiekne i mądre slowa ! Byle każda dziewczyna dochodziła do takich wniosków Cytat:
Ślicznie dziekuje za te słowa Cytat:
Co do mojego jedzenia to... jem tyle na ile mam ochote... I w sumie nie chciałabym juz przytyć, więc staram się nie objadać wtedy gdy nie mam takiej potrzeby tj. wtedy gdy nie jestem głodna![]() Cytat:
Super, że niedługo wracasz do PL i jeszcze bardziej super, że idziesz do lekarza... Wiesz, moze z czasem uda Ci się przepisać na wizyty na kasę chorych, a zresztą... Zdrowie warte jest kazdych pieniędzy ![]() ![]() Ojjj dziewczynki, ale sie czuje gruuubo i brzuch mnie boli ale szczerze to się nawet nie nastawiam na okres, bo... po co ![]() Weronika... pamiętaj, że cofnąć się jest łatwo i trzeba walczyć aby tak się nie stało... Nie poddawaj sie, walcz !!! Aggguniu kurcze szczerze to jesli chodzi o Ciebie to... nie podejrzewałam, że w jakikolwiek sposób ED moze Cie dotyczyc ![]()
|
|
|
#2188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
podchodzę w zerówce i muszę się sprężyć żeby zdać i móc lecieć do londynu Dlatego zmykam do moich kochaniutkich notatek Damy radę
|
|
#2189 |
|
Gość
|
Hypnotic 175 cm.
|
|
|
|
#2190 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To, że chcesz to już połowa sukcesu, teraz tylko musisz próbować to przełożyć na codzienne jedzenie.. Cytat:
Daj znać kiedy te egzaminy to będę trzymać kciuki ( moje kciuki są magiczne ). Kasia
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

Na szczęście jadę dziś do psychologa - może jej to wszystko opowiem. Nie wpisuję jadłospisów na NCJ bo są okropne - wróciłam do punktu wyjścia. Dziewczyny ratunku.
Do tego muszę iść do dermatologa, zrobić badania na tarczycę i wszystko prywatnie
, no i oczywiście do fryzjera
Może uprowadzę samolot i zarządam okupu to mi wystarczy na to wszystko 
). Zajrzę do Was wieczorkiem. Trzymajcie się mocno
a 5 dni kurzcze a ja za trzy jade na całodzienną wycieczke i co to będzie?:boisie:
Od razu humorek lepszy
a może mi się wydaje
dzisiaj pewnie z kaloriami podobnie jak wczoraj,1400,ale może jeszcze pójdę pobiegać wieczorkiem ...
A co do ocen, to faktycznie nie odzwierciedlaja nazej wiedzy...
Mam nadzieję, że u Ciebie dziś lepiej i różowiej. 
To straaaaasznie miło z Twojej strony, że uważasz, że jestem silna i kibicujesz mi 

do fryzjera, no no
). I chcę powrotu starej wronki!