Wszystko o Avonie 3 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-03, 10:05   #4381
aiyyo
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie 3

Dziewczyny mam na wymiane Anew Retroactive na dzien i dwie sztuki Anew Ultimate pod oczy (wszystkie 3 nowe i nieotwierane) wiem, ze to nie jest watek do wymiany, ale dla trzech kremow nie bede zakladala calego tematu, bo nic innego nie mam, co moglabym wymieniac wiec jesli ktoras z Was jest zainteresowana to niech napisze

Aha, wczoraj odebralam paczke z kat.8. Wszystko przyszlo, ze stron wyprzedazowych zamawialam to mleczko do opalania. Tez zalapalam sie na ta szminke pro-to-go, ale kolor niestety w ogole mi nie pasuje, moze ktoras z Was by reflektowala? O to juz w takim razie 4 kosmetyk sie dorzucil
aiyyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 10:08   #4382
justysiek
Zadomowienie

Przeszukalam watek, ale chyba nikt nic konkretnego nie pisal o nowym kremie modelujaco-opalajacym Cellu-Glow i osmiu bransoletkach za 9,90. Jesli ktoras z Was moze cos o tych rzeczach powiedziec, to bylabym wdzieczna, bo za pare dni skladam zamowienie z K08. Ciekawi mnie czy krem robi smugi, czy brudzi i ogolnie jaki efekt brazujacy daje? Te bransoletki to tandeta jakas czy warto? Z gory dziekuje
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 10:22   #4383
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
Przeszukalam watek, ale chyba nikt nic konkretnego nie pisal o nowym kremie modelujaco-opalajacym Cellu-Glow i osmiu bransoletkach za 9,90. Jesli ktoras z Was moze cos o tych rzeczach powiedziec, to bylabym wdzieczna, bo za pare dni skladam zamowienie z K08. Ciekawi mnie czy krem robi smugi, czy brudzi i ogolnie jaki efekt brazujacy daje? Te bransoletki to tandeta jakas czy warto? Z gory dziekuje
Ja mam ten krem. Pierwszy raz uzylam go dopiero wczoraj i na razie moge powiedziec tyle, ze ladnie rozswietla skore, te zlociste drobinki tak ladnie polyskują... Efekt brązujący jakis jest, bo zauwazylam dzisiaj rano na nadgarstkach ciemniejszy kolor (skutek mycia sie wodą z butelki). Krem jest dosc gęsty (mam nadzieje, ze tym samym wydajny), ale zapach nie jest zbyt przyjemny.

A bransoletki... Takie cienkie, jest ich chyba 8 albo 10... Calkiem ladnie sie prezentują na rece.

Moim zdaniem warto... Ja kupilam w demo wiec za 18zl za krem i 8zl za bransoletki bardzo sie oplacalo

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 11:34   #4384
Barwinek
Raczkowanie

Ciekawe, kiedy będzie polski katalog 11. Przypomnijcie mi proszę, czy Avon ma letnie wyprzedaże?

Polskie ceny czasem różnią się od rosyjskich - też próbowałam przeliczać ruble na złotówki i w rzeczywistości nasze ceny były inne. Wyższe
Barwinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 12:23   #4385
Asiek84
Wtajemniczenie

Dziewczynki zastanawiam się nad kupnem różu z netto, tylko mam problem z odcieniem, uzywam podkładu antystresowego cream, karnację mam jasną
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 12:34   #4386
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Dziewczynki zastanawiam się nad kupnem różu z netto, tylko mam problem z odcieniem, uzywam podkładu antystresowego cream, karnację mam jasną
to zależy w jakim kolorze się bardziej lubisz czy wolisz mieć policzki różowe czy bardziej stonowane koralowe tu znajdziesz zdjęcia dwóch odcieni mam nadzieję że się przydadzą
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=226
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 12:37   #4387
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Ja mam ten krem. Pierwszy raz uzylam go dopiero wczoraj i na razie moge powiedziec tyle, ze ladnie rozswietla skore, te zlociste drobinki tak ladnie polyskują... Efekt brązujący jakis jest, bo zauwazylam dzisiaj rano na nadgarstkach ciemniejszy kolor (skutek mycia sie wodą z butelki). Krem jest dosc gęsty (mam nadzieje, ze tym samym wydajny), ale zapach nie jest zbyt przyjemny.

A bransoletki... Takie cienkie, jest ich chyba 8 albo 10... Calkiem ladnie sie prezentują na rece.

Moim zdaniem warto... Ja kupilam w demo wiec za 18zl za krem i 8zl za bransoletki bardzo sie oplacalo
ja go mam i w sumie mam mieszane odczucia co do niego.. Chyba się nie potrafię nim smarować, bo robi smugi. Do tej pory używałam J&J Holiday Skin albo Dove Summer Glow i mi się tak nie robiło. Balsam jest bardzo gęsty, i pachnie chemicznie. Ma złote drobinki, które naprawdę ładnie na skórze wyglądają i się mienią w słońcu. Te drobinki nie są jakieś tandetne, tylko tak delikatnie rozświetlają ciało. Ja myśle, że możesz wyprobować, może akurat Tobie nie będzie robił smug
Stary 2008-06-03, 12:44   #4388
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
to zależy w jakim kolorze się bardziej lubisz czy wolisz mieć policzki różowe czy bardziej stonowane koralowe tu znajdziesz zdjęcia dwóch odcieni mam nadzieję że się przydadzą
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=226
dziękuję Ashiva, fotki będą bardzo pomocne
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 13:05   #4389
alexandra84
Raczkowanie

przejrzałam aktualny katalog i jestem przerażona. nie ma podkładu antystresowego :| Wycofali z regularnej sprzedaży? :| Czy może ja ślepa jestem....
alexandra84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 13:12   #4390
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
ja go mam i w sumie mam mieszane odczucia co do niego.. Chyba się nie potrafię nim smarować, bo robi smugi. Do tej pory używałam J&J Holiday Skin albo Dove Summer Glow i mi się tak nie robiło. Balsam jest bardzo gęsty, i pachnie chemicznie. Ma złote drobinki, które naprawdę ładnie na skórze wyglądają i się mienią w słońcu. Te drobinki nie są jakieś tandetne, tylko tak delikatnie rozświetlają ciało. Ja myśle, że możesz wyprobować, może akurat Tobie nie będzie robił smug
Dziekuje za opinie Zaczynam sie powoli rozmyslac
Stary 2008-06-03, 13:14   #4391
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alexandra84 Pokaż wiadomość
przejrzałam aktualny katalog i jestem przerażona. nie ma podkładu antystresowego :| Wycofali z regularnej sprzedaży? :| Czy może ja ślepa jestem....
nie wycofali w K9 jest już normalnie w ofercie za 25,90
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 14:48   #4392
gabipati
Zadomowienie

mam już podgląd faktury i brak braków a zamówienie na ponad 500zł.Z wyprzedażowej strony zamawiałam żel p.prysznic dwufazowy ten zielony i przyjdzie , zastanawiałam się jeszcze nad tym ochronnym mleczkiem brązującym ale bałam się krótkiego terminu ważności a ja kosmetyki z serii bronze ma przeważnie 2 sezony bo nie daje rady zużyć. Dlatego wzięłam ujędrniający balsam ochronny i mam nadzieje że nie będzie zbyt gęsty.
Poza tym wzięłam sobie jeszcze jedną szminkę nabłyszczającą tę diamentową w kolorze rhinestone rose , mgiełki LBD i Perceive i mydło w płynie.Postaram się z k09 nie zamówić już nic ale się okaże.

gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 15:25   #4393
aluniaa007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
a także mandarynka& aloes oraz jeżyna&wanilia za 8,9zł
Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
obowiązuje katalog 8 a w nim są mgiełki z naturals za 10,90 w trzech zapachach (czereśnia, wanilia, truskawka) i mgiełka Tahitian Holiday za 16,90 oraz LBD, Perceive, Pur Blanca również za 16,90
a nie ma tej propocji, ze za 3 mgielki placi sie jakos taniej??bodajze 17zl
Stary 2008-06-03, 15:31   #4394
kotekpsotek
Raczkowanie

Cześć,
czy otrzymałyscie moze karty myAvon i z nich korzytacie? Na czym to polega?

Buzial,

Kotek Psotek
kotekpsotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 15:48   #4395
Deborah100
Zakorzenienie

Mam kilka pytań, zamówienia produktów wpisuje w tą dużą różową kartkę ?? Bo w srodku jest jeszcze jedna kartka, napisana czarnymi literami i nie wiem w którą
I na jaki adres mam to wysyłać? można złożyć zamówienie przez internet?

A i jeszcze kwestia zarobków, gdy złoże zamówienie na większą kwotę to kiedy wypłacają mi pieniążki?
Z tego co mi się wydaje to można zamawiać jakieś kosmetyki dla konsultantek w niskich cenach ale to chyba jest dobre dla tych którzy nie chcą zarabiać a mi chodzi wyłącznie aby mieć z tego jakieś korzyści. Dla siebie Kosmetyków nagminnie nie chcę dostawać ani kupować....
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 16:10   #4396
Yen.not
Raczkowanie

GG do Yen.not

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Mam kilka pytań, zamówienia produktów wpisuje w tą dużą różową kartkę ?? Bo w srodku jest jeszcze jedna kartka, napisana czarnymi literami i nie wiem w którą

A i jeszcze kwestia zarobków, gdy złoże zamówienie na większą kwotę to kiedy wypłacają mi pieniążki?
Z tego co mi się wydaje to można zamawiać jakieś kosmetyki dla konsultantek w niskich cenach ale to chyba jest dobre dla tych którzy nie chcą zarabiać a mi chodzi wyłącznie aby mieć z tego jakieś korzyści. Dla siebie Kosmetyków nagminnie nie chcę dostawać ani kupować....

Tych wszystkich informacji powinna Ci udzielić osoba, z która podpisujesz umowę. dziwne, że Ci nie powiedziała nawet tak podstawowych rzeczy, jak to w jaki sposób składać zamówienie przez internet.. Zwróć się może do niej, bo to należy do jej obowiązków.
Stary 2008-06-03, 16:14   #4397
kotekpsotek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alexandra84 Pokaż wiadomość

jest w k11/08

Kotek Psotek
kotekpsotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 16:29   #4398
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:

Zamówienie wpisuje się w różowych rubrykach: np jeśli ktos zamówił u Ciebie kredkę do oczu ze str. 14 - szukasz na tej różowej płachcie str nr 14 i patrzysz na nr-y produktów - jeśli kredka, którą zamówiła ma np. nr 12345 to przy tym nr na formularzu wpisujesz 1, jeśli zamówiła dwie lub ktoś jeszcze zamówił taką samą wpisujesz 2 i tak dalej. Wypełnioną kartę zanosi się swojej liderce. Dużo wygodniej jest składać zamówienia przez internet. Loginem jest Twój nr personalny a hasło sama sobie ustalasz na stronie www.avon.pl.

Oni nie wypłacaja pieniędzy, zamawiasz, dostajesz paczkę, a potem płacisz fakturę na co masz chyba 3 tygodnie od jej wystawienia. W avonie zarabianie pieniędzy polega na tym, że robiąc zamówienia za jakąś kwotę przysługuje Ci upust, ale to możesz przeczytać np w strefie konsultantki, na formularzu tym różowym chyba tez to jest. I np mając 25% upustu od produktu (nie każdego!) sprzedajesz klientce za cenę katalogową, a Ty płacisz avonowi za produkt minus te 25%. Poza tym jak dla konsultantek są tańsze kosmetyki to nie oznacza, że musisz je brać dla siebie. Mozesz je np komus sprzedać

Mam nadzieję, że pomogłam
Stary 2008-06-03, 16:36   #4399
gabipati
Zadomowienie

Cytat:

zamówienia wpisujesz w formularz różowy , każdy produkt ma swój numer katalogowy odnajdujesz go i wpisujesz ilość zamówionego produktu jeśli chodzi o katalog, natomiast osobny formularz jest uniwersalny przeznaczony do przesyłania faxem.W zasadzie formularze te zanosi się do biura avonu ale na jaki adres wysyła się to nie mam pojęcia , składam zamówienia prze internet.

Co do pieniążków to nikt ci nic nie wypłaci , to ile zarobisz zależy od tego ile sprzedasz bo od każdego produktu masz upust a różnica między ceną z katalogu a wypracowanym rabatem jest twoim zarobkiem. Zanim zaczniesz liczyć na kokosy zorientuj się w asortymencie i zasadach jakie obowiązują w avonie (w tym wątku i w poprzednich jest o tym ciągle mowa) i wtedy zobaczysz czy to ci się opłaca czy nie.

no i kasiek1122 była szybsza.

gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 16:53   #4400
Ktosia79
Raczkowanie

Cytat:

..właśnie wczoraj skończyłam jedno opakowanie tego kremu modelująco-opalającego.Używałam go codziennie. Faktycznie: drobinki złote..są śliczne.. i pięknie wyglądają. Efekt opalenizny był widoczny. Co do ujędrniania: jakieś minimalne efekty były.To tyle pozytywów.
Nie mogłam jednak znieść zapachu tego kremu.. Po każdym nałożeniu wietrzyłam pokój ;(poza tym, zostawial mi smugi. Starałam się dokładnie smarować nim..a i tak mimo wszystko jakoś tak czasami było widać nierówne "odcienie", a po myciu to całkiem u mnie pojawiała się "mozaika"... Może komuś innemu służy lepiej - sama jednak już nie kupię go więcej..wolę wyłożyć pieniążki na jakiś inny kosmetyk.
Pozdrawiam
Ktosia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 17:34   #4401
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ktosia79 Pokaż wiadomość
..właśnie wczoraj skończyłam jedno opakowanie tego kremu modelująco-opalającego.Używałam go codziennie. Faktycznie: drobinki złote..są śliczne.. i pięknie wyglądają. Efekt opalenizny był widoczny. Co do ujędrniania: jakieś minimalne efekty były.To tyle pozytywów.
Nie mogłam jednak znieść zapachu tego kremu.. Po każdym nałożeniu wietrzyłam pokój ;(poza tym, zostawial mi smugi. Starałam się dokładnie smarować nim..a i tak mimo wszystko jakoś tak czasami było widać nierówne "odcienie", a po myciu to całkiem u mnie pojawiała się "mozaika"... Może komuś innemu służy lepiej - sama jednak już nie kupię go więcej..wolę wyłożyć pieniążki na jakiś inny kosmetyk.
Pozdrawiam
Dziekuje Chyba jednak go nie kupie
Stary 2008-06-03, 19:38   #4402
carrola
Zadomowienie

A może macie już jakieś wrażenia ze stron zapachowych z katalogu 9?? Czaję się na bananową serię Naturals, ciekawa jestem czy będzie fajna.
carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 19:44   #4403
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
A może macie już jakieś wrażenia ze stron zapachowych z katalogu 9?? Czaję się na bananową serię Naturals, ciekawa jestem czy będzie fajna.
widziałam na żywo u fryzjera zarówno katalog 9 jak i 10 i powiem tak, że seria bananowa pachnie tak samo ładnie jak szampon o tej samej kompozycji zapachowej. Jeśli chodzi o Sensy z 10 to tak mi się wydaje że pachna tak samo jak w starej wersji. Seria Tokio, Roma i coś tam ładnie pachną, tak samo nowy Blue Rush dla facetów.
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 20:09   #4404
carrola
Zadomowienie

O, dzięki Kasia2439 Zapowiada się to ciekawie. Na Naturalsy pewnie się skuszę dla samego zapachu, żele pod prysznic krzywdy mi nie robią a pachną obłędnie. A co do Urban Flowers - poprzednie wody z tej serii nie podobały mi się, ale może te będą ciekawsze.
carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 20:33   #4405
polak17
Raczkowanie

GG do polak17
Smile

Cytat:
Dostalem ye kremy z tego co mi Pani z cok-u mowila jest swietny i mozna uzywac na cale cialo nie robi smug oraz nie brudzi nie ma takiego typowego efektu samoopalacza jezeli chodzi o bransoletki pod zadnym pozorem nie moga miec kontaktu z woda i inyymi cieczami powiem tez tyle ze jest to na takiej sredniej wielkosci dlonie jak ktos ma male to spadaja jezeli duze to nie wejda jezeli chodzi o jakos to ja np mialem dwie ciut wieksze od pozostalych ale za te pieniadze awrto dam kolezance w prezencie

Jeśli chodzi o Sensy z 10 to tak mi się wydaje że pachna tak samo jak w starej wersji.

Z tego co wiem to jest calkiem nowa seria bo wachalem jeden zapach i nie jest podobny do zadnego z terazniejszych.

Mam pytanie czy ktos oprocz mnie dostal nowy perfum od salmy hayeck i czy dostal takze rozwalony potfel??

Oraz prosze o opinie na temat tego eliksiru do cery dojrzalej jest w fajnej cenie i nie wiem co mam mowic klientkom...a nie mam zamiaru miec zwrotow

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2008-06-04 o 18:07 Powód: prosze nie pisać posta pod postem!!
polak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 20:54   #4406
paulinka3110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość

Mnie kusi ta seria tylko ze względu na zapach...O szamponie z tej serii nie mam najlepszego zdania...Oceniłabym go jako dopuszczający

Moja książkowa wymiana. Zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630571http://
paulinka3110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 21:02   #4407
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez polak17 Pokaż wiadomość
Dostalem ye kremy z tego co mi Pani z cok-u mowila jest swietny i mozna uzywac na cale cialo nie robi smug oraz nie brudzi nie ma takiego typowego efektu samoopalacza jezeli chodzi o bransoletki pod zadnym pozorem nie moga miec kontaktu z woda i inyymi cieczami powiem tez tyle ze jest to na takiej sredniej wielkosci dlonie jak ktos ma male to spadaja jezeli duze to nie wejda jezeli chodzi o jakos to ja np mialem dwie ciut wieksze od pozostalych ale za te pieniadze awrto dam kolezance w prezencie
Czyli te bransoletki nie mają regulacji szerokości? Dobrze rozumiem? Skąd ja mam w takim razie wiedzieć czy będa pasowaly na rękę klientki? Nie mam przy sobie katalogu, proszę sprawdżcie czy na stronie sa podane ich wymiary. Dzieki.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 21:03   #4408
polak17
Raczkowanie

GG do polak17

Srednica 7 cm i nie maja regulacji
Stary 2008-06-03, 21:08   #4409
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez polak17 Pokaż wiadomość
Srednica 7 cm i nie maja regulacji
Dzięki za szybką odpowiedź.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 21:13   #4410
polak17
Raczkowanie

GG do polak17

Cytat:
Napisane przez paulinka3110 Pokaż wiadomość
Mnie kusi ta seria tylko ze względu na zapach...O szamponie z tej serii nie mam najlepszego zdania...Oceniłabym go jako dopuszczający
Seria ma zapach trwaly ale za to strasznie slodki wole Mango i passiflore ale jej juz nie ma dobrze ze zapas mam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości