Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-06, 13:22   #2581
schism_
Zadomowienie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Toffiee- brak odpisywania zamierzony nie był, po prostu wcześniej rzadko wchodziłam na KZ i trochę umykało mi czytanie postów.

W kwestii przytycia,owszem byłabym za tym ,gdyby doszły jakieś ćwiczenia na mięśnie, bardziej zbilansowana białkowa dieta,w chwili obecnej martwię się trochę ,że waga wzrośnie jedynie w tkance tłuszczowej,którą przyznam ,że posiadam zamiast mięśni na udach i ramionach,a w inne partie nic równomiernie rozłożyć się nie chce W sumie pogodziłam się z tym,że tendencji do określonej budowy sylwetki nie zmienię nie miałam nawet zamiaru katować się sportem itd.
Matce oznajmiłam dziś ,jeśli uwielbiała krytykować każdą mą postawę/czyn to niech teraz zaakceptuje fakt ,że postaram utyć max 3-4kg, w sumie wtedy czułam się najlepiej. Pod warunkiem,że naturalnie bez ćpania czegokolwiek i wytwarzania atmosfery psychozy wokół mej osoby na oddziale. O dziwo,jak na ten typ charakteru się z tym pogodziła

schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 13:36   #2582
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Okropny dzień, humoru już coraz mniej, a dopiero przed 14:00..
Na szczęście niedługo koniec roku szkolnego, będę miała chociaż spokój..

Orzeszku- jesteś naprawdę szczupła, w ed każdy siebie spostrzega grubiej, zastanów się- skoro tyle osób ci to mówi, czemu jeszcze nie chcesz nawet w to uwierzyć ?
Agness- również nie rozumiem po co się tak katujesz. Szczupła dziewczyna, a tylko zmarnujesz sie tym...
Moniczko może rzeczywiście powinnaś sobie zrobić tą przerwę od Wizażu? I, przepraszam, ale ten twój atak? A cóż to było? Nie utyjesz od tego, przecież codziennie jesz tak malutko...

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

Edytowane przez EwelkaaS
Czas edycji: 2008-06-06 o 15:13
EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 13:43   #2583
plameczka
Wtajemniczenie

Kurde uwalilam dzisiaj egzamin na prawko

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 13:52   #2584
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość

Orzeszku- jesteś naprawdę szczupła, w ed każdy siebie spostrzega grubiej, zastanów się- skoro tyle osób ci to mówi, czemu jeszcze nie chcesz nawet w to uwierzyć ?
.
Ja wiem, rozumiem ze Ed to zaburzony obraz postrzegania samej siebie, ale patrząc na zdjęcia Dziewczyn tutaj widać ze są szczupłe, niektóre chude, a ja nie jestem nie rozumiecie, nie Wy macie w biodrach 93cm, rozstępy na biodrach ramionach i nogach,a nawet na piersiach
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 13:55   #2585
EwelkaaS
Wtajemniczenie

po 1: rozstępy nie zależą od tego czy ktoś jest gruby czy szczupły ; pp a gdy schudniesz możesz ich mieć nawet więcej, niestety.
po 2: zawsze znajdziemy kogoś, kto będzie od nas grubszy czy chudszy. ty jesteś w sam raz, a przecież nie każdy jest taki sam. ja chudłam i chudłam, a wciąż nie zauważałam, że jestem za chuda i nadal się sobie nie podobałam. nie życzę, aby i z tobą tak było. pomyśl o tym trochę, proszę.

Stary 2008-06-06, 14:02   #2586
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Ja wiem, rozumiem ze Ed to zaburzony obraz postrzegania samej siebie, ale patrząc na zdjęcia Dziewczyn tutaj widać ze są szczupłe, niektóre chude, a ja nie jestem nie rozumiecie, nie Wy macie w biodrach 93cm, rozstępy na biodrach ramionach i nogach,a nawet na piersiach
Nie mamy 93, tylko 95 i rozstepy rowniez

