Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-04, 20:50   #2491
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wpadłam szybciutko napisać co u mnie Byłam dziś na tym konkursie i miał... 6 stron . Nie był jakiś strasznie trudny, aczkolwiek do łatwych nie należał
Musiałam na podstawie domysłu dawać tłumaczenia wyrazów serbsko-chorwackich moja koleżanka miała szwedzki i bułgarski chyba
No, ale reszta była jako,tako
Mam jeszcze sporo nauki, więc jutro przeczytam co u Was
Odpowiem tylko na pytanie Krytii i Wiosenki.
U mnie z jedzeniem nawet nieźle, wiem, że mogłoby być więcej i lepiej, ale cały czas nad tym pracuję i stopniowo sobie dodaję. Jednak nie na zasadzie - dodaje 100/200/300 kcal tylko tyle ile mam ochotę. Jeśli jestem głodna jem więcej nawet o 300 kcal, jeśli mniej głodna to staram się nie schodzić poniżej tego co było. Mam trochę więcej luzu, ale od ideału to jeszcze odbiega, więc trochę potrwa zanim będę miała takie super jadłospisy na luzie

Zooosiu śliczne nóżki
Asilos witaj w domu

Pozdrawiam, całuje, ściskam i co tam jeszcze się da zrobić !
y... pogłaskać po główce

co do jedzenia - rozumiem a jak waga? chociaż troszkę wzrosła, pewnie nie? i białko ?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 20:57   #2492
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
słońce, masz normalny, zdrowy apetyt też taki mam, dziś cały czas byłam głodna i wiesz co? ja się cieszę
Wiesz czasami myśle że za duży ten apetyt ale trudno.

no pewnie ~~!

super, że u Ciebie lepiej? to zasługa psychologa czy po prostu coś szczęśliwego wydarzyło się w Twoim życiu i pozytywnie odbiło się na jedzeniu

jajecznica jest pyszna, nie tłusta słodyczy w ogóle nie możesz jeść? nawet lodów? to musi być straszne!

AAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!! !!! ! No właśnie jak tam w Polsce?

a cześć

oj, wiem, co to za egzamin. przyjaciółka pisała, mówiła, że nie było tak źle jak Ci poszło?

Ty jesteś taka młodziutka a już Was tak cisną!

jak tam jedzenie?

fajnie

okulary to nic złego wielu wygląda lepiej z niż bez

ja jestem strasznie przygnębiona przez to, że Agata Mróz zmarła
Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny wpadłam dosłownie na sekundę, przepraszam że nie odpisuję ale obiecuję że jak się ten młyn skończy to wszystko nadrobię. Melduję że egzamin poszedł w miarę, wcześniejszy zaliczony a w piątek największa masakra, dlatego dziś już jestem po 3 kawie i czeka mnie dłuuuuuuga noc a jutro dłuuuugi dzień nad książkami

Zosiu
- wiesz wydaje mi się że ta decyzja psycholog o skróceniu terapii nie była najlepsze, co ona mogła sie dowiedzieć o Tobie po tych paru wizytach ?? proszę porozmawiaj z nią przy najbliższej okazji i powiedz że jest gorzej i że Sobie nie radzisz i absolutnie nie duś tego w Sobie to najgorsze co możesz teraz zrobić, przez to obsesja na punkcie jedzenia będzie się pogłębiać bo Twoje emocje nie maja gdzie uchodzić jak tłumisz je w Sobie

Agatko
- Witaj
Współczuje tych egzaminów dobrze że mam jeszcze kilka lat przed sobą Ale Wierze że ci się uda.

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Ech ... wystarczyło jedno słowo nie tak,a zawaliłam. Zjadłam miseczkę zupy warzywnej,michę truskawek,a potem jeszcze skoczyłam po naleśnika,bo miałam ochotę,a mój tata stwierdził,że on by tyle nie zjadł na raz. Nawet nie wiecie jak mnie to zabolało potem się tłumaczył,że chodziło mu o to,że pomieszałam różne smaki,ale w mojej psychice zostało słowo 'za dużo'. Wsiadłam na rowerek - efekt 800 kcal spalonych. Miałam na koncie 1600 czyli odjąć 800 daje też 800
Wszystko przez ojca,a sam teraz wcina chyba z 5 kromke białego pieczywa z pasztetem!
Ludzie nawet nie zdają sobie sprawy,jak bardzo potrafią zranić kogoś jednym słowem ...
To bardzo smutne agness. Może powinnaś pwiedzieć domownikom żeby ta sytuacja się nie powtórzyła bo 800kcal to malutko
Wiesz ja przez mojego tate też wczoraj miałam małe załamanie, bo on mówił że nie jest głodny i nie zjadł ani obiadu ani kolacji i ja się poczułam jak żarłok

A mam pytanie czy jak kiedyś jadłam 800 i spalałam 1200 to wychodziłam na -400?To takie głupie pytanie ale chciałabym wiedzieć.

Hipnotic na pewno świetnie ci poszedł spr. a chorwacko-serbski Ale co do jedzenia to i tak bardzo dobrze:tak:
Ja jutro niemiecki .. aaa boje się :O
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 21:00   #2493
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Co do wagi, to nie wiem bo staram się nie ważyć. Wiem, że w niedzielę było 39,2.
Białkiem się tak nie przejmuję. Jem go mniej i narazie jakoś żyję.
Już nie muszę w każdym posiłku mieć białka i w ogóle

Dobra teraz to już naprawdę idę, bo historia na mnie błagalnie patrzy

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 21:00   #2494
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Współczuje tych egzaminów dobrze że mam jeszcze kilka lat przed sobą Ale Wierze że ci się uda.

To bardzo smutne agness. Może powinnaś pwiedzieć domownikom żeby ta sytuacja się nie powtórzyła bo 800kcal to malutko
Wiesz ja przez mojego tate też wczoraj miałam małe załamanie, bo on mówił że nie jest głodny i nie zjadł ani obiadu ani kolacji i ja się poczułam jak żarłok

A mam pytanie czy jak kiedyś jadłam 800 i spalałam 1200 to wychodziłam na -400?To takie głupie pytanie ale chciałabym wiedzieć.

Ja jutro niemiecki .. aaa boje się :O będzie dobrze
co do pytanie: wychodziłaś na więcej na minusie - pamiętaj o podstawowej przemianie materii.

a propos, wg mnie tyjesz bardzo wolno, po takim skoku kcal... masz super metabolizm

Stary 2008-06-04, 21:23   #2495
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny wpadłam dosłownie na sekundę, przepraszam że nie odpisuję ale obiecuję że jak się ten młyn skończy to wszystko nadrobię. Melduję że egzamin poszedł w miarę, wcześniejszy zaliczony a w piątek największa masakra, dlatego dziś już jestem po 3 kawie i czeka mnie dłuuuuuuga noc a jutro dłuuuugi dzień nad książkami
Powodzenia, Funky! U mnie podobnie. Jutro kolosalny kolos.

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Słonka Wy moje Kochane, jestem już w domku Rety, jak ja kocham to miejsce!! Jestem przeszczęśliwa Zaraz poczytam co tam u Was
Hurrrra! Bardzo się cieszę, no i witamy w Polszcze.

Tak sobie tylko czytam forum i nie mam za bardzo czasu pisać, bo ta nauka. Jeszcze mały problem stanowi moja choroba, która sprawia, że chudnę pomimo jedzenia dziennie chyba z 3000 kcal (nie wiem dokładnie, nie umiem już tego liczyć ), jestem okropnie nerwowa (ale z tym walczę jak tylko mogę ^^), pocę się jak mysz (ale latem to nie takie dziwne, także nie wstydzę się bardzo), wali mi serce, nie mam siły chodzić. Na szczęście za tydzień mam wizytę u endokrynologa. Póki co znalazłam w internecie, że przydałaby mi się dieta wysokobiałkowa, ale poczekam co mi powie lekarz, bo tak straaaasznie mi się nie chce myśleć o białku, jedzeniu, układać diety, zastanawiać się co wolno, a co nie. Jeśli idzie o sferę psychiczną związaną z jedzeniem, to jest cudownie normalnie, jestem taka wyzwolona.
Dziewczynki, mam nadzieję, że u Was też się ułoży.
Stary 2008-06-04, 21:35   #2496
Annie1441
Wtajemniczenie

I nie ma 5,4 ;/ Oceną która zaważyła jest... religia! Trzeba być miłą nauczycielką nie? ^^

Byłam u psychologa, pochwaliła mnie i w ogóle fajnie było Waga... 59,8 (było 55,5 miesiąc temu, ale takie 'wymuszone', więc liczmy, że 57). Zastanawiam się teraz, jak długo będę jeszcze tyć... na tym co jem i czy mój organizm się dostosował już trochę... a może trochę mięśni mam?
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 21:43   #2497
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Skąd ten wniosek? Może to wahania, one mogą wynosić nawet kilogram - dwa.
bo widzę po cm.
w ogóle dzisiaj to już totalnie zawaliłam zapiekanka+żelki+corny
ja nie chcę tyć
Stary 2008-06-04, 21:45   #2498
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Może i mam, ale wiesz pamiętam jak na podwieczorek kiedyś zjadłam czekolade truskawkowo-jogurtową(kiedyś lubiłam) i z 1200ml soku multiwitamina

Monochrome ty masz takie śliczne jadłospisy

A annie mięśnie na pewno masz i wiesz mnie też chyba troche przybyło
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-04, 21:49   #2499
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
I nie ma 5,4 ;/ Oceną która zaważyła jest... religia! Trzeba być miłą nauczycielką nie? ^^

Byłam u psychologa, pochwaliła mnie i w ogóle fajnie było Waga... 59,8 (było 55,5 miesiąc temu, ale takie 'wymuszone', więc liczmy, że 57). Zastanawiam się teraz, jak długo będę jeszcze tyć... na tym co jem i czy mój organizm się dostosował już trochę... a może trochę mięśni mam?
to malutko Ci przybyło... normalna reakcja nie martw się i nie przejmuj wagą ważne, że dobrze się czujesz i jesteś szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
bo widzę po cm.
ja nie chcę tyć
jesz jak normalna nastolatka

Cytat:
Może i mam, ale wiesz pamiętam jak na podwieczorek kiedyś zjadłam czekolade truskawkowo-jogurtową(kiedyś lubiłam) i z 1200ml soku multiwitamina

miałaś jeszcze szybszy ale to kwestia czasu

Stary 2008-06-04, 21:59   #2500
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Izuś a jak tam twój test, sprawdzian czy co to tam było?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-04, 22:02   #2501
Annie1441
Wtajemniczenie

Nie, nie ja się nie przejmuję, przy moich 179cm... Tylko więcej jak 2kg oto już bym nie chciała przytyć, taki zapas teraz mam. Dlatego zastanawiam się, jak długo jeszcze będę tyć (zmniejszyłam trochę ruch) na tym co jem, no bo metabolizm pewnie ruszył
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 22:10   #2502
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
jesz jak normalna nastolatka
ale czy długo tak będę tyć ? muszę rozkręcić metabolizm bo za niedługo to będzie maasakra. poza tym dziwnie się czuję. moja waga domowa niby pokazuje 55. tylko, że ona ma skłonności do zawyżania wagi, ale ja się czuję tak strasznie grubo, że nie mogę już patrzeć na siebie w lustro. nie dam rady tego zmienić. wstaje rano z myślą, że nie mogę siebie znieść.
Stary 2008-06-04, 22:16   #2503
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
ale czy długo tak będę tyć ? muszę rozkręcić metabolizm bo za niedługo to będzie maasakra. poza tym dziwnie się czuję. moja waga domowa niby pokazuje 55. tylko, że ona ma skłonności do zawyżania wagi, ale ja się czuję tak strasznie grubo, że nie mogę już patrzeć na siebie w lustro. nie dam rady tego zmienić. wstaje rano z myślą, że nie mogę siebie znieść.
moniczko może nie długo wszystko się unormuje i nie będziesz tyć
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-04, 22:19   #2504
zooosia
Zadomowienie

U mnie dzisiaj bez napadu. Ale po obiedzie tak mnie ssało, że musiałam coś zjeść. Wybrałam więc truskawki, ale i tak było mi mało. Doszedł jogurt z musli, kromka chleba z masłem i dżemem () chyba coś jeszcze..

Edytowane przez zooosia
Czas edycji: 2008-06-05 o 15:52
zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 22:19   #2505
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
moniczko może nie długo wszystko się unormuje i nie będziesz tyć
już wszystko jedno. tyle, że ja nie mogę na siebie patrzeć. nienawidzę się za to że jem. i nie wyjdę w krótkich spodenkach nawet na wf. w ogóle wszystko się sypie.
Stary 2008-06-04, 22:24   #2506
Madlen898
Raczkowanie

Maggie no ja wlasnie tez nie przepadam za moimi udami No, coz. Ale skoro lubisz swoje cialo, to bardzo, bardzo dobrze Taki podejscie uchroni Cie przed nastepnymi napadami apetytu. A z tym, ze jak sie "odstawisz" to masz suuuper samopoczucie, to mam tak samo Uwielbiam tak Zawsze staram sie ladnie wygladac itd, ale jak kupie sobie jakis wystrzalowy, nowy ciuch to... odlot

Funky bardzo sie ciesze, ze egzamin dobrze poszedl Wiedzialam!

Hypnotic dobrze, ze zwiekszylas kcal Na pewno dobrze Ci poszlo

Agatko jak tam w domu?

Iza bardzo, bardzo sie ciesze, ze u Ciebie lepiej, naprawde

Krytia tez mysle, ze bardzo wolno tyjesz A apetyt... czy ja wiem, czy tak duzo jesz? Wg mnie nie. Nie chce myslec, ile ja bym jadla, gdybym byla na P

Moniczko nie waz sie, nie mierz... Moze jestes przed okresem? Wrzuc na luz, daj sobie czas, na pewno wszytsko sie unormuje.

Zoosiu ja tez chetnie bym posluchala, moze moglabym pomocA nozki przepiekne, przesliczne, doskonale

Annie nie przejmuj sie ta religia
Stary 2008-06-04, 22:25   #2507
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Madlen, czuję się już tak od grubo ponad miesiąca. Ja już nie mam siły.
Stary 2008-06-04, 22:30   #2508
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj bez napadu. Ale po obiedzie tak mnie ssało, że musiałam coś zjeść. Wybrałam więc truskawki, ale i tak było mi mało. Doszedł jogurt z musli, kromka chleba z masłem i dżemem () chyba coś jeszcze..
wiem, że doszłoby do tego napadu bo spotkanie okazało się odwołane, lecz później jednak kolega zmienił zdanie..
no to cała w skowronkach o jedzeniu zapomniałam.
ale teraz znowu jest źle. nie chodzi o jedzenie ale o mój stan. czuje, że jedynym wyjściem z sytuacji jest bycie z tym chłopakiem, a wydaje mi się że nie zapowiada się na to mój nastrój właśnie zależy od tego. napisze coś miłego, mamy się spotkać - jest ok. ale po spotkaniu, gdy ciągle stoimy w miejscu znowu jestem przygnębiona, nic mi się nie chce.. zbyt duże nadzieje zrobiłam sobie wcześniej i teraz jeśli nie wyjdzie nie poradzę sobie.
Zosiu trudno nie napisałaś na Pw więc nie wiem dokładnie o co chodzi ale twoje szczęście nie może być zależne od tego czy chłopak napisze czy nie( wiem to trudne jak do mnie chłopak pisał to byłam a jak nie to). Może pogadaj z nim? tak szczerze?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-04, 22:37   #2509
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Zosiu trudno nie napisałaś na Pw więc nie wiem dokładnie o co chodzi ale twoje szczęście nie może być zależne od tego czy chłopak napisze czy nie( wiem to trudne jak do mnie chłopak pisał to byłam a jak nie to). Może pogadaj z nim? tak szczerze?
napiszę może jutro albo pojutrze dobrze? bo dzisiaj już nie dam rady, mnóstwo nauki. co do rozmowy - gadałam.. 'poczekamy zobaczymy, nic na sile, bardzo zalezy mi na znajomosci, nie chce tego zepsuc blablabla'
w ogóle to dziękuje za zaproszenie do przyjaciół;*

Stary 2008-06-04, 22:42   #2510
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
napiszę może jutro albo pojutrze dobrze? bo dzisiaj już nie dam rady, mnóstwo nauki. co do rozmowy - gadałam.. 'poczekamy zobaczymy, nic na sile, bardzo zalezy mi na znajomosci, nie chce tego zepsuc blablabla'
w ogóle to dziękuje za zaproszenie do przyjaciół;*
Jasne pisz kiedy chcesz A za zaproszenie nie ma za co. Mam nadzieje że wszystko się ułoży z tym chłopakiem:;przytul:
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-04, 23:06   #2511
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madlen898 Pokaż wiadomość
Maggie no ja wlasnie tez nie przepadam za moimi udami No, coz. Ale skoro lubisz swoje cialo, to bardzo, bardzo dobrze Taki podejscie uchroni Cie przed nastepnymi napadami apetytu. A z tym, ze jak sie "odstawisz" to masz suuuper samopoczucie, to mam tak samo Uwielbiam tak Zawsze staram sie ladnie wygladac itd, ale jak kupie sobie jakis wystrzalowy, nowy ciuch to... odlot
Że tak powiem: moje nogi od połowy ud w dół sa ok, całkiem umięśnione przez jazdę na nartach, natomist góra, hm Teraz mam świetny humor, kupiłam sobie żółciutką krótką spódniczkę (nawet moja mama, która zawsze uwazała, że moje nogi są nie za ciekawe i powinnam nosić spódnice i spodnie tylko za kolana stwierdziła, że wyglądam fajnie ), czarną bluzeczkę do tego i jeszcze na dodatek spódnicę czarno- białą (ta już akurat dłuższa ), jestem mega- zadowolona. A w weekend jade po jakieś sandałki, coby można było wyjść w tej mini .

A jak u Ciebie?

_____

Na wadze od zakończenia rygorystycznego odchudzania 2,5 kg więcej, no i zaczynam się zastanawiać, czy ta mniejsza waga jest mi naprawde potrzebna? Ciężko cokolwiek z tym zrobić, jak tyle truskawek wokoło

Zobaczę, czy tak jak jem to coś się zmieni, jest to takie R/U w tej chwili. Może się uda, tyko jest tak gorąco, że w ogóle mi się ćwiczyć nie chce

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 23:12   #2512
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Witajcie Robaczki, dziękuję za wszystkie miłe słowa Witam Was wszystkie i każdą z osobna
Przeczytałam dokładnie co u Was Wybaczcie, nie odniosę się do tego co pisałyście, mam nadzieję, że mi wybaczycie

Napiszę co u mnie Więc jestem ogromnie szczęśliwa, że jestem w domku Lot był spokojny, nie było opóźnienia więc w Gdańsku byłam o czasie. Spotkanie z rodziną na lotnisku, łzy szczęścia i 4 godziny jazdy samochodem do domu . Ale czas upłynął szybko, całą drogę opowiadanie, śmiech, cud, miód i orzeszki Jak przyjechaliśmy od razu zameldowałam się na Wizażu i podczytałam co u Was
Dziś "uroczysty" dzień. Siostra z mamą zrobiły mi dzień chiński, czyli wszelkiego rodzaju chińskie żarełko Narobiły tyle potraw, że będzie na cały tydzień Wszystko pyszne i jadłam to na co miałam ochotę (bez napadów ). Oczywiście wpadły lody, siostra upiekła czekoladowe mufinki - generalnie pyszny dzień Potem spacerek z psiakami i kotem (mam 3 koty, ale tylko jeden jest jak pies i zawsze dotrzymuje towarzystwa ) Mieszkam za miastem, więc spacerek wśród drzew, łąk, śpiewu ptaków- bosko!!

Teraz wszyscy poszli już spac, bo jutro idą do pracy (tzn. tata i siostra, bo mamusia nie pracuje). Siedzę w swoim kochany pokoju i uśmiecham się
Jest mi cudownie . Rozmawiałam z rodziną o przyszłości. Jest wiele planów i tylko kwestią czasu jest wcielenie ich w życie. Tak się cieszę!! Niedługo zamieszkam z siostrą w mieście (rodzice właśnie starają się o kredyt na mieszkanie), znajdę pracę, szkołę tak jak już pisałam zrobię eksternistycznie, niedługo zaczynam terapię u psychologa (mam nadzieję, że się polubimy), może pójde do mojej psychiatry (wprawdzie nie musze, ale choc tak kontrolnie). Za chwilę zacznie się sezon festiwali, więc ruszę w Polskę jak co roku.
Wiem, że wszystko brzmi pięknie, może nawet zbyt pięknie. Na pewno po drodze wydrzy się coś niezaplanowanego, coś co przyniesie niechęc, przygnębienie- wiem to. Ale ze wszystkich sił postaram się nie zwątpic. Postaram się.

Postanowiłam również dac sobię więcej luzu z jedzeniem. A konkretnie chodzi o białko. Dalej mam zamiar się redukowac, ale nie chcę byc niewonikiem białka. W Szkocji miałam pieniądze na to żeby, w każdym posiłku się ono znajdowało. Tutaj wolę przeznaczyc to co zaoszczędziłam na wakacje niż na dietę. Zresztą teraz będę miała zdecydowanie więcej ruchu, więc te 3 kg. które mi się marzą, stracę przy racjonalnym jedzeniu- nie koniecznie ślepo patrząc na zawartośc protein. Nadal oczywiście pozostanę przy 5-6 posiłkach, postaram się aby były różnorodne, zdrowe i smaczne

Rety, ale się rozpisałam, przepraszam Ale mam tyyyyle myśli, którymi chciałabym się z Wami podzielic Tyle planów, postanowień. A wiecie co jest w tym wszystkim najlepsze, że nie są to plany rzucone na wiatr Czekałam na ten moment same wiecie jak długo. Teraz wszystko w moich rękach. Wszystko zależy tylko ode mnie...

Całuję Was mooocno

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 07:29   #2513
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Że tak powiem: moje nogi od połowy ud w dół sa ok, całkiem umięśnione przez jazdę na nartach, natomist góra, hm Teraz mam świetny humor, kupiłam sobie żółciutką krótką spódniczkę (nawet moja mama, która zawsze uwazała, że moje nogi są nie za ciekawe i powinnam nosić spódnice i spodnie tylko za kolana stwierdziła, że wyglądam fajnie ), czarną bluzeczkę do tego i jeszcze na dodatek spódnicę czarno- białą (ta już akurat dłuższa ), jestem mega- zadowolona. A w weekend jade po jakieś sandałki, coby można było wyjść w tej mini .

A jak u Ciebie?

_____

Na wadze od zakończenia rygorystycznego odchudzania 2,5 kg więcej, no i zaczynam się zastanawiać, czy ta mniejsza waga jest mi naprawde potrzebna? Ciężko cokolwiek z tym zrobić, jak tyle truskawek wokoło

Zobaczę, czy tak jak jem to coś się zmieni, jest to takie R/U w tej chwili. Może się uda, tyko jest tak gorąco, że w ogóle mi się ćwiczyć nie chce
No widzisz po co ci jakieś 2 kg mniej to nic. A masz śliczną spódniczke w której wyglądasz pewnie pięknie. Są prawie wakacje tyle owoców teraz przyjdzie i lody
Cytat:
Witajcie Robaczki, dziękuję za wszystkie miłe słowa Witam Was wszystkie i każdą z osobna
Przeczytałam dokładnie co u Was Wybaczcie, nie odniosę się do tego co pisałyście, mam nadzieję, że mi wybaczycie

Napiszę co u mnie Więc jestem ogromnie szczęśliwa, że jestem w domku Lot był spokojny, nie było opóźnienia więc w Gdańsku byłam o czasie. Spotkanie z rodziną na lotnisku, łzy szczęścia i 4 godziny jazdy samochodem do domu . Ale czas upłynął szybko, całą drogę opowiadanie, śmiech, cud, miód i orzeszki Jak przyjechaliśmy od razu zameldowałam się na Wizażu i podczytałam co u Was
Dziś "uroczysty" dzień. Siostra z mamą zrobiły mi dzień chiński, czyli wszelkiego rodzaju chińskie żarełko Narobiły tyle potraw, że będzie na cały tydzień Wszystko pyszne i jadłam to na co miałam ochotę (bez napadów ). Oczywiście wpadły lody, siostra upiekła czekoladowe mufinki - generalnie pyszny dzień Potem spacerek z psiakami i kotem (mam 3 koty, ale tylko jeden jest jak pies i zawsze dotrzymuje towarzystwa ) Mieszkam za miastem, więc spacerek wśród drzew, łąk, śpiewu ptaków- bosko!! Ale geeeenialnie, mieszkam daleko od miasta więc też czasami chodze wśród łąk...

Teraz wszyscy poszli już spac, bo jutro idą do pracy (tzn. tata i siostra, bo mamusia nie pracuje). Siedzę w swoim kochany pokoju i uśmiecham się
Jest mi cudownie . Rozmawiałam z rodziną o przyszłości. Jest wiele planów i tylko kwestią czasu jest wcielenie ich w życie. Tak się cieszę!! Niedługo zamieszkam z siostrą w mieście (rodzice właśnie starają się o kredyt na mieszkanie), znajdę pracę, szkołę tak jak już pisałam zrobię eksternistycznie, niedługo zaczynam terapię u psychologa (mam nadzieję, że się polubimy)na pewno się polubicie, może pójde do mojej psychiatry (wprawdzie nie musze, ale choc tak kontrolnie). Za chwilę zacznie się sezon festiwali, więc ruszę w Polskę jak co roku. Ja też chce
Wiem, że wszystko brzmi pięknie, może nawet zbyt pięknie. Na pewno po drodze wydrzy się coś niezaplanowanego, coś co przyniesie niechęc, przygnębienie- wiem to. Ale ze wszystkich sił postaram się nie zwątpic. Postaram się.Nawet jeżeli tak się stanie to wiem że się podniesiesz i będziesz walczyć dalej a jakby co to masz jeszcze nas

Postanowiłam również dac sobię więcej luzu z jedzeniem.I bardzo dobrze A konkretnie chodzi o białko. Dalej mam zamiar się redukowac, ale nie chcę byc niewonikiem białka. W Szkocji miałam pieniądze na to żeby, w każdym posiłku się ono znajdowało. Tutaj wolę przeznaczyc to co zaoszczędziłam na wakacje niż na dietę. Zresztą teraz będę miała zdecydowanie więcej ruchu, więc te 3 kg. które mi się marzą, stracę przy racjonalnym jedzeniu- nie koniecznie ślepo patrząc na zawartośc protein. Nadal oczywiście pozostanę przy 5-6 posiłkach, postaram się aby były różnorodne, zdrowe i smaczne

Rety, ale się rozpisałam, przepraszam Ale mam tyyyyle myśli, którymi chciałabym się z Wami podzielic Tyle planów, postanowień. A wiecie co jest w tym wszystkim najlepsze, że nie są to plany rzucone na wiatr Czekałam na ten moment same wiecie jak długo. Teraz wszystko w moich rękach. Wszystko zależy tylko ode mnie...

Całuję Was mooocno

A ja ide do szkoły jak na ścięcie ale mam nadzieje że się uda
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-05, 08:20   #2514
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Powodzenia, Funky! U mnie podobnie. Jutro kolosalny kolos.Dziękuję i ja również życzę powodzenia

Tak sobie tylko czytam forum i nie mam za bardzo czasu pisać, bo ta nauka. Jeszcze mały problem stanowi moja choroba, która sprawia, że chudnę pomimo jedzenia dziennie chyba z 3000 kcal (nie wiem dokładnie, nie umiem już tego liczyć ), jestem okropnie nerwowa (ale z tym walczę jak tylko mogę ^^), pocę się jak mysz (ale latem to nie takie dziwne, także nie wstydzę się bardzo), wali mi serce, nie mam siły chodzić. Na szczęście za tydzień mam wizytę u endokrynologa. Póki co znalazłam w internecie, że przydałaby mi się dieta wysokobiałkowa, ale poczekam co mi powie lekarz, bo tak straaaasznie mi się nie chce myśleć o białku, jedzeniu, układać diety, zastanawiać się co wolno, a co nie. Jeśli idzie o sferę psychiczną związaną z jedzeniem, to jest cudownie normalnie, jestem taka wyzwolona.
Dziewczynki, mam nadzieję, że u Was też się ułoży.
jejq zawsze tak wszystko przezyważ czy to od czasu studiów sie zaczęło ??

Cytat:
bo widzę po cm.
ja nie chcę tyć
Moniczko, chcesz być do końca życia więźniem "1000' kcal ?? Nie szkoda życia na ciągłe ograniczanie? Teraz może Ci się tylko tak wydawać że tyjesz , nie funduj organizmowi kolejnych głodówek bo on na prawdę ma już dość, jeszcze się rozwijasz i potrzebujesz racjonalnej diety żeby wszytsko było ok.

Zooosiu jeżeli mogę Ci jakoś pomóc to bardzo chętnie, (w razie czego pisz na PW) i słoneczko staraj się choć na moment od tego odciąć, a jak po obiedzie będziesz czuć to "ssanie" to może wybierzesz sie na spacer żeby odciągnąć myśli albo umówisz z koleżanką

Cytat:
Napisane przez Madlen898 Pokaż wiadomość

Funky bardzo sie ciesze, ze egzamin dobrze poszedl Wiedzialam!
ehhh bo ja taka panikara trochę jestem choć powiem szczerze na tamten umiałam , a na jutrzejszy to nic w ząb, wczoraj ca łą noc pisałam ściągi a dziś planuję coś ogarnąć , no zobaczymy co z tego wyniknie , materiału jest 3 razy tyle ale dzień długi i dopiero sę zaczął

Agatko
- Witajjjjjjjjjjjj, jak się cieszę jak to czytam Nasze Kochane Słoneczko

Cytat:
A ja ide do szkoły jak na ścięcie ale mam nadzieje że się uda
Uda się Krytuś uda, Ty zdolniacho na pewno Sobie poradzisz Trzymam kciuki

btw: A u mnie jest lepiej, dziś nawet jak stanęłam na wadze i zobaczyłam to o,5 kg więcej to się nie przeraziłam, zrozumiałam Swoje błędy i teraz będę starała się je nadrobić
A teraz aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zmykam do ->
Stary 2008-06-05, 13:03   #2515
kasik30
Raczkowanie

Agatko,aż miło się czyta
Buziaki dla wszystkich laseczek
Stary 2008-06-05, 13:44   #2516
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość

A jak u Ciebie?

_____

wiesz co, skoro wyglądasz dobrze i czujesz się fajnie, to w sumie po co się ograniczać? lepiej jeść to, na co ma się ochotę - wagi nie widać na czole to tylko cyferki poza tym niedługo wakacje, to może te kg znikną samoistnie grunt to cieszyć się życiem

Cytat:

Dziś "uroczysty" dzień. Siostra z mamą zrobiły mi dzień chiński, czyli wszelkiego rodzaju chińskie żarełko Narobiły tyle potraw, że będzie na cały tydzień Wszystko pyszne i jadłam to na co miałam ochotę (bez napadów ). Oczywiście wpadły lody, siostra upiekła czekoladowe mufinki - generalnie pyszny dzień Potem spacerek z psiakami i kotem (mam 3 koty, ale tylko jeden jest jak pies i zawsze dotrzymuje towarzystwa ) Mieszkam za miastem, więc spacerek wśród drzew, łąk, śpiewu ptaków- bosko!! wooooowwww

Jest mi cudownie . Rozmawiałam z rodziną o przyszłości. Jest wiele planów i tylko kwestią czasu jest wcielenie ich w życie. Tak się cieszę!! Niedługo zamieszkam z siostrą w mieście (rodzice właśnie starają się o kredyt na mieszkanie), znajdę pracę, szkołę tak jak już pisałam zrobię eksternistycznie, niedługo zaczynam terapię u psychologa (mam nadzieję, że się polubimy), może pójde do mojej psychiatry (wprawdzie nie musze, ale choc tak kontrolnie). Za chwilę zacznie się sezon festiwali, więc ruszę w Polskę jak co roku.
Wiem, że wszystko brzmi pięknie, może nawet zbyt pięknie. Na pewno po drodze wydrzy się coś niezaplanowanego, coś co przyniesie niechęc, przygnębienie- wiem to. Ale ze wszystkich sił postaram się nie zwątpic. Postaram się.

Postanowiłam również dac sobię więcej luzu z jedzeniem. A konkretnie chodzi o białko. Dalej mam zamiar się redukowac, ale nie chcę byc niewonikiem białka. W Szkocji miałam pieniądze na to żeby, w każdym posiłku się ono znajdowało. Tutaj wolę przeznaczyc to co zaoszczędziłam na wakacje niż na dietę. Zresztą teraz będę miała zdecydowanie więcej ruchu, więc te 3 kg. które mi się marzą, stracę przy racjonalnym jedzeniu- nie koniecznie ślepo patrząc na zawartośc protein. Nadal oczywiście pozostanę przy 5-6 posiłkach, postaram się aby były różnorodne, zdrowe i smaczne

Całuję Was mooocno
ale super

wreszcie nadszedł ten oczekiwany dzień, SUPER jejku, tak się cieszę, że te xx dni temu napisałaś na kz i teraz wszystkie możemy się cieszyć razem z Tobą

to nowy rozdział w Twoim życiu i wierzę - WIEM! - to, że będzie wspaniały i będziesz wreszcie szczęśliwa

Cytat:
jejq zawsze tak wszystko przezyważ czy to od czasu studiów sie zaczęło ??

Moniczko, chcesz być do końca życia więźniem "1000' kcal ?? Nie szkoda życia na ciągłe ograniczanie? Teraz może Ci się tylko tak wydawać że tyjesz , nie funduj organizmowi kolejnych głodówek bo on na prawdę ma już dość, jeszcze się rozwijasz i potrzebujesz racjonalnej diety żeby wszytsko było ok. otóż to

Zooosiu jeżeli mogę Ci jakoś pomóc to bardzo chętnie, (w razie czego pisz na PW) i słoneczko staraj się choć na moment od tego odciąć, a jak po obiedzie będziesz czuć to "ssanie" to może wybierzesz sie na spacer żeby odciągnąć myśli albo umówisz z koleżanką albo np. po obiadku wypij kawkę i zjedz coś słodkiego - myślisz, że wtedy ''poleci''? bo może jak tak sobie przy kawie spokojnie usiądzisz, to będzie ok?

ehhh bo ja taka panikara trochę jestem ja też choć powiem szczerze na tamten umiałam , a na jutrzejszy to nic w ząb, wczoraj ca łą noc pisałam ściągi a dziś planuję coś ogarnąć , no zobaczymy co z tego wyniknie , materiału jest 3 razy tyle ale dzień długi i dopiero sę zaczął no pewnie, poradzisz sobie

btw: A u mnie jest lepiej, dziś nawet jak stanęłam na wadze i zobaczyłam to o,5 kg więcej to się nie przeraziłam, zrozumiałam Swoje błędy i teraz będę starała się je nadrobić no ja wiem, że Ci się uda, bo jesteś mądrą dziewczynką
A teraz aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zmykam do ->
powodzenia !

Stary 2008-06-05, 14:22   #2517
noname12345TPa
Gość

Niestety tak się wczoraj cieszyłam, a dziś źle - jestem (do tej pory!) na kiełbasie (kawałek zjadłam by nie zemdleć z głodu) i herbacie. Nie wiem co siedzi w mnie. Blokuje się coś, gdy zjem tak jak wczoraj i czuję, że było to za dużo. A było (tylko), kawałek kiełbasy, jogurt, udko z kurczaka (pieczone - tłuste - blee) i ziemniaki z wody). Ale co do zakazu pani doktor - trzymam się go mocno i nic słodkiego nie jem.
Stary 2008-06-05, 14:42   #2518
agness51
Zakorzenienie

Witajcie kochane

Agatko - super kochanie,że tak Ci fajnie już u siebie w domku,i faktycznie daj sobie luzu z jedzonkiem (a konkretnie z białkiem )
Funky - powodzenia

U mnie w sumie nienajgorzej,dzisiaj rano mama mi zrobiła zdjęcie (w spódniczce ) i jak je zobaczyłam to potwornie się zdziwiłam (oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu ) ,bo sądziłam że jestem znacznie grubsza,a tu miłe zaskoczenie,nawet bardzo
Aż powiedziałam do mamy 'a to ja się już nie będę odchudzać ' jednak mimo wszystko coś mnie dalej trzyma przy redukcji,co nie pozawala mi na przejście na utrzymanie,ciągle chcę więcej ... nawet dzisiaj stanęłam na wagę,patrzę a tu więcej niż być powinno ... trochę się podłamałam,aczkolwiek jak patrzyłam na te zdjęcie potem to nie mogłam zrozumieć,dlaczego waga wskazała więcej ...
Na razie wzorowa redukcja,ucięłam węgle z obiadu,pojawiła się jakaś blokada,żeby ich nie jeść,no ale o wiele lepiej jest niż wczoraj,a z ojcem staram się mniej rozmawiać (choć i tak mam z nim baaaardzo słaby kontakt,ciągle tylko by pił )pierwsze co robi jak wraca z pracy - otwiera piwo,dla niego puszka piwa to jak dla mnie szklanka wody,więc to chyba nie jest normalne, więc nic nie tracę,nie odzywając się wiele.
Kończę wywód

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 16:11   #2519
phenomena
Zakorzenienie

uczę się właśnie sentencji łacińskich i myślę, że ta nadaje się, żeby ja tu wkleić
non ut edam vivo, sed ut vivam edo
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 16:19   #2520
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
uczę się właśnie sentencji łacińskich i myślę, że ta nadaje się, żeby ja tu wkleić
non ut edam vivo, sed ut vivam edo
a co oznacza?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości