|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powrót z Chorwacji spokojnie dzieciaki grzecznie przespały, jechaliśmy 20 godzin, trochę dłużej niż w tamtą stronę dlatego że była kiepska pogoda, lało cała drogę przez co mąż był zmęczony i musieliśmy się zatrzymać na drzemkę. Edytowane przez baby2 Czas edycji: 2017-09-20 o 22:07 |
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Nulka, biedni jesteście zdrówka;*
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4023 |
|
MerDer 4ever
|
Nulka zdrówka
Młody śpi na mnie, czekam az Tz skończy brać prysznic i bedzie próba pierwszego transferu. Jutro cały dzień spędzę u teściowej, zawozi nasz samochód do salonu na przegląd a poza tym przyjeżdża dziadek Tz z Niemiec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4024 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanko, czy którejś z was dzieciątko nie śpi w ogóle w dzień tak jak moja? Majka ma już taki swój rytm dnia i nocy, zasypia koło 22 czasem 23, budzi się koło 3 pociumka pierś i zasypia gdzieś do 6.30 potem znowu pierś i z reguły jeszcze zasypia do ok 9.30, wszystko byłoby super ale ona od tego momentu w ogóle nie śpi cały dzień, i fajnie by było jakby sobie grzecznie poleżała ale nie jej ciągle coś nie pasuje i zazwyczaj kończy się tak że cały dzień wisimy na cycu. Nie mogę nic zrobić w domu no chyba że pozwolę jej płakać, ciężki przypadek mi się trafił
starszak to był anioł w porównaniu do niej. Poczatkowo myslałam ze to skok ale nie ona jest taka cały czas. Któraś z was ma podobne przeboje
|
|
|
|
#4025 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dużo zdrówka dla Was ![]() Morelle tak mi się przypomniało ze te granulki w pampersach bez pasków to są w pieluszkach Pampers. Dady nie wiem czy tak maja My dzisiaj byłyśmy już trzeci raz na grzybach krótko ale zawsze to mała się dotlenia
|
||
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robilas tylko te cwiczenia na rozejscie tych mięśni ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Położyłam malutkiego koło 20 i nie usłyszałam budzika przed 23 i się obudził . Jeden transfer nie udany drugi już lepiej chyba zasnął ... Nie wiem czy budzić się za dwie godziny żeby karmić na spiocha czy jednak poczekać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Devileek ty budzisz go do karmienia ? Śpij kobieto póki możesz. Jak będzie głodny to sam wstanie!
![]() Baby, nie pomogę bo mój jednak się zdremnie albo polezy trochę sam. Ja uspilam młodego o 22 to wstaw po godzinie. Teraz znowu kp i może się uda go odlozyc o ile ja nie zasnę co mi się często tu zdarza-.- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja go nie budze tylko karmie na śpiocha wtedy się nie budzi i nie ma problemów z przenoszeniem itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie mi powiedzieć dlaczego to moje Dzieciątko pierwsze dwie drzemki śpi 3 godziny a później budzi sie co 1,5 ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Devilek u mnie to samo, jak znajdziesz odpowiedz daj znać
![]() Poza tym mój w śpiworku a jakoś się przesuwa po łóżku i co chwilę jest obrócony o 90'
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tez w spiworku tez się trochę wierci ale może nie tak.. ale też dlatego sobie nie wyobrażam żeby spał pod kołderką
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo po karmieniu trzymam ja do odbicia i nic spi a jak odloze to kaszel jakby coś jej w gardle stało A dziewczyny poradzcie mi jutro ide na szczepienia i co kupic przeciwbólowego i na gorączkę. jak to podawać. Chce miec cos asekuracyjnie w domu bo nie wiem jak przejdzie. Wiki dopiero 4 pazdziernika skonczy 3miesiące |
|
|
|
|
#4033 |
|
MerDer 4ever
|
Spoko, mój nie śpi od 2.
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
A spiworki macie z rekawkami czy bez. Bo ja zastanawiam się co na zimę. Kolderke skopie. Ja nie lubie spac przy wlaczonym grzejniku bo sie duszę a nie chce zeby mała zmarzła.
W domu mam jeden spiworek na naramkach ale wtdaje mi się niepraktyczny. Nie rozpina się w całości tylko z boku i trzeba maluszka wsunąć. Ucelować zamkiem jak przy ubraniu i zapiac. Taki dostałam ale jeszcze nie używałam |
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam mam na naramkach
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez mam na ramiączkach i odpinany na dole i z boku. Jak odepnę ramiączka to wkładam dziecko z góry. |
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj spi pod minky.. ale mysle o śpiworku... tylko.nie wiem czy to praktyczne rak szczerze... Dziś udane dwa transfery a reszte spałam. Zasnął ok 21 , 3kp i teraz 4 kp ale tu już chyba zaczynamy dzień, bo raczej już nie zaśnie O i Tymon tez słyszę właśnie, że wstał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie wiem ale myślę że jak jedzie miał długo rękaw to będzie ok . My na poddaszu mamy dość ciepło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4040 |
|
Rozeznanie
|
Coraz gorzej z Adusia
niby noc przespala całą, ale ciagle się kręciła. Zawsze śpię od brzegu żeby łatwiej wstawać do córki, mąż wczoraj kazał mi spać od ściany i sam do niej wstawal podając smoczek. Apetyt ma, nos zawalony wydzielina, oczy zaczerwienione... Teraz zasnęła na mnie. Czekam do 8:00 i dzwonię nas umówić do lekarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka
Zdrowia dla Was obu, oby szybko przeszlo, jestem ciekawa jaka wit c mozna takiemu maluszkowi podać np profilaktycznie jesienia? I czy można tantum werde? Zapytaj może to by Was podratowało. Bo szkoda dawać jej antybiotyk od razu np :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4042 |
|
Rozeznanie
|
Mam witaminę C w kropelkach, od prawie miesiąca daję jej codziennie rano do mleka. Ściągam jej cały czas tą wydzieline, śpi teraz na mnie i nie słyszę już żeby coś jej w tym nosku zalegalo. Mam nadzieję że osluchowo czysto będzie.
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka duzo zdrowka dla Małej
Darietta ja mam 4 takie śpiworki i dla mnie to super praktyczne, przynajmniej wiem, ze na głowę sobie nie zarzuci i sie nie rozkopie nad ranem tylko kocyk na nóżki jeszcze kładę jeśli jest chlodno, sama spie pod kołdrą a śpiworki są cienkie w sumieKiepska noc za nami z milionem pobudek :/ |
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
JonSnow - super, ze synek juz spokojny przy piersi. U mnie był tydzień spokoju a teraz znowu schizy. Akcja dzieje sie wieczorami i przypuszczam, ze te akcje mogą byc tez ze zmęczenia bo Klaudia w dzien prawie nie spi.
Nulka - współczuje choroby, kurujcie sie. Baby2 - Klaudia nie ma dłuższej drzemki w ciagu dnia. Zasypia przy piersi na 10min, jak przełożę ją do łóżeczka to tez po ok 10 minutach sie budzi. Czasami spi ok godziny przed południem, ale to raz na kilka dni. No i chusta - tutaj tez potrafi spac godzinę. U mnie tyle dobrze ze na macie sie sama pobawi. Devileek - tylko te ćwiczenia na rozejście robiłam i rozciągałam kregoslup. Darietta - kup Pedicetamol (paracetamol w kroplach). Darietta ja bym kupila spiworek taki jak Nulka wstawiała do wózka - on nie ma ani rękawków, ani nie jest na ramiączkach tylko taki zwykły gdzie dziecko moze miec ręce schowane a głowa wystaje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że Julka nic nie bierze bo też miał takie dziwne oczy wczoraj a dziś pokaszlal dziwnie ...
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta, ja mam czopki z paracetamolem ale chyba wygodniejsze te krople które dziewczyny kiedyś wrzucały.
Mała, to nocka udana ![]() Nulka, zdrówka dla małej;* oby obyło się bez antybiotyku. A gorączkę ma? Poprostu, u mnie też milion pobudek bo młody się wyspał na wieczór. Dwa transfery udane ale spał po godzince tylko a od 4 to w ogóle oczy jak 5 zl-.- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4047 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zgadzam się z Pestycyda. Będzie głodny to napewno usłyszysz.
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tu nie chodzi że go nie usłyszę zauważyłam że jak go nakarmie w ten sposób nie mam problemów z przenoszeniem bo się nie wybudza i czasem lepiej jeszcze spi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem
jak wolisz Ja tam wolę spać
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się nie obudzę tonza 10-20 minut i tak się budzi sam :P
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

starszak to był anioł w porównaniu do niej.

niby noc przespala całą, ale ciagle się kręciła. Zawsze śpię od brzegu żeby łatwiej wstawać do córki, mąż wczoraj kazał mi spać od ściany i sam do niej wstawal podając smoczek. Apetyt ma, nos zawalony wydzielina, oczy zaczerwienione... Teraz zasnęła na mnie. Czekam do 8:00 i dzwonię nas umówić do lekarza.