Stary 2008-06-06, 14:11   #2587
Siris88
Rozeznanie

hej czytam Was ostatnio i chyba będę tutaj zaglądać częściej. Średnio ze mną... Jeszcze nic poważnego, myślę, że to nie jest ED - ale moje codzienne myśli zaczęły się coraz bardziej koncentrować na temacie jedzenia, tego co zjadłam, co jem i będę jadła. Zauważyłam, że coraz bardziej zaczynam obcinać kcal - chociaż racjonalnie wiem, że nie da to żadnego efektu redukcyjnego (a przynajmniej nie taki jaki bym chciała). Ostatni tydzień był dla mnie po prostu koszmarny - codziennie dół i wieczorem płacz w poduszkę, że za dużo zjadłam, że nigdy nie schudnę, że jestem grubasem, że mam wielki brzuch...
Mój TŻ chociaż na początku bardzo mnie wspierał w odchudzaniu i mówił, że ślicznie wyglądam coraz bardziej, zaczął się poważnie o mnie martwić. Ostatnimi czasy humor siadał mi coraz bardziej no a zeszły tydzień jak już pisałam - masakra. Najbardziej niepokoi mnie chyba to, że ja naprawdę WIDZĘ u siebie wielki, obrzydliwy brzuch i tłuste uda, a TŻ i inni ludzie twierdzą, że absolutnie nie ma o czymś takim mowy - rodzina TŻta nawet stwierdziła, że jestem 'chuda' - ale do mnie takie komentarze zupełnie nie trafiają, bo jestem przekonana, że są przesadzone. Na pewno nie jestem 'chuda' ewentualnie przyjmuję do wiadomości, że nie jestem gruba - ale chuda na pewno nie. Nie lubię jak mi się tak mówi, to takie pocieszanie mnie na siłę...
W każdym razie po przemyśleniu sprawy postanowiłam zrezygnować z R i spróbować jeść normalniej - tzn. tak, jak przed redukcją. Myślałam, że będzie prosto - i tu się pomyliłam. I właśnie dlatego tutaj jestem, bo mobilizujecie bardzo do normlanego jedzenia, a ja się boję, że zaczyna się ze mną dziać coś złego - nie chcę się w to wpakować, naprawdę. A jednocześnie cały czas mam ogromne kompleksy, wagę omijam szerokim łukiem i nie patrzę na siebie w lustrze, bo boję się, że zacznę płakać i znowu pojawi się ta 'konieczność' nie jedzenia.
Nigdy tak ze mną nie było - zawsze lubiłam siebie. nawet jak ważyłam 10 kg więcej - lubiłam siebie. Może nie byłam w pelni zadowolona z tego jak wyglądam, ale cieszyłam się z życia. A ostatnimi czasy (a przecież jestem szczuplejsza!) po prostu czuję do siebie ogromne obrzydzenie. Wręcz nienawidzę tego, jak wyglądam, nie potrafię myśleć o sobie pozytywnie. Całe moje poczucie własnej wartości runęło - cała moja wartość ograniczyła się nagle to tego ile ważę - a raczej do tego okropnego brzucha.
Dzisiaj czuję się trochę lepiej. TŻ cały dzień mnie pilnował, żebym jadła, dzisiaj wysłał mnie na zakupy i kazał kupić mnóstwo kalorycznych rzeczy.
I wiecie co? Poszłam do sklepu i chciałam kupić masę czekolady i tego typu...
I wróciłam z koszykiem truskawek, kefirem i dwoma jabłkami. Po prostu nie mogłam kupić nic innego. Tak jak zawsze kochałam słodkie to teraz...
Wierzę, że potrafię się zmusić jeszcze do kalorycznego jedzenia - wczoraj nawet zjadłam loda (i dzisiaj oczywiście mam wyrzuty sumienia, ale jakoś staram się je zagłuszyć rozsądkiem) - ale najbardziej nie radzę sobie z tą okropną samooceną i prześladującą mnie wręcz obsesyjnie myślą o tym, że jestem gruba i wszystko co zjem sprawi, że znowu będę gruba...

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 14:17   #2588
plameczka
Wtajemniczenie

Nie wiem siris co Ci poradzic, bo ja mam podobnie. U mnie kazdy mowi, ze jestem szczupla, ja wiem, ze gruba nie jestem az tak, no ale szczupla? W zyciu, a kazdy mowi, ze nawet za chuda. Ale nie mozna byc za chudym majac 55 cm w udach, 95 w biodrach. Moze rece mam chude, talie w miare, ale brzuch i tylek to porazka, gruby, za gruby. Tez nikomu nie wierze, kazdy mi to chyba na zlosc mowi, bo przeciez widze, jak wygladam. A jaki masz wzrost i wymiary? To cos Ci doradzimy, ale widzac, ze wazysz 49 to na pewno jestes chudziutka Ale podaj, to Ci powiemy.

Stary 2008-06-06, 14:33   #2589
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
Nie wiem siris co Ci poradzic, bo ja mam podobnie. U mnie kazdy mowi, ze jestem szczupla, ja wiem, ze gruba nie jestem az tak, no ale szczupla? W zyciu, a kazdy mowi, ze nawet za chuda. Ale nie mozna byc za chudym majac 55 cm w udach, 95 w biodrach. Moze rece mam chude, talie w miare, ale brzuch i tylek to porazka, gruby, za gruby. Tez nikomu nie wierze, kazdy mi to chyba na zlosc mowi, bo przeciez widze, jak wygladam. A jaki masz wzrost i wymiary? To cos Ci doradzimy, ale widzac, ze wazysz 49 to na pewno jestes chudziutka Ale podaj, to Ci powiemy.
wymiary z przedwczoraj:
biust - 84
talia -> 59
brzuch -> 73
biodra -> 87
udo -> 50

a ze wzrostem sama nie wiem. Zawsze myślałam, że 153 - tak mnie ktoś kiedyś zmierzył - ale ostatnio moja koleżanka (niższa ode mnie) powiedziała, że ma 155 (mierzyła się poprzedniego dnia) i nie wiem teraz sama Poproszę TŻta jak wróci, żeby mnie zmierzył...
A 49 to na pewno po wczorajszym jedzeniu wzrosło...

