Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-20, 14:55   #3991
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Nulka
Mała jest urocza

Karola
My nosimy 62, ale juz wyrasta cz tego rozmiaru. Do chrztu wzięłam 68 :/

Pestycyda
Ja też mogła bym spać z nim za każdym razem a mały jest maga słodziakiem

Vadi
Super, że coś mu pomogło.

Morelle
Super! I pieknie główki trzymają Hugo też trzyma, ale nie tak pewnie jak Wasze. Szybko się też zniechęca.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ah i pochwale się że moje dziecko zaczyna "gugać" babcią siedzi i go uczy ciągle o ile ma dobry nastrój

A ja mam dziś tak mega śpiący dzień, że ledwo stoję.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 15:09   #3992
martini.
Zakorzenienie

Nadrobiłam Was

Cytat:
Martini
Witaj jak tam Jeremi?

Super Rośnie w końcu bez problemu, gada jak najęty i uśmiecha się dookoła, pięknie trzyma głowę, przewraca się z boku na bok. Jest smokoholikiem wyczaił, że jak mu wypada z buzi, to najczęściej ląduje gdzieś blisko, dlatego próbuje się potem "nadziać" albo jak wyczuje już, że jest blisko, to zassać. Coraz częściej mu się udaje! Spryciarz mój. Nadal jest bardzo pogodnym dzieckiem (tfu tfu). Mamy problem z jednym bioderkiem, więc ćwiczymy. Już widać poprawę.

Zaliczyliśmy w sierpniu wyjazd nad morze i było super, pogoda akurat spacerowa nam się trafiła. Tylko część znajomych i rodziny wpadła w popłoch, że jak to, z inkubatora wyciągnięty i nad morze. Ponoć ryzykanci z nas Ale mieliśmy błogosławieństwo neonatologa i pediatry i naszej super położnej! Teraz planujemy wypad w góry zimą, a wcześniej może do znajomych do innego miasta.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ja akurat mam w co mój Tz zje i czy zje. Jestem tego zdania , ze tez Bozia mu raczki dała i może sobie zrobić coś.
Ja też! Nawet od babci dostawałam ochrzan, że tż obiadu nie gotuje (nie przeszkadza jej za to zupełnie, że żyjemy bez ślubu i mamy dziecko, a jest bardzo wierząca). W ogóle moja babcia mówi o tż per "Twój Pan". Np. przyjedziesz na święta ze swoim panem? Kiedy Twój pan wraca? Generalnie, jak się poznaliśmy, tż miał bardzo ograniczone menu. Ja gotowałam, co chciałam, bo też twierdziłam, że sobie poradzi sam. Ale on z lenistwa już te moje potrawy jadł A dzięki temu, je dużo zdrowiej.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A kupowała któraś z was od vubu. Godni polecenia. Jak rozmiarowka
Moja siostra jest fanką i nigdy nie miała problemu. Tylko patrz na wymiary i na czas oczekiwania.

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Czy tylko ja nie mam parcia, żeby "wyrzucić" syna do swojego łóżka?
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Nie tylko Ty
Ja tez nie mam parcia na to ��
Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
ja tez nie mam niech śpi - przynajmniej ja sie wysypiam. wiecznie to trwać nie bedzie. starszak juz nie chce z nami spac od dawna
dołączam do klubu Z nami Jeremi śpi prawie od początku i mi się tak lepiej wręcz śpi. Teraz jest tak, że kładziemy go do łóżeczka po kąpieli i karmieniu, jak coś jeszcze robimy, oglądamy etc. Po pierwszym karmieniu ląduje u nas albo od razu, jak też się zaraz kładziemy. Śpi mi się dużo spokojniej.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Ja mam swój z dzieciństwa. Stary, ale daje radę. Jak tż był chory to używaliśmy.
A nie boisz się tych wszystkich grzybów i pleśni, które się tam zgromadziły przez lata? Mnie to właśnie przeraża w inhalatorach i nawilżaczach powietrza, a przydałby nam się, bo mamy zimą w domu skwar (mimo zakręconych kaloryferów).

Cytat:
Haha dokładnie Morelle ja też mam mikro cycki !
Tęsknię za moimi mikro cyckami

Cytat:
Była u nas pielęgniarka środowiskowa spr warunki itd. Pow, że Widziała dużo dzieci, ale takiego jak nasze nie ze to niesamowite , że tak dużo już "mówi"
Nasz też gaduła. Wszyscy domownicy zaczepiani, ale też zabawki. Dostaliśmy takiego super czarno-białego kota od przyjaciół. Gada do niego namiętnie, wysyła uśmiechy, trąca łapami.

Pytałaś o meningokoki, my szczepimy po 6. miesiącu (Bexsero), teraz za nami Infanrix Hexa i Prevenar pierwsze dawki. Zniósł super i nie było żadnych odczynów. Nic więcej już nie dobieramy.

Karolinuuusia bo mi nie zacytowało. Alicja ma 4500? A jaką długość? Bo nasze dzieci z tego samego dnia, Jeremi też prawie 4500 ale dopiero zaczynamy 56, a spodenki z Lidla 50/56 w pasie mogłabym prawie 2 razy owinąć. Teraz 50 jest idealne, pieluchy nadal 1.

Vadi, Xzsora gratuluję przejścia na pierś tylko. U nas się to nie udało, bo Jeremi na jakiś czas w ogóle stracił zainteresowanie. Teraz znów ładnie się przystawia, ale cały czas przysypia. Więc laktator u mnie ciągle z mm w tandemie. Już przebolałam. Ważne, że jest cudnym małym zdrowym chłopcem.

Mała! uściski dla Tymka!

Pisałyście o swoich doświadczeniach z chustą. Mi się zdarzyło wiązać "w ciemno" w plenerze (ostatnio jak tż kończył triathlon, bo wyjmowałam go, bo chłopaki razem przecinali metę), wkurza mnie tylko, że wszyscy chcą mi pomóc A teraz siedzę u teściów pod miastem (na wsi tak naprawdę ), bo nam wyłączyli na 2 tygodnie ciepłą wodę i tutaj jestem niemałą sensacją, jak się przechadzam zamotana. Ostatnio zadziwiłam panów "z pod płota", którzy bardzo byli zaciekawieni, co i jak, jeden rzucił, że "chyba takiego dużego cycka nie ma" Ale muszę kupić jednak krótszą chustę, bo 4.6 jest sporo za długa.

uff, postaram się pisać częściej.

Edytowane przez martini.
Czas edycji: 2017-09-20 o 15:11
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 15:16   #3993
morelle_
Zakorzenienie

Grzyby by były jakby stał nieużywany Jest wyparzony i spokojnie go używam.
Stary 2017-09-20, 15:21   #3994
darietta
Zakorzenienie

Ślicznie wasze maluszki trzymają głowę. Moja spać na rzuchu lubi ale lezec już nie irytuje sie. Glowe trenuje jak lezy na mnie i się podpiera.
Nie wiem jak ją przekonac do lezenia na brzuszku.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 15:21   #3995
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Ślicznie wasze maluszki trzymają głowę. Moja spać na rzuchu lubi ale lezec już nie irytuje sie. Glowe trenuje jak lezy na mnie i się podpiera.
Nie wiem jak ją przekonac do lezenia na brzuszku.
Moja chętniej leży jak widzi okno.
Stary 2017-09-20, 15:28   #3996
xzora
Zakorzenienie

Martini - dziekuje. Trzymam kciuki żebyście tez i wy przesli na samo KP!

Dzisiaj byłam pierwszy raz sama z Klaudią autem. Pojechałyśmy do sąsiedniego miasta do Rossmana, Pepco i Biedronki (w jednym pawilonie są te trzy sklepy).
Na początku jak przyjechałam to miałam zawrocic do domu bo Klaudia po wyjęciu z fotelika zaczęła płakać. Próbowałam ją nakarmić ale jej nie pasowało i darła sie jeszcze mocniej. Ruszyliśmy wiec w drogę powrotną i jak sie uspokoiła to znowu podjechaliśmy pod sklep. Tym razem od razu po wyjęciu z fotelika zapakowałam ją w chustę, chwile popłakała a jak tylko wyszłam na zewnątrz to sie uspokoiła. Pózniej zasnęła.
Cieszę sie, ze pierwsze wyjście mamy zaliczone.

Odnośnie wiązania chusty - okazało sie, ze w moim aucie jest tak duzo miejsca z tylu ze swobodnie ją zamotałam siedząc w aucie.

Przyszły tez moje zamowienia - piżama, koszula nocna i kombinezony dla Klaudii. Poki co mierzyłam ten jesienny i jest super.
Teraz juz jesienny wiatr nam nie straszny.IMG_1505914091.487339.jpg

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 15:53   #3997
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Spodniczka firmy Pinokio

Dziękuję w imieniu Ady za miłe słowa Właśnie zjadła 180ml mleka i jest piekna kupa do ogarnięcia 😁

Moja tak podnosi głowę. Załącznik 7242996

Następna zdolniacha! Ciekawe kiedy mój się nauczy, ale jest jednym z najmłodszych więc daję mu czas

Cytat:
Moja tez się denerwuje po dłuższej chwili.

Rutynowa wizyta. Więcej nie przyjdzie. Nic jej nie podpisywałam. Położnej tak.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Tak samo trzymają główkę

Dużo je! Ile waży? Moja całe czas 120 ml 5 razy dziennie.
Dałam jej dziś na próbę 150ml. Zjadła 130 ml i cały czas ulewa :/ więcej jej nie dam.

