|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Rano zaczelo kropić ale szybko przestało ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za spokojna noc bez marudzenia ![]() Cytat:
Uhhhh współczuje ![]() ![]() A spacer taki bez wariacji, po mieście w ta i z powrotem ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzięki ![]() Ja wczoraj mierzylam Bartka i ma 62cm ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzięki ![]() A co z koszulkami męskimi? Słaba jakość? Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
![]() |
#4952 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja za to teraz już nie wiem czy on się nie najada:/ może rzeczywiście jakiś kryzys laktacyjny mamy, bo je co 30, 40min, najdłużej 1,5h w ciągu dnia wytrzymuje i nie ulewa więc przepełniony nie jest. Za parę dni zważę go na swojej wadze i zobaczę jak przybiera Dzisiaj prawie cały dzień w łóżku leżeliśmy, bo Tż chory i się separujemy, no i wygodniej tak się co chwilę karmić ![]() Idę spać bo już jestem 40min w plecy od kiedy Mały zasnął, a on teraz się częściej budzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4953 |
MerDer 4ever
|
Agg to nie pierwsze rzeczy od nich, jakość bardzo dobra
![]() ![]() 11 km ![]() Xzora ![]() Pestycyda ![]() Sill nie zrobiłam w końcu bo zabrakło mi kaszy ![]() Nie za wcześnie na pełzanie? ![]() ![]() Morelle fajnie, że to piszesz bo mój non stop ma piąstki w buzi ![]() ![]() Mała biedny Hugo ![]() ![]() ![]() ![]() Tez polecam katarek do odkurzacza ![]() Devilek fabrykabodziakow.pl ![]() Calineczka ja jeszcze ich nie prałam, cos nie tak z jakością? |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zadomowienie
|
Aggs, Taedio do mnie ta męska przyszła Fruit of the loom, ja akurat średnio je lubię. I rozmiarowo jakaś wielka
![]() Nie prałam jeszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zakorzenienie
|
Mała! Współczuje ciężkiego dnia i wieczoru. Oby w nocy Hugo mocno zasnął i katar mu nie dokuczał.
Mąz powinien cie odciążyć, zwłaszcza ze i ty przeziębiona jestes, a jego dopiero co 3 dni nie było. Martini - dobrze, ze udało ci sie wyjsc z terroru laktacyjnego i duzo wspierających osób było blisko ciebie. Jak często odciągacz i ile ml udaje ci sie odciągnąć? Ja niby miałam dwa razy odciągać a wlasnie kończę pierwsze. Jak mąż nie wyjdzie z Klaudią na spacer to nie mam jak, ona w dzien praktycznie nie spi. Dziekuje za namiary na kurtki. Ta z pentelki mi sie nie podoba, greys za droga. Ja np nie widzę potrzeby kupowania czegoś na ciepłą jesien, wiec polaru w ogole bym nie chciała. Wtedy ja zakładam zwykła kurtkę, Klaudia kombinezon ma pod chustą i jest ok. Za to jak jest zimno i wiatr to dobrze, żebyśmy obie zapięte były. Jaki sen. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Od 20:00 mam.histerię... cos mu jest i nie wiem co? Katar jak katar do opanowania, ale on.wyje i krzyczy strasznie... myślę że to kolka lub coś z brzuszkiem, bo sie uspokaja jak mu masuje odbyt ? Nie mam.nic na kolki niestety, bo nigdy nie miał z tym problemu... kupy szły dziś ładnie. Od 18:00 nie.było wiec może jakieś zaparcie. Pręży się i prostuje nogi. Zasypia przy piersi i wstaje z krzykiem nagłym. Zrobilam.mu ciepły oklad i pomasowałam ... i nic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4957 |
Wtajemniczenie
|
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No chyba, że tak! To wybaczam! Cytat:
![]() A widzisz, nie pomyślałam o tym, że w sumie mogę chustować na lekką kurkę (nie puchową) i małego dać kombinezon (też nie puchowy). Nie wiem, co zrobić. Grubą kurtę na razie odpuszczę, chyba że się okazja trafi. Najbardziej jakiś softshell by mi się przydał. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4959 |
Wtajemniczenie
|
Jon, nogi to mi do
![]() ![]() ![]() ![]() Taedio, Calineczka - dzięki ![]() Mała, kurczę, może faktycznie jakaś kolka ![]() ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
#4961 |
Zakorzenienie
|
Bosz... to było straszne... 4 godziny płaczu. Nie wiem.co.mu było bo w koncu.padł i spał 3 godziny... potem kolejne 3 i jeszcze dosypia. Ale katar tragiczny... już teraz nad ranem gęsty i żółty niestety
![]() Dziewczyny jak odciagacie katarkiem w nocy? Bo my najbardziej.wtedy walczymy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-10-04 o 06:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz najgorsze jrst to ze jak dziecko śpi a wracasz do domu trzeba je rozebrać i wtedy sie budzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Calineczka, rozpuszczam w wodzie i daje strzykawka. Mamy dwa opakowania czyli na prawie 3 tygodnie. Bluzę zamówiłam ale nie przyszła jeszcze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda co rozpuszczasz?
![]() Dziewczyny ten.katar u Was to jaki był? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do alie to zamawialas od sprzedawców ktorzy mają feedback ? Ja zamawiam od 4 lat i nie zdarzyło się żeby coś nie przyszlo. Bywało że paczka szła 3 miesiące lub poszła do Brazylii ale i tak doszła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Biedne dziecko ![]() Cytat:
Ja wracam do domu dopiero jak się obudzi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
Mała, laktoferynę w wodzie rozpuszczam:p
U nas wydzielina biała cały czas. Raz bardziej gesta, po inhalacjach rzadsza. Zastanawiam się kiedy to przejdzie bo ciągnie się od piątku. Ja bym poszła do lekarza, bo pediatra mi mówiła że mam się zgłosić jakby katar zrobił się żółty albo zielony ( może to być oznaką że wchodzi na oskrzela albo płuca) :tuli: A w nocy wcale się nie czaję tylko odpalam odkurzacz i koniec. Czasem jest spokojny a czasem jest ryk i histeria ( szczególnie jak odciagam przed jedzeniem) Biedny Hugo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
No ja to tym.odkurzaczem obudzilabym Tymona pewnie, kiepska sprawa:/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę oddać na reklamację naszą huśtawkę Bright Star. Szwy puszczają w jednym miejscu 😕 Jak my będziemy żyć bez tego? Kiedy matka będzie obiad robić jak huśtawki nam braknie... 😨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
MerDer 4ever
|
Mała współczuje
![]() ![]() ![]() Mi tez wszystkie paczki z alie przyszły ![]() ![]() Dospalismy do 9, wzięłam juz prysznic i zjadłam śniadanie. Muszę dzisiaj jechac do przedszkola, dobrze, że słońce swieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Taedio to się pogoda wymieniła u nas, bo u mnie szaroburo od rana, chociaż jeszcze nie pada ![]() a mój maluch dzisiaj w nocy co 2h pobudka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Wtajemniczenie
|
zdrówka dla dzieci! Katar to najgorsze co może być.
Mała z żółtym katarem to lepiej iść do lekarza. My już zaczynamy 2 drzemkę. ja biorę się za sprzątanie jak zaśnie a potem na spacer idziemy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4974 | |
Wtajemniczenie
|
Mała, my w nocy nie odciągamy kataru wiec nie pomogę.. zreszta u nas to może nie tyle co katar a mleczko które poszło do nosa :P z tym żółtym katarem to może lepiej do lekarza??
U nas tez szaroburo ale nie pada jeszcze... dzisiaj pierwszy spacer odpuszczamy, Bartek już drzemie, bo mamy o 13 wizytę u fizjoterapeuty ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
No jak to co zrobiłaś?! Mokra chusteczka?! Jak mogłaś?!?! ![]() ![]() Znam to ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
![]() |
#4975 | ||
Wtajemniczenie
|
Mała zdrówka dla Hugo, oby katar szybko mu przeszedł
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja z kolei całą noc wisiała przy piersi, 2 sekundy ssania, puszczanie i od razu znowu pierś na 2 sekundy, puszczanie i tak w kółko ![]() ![]() Od rana to samo, teraz udało mi się dać jej smoczka i idę spróbować coś zjeść... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
A my na spacerze
![]() Uff... rano się znowu napinał, mierzylam mu temperaturę w pupie 37,8, na czole od 37-37,5 Pomasowałam.mu pupkę i położyłam na brzuszku w bujaczku w trybie wibracji... Poszła kupa... mam więc nadzieję, że mu ulżyło ( chociaż nie mam pewności, ze o to chodziło) Po tych 4 godzinach zasnął na 3,5 potem na kolejne i od 7-9 tez spał... O 11:00 mamy lekarza, miało być szczepienie, ale oczywiście nie będzie. Ide go zbadać i przełożyłam na 12:00 bo ladnie śpi min teraz i nie chcę ho budzić ![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4977 |
Zakorzenienie
|
Martini, to ładnie działasz laktatorem. 50-60ml to i tak ładnie, jest połowa porcji. Moja Klaudia teraz tez tak ma, ze cierpliwie ssie tylko w środku nocy i rano. Pozostała cześć doby to nerwówka. Wczoraj i tak było lepiej bo tylko raz była mega histeria, poprzedniego dnia chyba było 5.
Mała! Strasznie wam współczuje mega ciężkiej nocy. Pewnie to była kolka. Devileek - ile idzie do ciebie średnio przesyłka z alliexpres? Nulka - szkoda, ze huśtawkę trzeba odesłać. Ada Ci w niej tez zasypia czy tylko grzecznie obserwuje jak mama gotuje obiad? Gdybam co zrobic zeby Klaudia spała w dzien w domu... Ja mam aspirator elektryczny - bardzo poręczny i juz kilka razy mnie uratował. Używam go razem z woda morska. Tylko nie wiem czy sie sprawdzi z mocniejszym katarem, on nie ma az takiej siły ssącej. Aggs - kciuki za rehabilitacje, oby Bartek juz nie wymagał dalszych ćwiczeń Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Rozeznanie
|
Nie mogę znaleźć paragonu od huśtawki :/ Kupowałam na allegro. Mogą mi tej reklamacji nie przyjąć, jak mam w historii zakup od nich?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Zakorzenienie
|
Mała! A ty sie umawiasz do lekarza do dzieci zdrowych czy chorych?
U mnie od dzieci zdrowych z tygodniowym wyprzedzeniem trzeba sie umawiać, a do naszej lekarki nawet 3-tygodniowym. Wcześniej wszystkie miejsca zajęte. Tak sie zastanawiam czy tylko w mojej przychodni takie oblężenie. A do chorych boje sie isc ze zdrowym dzieckiem, zwłaszcza w okresie infekcji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Kiedyś czytałam (to akurat chodziło o zwrot, ale myśle ze reklamacji tez dotyczy) ze podstawa jest dowód zakupu. Nie musi to byc paragon, moze byc wyciąg z karty, a na Allegro tym bardziej masz dowód. A odnośnie paragonów polecam moje rozwiązanie do ich przechowywania. Mam segregator, w środku są koperty A4 podzielone kategoriami dziecko, odzież, inne. Jak coś kupię to tam wkładam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis Wiki stawia torta🎂 i dla kolegów i koleżanek 🍼kończymy 3 miesiące |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.