Stary 2008-06-06, 14:41   #2590
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Jakbym czytała siebie...

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 14:43   #2591
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Siris, sama nie wiem co ci poradzić. Jedno jest pewne- rób wszystko, aby nie wpaść w to bagno.

Stary 2008-06-06, 14:56   #2592
plameczka
Wtajemniczenie

Siris masz idealne (!) wymiary, fajnego TŻ-ta i szczera rodzinke, lepiej szybko zapomnij o tych wszystkich dietach, byc nie popadla w obsesje, w Ed tak, jak my. Z tego bardzo ciezko jest wyjsc, dlugo sie to leczy, czesto latami. Bądź szczesliwa tak, jak dotychczas. Na pewno korci Cie odchudzanie, ale to nie jest juz odchudanie, tylko obsesja. Nie wpadnij w to, tylko uciekaj od tych glupich, niepotrzebnych i komplikujacych zycie `diet`.

Stary 2008-06-06, 15:04   #2593
Annie1441
Wtajemniczenie

A ja się nie czuję gruba, ani chuda, tylko właśnie szczupła Przytyłam 4 kg jakieś (a od krytycznej wagi 7) i nikt nie zauważył tego Koleżanka miała urodziny i nie przyniosła cukierków jak mamy w zwyczaju, to ja do niej: No co Ty sobie robisz? (w tym czasie przebierałam się w strój do TKD) a na to mój kumpel: No właśnie, Tobie Ania to by się przydały, wyglądasz jakbyś głodowała w domu. Ja: Ejjj... ja już 4 kg przytyłam! on: Co? no co ty! chyba żartujesz? nic nie widać!

Inni mówią, że po prostu wyglądam jakoś lepiej z twarzy. Przeze mnie moja przyjaciółka miała okropne kompleksy. Bo ja przy swoim 179/54 mówiłam, że jestem gruba, a ona ma 168 i 72 (wygląda zarąbiście swoją drogą). A teraz obie jesteśmy zadowolone. Dzisiaj powiedziała, że się odchudza (wcześniej świrowała trochę jak my). A ja jej na to, że jak zacznie coś kombinować to też się będę odchudzać i... na następnej przerwie poszłyśmy na princessę :P
Za to druga kumpelka wyszła z anoreksji (albo inaczej. utyła), a teraz znowu głoduje. Gadam jej, tłumaczę i nic. Dobrze, że ona jest chociaż pełna życia. Ona swoje 'wiem wiem' a na pytanie co jadłaś? Nic. Powiedziałam, że jej w ten za przeproszeniem głupi łeb w końcu pitolnę. Dzisiaj chyba nawet jej co nieco przetłumaczyłam. Nie pozwolę, żeby jakakolwiek moja koleżanka wpakowała się w ED. I to przeze mnie (ja to zaczęłam ;/ )

U mnie w klasie: 2x anoreksja, 1x bulimia i jak dla mnie 2 z początkowym ED.

Ogólnie humor jak zawsze fajny tylko gardło mnie boli (kolega z anginą przyszedł do szkoły). Pozdrawiam
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 15:13   #2594
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Siris masz idealne (!) wymiary, fajnego TŻ-ta i szczera rodzinke, lepiej szybko zapomnij o tych wszystkich dietach, byc nie popadla w obsesje, w Ed tak, jak my. Z tego bardzo ciezko jest wyjsc, dlugo sie to leczy, czesto latami. Bądź szczesliwa tak, jak dotychczas. Na pewno korci Cie odchudzanie, ale to nie jest juz odchudanie, tylko obsesja. Nie wpadnij w to, tylko uciekaj od tych glupich, niepotrzebnych i komplikujacych zycie `diet`.
plameczko... Ja wiem, że to tak wygląda, jakbym była szczupła, ale naprawdę tak nie jest. Ja mam bardzo wystający brzuch, prawie wcale nie mam cycków... I czuję się fatalnie z tym jak wyglądam

Stary 2008-06-06, 15:15   #2595
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
A ja się nie czuję gruba, ani chuda, tylko właśnie szczupła Przytyłam 4 kg jakieś (a od krytycznej wagi 7) i nikt nie zauważył tego Koleżanka miała urodziny i nie przyniosła cukierków jak mamy w zwyczaju, to ja do niej: No co Ty sobie robisz? (w tym czasie przebierałam się w strój do TKD) a na to mój kumpel: No właśnie, Tobie Ania to by się przydały, wyglądasz jakbyś głodowała w domu. Ja: Ejjj... ja już 4 kg przytyłam! on: Co? no co ty! chyba żartujesz? nic nie widać!

Inni mówią, że po prostu wyglądam jakoś lepiej z twarzy. Przeze mnie moja przyjaciółka miała okropne kompleksy. Bo ja przy swoim 179/54 mówiłam, że jestem gruba, a ona ma 168 i 72 (wygląda zarąbiście swoją drogą). A teraz obie jesteśmy zadowolone. Dzisiaj powiedziała, że się odchudza (wcześniej świrowała trochę jak my). A ja jej na to, że jak zacznie coś kombinować to też się będę odchudzać i... na następnej przerwie poszłyśmy na princessę :P
Za to druga kumpelka wyszła z anoreksji (albo inaczej. utyła), a teraz znowu głoduje. Gadam jej, tłumaczę i nic. Dobrze, że ona jest chociaż pełna życia. Ona swoje 'wiem wiem' a na pytanie co jadłaś? Nic. Powiedziałam, że jej w ten za przeproszeniem głupi łeb w końcu pitolnę. Dzisiaj chyba nawet jej co nieco przetłumaczyłam. Nie pozwolę, żeby jakakolwiek moja koleżanka wpakowała się w ED. I to przeze mnie (ja to zaczęłam ;/ )

U mnie w klasie: 2x anoreksja, 1x bulimia i jak dla mnie 2 z początkowym ED.

Ogólnie humor jak zawsze fajny tylko gardło mnie boli (kolega z anginą przyszedł do szkoły). Pozdrawiam
I dobrze, ze jestes i czujez sie szczesliwa, suuper! Ja na Twoim miejscu tez bym byla

Stary 2008-06-06, 15:30   #2596
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
No ale dzisiaj humor fatalny. Przytyłam. Na prawdę sporo, bo od powrotu z Francji jakieś 2 kg. Mama warzyła mnie właśnie dzisiaj.
Cytat:
No i wymiary też poszły w górę. Od moich wymarzonych 56 cm w talii jakie miałam przy wadzę najniższej, teraz ledwo 61. no a poniżej to w ogóle masakra. Wczoraj chciałam założyć jakąś obcisłą bluzkę, no ale zrezygnowałam przez boczki.
Cytat:
Teraz jestem po śniadaniu. Na prawdę jem ogromne ilości. hmm policzmy. ze dwie łyżyki zdrowego błonnika, dwie łyżki musli zwykłego, z 4 łyżki jakiegoś innego, z 5 łyżek tego z siemieniem z lidla do tego z 3 łychy jogurtu, trochę naturalnego i dwie twarogu. później cała fitella z mlekiem.
nie kompuls no ale ee
no i mam ochotę na więcej..
Wiesz co? Przeginasz. Podpada mi to pod niebezpieczny-wątek-wiadomo-jaki: masz 61 cm w talii (jak modelki!) i nie możesz założyć obcisłej bluzki, bo boczki. Kilka łyżek musli i jogurt to są ogromne ilości jedzenia. Przytyłaś 2 kg - no tak, faktycznie strasznie dużo. Przecież to mogą być w połowie lub i w całości tylko wahania!

Przykro mi, to będzie punkt karny... Na razie. I bardzo proszę, nie forsuj tutaj takich tez, że przy Twoich wymiarach jest się grubym, a musli z jogurtem to jakieś nieprzyzwoicie wielkie śniadanie... Okej?

Cytat:
Miałam, potem nie wiem co sie stało(chociaz nie wiem, organizm domagał sie jedzenia..)zaczeły sie ogromne ilosci jedzenia i jestem prawie taka sama jak byłam..
nie chce podawac w liczbach ile przytyłam bo jest mi wstyd i chciałabym o tym zapomniec wiesz
bmi w normie.
ale smopoczucie okropne. jak pomysle jak wtedy byłam krucha delikatna i piękna, a teraz?tak bardzo chciałabym wrócic do tamtych czasów, ale cos we mnie wtedy pękło.
wstyd mi za siebie-byłam piękna laleczką, a teraz jestem grubą i nieszczęśliwą dziewczyną.
Wtedy, kiedy miałaś anoreksję byłaś taka piękna?
Znów zmuszacie mnie do wlepiania punktów... dziewczyny, proszę Was. Więcej napiszę poniżej.*

Cytat:
Tak, jestem tym orzeszkiem.
Ala ja byłam dwa razy podejmowałąm leczenie, ale rezygnowałam..
Wszytsko jest do bani;(
I będzie do bani dalej, jeżeli nic z tym nie zrobisz, zrozum to! Dlaczego zrezygnowałaś z leczenia?

---

*
Dziewczyny drogie, pora pogadać.
Gdy z Dietetyki wydzielono to podforum i uzgodniono, że będę je moderować, za najważniejszy cel uznałam ZERO SAMONAKRĘCANIA. To jest Wizaż - porządne, dobre forum promujące zdrowie i normalność, a nie jakieś chore ruchy proana.
Miałam nadzieję, że nie będzie większych problemów, tymczasem...
Tymczasem ostatnio niemal codziennie muszę tu interweniować. Bardzo niedobrze, że w zgrabnie skomponowanych i w gruncie rzeczy niby niewinnych wypowiedziach, żalach przemycacie - świadomie lub nie - bardzo niepożądane treści. Wiem, zdecydowana większośc z Was pewnie wcale nie ma tego na celu, a Wasze posty odzwierciedlają jedynie (niestety!) taki a nie inny sposób myślenia o samej sobie. Jednak ja nie mogę tego tolerować w trosce o inne użytkowniczki. Pomyślcie o nich - jak poczuje się dziewczyna z ED czytając, że jedna z Wizażanek ma 61 cm w talii i uważa się za grubą? Że inna była piękna w czasach any?
(To tylko przykłady, można by je mnożyć.)

Reasumując: jeśli takie przypadki będą się powtarzały, nie wykluczam zamknięcia wątku, a tego chyba nie chcecie. Ten topic zawsze wymagał dużej uwagi i bacznego obserwowania, ale mam nadzieję, że to chwilowy kryzys. Nie szkodźcie samym sobie i innym dziewczynom.

Za wszelkie sugestie i opinie będę bardzo wdzięczna.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 16:33   #2597
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Znów zmuszacie mnie do wlepiania punktów... dziewczyny, proszę Was. Więcej napiszę poniżej.*
I będzie do bani dalej, jeżeli nic z tym nie zrobisz, zrozum to! Dlaczego zrezygnowałaś z leczenia?

---

*
Gdy z Dietetyki wydzielono to podforum i uzgodniono, że będę je moderować, za najważniejszy cel uznałam ZERO SAMONAKRĘCANIA. To jest Wizaż - porządne, dobre forum promujące zdrowie i normalność, a nie jakieś chore ruchy proana.
Tymczasem ostatnio niemal codziennie muszę tu interweniować. Bardzo niedobrze, że w zgrabnie skomponowanych i w gruncie rzeczy niby niewinnych wypowiedziach, żalach przemycacie - świadomie lub nie - bardzo niepożądane treści. Wiem, zdecydowana większośc z Was pewnie wcale nie ma tego na celu, a Wasze posty odzwierciedlają jedynie (niestety!) taki a nie inny sposób myślenia o samej sobie. Jednak ja nie mogę tego tolerować w trosce o inne użytkowniczki. Pomyślcie o nich - jak poczuje się dziewczyna z ED czytając, że jedna z Wizażanek ma 61 cm w talii i uważa się za grubą? Że inna była piękna w czasach any?

Reasumując: jeśli takie przypadki będą się powtarzały, nie wykluczam zamknięcia wątku, a tego chyba nie chcecie. Ten topic zawsze wymagał dużej uwagi i bacznego obserwowania, ale mam nadzieję, że to chwilowy kryzys. Nie szkodźcie samym sobie i innym dziewczynom.

Nie miałam tego na myśli Ludziu, zle mnie zrozumiałas, nie chciałam powiedziec ze piękność oznacza anoreksje, tlyko ze ja sie sama lepiej ze soba czułam kiedy byłam chora, rozumiesz? Nie miałam nic złego na myśli, nie chciałam zeby tak to zostało zrozumiane, rozumiem za co sa punkty karne, przepraszam

Stary 2008-06-06, 17:53   #2598
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość

Taki mam zamiar , tzn. nie do końca zezygnuję z białka, na pewno w drugiej połowie dni będę jadła go więcej, ale już bez tej wiecznej presji, że musi byc w każdym posiłku. To paranoja, w którą się sama wkręciłam. Widzę, że moniczkaaSnk ma ten problem, w każdym jej posłku jest wieśniak lub homo naturalny. To mega uciążliwe i pozbawia całowicie przyjemności jedzenia

Już tradycyjnie Woodstock i Union Of Rock w Węgorzewie. Poza tym Jarocin, Reggae w Ostródzie, Hunter Fest, Open'er w Gdyni i jeszcze kilka mniejszych imprez
...
Ja też wychodzę z obsesji białka, na II śniadanie był pyszny jogurt z dodatkami, bez homo
Festiwali zazdroszczę, ja tak naprawdę nie mam się z kim wybrać, bo klimat nie ten, a mnie tak naprawdę odpowiada wszystko prócz disco-polo i przy wszystkim potrafię się bawić

Cytat:

Praktyczny? Kurcze, teraz oblewają za byle pierdołę Moja kumpela nie zdała, bo... Nie sprawdziła klaksonu, paranoja. Mnie też to za jakiś czas czeka, ech...

Cytat:
To straszne, ja mam 94cm w biodrach i nie uważam, żeby to było specjalnie dużo, przeciętnie Poza tym pokaż mi choć jedną dziewczynę bez rozstępów i cellulitu- nie znam.

Cytat:
Mnie też tak mówią i zaczynam w to wierzyć, dziewczyny, chyba z powietrza takie teksty się nie biorą!

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
plameczko... Ja wiem, że to tak wygląda, jakbym była szczupła, ale naprawdę tak nie jest. Ja mam bardzo wystający brzuch, prawie wcale nie mam cycków... I czuję się fatalnie z tym jak wyglądam
Przy Twoich wymiarach to wręcz niemożliwe, wklęsłego mieć nie będziesz, rozstawienia kości i uwarunkowań genetycznych nie zmienisz.

______

A dzisiaj mój mały sukces Staram się jeść bardziej spontanicznie i bez większego planowania, na dodatek pozwoliłam sobie na słodycze i... powiedzialam stop, nie pochłonęlam tabliczki czekolady

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 17:54   #2599
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Zooosiu prosze Cię Wiem, że źle się czujesz z tym, że przytyłaś, ale masz świetny metabolizm i jeśli nie będzie kompulsów, to utrzymasz swoją obecną wagę, która sądząc po wymiarach jest w porządku. Znasz najbardziej porządane wymiary na świecie? Słynne 90-60-90 ? Ty masz 60 w talii więc praktycznie zaliczasz się do powszechnie uznawanego ideału pod tym względem !
Siris wiesz mnie tez się często wydaje, że mam niewiadomo jak gruby brzuch i w ogóle, ale to nie prawda. Mam mniej więcej podobne wymiary w talii jak ty i w takim razie nie możesz mieć wielkiego brzucha. Tak często się wydaje, ale to tylko iluzja. Uwierz mi

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 17:54   #2600
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Tak, jestem tym orzeszkiem.
Ala ja byłam dwa razy podejmowałąm leczenie, ale rezygnowałam..
Wszytsko jest do bani;(
W takim razie to niebyło dobre leczenie. Do póki sie nie poddasz, do tej pory nie przegrywasz Pomysl, chociaż fizycznie jestes w tanie konstruktywnie myslec, bo wiem jak to jest przy takiej dużej niedowadze. O niczym nie mysli sie tylko o głodzie, bólu przy siadaniu leżeniu, mdości nawet przy picuu. Pomysl, teraz chociaz pod względem fizycznym doszłas do normy. To jest sukeces Moja siostra była na oddziale z 16 letnia norektyczka, która chorowała od 6 lat i powiedziła , że gdy tym razem jej nie pomogą, to poepłni samobójstwo. Tamta dziewczyna nawet nie była w stanie przytyc, a miła juz i wode w sercu, musieli jej osysac strzykawką i ciągle miała zagrożenie zycia. A Ty potrzebujesz tylko czasu. Nie poddawaj sie, bo nie dajesz sobie szansy na wygraną

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Toffiee- brak odpisywania zamierzony nie był, po prostu wcześniej rzadko wchodziłam na KZ i trochę umykało mi czytanie postów.

W kwestii przytycia,owszem byłabym za tym ,gdyby doszły jakieś ćwiczenia na mięśnie, bardziej zbilansowana białkowa dieta,w chwili obecnej martwię się trochę ,że waga wzrośnie jedynie w tkance tłuszczowej,którą przyznam ,że posiadam zamiast mięśni na udach i ramionach,a w inne partie nic równomiernie rozłożyć się nie chce W sumie pogodziłam się z tym,że tendencji do określonej budowy sylwetki nie zmienię nie miałam nawet zamiaru katować się sportem itd.
Matce oznajmiłam dziś ,jeśli uwielbiała krytykować każdą mą postawę/czyn to niech teraz zaakceptuje fakt ,że postaram utyć max 3-4kg, w sumie wtedy czułam się najlepiej. Pod warunkiem,że naturalnie bez ćpania czegokolwiek i wytwarzania atmosfery psychozy wokół mej osoby na oddziale. O dziwo,jak na ten typ charakteru się z tym pogodziła

Ok rozumiem, nie pisałam do Ciebie akurat na KZ, ale rozmiem, że nie było to specjalnie. Chociaż przyznam, że troche to olewalaś. Widzisz, nie możesz miec nawet przy najdrobniejszej budowie zbyt duzo tłuszczu przy takiej wadze. Przeciez wiesz , że BMI 14,2 to wygłodzenie. Sama mam tylko o kilka dziesiątych wieksze i ez widze tłuszcz i brak mięsni. Normalnie widze jak ten tłuszcz jest i wystaje, tylko jest jakiś dziwnie twardy i się nie trzęsie. a dlaczego,bo go tam nie ma. Tak, wiem, że go nie może byc i u Ciebie. Nie możesz ćwiczyc, bo nie mięscie a własnie tkanka tłuszczowa jest porzebna i kg z mięsni nic tu nie dadza, no może popza większa liczba na wadze i zadowoleniem mamy, ale zdrowotbie niekoniecznie. Swoją droga zazdrosze jak nie wiem co, że tylko do 45 musisz przytyć. nie każą Ci więcej?
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 18:06   #2601
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Nie mogę edytować posta więc napiszę nowego. (modki wybaczycie mi ? )

Krytia świetne buty i reszta też
Plameczko nie łam się, podejdziesz drugi raz i zdasz !
Agatko strasznie Ci zazdroszczę tych festiwali, moja ulubiona muzyka...
Maggie_90 To fajnie, że nie było napadu, oby tak dalej!

Photoblog
Stary 2008-06-06, 18:06   #2602
Baby14
Zakorzenienie

Kurcze zgadzam się z Ludową Okropnie sie tu nakrecamy i niektore wizazanki nie robia NIC zeby sobie pomoc. Uzalaja sie i licza na cud. Jezli ktos ma 61 w talii i pisze ze to duzo to co ma pomyslec inna ktorej wydawalo sie ze majac 63 to w porzadku.
A tytul tego watku to Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść .wlasnie ...a czy Wy chcecie z tego wyjsc?
Oczywiscie nie mowie tu do wszystkich nie chce nikogo urazic bo kazdy ma lepsze i gorsze dni ,ale niektore teksty sa bnaprawde smutne...

Maggie_90; Tobie kchana gratuluje za wszystko Nie przejełas sie zbytnio przytyciem ,walczysz z słabosciami nie piszesz w kolko jaka jestes gruba,czerpiesz radosc z jedzenia. I bardzo słsuznie

Annie1441: O widze drugaa rozsadna dziewczyne Super ze uwazasz sie za szczupla ! ja tez przytylam gdzies 4 kg i rowniez nikt nic nie zauwazyl.
Kurcze a smutne ejst wlasnie to ze coraz wiecej osob ma problemy z ED z otoczenia. U mnie jest to samo w szkole. Do dzis pani przewodniczaca ktorej zachcialo sie byc takiej jak ja wcina sobie lyzeczka malutka activie i to jest jej 1 i 2 sniaddanie. Nie mam zamiaru juz ejj nic tlumaczyc. Mzoe wkoncu zmadrzeje.

orzeszek01: Nie patrz na nas ! Nie porownuj sie do nikogo. Ja tez z tym skonczylam. Kazdy ejst inny. Dochodze do wniosku ze Tobie nie pomaga patrzenie sie na fotki innych I ja tez mam rozstepy . Na kosciach biodrowych. Ale mam je serdecznie gdzies. Nawet z nimi nie walcze. Akceptuje je i juz.Nikt nie ejst idealny.

Ale smutno sie tu porobilo Co jest dzewczyny? Idzie lato. MAcie zamiar siedziec w domu w dresie i zastanawiac sie czy macie cm za duzo? Lepiej wyjsc gdzies w kiecce. Mlodosc nie jest wieczna. Za parenascie lat nie bedzie Wam juz to pasowało. Korzystacie z twgo zycua,no !

Buziam wszystkie slicznotki
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 18:20   #2603
Siris88
Rozeznanie

to jest okropne, coraz bardziej dociera do mnie, że to wszystko siedzi w mojej głowie, bo przecież faktycznie - z takimi wymiarami obiektywnie WIEM, że nie mogę być gruba, to po prostu fizycznie niemożliwe... A jednak ja to widzę. Nie wiem co mam zrobić, żeby jakoś poprawić mój obraz samej siebie
Chyba nic do mnie nie dociera.
Ale grzecznie staram się jeść normalnie i jakoś wychodzi - tzn, wydaje mi się, że wychodzi...

Stary 2008-06-06, 18:42   #2604
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość

Maggie_90; Tobie kchana gratuluje za wszystko Nie przejełas sie zbytnio przytyciem ,walczysz z słabosciami nie piszesz w kolko jaka jestes gruba,czerpiesz radosc z jedzenia. I bardzo słsuznie
Dziękuję
Ja powiem jedno. Truskawki sa warte tych 2,5 kg Nie wyobrażam być sobie teraz na typowym R, kiedy owoców jest tyle wokoło... To wręcz niewykonalne...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 18:44   #2605
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Ja powiem jedno. Truskawki sa warte tych 2,5 kg Nie wyobrażam być sobie teraz na typowym R, kiedy owoców jest tyle wokoło... To wręcz niewykonalne...
o taaaaak! Kocham truskawy . Zjadłam przed chwilą kilogram i choć czuje się jakbym miała zaraz coś urodzić to nie żałuję nic, a nic
W końcu są tak krótko, że musze się nimi nacieszyć (a pomyśleć, że jeszcze pół roku temu uważałam, że wszystkie owoce są Be z wyjątkiem jabłek )

Photoblog
Stary 2008-06-06, 18:48   #2606
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję
Ja dzisiaj zjadłam 1 kg truskawek Pycha Owoce to chyba jedyne słodkie które jem bez wyrzutów sumienia...

BTW zmierzył mnie TŻ. Mam 162 cm! To 10 cm więcej niż myślałam wiecie, to dziwne uczucie tak nagle urosnąć

Stary 2008-06-06, 18:48   #2607
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
J
To straszne, ja mam 94cm w biodrach i nie uważam, żeby to było specjalnie dużo, przeciętnie Poza tym pokaż mi choć jedną dziewczynę bez rozstępów i cellulitu- nie znam.

______
wiem, ze większosc ma rozstępy, ale ja mam ich pełno i wszędzie, na biodrach, udach, pupie, ramionach, piersiach...

Stary 2008-06-06, 19:01   #2608
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
nie przejmuj się, moja koleżanka zdała za piątym razem

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
wymiary z przedwczoraj:
biust - 84
talia -> 59
brzuch -> 73
biodra -> 87
udo -> 50

a ze wzrostem sama nie wiem. Zawsze myślałam, że 153 - tak mnie ktoś kiedyś zmierzył - ale ostatnio moja koleżanka (niższa ode mnie) powiedziała, że ma 155 (mierzyła się poprzedniego dnia) i nie wiem teraz sama Poproszę TŻta jak wróci, żeby mnie zmierzył...
A 49 to na pewno po wczorajszym jedzeniu wzrosło...
Boże, masz super wymiary

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Wiesz co? Przeginasz. Podpada mi to pod niebezpieczny-wątek-wiadomo-jaki: masz 61 cm w talii (jak modelki!) i nie możesz założyć obcisłej bluzki, bo boczki. Kilka łyżek musli i jogurt to są ogromne ilości jedzenia. Przytyłaś 2 kg - no tak, faktycznie strasznie dużo. Przecież to mogą być w połowie lub i w całości tylko wahania!

Przykro mi, to będzie punkt karny... Na razie. I bardzo proszę, nie forsuj tutaj takich tez, że przy Twoich wymiarach jest się grubym, a musli z jogurtem to jakieś nieprzyzwoicie wielkie śniadanie... Okej?

zgadzam się, osobiście poczułam się okropnie jak napisałaś o tej talii :/

---

*

zgadzam się, cóż wiecej mogę napisać?

Hypnotic, a u Ciebie chyba coraz lepiej?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 19:01   #2609
kasik30
Raczkowanie

Witajcie
Agatko,już wyzdrowiałamA jak u Ciebie?
Ludzia masz rację coraz więcej zaczyna być tutaj nakręcania się wzajemnie...
Śniadania typu jabłko i podawanie wymiarów,zaczyna tutaj się robić licytacja która ma mniejsze wymiary..
No cóż czasem też mało jem ale wtedy nic nie piszę bo nie chcę nakręcać innych,wymiarów też nie podam bo ja przy Was to grubasek
Tyle ode mnie,buzi dla wszstkich
Stary 2008-06-06, 19:04   #2610
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
masz lustro w domu? nie widzisz jak bardzo schudłaś? pamiętam Twoje zdjęcia z wcześniej.. jest duża różnica. Agness, ratuj się póki nie jest za późno.
Ojej dziękuję
A Ty się nie przejmuj tymi 2kg

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Agness moim zdaniem Twoje niezadowolenie z nóg wynika z tego, że za duzo ćwiczysz na rowerku. Co prawda spala sie kcal, których i tak nie powinnas spalac, ale bardzo rozbudowją sie łydki i uda. Więc chociażby z tego powodu- dj sobie spokój z rowerkiem
Dziękuję za radę kochana

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
Agus jaka ty szczupła nie wiem z czego ty cały czas chcesz chudnac .
Dziękuję Aniu to miłe słyszeć takie słowa.

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Taki mam zamiar , tzn. nie do końca zezygnuję z białka, na pewno w drugiej połowie dni będę jadła go więcej, ale już bez tej wiecznej presji, że musi byc w każdym posiłku. To paranoja, w którą się sama wkręciłam. Widzę, że moniczkaaSnk ma ten problem, w każdym jej posłku jest wieśniak lub homo naturalny. To mega uciążliwe i pozbawia całowicie przyjemności jedzenia

A Ty Aguś ma bardzo fajną figurę i przestań męczyc się tą R. Sama dobrze wiesz, że Twój problem tkwi w głowie. Mam nadzieję jak ciśnienie w szkole opadnie, to zdecydujesz się na wizytę u psychologa W przeciwnym razie Twoja katorga się nie skończy
No i super,że będzie więcej luzu

I dziękuję za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Agness- również nie rozumiem po co się tak katujesz. Szczupła dziewczyna, a tylko zmarnujesz sie tym...

Cytat:
A dzisiaj mój mały sukces Staram się jeść bardziej spontanicznie i bez większego planowania, na dodatek pozwoliłam sobie na słodycze i... powiedzialam stop, nie pochłonęlam tabliczki czekolady

Cytat:
wiem, ze większosc ma rozstępy, ale ja mam ich pełno i wszędzie, na biodrach, udach, pupie, ramionach, piersiach...
Przesadzasz ... na bank nie masz wszędzie rozstępów ...

U mnie w sumie dzisiaj lepiej .
Podbudowały mnie Wasze posty Jak na razie zjadłam około 1250kcal,chyba sobie zrobię takie U lekkie.
Dziękuję jeszcze raz Wam za miłe słowa na temat mojej sylwetki

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości