![]() |
#4711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
nie wiedziałam ,zmarła?????
jak ja takich historii nie lubię. tylko się melduję bo dziecko dziś mam bardzo wymagające. może potem skrobnę więcej. basenik jest chyba z auchan bo takie ulotki prima wstawiała. dawac foty, wszystkie!!!! wiecie co, myślałam że tylko ze mnie taki kierowca! Miło wiedzieć że nie jestem sama. I prosze jak nam dobrze wizaz zrobił, wszystkie chwyca za kolka. zmykam... Ann się znalazła, dopiero wróciła z wojaży.
Marcelek ![]() Edytowane przez martka83 Czas edycji: 2008-06-04 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |||
Zakorzenienie
|
Sławka - basenik z Oszołoma
![]() Jest bardzo fajny, bo ma daszek, dmuchane dno (wiec mięciutko) i przyczepiane na rzepy 3 motylki i wsadzane 3 małe muchomorki - Hubert może je sobie sam ściągać czy wyciągać - co mu się bardzo podoba ![]() (ja wtedy jak były na promocji to kupiłam mu trzy różne baseniki, wszystko w okolicach 20 zł) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Liczyłam na to, że teraz po przeszczepie będzie już wracać do zdrowia ![]() szkoda mi jej córeczki, przecież ma dopiero 2 miesiące ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zadomowienie
|
No teraz sobie wszystko spokojnie doczytam. Mały usnął, gotuję mu obiadek.
Taki dzień ma dzisiaj że jak sam leży to wyje, a jak się z nim wygłupiam to piszczy kwiczy grucha i co tylko. No to się wygłupiamy od rana. Prima fajnie to musi wyglądać jak Hubercik tak szaleje. I tanie te baseniki przyczaiłaś a fajne!! Dobrze że tż Agi się zdecydował i pojechał, szkoda takich wakacji na kłótnie. Ja mam z tż jakiś taki fajny kontakt, kłócimy sę średnio raz na 3-4 lata. Nie wiem jak on ze mną wytrzymuje czasem.
#4714 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze...
Ale ja nie mam Oszołoma w Krakowie.... ![]()
#4715 |
Zakorzenienie
|
słyszałam,że list gończy za mną wysłałyście?
![]() jestem już w domku byłam u rodziców widziałam się po raz ostatni z moim dziadkiem... zmarł właśnie w sobotę,wczoraj był pogrzeb.. Zu była bardzo dzielna, spała pięknie(dużo wrażeń i nadmiar świeżego powietrza ![]() ![]() nie muszę pisać jaki cyce miałam wtedy... je już pół dużego słoiczka jarzyn z mięchem podróż standartowa-1h spania,30min mega-syreny,30min spania ale taka podróż z dzieckiem to jest jakieś wyzwanie-przynajmniej pierwsza taplała się też w misce(jeszcze nie dojechaliśmy nigdzie po basenik) na trawce i też jej się podobało idę czytać co naspamowałyście bo próbowałam Was 2 razy podczytać wczoraj i przedwczoraj chyba,ale ciągle coś mi przeszkadzało aaaa... powiedzcie mi żółtko dajecie wymiennie z mięchem czy razem z nim w jednym daniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
Martko-tysiąc całusków dla zięciunia na półrocznicę
![]() ![]() z tą marfefką i plamami to mnie niestety też ten ace nie pomógł za bardzo ![]() świeże plamy owszem,ale to trzeba by od razu sprać a nie zawsze mam czas... teraz się moczą w innym niemieckim wymyśle zobaczymy od wczoraj Zu je w samym pampku ![]() i w dodatku na dworze babcie i ciocie mdlały ![]() i ciągle dostaję opieprz,że moje dziecko bez skarpetek ![]() cdn |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zadomowienie
|
Eh, moje też bez skarpetek.
Jako jedyne a reszta w skarpetkach i bucikach. już się nasłuchałam komentarzy!!! Dzięki za życzenia.
#4718 |
Zakorzenienie
|
a moje w skarpetkach i bucikach
![]() ![]() i usnela dzis w wozku w takiej pozycji, ze ![]() Ann, nie ma to jak swieze powietrze ![]() mam nadzieje, ze mimo przykrego wydarzenia mialyscie troche zabawy ![]()
#4719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poszliśmy na zakupy - jako że "do ludzi" to Hubert w body i spodenkach (u nas teraz są naprawdę wielkie upały), po drodze mijamy kolegę Huberta - body z długim, na to welurowy dresik (spodnie i bluza) i welurowa czapka nasunięta na całe czoło ![]() Podziwiam tego malca, ze spokojnie siedział - Hubert chyba by się wściekł ![]() Wiecie co...przeczytałam na pewnym wątku wypowiedź dot Agaty Mróz...i normalnie mną zatrzęsło ![]() Pozwole sobie zacytować, ccelowo nie podaje wątku ani nicka "a Agata Mróz to ta siatkarka??jesli to ona to wiecie co jakos nie mam sumienia do niej ..moze zle mysle ale dziewczyna z ciezka bialączka a swiadomie zachodzi w ciaze...cos mi tu nie gra...nie liczyła sie z tym ze moze dziecko osierocic..szkoda kobiety szkoda dziecka ale troszke nieodpowiedzialna..." Aż mną zatelepało, mam wielką ochotę coś napisać, ale nie chcę wszczynać awantury ![]() Nieodpowiedzialna? Zła matka, że dała dziecku życie? ![]() Ona chorowała bodajże od 17 rż (tak mi się kojarzy?) - to co - miała siedzieć w domu i nic nie robić, bo i tak umrze? Moze jeszcze za mąż nie wychodzić - bo może umrzeć i zostawić wdowca? Ja ją podziwiam - bo ciąża zapewne opóźniła przeszczep i osłabiła organizm; wg mnie to yło poświęcenie dla dziecka. I zupełnie, zupełnie jej się nie dziwię, ze chciała mieć dziecko, że chciała pozostawić po sobie Kogoś na tym świecie, cząstkę siebie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
Prima-ja też tak właśnie myślę i naprawdę zadziwia mnie sposób myślenia niektórych ludzi... przecież to cudowne i niesamowite,że urodziła to dziecko,dobrze wiedziała,że tak się może stać a jednak zaryzykowała... ja zrobiłabym tak samo
![]() ehhh... strasznie mi się ten basenik-grzybek podoba,ale oszołom zupełnie mi nie po drodze nie wiesz czy jeszcze tam są? to może jakoś mi się uda dojechać w końcu Hubiś taaaki duży!!! ![]() Misiu-Twój Uszek też już kawał chłopa! na huśtawce superowy Szperrr-tak,troszkę zabawy było,o Zu to śmiechotka niesamowita i taki nasz promyczek-dobrze,że ją miałam ze sobą.miałam się do kogo tulić w nocy... jak zgram fotki to wrzucę brykającą Zu co do ubierania to ubieram Zu tak jak siebie albo czasem nawet lżej ![]() u nas takie upały,że nie mam sumienia inaczej a i tak ciągle spocona jest i ciepła wszędzie komentarze ucinam krótko "a pani ma skarpetki? a buty? kurtkę?" "no nie,ale jakby miała skarpetki/buty/kurtkę to by było lepiej" "ale dla kogo lepiej? dla pani? bo ona ma i tak spocone stopy i kark i potówki tu i tam.nie sadzę więc żeby było jej lepiej " ![]() normalnie jakaś obsjesja w tym kraju panuje i mam jej po dziurki w nosie zamiast się pytać czy zdrowa,jaka śliczna/brzydka/gruba czy chuda to "a dlaczego nie ma... " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
ann - są też na all,ale o dychę droższe i jeszcze przesyłka
http://www.allegro.pl/item370880451_...uchomorek.html Dobrze, że pojechałyście do domu - miałaś okazję pożegnać się z dziadkiem ![]() Nie wiecie, jak z tym strajkiem PP? Wkurzyłam się, bo czekam na 3 paczki - a tu mi z jakimś strajkiem wyjeżdżają,grrr edit mam jeszcze ten http://www.allegro.pl/item372095798_...jec_intex.html a tego trzeciego nie ma na all. Za ten dałam coś 17 zł - więc naprawdę warto kupić w sklepie ![]() znów edit :p to trzecie to takie http://www.allegro.pl/item377318500_...iej_od_ss.html (i też kosztował mniej, coś 35 zł), Robi za kojec ogrodowy; ma w dnie 4 piszczki. Hubert się wkurza, bo nie sięga do tego pałąka - ale mu go zdejmuję i kładę na kocu - to wtedy tarmosi gwiazdki (one mają sobie dzwoneczki). To ma rzepy, więc fajnie się trzyma koca; gwiazdki też są na rzepy - Hubert ma radochę, jak je ściąga |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zadomowienie
|
Ann jak to nie macie oszołoma??
Jedziesz do Komornik a stamtąd masz już tak bliziutko do ciotki Martki że wpadasz z Zu na kawcię. Żal bardzo że ta mała dzidzia została bez mamusi. Ale kiedy dorośnie będzie wiedziała jak wielkim człowiekiem była mama i ile dla niej zrobiła. Moim zdaniem w jej zachowaniu nie było ani trochę egoizmu, a ciąża to duże osłabienie dla organizmu kobiety więc kaprysem to raczej też nie było.
#4723 |
Zakorzenienie
|
Ann no nareszcie jesteś, bo już gotowa byłam jechać do tego Poznania i chodzić i Cię szukać
![]() ![]() Uszek też non stop bez skarpetek i ciągle słucham komentarze, a że często też w czapce bez uszu lub w chuście z h&m która też uszu nie zakrywa to komentarze są podwójne. Primciu ja z podobną opinią spotkałam się na wp pod artykułem o jej śmierci ![]() ![]() Oj ząbkowanie daje nam się we znaki tego pierwszego ząbka o którym pisałam, że go wystukałam widać ledwo ledwo ale palcem jest wyczuwalny a już widać odrobinę drugiego. Uszek jest tak marudny, że szok i dużo płacze, tylko nawet nie mam sumienia się na niego gniewać bo widzę że cierpi ![]() ![]() edit: Nim posta skńczyłam to już się pojawiły nowe ![]() Primciu ja też czekam na dwie paczki :/
#4724 |
Zakorzenienie
|
Zu wciągnęła przed spaniem całą porcję sinlacu
![]() jeszcze łyżkę jej dorabiałam ![]() ja robię tak bardziej na gęsto i daję łyżeczką ponawiam pytanie o żółtko-zamiennie z mięskiem czy w jednym daniu? Misiu-gratki dla Uszkowego ząbka ![]() ![]() tak sobie nadrabiam zaległości ![]() Prima-to Ci sie trafiła szwagierka ![]() ![]() a jak jej się nie chce chodzić do szkoły to niech nie chodzi ![]() normalnie ![]() Yoolia-dopiero teraz doczytałam,że ta Twoja parasolka to też niby do Jane jest-możesz zrobić foto jak ją masz zamontowaną? super,że Gosik wkłada stopę do buzi! ![]() ![]() leniuch Szperrr-biedny Hanutek : ![]() idzie jak burza z tymi zębami! ![]() też banuję Celkę i Misię jak się nie wklei ![]() kochane jesteście,że się tak o nas zamartwiałyscie ![]() hehe Martka-uważaj,bo się ode mnie nie odkleisz ![]() a tak cudnie tam macie ![]() biedny Uszek ![]() chyba nic już nie zrobisz ![]() Prima-dzięki za namiary i info o basenikach-myślę,że też na jednym nie skończymy ![]() ![]() no-dziadzia zareagował na Zu i na mnie... ehhh...ciężko i smutno bez niego ![]() ale męczył się bidulek bardzo... o pocztowcach nic nie wiem-kiedyś słyszałam,że mają nie strajkować,ale może to już przedawnione info ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zadomowienie
|
Moje dziecko - po kąpaniu jest cycek i na cycku zawsze zasypia.
Dziś nie!! Właśnie fika na naszym łózku, krzyczy, piszczy, grucha, szczela paragrafy, nie zamierza spać ![]()
#4726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż strajkuje w sumie nie poczta, tylko część odpowiedialna za przewozy i ogólnie 7 związków z iluśtam - czyli jedni pracują,inni strajkują. Na jednych pocztach paczki przyjmują, na innych nie ![]() Buu, a ja już cieszyłam się na zakupy (bo wyjątkowo dla mnie: suszarka i kosmetyki; no i świetliki dla Huberta) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Prima-ale można odebrać paczkę,bo nie przynoszą do domu czy w ogóle paczki nie są wysyłane w świat?
Martko-ucieszył się że Zu wróciła ![]() niestety moje nadzieje,że Zu prześpi całą noc po tej kaszce okazały się płonne ![]() ale i tak lepiej ostatnio pod tym względem ![]() Szperrrku-jak Hanutek? |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
Primciu u mnie sortownia strajkuje więc nie ma szans nawet na paczki
![]() Ann zdjęcie wkleję jak tylko powojuję z aparatem bo coś mi akumulator ciągle pada i sama nie wiem o co mu chodzi ![]() ![]() ![]() dałam mu na noc paracetamol więc spał w miarę ok choć z dwoma pobudkami na jedzenie, zamówiłam jakieś granulki homeopatyczne na bolesne ząbkowanie, zobaczymy ![]() ![]()
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nikt ich z poczty nie odbiera; na niektórych pocztach nawet nie przyjmują (bo mówią, że i tak nie dojdzie teraz), na niektórych przyjmują i leżą. Podobno dziś mają podpisać umowy z jakąś firmą zastępczą zapodajcie przepis na jakieś dobre ciasto ![]() Może być bardziej pracochłonne, ale efektowne. Szykuje mi się rodzinna impreza i chciałam upiec coś nowego ( w ramach rewanżu mogę podzielić się moim "jabłecznikiem-inaczej" ![]() ![]() Zobaczcie, jaki śliczne pościele znalazłam ![]() Zastanawiam się - bo szykuje nam się wesele, na którym chyba raczej nie będziemy z powodu dużej odległości od domu - czy właśnie nie dać w upominku kompletu pościeli. Skoro na weselu nie będę, to jakiegoś supper drogiego prezentu nie mam zamiaru dawać, pieniędzy też nie (chociaż i tak niektóre komplety kosztują nawet i po 300zł ![]() Tylko zastanawiam sie (bo może tylko ja mam taki odchył) nad materiałem. Bardziej elegancka i nadająca się na prezent jest satyna - ale ja osobiście nie cierpię spać a satynie (chociaż piżamy lubię), wolę swojską, pospolitą bawełnę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
misia - no właśnie mi w niedzielę znajomi mówili o granulkach na ząbkowanie.
Co to i po ile? |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ann witaj ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie dam ![]() Cytat:
![]() Ale zostawie bo może mi sie przypomni i zrobię edit ![]() Ja też chce wiedzieć co z tym żółtkiem ![]() ![]() ![]() Zdaje sie było tu jeszcze kilka cytatów ale gdzieś sie zadziały ![]() A ja sie chce koniecznie pochwalić ( tfu, tfu - żeby nie zapeszyć ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ja też czekam na dwie paczki - w jednej jest 7ml Estee Lauder Idealist i już bym go chciała mieć ![]() I chce upić jeszcze kilka rzeczy no ale co jak poczta.... ![]() ann masz świadomość, że jak nie ma fotek to jest banowanie? ![]() ![]()
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
pościel to mnie się podoba środkowa w drugim rzedzie-na prezent jak najbardziej.my dużo dostaliśmy od gości weselnych
![]() ja satyny też nie lubię ![]() ale mam jeden komplet satyny z bawełną i na lato jest oki ![]() z ciastem nie pomogę,bo ja to szybkie tylko robię-sernik,jabłecznik ![]() dawaj przepis na swój jabłecznik ![]() głupia ta poczta-w doopach się poprzewracało monopol mają to teraz pogrywają sobie z nami ![]() Misiu-co to za granulki? Sławko-mam tą świadomość ![]() brawo dla Łukaszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy
![]() Ja pytałam o granulki w aptekach i panie mi powiedziały, że jakieś były ale wycofano ze względów bezpieczeństwa czy co tam innego ![]() ![]() Prim u mnie w domu to sie torty robi, piernik, sernik ale taki w kakaowym cieście, makowiec, jabłecznik i ciasteczka z dżemem truskawkowym - one są przepyszne jak coś chcesz to Ci zapodam, piernik też jest pyszny - no w ogóle wszystko jest pyszne ![]() a może chcesz zapodać gościom alkohol jedzony łyżeczką? ![]() ann oczywiście , że poczekamy - byle nie za długo ![]()
#4734 |
Zakorzenienie
|
ann - my właśnie też mamy "poweselne" pościele, ale mi ta satyna jakos nie leży (i nie jestem w tej opinii odosobniona - dlatego się zastanawiam, bo nie chcę, żeby leżała w szafie), no a poza tym nikt nie trafił i tak z wymiarem kołdry
![]() ciasto - w sumie to żaden jabłecznik, no ale jabłka w sobie ma i jest fajne, takie orzeźwiające na lato ![]() Piekę biszkopta - przepisu nie piszę, bo to każda chyba zna ![]() Rozpuszczam 2 galaretki pomarańczowe, częścią nasączam biszkopta, resztę daję do stężenia. 2 jabłka ścieram na grubej tarce (mogą być świeże, ja jesienią robię sobie takie starte do słoików) i mieszam z tężejącą galaretką - wywalam na biszkopta. Na to jeszsze ubita kremówka. Ja na sam wierzch rozpuszczam jeszcze kawałek czekolady i robię takie maziańce łyżeczką. Koniec. Ciasto przez tą masę jabłkowo-galaretkową jest fajnie winne, trzymam je w lodówce - więc na lato to super sprawa ![]() DObra - liczę na resztę dziewczyn, że jakimś przepisem rzucą |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
znzlazłam granulki:
DAGOMED 44 CHAMOMILLA - BOLESNE ZĄBKOWANIE 10,75 zł Skład: Chamomilla D6, Staphysagria D6, Colocynthis D6, Belladonna D6, Mercurius solubilis D6 Postać: Granulki homeopatyczne Dawkowanie: stany przewlekłe: 3 x dziennie po 5 granulek pod język, lub rozpuścić w letniej, niegazowanej wodzie; stany ostre: 5 granulek co 1 godziny; w miarę poprawy wydłużamy odstęp czasowy między dawkami, sławka - poproszę przepis na piernika, ciasteczka i ten alkohol mnie zaintrygował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Raczkowanie
|
witajcie mamuski!
ale sie rozpisaliscie nie wiem kiedy wszystko nadrobie ![]() u nas nie najlepiej nie dosc ze mnie złapała grypa to walczymy z uczuleniem nie wiem co mogło go uczulic nic nowego nie wprowadzałam ![]() dobra zabieram sie za zaległosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
wiem tylko, że homo coś tam się nazywają
![]() edit: o już Primcia napisała co to ![]()
#4738 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Alkohol jedzony łyżeczką ![]() Składniki Mleko słodzone w puszce Olejek waniliowy - taki jak do ciasta kopiata łyżka kawy rozpuszczalnej 1 szklanka spirytusu ![]() mleko, olejek i kawę wrzucamy do garnka najlepiej żeby był wysoki i miał małej średnicy dno - potem trzeba będzie miksować i jest wtedy wygodniej ![]() ![]() Odstawiamy z gazu i zostawiamy do wystygnięcia. Następnie do przestygniętej masy wlewamy po trochę alkohol miksując - jak sie wleje wszystko na raz to sie może ściąć i masa powinna gęstnieć chwilę miksujemy i jak masa jest gotowa to przelewamy do słoika - koniecznie do słoika bo będzie gęste i nie wyciągniesz z butelki. Ja nie lubię alkoholi żadnych ale to uważam jest pyszne można jeść i jeść - nie jest bardzo mocne choć zależy od jakości spirytusu ![]() I ważna sprawa bo zapomniałam - wsadzamy do lodówki i tam trzymamy aż do spożycia Zaraz podam resztę tylko poszukam dokładnych przepisów ![]()
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
Normalnie na chwile nie mozna odejsc, bo jak sie rozpiszecie, to cala kawe bede czytac
![]() ![]() ![]() Misiu, ja Hani dawalam tylko zel.. nawet paracetamolu nie, bo termometr nie pokazywal temperatury, tylko strasznie sie pocila, jak przy stanie podgoraczkowym. I zel nam czasem pomaga na godzine ![]() ![]() ![]() Prima, mi tez podoba sie ta posciel w srodku na dole, chyba jest najdelikatniejsza. I za satyna tez nie przepadam, ja to raczej bawelniana jestem ![]() Aniolku, a jestes pewna ze to alergia? Jakie ma objawy? (pytam, bo u nas to jednak nie byla alergia tylko zeby..) Trzymam kciuki ![]()
#4740 |
Zadomowienie
|
Witamy dziś już wojcujemy od samej 8
![]() A wczoraj padł nam dopiero po 23. Bo mogłam mu nie mówić że Zu wróciła. I jeszcze że tylko w samym pampku ostatnio chodzi ![]() Sławka dawaj te przepisy bo fajnie mi brzmi ten alkohol i sernik na kakaowym ![]() Prima ten jabłecznik też robię, tylko z musem. Reszta tak samo. Pycha!! Ja Ci z efektownym ciastem nie pomogę bo u mnie same prostoty! Serniki, jabłeczniki, drożdżowe, pierniki i jakieś takie z owocami. Teraz zrobię biszkopt z truskawkami, bitą śmietaną i galaretką na weekend. Kumpela przyjeżdża to sobie podjemy ![]() Ja pościele satynowe lubię, ale tż nie trawi ![]() Zmykamy na spacerniak, a potem do lekarki na szczepienie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.