To do Ciebie przyszła położna czy pielęgniarka ? Bo u mnie moja położna sprawdzała warunki i jej podpisywałam wizyty. Wcześniej pisałaś że położna była i też myślałam że dwie rózne położne u Ciebie były
Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

Dzisiaj byłam pierwszy raz sama z Klaudią autem. Pojechałyśmy do sąsiedniego miasta do Rossmana, Pepco i Biedronki (w jednym pawilonie są te trzy sklepy).
Na początku jak przyjechałam to miałam zawrocic do domu bo Klaudia po wyjęciu z fotelika zaczęła płakać. Próbowałam ją nakarmić ale jej nie pasowało i darła sie jeszcze mocniej. Ruszyliśmy wiec w drogę powrotną i jak sie uspokoiła to znowu podjechaliśmy pod sklep. Tym razem od razu po wyjęciu z fotelika zapakowałam ją w chustę, chwile popłakała a jak tylko wyszłam na zewnątrz to sie uspokoiła. Pózniej zasnęła.

Odnośnie wiązania chusty - okazało sie, ze w moim aucie jest tak duzo miejsca z tylu ze swobodnie ją zamotałam siedząc w aucie.

Przyszły tez moje zamowienia - piżama, koszula nocna i kombinezony dla Klaudii. Poki co mierzyłam ten jesienny i jest super.
Teraz juz jesienny wiatr nam nie straszny.Załącznik 7243051

Jeej podziwiam z tym motaniem w aucie. Ja jakoś się boję z samochodu brać do motania, pewnie dlatego że jeszcze nie mam wprawy i długo nam to zajmuje, poza tym mały się na początku denerwuje, muszę chodzić z nim i bujać. Dopiero jak dociągnę to jest spokój.
Ten kombi jesienny masz bawełniany? I co pod niego ubierzesz na wyjście?

W ogóle ja już nie wiem jak ubierać młodego do spania w nocy. Dzisiaj był cały zimny przy drugim kp (kark, buzia, rączki zimne). Poszłam po kocyk i spał w pajacu, przykryty kołderką minky i na to kocem. Dopiero wtedy zrobił się ciepły. Dzisiaj spróbuję ubrać go w śpiworek i przykryję kocem..

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Dziewczyny powiedzcie które body ładniejsze:
http://www.smyk.com/catalog/product/...cy-body-mucha/
http://allegro.pl/koszulobody-62-sze...ant=6904545501

Przy tym drugim napisali, że nie rozciąga się materiał, a nie wiem jak wypadają rozmiary
Jeśli któraś z Was kupowała ubranka w Smyku, to proszę porównajcie mi ich rozmiary z ubrankami np H&M (bo w H&M wypadają dosyć duże)

Myślałam też jeszcze o takim zestawie : http://www.smyk.com/catalog/product/...bluza-spodnie/ i pod spód białe gładkie body, bo nie wiem co ja mu na to body, które wyżej wrzuciłam założę :/

Edytowane przez Jon_Snow
Czas edycji: 2017-09-20 o 16:34
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 15:59   #3998
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Moja chętniej leży jak widzi okno.
Wypróbuję. Akurat mam pranie na balkonie to jest kolorowo. Moze ja zaciekawi.
Stary 2017-09-20, 16:50   #3999
Mała!
Zakorzenienie

Jon
Pierwsze

Xzora
Fajne te kombi

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 18:11   #4000
poprostu
Zakorzenienie

Cashmere antybiotyk mamy w kroplach

Xzora brzuch pięknie wyglada, co ubierasz pod bawełniany kombi?

Pestycyda współczuję tego stresu, dobrze, ze nic się nie stało!

Jon na teraz ubieram do spania body z długim plus śpiworek, a nad ranem otulam go jeszcze kocem

Ja nie ogarniam tych szczepien totalnie i dalej mętlik w głowie

Chilli
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 18:51   #4001
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
U nas też sprawdzała warunki, chyba to jest rutynowe. A żeby dostała kasę to musi mieć Twój podpis, że u Ciebie była. Moja zgarnęła więcej podpisów niż miała wizyt, ale nic nie mówiłam bo jest w porządku i mam blisko do przychodni w razie czego

Niekoniecznie musi być podpis.
Przed porodem byłam pod opieką poloznej u rodziców i żadnego podpisu nie składałam

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Moja tez się denerwuje po dłuższej chwili.

Rutynowa wizyta. Więcej nie przyjdzie. Nic jej nie podpisywałam. Położnej tak.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Tak samo trzymają główkę

Dużo je! Ile waży? Moja całe czas 120 ml 5 razy dziennie.
Dałam jej dziś na próbę 150ml. Zjadła 130 ml i cały czas ulewa :/ więcej jej nie dam.

Zapowiadała się?

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was

Super Rośnie w końcu bez problemu, gada jak najęty i uśmiecha się dookoła, pięknie trzyma głowę, przewraca się z boku na bok. Jest smokoholikiem wyczaił, że jak mu wypada z buzi, to najczęściej ląduje gdzieś blisko, dlatego próbuje się potem "nadziać" albo jak wyczuje już, że jest blisko, to zassać. Coraz częściej mu się udaje! Spryciarz mój. Nadal jest bardzo pogodnym dzieckiem (tfu tfu). Mamy problem z jednym bioderkiem, więc ćwiczymy. Już widać poprawę.

Zaliczyliśmy w sierpniu wyjazd nad morze i było super, pogoda akurat spacerowa nam się trafiła. Tylko część znajomych i rodziny wpadła w popłoch, że jak to, z inkubatora wyciągnięty i nad morze. Ponoć ryzykanci z nas Ale mieliśmy błogosławieństwo neonatologa i pediatry i naszej super położnej! Teraz planujemy wypad w góry zimą, a wcześniej może do znajomych do innego miasta.

Ja też! Nawet od babci dostawałam ochrzan, że tż obiadu nie gotuje (nie przeszkadza jej za to zupełnie, że żyjemy bez ślubu i mamy dziecko, a jest bardzo wierząca). W ogóle moja babcia mówi o tż per "Twój Pan". Np. przyjedziesz na święta ze swoim panem? Kiedy Twój pan wraca? Generalnie, jak się poznaliśmy, tż miał bardzo ograniczone menu. Ja gotowałam, co chciałam, bo też twierdziłam, że sobie poradzi sam. Ale on z lenistwa już te moje potrawy jadł A dzięki temu, je dużo zdrowiej.

Moja siostra jest fanką i nigdy nie miała problemu. Tylko patrz na wymiary i na czas oczekiwania.

dołączam do klubu Z nami Jeremi śpi prawie od początku i mi się tak lepiej wręcz śpi. Teraz jest tak, że kładziemy go do łóżeczka po kąpieli i karmieniu, jak coś jeszcze robimy, oglądamy etc. Po pierwszym karmieniu ląduje u nas albo od razu, jak też się zaraz kładziemy. Śpi mi się dużo spokojniej.

A nie boisz się tych wszystkich grzybów i pleśni, które się tam zgromadziły przez lata? Mnie to właśnie przeraża w inhalatorach i nawilżaczach powietrza, a przydałby nam się, bo mamy zimą w domu skwar (mimo zakręconych kaloryferów).

Tęsknię za moimi mikro cyckami

Nasz też gaduła. Wszyscy domownicy zaczepiani, ale też zabawki. Dostaliśmy takiego super czarno-białego kota od przyjaciół. Gada do niego namiętnie, wysyła uśmiechy, trąca łapami.

Pytałaś o meningokoki, my szczepimy po 6. miesiącu (Bexsero), teraz za nami Infanrix Hexa i Prevenar pierwsze dawki. Zniósł super i nie było żadnych odczynów. Nic więcej już nie dobieramy.

Karolinuuusia bo mi nie zacytowało. Alicja ma 4500? A jaką długość? Bo nasze dzieci z tego samego dnia, Jeremi też prawie 4500 ale dopiero zaczynamy 56, a spodenki z Lidla 50/56 w pasie mogłabym prawie 2 razy owinąć. Teraz 50 jest idealne, pieluchy nadal 1.

Vadi, Xzsora gratuluję przejścia na pierś tylko. U nas się to nie udało, bo Jeremi na jakiś czas w ogóle stracił zainteresowanie. Teraz znów ładnie się przystawia, ale cały czas przysypia. Więc laktator u mnie ciągle z mm w tandemie. Już przebolałam. Ważne, że jest cudnym małym zdrowym chłopcem.

Mała! uściski dla Tymka!

Pisałyście o swoich doświadczeniach z chustą. Mi się zdarzyło wiązać "w ciemno" w plenerze (ostatnio jak tż kończył triathlon, bo wyjmowałam go, bo chłopaki razem przecinali metę), wkurza mnie tylko, że wszyscy chcą mi pomóc A teraz siedzę u teściów pod miastem (na wsi tak naprawdę ), bo nam wyłączyli na 2 tygodnie ciepłą wodę i tutaj jestem niemałą sensacją, jak się przechadzam zamotana. Ostatnio zadziwiłam panów "z pod płota", którzy bardzo byli zaciekawieni, co i jak, jeden rzucił, że "chyba takiego dużego cycka nie ma" Ale muszę kupić jednak krótszą chustę, bo 4.6 jest sporo za długa.

uff, postaram się pisać częściej.
Tak 4500g. Neonatolog nie zmierzyła mi jej bo powiedziała że nie ma jakiejś tam rynienki do mierzenia co jest miarodajna. Ubranka nosimy 62. 56 za male. Pieluchy 2 bo 1 ja cisnely. Te 2 tez nie sa idealnie ale znowu 3 za duże. Jesteśmy na samej piersi

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2017-09-20 o 18:54
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 18:52   #4002
pestycyda
Zakorzenienie

Xzora, bepanthenu jeszcze nie próbowałam. Póki co sudocrem i alantan. A teraz mam zasypkę z alantanu i też widzę że zaczyna schodzić a do tej pory używałam mąki ziemniaczanej ale widać zasypka ma tlenek cynku i działa lepiej.

Morelle, ja też podsypiam.

Martini, super że wyjazd się udał

Xzora, super te kombinezony. Brawa że dałaś radę zamotać w aucie. Podziwiam Was za wiązanie w plenerze. Mój się tak rzuca że się boję jeszcze poza domem wiązać;/ a szkoda bo w sobotę TŻ jedzie z moją mamą i teściowa na grzyby i chętnie bym się zabrała z młodym. Niestety boję się że go nie zamotam i tylko się upocimy razem a i tak w aucie zostanę;/

Jon, ten że smyka pierwszy komplet mi się bardziej podoba

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 19:04   #4003
xzora
Zakorzenienie

JonSnow - ten bawełniany kombi jest cieniutki, do chodzenia po domu. Na jesien tez pikowany - ubiorę pod niego cienkie spodenki i body.
Co do nocnego ubierania - spiworek to dobry pomysł - jak bedzie opatulony z każdej strony bedzie mu cieplej niż pod samą kołdrą .
Mi sie to body z szarym (ze smyka) bardziej podoba. Klaudia ma kombi ze Smyka z tej firmy CoolClub - rozmiar 68 i odpowiada H&M 62.
Jak zakładasz ze synek na imprezie bedzie w swetrze to moze lepiej kupić body bez szelek/kamizelki tylko z samym kołnierzem?

Stary 2017-09-20, 19:10   #4004
pestycyda
Zakorzenienie

Jezu mój syn śpi od 16
Co my w nocy będziemy robić? o.O

Stary 2017-09-20, 19:18   #4005
taedio
MerDer 4ever

Za to moje dziecie od południa nic nie spał praktycznie a teraz zasnął w ciagu 2 min przy piersi

Stary 2017-09-20, 19:27   #4006
xzora
Zakorzenienie

Poprostu - pod bawełniany kombi tylko body zakładam, ale to strój po domu, na dwór juz za zimno.
Pestycyda - z czasem będziesz i na dworze wiązać. U mnie plus taki, ze nigdy nie wiązałam przy lustrze, a jedynie na koniec sprawdzałam jak to wyglada. A i cały czas daje zrolowaną pieluchę za szyje - nie jestem w stanie mocniej tej szyi dociągnąć.

Stary 2017-09-20, 19:46   #4007
myszowata1313
Rozeznanie

Pestycyda dobrze ze malemu nic sie nie stalo

Xzora po tobie nawet nie widac ze w ciazy bylas

Nullka slodka i jaka duza

Vadi wspolczuje kolek

Mala dobrze ze Tymon dobrze znosi ten caly wypadek. Szybko zapomni

Morele ale Pesta ma juz dlugie wloski

Hej. My wczoraj mielismy wizyte u 3 lekarza. Potwierdzil dysplazje prawego bioderka oraz wzmozone napiecie tej samej nozki. I co dziwne asymetrie...
Dzis dostalam telefon ze zwolnilo soe miejsce na rehabilitacje to skorzystalam bo maz wrocic wczesniej z pracy.
Tyle placzu bylo. Ale to byla akurat pora spania i byla mega niezadowolona. Ale pani mowila ze wszystkie cwiczenia bardzo ladnie wychodza wiec nie jest zle
Chcialam isc z mala do pediatry. Zadzwonilam zeby zapytac kto przyjmuje i uslyszalam ze zapisow nie ma bo jest zebranie!?! Paranoja. Jak cos waznego to trzeba by sie zglosic na IP.
A tez malo pisze bo tu lekarz tam lekarz tu rehabilitacje a to w domu trzeba cos zrobic takze chyba wiecie o czym mowie.
Aaa i moja Ola ostatnio przeszla sama siebie. Usnela okolo 18 i spala do 8 rano!!! Musialam ja wziac na karmienie na spiocha o 3 w nocy bo jakos tak dziwnie ze tyle spala..

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 19:47   #4008
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz juz jesienny wiatr nam nie straszny.Załącznik 7243051

Super! Ja jeszcze ani razu nie prowadziłam auta z Pestką.

Cytat:
Następna zdolniacha! Ciekawe kiedy mój się nauczy, ale jest jednym z najmłodszych więc daję mu czas

To do Ciebie przyszła położna czy pielęgniarka ? Bo u mnie moja położna sprawdzała warunki i jej podpisywałam wizyty. Wcześniej pisałaś że położna była i też myślałam że dwie rózne położne u Ciebie były

Jeej podziwiam z tym motaniem w aucie. Ja jakoś się boję z samochodu brać do motania, pewnie dlatego że jeszcze nie mam wprawy i długo nam to zajmuje, poza tym mały się na początku denerwuje, muszę chodzić z nim i bujać. Dopiero jak dociągnę to jest spokój.
Ten kombi jesienny masz bawełniany? I co pod niego ubierzesz na wyjście?

W ogóle ja już nie wiem jak ubierać młodego do spania w nocy. Dzisiaj był cały zimny przy drugim kp (kark, buzia, rączki zimne). Poszłam po kocyk i spał w pajacu, przykryty kołderką minky i na to kocem. Dopiero wtedy zrobił się ciepły. Dzisiaj spróbuję ubrać go w śpiworek i przykryję kocem..

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Dziewczyny powiedzcie które body ładniejsze:
http://www.smyk.com/catalog/product/...cy-body-mucha/
http://allegro.pl/koszulobody-62-sze...ant=6904545501

Przy tym drugim napisali, że nie rozciąga się materiał, a nie wiem jak wypadają rozmiary
Jeśli któraś z Was kupowała ubranka w Smyku, to proszę porównajcie mi ich rozmiary z ubrankami np H&M (bo w H&M wypadają dosyć duże)

Myślałam też jeszcze o takim zestawie : http://www.smyk.com/catalog/product/...bluza-spodnie/ i pod spód białe gładkie body, bo nie wiem co ja mu na to body, które wyżej wrzuciłam założę :/
Ja mam ze smyk i hm te same rozmiary.

Pielęgniarka środowiskowa. Nic jej nie podpisałam.

Cytat:
Wypróbuję. Akurat mam pranie na balkonie to jest kolorowo. Moze ja zaciekawi.
U mnie to chodzi o światło.

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Przed porodem byłam pod opieką poloznej u rodziców i żadnego podpisu nie składałam

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Zapowiadała się?

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Tak 4500g. Neonatolog nie zmierzyła mi jej bo powiedziała że nie ma jakiejś tam rynienki do mierzenia co jest miarodajna. Ubranka nosimy 62. 56 za male. Pieluchy 2 bo 1 ja cisnely. Te 2 tez nie sa idealnie ale znowu 3 za duże. Jesteśmy na samej piersi

Zadzwoniła wczoraj. Nie wiem skąd miała mój nr. Bo była z innej przychodni niż nasza deklaracja.

U nas 2h kolki. wczesnej nie byli w ogóle. . Od tygodnia co wieczor. Miało być lepiej. 3 mc zaraz i co :/
Stary 2017-09-20, 20:03   #4009
darietta
Zakorzenienie

Mojej jeszcze ubranek z lidla nie zakladałam dopiero wyciągnęłam z szfy do prania ale wszystko wielkie sie wydaje. My jeszcze w 56 wchodzimy choc nie wszystko i powoli w 62 musze popatrzec co by pasowało bo nie które za duże jest.

Mama zaoferowala się że wtskoczy mi do lidla po stanik tylko ja mam teraz rozmiar 75 e a tam są same 80. Jak wypada ta ich rozmiarowka.
Stary 2017-09-20, 20:13   #4010
pestycyda
Zakorzenienie

Myszowata, oby Wam szybko poszło z ta rehabilitacja i Ola szybciutko wróciła do pełni formy

Morelle, o jejku co to nagle z tymi kółkami teraz takie pogorszenie:/ nie zmienia klas probiotyku albo witaminy D?

Na mnie wszystko z Lidla za duże. Mogę się w ich rozmiar S dwa razy się owinąć:/

Stary 2017-09-20, 20:22   #4011
xzora
Zakorzenienie

Myszowata, super, ze na rehabilitacje zwolniło sie miejsce. Sen od 18 do 8 - nieźle.
Morelle - współczuje kolek

Stary 2017-09-20, 20:29   #4012
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Myszowata, oby Wam szybko poszło z ta rehabilitacja i Ola szybciutko wróciła do pełni formy

Morelle, o jejku co to nagle z tymi kółkami teraz takie pogorszenie:/ nie zmienia klas probiotyku albo witaminy D?

Na mnie wszystko z Lidla za duże. Mogę się w ich rozmiar S dwa razy się owinąć:/

Zmieniłam probiotyk. Kurde :/ myślisz, że to może być od tego. ..
Stary 2017-09-20, 21:08   #4013
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
JonSnow - ten bawełniany kombi jest cieniutki, do chodzenia po domu. Na jesien tez pikowany - ubiorę pod niego cienkie spodenki i body.
Co do nocnego ubierania - spiworek to dobry pomysł - jak bedzie opatulony z każdej strony bedzie mu cieplej niż pod samą kołdrą .
Mi sie to body z szarym (ze smyka) bardziej podoba. Klaudia ma kombi ze Smyka z tej firmy CoolClub - rozmiar 68 i odpowiada H&M 62.
Jak zakładasz ze synek na imprezie bedzie w swetrze to moze lepiej kupić body bez szelek/kamizelki tylko z samym kołnierzem?

Myślałam że w tym bawełnianym będziecie wychodzić dlatego pytałam co pod niego włożysz, bo mi się też wydaje że już za zimno na bawełniany
Mały właśnie śpi w śpiworku, zobaczymy przy karmieniu czy nie zmarzł albo czy nie za gorąco (bo kołderka też jest)
Ja nie wiem co mu do kościoła na to założę, bo mam takie niezbyt kościelne kurtki z uszami albo kombinezony albo czerwoną kurtkę, to też mi nie pasuje kolor. Impreza będzie w domu więc w samym body zostanie.
Bardzo dziękuję za informację o rozmiarze

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Pestycyda dobrze ze malemu nic sie nie stalo

Xzora po tobie nawet nie widac ze w ciazy bylas

Nullka slodka i jaka duza

Vadi wspolczuje kolek

Mala dobrze ze Tymon dobrze znosi ten caly wypadek. Szybko zapomni

Morele ale Pesta ma juz dlugie wloski

Hej. My wczoraj mielismy wizyte u 3 lekarza. Potwierdzil dysplazje prawego bioderka oraz wzmozone napiecie tej samej nozki. I co dziwne asymetrie...
Dzis dostalam telefon ze zwolnilo soe miejsce na rehabilitacje to skorzystalam bo maz wrocic wczesniej z pracy.
Tyle placzu bylo. Ale to byla akurat pora spania i byla mega niezadowolona. Ale pani mowila ze wszystkie cwiczenia bardzo ladnie wychodza wiec nie jest zle
Chcialam isc z mala do pediatry. Zadzwonilam zeby zapytac kto przyjmuje i uslyszalam ze zapisow nie ma bo jest zebranie!?! Paranoja. Jak cos waznego to trzeba by sie zglosic na IP.
A tez malo pisze bo tu lekarz tam lekarz tu rehabilitacje a to w domu trzeba cos zrobic takze chyba wiecie o czym mowie.
Aaa i moja Ola ostatnio przeszla sama siebie. Usnela okolo 18 i spala do 8 rano!!! Musialam ja wziac na karmienie na spiocha o 3 w nocy bo jakos tak dziwnie ze tyle spala..

Oby ćwiczenia Wam pomogły.
Chyba rekord spaniowy Twoja mała osiągnęła
Aco do pediatry to chyba masz jakiegoś pecha do lekarzy!

Cytat:
Super! Ja jeszcze ani razu nie prowadziłam auta z Pestką.

Ja mam ze smyk i hm te same rozmiary.

Pielęgniarka środowiskowa. Nic jej nie podpisałam.

U mnie to chodzi o światło.

Zadzwoniła wczoraj. Nie wiem skąd miała mój nr. Bo była z innej przychodni niż nasza deklaracja.

U nas 2h kolki. wczesnej nie byli w ogóle. . Od tygodnia co wieczor. Miało być lepiej. 3 mc zaraz i co :/
Dziękuję za porównanie rozmiarów
No to ja myślałam o położnej, bo ja mojej podpisywałam
Biedna Pestka, jak nie ulewania straszne to kolki

Cytat:
Mojej jeszcze ubranek z lidla nie zakladałam dopiero wyciągnęłam z szfy do prania ale wszystko wielkie sie wydaje. My jeszcze w 56 wchodzimy choc nie wszystko i powoli w 62 musze popatrzec co by pasowało bo nie które za duże jest.

Mama zaoferowala się że wtskoczy mi do lidla po stanik tylko ja mam teraz rozmiar 75 e a tam są same 80. Jak wypada ta ich rozmiarowka.
W lidlu rozmiary są kosmicznie duże. Kiedyś kupiłm biustonosz na swój rozmiar to w nim pływałam

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:

Zapowiadała się?

To na jakiej zasadzie ona otrzyma wynagrodzenie za wizyty u Ciebie? Jakąś deklarację składałaś?

Edytowane przez Jon_Snow
Czas edycji: 2017-09-20 o 21:09
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 21:09   #4014
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mamy dziewczynek gdzie kupujecie opaski pin up?

Alicja

Stary 2017-09-20, 21:15   #4015
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, strzelam w ciemno ale może tak być. Ja bym wróciła do poprzedniego i obserwowała. Bo nic innego się nie zmieniło prEcieZ, ani mleko ani nic..

Obudziłam w końcu młodego o 20 do karmienia i kąpieli. Po kąpieli gadał z nami z pół godziny także dupsko przewietrzone i dziecko zadowolone. Ciekawe teraZ czy go uspie po 4h snu. Jest jeszcze opcja że wstanie o 4 rano bo taki wyspany;D

Stary 2017-09-20, 21:18   #4016
morelle_
Zakorzenienie

Jon no właśnie dziś 5 razy ulała znowu jak fontanna. Miała spać w kołysce, ale przed chwilą tak się zakrztusila wymiotami, że nie ma mowy żeby nie spała kolo mnie. Nie wiem co jej jest ; (

Karolina na ali express

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Morelle, strzelam w ciemno ale może tak być. Ja bym wróciła do poprzedniego i obserwowała. Bo nic innego się nie zmieniło prEcieZ, ani mleko ani nic..

Obudziłam w końcu młodego o 20 do karmienia i kąpieli. Po kąpieli gadał z nami z pół godziny także dupsko przewietrzone i dziecko zadowolone. Ciekawe teraZ czy go uspie po 4h snu. Jest jeszcze opcja że wstanie o 4 rano bo taki wyspany;D

Kciuki za uspienie.

Jutro spr bo w jeden dzień zapomniałam jej dać. Zobaczę w zeszycie czy wtedy był ból brzucha
Stary 2017-09-20, 21:23   #4017
Jon_Snow
Wtajemniczenie

I dziękuję za opinie ubrankowe zamówię to body ze Smyka.
Miałam jeszcze Wam się pochwalić że w końcu ten nieszczęsny skok nam się skończył i mały nie marudzi przy piersi, nawet sobie smoka z niej robi i mu pozwalam, bo jak sobie przypomnę te płacze przy jedzeniu to mnie radośc i miłość przepełnia patrząc jak sobie spokojnke ciumka. Za to gada teraz najęty

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Morelle jeszcze wszystko na raz dzisiaj ja chciałam po mału zacząć małego odkładać do łóżeczka, ale w nocy po karmieniu mi się zakrztusił przez sen i stwierdziłam że nie jestem jednak na to gotowa.
Obyście miały z Pestką spokojną noc już

Stary 2017-09-20, 21:28   #4018
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:

Dziekujemy. Mamy az 20 spotkan. Masaze i cwiczenia
Cytat:
Myszowata, super, ze na rehabilitacje zwolniło sie miejsce. Sen od 18 do 8 - nieźle.
Morelle - współczuje kolek

I fakt.ze godzina rehabilitacji 40zl, ze skierowaniem od pediatry 10zl

Cytat:
Myślałam że w tym bawełnianym będziecie wychodzić dlatego pytałam co pod niego włożysz, bo mi się też wydaje że już za zimno na bawełniany
Mały właśnie śpi w śpiworku, zobaczymy przy karmieniu czy nie zmarzł albo czy nie za gorąco (bo kołderka też jest)
Ja nie wiem co mu do kościoła na to założę, bo mam takie niezbyt kościelne kurtki z uszami albo kombinezony albo czerwoną kurtkę, to też mi nie pasuje kolor. Impreza będzie w domu więc w samym body zostanie.

W lidlu rozmiary są kosmicznie duże. Kiedyś kupiłm biustonosz na swój rozmiar to w nim pływałam

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

To na jakiej zasadzie ona otrzyma wynagrodzenie za wizyty u Ciebie? Jakąś deklarację składałaś?

Tak to fakt z tymi lekarzami. A ze u mnie dzis lalo caly dzien to dopiero dzwonilam jak auto mialam dostepne a i tak du.a wyszla z tego.
I z tym snem tez mnie powalila na kolana.
Ale przynajmniej odespalam sobie
Cytat:
Mamy dziewczynek gdzie kupujecie opaski pin up?

Ja na allegro i aliexpres.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 21:38   #4019
nulkaa3
Rozeznanie

A u nas choroba. Ja od wczoraj kicham i smarkam, a dzisiaj Ada zaczęła. Od 15 nie spała, marudna cały czas. Teraz niby już śpi w łóżeczku, ale pewnie ciężka noc nas czeka, słyszę jak w nosku jej charczy... Jutro dzwonię do pediatry naszego umówić wizytę.

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 21:39   #4020
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

Po prostu mnie zapisała. Podałam tylko swoje dane

Alicja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości