|
|
#301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: w jakim wieku ciąża?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#302 |
|
BAN stały
|
z pierwszym dzieckiem zaszłam w ciążę w wieku 21 lat (nie planowane) następne 4 lata później.
|
|
|
|
|
#303 |
|
Przyczajenie
|
a ja mam 20 lat i jestem w 2 miesiącu
|
|
|
|
|
#304 |
|
zielony stworek
|
Chciałabym przed 30 zajść w ciążę,ale jak na razie to plany,bo nie mam jeszcze męża
|
|
|
|
|
#305 |
|
na drugie mam Irena
|
24 lata pierwsze wpadka kolejne po 3 latach planowane niczego nie żałuję
|
|
#306 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, głównie te które już urodziłuy, jaka rożnica wieku między dziećmi jest wg Was najlepsza?
|
|
#307 |
|
Przyczajenie
|
Hi!!! decyzja o macierzynstwie byla przemyslana i swiadoma zaszlam w ciaze majac 23 lata...ciesze sie ze zaszlam w ciaze w takim wieku i nie zaluje!!!
|
|
#308 |
|
Rozeznanie
|
W moim rodzinnym miasteczku istnieje następująca prawidłowość: szybciutko wychodzą za mąż i rodzą dzieci dziewczyny a) z rodzin ubogich i patologicznych b) nie planujące podjęcia studiów ,no ewentualnie studia zaoczne w pobliskiej prywatnej uczelni. Proszę się nie oburzać ,piszę tylko co zaobserwowałam.
|
|
#309 |
|
Przyczajenie
|
no patrz, a w warszawie to rownie czesto zachodza dziewczynki z dobrych domow, planujace studia oraz juz studiujace dziennie, bogate i szczesliwe, z ambicjami i przyszloscia... i ciaza im tego wcale nie psuje
|
|
|
|
|
#310 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakbym była z bogatej rodziny też pewnie nie patrzyłabym na wiek, bo miałabym świadomość że rodzice mnie utrzymają.
|
|
|
|
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny...
![]() Ja sie pare dni temu dowiedziałam, że zostane mamą chociaż już od jakiegoś czasu podejrzewałam co jest grane...Ciąża nieplanowana,a jestem w 4 tyg.Teraz w głowie wiele wątpliwości bo z chłopakiem właściwie nie mamy nic ... ani mieszkania ani nic ... Hymmm... mam 20 lat.Mam nadzieje, że za jakiś czas bede bardzo szczesliwa, że sie tak potoczyło. |
|
|
|
|
#312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zaszłam w ciąże mając 18 lat i nie uważam,żeby to był "szczyt nieodpowiedzialności" ![]() czesc Wioletka ![]() a jaki jesteś rocznik? ![]() Ja jestem 88
|
|
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
KAMILKA88NS - no ja też rocznik 88
![]() ![]() Dzisiaj sie już cała rodzinka dowiedziała, a to chyba było dla mnie najgorsze do poinformowania, ale niepotrzebnie aż tak bardzo się tego bałam ![]() Teraz mam nadzieje wielką, że z fasolką wszystko okej i że będzie zdrowe. Mam tyle obaw... |
|
|
|
|
#314 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pisałam odnośnie swojej sytuacji, bo jako nastolatka kończąca szkołę, bez pracy i możliwości utrzymania dziecka nie byłoby to zbyt odpowiedzialne. Oczywiście pewnie nasi rodzice i rodzina by nam pomogli, bo co innego mogliby zrobić, ale to chyba nie o to chodzi we wspólnym życiu, żeby ktoś nas utrzymywał i jeszcze nasze dziecko. Zresztą ja miałam tego świadomość i dlatego stosowałam antykoncepcję, właśnie po to żeby nie znaleźć się w takiej sytuacji.
|
|
|
|
|
#315 |
|
Rozeznanie
|
zaszlam w planowana ciaze majac 22 lata. teraz jestem szczesliwa mama 8,5 miesiecznej Ewelinki
|
|
|
|
|
#316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
![]() Ja mam 21 lat - rocznikowo |
|
|
|
|
#318 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam 20 lat bardzo sié staramy o dziecko ale nic nie wychodzi... coraz wiencej placzu i nerwów z mojej strony... trace nadzieje ...10 miesiecy staran juz za mna. teraz wykryta niedoczynnosc tarczycy
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 25 lat, jestem po ślubie 9 miesięcy i planujemy w najbliższym czasie dzidziusia. Uważam, że nadszedł już odpowidni czas - nie ma na co czekać
Zaczynamy starania od następnego cuklu
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mam 25lat...ale jakby ulozylo sie tak, ze dzieci miec nie bede, nie bedzie to dla mnie wielka tragedia
|
|
|
#321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia w staraniach
|
|
|
|
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
26 lat i pierwsza ciąża, z miłości
oczywiście cukor był, ale warto bylo
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest sie na co cieszyć
|
|
|
|
|
|
#324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Związek antykoncepcji z większą częstością występowania chorób przenoszonych drogą płciową jest pośredni i wynika z większej liczby partnerów seksualnych." "...długotrwałe stosowanie tabletki antykoncepcyjnej wiąże się zwykle z wczesną inicjacją seksualną oraz częstszymi zmianami partnerów." Pier...nie, że aż żal czytać. ![]() Cytat:
_________________________ A ciąża, myślę, powinna być w takim wieku w jakim kobieta jest na to gotowa. I tyle. Chciane dziecko to zawsze chciane dziecko i nic tego nie jest w stanie zmienić, ani małe mieszkanie, ani taka sobie kasa, ani brak rodziców do pomocy, nic. Każda kobieta powinna mieć tyle dzieci ile chce, zawsze z kochanym i kochającym facetem i zawsze wtedy kiedy chce. Ileż by było mniej problemów i tragedii. Czasem (nawet bardzo czasem ) dzieci rodzą się z przypadku, a potem wszystko się układa. I tak też jest dobrze. Gorzej gdy się nie ułoży, wtedy mamy jedną, wielką, grecką tragedię.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-08-05 o 11:12 |
||
|
|
|
|
#325 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam 18 lat i już nie moge się doczekać kiedy będę miała małego szkraba, bo Uwielbiam dzieci
Jednak na razie szkołe musze skończyć, ale jakby się wydarzyło coś nieplanowanego to nie byłabym załamana ani smutna
|
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, na każdego przychodzi czas. Jedni chcą mieć w wieku lat 18-tu jak Fiolka, inni 40-tu, bo najpierw chcą inne rzeczy załatwić, albo po prostu wcześniej tego nie czują. Oby tylko każdemu udało się wtedy, gdy chce. A jak nie chce to jego sprawa. Wolno mu.
|
|
|
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny.
Ja dowiedziałam się o tej cudownej nowinie gdy mialam 21 lat, teraz jestem 14 miesięcznej Oliwki i nie wyobrażam se życia bez mego szkarba. |
|
|
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
Mam 21 lat i nie wyobrażam sobie, że miałabym teraz wychowywać dziecko..
Po 1 - najpierw trzeba skończyć studia, bo nie wyobrażam sobie studiować dziennie i zajmować się dzieckiem po 2 - skąd na to wszystko pieniądze? Nie wyobrażam sobie, że musiałabym sobie wszystkiego odmawiać po 3 - mam tyle "marzeń" do spełnienia, celi, założeń.. Nie zrozumcie mnie źle, może jestem inna ale ja nie spełniłabym się siedząc z dzieckiem w domu i zmieniając mu pieluchy, chciałabym mieć dobrą prace wychodzić do ludzi.. spełniać się zawodowo.. Oczywiscie, chcialabym miec kiedys dziecko, chcialabym po 30, wkurza mnie strasznie, ze najlepiej jest rodzic dzieci w wieku 20-25 lat.. przeciez to jest nierealne!!!! studia sie konczy w wieku 25 lat! a co z praca? kiedy zdobyc doswiadczenie i zaczepic sie w dobrej pracy? przeciez nie wystarczy popracowac miesiac po studiach i zajsc w ciaze.. skad w dzisiejszych czasach wziasc pieniadze na mieszkanie, slub, dziecko itp.? Nie wyobrazam sobie miec dziecka i mieszkac z rodzicami..
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie da sie tego polaczyc (niestety). Zawsze cos kosztem czegos
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami