Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-19, 21:05   #3931
siilmariien
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Mała super, ze z Tymonem to nic poważnego.

Sill nie chciała tego pić. Marudziła bardziej niż przy igle, ale nie Płakała.
Dzielna Pestka
Ojej, myślałam że rota bez problemu idzie, a widzę że może być ciężko...
U nas też jest ryzyko że uleje zaraz po podaniu, więc jeszcze nie wiem jak to będzie Pediatra mówiła że najlepiej byłoby jej nie karmić tuż przed szczepieniem...

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Tiny Love. Dziękujemy i również pozdrawiamy Łucje

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Mina - co Ty mi matko tu pokazujesz 😀 ale potem podobało się

Dziękujemy!

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Sili robilas crp i morfologie przed szczepieniem.? Jak zniosła to Lucja? Pobrali jej normalnie w osrodku ?

Też chcę przed szczepieniem sprawdzić ja jakbym zdecydowała się na 5w1 jednak to wolała bym i tak pneumokoki później nie z wzw

Robiłam jakoś na początku września, bo Łucja miała dużą chrypę i położna powiedziała żeby spr czy to nie stan zapalny. Wyszło dobrze, tylko teraz jeszcze dałam wyniki pediatrze żeby rzuciła okiem, bo w morfo było kilka odchyleń od normy, ale powiedziała że wszystko jest ok.
Morfo i crp Łucja miała pobierane z główki. Mam położną że szkoły rodzenia, która pracuje na oddziale noworodkowym i ona to zrobiła. Łucja zniosła bardzo dobrze, spała i po wkłuciu nawet się nie obudziła i nie drgnęła, więc nawet jej to chyba nie zabolało. Ale położna musiała ją w trakcie trochę rozbudzić żeby chwilę popłakała, bo wtedy szybciej krew można pobrać - wiem że strasznie to brzmi. Po pobraniu była już spokojna, zjadła i poszła dalej spać.

My właśnie pneumo mieliśmy mieć oddzielnie, więc jak teraz będzie dopiero wzw, to pneumo chcę przesunąć na później...
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 21:16   #3932
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Jejku przeraża mnie to chciała bym zrobić takie badania ale to pobieranie eh ..

Stary 2017-09-19, 21:23   #3933
pestycyda
Zakorzenienie

Karolina, widać szok w oczach;D super!

Mała, zdrówka dla Tymonka. Biedny mały, bardzo jest dzielny chłopak. To Hugo ładne drzemki ma ostatnio super zakupy i te kombi śliczne, szkoda że na styk.

Sili, ale biedna Lu się umeczyla. Dobrze że już po wszystkim. A co jest nie tak z pływaniem Lili?

Oczy mi się kleją coś dzisiaj a usypianie przed nami. Ciężko to widzę pewnie polegnę dzis

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 21:28   #3934
Mała!
Zakorzenienie

Sill
Oj to ciezki dzień za Wami, kciuki za samopoczucie Lu po szczepieniu

Kurcze u mnie 1 nieudany transfer do.łużeczka :/

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 21:36   #3935
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mala ładny ten biały kombinezon to ze f&f?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 21:44   #3936
cashmere
Zakorzenienie

Hej!

Dziewczyny współczuję ciężkich dni i trzymam kciuki by dzieciaczki dobrze zniosły wszystkie szczepienia, bo widzę temat na tapecie.

POPROSTU jaki dostaliście antybiotyk? Krople czy doustny jakiś? Te przechylanie głowy skonsultuj najlepiej z fizjo. Mój też tak miał i się okazało że to asymetria.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

MALA doczytałam co się stało Tymonowi, biedny oby się wszystko szybko zagoiło a on o tym zapomniał!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 21:51   #3937
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ja małego dopiero wykapalam i staramy się zasnąć . Chcę zobaczyć jak będzie spał jak pójdzie później spac

Stary 2017-09-19, 22:11   #3938
siilmariien
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny, mam nadzieję że dobrze zniesie to szczepienie

Pestycyda, Lila jak biegnie to tak nogami zarzuca, nie wiem jak to wytłumaczyc, zawsze myśleliśmy że to w wyglupach bo to mały wariat jest, ale jak pływała w wakacje mąż zauważył że ją cały czas ściąga na jeden bok i zaczął się przyglądać temu bieganiu i mówi że wydaje mu się, że ona ma jedną nogę minimalnie krótszą
Stary 2017-09-20, 03:47   #3939
pestycyda
Zakorzenienie

Sill, to może od razu do fizjoterapeuty? Bo powiem Ci szczerze że ortopedzi nie widzą wad postawy u dzieci albo dają bzdurne zalecenia ( np wkładki- Broń Cię Panie Boże! Wkładki daje się tylko jeżeli skrót kończyny jest rzeczywisty a to się zdarza bardzo rzadko. Najczęściej krótsza nóżka wynika z przykurczu mięśniowego i asymetrii miednicy). Fajnie byłoby poszukać ośrodka który specjalizuje się w leczeniu wad postawy bo nie wszędzie są ludzie kompetentni do tego. Trzymam kciuki żeby było dobrze

U nas pierwszy transfer udany. Potem obudził się po północy ale nietomna jestem i zasnęłam. Może teraz spróbuje o ile nie usnę

Stary 2017-09-20, 04:53   #3940
taedio
MerDer 4ever

U nas po szczepieniu wszystko dobrze. Młody wazy 5180 i ma 61 cm. Nie ma skazy, dostał jakaś maść na te policzki i zobaczymy. Asymetrii ponoć tez nie ma ale ja sie wybiorę do fizjoterapeuty bo mi to nie daje spokoju. Rota wypił ładnie, ciagle sie śmiał i gadał do mnie jak mu to pielęgniarka podawała na zastrzykach strasznie krzyczał ale szybko utuliłam. Myślałam, że bedzie ciagle spał a ten gagatek w domu trochę pospał a potem znowu gadanie i śmianie na szczęście obyło sie bez gorączki itp. Nockę jak narazie mamy super zasnął o 21:30, potem kp o 1:30 i teraz

Stary 2017-09-20, 05:19   #3941
xzora
Zakorzenienie

Siilmariien - szkoda, ze Łucja tak płakała pod gabinetem. Godzinna obsuwa to tez duzo dla takiego malutkiego dziecka. Dobrze, ze juz po szczepieniu i ze dr jednak nie obstawia skazy białkowej
U Klaudii chyba ciemieniucha na początku łupież przypominała. Super, ze zapisałaś sie do ortopedy.
Taedio - super, ze mały tak ładnie zniósł szczepienie i ze obyło sie bez gorączki

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 05:35   #3942
pestycyda
Zakorzenienie

Taedio, brawa dla Nikosia ja usnęłam oczywiście i nie odlzylam.

Właśnie dostałam zawału bo młody się sturlał z.lozka. dlatego nie powinien ze mną spać! Nawet nie wiem jak bo spał na mnie a.potem.mjsialnsie tak wiercić że.sie zsunął i potem zleciał a.ja nawet się nie obudziłam! Masakra. Dobrze że.lozko niskie bardzo i dywan jest... Oczywiście ja zawał a.dzievko nawet nie zauważylo...

Stary 2017-09-20, 06:32   #3943
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Super że Niko tak zniósł szczepienia to jest plus tych skojarzonych że krztusiec nie jest żywy i dzieci lepiej przechodzą

Stary 2017-09-20, 07:31   #3944
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Właśnie dostałam zawału bo młody się sturlał z.lozka. dlatego nie powinien ze mną spać! Nawet nie wiem jak bo spał na mnie a.potem.mjsialnsie tak wiercić że.sie zsunął i potem zleciał a.ja nawet się nie obudziłam! Masakra. Dobrze że.lozko niskie bardzo i dywan jest... Oczywiście ja zawał a.dzievko nawet nie zauważylo...

Tez bym miała zawał dobrze ze się nic nie stało
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 07:45   #3945
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny wczoraj poszłam spać o 19:40 jak dziecko nie pamietam nawet kiedy zasnełam.

Wiki zasneła na mnie o 18 po 19 proba odlozenia do łóżeczka zakonczyła się wrzaskiem jakby ją ktoś katował. Skoro się przebudziła chciałam założyć jej piżamke i luknać do pieluszki. Masakra odlozenie na przewijak wrzask na nic zdało się mówienie i tłumaczenie co robię udało mi się tylko luknać do pieluszki tzn na pasek że nie jest niebieski i zostawiłam ją w tych ciuszkach co była w dzień.
Wolałam to niż męczyć dziecko. Dałam cycusia i zasneła. Owinelam w rożek i odłożyłam do łóżeczka i zasneła.
Ja byłam tak padnięta a nie chciałam jej budzić więc szybkie mycie i z racji iż w dzień nie udało mi się małej odłożyć nie poscieliłam łóżka więc polozyłam się tak jak było i padłam.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 07:51   #3946
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Morelle nam kazali po 6 tygodniach powtarzać.

Karolinusia jaka mina

Mała dobrze, ze synek coraz lepiej
Nam pow 6-8 tyg, że to nie ma znaczenia.
Cały czas myślę o pneumokokach? Kto już szczepil? Nfz czy platne?

Meningo ktos w ogóle bierze?

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
W ogóle jak Pestka ? Jest trochę lepiej?

Dziękuję tak lepiej. Ulewa, ale dużo dużo mniej.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Morelle - Klaudia ma tendencje do odchylania głowy w lewą stronę.
Cw 1
Dziecko leży na prawym boku i zadanie polega na tym, zeby głowę miała prosto bez wyginania jej.
Cw 2
Dziecko leży na brzuchu i patrzy na wprost. Jak głowa ucieka na bok to zasłaniany światło ręką.
Cw 3
Dziecko leży na naszych kolanach i patrzy na wprost.
Zeby patrzyło w porzadanym kierunku staram sie ją zainteresować zabawką.

Karolinuusia - super, ze karuzela tak zajęła córkę.

Dziękuję moja tez w lewo. Będziemy ćwiczyć.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
U nas było dziś ciężko. Zła pora dnia. Łucja nie zasnęła w samochodzie i była już bardzo zmęczona jak przyjechaliśmy do luxmedu. Jeszcze czekaliśmy z godzinę na naszą kolej bo jak zwykle była obsuwa A Lu nie mogła zasnąć bo za dużo światła i dźwięków. Tuż przed wejściem była już tak zmęczona, że wpadła w wielki szał, a ma naprawdę mega decybele. Nawet piersi nie chciała. W końcu mężowi udało się uśpić ją w pokoju matki z dzieckiem, ale już była nasza kolej w gabinecie i zaraz znów wpadła w szał bo obudziło ją rozbieranie do ważenia. Także wrzask był przez całą wizytę, od początku do końca. Biedna Lu, po prostu chciała spać... Dobrze, że pediatra jest mamą trójki dzieci i wykazywała pełne zrozumienie. Tuż po wyjściu z gabinetu Lu padła... Bidulka.

Zaszczepilismy 5w1 (pentaxim). Rota będzie miała w 11 tygodniu i wtedy też chyba 2 dawka wzw b, bo miała mieć dzisiaj, ale pediatra powiedziała że ta szczepionka jest bardzo bolesna i żeby już dzisiaj Lu nie męczyć. Chyba jeszcze będą chciały mi wcisnąć pneumokoki wtedy, ale nie wiem czy się zgodzę, wolę przesunąć je jeszcze, skoro wtedy będzie wzw b...

Morfologia i crp Łucji w normie, nie miała stanu zapalnego jak miała tę chrypę jakiś czas temu. Nie ma żadnych oznak choroby, ani kataru. Na charczenie mamy robić inhalacje z soli fizjologicznej (nawilżać powietrze). Dr powiedziała że można spróbować też fenistil na charczenie, ale dopiero jak spytałam o ten lek. Miała nam też dać coś na ulewanie (początkowo chciała debridat ale opowiedziałam o naszym złym doświadczeniu z pierwszą córką z tym lekiem), ale w końcu w tym zamieszaniu chyba zapomniała wystawić recepty, albo nie wzięliśmy

Jak spytałam czy intensywne ulewanie może być objawem skazy białkowej to dr powiedziała, że może. Mogę nie jeść nabiału przez 2tyg żeby sprawdzić czy to pomoże Ale krostki są raczej na podłożu hormonalnym, a nie pokarmowym...

Zaczyna nam się ciemieniucha. Czy u którejś z Was to też na początku wyglądało jak łupież, a nie takie płaty duże?

Ogólnie Lu zdrowa jak ryba.
Waży 5270 g. Mierzy 59 cm.

Znów zapomniałam poprosić o receptę na witaminę D i skierowanie do okulisty Na razie mamy witaminę D na oliwie z oliwek.

Ja też zrobiłam przy okazji morfologię i tsh - wszystko w normie. Hemoglobina 13,6, tsh 1,5.

Udało mi się dopiero teraz zapisać Lu do ortopedy. Xzora do dr Kiełbasy, do Latalskiego bez szans Zapisałam też Lilę bo zaniepokoilo nas jak pływa w jeziorze w wakacje.

Ojej biedna

Cytat:
Dzielna Pestka
Ojej, myślałam że rota bez problemu idzie, a widzę że może być ciężko...
U nas też jest ryzyko że uleje zaraz po podaniu, więc jeszcze nie wiem jak to będzie Pediatra mówiła że najlepiej byłoby jej nie karmić tuż przed szczepieniem...

Dziękujemy!

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Robiłam jakoś na początku września, bo Łucja miała dużą chrypę i położna powiedziała żeby spr czy to nie stan zapalny. Wyszło dobrze, tylko teraz jeszcze dałam wyniki pediatrze żeby rzuciła okiem, bo w morfo było kilka odchyleń od normy, ale powiedziała że wszystko jest ok.
Morfo i crp Łucja miała pobierane z główki. Mam położną że szkoły rodzenia, która pracuje na oddziale noworodkowym i ona to zrobiła. Łucja zniosła bardzo dobrze, spała i po wkłuciu nawet się nie obudziła i nie drgnęła, więc nawet jej to chyba nie zabolało. Ale położna musiała ją w trakcie trochę rozbudzić żeby chwilę popłakała, bo wtedy szybciej krew można pobrać - wiem że strasznie to brzmi. Po pobraniu była już spokojna, zjadła i poszła dalej spać.

My właśnie pneumo mieliśmy mieć oddzielnie, więc jak teraz będzie dopiero wzw, to pneumo chcę przesunąć na później...
Ja jej dałam przed pół butelki bo juz była mega głodna.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
U nas po szczepieniu wszystko dobrze. Młody wazy 5180 i ma 61 cm. Nie ma skazy, dostał jakaś maść na te policzki i zobaczymy. Asymetrii ponoć tez nie ma ale ja sie wybiorę do fizjoterapeuty bo mi to nie daje spokoju. Rota wypił ładnie, ciagle sie śmiał i gadał do mnie jak mu to pielęgniarka podawała na zastrzykach strasznie krzyczał ale szybko utuliłam. Myślałam, że bedzie ciagle spał a ten gagatek w domu trochę pospał a potem znowu gadanie i śmianie na szczęście obyło sie bez gorączki itp. Nockę jak narazie mamy super zasnął o 21:30, potem kp o 1:30 i teraz

Super dzielny

Cytat:

Też bym dostała zawału!

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj poszłam spać o 19:40 jak dziecko nie pamietam nawet kiedy zasnełam.

Wiki zasneła na mnie o 18 po 19 proba odlozenia do łóżeczka zakonczyła się wrzaskiem jakby ją ktoś katował. Skoro się przebudziła chciałam założyć jej piżamke i luknać do pieluszki. Masakra odlozenie na przewijak wrzask na nic zdało się mówienie i tłumaczenie co robię udało mi się tylko luknać do pieluszki tzn na pasek że nie jest niebieski i zostawiłam ją w tych ciuszkach co była w dzień.
Wolałam to niż męczyć dziecko. Dałam cycusia i zasneła. Owinelam w rożek i odłożyłam do łóżeczka i zasneła.
Ja byłam tak padnięta a nie chciałam jej budzić więc szybkie mycie i z racji iż w dzień nie udało mi się małej odłożyć nie poscieliłam łóżka więc polozyłam się tak jak było i padłam.
Współczuję. Ja się cieszę, że u nas to tylko miesiąc trwało i zasypia w każdym łóżeczku sama. Bo bym oszalała. ..
Nie wiem co Ci poradzić

Co do Paska na pieluszkach - od wczoraj jesteśmy na 3 i ona nie mają paska :/ jest to uciążliwe. Szczerze to nie jestem pewna czy mokra pielucha czy nie
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 08:00   #3947
darietta
Zakorzenienie

Miałam pisać od poniedziałku w lidlu ciuszki dla naszych maluszków i biustonosze do karmienia.

