|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Ludziu, dlaczego dostrzegasz tylko mnie. Wiele dziewczyn miało tu poważniejsze problemy. I poza tym myśałam że to krzywe zwierciadło.. No ale skoro nie mogę tu pisać to już nigdzie nie będe..
|
#2372 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem na R, bo bez mojej redukcji czuje sie.. pusto, czegos mi brak, jakbym byla hmm bez reki. To taki cel w moim zyciu. Tylko, ze raz juz schudlam i potrafilam sie zatrzymac w odpowiednim momencie i wtedy czulam sie okej, ze wychodze z diety, wcale nie bylo mi zle, ze juz nie jestem na R
|
|
#2373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rozdawanie punktów nie należy do przyjemności, uwierz.
|
|
#2374 |
|
Rozeznanie
|
Przeglądając kiedyś widziałam też posty że do dziewczyn to wraca, itp. Dziś już nie mam za bardzo czasu ale jutro przeczytam i powiem . Ale to widzę niestosowne. Podpis usunęłam. Pisać nie będe. Wgłębie się w czytanie. Może ktoś ma taki problem jak ja i dostanie poradę to z niej skorzystam.
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krzywe Zwierciadło o ile się nie mylę jest od tego by skupiać ludzi z problemami z jedzeniem, ale po to, by pomóc im, by dążyć do poprawy, dzielić się sukcesami i wyciągać pozytywne wnioski z porażek a nie celowo dalej trwać w tym co jest |
|
|
|
|
#2376 |
|
Rozeznanie
|
ale ja nie chciałam nie jeść. tylko miałam takie straszne wyrzuty sumienia.. które doprowadzały mnie do płaczu na sam widok jedzenia. od razu widziałam swój gruby obraz siebie. i wszystko się sypało. znów.
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
A jesteś pod opieką jakiego psychologa lub innego terapeuty? Jeśli jesteś tak dobrze świadoma tego, że masz problem a wszyscy wokoło widzą, że ewidentnie sobie nie radzisz to poszukaj pomocy i rozpocznij terapię. ED samo nie zniknie a nawet jeśli tak na oko to zawsze będzie w tobie zakorzenione czekało na słabsze chwile, na zły humor. A takie pisanie o zaplanowanym niejedzeniu w niczym nie pomoże a w dodatku może zaszkodzić innym - bo większość tutej ma problem z niejedzeniem i krzywym postrzeganiem siebie jako żarłoka i grubasa.
|
|
|
|
#2378 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, co tu się porobiło? Po pierwsze nie rozumiem za bardzo tej sytuacji z Weronika, już się pogubiłam w jej stanowiskach... a moniczkaaSnk... nie wiem co Ci powiedzieć... wiesz dobrze, że to Cię zniszczy. Spójrz nam siebie obiektywnie, wiem że to nie łatwe. Widzisz tłuszcz? A wiesz, że kiedy człowiek jest naprawdę chudy, to skóra i resztki ciała na kościach wyglądają jakby było jej więcej? W każdym razie ja tak miałam... Trzymaj się
![]() Ja stwierdziłam, że czuję się naprawdę szczupło Jechałam rowerkiem wczoraj i pomyślałam, czy chciałabym być chudsza? Nieeee! ![]() Ściąga na gegrę gotowa, żołądek nie domaga, w środę wizyta u psychologa, a dzisiaj jak się odważę to pójdę na tą lekką ;> Pozdrawiam!
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Właśnie sobie uświadomiłam, że od dwóch dni nie zaliczyłam kompulsu - pierwszy taki weekend od nie wiem kiedy .I to tyle chyba
|
|
|
|
|
#2380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Enex - jak egzaminy, sesja ?? Trzymasz się dzielnie widzę, i jeszcze raz gratuluje. btw. a u mnie kolejny dzień nauki wszystko to co się dzieje ostatnio ze mną ,niestety odbija się na jedzeniu, będąc pewna że przytyłam stanęłam na wagę i jak się okazało jest o,5 kg mniej , a w środku radość pomieszana z lękiem.
|
|
#2381 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Asilos jeszcze jeden dzień i do domku ![]() Piękna pogoda a ja muszę spędzić dziś cały dzień w domku bo dopadło mnie mega przeziębienie z mega chrypką i muszę się wykurować,a tak marzyłam żeby iść dzisiaj na rolki ![]() Pozdrawiam i życzę miłego dnia
|
|
#2382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, błagam Cię, przemyśl to i naprawdę postaraj się chociaż o porządne U Rozumiem, że jest Tobie ostatnio trudno, ale wiesz, że tak nie można. Nie możesz cofać się do tego, co było.Cytat:
Wracaj do zdrówka i już niedługo rolki! ;D
|
||
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kochane jestem ! Dzieki Waszym namowa powiedziałam to wczoraj rodzica bo własnie jak to pisałam juz ledwo siedziałam. Polezałam troche i pojechalismy do szpitala.
Lekarz stwierdził iż moze to byc przegrzanie albo udar. Porobil jakies tam badania , dał zastrzyki. Lezałam sobie w szpitalu do 17 na obserwacji. Pozniej mi przeszło wiec postanowilam jechac do domu. Tak strasznie nie chciałam zostawac. Zreszta szpital jest blisko takze w razie czego bym podjechała. Jak przyjechałam to mi rpzeszło. Tzn. nadal boli mnie głowa ale to taki zwykły bol w tej chwili. mam nie chodzic po sloncu itd. Gddzies kolo 20 przyszła rodzina z kiełbaskami i zaproponowała grilla. To zjadłam fileta z kurczaka, mama zrobila lody tez zjadłam, potem czeresnie i placek borowkowy z kruszonka ciotki. Wszyscy mnie tak rozpieszczali Dzis nie poszłam do szkoly b wiadme ze nie moge po sloncu chodzic a upał taki ze szok. ![]() Dziekuje Wam ze wysłałycie mnie do lekarza kasik30: Przeziebienie w taka pogode? ![]() ![]() funky87: Kurcze tez schudłam 0,5 kg własnie a najgorsze jest to ze w glebi sie ciesze Ograniczałas sie jakos? enex: Gratuluje strasznie tego "nie napadu" ![]() a doczytałam jakie tu małe zamieszanie sie porobilo Moniczka... ![]() ![]()
|
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasiu, a gdzie Ty się tak załatwiłaś ?Funky, a ograniczałaś się jakoś z jedzeniem? Robiłaś to świadomie? Możliwe, że to tylko wahanie, w końcu 0,5 kg. to wcale nie dużo... Baby to bardzo dobrze, że w końcu zgłosiłaś się z tym do lekarza. Ja miałam kiedyś udar i wiem jakie to okropne. Tylko ja nie zgłosiłam się do lekarza, bo wracałam wtedy pociągiem z Woodstocku. To było straszne- ścisk, upał, do domu cały dzień drogi i ja w takim stanie. Nie wiem jak to przeżyłam. Mam nadzieję, że z godziny na godzinę czujesz się coraz lepiej
|
|
#2386 |
|
Raczkowanie
|
Garden
Baby ,Agatko nie mam pojęcia gdzie ja się tak załatwiłam ale chyba w dużej mierze załatwiłam się przez klimę w pracy no i przez przeciągi bo mam tak kochane dziewczynki w pracy że mimo klimy było im duszno i otwierały okna no i chyba mnie przez to dopadło ![]() Wszyscy się ze mnie smieją no bo taki upał a ja smarkam kicham,słowa nie moge wydusić bo tak boli gardło i nic nie słyszę na uszy bo mam taki mega katar ![]() Agatko na pewno masz mega emocje,będziesz musiała sobie zmienić już pojutrze podpis ,pozdrawiam serdecznie
|
|
#2387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słoneczko ja to wszystko wiem, że nie mogę, że nie powinnam, ale jest tak ciężko wcielić słowa w rzeczywistość i nie przejmować się niczym kiedy głowa pełna złych myśli i brak jakiegokolwiek sensu, celu dla którego warto byłoby kolejny raz się postarać.Cytat:
całe szczęście że już lepiej, dobrze że jednak poszłaś do tego lekarza bo nie zaciekawie to brzmiało. Uważaj z tym słoneczkiem,żeby nie przedobrzyć A z tymi kg to wiem jak to jest , podświadomie ja też się cieszę , choć nie powinnam ![]() no właśnie Ktoś tu chyba powinien jeszcze pomyśleć nad porządnym U Garden wiem że rozsądna z Ciebie dziewczyna i nie popełnisz żadnych głupot , tylko nadrobisz te stracone kg ![]() Cytat:
jak kiedyś, tyle że teraz w rozsądnych ilościach ok 1800- 2000 kcal, niestety pojawiła sie obsesja na punkcie rowera, codziennie co najmniej godzinę więc w rezultacie jakieś 300kcal spalam i wychodzi dedukcyjnie Zawsze jak boje się ze przytyje to chudnę, nie potrafię tego wypośrodkować Jak to mówi moja psycholog ze skrajności w skrajność
|
|
#2388 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, po raz kolejny. Chciałam znów pomarudzić co u mnie ; pp
Otóż zjadłam wczoraj redukcyjne śniadanie, nieredukcyjny (ale zdrowy) obiadzik i lekką, redukcyjną kolację. Ale rodzice przywieźli do domu świeży, cieplutki razowy chlebek, więc pomyślałam, że nie warto tracić takiej okazji, bo nie jadam go na codzień takiego i zjadłam. To było aż 7 kromek, ale nie czułam wyrzutów. Z tego dwie były z miodem, a dwie..UWAGA: z margaryną Ubrałam dziś spodenki i bluzkę sprzed roku. Praktycznie większośc rzeczy na mnie jest luźna, co nie powiem, że one i również luźniejsze. Ale widzę siebie sprzed roku. Bardziej pulchną. Chociaż wiem, że jestem o wiele chudsza. Wiecie co ja poprostu chcę? Utrzymać wagę, aby nie było jojo. No ale ja codziennie muszę zjeść coś słodkiego i boję się, że przez to nie uda mi się. Dziś wychodzę ze znajomymi, a więc i chciałabym (jak oni) kupić sobie coś słodkiego i razem z nimi zjeść. I zrobię to. Nie mogę się tak łatwo poddać. Dziś to rozumiem, ale czy będzie tak cały czas? Wronka- ale ja any nie mam...
|
#2389 | ||
|
Zakorzenienie
|
I co z tego? I tak się odchudzasz, prawda?
Więc co dała Ci zmiana podpisu? A, fakt, mod przestanie się czepiać. Ok - nie mam się do czego przyczepić. Cytat:
A jeśli chciałabyś pogadać o czymś, co nie nadaje się do tego punktu, choćby ze względu na moje upomnienie i regulamin, zawsze możesz napisać do mnie na PW. Wiesz, mimo wszystko nie gryzę ![]() Cytat:
![]() Nie odpisałaś na pytanie enex - zaczęłaś już terapię? Jeśli nie, powinnaś zrobić to jak najszybciej, całe życie przed Tobą, tylu rzeczy jeszcze nie spróbowałaś, nie poznałaś, nie marnuj czasu! Przecież Ty się nie odchudzasz. Nie zaplanowałaś redukcji.
|
|
#2390 |
|
Rozeznanie
|
Ludziu, nie zaczęłam terapii. Ok, wstawię na NCJ mój dzisiejszy jadłospis U! Tylko proszę o chociaż minimalną wyrozumiałość. Jest sporo więcej.
|
#2391 | |
|
Konto usunięte
|
Życzę abyś jak najszybciej nadrobiła te 0,5 kg. Jeszcze troszkę , a sytuacja zrobi się bardzo nieciekawa. A ile masz wzrostu? Miesiączkujesz? Cytat:
|
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
A zamierzasz zacząć?
Zajrzę na pewno.
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
funky87: No ...a wiesz z tymi kg to pewnie nie stałe sa i jak przytyje to znow schiz... Asilos Magdalena: A to Ty miałas udar? I jaka terapia czy cos było?I dziekuje ![]() garden: A czemu sie schudło ? Super...Mam zakaz chodzenia w bluzkach bez plecow. Dzis ubrałam na miasto i jak sie schylilam to mi bylo widac wszystkie kosci na plecach , takie zebra. I mama powiedziala ze wyglada to paskudnie. fajnie nie?
|
|
|
|
|
#2394 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, nie nadążam czytać, więc żadnej z Was nie jestem w stanie odpowiedzieć.
Znowu przez weekend miałam gigantyczny napad. Nie wiem, jak to zahamować, jak się zacznie to końca nie widać. W tygodniu moje U jest normalne, w weekendy wszystko się sypie. Nie sądziłam, że można tak szybko przytyć- już nie dopinam się w spodnie,widze, jak miesiące ciężkiej pracy nad sobą ida się bujać, na wagę nawet nie wchodzę, bo nie chcę się dobić. A nie jestem w stanie tego zatrzymać. Nie potrafię być na U.
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nudzisz się, siedzisz w domu i to dlatego. Znajdź sobie więcej zajęć, w takich sytuacjach często pomaga schemat, że zaraz po normalnym posiłku do syta wychodzisz z domu bądź zajmujesz się czymś absorbującym dopóki nie zgłodniejesz. Znów jesz do syta, i znów to samo - koniecznie się czymś zajmujesz.Jeśli Twoje ED nie jest zaawansowane, a pewnie nie jest, na pewno pomoże .
|
|
#2396 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wyzdrowiejesz! Cytat:
), ale do tego na rolkach tyle samo, i do tego szybki, godzinny spacer i jakies inne cwiczenia w domu. I dlatego mimo,ze jadlam wiecej to schudlam.Cytat:
Cytat:
to niefajne
|
||||
|
|
|
#2397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Paradoksalnie mam tyle do roboty, jesli chodzi o zaliczenia w szkole, że nie wiem w co ręce włożyć... A wszystko ciągle przekładam. Gdybym miała jeszcze dołozyć jakieś zajęcia, to musiałabym w ogóle nie spać Jem tak, gdy się bardzo stresuję, to przede wszystkim...
|
|
#2398 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie. Wiem, że to trudne, ale postaraj się zadbav o własciwą dietkę, an której nie chuniesz. Widziałam Twoje jadłospisy i naprawdę są bardzo bardzo skromne.Nie życze Ci, żeby ktoś zaczął kontrolowac Twoje "przybieranie na wadze" , bo wtedy każą przytyc już do kompletnej normy, co jest bardzo trudne, gdy jest to 10 kg i więcej, dlatego pomysl o tym za wczasu Cytat:
|
||
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzałam do Was tylko na chwilkę,bo uczę się na hiszpański,geografię i matmę (choć z tym ostatnim trochę gorzej
),bo teraz najgorsze dni niestety.W sumie u mnie nie jest aż tak źle,sama nie wiem czy się redukuję czy utrzymuję,bo w sumie jakościowo redukcja mi nie wychodzi (tak jakby te 90%) na szczęście wczoraj zrobiłam tylko 100brzuszków,nie wsiadłam na rowerek,więc jest lepiej .Maggie - nie przejmuj się tymi napadami,przecież nie zdarzają się codziennie
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2400 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dokładnie Cytat:
wiedziałam, że schudniesz, od początku tego, jak zaczęłaś pisać, że jesteś przygnebiona i że ucinasz - wiedziałam, że tak będzie. i najbardziej obawiałam się tej 'radości'. mówię to z autopsji - zwykle, gdy chudnę chcę wiecej i więcej, ale się powstrzymuję.i wierzę, że Ty też to zrobisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
- w tygodniu ok, a w weekend lody, ciastka itp. nie twierdzę, że wyolbrzymiasz, ale skoro przed dietą jadłaś dużo, to... nie wiem. a powiedz mi, jak wyglądają Twoje weekendy? Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

I szczerze mówiąc to kompletnie nie rozumiem jak Wy bez swojego ED mozecie czuć się nikim...
To choler**e przygnębiające 

Jechałam rowerkiem wczoraj i pomyślałam, czy chciałabym być chudsza? Nieeee! 
!
.

słoneczko ja to wszystko wiem, że nie mogę, że nie powinnam, ale jest tak ciężko wcielić słowa w rzeczywistość i nie przejmować się niczym kiedy głowa pełna złych myśli i brak jakiegokolwiek sensu, celu dla którego warto byłoby kolejny raz się postarać.
Garden wiem że rozsądna z Ciebie dziewczyna i nie popełnisz żadnych głupot , tylko nadrobisz te stracone kg
nie wiem. a powiedz mi, jak wyglądają Twoje weekendy?