![]() |
#61 | ||
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Ostre moderowanie forum Intymnie
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
proszę nie rób ze mnie idiotki...
![]() wiesz doskonale że chodziło mi o część gdzie wyrażałam swoje zdanie. tak więc uważam że można było usunąć tylko to co przekazałam od Madzi.
#63 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Faktycznie, zapisu takiego nie ma, ale trzeba wyczuć granicę. Powinniśmy mieć prawo do wolności słowa, a ja mam wrażenie że zaraz będziemy tak zastraszeni, że bedziemy mówili tylko to co "grupa trzymająca władzę" chce usłyszeć.. ![]() Nie mam zastrzeżeń co do tego że wszelkie decyzje podejmują moderatorzy, jednak to nie jest typowa sytuacja. Jedna z moderatorek jest w tej sprawie "poszkodowana", a to może wpłynąć na ocenę innych. Moim zdaniem decyzja powinna być podejmowana bezstronnie. To odnośnie Magdy. A co do Izy to myślę, że zgodzisz się że ten natychmiastowy ban był wystawiony trochę impulsywnie. Jak zauważyłeś sprawa Magdy budzi sprzeczne odczucia i trzeba się nad tym trochę dłużej zastanowić, ale co do Izy Wizażanki są jednomyślne (nie widziałam posta który by mówił że Iza dostała bana słusznie, czy kogoś pominęłam?). Chciałabym się jeszcze wypowiedzieć co do czerwonej kartki przyznanej Zuzie. chyba przeoczyłam punkt regulaminu mówiącym o przekazywaniu wiadomości od zbanowanej osoby. I naprawdę byłam tym zaskoczona. Nie powinno być najpierw ostrzeżenia, bez punktów? Podsumowując, moim zdaniem ban Izy powinien być zniesiony całkowicie, ban Magdy zmieniony na tymczasowy. I watro by się było też zastanowić nad zmienianiem moderatorów co jakiś czas. Powiedzmy co rok wybierana nowa ekipa. Myślę że zminimalizowałoby to skargi na wywyższanie się i nadużywanie władzy. Powiedziałam już chyba wszystko co chciałam, dobranoc. ![]() Ps. Co do mojego "ataku na użytkowniczkę", to Szpiega przepraszam, ale naprawdę nie miałam zamiaru napisać mojego posta z "atakującym" wydźwiękiem. Po prostu spytałam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Cieszę się ze zmiękczenia kary Izy, to po pierwsze.
Słuszna decyzja, ponieważ poprzednia była podjęta, jak mniemam, pod wpływem emocji. Co do ostatnich wydarzeń na Wizażu, to (subiektywnie) zaobserwowałam sytuację, w której moderatorzy zaczynają się coraz mniej pewnie czuć, gdyż przestali cieszyć się takim respektem, jakim byli wcześniej darzeni. Zaszło tu wg mnie zjawisko tzw. przelania czary goryczy, przy czym dostało się osobom, które akurat w danym momencie, zareagowały ostrzej (nie robiąc tego nagminnie - co do Izy, jestem tego pewna) Jak widać emocje nie są obce ani użytkownikom, ani moderatorom. Trzeba tylko czasem umieć ocenić sytuację bardziej obiektywnie, co się w tym wypadku udało. To tyle |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Jeśli Twoim zdaniem moderatorzy mają być zmieniani, to oznacza wprost, że starzy (starzy???) są źli. Moderują lub zachowują się nieodpowiednio. Logiczne następstwo. Proszę udowodnij to, a ja naprawdę się temu przyjrzę. Napisz PW do mnie i do AgiZ i zapewniam, że solidnie się nad tym pochylimy. Ale absolutnie nie podważaj pracy WSZYSTKICH moderatorów, bo to po prostu niesprawiedliwe. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
a za co ma bana Cześka i calkiem-spoko?
Gonna walk because it would save me And my fragility could kill me Is this the best I can be? Is this the best I can give? Edytowane przez lapus Czas edycji: 2008-05-29 o 22:28 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Złośliwcze czy naprawdę uważasz za słuszne wystawienie tyle Banów dzisiaj? Może jakaś krótka reprymenda? Żal za grzechy i obietnica poprawy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
To i ja się odezwę..chociaż się wahałam...
Jakieś 2 dni temu wylogowałam się całkowicie z Wizażu i sama nie wiedziałam czy i kiedykolwiek tu wrócę(osobiste sprawy,żeby nie było ![]() I tak teraz,podczas rozmowy z Rambo na GG dowiedziałam się,że dzieje się tu jak się dzieje.Że powstał taki wątek itd. ..i postanowiłam się tu zjawić i jednak wyrazić swoje zdanie. Jest gorąco,ale to musiało nastąpić prędzej czy później. Lepiej późno niż wcale. Nie trzymam strony nikogo,staram się być obiektywna bo nie znam dobrze ani zabanowanych dziewczyn ani nie zawsze zgadzam się ze Złośliwcem.Jednak uwazam,że dobrze,że w końcu jest taki moment,taka "chwila prawdy". Ja tez kiedy tak czytam ten wątek nie wiem,czy w momencie wysłania go nie przeczytam-"warszawa Ty tez czekasz w kolejce,licz minuty' ale mimo wszystko... Mam nadzieję,i myślę,że tak będzie,że teraz może wszyscy pomyślą 3 razy zanim coś napiszą,że Wizaż zacznie dryfować ku normalnemu poziomowi.Ze będzie tu porządek i nie trzeba będzie się obawiać,czy za moment nie oberwie się jakąś biała rękawiczką. Ja się mogę zgadzać lub nie zgadzać z jakimś punktem regulaminu,ale to nie ja stworzyłam Wizaż i zasady na nim.Jeżeli zdecydowalam się tu być,to staram się do nich przystosować PS,a poza tym to znów bez ładu i składu ale nie mam podzielnej uwagi a w międzyczasie jem naleśniki... |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie wiem co w tym przypadku myśleć.
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak już mówiłam, (i powtórzę jeszcze raz) do nikogo żadnych zastrzeżeń nie mam. (no może oprócz Twojego dzisiejszego, hojnego rozdawania banów, o czym już wcześniej pisałam). Z żadnym moderatorem nie miałam nigdy jakichś zatargów i z tego co obserwuję na forum to większość jest sympatyczna i raczej starają się być sprawiedliwi. Nie mówię też, że moderatorzy mają być zmieniani ze względu na to, że źle swoją pracę wykonują, ale dlatego że wiele osób zarzuca im że będąc moderatorami pozwalają sobie na więcej i że po jakimś czasie czują się zbyt pewnie i bezkarnie. Oni sami są też na pewno bardzo zmęczeni, tym całym moderowaniem. Zasugerowałam takie rozwiązanie, bo to mogłoby zapobiec dalszemu psuciu się atmosfery na wizażu, a może nawet by ją naprawiło. Mówiąc "grupa trzymająca władzę" miałam na myśli wszystkich którzy są w stanie ukarać użytkowników którzy im czymś nie przypasują. I nie doszukuj się w moich postach jakichś ukrytych treści, bo naprawdę wszystko, co chciałam (i mogłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
BAN stały
|
No dobrze, za co dostałam bana, a potem ostrzeżenie?
A calkiem-spoko? czemu? |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Czuję się wywoływania do odpowiedzi, chociaż nie wiem co chciałybyście ode mnie przeczytać.
Odnośnie pytań typu "Gdzie Lexie?" - w domu, zajęta pozaforumowym życiem. A jeśli woda sodowa ma komuś uderzyć, to raczej na początku, a nie po - nie wiem, miesiącach? latach? - moderowania. Zresztą jeśli faktycznie komuś coś uderza, można to zgłosić, a nie nagle teraz siać jakąś pogłoskę, właściwie bez żadnego potwierdzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Za co ban stały dla całkiem-spoko?
#76 | |
Wtajemniczenie
|
No to ja proponuję zacząć od wymienienia konkretnych osób, za które obrywa się dziś wszystkim. Tych osób:
Cytat:
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Ja już się pogubiłam w tym wszystkim.
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
ja rowniez.
I od ostatnich akcji mam coraz mniej checi tu wchodzic przez te wszystkie afery ![]()
#79 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Całkiem_spoko ma utrzymanego bana. Kilka innych osób otrzyma go zapewne w kilka godzin lub dni. Przyglądam się teraz jeszcze kilku osobom, które zdrowo dopiekły Wizażankom w przeciągu ostatnich tygodni i miesięcy. Po lekturze ich postów jestem głęboko zniesmaczony i przyznam się, że wstyd mi, że nie zrobiłem tego pół roku temu. Hodowla trolli normalnie. Trolle w białych rękawiczkach (dzięki, Warszawianko
![]() Po prostu miarka się przebrała. Całkiem_spoko ma 15 upomnień. Nie potrafiła się często powstrzymać, atakowała innych i dostawała punkty. Jednak pozostałe osoby bardziej zniechęcają do tego forum, aniżeli atakują. Ich insynuacje, że moderatorzy się wywyższają pasują o wiele bardziej do nich samych. Jeśli kilka osób skutecznie zniechęca kilkaset osób do pisania tutaj, to zawiodłem. Przepraszam, że reaguję tak późno. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
BAN stały
|
czystki... tak dla zdrowotnosci....
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Osz kurczesz, a ja nie wiedziałam co tak naprawdę się dzieje na wizażu... Może jestem tu za rzadko, za krótko, może patrzę nie tam, gdzie trzeba, ale zawsze wydawało mi się, że to kulturalny i przyjazny portal. Owszem, jakieś tam prowokacje, trolle, spamowanie - tak jest wszędzie, bo są ludzie i ludziska. Ale myślałam, że tylko tyle, nic więcej...
#83 |
Wtajemniczenie
|
Lepiej późno zareagować niż wcale
![]() My tez powinnyśmy pomagać i wciskać ZP, jeśli jakaś wypowiedz będzie niemiła, a nie przemilczać temat.
#84 |
Zakorzenienie
|
Uwazam, ze bany to dobra decyzja. Jesli problemem na tak duzym forum jest niewielka grupa uzytkownikow, ktora nie potrafi nie pluc jadem, pomimo licznych ostrzezen to zaostrzanie regulaminu do przesady nie ma sensu - nalezy usunac zrodlo problemow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli tak, to wyjaśniam (po raz kolejny, heh..), że nic nie insynuuję, ponieważ mnie osobiście sytuacja wywyższania się moderatorów jakoś nie poraziła po oczach ostatnimi czasy, opieram się jedynie na opinii, która padła z ust kogoś innego, chyba nawet w tym wątku. No, dobranoc, jakbym jeszcze coś musiała wyjaśniać, to zrobię to najwcześniej za 5 godzin. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Czyli w mojej ocenie: idź już spać, jutro też jest dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Dzisiejsza reakcja Magdy na jeden (!) punkt jaki dostała ewidentnie z własnej winy przeszła moje oczekiwania. Szczególnie, że równolegle z pełną jadu wiadomością od niej dostałam PW od innej ukaranej dziewczyny, która napisała, że rozumie co zrobiła nie tak. Taki kontrast. Szalenie przykra sytuacja, jeśli ktoś uważa, że jestem niesprawiedliwa i wlepiam komuś ostrzeżenia bez powodu - proszę o linki przekazane do zło i Agi, bo to już do nich należy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Jak już wszyscy tacy szczerzy, to i ja muszę powiedzieć, że Złosliwiec mi pierwszy raz zaimponował.
Cytat:
![]() ------------------------------- W każdym razie <bo widze, że nikt nie zna dnia ani godziny> Dziewczyny, jakby co, to fajnie mi tu było ![]() ![]()
![]() |
#90 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.