Ostre moderowanie forum Intymnie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-29, 21:57   #61
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Dot.: Ostre moderowanie forum Intymnie

Cytat:
Napisane przez Zuzannka
yhm...ale jednak chciałabym abyś mi wyjaśnił dlaczego usunąłeś moją całą wiadomość.

niech żyje wolność słowa..... prawda?
Czego nie rozumiesz w takim napisie?

Cytat:
przekazywanie wypowiedzi zbanowanej osoby

osoba zbanowana nie ma prawa głosu i wypowiedzi
Wolność słowa użyszkodniczki _Magda nie istnieje. Ona ma bana i nie ma prawa się tutaj wypowiadać.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 22:01   #62
Zuzannka
Zakorzenienie

proszę nie rób ze mnie idiotki...

wiesz doskonale że chodziło mi o część gdzie wyrażałam swoje zdanie.
tak więc uważam że można było usunąć tylko to co przekazałam od Madzi.

Zuzannka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 22:03   #63
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Zuzannka Pokaż wiadomość
proszę nie rób ze mnie idiotki...

wiesz doskonale że chodziło mi o część gdzie wyrażałam swoje zdanie.
tak więc uważam że można było usunąć tylko to co przekazałam od Madzi.
Skoro to tak ważne, napisz to ponownie, tym razem nie łamiąc regulaminu.
Stary 2008-05-29, 22:09   #64
Lady Eileen
Zadomowienie

GG do Lady Eileen

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Wychodzisz z założenia, że forum moderowane jest zgodnie z zasadami demokracji. Nic bardziej mylnego. Zawsze pytam osoby podnoszące ten argument gdzie przeczytały, że użytkownicy współmoderują forum. Pytanie powtarzam - proszę o wskazanie takiego zapisu, możliwe, że coś przeoczyłem w morzu paragrafów...

p.s. Nie zmienia to faktu, że dobre argumenty przytoczone przez Wizażankę mogą być podnoszone w trakcie dyskusji w gronie moderatorów. Jednak uwaga odnośnie tego, że admin jest adminem nie jest argumentem. Szczególnie w świetle postu nr 2 w tym wątku.

Faktycznie, zapisu takiego nie ma, ale trzeba wyczuć granicę. Powinniśmy mieć prawo do wolności słowa, a ja mam wrażenie że zaraz będziemy tak zastraszeni, że bedziemy mówili tylko to co "grupa trzymająca władzę" chce usłyszeć..

Nie mam zastrzeżeń co do tego że wszelkie decyzje podejmują moderatorzy, jednak to nie jest typowa sytuacja. Jedna z moderatorek jest w tej sprawie "poszkodowana", a to może wpłynąć na ocenę innych. Moim zdaniem decyzja powinna być podejmowana bezstronnie.

To odnośnie Magdy.

A co do Izy to myślę, że zgodzisz się że ten natychmiastowy ban był wystawiony trochę impulsywnie.

Jak zauważyłeś sprawa Magdy budzi sprzeczne odczucia i trzeba się nad tym trochę dłużej zastanowić, ale co do Izy Wizażanki są jednomyślne (nie widziałam posta który by mówił że Iza dostała bana słusznie, czy kogoś pominęłam?).

Chciałabym się jeszcze wypowiedzieć co do czerwonej kartki przyznanej Zuzie.
chyba przeoczyłam punkt regulaminu mówiącym o przekazywaniu wiadomości od zbanowanej osoby. I naprawdę byłam tym zaskoczona. Nie powinno być najpierw ostrzeżenia, bez punktów?

Podsumowując, moim zdaniem ban Izy powinien być zniesiony całkowicie, ban Magdy zmieniony na tymczasowy.

I watro by się było też zastanowić nad zmienianiem moderatorów co jakiś czas. Powiedzmy co rok wybierana nowa ekipa. Myślę że zminimalizowałoby to skargi na wywyższanie się i nadużywanie władzy.

Powiedziałam już chyba wszystko co chciałam, dobranoc.

Ps. Co do mojego "ataku na użytkowniczkę", to Szpiega przepraszam, ale naprawdę nie miałam zamiaru napisać mojego posta z "atakującym" wydźwiękiem. Po prostu spytałam.

Mój flickr

Lady Eileen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 22:11   #65
Nina_84
Rozeznanie

GG do Nina_84

Cieszę się ze zmiękczenia kary Izy, to po pierwsze.
Słuszna decyzja, ponieważ poprzednia była podjęta, jak mniemam, pod wpływem emocji.

Co do ostatnich wydarzeń na Wizażu, to (subiektywnie) zaobserwowałam sytuację, w której moderatorzy zaczynają się coraz mniej pewnie czuć, gdyż przestali cieszyć się takim respektem, jakim byli wcześniej darzeni.

Zaszło tu wg mnie zjawisko tzw. przelania czary goryczy, przy czym dostało się osobom, które akurat w danym momencie, zareagowały ostrzej (nie robiąc tego nagminnie - co do Izy, jestem tego pewna)
Jak widać emocje nie są obce ani użytkownikom, ani moderatorom.
Trzeba tylko czasem umieć ocenić sytuację bardziej obiektywnie, co się w tym wypadku udało.
To tyle
Nina_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 22:19   #66
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Lady Eileen Pokaż wiadomość
Faktycznie, zapisu takiego nie ma, ale trzeba wyczuć granicę. Powinniśmy mieć prawo do wolności słowa, a ja mam wrażenie że zaraz będziemy tak zastraszeni, że bedziemy mówili tylko to co "grupa trzymająca władzę" chce usłyszeć..

Nie mam zastrzeżeń co do tego że wszelkie decyzje podejmują moderatorzy, jednak to nie jest typowa sytuacja. Jedna z moderatorek jest w tej sprawie "poszkodowana", a to może wpłynąć na ocenę innych. Moim zdaniem decyzja powinna być podejmowana bezstronnie.

To odnośnie Magdy.

A co do Izy to myślę, że zgodzisz się że ten natychmiastowy ban był wystawiony trochę impulsywnie.

Jak zauważyłeś sprawa Magdy budzi sprzeczne odczucia i trzeba się nad tym trochę dłużej zastanowić, ale co do Izy Wizażanki są jednomyślne (nie widziałam posta który by mówił że Iza dostała bana słusznie, czy kogoś pominęłam?).

Chciałabym się jeszcze wypowiedzieć co do czerwonej kartki przyznanej Zuzie.
chyba przeoczyłam punkt regulaminu mówiącym o przekazywaniu wiadomości od zbanowanej osoby. I naprawdę byłam tym zaskoczona. Nie powinno być najpierw ostrzeżenia, bez punktów?

Podsumowując, moim zdaniem ban Izy powinien być zniesiony całkowicie, ban Magdy zmieniony na tymczasowy.

I watro by się było też zastanowić nad zmienianiem moderatorów co jakiś czas. Powiedzmy co rok wybierana nowa ekipa. Myślę że zminimalizowałoby to skargi na wywyższanie się i nadużywanie władzy.

Powiedziałam już chyba wszystko co chciałam, dobranoc.

Ps. Co do mojego "ataku na użytkowniczkę", to Szpiega przepraszam, ale naprawdę nie miałam zamiaru napisać mojego posta z "atakującym" wydźwiękiem. Po prostu spytałam.
Grupa trzymająca władzę? Ta grupa to AgaZ. Ona ma tutaj ostateczny głos.

Jeśli Twoim zdaniem moderatorzy mają być zmieniani, to oznacza wprost, że starzy (starzy???) są źli. Moderują lub zachowują się nieodpowiednio. Logiczne następstwo. Proszę udowodnij to, a ja naprawdę się temu przyjrzę. Napisz PW do mnie i do AgiZ i zapewniam, że solidnie się nad tym pochylimy.

Ale absolutnie nie podważaj pracy WSZYSTKICH moderatorów, bo to po prostu niesprawiedliwe.

Stary 2008-05-29, 22:27   #67
lapus
Wtajemniczenie

a za co ma bana Cześka i calkiem-spoko?

Gonna walk because it would save me
And my fragility could kill me
Is this the best I can be?
Is this the best I can give?

Edytowane przez lapus
Czas edycji: 2008-05-29 o 22:28 Powód: literowka
lapus jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-29, 22:28   #68
marrellic
Zakorzenienie

Złośliwcze czy naprawdę uważasz za słuszne wystawienie tyle Banów dzisiaj? Może jakaś krótka reprymenda? Żal za grzechy i obietnica poprawy?
marrellic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 22:28   #69
201804200947
Konto usunięte

To i ja się odezwę..chociaż się wahałam...

Jakieś 2 dni temu wylogowałam się całkowicie z Wizażu i sama nie wiedziałam czy i kiedykolwiek tu wrócę(osobiste sprawy,żeby nie było).
I tak teraz,podczas rozmowy z Rambo na GG dowiedziałam się,że dzieje się tu jak się dzieje.Że powstał taki wątek itd.
..i postanowiłam się tu zjawić i jednak wyrazić swoje zdanie.

Jest gorąco,ale to musiało nastąpić prędzej czy później.
Lepiej późno niż wcale.
Nie trzymam strony nikogo,staram się być obiektywna bo nie znam dobrze ani zabanowanych dziewczyn ani nie zawsze zgadzam się ze Złośliwcem.Jednak uwazam,że dobrze,że w końcu jest taki moment,taka "chwila prawdy".
Ja tez kiedy tak czytam ten wątek nie wiem,czy w momencie wysłania go nie przeczytam-"warszawa Ty tez czekasz w kolejce,licz minuty' ale mimo wszystko...
Mam nadzieję,i myślę,że tak będzie,że teraz może wszyscy pomyślą 3 razy zanim coś napiszą,że Wizaż zacznie dryfować ku normalnemu poziomowi.Ze będzie tu porządek i nie trzeba będzie się obawiać,czy za moment nie oberwie się jakąś biała rękawiczką.

Ja się mogę zgadzać lub nie zgadzać z jakimś punktem regulaminu,ale to nie ja stworzyłam Wizaż i zasady na nim.Jeżeli zdecydowalam się tu być,to staram się do nich przystosować

PS,a poza tym to znów bez ładu i składu ale nie mam podzielnej uwagi a w międzyczasie jem naleśniki...
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 22:29   #70
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Jeśli Twoim zdaniem moderatorzy mają być zmieniani, to oznacza wprost, że starzy (starzy???) są źli. Moderują lub zachowują się nieodpowiednio. Logiczne następstwo. Proszę udowodnij to, a ja naprawdę się temu przyjrzę. Napisz PW do mnie i do AgiZ i zapewniam, że solidnie się nad tym pochylimy.

Ale absolutnie nie podważaj pracy WSZYSTKICH moderatorów, bo to po prostu niesprawiedliwe.

Gdzie Lady powiedziała, że według niej moderatorzy są źli? Ja zrozumiałam jej wypowiedź zupełnie inaczej niż Ty, Złośliwcu, a mianowicie: Lady proponuje, by zmieniać WSZYSTKICH moderatorów, bez względu na to, czy są DOBRZY czy ŹLI w tym, co robią. Po prostu jeśli ktoś ma tę "władzę" przez załóżmy rok, sodówka nie zdąży uderzyć mu do głowy (a słychać głosy, że zdarzają się takie przypadki). Jeżeli zaś "włada" przez dużo dłuższy czas, może nabrać zbytniej pewności siebie, zacząć się wywyższać i cenzurować czy karać za odmienne zdanie.

Ja nie wiem co w tym przypadku myśleć.
Stary 2008-05-29, 22:31   #71
Lady Eileen
Zadomowienie

GG do Lady Eileen

Cytat:
Grupa trzymająca władzę? Ta grupa to AgaZ. Ona ma tutaj ostateczny głos.

Jak już mówiłam, (i powtórzę jeszcze raz) do nikogo żadnych zastrzeżeń nie mam. (no może oprócz Twojego dzisiejszego, hojnego rozdawania banów, o czym już wcześniej pisałam). Z żadnym moderatorem nie miałam nigdy jakichś zatargów i z tego co obserwuję na forum to większość jest sympatyczna i raczej starają się być sprawiedliwi.

Nie mówię też, że moderatorzy mają być zmieniani ze względu na to, że źle swoją pracę wykonują, ale dlatego że wiele osób zarzuca im że będąc moderatorami pozwalają sobie na więcej i że po jakimś czasie czują się zbyt pewnie i bezkarnie.
Oni sami są też na pewno bardzo zmęczeni, tym całym moderowaniem.

Zasugerowałam takie rozwiązanie, bo to mogłoby zapobiec dalszemu psuciu się atmosfery na wizażu, a może nawet by ją naprawiło.

Mówiąc "grupa trzymająca władzę" miałam na myśli wszystkich którzy są w stanie ukarać użytkowników którzy im czymś nie przypasują.

I nie doszukuj się w moich postach jakichś ukrytych treści, bo naprawdę wszystko, co chciałam (i mogłam) napisałam jasno, czytelnie i wprost. Chyba nie powinno być problemów ze zrozumieniem.

Mój flickr

Stary 2008-05-29, 22:32   #72
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapus Pokaż wiadomość
a za co ma bana Cześka i calkiem-spoko?
Wlasnie o to samo chcialam zapytac ??
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 22:35   #73
Cześka
BAN stały

No dobrze, za co dostałam bana, a potem ostrzeżenie?

A calkiem-spoko? czemu?
Cześka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 22:36   #74
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Czuję się wywoływania do odpowiedzi, chociaż nie wiem co chciałybyście ode mnie przeczytać.

Odnośnie pytań typu "Gdzie Lexie?" - w domu, zajęta pozaforumowym życiem.

A jeśli woda sodowa ma komuś uderzyć, to raczej na początku, a nie po - nie wiem, miesiącach? latach? - moderowania. Zresztą jeśli faktycznie komuś coś uderza, można to zgłosić, a nie nagle teraz siać jakąś pogłoskę, właściwie bez żadnego potwierdzenia.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 22:37   #75
goldfish3000
Wtajemniczenie

Za co ban stały dla całkiem-spoko?

Jestem w szoku.
Zaraz wracam.

Mój suwaczek
goldfish3000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-29, 22:39   #76
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Zamiast używać insynuacji proponuję przejść do argumentacji.
No to ja proponuję zacząć od wymienienia konkretnych osób, za które obrywa się dziś wszystkim. Tych osób:

Cytat:
Niestety bomba. Szczerze wolałbym zajmować się teraz czymś innym.

Należy się Wam kilka słów wyjaśnienia.

Na forum Intymnym i Plotkowym ostatnio wykształciła się grupka kilkunastu osób, które spędzają nam w redakcji sen z powiek. Wyspecjalizowały się w grupowych atakach na wybrane wątki i ich autorki, często już na samym początku niszcząc ich sens i zawartość, że o atmosferze nie wspomnę.
Bo skoro my mamy podawać dokładną argumentację, to chyba mamy prawo takowej oczekiwać z drugiej strony. Ja na przykład chciałabym wiedzieć, za kogo inni dostają baty...

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 22:41   #77
marrellic
Zakorzenienie

Ja już się pogubiłam w tym wszystkim.
marrellic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 22:42   #78
syntagma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marrellic Pokaż wiadomość
Ja już się pogubiłam w tym wszystkim.
ja rowniez.

I od ostatnich akcji mam coraz mniej checi tu wchodzic przez te wszystkie afery
Stary 2008-05-29, 22:43   #79
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Całkiem_spoko ma utrzymanego bana. Kilka innych osób otrzyma go zapewne w kilka godzin lub dni. Przyglądam się teraz jeszcze kilku osobom, które zdrowo dopiekły Wizażankom w przeciągu ostatnich tygodni i miesięcy. Po lekturze ich postów jestem głęboko zniesmaczony i przyznam się, że wstyd mi, że nie zrobiłem tego pół roku temu. Hodowla trolli normalnie. Trolle w białych rękawiczkach (dzięki, Warszawianko ).

Po prostu miarka się przebrała.

Całkiem_spoko ma 15 upomnień. Nie potrafiła się często powstrzymać, atakowała innych i dostawała punkty. Jednak pozostałe osoby bardziej zniechęcają do tego forum, aniżeli atakują.
Ich insynuacje, że moderatorzy się wywyższają pasują o wiele bardziej do nich samych.

Jeśli kilka osób skutecznie zniechęca kilkaset osób do pisania tutaj, to zawiodłem. Przepraszam, że reaguję tak późno.

Stary 2008-05-29, 22:43   #80
martinka_m
BAN stały

czystki... tak dla zdrowotnosci....
martinka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 22:44   #81
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez goldfish3000 Pokaż wiadomość
Za co ban stały dla całkiem-spoko?
Za całokształt. Za w sumie 35 punktów karnych (6 punktów jednocześnie wystarcza do bana stałego, ale niektóre mają tylko 7 dni ważności). Za 15 upomnień. Za dalsze granie na nerwach Wizażankom i moich.
Stary 2008-05-29, 22:47   #82
Jeanne90
Zakorzenienie

Osz kurczesz, a ja nie wiedziałam co tak naprawdę się dzieje na wizażu... Może jestem tu za rzadko, za krótko, może patrzę nie tam, gdzie trzeba, ale zawsze wydawało mi się, że to kulturalny i przyjazny portal. Owszem, jakieś tam prowokacje, trolle, spamowanie - tak jest wszędzie, bo są ludzie i ludziska. Ale myślałam, że tylko tyle, nic więcej...
Stary 2008-05-29, 22:49   #83
Klariska
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepraszam, że reaguję tak późno.
Lepiej późno zareagować niż wcale
My tez powinnyśmy pomagać i wciskać ZP, jeśli jakaś wypowiedz będzie niemiła, a nie przemilczać temat.

Klariska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 22:49   #84
tulipanna.
Zakorzenienie

Uwazam, ze bany to dobra decyzja. Jesli problemem na tak duzym forum jest niewielka grupa uzytkownikow, ktora nie potrafi nie pluc jadem, pomimo licznych ostrzezen to zaostrzanie regulaminu do przesady nie ma sensu - nalezy usunac zrodlo problemow.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 22:49   #85
Lady Eileen
Zadomowienie

GG do Lady Eileen

Cytat:
Ich insynuacje, że moderatorzy się wywyższają pasują o wiele bardziej do nich samych.

Mam nadzieję, że nie masz tu na myśli mnie?
Jeśli tak, to wyjaśniam (po raz kolejny, heh..), że nic nie insynuuję, ponieważ mnie osobiście sytuacja wywyższania się moderatorów jakoś nie poraziła po oczach ostatnimi czasy, opieram się jedynie na opinii, która padła z ust kogoś innego, chyba nawet w tym wątku.

No, dobranoc, jakbym jeszcze coś musiała wyjaśniać, to zrobię to najwcześniej za 5 godzin.

Mój flickr

Stary 2008-05-29, 22:52   #86
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Mam nadzieję, że nie masz tu na myśli mnie?
Jeśli tak, to wyjaśniam (po raz kolejny, heh..), że nic nie insynuuję, ponieważ mnie osobiście sytuacja wywyższania się moderatorów jakoś nie poraziła po oczach ostatnimi czasy, opieram się jedynie na opinii, która padła z ust kogoś innego, chyba nawet w tym wątku.

No, dobranoc, jakbym jeszcze coś musiała wyjaśniać, to zrobię to najwcześniej za 5 godzin.
Możesz spać tak spokojnie, jak czyste masz sumienie

Czyli w mojej ocenie: idź już spać, jutro też jest dzień
Stary 2008-05-29, 22:54   #87
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:

Jeśli kilka osób skutecznie zniechęca kilkaset osób do pisania tutaj, to zawiodłem. Przepraszam, że reaguję tak późno.

Po przemyśleniu doszłam do wniosku, że być może pozwoliłam na forum na zbyt wiele - może dlatego, że moderuję je sama, a nie zawsze użytkownicy pomagają mi używając złych postów - a w związku z tym część osób była bardzo zaskoczona, kiedy miarka się przebrała i poszły upomnienia. Może reakcja przyszła zbyt późno. Pewnie trzeba było wcześniej okazać stanowczość, zamiast pozwalać sobie wejść na głowę?
Dzisiejsza reakcja Magdy na jeden (!) punkt jaki dostała ewidentnie z własnej winy przeszła moje oczekiwania. Szczególnie, że równolegle z pełną jadu wiadomością od niej dostałam PW od innej ukaranej dziewczyny, która napisała, że rozumie co zrobiła nie tak. Taki kontrast.

Szalenie przykra sytuacja, jeśli ktoś uważa, że jestem niesprawiedliwa i wlepiam komuś ostrzeżenia bez powodu - proszę o linki przekazane do zło i Agi, bo to już do nich należy.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 22:58   #88
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez martinka_m Pokaż wiadomość
czystki... tak dla zdrowotnosci....
Raczej ze wstydem, że tak późno. Na tyle późno, że trollom się wydawało, że tak można.
Stary 2008-05-29, 23:00   #89
Luba
Zakorzenienie

Cytat:

Przepraszam, że reaguję tak późno.

Jak już wszyscy tacy szczerzy, to i ja muszę powiedzieć, że Złosliwiec mi pierwszy raz zaimponował.

Cytat:
Możesz spać tak spokojnie, jak czyste masz sumienie

Czyli w mojej ocenie: idź już spać, jutro też jest dzień
I zdążysz nagrzeszyć

-------------------------------

W każdym razie <bo widze, że nikt nie zna dnia ani godziny>
Dziewczyny, jakby co, to fajnie mi tu było

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 23:02   #90
Klariska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Po przemyśleniu doszłam do wniosku, że być może pozwoliłam na forum na zbyt wiele - może dlatego, że moderuję je sama, a nie zawsze użytkownicy pomagają mi używając złych postów - a w związku z tym część osób była bardzo zaskoczona, kiedy miarka się przebrała i poszły upomnienia. Może reakcja przyszła zbyt późno. Pewnie trzeba było wcześniej okazać stanowczość, zamiast pozwalać sobie wejść na głowę?
Dzisiejsza reakcja Magdy na jeden (!) punkt jaki dostała ewidentnie z własnej winy przeszła moje oczekiwania. Szczególnie, że równolegle z pełną jadu wiadomością od niej dostałam PW od innej ukaranej dziewczyny, która napisała, że rozumie co zrobiła nie tak. Taki kontrast.
Lexie nie mozna przydzielic Ci kogos do pomocy??

Klariska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości