Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-17, 10:18   #3751
darietta
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Ja mam aką apke na jednym telefonie na innym mam cos innego ale dzwieki te same. Jak mala spi to włączę ale telefon kładę do kieszonki w nogach wózka. Ale czy działa nie wiem bo zeby ją odłożyć muszę uśpić na rękach nie zaśnie sama.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png Screenshot_2017-09-17-10-09-10.png (104,5 KB, 43 załadowań)
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 10:19   #3752
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Darietta pharmaton matruelle.

Ale sie poklocilam w nocy z Tz. Mala wstala na karmienie to on tez wstal i na moj fotel do karmienia czytac sobie na telefonie. Mowie mu zeby dziecko odbil a nie fb to wydarl sie na mnie ze on mi bedzie ze stoperem liczyl ile ja mam tel w rece. No trafi mnie szlag chyba k..a. Palcem nie kiwne w domu czy przy obiedzie niech go syf zasypie a ja zrobie tylko wokol mojej kruszynki i siebie. Jeszcze mi dziecko wystraszyl

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nieładnie z jego strony mój TZ tez ostatnio dostał opr. Kłótnia była straszna, wygarnelam mu chyba caly poprzedni rok potem poszłam na spacer z mała 4km zeby ochłonąć

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Anna mi też bardziej podobają się na krótki rękaw ale jednak body na długi rękaw będzie trzeba założyć

No właśnie ale i tak trzeba bolerko na to. Skąd sukieneczkę chcesz i resztę?

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Faceci

Ja akurat mam w co mój Tz zje i czy zje. Jestem tego zdania , ze tez Bozia mu raczki dała i może sobie zrobić coś.

Poza tym pamietam ten jeden raz jak na początku naszego małżeństwa włożyłam mu obiad i było "za mało kartofli za dużo kotleta, nie jem mizeri , nie lubię gorącego"

Wkurzylam się i zapytałam to se sam chcesz obiad wkładać. Tz odp." W zasadzie tak"

Jak dla mnie bomba. Nigdy mu nie nakładam obiadu.

Ja mam inny styl jedzenia bo ja często jem dwuskładnikowy obiad tylko czyli coś z proteinami/białkiem i warzywa jakieś. Tz musi mieć tez kartofle a ja nie mam czasu na stanie i ich obieranie wiec on sam sobie albo dorabia ziemniaki albo chelbem się zapycha czy kluskami.

Tz lubi biały chleb a ja ciemny z masa ziaren różnych.

Tz lubi słodkie ja gorzkie. Zawsze zje to co zrobię , ale nigdy nie narzeka ze obiadu nie ma i nie pyta co na obiad.

Ja się staram zawsze coś robić bo Alex musi coś zjeść , a ze Alex jest niejadkiem to mam przesrane Muszę wiecznie kombinować co mu dać, ale jakoś w miarę daje radę.

Ja Was nadrabiam ale nie umiem się odnieść jakoś .

Carolles - mi tez tak się mieli w głowie.

Najgorsze jest to ze już u mnie prawie 1 w nocy a ja jeszcze oka nie zmrużyłem

Teściowa wróciła z Pl i już mnie wkurzyła . Jest zwyczajnie chamka bez kultury. Było Zaiscie jak jej nie było i był spokój. Mam ja w dupie i nie potrzebuje jej pomocy. Nie wiem skąd ona myśli , ze jej potrzebuje

Na dzień dobry wypaliła do mnie tekstem "cześć grubasku" dacie wiarę Nie wiem jak można tak powiedzieć do kobiety 2mce po ciąży , która urodziła prawie 5kg dziecko i kp. Trzeba nie mieć za grosz taktu w sobie jakiegoś. Do tego wie dobrze ze mam problemy z diastasis duże i mi to w wyglądzie mojego brzucha nie pomaga.

Mimo ze mam te 10kg wciąż to nie wyglądam na jakiegoś otyłego grubasa.

Nienawidzę takiego przezywania kogoś . Potem ciagle mi Maxia tez grubasem nazywała. Wróciłam do domu z małym i on mi tak płakał był taki marudny jak nigdy. Jak zasną w końcu to potem krzyczał przez sen i popłakiwał. Normalnie niech ona ode mnie lepiej spier**a bo nie ręczę za siebie następnym razem mogę nie zachować zimnej krwi .

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Hehe dlatego ja nie odkładam

I drażni mnie gdy Tz próbuje odłożyć i potem ja nie śpię do 3 w nocy przez to

Mój nie wymaga obiadu i jak nie ma to coś nam kupuje albo je coś z lodówki. Pracuje od rana do 17-18 i mi go szkoda ze głodny chodzi. Jak wraca to nakłada mi i sobie a teściowa to bezczelna. Tez jej powiedz coś głupiego to się jej odechce komentować.
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 10:23   #3753
KociaMatka
Raczkowanie

Dzieki Dziewczyny. Ja jestem z tych w miare bojowych ale staram sie z Tz nie klocic bo to prowadzi donikad. Ale czasem sobie mysle, ze wyladowalam dla niego na tym zadupiu gdzie nie ma do kogo ryja otworzyc a on jeszcze fika. Wezme Ewunie i pojade do tego krk z przyjemnoscia jednak zamiast na wygnanie
Darietta tylko Pharm plus wit D3. Na Pharm uhodowalam Ewe 4.240 to zakladam, ze jest niezly

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
U mnie jest jeszcze jeden problem kompletnie nie wiem co robic na te obiady pustka w głowie

Dziewczyny tak sobie przegladalam propozycje na chrzciny co ewentualnie moglabym założyć o ile w ogóle się wyrobimy. Co myślicie szkoda tylko ze przez ibternet bo ja wole przymierzyć bo nigdy nie wiem jaki rozmiar a już na pewno teraz po ciąży. Wczoraj doznałam szoku jak mi babeczka rozmiar stanika dobrała aż dwa rozmiary poszło w górę.

http://m.vubu.pl/product-pol-70510-M...-dekoltem.html

Nie znam tego sklepu nie wiem jak u nich z jakością i ewentualnym zwrotem wymianą towaru.
Zastanawiam się nad korem. Cos doradzicie.

Lub cos takiego

http://allegro.pl/showitem/description/6773791223.html

http://allegro.pl/show_item.php?item=6661566926

Tez nie wiem jaki kolor by mi pasował i czy za niska nie jestem do takiego stroju mam 165 cm i jeszcze 6 kg mi zostało po ciąży.
Sliczna ta muszrardowa i ten kombinezon czarny mnie urzekl. W sumie on praktyczny bo mozesz sie dowolnymi kolorami rozjasnic a wyglada elegancko

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Faceci 🙄😠

Ja akurat mam w co mój Tz zje i czy zje. Jestem tego zdania , ze tez Bozia mu raczki dała i może sobie zrobić coś.
Poza tym pamietam ten jeden raz jak na początku naszego małżeństwa włożyłam mu obiad i było "za mało kartofli za dużo kotleta, nie jem mizeri , nie lubię gorącego"
Wkurzylam się i zapytałam to se sam chcesz obiad wkładać. Tz odp." W zasadzie tak"
Jak dla mnie bomba. Nigdy mu nie nakładam obiadu.
Ja mam inny styl jedzenia bo ja często jem dwuskładnikowy obiad tylko czyli coś z proteinami/białkiem i warzywa jakieś. Tz musi mieć tez kartofle a ja nie mam czasu na stanie i ich obieranie wiec on sam sobie albo dorabia ziemniaki albo chelbem się zapycha czy kluskami.
Tz lubi biały chleb a ja ciemny z masa ziaren różnych.
Tz lubi słodkie ja gorzkie. Zawsze zje to co zrobię , ale nigdy nie narzeka ze obiadu nie ma i nie pyta co na obiad.
Ja się staram zawsze coś robić bo Alex musi coś zjeść , a ze Alex jest niejadkiem to mam przesrane 🙄 Muszę wiecznie kombinować co mu dać, ale jakoś w miarę daje radę.

Ja Was nadrabiam ale nie umiem się odnieść jakoś .

Carolles - mi tez tak się mieli w głowie.
Najgorsze jest to ze już u mnie prawie 1 w nocy a ja jeszcze oka nie zmrużyłem 😩

Teściowa wróciła z Pl i już mnie wkurzyła . Jest zwyczajnie chamka bez kultury. Było Za☠☠☠iscie jak jej nie było i był spokój. Mam ja w dupie i nie potrzebuje jej pomocy. Nie wiem skąd ona myśli , ze jej potrzebuje 🙄😤
Na dzień dobry wypaliła do mnie tekstem "cześć grubasku" dacie wiarę 😵 Nie wiem jak można tak powiedzieć do kobiety 2mce po ciąży , która urodziła prawie 5kg dziecko i kp. Trzeba nie mieć za grosz taktu w sobie jakiegoś. Do tego wie dobrze ze mam problemy z diastasis duże i mi to w wyglądzie mojego brzucha nie pomaga.
Mimo ze mam te 10kg wciąż to nie wyglądam na jakiegoś otyłego grubasa.
Nienawidzę takiego przezywania kogoś . Potem ciagle mi Maxia tez grubasem nazywała. Wróciłam do domu z małym i on mi tak płakał był taki marudny jak nigdy. Jak zasną w końcu to potem krzyczał przez sen i popłakiwał. Normalnie niech ona ode mnie lepiej spier**a bo nie ręczę za siebie następnym razem mogę nie zachować zimnej krwi .

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Hehe dlatego ja nie odkładam 😜
I drażni mnie gdy Tz próbuje odłożyć i potem ja nie śpię do 3 w nocy przez to
Powiedz tesciowej jak Ci nastepnym razem powie grubasku zeby zaczela kąpiele blotne bo sie trzeba przyzwyczajac pomalu

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 10:39   #3754
xzora
Zakorzenienie

Darietta - musztardowa sukienka ma fajny krój, tylko kolor Ci nie pasuje bo o ile dobrze kojarzę to masz zimny typ urody. Kombinezony super, dla niskich osób tez pasują bo jest jednolity kolor który nie odcina sylwetki. Ja bym wzięła niebieski - mam fazę na ten kolor

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 10:46   #3755
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki Dziewczyny. Ja jestem z tych w miare bojowych ale staram sie z Tz nie klocic bo to prowadzi donikad. Ale czasem sobie mysle, ze wyladowalam dla niego na tym zadupiu gdzie nie ma do kogo ryja otworzyc a on jeszcze fika. Wezme Ewunie i pojade do tego krk z przyjemnoscia jednak zamiast na wygnanie
Darietta tylko Pharm plus wit D3. Na Pharm uhodowalam Ewe 4.240 to zakladam, ze jest niezly

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Sliczna ta muszrardowa i ten kombinezon czarny mnie urzekl. W sumie on praktyczny bo mozesz sie dowolnymi kolorami rozjasnic a wyglada elegancko

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Powiedz tesciowej jak Ci nastepnym razem powie grubasku zeby zaczela kąpiele blotne bo sie trzeba przyzwyczajac pomalu

Ja brałam a Wiki 3240.
Z tymi kapielami blognymi dobre
Stary 2017-09-17, 10:57   #3756
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Darietta - musztardowa sukienka ma fajny krój, tylko kolor Ci nie pasuje bo o ile dobrze kojarzę to masz zimny typ urody. Kombinezony super, dla niskich osób tez pasują bo jest jednolity kolor który nie odcina sylwetki. Ja bym wzięła niebieski - mam fazę na ten kolor

Heh wlasnie mi sie podoba ten musztardowy kolor ale tak jak piszesz brunetka i jasna karnacja u mnie.

A kombinezon który ten na krótki rękaw czy 3/4 i tez jest chabrowy tylko niewiadomo jak w realu wygląda.
Sukienki jeszcze są takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 70510_1.jpg (126,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 70508_1.jpg (115,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 70507_1.jpg (119,8 KB, 46 załadowań)
Stary 2017-09-17, 10:58   #3757
darietta
Zakorzenienie

A kupowała któraś z was od vubu. Godni polecenia. Jak rozmiarowka
Stary 2017-09-17, 11:09   #3758
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Sam
Współczuję tych tekstów. Tragedia, spotykasz człowieka jesteś spokojna a po 5 min szlak Cię trafia. Niecierpie takich ludzi!

Kocia matka
Oek współczuję sprzeczki. Mój tez czasami walnie taki tekst :/

Carolles
Mam nadzieję, ze szybko poczujesz się lepiej.

Chyba tez ścigane i sprawdzę te aplikacje. Dzięki Anna.

A ja dziś nie gotuję. Jedziemy na obiad do pieknej restauracji nad jeziorko, jutro mamy 7 rocznicę ślubu

Mała wszystkiego najlepszego dla Was

Cytat:
Ja mam aką apke na jednym telefonie na innym mam cos innego ale dzwieki te same. Jak mala spi to włączę ale telefon kładę do kieszonki w nogach wózka. Ale czy działa nie wiem bo zeby ją odłożyć muszę uśpić na rękach nie zaśnie sama.
Ja mała odkładam do kołyski albo lozeczka i zasypia sama. Albo przy szumisiu albo karuzeli
Stary 2017-09-17, 11:11   #3759
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Ja brałam a Wiki 3240.
Z tymi kapielami blognymi dobre
Czyli koncowka 240 sie zgadza

Stary 2017-09-17, 11:13   #3760
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Ja tez na zadupiu przez TZ ale mu często gadam ze to dla niego się poświęciłam wyjdźcie z Ewcia na długi spacer i lepiej Wam się zrobi

Cytat:

Tez myślę ze chaber by Ci pasował Darietta
Cytat:

Slyszalam ze z vubu długo idą rzeczy
Stary 2017-09-17, 11:26   #3761
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ja tez na zadupiu przez TZ ale mu często gadam ze to dla niego się poświęciłam wyjdźcie z Ewcia na długi spacer i lepiej Wam się zrobi

Tez myślę ze chaber by Ci pasował Darietta

Slyszalam ze z vubu długo idą rzeczy
Ja mu tego nie wypowiadam bo jak jest wnerwiony to mi mowi ze moge sie wyprowadzic

Stary 2017-09-17, 11:28   #3762
xzora
Zakorzenienie

Mała! Smacznego rocznicowego obiadu!
Darietta - szara i chabrowa sukienka super! Nabrałam ochoty na tą chabrową, moze tez zamówię... te marszczenia na brzuchu powinny zamaskować brzuch. Tylko ze wole poczekać do listopada, moze jednak zejdę z rozm 38 na swoj 36. A jak ci sie musztardowy podoba to kup sobie buty/ torebkę czy ewentualnie spodnie w takim kolorze. Nic przy twarzy - bo bez sensu ubierać sie w coś, w czym wyglądamy niekorzystnie.
Taedio - chyba wczoraj pisałaś, ze brzuch masz jak przed ciąża. Super! Tez bym tak chciała

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 12:04   #3763
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Mała wszystkiego najlepszego dla Was

Ja mała odkładam do kołyski albo lozeczka i zasypia sama. Albo przy szumisiu albo karuzeli
Nawet mi nie mów bo zazdroszczę. Ja jak wloze mala do gondoli lub lozeczka to chwilke po leży i ryk ledwo do wc zdążę. Musze byc blisko i tyle. Juz nawet u tz marudzi bo do mnie bardziej przywiązana. A ja od poczatku staralam sie ją odkładać. Teraz trzyma cyca i oczy zamkniete ale nie spi.
Stary 2017-09-17, 12:10   #3764
minini
Zadomowienie

Cytat:
Minini
Ale czadersko, ze jedziecie zazdroszczę pozdrów Kołobrzeg ode mnie i spokojnej.drogi.

Kocia Matka
Hi hi tez muszę mojemu mężowi ten test zrobić hihi

Karola
Fajowy dzień, zazdroszczę zakupów, pochwal sie

Carolles
Długo tak.masz? Moze to chwilowe osłabienie, też miewam.takie momenty/dni
A to ciśnienie tez ni odbiera energię i glowa pęka, nawet teraz!

My zasnelismy o 20:00 ja wstałam.do.męża o 21:30 i teraz chciałam zrobić transfer, ale przecież minęło magiczne 2,5 godziny więc śmierć głodowa przecież no i je.

śmierć głodowa?

jedziemy na noc dziś. oby chlopaki przespali jal najdłużej.. tzn o starszaka sie nie martwie bo on dłuższe podróze autem wytrzymuje fajnie. ale dla mlodszego to bedzie pierwszy taki dlugi wyjazd.

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość

Jak się okazało ja też nie
Mam ten sam termin co Ty i Sill!

Dziękuję, że napisałaś o tych boxach Asia!
Przeczytałam kątem jak byliśmy na zakupach i kupiliśmy 4 boxy po 2 paczki za 80 zł czyli wyszło 10 zł za paczkę pampów
Mały może robić kupy do woli

My usypiamy w pozycji na oposa/na gałązkę, wtedy super się odkłada na brzuch
Polega to na tym, że maluch leży na brzuchu na Twojej ręce od dłoni do łokcia, a kończyny zwisają U męża wygląda to tak, że główka jest na dłoni, moja ręka jest za krótka więc główkę daję na drugą rękę.
Super, że odpoczęliście!

Super!
Kupiłas jakieś bluzki do karmienia?

My też byliśmy za zakupach. Szukałam sukienek do karmienia pod kątem chrzcin i nie tylko i kicha
Coś czuję, że skończy się u mnie na koszuli... Ew. myślę o normalnej sukience bo okazało się, że lokal udostępni nam pokój do karmienia więc mogłabym się tam rozbierać, ale wolałabym jednak mieć możliwość karmienia awaryjnie np. w kościele.

W ogóle jestem w szoku bo mój syn, który cały tydzień spał po pół godziny dziennie spał dzisiaj cały dzień! Byliśmy poza domem od 10 do 18 i obudził się tylko 3 razy na karmienie i przebranie i od razu po zasypiał znowu Aż się teraz boję nocy Póki co spi i to usnął łatwiej niż w ostatnie dni.
też lubimy pozycje brzuchem na ręce. niezla nazwa na oposa

Samanta - durna teściowa. znam te teksty. moja całą ciąże mi wróżyła utycie i ciągle dziwiła sie że jeszcze nie jestem gruba. teraz na urodzinach powoedziala mi - wkoncu wyglądasz dobrze. a nie taka chuda... olałam babsko i wyszłam do kuchni

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Minini, cieszę się że w końcu rana się zagoiła. Ale się biedna nameczylas z tym. Super że jutro wyjeżdżacie

Calineczka, kurcze nie wpadlabym na taką pozycję. A zrobisz proszę fotkę? Mi mały jak zaśnie przy cycu to już go chyba tak nie przeloze bez obudzenia? A młodemu służą zakupy i plenery

Karolina, ja bym zasnęła o 19 jakby mi młody dał

Darietta, tżowi by się przydało posiedzieć z tydzień z Wami bo chyba zapomniał jak to jest ;/ ja czasami też nie ogarnę obiady bo mi nie pozwala młody. Czasem ciezko mi obiad w mikrofali odgrzać a co dopiero ugotowac.

Mój dziedzic zasral mi właśnie prześcieradło w łóżku taka kupą poszła ;D dziś jak zaczął się rzucać to tZ go wziął na siebie i zasnął w 5s:/ spali tak do teraz... Zaraz ryzykuje transfer do gondoli ale ciemno to widze

u nas tez często ja usypiam i usypiam a mąż weznie i w 5min. śpi...

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Ja staram się też obiad zrobić zazwyczaj na raty a jak już nie idzie do chusta

ja tez gotuje z mlodym w chuście. cale urodziny męża tak naszykowalam!

Cytat:
Sam
Współczuję tych tekstów. Tragedia, spotykasz człowieka jesteś spokojna a po 5 min szlak Cię trafia. Niecierpie takich ludzi!

Kocia matka
Oek współczuję sprzeczki. Mój tez czasami walnie taki tekst :/

Carolles
Mam nadzieję, ze szybko poczujesz się lepiej.

Chyba tez ścigane i sprawdzę te aplikacje. Dzięki Anna.

A ja dziś nie gotuję. Jedziemy na obiad do pieknej restauracji nad jeziorko, jutro mamy 7 rocznicę ślubu

wszystkiego najlepszego i szcześliwych kolejnych latt razem
i smacznego obiadu
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 12:13   #3765
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
U mnie jest jeszcze jeden problem kompletnie nie wiem co robic na te obiady pustka w głowie

Dziewczyny tak sobie przegladalam propozycje na chrzciny co ewentualnie moglabym założyć o ile w ogóle się wyrobimy. Co myślicie szkoda tylko ze przez ibternet bo ja wole przymierzyć bo nigdy nie wiem jaki rozmiar a już na pewno teraz po ciąży. Wczoraj doznałam szoku jak mi babeczka rozmiar stanika dobrała aż dwa rozmiary poszło w górę.

http://m.vubu.pl/product-pol-70510-M...-dekoltem.html

Nie znam tego sklepu nie wiem jak u nich z jakością i ewentualnym zwrotem wymianą towaru.
Zastanawiam się nad korem. Cos doradzicie.

Lub cos takiego

http://allegro.pl/showitem/description/6773791223.html

http://allegro.pl/show_item.php?item=6661566926

Tez nie wiem jaki kolor by mi pasował i czy za niska nie jestem do takiego stroju mam 165 cm i jeszcze 6 kg mi zostało po ciąży.
Z Vubu rzeczy idą dość długo, musisz sprawdzić dostępność, ale ja czekałam na sukienkę od nich ok miesiąca. Jakościowo ok
Cytat:

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 12:42   #3766
taedio
MerDer 4ever

Xzora No tak, brzuch jak przed ciąża ale tak jak pisałam przed ciąża tez był niejędrny

Darietta ja mam kilka ubrań z vubu. Rzeczy ogólnie sa tanie i fajnie wyglądają chociaż materiały w większości sztuczne. No i idą raz idą szybko a raz długo. Na bomberke czekałam 2 miesiące. Ale czytałam tez w komentarzach, że niektórzy mieli po tygodniu także to loteria. Jeśli chodzi o rozmiarówkę to wszystkie ubraniam mam XS i często gęsto sa luźne. Najlepiej sprawdzać rozmaity z tabela rozmiarów

Stary 2017-09-17, 12:46   #3767
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Nieładnie z jego strony mój TZ tez ostatnio dostał opr. Kłótnia była straszna, wygarnelam mu chyba caly poprzedni rok potem poszłam na spacer z mała 4km zeby ochłonąć

No właśnie ale i tak trzeba bolerko na to. Skąd sukieneczkę chcesz i resztę?

Mój nie wymaga obiadu i jak nie ma to coś nam kupuje albo je coś z lodówki. Pracuje od rana do 17-18 i mi go szkoda ze głodny chodzi. Jak wraca to nakłada mi i sobie a teściowa to bezczelna. Tez jej powiedz coś głupiego to się jej odechce komentować.
Ja w następnym weekend jadę do rodzocow na tydzień i tam kupię sukienkę i płaszczyk mama już obczaila sklep gdzie jest z 50 sukienek. Wolę zobaczyć na żywo jak wygląda i wtedy kupić. Jak kupię to pochwalę się

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 12:50   #3768
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Czy któraś z was odracza szczepienia do pół roku czy do roku ?

Stary 2017-09-17, 13:09   #3769
pestycyda
Zakorzenienie

Darietta, ja mam 160 i dobrze wyglądam w kombinezonach. Mam taki jeden elegancki i kto wie czy nie założę go na chrzciny. Sukienka też ładna ale dla mnie za luźna i wyglądałaby mi jak w worku. Na chrzciny wybrałabym jasny kolorek. A sukienka chabrowa sliczna

Mala, udanego dnia w takim razie i wszystkiego najlepszego

Devileek, ja odroczylam pneumokoki.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 13:19   #3770
myszowata1313
Rozeznanie

Hej.
Ja z glupim pytaniem bo zadko pisze ale moze mi ktos pomoze.
Ktos kto dostal sms o pieluch w biedronce a nie bedzie korzystal? Ja chetnie bym skorzystala jak by byla taka mozliwosc

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 13:33   #3771
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Ja mu tego nie wypowiadam bo jak jest wnerwiony to mi mowi ze moge sie wyprowadzic

A mój nie gada ze mam się wyprowadzić bo ja sama tak mówię. A w nerwach to bym weszła do swojego auta i bym pojechała tyle by mnie widział ale wie tez ze szybko bym wróciła bo już u rodziców nie umiem długo siedzieć

Cytat:
Nawet mi nie mów bo zazdroszczę. Ja jak wloze mala do gondoli lub lozeczka to chwilke po leży i ryk ledwo do wc zdążę. Musze byc blisko i tyle. Juz nawet u tz marudzi bo do mnie bardziej przywiązana. A ja od poczatku staralam sie ją odkładać. Teraz trzyma cyca i oczy zamkniete ale nie spi.
Ja tez od początku odkładałam

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
śmierć głodowa?

jedziemy na noc dziś. oby chlopaki przespali jal najdłużej.. tzn o starszaka sie nie martwie bo on dłuższe podróze autem wytrzymuje fajnie. ale dla mlodszego to bedzie pierwszy taki dlugi wyjazd.

też lubimy pozycje brzuchem na ręce. niezla nazwa na oposa

Samanta - durna teściowa. znam te teksty. moja całą ciąże mi wróżyła utycie i ciągle dziwiła sie że jeszcze nie jestem gruba. teraz na urodzinach powoedziala mi - wkoncu wyglądasz dobrze. a nie taka chuda... olałam babsko i wyszłam do kuchni

u nas tez często ja usypiam i usypiam a mąż weznie i w 5min. śpi...

ja tez gotuje z mlodym w chuście. cale urodziny męża tak naszykowalam!

wszystkiego najlepszego i szcześliwych kolejnych latt razem

i smacznego obiadu
Moja córa przespała cała drogę nad morze

Cytat:
Ja w następnym weekend jadę do rodzocow na tydzień i tam kupię sukienkę i płaszczyk mama już obczaila sklep gdzie jest z 50 sukienek. Wolę zobaczyć na żywo jak wygląda i wtedy kupić. Jak kupię to pochwalę się

Będę czekała na fotki. Ja się czaję na sukienkę w smyku
Stary 2017-09-17, 13:44   #3772
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
A mój nie gada ze mam się wyprowadzić bo ja sama tak mówię. A w nerwach to bym weszła do swojego auta i bym pojechała tyle by mnie widział ale wie tez ze szybko bym wróciła bo już u rodziców nie umiem długo siedzieć

Ja tez od początku odkładałam

Moja córa przespała cała drogę nad morze

Będę czekała na fotki. Ja się czaję na sukienkę w smyku
Bylam w smyku ale nie widziałam do chrztu. Pokaż

Alicja

Stary 2017-09-17, 13:52   #3773
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Darietta, ja mam 160 i dobrze wyglądam w kombinezonach. Mam taki jeden elegancki i kto wie czy nie założę go na chrzciny. Sukienka też ładna ale dla mnie za luźna i wyglądałaby mi jak w worku. Na chrzciny wybrałabym jasny kolorek. A sukienka chabrowa sliczna

Mala, udanego dnia w takim razie i wszystkiego najlepszego

Devileek, ja odroczylam pneumokoki.

Na jak długo

Stary 2017-09-17, 14:25   #3774
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Bylam w smyku ale nie widziałam do chrztu. Pokaż

http://www.smyk.com/ubrania-i-buty-n...19&order=price
Stary 2017-09-17, 14:37   #3775
Samantha7
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Ona jest chuda , pomarszczona od słońca bo jest aż spalona i wyschnięta. Mogłabym tez dowalić jej coś, ale po co.
Każdy wyglada jak wyglada . A ja nie mam tych 10kg dodatkowych od żarcia mcdonalds codziennie 😒
Jedyne co mogę stwierdzić to ze jest ona zwyczajnie głupia i upierdliwa. I wkurza mnie ze zachowuje się tak jakbyśmy ja i moja szwagierka nie umiały się zająć swoimi dziecmi 🤦🏻

Minini- Twoja teściowa to kolejny dowód głupoty 🙄
Takie teksty są poniżej krytyki .

Miłej podróży i mam nadzieje, ze młodzież da radę w podróży

Darietta - to normalne ze po ciąży włosy wypadają hormony.
Ja czekam na te masakrę. Ze starszakiem mi wypadła połowa od 4mca się zaczęło . Dobrze ze mam dużo włosów to nie wyglądałam zle. Potem to mija jak się hormony ustabilizują.
Moje się ustabilizowały po 4latach w kolejnej ciąży i dopiero wtedy mi przestały wypadać włosy

A sukienka fajna. Niebieska by Ci pasowała i tak jak Xzora napisała możesz sobie zrobić musztardowe dodatki
Aczkolwiek kombinezony tez fajne.

Mała - miłego obiadu oraz najlepszego z okazji rocznicy 💐

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 15:17   #3776
poprostu
Zakorzenienie

Xzora pisalas, ze szukasz szmizjerki jak jakaś fajna znajdziesz lub któraś z Was to pokażcie szukam takiej na jesień zima najlepiej do czarnych rajstop albo jakiejs sukienki z guzikami od góry nie koniecznie na chrzciny, a tak na co dzień

Pisalyscie o uczuciu polamania ja też czuję się slabo, jak zaczęłam krawic na dwa dni przed porodem tak do tej pory no i z Bombelkiem codziennie czy słońce, czy deszcz dwie godziny spaceruje, do tego często przyjmuje zła pozycję do karmienia (nie opieram pleców) i kręgosłup mnie boli i czuje się jak paralityk już nie mówiąc o deficycie snu :P no ale cóż wiecznie to trwać nie będzie

Bombelek o 3 w nocy co chwilę krzyczał, był nakarmiony, przebrany i wiecie co go uspokajalo? Głaskanie po głowie mi się oczy zamykają a tu "glaszcz mnie" ale co robić glaskalam w końcu zasnelismy jak trzymalam rękę na jego głowie taki Pieszczoch. Póki co raz spał ciągiem 4h, a tak to bajlando
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 15:33   #3777
asia1905
Zakorzenienie

Podobno w ciąży nie wypadają przez hormony i po ciąży musi wypaść to co w jej trakcie nie wypadło. Tak mi fryzjerka powiedziała. Dlatego ja swoje ścięłam za wczasu

Czy tylko ja nie mam parcia, żeby "wyrzucić" syna do swojego łóżka?
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 15:56   #3778
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa taka. Ja szukam jakiejś ecru

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2017-09-17 o 15:57
Stary 2017-09-17, 17:04   #3779
Mała!
Zakorzenienie

Kocia matka
Padlam po tekście o błotnych kapielach
Ach ci.faceci :/

Taedio
Brawo za brzuch!

Darietta
Xzora ma racje z kolorem, hednak.ja uważam, ze chaber tez za ostry on dobrt bylby dla morelle lub dla.mnie Ty swuetnie będziesz wyglądać w czymś chłodnym.ale bardziej stonowanym stawiam.na szary.

Minini
Spokojnej podróży i fajnego pobytu czekam.na zdjecia Kołobrzegu

Myszowata
Moj.mąż był i.kupił pieluszki bez smsa.

Poprostu
Hihi

Dobrze, ze ma coś co go uspokaja u mnie też cw większości bajlando!

Dziękuję dziewczyny za życzenia.

Obiad się udał, chociaż nie posiedzielismy zbyt długo, to sie zrelaksowalismy miłym miejscem, dobrym obiadkiem i górskim powietrzem podczas spaceru ( nie ma co, ja w kiecce i na obcasach a to góry) No i w górach chłodno już...

A to widok z naszego stolika romantico!

IMG_20170917_170200.jpg

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170917_163659.jpg (62,6 KB, 38 załadowań)

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 17:51   #3780
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Siilmariien - śliczna sukienka i czapeczka urocza - mam nadzieje, ze nie bedzie spadała.
Z tą skazą białkową, moze Klaudia tez ma, delikatne krostki ma cały czas...
Nie mam jeszcze kreacji dla niej. Chciałabym poczekać z zakupem do k. listopada zeby z rozmiarem trafić. No i ta zima.
Myśle, ze u nas koszula, sweter i spódnica najlepiej sie sprawdzą. Spódnice szybko zdejmę i zapakuje Klaudię w kombinezon na czas przemieszczania. W kościele jest z kolei okropnie zimno wiec na mszę założyłabym na wierzch taką misiową kurteczkę ecrie którą dostałam od koleżanki. Rozm 68, wiec moze akurat bedzie dobra. Raczej nie chce kupować kurtki czy płaszcza tylko na mszę. Do tego moze czapeczka w takim stylu jak ma Łucja i wełniane buciki.
Taedio - współczuje przesunięcia remontu. Po remoncie bedzie wanna czy zostajecie przy prysznicu? Rzeczywiście musisz byc freakiem - mi by nie przyszło do głowy zeby u teściowej brać kąpiel. W swojej wannie siedziałam ostatni raz pewnie jakoś w połowie ciazy.

Dzięki
Ja kupiłam na allegro za kilkanaście zł używaną białą, pikowaną kurteczkę - rodzaj takiej cieplej bluzy. Mam nadzieję że wystarczy i że będzie dobra, bo wzięłam rozmiar 56! Miałam jakieś zaćmienie mózgu i nie pomyślałam że Lu urośnie do tego czasu Ale na razie jest dobra, w rezerwie mam jeszcze po Lili bolerko z polaru, też kupione na chrzest. Pod sukienkę włożę jej body na ramiączkach, albo z długim rękawem - w zależności od temp.

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Sillmariien ja jestem zadowolona ze swojej sukienki zależało mi na chociaż jednej typowej do karmienia

W biedronce jak pisała wczoraj Morelle jest promocja na dady jak ktoś dostał smsa. Wchodzą też boxy, więc za 39,98 kupiłam 240 szt trojek. (2 boxy)
Dzięki Mam nadzieję że ja też będę zadowolona i że rozmiar będzie dobry...

Cytat:
A trzeba miec kartę biedronki albo dostać tego
Smsa zeby skorzystać z promocji na pieluchy?

Znalazłam sukienkę do karmienia ktora kiedyś pojawiła mi sie na FB. Poki co najbardziej mi sie podoba z tych karmnikowych: https://littlejohn.pl/produkt/sukien...a-granat-navy/

Piękna jest!

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Sill śliczna sukienka

Xzora po remoncie wanna
Ja nie raz u moich rodziców brałam kąpiel bo tez maja wannę a dzisiaj pierwszy raz u teściowej

Dzięki

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Nosilam o wiele lepiej się nosi niż poprzednia ale to przez to że ta jest już grubsza a wiadomo jak widać Julek rośnie

Jak będę miała go w chuście to zrobię zdj bo ma razie był raz zamotany w Biedronce
Który Lucja ma tydzień ?

A sukienka ladna ja lubię taki styl od czasu do czasu

To super! Czekam na foty w takim razie
Łucji dzisiaj stuknął 8 tydzień.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Morelle fajnie ze u Was juz lepsze nocki ☺ i dzieki za inf o promkach.

Silli fajna ta sukienka, Xzora Twoja tez 👍

Kocia Matka wspolczuje remontu. A ludzie w przychodni jak zwykle znieczulica tez musze badania krwi zrobic bo bardzo slabo sie czuje. Kreci mi sie w glowie i robi mi sie slabo co jakis czas😒l

Xzora nie dostalam tego smsa z biedronki a moglabym Ci uzyczyc bo nie bede kupowac juz pieluch.

Dzięki

Cytat:
KociaMatka, heh w ciąży remonty też są mało komfortowe. Wiemy coś o tym na wątku. Oby TŻ szybko skończył;*

Sili, ja nie sądzę żeby to był kryzys i skok. W ciągu dnia mały zachowuje się normalnie. Tylko noce takie z :pupa: oby u Was to nie była skaza! Piękna sukienka

Taedio, ja dwie nocy temu 2 razy przebierałam małego bo się zasikal bokiem szkoda z tym remontem. Na kiedy przekladacie?

Vadi, dzięki za rady co do zasypiania. Wybrobije dzisiaj. Problem ze mój najdłużej śpi na brzuchu więc jak go uśpić żeby odlozyc ? Na swojej klatce piersiowej i wtedy odlozyc?

My dziś dzień dziecka mamy. Najpierw zostawiliśmy z Tżem młodego na godzinę moim rodzicom i skoczyliśmy na cemnatrze. Teraz dziadkowie wzięli go na spacer a my leżymy do góry brzuchami. Jaka cisza...

Dzięki Super, że macie okazję trochę odetchnąć!

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
wczorajsze urodziny spokojnie. tortile zrobilam i dwa farsze mięsny warzywny. poszło wszystko! kilka suchych plackoe tylko zostalo

a z wyjazdem nie wiem. napewno nie dziś. mąz jezzcze z pracy nie wrócił...
pojedziemy napewno ale nie wiem kiedy

to odpoczywajcie! i pisz jak tam pogoda nad morzem

wg mnie tez ok to ubranko!

czemu nie bedziesz juz kupowac pieluch?

super że tak wam pieknie doradziła! brawo za uspianie
ja jakos nieświadomie już stosuje te rady od dawna

pisałyście że niektóre juz dostały pjerwszy okres po porodzie. nie pamietam ktore z was? ktoras z was karmi piersia? kurcze ja chyba dostalam wczoraj.. ale taki słabszy jakiś niż mialam przed ciążą - zame wkladki wystarczają. albo to nie okres?
po pierwszym porodzie nie mialam chyba z pół roku! a teraz taka "niespodzianka"...
Minini mi się wydaje, że miałam okres miesiąc temu. A na pewno miałam kilka dni intensywne krwawienie. Pod koniec tego tygodnia powinnam mieć kolejny, zobaczymy.

Tak w ogóle to moja aplikacja oszalała po bezokresowym czasie ciąży i po zaznaczeniu ostatniej @ pokazuje mi, że do najbliższej zostało 98 dni

Cytat:
Współczuję remontu, tez bym miała nerwa na TZ ludzie dla ciężarnych nie maja serca

Fajna pensjonarka ale nie mój styl. Tez czegoś szukam na chrzciny. Spróbuj tej aplikacji bo robi szy szy (don't cry my baby) Załącznik 7238251

Tez kocham kąpiele ale kosztem snu kapie się jak mała zaśnie wieczorem. Współczuję przesunięcia remontu.

Darietta ja nieraz obiady robię od godz 10 do 14 na raty ale TZ coś musi jeść.

U nas tez chrzciny 08.10. Nie wiem jak mała ubrać. Podobają mi się sukienki na krótki rękaw i jest bolerko do tego. Nie wiem czy płaszczyk starczy czy jeszcze body na dlugi rękaw pod spod. Mamy dziewczynek pochwalcie się kreacjami na chrzciny dla córeczek
Też nie mój styl, pierwszy raz w życiu założę coś takiego Dzięki wielkie, sprawdzę tę apkę!

Cytat:
Heh wlasnie mi sie podoba ten musztardowy kolor ale tak jak piszesz brunetka i jasna karnacja u mnie.

A kombinezon który ten na krótki rękaw czy 3/4 i tez jest chabrowy tylko niewiadomo jak w realu wygląda.
Sukienki jeszcze są takie
Super te kiecki Też widziałbym Cię w szarej

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Xzora pisalas, ze szukasz szmizjerki jak jakaś fajna znajdziesz lub któraś z Was to pokażcie szukam takiej na jesień zima najlepiej do czarnych rajstop albo jakiejs sukienki z guzikami od góry nie koniecznie na chrzciny, a tak na co dzień

Pisalyscie o uczuciu polamania ja też czuję się slabo, jak zaczęłam krawic na dwa dni przed porodem tak do tej pory no i z Bombelkiem codziennie czy słońce, czy deszcz dwie godziny spaceruje, do tego często przyjmuje zła pozycję do karmienia (nie opieram pleców) i kręgosłup mnie boli i czuje się jak paralityk już nie mówiąc o deficycie snuno ale cóż wiecznie to trwać nie będzie

Bombelek o 3 w nocy co chwilę krzyczał, był nakarmiony, przebrany i wiecie co go uspokajalo? Głaskanie po głowie mi się oczy zamykają a tu "glaszcz mnie" ale co robić glaskalam w końcu zasnelismy jak trzymalam rękę na jego głowie taki Pieszczoch. Póki co raz spał ciągiem 4h, a tak to bajlando
A to pieszczoszek! Ale chyba wolałabym głaskać niż nosić
U mnie też masakra z plecami, jak jestem chociaż odrobinę nachylona, to potem przez moment nie mogę się wyprostować

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za życzenia.

Obiad się udał, chociaż nie posiedzielismy zbyt długo, to sie zrelaksowalismy miłym miejscem, dobrym obiadkiem i górskim powietrzem podczas spaceru ( nie ma co, ja w kiecce i na obcasach a to góry) No i w górach chłodno już...

A to widok z naszego stolika romantico!

Załącznik 7239221

Cudnie, że obiad się udał
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości