|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
A imprezy nie chce robić bo Wiki ostatnio przeszła taką traumę i kilka tygodni dochodziła do siebie. Wszyscy się bawili a ja siedziałam zamknięta w sypialni z małą bo tak ryczała. Ona cierpiała a ja razem z nią i tym razem nie chce tak samo skończyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Zadomowienie
|
dziewczyny duzo zdrowia dla was bo widze że sporo was rozkłada jakas choroba
![]() morele - kciuki za badanie moczu małej.. Mala - w Lidlu jutro napewno też jeszcze coś kupisz! ja bylam dziś ok.16tej i był pełny wybór. wzielam bawelniany kombinezon bez stopek z myślą o ubieraniu do chusty. wzielam rozm. 50/56 i jest dobry a nawet lekko za dugie nogawki ma. za to ma grube twarde guziki i obawiam sie zeby mlodego nie uciskały pod chustą. chyba je wymienię na jakieś płaskie. wzielam tez stanik do karmienia. przyda mi sie taki bawelbiany nieusztywniany po domu. w sumie wzielam 3 w roznych rozmiarach, na szczescie można zwracać w calej polsce jak nie zdąże jutro tu w kolobrzegu oddac. bo jutro wracamy do domu! ![]() a tak wogole czy ktoras z was jest z zachodniopomorskiego? co tu mozna zobaczyc albo zwiedzić ciekawego? mieszkanie musimy opuścić rano a wracac na śląsk planujemy dopiero wieczorem, zeby dzieci przespały droge. dlatego tak pół dnia musimy sobie jakos zorganizowac gdzies w okolicy, ale juz nie w kolobrzegu.
![]() |
#4383 |
Rozeznanie
|
Moje dziecię dziś o 20 po kąpieli znów zjadło 210ml mojego mleka z butelki no szok normalnie, później ani myślała spać gugała śmiała się wierzgala nóżkami po czym o 22 znów domagała się jedzenia, no więc cycuś już w łóżku do spania, myślałam że zaśnie w moment a walczyłam z nią do teraz. A w dzień miała tylko dwie pół godzinne drzemki w samochodzie. Ona śpi mniej od starszaka on chrapie od 20.30 i pośpi pewnie do 7 jak zwykle i obowiązkowo jeszcze drzemka dwugodzinna w dzień. Skąd ona bierze siły
![]() Kurcze też obawiam się że mamy za cienkie ubranko do chrztu, mamy body na długi rękaw z kołnierzykiem do tego sukienusia na ramionka koronkowa i na to płaszczyk ale cieniutki nie ocieplany, czapa że sweterkowego materiału ale z drobnymi dziurami. Dostałam od bratowej męża gruby sweterek po ich córci z chrzcin hehe dziewczynka ma już 14 lat ![]() ![]() Jutro mamy usg bioderek , dopiero pierwsze bo u nas niestety tyle się czeka na wizytę u ortopedy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
Darietta ja robiłam w domu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:54 ---------- Poprzedni post napisano o 03:51 ---------- I wcale nie żałuję. Ja nie lubię takich imprez i jeszcze kosztowne ... Mogłam sie swobodnie przebrać a mały zasnął o 20 i przespal imprezę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
A się mojej Wiki poprzestawialo juz trzecie karmienie. Budzi sie bardzo czesto. 23:30 1:30 3:30.
A to jeszcze nie koniec. |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Rozeznanie
|
Nasze chrzciny były bardzo duże, 47 osób. Tz ma dużą rodzinę i impreza musiała być w restauracji. Nie żałuję. Fakt, sporo kasy poszło, ale nasze rodziny tak super się bawią, że miło jest na to patrzeć
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Zakorzenienie
|
Ale się strachu od rana najadłam. Najpierw młodszą kotka nagle zaczęła się zataczać jakby na nóżki nie mogła stanąć. Na szczęście po chwili już było ok a teraz nie wiem gdzie się skitrała żeby ją podejrzeć.
Teraz młody się obudził dałam mu debridat a ten się zaczął strasznie krztusić. Wszystko mu wróciło do noska jakby i nie mógł oddychać. Zaczęłam mu odciągać ale te Fridy do wciągania ustami są do D***. Parę razy mu posikałam woda morska i odciagalam i nadal charczy. Na szczęście przepija teraz mleczkiem ale na początku to nawet nie mógł jeść bo miał zatkany nos i nie mógł oddychać ![]() Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy ma katar ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pestycyda Nic tej kotce nie jest? Współczuję zaksztuszenia... oby to.mie katar! I dużo zdrowia. Ja też walczę. Minini Niedaleko.Kołobrzegu jest Ustronie Morskie, a w druga stronę dwa fajne male miasteczka Dźwirzyno.i Mrzeżyno. Możecie pojechać na obiad tam.np. Ehhh. Koniec urlopu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4389 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Ech puściłam dzisiaj bez przekonania Lilę do przedszkola, bo jest piękna pogoda a mają wycieczkę, ale jutro pewnie już nie pójdzie bo ten katar zaczyna jej się rozkręcać... Mała współczuję zastoju ![]() Darietta rób jak Ci wygodnie. Gdyby zależało mi na kameralnym spotkaniu i małej ilości gości, to chyba też zaprosiłabym tylko rodziców i chrzestnych. A w domu wiadomo że wygodniej i mała będzie bezpieczniej się czuła. Jeśli nie chcecie żeby impreza za długo trwała, to moim zdaniem kawa i ciasto wystarczą, ewentualnie może ze dwie konkretniejsze sałatki? Minini miłego dnia i spokojnej podróży powrotnej! Baby kciuki za ortopedę i rehabilitację ![]() Pestycyda ojej ![]() ![]() U nas jest takie charczenie po każdym ulaniu, większą część dnia i nocy, odciąganie nie pomaga. Więc może być i po tym zakrztuszeniu u Was. Zdrówka! Co za czas chorobowy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakbyscie jednak mieli cos przepisane od lekarza to daj znac co. U nas jakiejs poprawy nie ma ale na szczescie sie nie pogarsza. Tyle tylko ze Ewa bardzo ulewa od 2 dni. Ale chyba sie przejada bo mi znowu piersi bardzo napecznialy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Wtajemniczenie
|
Czy mi się wydaje czy Agg_s się ostatnio nie odzywa?
Chilli co tam u Was??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
Steves -wykorzystam twój sposób.
Devileek - lekarka brała pod uwagę przyrost od wagi początkowej, nie tylko ostatnie 2tyg wypadają słabo. Siilmarien - moze CDL wiedziałaby dlaczego KP nie wystarcza, ale i tak to nic nie zmieni. Fajne łupy z Lidla. A odnośnie chusty - wiążesz tylko kieszonkę czy tez kangurka? Kangurek nie obciąża az tak kręgosłupa. Mała! U mnie chyba wyleczony zastoj, przynajmniej teraz nie wyczuwam zgrubienia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Moja Wiki właśnie zwymiotowała obie musialysmy się przebrać. Tak ją czkawka męczyła a napić się nie chciała więc ją nosiłam i poszło do tego dałam jej wit D i teraz nie wiem czy dać jeszcze raz czy odpuścić |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
Mała, czosnek i herbatka z cytryną. Jakoś się musimy trzymać. Zdrówka dla męża
![]() Byłam w Mrzeżynie ![]() Kotce póki co nic nie jest. Młody też nie wygląda na chorego. Chyba panikuje. Leży i się cieszy do słoneczka tradycyjnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zakorzenienie
|
Darietta - odnośnie chrzcin - na 7 osób to rzeczywiście można w domu. Ja bym jednak poza deserem przygotowała tez obiad.
Baby - kciuki za usg bioderek i super, ze Maja tak ładnie współpracuje na rehabilitacji. Pestycyda - mam nadzieje, ze z kotka ok. Współczuje zakrztuszenia u synka, biedny z tym zatkanym noskiem. Dziewczyny - zdrowia dla was i waszych maluszków! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi wszystko na chrzest ugotują mama i teściowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4397 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No szkoda ale jak trzeba to trzeba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Wtajemniczenie
|
hej ale długo mnie tutaj nie było. wizyta męża siostry w pl zabrała nam cały czas😊 co u nas... Paulina chodzi do przedszkola jest zachwycona i chętnie tam zostaje chociaż czasami jest mały problem. jesteśmy po chrzcinach wszystko się super udało. Mały był grzeczny także super. niestety dalej walczymy z ropiejącym okiem😕 aż boję się jak to się skończy. oraz dalej w dzień śpi bardzo mało i krótko na szczęście noce są trochę lepsze. ja dzięki temu za paulina w przedszkolu mam trochę więcej czasu chce wziąść się za hula hop wkoncu żeby tylko młody spał.
mam nadzieje ze teraz będę na bierząco. co u nas mamusie? ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, ze chrzciny sie udały i ze Paulince tak sie podoba w przedszkolu. Współczuje problemów z oczkiem. Robisz masaże? Moze spróbuj z tym srebrem? Szkoda kolejny antybiotyk podawać. Po co hula hop? Mnie na samą myśl kregoslup boli - jest to nienaturalny ruch dla naszego ciała i można problemów z odcinkiem lędźwiowym sie nabawić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Zakorzenienie
|
Etusia, hula hop? Hehe nie pomyślałam. Na to oczko nic nie pomaga?
Dziewczyny, jaką macie witaminę C w proszku? W ogóle jest jakaś różnica między nimi oprócz firmy? Muszę coś zamówić na ten sezon żeby te apteczne mix odpuścić. Myślicie że profilaktyczne inhalacje z soli fizjologicznej nie zaszkodzą Wojtkowi? Wolę dmuchać na zimne a serii nie wiem czy on ma katar czy ja swiruje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
Darietta
Albo randki już ![]() Etusia Witaj ![]() ![]() ![]() U nas oki... bez większych zmian. HUGO grzeczny, na spacerach pieknie śpi w domu i w nocy słabiej jeden dzień po 5 h i 4 dni po co 2-3 h ... liczę ze to sie odwróci. ![]() Syrzela usmiechami, gada, krzyczy i biega w miejscu ![]() Jutro mamy te pneumo, ale odraczam na tydzień isc tylko z nim i tak muszę. Wracam ze spaceru, bylam.w lidlu stanikow zero!! Ciuszki same wielkie :/ ale kupilam jedne rajtuzki. I fajne butki mu znalazłam dziś ![]() IMG_20170926_110308.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4402 |
Zakorzenienie
|
Pestycydaja właśnie kupiłam wit C.
1506416878310.jpg A inhalacje na pewno nie zaszkodza. KATAR byś raczej rozpoznała ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4403 | ||||||||
Zakorzenienie
|
dawno nie zaglądałam, jakoś nie mogę się ogarnąć ostatnio
![]() Cytat:
![]() W ogóle to wkręciłam się tak chusty, że Tż mnie już nie chce słuchać ![]() Mała!!!!! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mogę jutro zdać relację, bo moja mama zapolowała na coś dla nas. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4404 |
*sportaddict*
|
Trochę mnie nie było, ale nadrabiam
![]() Wczoraj odbył się pogrzeb mojego dziadka, który nie zdążył poznać swojego prawnuka ![]() ![]() ![]() ![]() My też stosujemy zimny chów ![]() ![]() W ogóle to kończymy dzisiaj już 10 tygodni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-09-26 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hula hop na zlikwidowanie oponki. mam takie z wypustkami juz kiedyś pięknie wyrzezbilam sobie talie tym sposobem. Cytat:
Cytat:
a wczoraj wypatrzylam ze chyba jest początek zabka😱 biała kropka na Dolnym dziasle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
Vadi
Przykro mi z powodu śmierci dziadka. Tulę cie ![]() Super, ze kolki minęły a Timi jest tski superancki, Hugens jeszcze nic nie chwyta... średnio kontroluje dłonie, ale już próbuje. Ciekawe kiedy zacznie łapać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki ![]() powiedz TZ zeby kupił sobie bezrękawnik. My tak wyglądamy. Mała - fajne butki. Ja mam podobne w koszyku z wełny merino, ale jeszcze nie kliknęłam. Sa dwa rozmiary - S z dl wkładki 10cm i M z 11cm. Zastanawiam sie, czy wziąć S czy zamowic od razu M, bo koszt nieduży, a za przesyłkę trzeba płacić. Klaudia ma obecnie stopę 9cm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
W ogóle martwię się o swoje kp, bo w ciągu 8 dni miałam 2 migreny :/ jak tak dalej pójdzie, będę musiała wrócić na mocne leki i wtedy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zakorzenienie
|
Super! To wy też spacerek
![]() 1506418118679.jpg Kurde stopki dzieciom takim małym chyba tak.szybko nie rosną? Na tą zime S chyba starczy ...? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4410 |
Zakorzenienie
|
Vadi - współczuje śmierci dziadka. U mnie identyczna sytuacja - Klaudia z prababcią zetknęła sie na jej pogrzebie. Super, ze kolki minęły.
Etusia - ja srebro zamówiłam w dużej butli. Przelałam do opakowania po kroplach i zakraplalam po 1 kropki 3x dziennie. Na początku było pogorszenie, a potem oko ładnie sie oczyściło. Te twoje sposoby na schudnięcie (hula, skakanka) są niezdrowe. Założę sie tez, ze samym hulahopem i skakanka tych 10kg nie zrzuciłaś tylko tez dieta była inna. Tak samo ja bym mogła powiedzieć, ze kiedyś schudłam nie jedząc po 18tej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.