|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
![]() Dziewczyny , Chciałabym Wam tyle napisać, ale z braku czasu nie jestem w stanie, zawalona nauką i w podłym nastroju czuje że wszystko wraca, i podświadomie tego chcę, dziś nawet pomyślałam żeby rzucić w ch.... całą terapię bo ona i tak nie ma sensu......
|
|
#2282 | |
|
Gość
|
Cytat:
![]() Funky na litość boską nie wracaj do ED. Przecież tak dobrze było. Możesz tego nie robić dla nas. Proszę, błagam nie rób tego. Poszukaj sobie jakiejś bratniej duszy (mogę być nią nawet ja). Jesteś kimś, jesteś wielka, bo nie poddałaś się, walcz dalej. Wyjdziesz z tego nie schodź na dno. ![]() Błagam, nie nie rób tego, bo inaczej to ja nie będę na P. I też zejdę na dno. Jak ty będziesz na P i rzucisz to w ch... to ja będę na P. Nie nie mogę na to pozwolić. S(k) wracaj. Jesteście obie super dziewczynami. Nie dołujcie mnie, bo w padnę w te sidła jeszcze bardziej. I niestety też będę aną z kośćmi na wieszchu. Bo nie wiecie jak bardzo dołujecie swoją przyjaciółkę - mnie i inne dziewczyny :przyt ul: Ściskam was jak mogę obie, byście nie odeszły, i nie ładowały w to bagno jeszcze bardziej.
|
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2284 |
|
Gość
|
Wiem, przecież sama mam ED. Ale próbuj, zrobisz to dla mnie?
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wsparcie
będę próbować, a przynajmniej się postaram.
|
#2286 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2287 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie laski
![]() No cóż powiem Wam że ja wrzuciłam na luz,byłam dzisiaj na zakupach no i nie zmiesciłam się do spodenek o rozmiarze takim jakim bym chciała I wiecie co ?Mało mnie to obeszło potraktowałam to z humorem że mam za duży tyłek i bioderka,poszłam do drugiego sklepu i kupiłam spodnie w moim rozmiarze.Dotarło do mnie że będąc dwa kilo szczuplejsza wcale nie będę szczęśliwsza tylko jeszcze bardziej sfrustrowana.Bo przecież schudłam trzy kilo i co ?I wcale nie czuję się mega heppy.Chyba wolę mieć na koncie dwa kilo więcej i normnie jeść niż być wiecznie marudzącą i głodzącą się kobietą..Chcę normalnie żyć i normalnie jeść, Naprawdę szkoda życia na głodzenie się... Nie chodzi o to żeby rzucać się na jedzenie i jeść garściami ale postaram się jeść normalnie i nie chcę mieć już wyrzutów sumienia po jednej kostce czekolady ![]() I tyle ode mnie ![]() Pozdrawiam wszystkie laseczki i życzę miłego weekendu
|
|
#2288 |
|
Gość
|
Kasiu gratuluję takiej podstawy - oby było tak dalej.
|
|
|
|
#2289 | ||
|
Raczkowanie
|
Krytia wiesz naprawde przerazaja mnie te osoby z Twojej klasy. To jacys ludzie bez serca, naprawde. I do tego jeszcze ten ksiadz. Nie rozumuiem, co chcial osiagnac przez ta gadke. Wiem, ze jest Ci trudno, ale nie przejmuj sie. To powinna byc dla Ciebie mobilizacja, zeby przytyc. Zeby zaczac sie podobac samej sobie
Wiesz, kochana, no roznie to bywa.. Jak to z nami najczesciej jest, chcialabym schudnac. Ale przekonuje siebie sama, ze dieta nie jst dorbym rozwiazaniem w moim przypadku. Staram sie jesc regularnie, ale nie przejadac sie. Nie mam zakazanych produktow,bo to najgorsze, jak pozniej boisz sie cos jesc. Duzo cwicze. Inni mowia, ze mam ladna figure, że jestem bardzo szczupla... ale sama wiesz. A jak u Cieie? Jesz na co masz ochote? Bardzo sie ciesze, Tamo! To jest prawdziwe życie. Pomysl o tych wspanialych wakacjach, ktore Cie czekaja w tym orkuToffie To przylre, ze ona przebakuje o zmainie psychologa, ale moze jeszcze zmieni zdanie. Skoro dobrze sie dogadujecie, nie powinna miec zadnych przeciwskazan. A co do szpitala, to wspolczuje Krytia Gratuluje ![]() Superchick ale pomysl, jak zle bylo kiedys. Pamietam Twoj pelen bolu post, ze wszytsko zwalilas, ze to juz koniec. Pamietasz jak bardzo w siebie watpilas? Wydawalo Ci sie, ze juz sie nie podniesiesz. DO tego dochodzily problemy z mama. A jednak dalas rade. Widzialam Twoje jadlospisy na U, byly bardzo ladne. Zaszla delikatna zmiana w Twoim wygladzie, nadal jestes baaardzo chuda, ale jest juz lepiej, wygladaz duzo ladniej. Widzialam Twoje nogi na fitnessie, wszyscy sie nad nimi zachwycja i zachecaja do P. Bo rzeczywsicie sa ladne, tylko za chude. A co do wykjatkowosci... Jestes wyjatkowa taka jaka jestes, uwierz w to wreszcie! Przeszlas duzo wiecej niz inni, ale prawdziwa sile pokazalas wychodzac z tego, wygrzebujac sie z dolkow, mimo ze bylo tak ciezko. I nie mow, ze ana zjednywala Ci przyjaciol. Co to za przyjaciele, ktory chca miec oryginalna znajoma, niejedzace, smutne dziwadlo? Skoro odwracja sie od Ciebie, to widocznie nie sa Ciebie warci. Ale z tego, co wiem mialas bardzo zaufana przyjaciolke, chyba Magde, mam racje? Jak uklada Ci sie z nia? Na pewno masz kogos, na kim naprawde mozesz polegac. Jeszcze poznasz prawdziwych przyjaciol. Tak jak radzi Ci Ludowa poszukaj pasji. I uwierz w siebie, uwierz, ze z tego wyjdziesz, dostrzezesz w sobie cos wiecej niz perfekcyjna anorektyczke. Trzymaj sie kochana, nie zmarnuj tego wielkeigo sukcesu, jaki juz odnioslas Agness Kochana, co ja moge Ci powiedziec? Jedyna rzecz, to psycholog... Moze sprobuj chcociaz porozmawiac z jakims telefonicznie, skoro wstydzisz sie tam isc... Jejku, bardzo sie o Ciebie martwie, ale TYLKO TY mozesz sobie pomoc Ewelka mysle, ze rodzina juz przyzwyczaila sie do tych pytan i po prostu nie maja sily Cie zapewniac, ze nie przytylas. Skoro sama nie jestes tego pewna, to znaczy, ze na 100000% nie przytylas, a juz na pewno nikt tego nie zauwazyl. Daj sobie czas, nie przejmuj sie zjedzonym batonikiem. Twoj organizm tego POTRZEBUJE. Nie rob sobie pkrzywdy przechodzac na zdrowe, nudne, zaplanowane jedzenie, bo obsesje wroca. Niech bedzie tak jak teraz. Na luzie, na spokojnie. To dla Ciebie najlepsze Schism Przykro mi z powodu Twoich znajomych, nie powinni sie tak zachowyac. Ale moze to chwilowe, moze wkrotce beda zasypywac Cie smsami i odwiedzinami, Podziwiam Cie, ze teraz jesz tak naluzie, czesto dowiedzasz jakies estauracje, knajpki, fastfoody itd. To naprawde dobrze. Przeciez nie tyjesz, musisz duzo jesc dla zdrowia. Trzymaj sie [/quote] Werka, przestan. Musisz jesc... Robic sobie wyrzuty z takiego powodu? Przeciez to zupelnie bez sensu. Badz rozsadna, jedz odpowiednie posilki. Przeciez mialas byc na P. Trzymaj sie Cytat:
![]() Annie, jestes taka radosna! To cudownie! ![]() Cytat:
Najgorsze, co mozesz teraz zrobic to z nowu przechodzic na diete, znowu wchodzic w ten obled. A tak na pewno sie stanie, predzej czy pzoniej. Jak najszybciej wejdz na U, bez planowania, swobodne, bez niepotrzebnych wyrzutow po wiekszym posilku. To jedyne wyjscie, zeby wszytsko sie unormowalo. Poplakalas sie, bo jest Ci przykor, ze wyrzadzasz sobie taka krzywde, ze nie kochasz swojego ciala. Trudno tak zyc, dlatego trudno jest kazdej z nas. Lepiej poswiec ten miesiac na robienie dobrych rzeczy dla siebie i innych, wtedy o wiele latwiej przychylniej na siebie spojrzec. Trzymaj sie, wierze, ze nie przjdziesz na R, bo po niej moze byc juz tylko gorzej...Funky, jestes kochana, wrazliwa istotka, ktora ma w sobie tyle empatii dla innych, tyle poswiecenia i dobra Kochana, to bez any jestes wreszcie soba Kasik masz racje! Bardzo sie ciesze, ze tak myslisz. Mam nadzieje, ze bedziesz sie utwierdzac w tym przekonaniu, a gdy zwatpisz... przeczytaj ten post jeszcze raz. A co do rozmiarow to sama wiem, jak tojest. W kazdym sklepie inaczej, to nic nie znaczy, zupelnie nie zwracaj na to uwagi. Gartluje podejscia
|
|
|
#2290 |
|
♥
|
Agness za mało jesz za duzo cwiczysz palisz miesnie wyniku czego wydaje ci sie ze masz wiecej tłuszczu w taki sposób nigdy nie spalisz tłuszczu. to jest tylko swietny sposób na otłusczenia sie. radziałam ci juz kiedys zmierzyc poziom tkanki tłuszczowej na maszynach takie jakie sa np w aptekach.
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu - ja wiem,że nie robię dobrze,ale ćwiczę tak dużo tylko wtedy gdy zjem więcej,a jak jem mało,to nie ma problemu,bo i wyrzutów brak .
Kochana,sama nie wiem jak powinnam robić,czy utrzymanie porządne i ćwiczenia,czy mniej kalorii,i mniej ćwiczeń (np. niespalanie po 1000kcal na rowerku) ... Funky - strasznie się o Ciebie martwię ostatnio ![]() Boże,nie wracaj do ED,to najgorsze,co mogłoby Cię teraz spotkać ponownie ... ![]() ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2292 |
|
Wtajemniczenie
|
Schism_ dobrze wiem jak to jest, kiedy rodzice chcą abyś coś zjadła, a ty wyraźnie nie masz siły. Rozumiem, że to denerwujące, ale zrozum ich. To, że matka się na Ciebie drze i ojciec (oczywiście nie za często) to znaczy, że im po prostu na tobie zależy. Wiem, to nie jest z ich strony rozsądne, ale to też ludzie. A co do twojego P to trzymam kciuki, choć narazie wygląda jak idealne U (dla mnie to wzór
)Madlen jesteś dzielna bardzo, wyszłaś z tego, a to najważniejsze. Ech, a mnie dopadły jakieś wyrzuty, że dzisiaj zjadłam 1800 kcal. Trzymam się narazie dzielnie. To tylko 1800 kcal. Niektórzy tyle jedzą jak się odchudzają :Cool: Więc nie powinnam się martwić. Łatwo powiedzieć... |
|
|
|
#2293 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie facet od gegry ostatnio mówił jakbyś jadła więcej owoców zamiast warzyw to byś nie zapomniała zeszytu czy nieraz 1 kg owoców dziennie to mało Cytat:
[/quote] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W warszawie było fajnie. Dużo chodziłyśmy itp. Nawet byłam w green wayu i zjadłam tort warzywny i marchewkę . Na podwieczorek planowałam zjeść mcflurry z czymś tam, ale wszystkie Mc minęliśmy to pomyślałam:" a nie zjem nic". Na moje szczęście, nieszczęście znalażłyśmy późno MC i kupiłam tego loda i zjadłam do niego 2 ciasteczka owsiane i 15 czereśni. Ale kolacją zawaliłam bo znów mi odbiło i tylko 160g homo naturalnego i 15 czereśni I dobiłam do 2500. Ale później poszłyśmy do sklepu jeszcze jednego i jade tam p super ciuch.Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ( bo mu daje zdrowe produkty)
|
|
#2294 |
|
Raczkowanie
|
Hypnotic widzialam Twoj dzisiejszy jadlospis. Bardzo ladny (tzn. urozmaicony i na luzie), ale pomyslalm sobie, ze bardzo malo jesz. A wiem jednoczesnie, ze to jest jeden z Twoich lepszych (czyt. bardziej kalorycznych) jadlospisow. I wydaje mi sie, ze troche zawyzalas kalorie, prawda?
I pomysl kochana, ze 1800kcal to jest absolutne minimum, ktore powinnas spozywac. Wg mnie w ogole powinno to byc co najmniej 2000 - 2020 kcal. A najlepiej po rpsotu wiecej, bez zadnego liczenia. Przypomnij sobie czasy, kiedy bylas na P i z jakim trudem tylas jedzac bardzo duzo kalorii. Masz dobry metabolzim i teraz powinnas tylko pozwolic mu byc dobry, jedzac wlasciwe ilosci, a nie jakies marne 1500kcal albo i mniej... Hypnotic w koncu i tak masz niedowage, i w ogole wazysz mniej, niz powinnas. A co jak zorientuja sie w szpitalu i znowu sie tam znajdziesz? Proponuje dobre, solidne U i nie wazenie sie. Dal Twojego dobra i zdrowia. Ja przez odchudzanie pierwsza miesiaczke dostalam w wieku ponad 16 lat... ![]() ![]() Krytia ciesze sie, ze milo spedzilas dzien A takie hustawki astrojow przy ED sa czeste, ja nadal tak mam, placze, pozniej sie smieje itd. I prosze zjedz cos dzisiaj I niech zadne wyrzuty sumienia Cie nie dopadaja. Mysle, ze abrdzo wolno tyjesz. Pomysl, jak malo kiedys jadlas i jak spwolnilas soie metabolzim, a mimo wszytsko kilogramy przybywaja powoli. Wiec prosze nie meic zadnych wyrzutow
|
|
#2295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Madlen898: Kochana jak wszyscy mowia ze masz ładna figurke to uwierz w to ![]() Wiesz u mnie nie ejst taak jak u Ciebie ze jem wzystko. Nadal mam opory np.przed smazonym , orzechami itd... Ale jest pare produktow ktorych juz sie nie boje ![]() Wiecie co? Wczoraj zdarzyło sei cos dziwnego ![]() zjadłam sobie serek ,wypilam herbate i nagle zaczelo mi sie cmic w glowie jak siedziałam przy kompie. Nie wiedzialam co mi jest. Mozeto przez granie w kosza na słoncu Ale wypilam tez duzo. 1,5 butelki duzej pepsi . 5 herbat i 3 kawy Moj mozg zaczol sie robic ciezki. No takie dziwne uczucie. Poszłam pod wiatrak bylo mi troche lepiej. Polozylam sie i nagle widziaałam wzystko za mgła Czułam jak usypiam... byla ze mna babcia bo rodzzice poszli na jakies zebranie. No i zadzwonila po nich. Chcieli zadzwonic po pogotowie ,ale błagałam ich zeby tego nie robili. Dobrze ze mowili do mnie bo na bank bym usneła. I jeszcze miałam takie miesnie zwiotczałe ze nie czułam udaa , jak dtykałam głowy to nie czułam kosci...Strasznie sie bałam Nie wiem coto.
|
||
|
|
|
#2296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Krytia : Wogole się nie stresowałam własnie
(
|
|
|
|
#2298 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Funky, napisz Kochana coś , będzie Ci lżej Cytat:
Cytat:
Nie mam pojęcia co to mogło być. Bardzo prawdopodobne, że to udar słoneczny, ale już wszytko w porządku? Dobrze się czujesz? |
|||
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Toffiee: Głowe mam jeszcze ciężką
|
|
|
|
#2300 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
albo id eim powiedziec bo znowu mnie boli...
|
|
|
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
No baby idź do lekarza, wiesz mój dziadek miał 2 udary
i ... Ale mam nadzieje że tobie nic nie będzie ![]() Toffie bardzo współczuje ci siostry
|
#2304 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny podczytuje was cały czas ale nie pisze za często. NIe lubie jakoś pisać ale trzymam za was kciuki. U mnie teżraz gorzej raz lepiej. Teraz jestem w takim momencie że jem tyle ile chce, myśle że powinnam tak z 2 kg przytyć może
Nie przejmuje sie w sumie wagą Wczoraj robiłam zdjęcia jak chcecie mnie zobaczyć to wejdźcie na wątek "Jak wyglądacie "(nie wiem która część, oczywiście ta najbardziej aktualna. I ocencie obiektywnie jak wyglądam, bo mi niekiedy brakuje tego obiektywizmu. CHoć uważąm że wczoraj wyglądalam ładnie, wszyscy sie na mnie patrzyli, a niektórzy podpici faceci( i nie tylko) prawili komplement moim nogom a ja sama nie wiem co o nich myśleć, raz wydają mi sie za chude, a raz może nawet jakieśzbyt duże ;/
|
|
|
|
#2305 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ależ z Ciebie laska |
|
|
|
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Zajrzę do Was wieczorkiem i poczytam jak sobię radzicie. Trzymajcie się cieplutko
|
#2307 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdecydowanie jesteś zbyt ambitna. Czy Ty nie próbujesz zbyt dużo od siebie wymagać? Cytat:
Cytat:
I jak widać nie tylko ja tak myśle (; |
|||
|
|
|
#2308 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
![]() Madlen wiem, że masz rację, że powinnam jeść więcej, ale ja nie zawsze to rozumiem . Co do czasów, kiedy byłam na P to nie wiem czy tyłam wolno, bo nikt mnie nie informował o mojej wadze. Poza tym ja nie wiem ile mam jeść. Chciałabym, żeby ktoś mi podał chociaż orientacyjne zapotrzebowanie. Tylko na tych kalkultorach to wychodzi od 1800-2200 a to duża rozbierzność i jeszcze dochodzi fakt, że jestem młoda, więc to też wpływa na metabolizm. A ty na pewno masz ładną figurę jeśli wszyscy tak mówią P.S. Ile mniej więcej teraz jesz? Masz jeszcze jakieś produkty, których się boisz? Baby nie wiem czy poszłaś już do lekarza czy nie, ale nie zwlekaj z tym, bo może być za późno... Krytia szkoda, że z kolacją kiepsko, ale zdarza się A co do tortu warzywnego to ![]() hogatk@ ładna z Ciebie dziewczyna
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale... ja próbowałam wejść na U , ale to nie ma sensu. Zawsze kończy się to powrotem do diety. Ja stwierdziłam, że mój problem jest malusieńki w stosunku do problemów innych dziewczyn. Czuję się zdrowa , troche zakompleksiona ale zdrowa . A tutaj piszą dziewczyny o problemach , które mi się w głowie nie mieszczą. Jakie jest tego podłoże? Dlaczego robicie to dla siebie samej? Niszczycie swoje własne życie JEDZENIEM. |
|
|
|
|
#2310 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a hipnotic może zwiększ sobie 100 tygodniowo i dobij do 2200 według mnie tyle będzie najlepiej. Iza jak było ?
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

Lekarka wyznała,że mogę mieć początki anoreksji i skonsultowała się z prowadzącym mnie chirurgiem. Ten spokojnie wyznał,że 'jeśli masz problemy aby zacząć więcej jeść,możemy na spokojnie skonsultować cię z psychiatrą' W badaniach wyszedł niedobór albumin,co skomentował,że 'człowiek potrzebuje do życia prócz sałaty,wody tez białka'
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
czy nieraz 1 kg owoców dziennie to mało
Mama robi miodzio
(połowę,bo duże pioruństwo,a wcześnie kładę się dziś spać)
( bo mu daje zdrowe produkty)
Moj mozg zaczol sie robic ciezki. No takie dziwne uczucie. Poszłam pod wiatrak bylo mi troche lepiej. Polozylam sie i nagle widziaałam wzystko za mgła
i mnóstwa rzeczy
?