Czy któraś kupowała w lidlu taki biustonosz jestem ciekawa jakie są. Szkoda że to od poniedziałku bo tz nie bedzie a ja z Wiki jak pojde po 10 o ile mi się uda wyjść to juz nic nie bedzie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image_page-04.jpg (116,5 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image_page-05.jpg (103,2 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image_page-06.jpg (86,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image_page-07.jpg (93,4 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image_page-09.jpg (99,9 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image_page-08.jpg (112,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image_page-10.jpg (129,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image_page-11.jpg (97,9 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image_page-13.jpg (111,2 KB, 51 załadowań)
Stary 2017-09-20, 08:12   #3948
pestycyda
Zakorzenienie

Te sweterki śliczne

Stary 2017-09-20, 08:38   #3949
xzora
Zakorzenienie

O matko, Pestycyda. Całe szczęście ze nasz niskie łóżko i dywan.
Darietta - ja ostatnio tez długo śpię, widocznie organizm potrzebuje sie zregenerować. Bardzo fajne te rzeczy w Lidlu.

Stary 2017-09-20, 08:56   #3950
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Sill, to może od razu do fizjoterapeuty? Bo powiem Ci szczerze że ortopedzi nie widzą wad postawy u dzieci albo dają bzdurne zalecenia ( np wkładki- Broń Cię Panie Boże! Wkładki daje się tylko jeżeli skrót kończyny jest rzeczywisty a to się zdarza bardzo rzadko. Najczęściej krótsza nóżka wynika z przykurczu mięśniowego i asymetrii miednicy). Fajnie byłoby poszukać ośrodka który specjalizuje się w leczeniu wad postawy bo nie wszędzie są ludzie kompetentni do tego. Trzymam kciuki żeby było dobrze

U nas pierwszy transfer udany. Potem obudził się po północy ale nietomna jestem i zasnęłam. Może teraz spróbuje o ile nie usnę

Dzięki Już do ortopedy jesteśmy umówieni, a ciężko się do niego dostać, to wezmę ją - niech spojrzy. Facet ma świetne opinie. Ale poszukam też czy jest ktoś polecany od wad postawy. Myślisz że jeśli ortopeda powie, że wszystko jest ok to i tak warto skonsultować z fizjo czy wtedy nie ma potrzeby już?

Cytat:

Super, brawo dla Nikosia!

Cytat:
Siilmariien - szkoda, ze Łucja tak płakała pod gabinetem. Godzinna obsuwa to tez duzo dla takiego malutkiego dziecka. Dobrze, ze juz po szczepieniu i ze dr jednak nie obstawia skazy białkowej
U Klaudii chyba ciemieniucha na początku łupież przypominała. Super, ze zapisałaś sie do ortopedy.
Taedio - super, ze mały tak ładnie zniósł szczepienie i ze obyło sie bez gorączki

Dzięki Na razie ta ciemieniucha u nas ledwo widoczna, ciekawe czy się rozwinie.

Cytat:

O rany! Dobrze, że było nisko! Każdy miałby zawał

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Miałam pisać od poniedziałku w lidlu ciuszki dla naszych maluszków i biustonosze do karmienia.

Czy któraś kupowała w lidlu taki biustonosz jestem ciekawa jakie są. Szkoda że to od poniedziałku bo tz nie bedzie a ja z Wiki jak pojde po 10 o ile mi się uda wyjść to juz nic nie bedzie.
Ale superowe rzeczy! Trzeba będzie powalczyć
Darietta ja zauważyłam że koło czwartku jest też spory wybór, a przynajmniej większy niż w poniedziałek popołudniu, może dorzucają to co ludzie w poniedziałek kupili, a potem oddali...
Stary 2017-09-20, 09:23   #3951
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Mala ładny ten biały kombinezon to ze f&f?

Nie właśnie, ten dostałam w skepie z uzywkami, jest jak.nowy tyle ze za mały :/

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

Dziewczyny współczuję ciężkich dni i trzymam kciuki by dzieciaczki dobrze zniosły wszystkie szczepienia, bo widzę temat na tapecie.

POPROSTU jaki dostaliście antybiotyk? Krople czy doustny jakiś? Te przechylanie głowy skonsultuj najlepiej z fizjo. Mój też tak miał i się okazało że to asymetria.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

MALA doczytałam co się stało Tymonowi, biedny oby się wszystko szybko zagoiło a on o tym zapomniał!
Dziękuję
Cytat:

Super! Brawo
Cytat:

Hihi, ufff.. tymon.mi.kiedyś spadł, ale my.mamy wysokie łóżko :/ zawał serca mieliśmy.

Morelle
Ja szczepie za tydzień pneumo i biore te na NFZ.

Darietta
Super ta kolekcja w lidlu. Dziękuję za cynk. A co do stanikow to ja mam.dwa i są super, na pewno teraz też kupię.

U nas noc ok, Tymon juz powoli staje na nodze nawet chce iść do przedszkola, ale dzieci by sie go wystraszyły... A Hugo spał od 21do prawie 1:00 potem co 2,5h ja nie moglam.od 5 zasnąć ake udalo sie na chwilę, wstałam o 8:20 a Hugo ok 9:00 tak, ze wszyscy wyspani.

Stary 2017-09-20, 09:28   #3952
vadi
*sportaddict*

Morelle ja brałam pneumokoki płatne, bo gdzieś wyczytałam, że te NFZtowskie były przepychane na chybcika i mało który kraj się decydował na tę szczepionkę, ale nie wiem, czy to prawda.

Pestycyda o rany

Darietta dzięki za cynk

Timiego dalej męczą kolki okropna noc za nami, co próbuje się śmiać i się cieszyć, to nagle buzia w podkówkę i łezki wyciągnęłam espumisan, zrobiłam termoforek, dostał też probiotyk, w końcu zasną wyczerpany za to same szczepienia chyba zniósł bez problemu - ani gorączki, ani obrzęku.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 09:38   #3953
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, Pestycyda. Całe szczęście ze nasz niskie łóżko i dywan.
Darietta - ja ostatnio tez długo śpię, widocznie organizm potrzebuje sie zregenerować. Bardzo fajne te rzeczy w Lidlu.

Ja wczoraj padłam bo od 3 nie spałam jak Wiki zwymiotowała i ona też się wystraszyla i nie chciała spac dopiero na mnie zasneła a ja nie mogłam juz zasnąć.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Dzięki Już do ortopedy jesteśmy umówieni, a ciężko się do niego dostać, to wezmę ją - niech spojrzy. Facet ma świetne opinie. Ale poszukam też czy jest ktoś polecany od wad postawy. Myślisz że jeśli ortopeda powie, że wszystko jest ok to i tak warto skonsultować z fizjo czy wtedy nie ma potrzeby już?

Super, brawo dla Nikosia!

Dzięki Na razie ta ciemieniucha u nas ledwo widoczna, ciekawe czy się rozwinie.

O rany! Dobrze, że było nisko! Każdy miałby zawał

Ale superowe rzeczy! Trzeba będzie powalczyć
Darietta ja zauważyłam że koło czwartku jest też spory wybór, a przynajmniej większy niż w poniedziałek popołudniu, może dorzucają to co ludzie w poniedziałek kupili, a potem oddali...
Umni e w lidlu mniej tego towaru dają a jak cos zostanie to te duze rozmiary. Ja mam kilka sztuk 62/68 i są wielkie Wiki nie wie kiedy to założy a ja bym chciala cos na teaz chyba 56 bym musiała wziąć.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Nie właśnie, ten dostałam w skepie z uzywkami, jest jak.nowy tyle ze za mały :/

Dziękuję

Super! Brawo

Hihi, ufff.. tymon.mi.kiedyś spadł, ale my.mamy wysokie łóżko :/ zawał serca mieliśmy.

Morelle
Ja szczepie za tydzień pneumo i biore te na NFZ.

Darietta
Super ta kolekcja w lidlu. Dziękuję za cynk. A co do stanikow to ja mam.dwa i są super, na pewno teraz też kupię.

U nas noc ok, Tymon juz powoli staje na nodze nawet chce iść do przedszkola, ale dzieci by sie go wystraszyły... A Hugo spał od 21do prawie 1:00 potem co 2,5h ja nie moglam.od 5 zasnąć ake udalo sie na chwilę, wstałam o 8:20 a Hugo ok 9:00 tak, ze wszyscy wyspani.

A jak u nich z rozmiarowka? bo mojej nie ma i musialabym poprzymierzac może cos dopasuje.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

A nie ma za co dziękować dziewczyny. Trzeba sobie pomagać uszczuplać portfele.
Ja chyba Wiki ubiore jak tylko się obudzi i w chustę ją wcisne i pojdziemy tylko od rana nie chce jej tam taszczyć. Chyba że mamę poproszę to wyskoczy z pracy.
Stary 2017-09-20, 09:38   #3954
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja pisałam, że przez to że ulewala jak fontanna dostała tylko 6w1 tego dnia. Dziś na szczęście nie ulała. Tak to 320 zł w błoto
rzeczywiście teraz przypomniałaś mi, że o tym pisałaś
dobrze że się udało nie ulać

Cytat:
Moje dziecko dzis pierwszy raz patrzylo się na karuzele i spedzila tak ponad 1.5h. Jestem w szoku. A to pierwsza reakcja. Lekko zdziwiona anpotem już śmiała się do niej Załącznik 7241991

minkę ma niezłą

Cytat:
U nas było dziś ciężko. Zła pora dnia. Łucja nie zasnęła w samochodzie i była już bardzo zmęczona jak przyjechaliśmy do luxmedu. Jeszcze czekaliśmy z godzinę na naszą kolej bo jak zwykle była obsuwa A Lu nie mogła zasnąć bo za dużo światła i dźwięków. Tuż przed wejściem była już tak zmęczona, że wpadła w wielki szał, a ma naprawdę mega decybele. Nawet piersi nie chciała. W końcu mężowi udało się uśpić ją w pokoju matki z dzieckiem, ale już była nasza kolej w gabinecie i zaraz znów wpadła w szał bo obudziło ją rozbieranie do ważenia. Także wrzask był przez całą wizytę, od początku do końca. Biedna Lu, po prostu chciała spać... Dobrze, że pediatra jest mamą trójki dzieci i wykazywała pełne zrozumienie. Tuż po wyjściu z gabinetu Lu padła... Bidulka.

Zaszczepilismy 5w1 (pentaxim). Rota będzie miała w 11 tygodniu i wtedy też chyba 2 dawka wzw b, bo miała mieć dzisiaj, ale pediatra powiedziała że ta szczepionka jest bardzo bolesna i żeby już dzisiaj Lu nie męczyć. Chyba jeszcze będą chciały mi wcisnąć pneumokoki wtedy, ale nie wiem czy się zgodzę, wolę przesunąć je jeszcze, skoro wtedy będzie wzw b...

Morfologia i crp Łucji w normie, nie miała stanu zapalnego jak miała tę chrypę jakiś czas temu. Nie ma żadnych oznak choroby, ani kataru. Na charczenie mamy robić inhalacje z soli fizjologicznej (nawilżać powietrze). Dr powiedziała że można spróbować też fenistil na charczenie, ale dopiero jak spytałam o ten lek. Miała nam też dać coś na ulewanie (początkowo chciała debridat ale opowiedziałam o naszym złym doświadczeniu z pierwszą córką z tym lekiem), ale w końcu w tym zamieszaniu chyba zapomniała wystawić recepty, albo nie wzięliśmy

Jak spytałam czy intensywne ulewanie może być objawem skazy białkowej to dr powiedziała, że może. Mogę nie jeść nabiału przez 2tyg żeby sprawdzić czy to pomoże Ale krostki są raczej na podłożu hormonalnym, a nie pokarmowym...

Zaczyna nam się ciemieniucha. Czy u którejś z Was to też na początku wyglądało jak łupież, a nie takie płaty duże?

Ogólnie Lu zdrowa jak ryba.
Waży 5270 g. Mierzy 59 cm.

Znów zapomniałam poprosić o receptę na witaminę D i skierowanie do okulisty Na razie mamy witaminę D na oliwie z oliwek.

Ja też zrobiłam przy okazji morfologię i tsh - wszystko w normie. Hemoglobina 13,6, tsh 1,5.

Udało mi się dopiero teraz zapisać Lu do ortopedy. Xzora do dr Kiełbasy, do Latalskiego bez szans Zapisałam też Lilę bo zaniepokoilo nas jak pływa w jeziorze w wakacje.
Biedna Łucja dobrze że to już za Wami i że jest cała i zdrowa

Cytat:

Super że Niko tak dobrze to zniósł mój też strasznie płakał przy kłuciu ale jak utuliłam to od razu prawie przestał

Cytat:

sama bym miała zawał! dobrze że łóżko niskie, ja zawsze kładę obok małego poduchę do karmienia, ale my mamy wysokie łóżko i panele na podłodze

Cytat:
Nam pow 6-8 tyg, że to nie ma znaczenia.
Cały czas myślę o pneumokokach? Kto już szczepil? Nfz czy platne?

Meningo ktos w ogóle bierze?
ja szczepiłam na NFZ pneumokoki, nad meningokokami się zastanawiam, ale jak już się zdecyduje to dopiero po skończonym roku
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 09:41   #3955
xzora
Zakorzenienie

Vadi, juz ta kolka mogłaby odpuścić. Biedny Timi.

Dziewczyny, jak rano wstałam zauważyłam ze moj brzuch jest bardziej płaski. A ostatnio trochę mnie bolał - moze coś sie obkurczyło? Na wadze pierwszy raz 5 z przodu - 59,8kg, czyli jeszcze trzeba zrzucić 5,2kg do wagi sprzed ciąży.IMG_1505893284.947865.jpg

Stary 2017-09-20, 09:47   #3956
taedio
MerDer 4ever

Xzora

Pestycyda dlatego karmie na siedząco
O matko! Dobrze, że nic sie nie stało

Devilek

Morelle

Sill

Mała

Vadi dobrze, że Timi tak zniósł szczepienia współczuje nocy

Te u ranka w lidlu to od przyszłego poniedziałku? Czy juz sa?

Jon Nikosie to dzielne chłopaki

Młody od 5:30 spał jeszcze do 9 tzn po 8 sie kręcił ale włączyłam szum i poszedł dalej spać

Straszna pogoda u nas :/ jadę dzisiaj do teściowej na obiad bo robi grzybowa

Stary 2017-09-20, 09:50   #3957
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:

Dziewczyny, jak rano wstałam zauważyłam ze moj brzuch jest bardziej płaski. A ostatnio trochę mnie bolał - moze coś sie obkurczyło? Na wadze pierwszy raz 5 z przodu - 59,8kg, czyli jeszcze trzeba zrzucić 5,2kg do wagi sprzed ciąży.Załącznik 7242461

Rewelacja ! daj przepis na ten brzuch !

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Ja mam 58,9 a do takiego brzucha mi dużo brakuje.

Stary 2017-09-20, 09:59   #3958
taedio
MerDer 4ever

Ja wazę 50 kg a mój brzuch wyglada gorzej

Stary 2017-09-20, 10:38   #3959
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, jak rano wstałam zauważyłam ze moj brzuch jest bardziej płaski. A ostatnio trochę mnie bolał - moze coś sie obkurczyło? Na wadze pierwszy raz 5 z przodu - 59,8kg, czyli jeszcze trzeba zrzucić 5,2kg do wagi sprzed ciąży.Załącznik 7242461

Brzuch jak brzuch, ale jakie Ty masz piersi! Ja przy Tobie to mam jak 15 Latka; )
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 10:49   #3960
Mała!
Zakorzenienie

Haha dokładnie Morelle ja też mam mikro cycki !

Xzora
Szczęka opada! U mnie waga stoi mam nadal + 2-3 kg bo sie waha o 0,5 kg. Ale ogólnie to do.mojej dobrej wagi muszę zrzucić jeszcze 6-7 kg Brzuch mi sie jeszcze obkurcza bo.czuję przy kp. Dziś się dopiełam w spodnie sprzed ciąży, ale nadal są ciasniejsze. Ale nawet z boku widzę zarys moich starych mięśni

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości