|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Cytat:
|
|
#3992 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was
![]() Super wyczaił, że jak mu wypada z buzi, to najczęściej ląduje gdzieś blisko, dlatego próbuje się potem "nadziać" albo jak wyczuje już, że jest blisko, to zassać. Coraz częściej mu się udaje! Spryciarz mój. Nadal jest bardzo pogodnym dzieckiem (tfu tfu). Mamy problem z jednym bioderkiem, więc ćwiczymy. Już widać poprawę. Zaliczyliśmy w sierpniu wyjazd nad morze i było super, pogoda akurat spacerowa nam się trafiła. Tylko część znajomych i rodziny wpadła w popłoch, że jak to, z inkubatora wyciągnięty i nad morze. Ponoć ryzykanci z nas Ale mieliśmy błogosławieństwo neonatologa i pediatry i naszej super położnej! Teraz planujemy wypad w góry zimą, a wcześniej może do znajomych do innego miasta.Cytat:
A dzięki temu, je dużo zdrowiej.Moja siostra jest fanką i nigdy nie miała problemu. Tylko patrz na wymiary i na czas oczekiwania. Cytat:
Z nami Jeremi śpi prawie od początku i mi się tak lepiej wręcz śpi. Teraz jest tak, że kładziemy go do łóżeczka po kąpieli i karmieniu, jak coś jeszcze robimy, oglądamy etc. Po pierwszym karmieniu ląduje u nas albo od razu, jak też się zaraz kładziemy. Śpi mi się dużo spokojniej. Cytat:
Tęsknię za moimi mikro cyckami ![]() Cytat:
Pytałaś o meningokoki, my szczepimy po 6. miesiącu (Bexsero), teraz za nami Infanrix Hexa i Prevenar pierwsze dawki. Zniósł super i nie było żadnych odczynów. Nic więcej już nie dobieramy. Karolinuuusia bo mi nie zacytowało. Alicja ma 4500? A jaką długość? Bo nasze dzieci z tego samego dnia, Jeremi też prawie 4500 ale dopiero zaczynamy 56, a spodenki z Lidla 50/56 w pasie mogłabym prawie 2 razy owinąć. Teraz 50 jest idealne, pieluchy nadal 1. Vadi, Xzsora gratuluję przejścia na pierś tylko. U nas się to nie udało, bo Jeremi na jakiś czas w ogóle stracił zainteresowanie. Teraz znów ładnie się przystawia, ale cały czas przysypia. Więc laktator u mnie ciągle z mm w tandemie. Już przebolałam. Ważne, że jest cudnym małym zdrowym chłopcem. Mała! uściski dla Tymka! Pisałyście o swoich doświadczeniach z chustą. Mi się zdarzyło wiązać "w ciemno" w plenerze (ostatnio jak tż kończył triathlon, bo wyjmowałam go, bo chłopaki razem przecinali metę), wkurza mnie tylko, że wszyscy chcą mi pomóc A teraz siedzę u teściów pod miastem (na wsi tak naprawdę ![]() i tutaj jestem niemałą sensacją, jak się przechadzam zamotana. Ostatnio zadziwiłam panów "z pod płota", którzy bardzo byli zaciekawieni, co i jak, jeden rzucił, że "chyba takiego dużego cycka nie ma" uff, postaram się pisać częściej.
Edytowane przez martini. Czas edycji: 2017-09-20 o 15:11 |
||||
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Grzyby by były jakby stał nieużywany
Jest wyparzony i spokojnie go używam.
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Ślicznie wasze maluszki trzymają głowę. Moja spać na rzuchu lubi ale lezec już nie irytuje sie. Glowe trenuje jak lezy na mnie i się podpiera.
Nie wiem jak ją przekonac do lezenia na brzuszku. |
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Moja chętniej leży jak widzi okno.
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Martini - dziekuje. Trzymam kciuki żebyście tez i wy przesli na samo KP!
Dzisiaj byłam pierwszy raz sama z Klaudią autem. Pojechałyśmy do sąsiedniego miasta do Rossmana, Pepco i Biedronki (w jednym pawilonie są te trzy sklepy). Na początku jak przyjechałam to miałam zawrocic do domu bo Klaudia po wyjęciu z fotelika zaczęła płakać. Próbowałam ją nakarmić ale jej nie pasowało i darła sie jeszcze mocniej. Ruszyliśmy wiec w drogę powrotną i jak sie uspokoiła to znowu podjechaliśmy pod sklep. Tym razem od razu po wyjęciu z fotelika zapakowałam ją w chustę, chwile popłakała a jak tylko wyszłam na zewnątrz to sie uspokoiła. Pózniej zasnęła. Cieszę sie, ze pierwsze wyjście mamy zaliczone. Odnośnie wiązania chusty - okazało sie, ze w moim aucie jest tak duzo miejsca z tylu ze swobodnie ją zamotałam siedząc w aucie. Przyszły tez moje zamowienia - piżama, koszula nocna i kombinezony dla Klaudii. Poki co mierzyłam ten jesienny i jest super. Teraz juz jesienny wiatr nam nie straszny.IMG_1505914091.487339.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3997 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
? Bo u mnie moja położna sprawdzała warunki i jej podpisywałam wizyty. Wcześniej pisałaś że położna była i też myślałam że dwie rózne położne u Ciebie były Cytat:
Ten kombi jesienny masz bawełniany? I co pod niego ubierzesz na wyjście? W ogóle ja już nie wiem jak ubierać młodego do spania w nocy. Dzisiaj był cały zimny przy drugim kp (kark, buzia, rączki zimne). Poszłam po kocyk i spał w pajacu, przykryty kołderką minky i na to kocem. Dopiero wtedy zrobił się ciepły. Dzisiaj spróbuję ubrać go w śpiworek i przykryję kocem.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Dziewczyny powiedzcie które body ładniejsze: http://www.smyk.com/catalog/product/...cy-body-mucha/ http://allegro.pl/koszulobody-62-sze...ant=6904545501 Przy tym drugim napisali, że nie rozciąga się materiał, a nie wiem jak wypadają rozmiary Jeśli któraś z Was kupowała ubranka w Smyku, to proszę porównajcie mi ich rozmiary z ubrankami np H&M (bo w H&M wypadają dosyć duże) Myślałam też jeszcze o takim zestawie : http://www.smyk.com/catalog/product/...bluza-spodnie/ i pod spód białe gładkie body, bo nie wiem co ja mu na to body, które wyżej wrzuciłam założę :/
Edytowane przez Jon_Snow Czas edycji: 2017-09-20 o 16:34 |
|||
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Jon
Pierwsze ![]() Xzora Fajne te kombi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Cashmere antybiotyk mamy w kroplach
Xzora brzuch pięknie wyglada, co ubierasz pod bawełniany kombi? Pestycyda współczuję tego stresu, dobrze, ze nic się nie stało! Jon na teraz ubieram do spania body z długim plus śpiworek, a nad ranem otulam go jeszcze kocem Ja nie ogarniam tych szczepien totalnie i dalej mętlik w głowie Chilli |
|
|
|
#4001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed porodem byłam pod opieką poloznej u rodziców i żadnego podpisu nie składałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-09-20 o 18:54 |
|||
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, bepanthenu jeszcze nie próbowałam. Póki co sudocrem i alantan. A teraz mam zasypkę z alantanu i też widzę że zaczyna schodzić
a do tej pory używałam mąki ziemniaczanej ale widać zasypka ma tlenek cynku i działa lepiej.Morelle, ja też podsypiam. Martini, super że wyjazd się udał ![]() Xzora, super te kombinezony. Brawa że dałaś radę zamotać w aucie. Podziwiam Was za wiązanie w plenerze. Mój się tak rzuca że się boję jeszcze poza domem wiązać;/ a szkoda bo w sobotę TŻ jedzie z moją mamą i teściowa na grzyby i chętnie bym się zabrała z młodym. Niestety boję się że go nie zamotam i tylko się upocimy razem a i tak w aucie zostanę;/ Jon, ten że smyka pierwszy komplet mi się bardziej podoba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
JonSnow - ten bawełniany kombi jest cieniutki, do chodzenia po domu. Na jesien tez pikowany - ubiorę pod niego cienkie spodenki i body.
Co do nocnego ubierania - spiworek to dobry pomysł - jak bedzie opatulony z każdej strony bedzie mu cieplej niż pod samą kołdrą . Mi sie to body z szarym (ze smyka) bardziej podoba. Klaudia ma kombi ze Smyka z tej firmy CoolClub - rozmiar 68 i odpowiada H&M 62. Jak zakładasz ze synek na imprezie bedzie w swetrze to moze lepiej kupić body bez szelek/kamizelki tylko z samym kołnierzem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu mój syn śpi od 16
Co my w nocy będziemy robić? o.O Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4005 |
|
MerDer 4ever
|
Za to moje dziecie od południa nic nie spał praktycznie a teraz zasnął w ciagu 2 min przy piersi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu - pod bawełniany kombi tylko body zakładam, ale to strój po domu, na dwór juz za zimno.
Pestycyda - z czasem będziesz i na dworze wiązać. U mnie plus taki, ze nigdy nie wiązałam przy lustrze, a jedynie na koniec sprawdzałam jak to wyglada. A i cały czas daje zrolowaną pieluchę za szyje - nie jestem w stanie mocniej tej szyi dociągnąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4007 |
|
Rozeznanie
|
Pestycyda dobrze ze malemu nic sie nie stalo
![]() Xzora po tobie nawet nie widac ze w ciazy bylas ![]() Nullka slodka i jaka duzaVadi wspolczuje kolek Mala dobrze ze Tymon dobrze znosi ten caly wypadek. Szybko zapomni ![]() Morele ale Pesta ma juz dlugie wloski ![]() Hej. My wczoraj mielismy wizyte u 3 lekarza. Potwierdzil dysplazje prawego bioderka oraz wzmozone napiecie tej samej nozki. I co dziwne asymetrie... Dzis dostalam telefon ze zwolnilo soe miejsce na rehabilitacje to skorzystalam bo maz wrocic wczesniej z pracy. Tyle placzu bylo. Ale to byla akurat pora spania i byla mega niezadowolona. Ale pani mowila ze wszystkie cwiczenia bardzo ladnie wychodza wiec nie jest zle ![]() Chcialam isc z mala do pediatry. Zadzwonilam zeby zapytac kto przyjmuje i uslyszalam ze zapisow nie ma bo jest zebranie!?! Paranoja. Jak cos waznego to trzeba by sie zglosic na IP. A tez malo pisze bo tu lekarz tam lekarz tu rehabilitacje a to w domu trzeba cos zrobic takze chyba wiecie o czym mowie. Aaa i moja Ola ostatnio przeszla sama siebie. Usnela okolo 18 i spala do 8 rano!!! Musialam ja wziac na karmienie na spiocha o 3 w nocy bo jakos tak dziwnie ze tyle spala.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4008 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pielęgniarka środowiskowa. Nic jej nie podpisałam. Cytat:
Cytat:
U nas 2h kolki. wczesnej nie byli w ogóle. . Od tygodnia co wieczor. Miało być lepiej. 3 mc zaraz i co :/
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej jeszcze ubranek z lidla nie zakladałam dopiero wyciągnęłam z szfy do prania ale wszystko wielkie sie wydaje. My jeszcze w 56 wchodzimy choc nie wszystko i powoli w 62 musze popatrzec co by pasowało bo nie które za duże jest.
Mama zaoferowala się że wtskoczy mi do lidla po stanik tylko ja mam teraz rozmiar 75 e a tam są same 80. Jak wypada ta ich rozmiarowka. |
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Myszowata, oby Wam szybko poszło z ta rehabilitacja i Ola szybciutko wróciła do pełni formy
![]() Morelle, o jejku co to nagle z tymi kółkami teraz takie pogorszenie:/ nie zmienia klas probiotyku albo witaminy D? Na mnie wszystko z Lidla za duże. Mogę się w ich rozmiar S dwa razy się owinąć:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Myszowata, super, ze na rehabilitacje zwolniło sie miejsce. Sen od 18 do 8 - nieźle.
Morelle - współczuje kolek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4013 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mały właśnie śpi w śpiworku, zobaczymy przy karmieniu czy nie zmarzł albo czy nie za gorąco (bo kołderka też jest) Ja nie wiem co mu do kościoła na to założę, bo mam takie niezbyt kościelne kurtki z uszami albo kombinezony albo czerwoną kurtkę, to też mi nie pasuje kolor. Impreza będzie w domu więc w samym body zostanie.Bardzo dziękuję za informację o rozmiarze ![]() Cytat:
Chyba rekord spaniowy Twoja mała osiągnęła ![]() Aco do pediatry to chyba masz jakiegoś pecha do lekarzy! Cytat:
![]() No to ja myślałam o położnej, bo ja mojej podpisywałam ![]() Biedna Pestka, jak nie ulewania straszne to kolki Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Edytowane przez Jon_Snow Czas edycji: 2017-09-20 o 21:09 |
|||||
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy dziewczynek gdzie kupujecie opaski pin up?
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, strzelam w ciemno ale może tak być. Ja bym wróciła do poprzedniego i obserwowała. Bo nic innego się nie zmieniło prEcieZ, ani mleko ani nic..
Obudziłam w końcu młodego o 20 do karmienia i kąpieli. Po kąpieli gadał z nami z pół godziny także dupsko przewietrzone i dziecko zadowolone. Ciekawe teraZ czy go uspie po 4h snu. Jest jeszcze opcja że wstanie o 4 rano bo taki wyspany;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Jon no właśnie dziś 5 razy ulała znowu jak fontanna. Miała spać w kołysce, ale przed chwilą tak się zakrztusila wymiotami, że nie ma mowy żeby nie spała kolo mnie. Nie wiem co jej jest ; (
Karolina na ali express ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Jutro spr bo w jeden dzień zapomniałam jej dać. Zobaczę w zeszycie czy wtedy był ból brzucha
|
|
#4017 |
|
Wtajemniczenie
|
I dziękuję za opinie ubrankowe
zamówię to body ze Smyka.Miałam jeszcze Wam się pochwalić że w końcu ten nieszczęsny skok nam się skończył i mały nie marudzi przy piersi, nawet sobie smoka z niej robi i mu pozwalam, bo jak sobie przypomnę te płacze przy jedzeniu to mnie radośc i miłość przepełnia patrząc jak sobie spokojnke ciumka. Za to gada teraz najęty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Morelle jeszcze wszystko na raz dzisiaj ja chciałam po mału zacząć małego odkładać do łóżeczka, ale w nocy po karmieniu mi się zakrztusił przez sen i stwierdziłam że nie jestem jednak na to gotowa.Obyście miały z Pestką spokojną noc już ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4018 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I fakt.ze godzina rehabilitacji 40zl, ze skierowaniem od pediatry 10zl Cytat:
I z tym snem tez mnie powalila na kolana. Ale przynajmniej odespalam sobie ![]() Cytat:
||||
|
|
|
#4019 |
|
Rozeznanie
|
A u nas choroba. Ja od wczoraj kicham i smarkam, a dzisiaj Ada zaczęła. Od 15 nie spała, marudna cały czas. Teraz niby już śpi w łóżeczku, ale pewnie ciężka noc nas czeka, słyszę jak w nosku jej charczy... Jutro dzwonię do pediatry naszego umówić wizytę.
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

Ale mieliśmy błogosławieństwo neonatologa i pediatry i naszej super położnej! Teraz planujemy wypad w góry zimą, a wcześniej może do znajomych do innego miasta.

? Bo u mnie moja położna sprawdzała warunki i jej podpisywałam wizyty. Wcześniej pisałaś że położna była i też myślałam że dwie rózne położne u Ciebie były