|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Ja mam aką apke na jednym telefonie na innym mam cos innego ale dzwieki te same. Jak mala spi to włączę ale telefon kładę do kieszonki w nogach wózka. Ale czy działa nie wiem bo zeby ją odłożyć muszę uśpić na rękach nie zaśnie sama.
|
|
|
|
#3752 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój TZ tez ostatnio dostał opr. Kłótnia była straszna, wygarnelam mu chyba caly poprzedni rok potem poszłam na spacer z mała 4km zeby ochłonąć ![]() Cytat:
ale i tak trzeba bolerko na to. Skąd sukieneczkę chcesz i resztę?Cytat:
Mój nie wymaga obiadu i jak nie ma to coś nam kupuje albo je coś z lodówki. Pracuje od rana do 17-18 i mi go szkoda ze głodny chodzi. Jak wraca to nakłada mi i sobie a teściowa to bezczelna. Tez jej powiedz coś głupiego to się jej odechce komentować.
|
|||
|
|
|
#3753 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzieki Dziewczyny. Ja jestem z tych w miare bojowych ale staram sie z Tz nie klocic bo to prowadzi donikad. Ale czasem sobie mysle, ze wyladowalam dla niego na tym zadupiu gdzie nie ma do kogo ryja otworzyc a on jeszcze fika. Wezme Ewunie i pojade do tego krk z przyjemnoscia jednak zamiast na wygnanie
![]() Darietta tylko Pharm plus wit D3. Na Pharm uhodowalam Ewe 4.240 to zakladam, ze jest niezly ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta - musztardowa sukienka ma fajny krój, tylko kolor Ci nie pasuje bo o ile dobrze kojarzę to masz zimny typ urody. Kombinezony super, dla niskich osób tez pasują bo jest jednolity kolor który nie odcina sylwetki. Ja bym wzięła niebieski - mam fazę na ten kolor
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi kapielami blognymi dobre |
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kombinezon który ten na krótki rękaw czy 3/4 i tez jest chabrowy tylko niewiadomo jak w realu wygląda. Sukienki jeszcze są takie |
|
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
A kupowała któraś z was od vubu. Godni polecenia. Jak rozmiarowka
|
|
|
|
#3758 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3759 |
|
Raczkowanie
|
Czyli koncowka 240 sie zgadza
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wyjdźcie z Ewcia na długi spacer i lepiej Wam się zrobi ![]() Cytat:
Tez myślę ze chaber by Ci pasował Darietta Slyszalam ze z vubu długo idą rzeczy
|
||
|
|
|
#3761 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Mała! Smacznego rocznicowego obiadu!
Darietta - szara i chabrowa sukienka super! Nabrałam ochoty na tą chabrową, moze tez zamówię... te marszczenia na brzuchu powinny zamaskować brzuch. Tylko ze wole poczekać do listopada, moze jednak zejdę z rozm 38 na swoj 36. A jak ci sie musztardowy podoba to kup sobie buty/ torebkę czy ewentualnie spodnie w takim kolorze. Nic przy twarzy - bo bez sensu ubierać sie w coś, w czym wyglądamy niekorzystnie. Taedio - chyba wczoraj pisałaś, ze brzuch masz jak przed ciąża. Super! Tez bym tak chciała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet mi nie mów bo zazdroszczę. Ja jak wloze mala do gondoli lub lozeczka to chwilke po leży i ryk ledwo do wc zdążę. Musze byc blisko i tyle. Juz nawet u tz marudzi bo do mnie bardziej przywiązana. A ja od poczatku staralam sie ją odkładać. Teraz trzyma cyca i oczy zamkniete ale nie spi.
|
|
|
|
#3764 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedziemy na noc dziś. oby chlopaki przespali jal najdłużej.. tzn o starszaka sie nie martwie bo on dłuższe podróze autem wytrzymuje fajnie. ale dla mlodszego to bedzie pierwszy taki dlugi wyjazd. Cytat:
![]() Samanta - durna teściowa. znam te teksty. moja całą ciąże mi wróżyła utycie i ciągle dziwiła sie że jeszcze nie jestem gruba. teraz na urodzinach powoedziala mi - wkoncu wyglądasz dobrze. a nie taka chuda... olałam babsko i wyszłam do kuchniCytat:
Cytat:
Cytat:
i smacznego obiadu
|
|
|
#3765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3766 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora No tak, brzuch jak przed ciąża ale tak jak pisałam przed ciąża tez był niejędrny
Darietta ja mam kilka ubrań z vubu. Rzeczy ogólnie sa tanie i fajnie wyglądają chociaż materiały w większości sztuczne. No i idą raz idą szybko a raz długo. Na bomberke czekałam 2 miesiące. Ale czytałam tez w komentarzach, że niektórzy mieli po tygodniu także to loteria. Jeśli chodzi o rozmiarówkę to wszystkie ubraniam mam XS i często gęsto sa luźne. Najlepiej sprawdzać rozmaity z tabela rozmiarów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama już obczaila sklep gdzie jest z 50 sukienek. Wolę zobaczyć na żywo jak wygląda i wtedy kupić. Jak kupię to pochwalę się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z was odracza szczepienia do pół roku czy do roku ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta, ja mam 160 i dobrze wyglądam w kombinezonach. Mam taki jeden elegancki i kto wie czy nie założę go na chrzciny. Sukienka też ładna ale dla mnie za luźna i wyglądałaby mi jak w worku. Na chrzciny wybrałabym jasny kolorek. A sukienka chabrowa sliczna
Mala, udanego dnia w takim razie i wszystkiego najlepszego ![]() Devileek, ja odroczylam pneumokoki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3770 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
Ja z glupim pytaniem bo zadko pisze ale moze mi ktos pomoze. Ktos kto dostal sms o pieluch w biedronce a nie bedzie korzystal? Ja chetnie bym skorzystala jak by byla taka mozliwosc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3771 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle by mnie widział ale wie tez ze szybko bym wróciła bo już u rodziców nie umiem długo siedzieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na jak długo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Ona jest chuda , pomarszczona od słońca bo jest aż spalona i wyschnięta. Mogłabym tez dowalić jej coś, ale po co. Każdy wyglada jak wyglada . A ja nie mam tych 10kg dodatkowych od żarcia mcdonalds codziennie 😒 Jedyne co mogę stwierdzić to ze jest ona zwyczajnie głupia i upierdliwa. I wkurza mnie ze zachowuje się tak jakbyśmy ja i moja szwagierka nie umiały się zająć swoimi dziecmi 🤦🏻 Minini- Twoja teściowa to kolejny dowód głupoty 🙄 Takie teksty są poniżej krytyki . Miłej podróży i mam nadzieje, ze młodzież da radę w podróży Darietta - to normalne ze po ciąży włosy wypadają hormony. Ja czekam na te masakrę. Ze starszakiem mi wypadła połowa od 4mca się zaczęło . Dobrze ze mam dużo włosów to nie wyglądałam zle. Potem to mija jak się hormony ustabilizują. Moje się ustabilizowały po 4latach w kolejnej ciąży i dopiero wtedy mi przestały wypadać włosy A sukienka fajna. Niebieska by Ci pasowała i tak jak Xzora napisała możesz sobie zrobić musztardowe dodatki Aczkolwiek kombinezony tez fajne. Mała - miłego obiadu oraz najlepszego z okazji rocznicy 💐
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora pisalas, ze szukasz szmizjerki jak jakaś fajna znajdziesz lub któraś z Was to pokażcie ![]() Pisalyscie o uczuciu polamania ja też czuję się slabo, jak zaczęłam krawic na dwa dni przed porodem tak do tej pory no i z Bombelkiem codziennie czy słońce, czy deszcz dwie godziny spaceruje, do tego często przyjmuje zła pozycję do karmienia (nie opieram pleców) i kręgosłup mnie boli i czuje się jak paralityk już nie mówiąc o deficycie snu :P no ale cóż wiecznie to trwać nie będzie ![]() Bombelek o 3 w nocy co chwilę krzyczał, był nakarmiony, przebrany i wiecie co go uspokajalo? Głaskanie po głowie mi się oczy zamykają a tu "glaszcz mnie" ale co robić glaskalam w końcu zasnelismy jak trzymalam rękę na jego głowie taki Pieszczoch. Póki co raz spał ciągiem 4h, a tak to bajlando
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno w ciąży nie wypadają przez hormony i po ciąży musi wypaść to co w jej trakcie nie wypadło. Tak mi fryzjerka powiedziała. Dlatego ja swoje ścięłam za wczasu
![]() Czy tylko ja nie mam parcia, żeby "wyrzucić" syna do swojego łóżka? |
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-09-17 o 15:57 |
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Kocia matka
Padlam po tekście o błotnych kapielach ![]() Ach ci.faceci :/ Taedio Brawo za brzuch! Darietta Xzora ma racje z kolorem, hednak.ja uważam, ze chaber tez za ostry on dobrt bylby dla morelle lub dla.mnie Ty swuetnie będziesz wyglądać w czymś chłodnym.ale bardziej stonowanym stawiam.na szary.Minini Spokojnej podróży i fajnego pobytu czekam.na zdjecia Kołobrzegu Myszowata Moj.mąż był i.kupił pieluszki bez smsa. Poprostu Hihi Dobrze, ze ma coś co go uspokaja u mnie też cw większości bajlando! Dziękuję dziewczyny za życzenia. Obiad się udał, chociaż nie posiedzielismy zbyt długo, to sie zrelaksowalismy miłym miejscem, dobrym obiadkiem i górskim powietrzem podczas spaceru ( nie ma co, ja w kiecce i na obcasach a to góry) No i w górach chłodno już... A to widok z naszego stolika romantico!IMG_20170917_170200.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3780 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupiłam na allegro za kilkanaście zł używaną białą, pikowaną kurteczkę - rodzaj takiej cieplej bluzy. Mam nadzieję że wystarczy i że będzie dobra, bo wzięłam rozmiar 56! Miałam jakieś zaćmienie mózgu i nie pomyślałam że Lu urośnie do tego czasu Ale na razie jest dobra, w rezerwie mam jeszcze po Lili bolerko z polaru, też kupione na chrzest. Pod sukienkę włożę jej body na ramiączkach, albo z długim rękawem - w zależności od temp. Cytat:
Mam nadzieję że ja też będę zadowolona i że rozmiar będzie dobry... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czekam na foty w takim razie Łucji dzisiaj stuknął 8 tydzień. Dzięki Cytat:
Cytat:
Super, że macie okazję trochę odetchnąć! Cytat:
Tak w ogóle to moja aplikacja oszalała po bezokresowym czasie ciąży i po zaznaczeniu ostatniej @ pokazuje mi, że do najbliższej zostało 98 dni Cytat:
Dzięki wielkie, sprawdzę tę apkę! Cytat:
Też widziałbym Cię w szarej Cytat:
Ale chyba wolałabym głaskać niż nosić U mnie też masakra z plecami, jak jestem chociaż odrobinę nachylona, to potem przez moment nie mogę się wyprostować Cytat:
|
||||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

mój TZ tez ostatnio dostał opr. Kłótnia była straszna, wygarnelam mu chyba caly poprzedni rok
potem poszłam na spacer z mała 4km zeby ochłonąć 
ale i tak trzeba bolerko na to. Skąd sukieneczkę chcesz i resztę?

Nie wiem jak można tak powiedzieć do kobiety 2mce po ciąży , która urodziła prawie 5kg dziecko i kp. Trzeba nie mieć za grosz taktu w sobie jakiegoś. Do tego wie dobrze ze mam problemy z diastasis duże i mi to w wyglądzie mojego brzucha nie pomaga. 
a teściowa to bezczelna. Tez jej powiedz coś głupiego to się jej odechce komentować.

pozdrów Kołobrzeg ode mnie 
olałam babsko i wyszłam do kuchni

no i z Bombelkiem codziennie czy słońce, czy deszcz dwie godziny spaceruje, do tego często przyjmuje zła pozycję do karmienia (nie opieram pleców) i kręgosłup mnie boli i czuje się jak paralityk
już nie mówiąc o deficycie snu :P no ale cóż wiecznie to trwać nie będzie
mi się oczy zamykają a tu "glaszcz mnie" ale co robić glaskalam
Ale na razie jest dobra, w rezerwie mam jeszcze po Lili bolerko z polaru, też kupione na chrzest. Pod sukienkę włożę jej body na ramiączkach, albo z długim rękawem - w zależności od temp.
i że rozmiar będzie dobry...

ludzie dla ciężarnych nie maja serca 
Też widziałbym Cię w szarej