Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-06, 21:51   #2641
smak6malin
Wtajemniczenie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
quote=smak6malin;7799242]Oj, myślę kochana, że nie był to kompuls. Też mi się zdarzyło, że nie miałam apetytu przez cały dzień i nie najlepiej się czułam, a wieczorem zaczęłam jeść. Może zjadłaś coś nieświeżego albo nie miałaś apetytu przez wysoką temperaturę ? Będzie dobrze.
myślę, że to było przez truskawki, zaczyna się sezon w sumie a ja zjadłam z 400g na noc, to niby niedużo, ale ja mam wrażliwy żołądek

właśnie mi się wydaje, że ja jestem jakaś nienormalna. jem duże kolacje, potem jeszcze coś i w ogóle. a powiedz szczerze, czy Tobie też się kiedyś zdarzyło zjeść czegoś za dużo, bo było pyszne? przepraszam za głupoty, które wypisuję

Sylwutku, no właśnie! jak u Ciebie, Ślicznotko nasza ?[/quote]
Ja też, no pewnie był jakiś powód, to nie żaden kompuls
Po ile u Ciebie truskawki za kilogram?

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 21:53   #2642
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Oj, myślę kochana, że nie był to kompuls. Też mi się zdarzyło, że nie miałam apetytu przez cały dzień i nie najlepiej się czułam, a wieczorem zaczęłam jeść. Może zjadłaś coś nieświeżego albo nie miałaś apetytu przez wysoką temperaturę ? Będzie dobrze.

Sylwuś
jak tam, czytałam ostatnio Twoje posty i nie były zbyt pozytywne.. Martwię się o Ciebie

Aga wyślesz mi też swoje zdjęcia ?
znacznie lepiej, o niebo lepiej sesja prawie z głowy, humor dopisuje, zdałam sobie sprawę co spowodowało to moje załamanie i na przyszłość będę starała sie ustrzec takich sytuacji i rozwiązań
Pewnie jeszcze nie raz zdarzą sie chwile załamania , ale najważniejsze to się z nich podnosić i iść dalej
A u Ciebie Martynko co słychać ??

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
No i słusznie - zdrowi ludzie tak robią Powinnaś się więc raczej cieszyć, a nie jakieś kompulsy wymyślać, no

Nadzieja nadzieją, wszystko zależy od Was

W porządku, powiedzmy że rozumiem, co masz na myśli. Jeśli na przyszłość będziesz ostrożniej dobierać słowa, wszystko będzie ok.

edit, Wiosenko-oj przez truskawki, współczuje bo nie wyobrażam sobie gdyby mi szkodziły, ja ich zjadam ok kg dziennie ale jutro będzie lepiej, tylko musisz uważać .
Stary 2008-06-06, 21:58   #2643
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Ja też, no pewnie był jakiś powód, to nie żaden kompuls
Po ile u Ciebie truskawki za kilogram?
od 3 - 4 zł a u Ciebie??

jejku, zazdroszczę Ci - po powrocie z tej wycieczki jesz sobie i żyjesz z takim cudownym luzem

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
znacznie lepiej, o niebo lepiej sesja prawie z głowy, humor dopisuje, zdałam sobie sprawę co spowodowało to moje załamanie i na przyszłość będę starała sie ustrzec takich sytuacji i rozwiązań
Pewnie jeszcze nie raz zdarzą sie chwile załamania , ale najważniejsze to się z nich podnosić i iść dalej

dokładnie! jesteś taka kochana

z jedzonkiem też dobrze? szalejesz choć troszkę? choćby truskawkami?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 22:01   #2644
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:

To świetnie ! Cieszę się bardzo To najważniejsze, teraz będzie tylko lepiej, prawda ? Ile Ci jeszcze egzaminów zostało? U mnie też dobrze, wakacje się zbliżają wielkimi krokami, w szkole już mam prawie wszystko pozaliczane, będę miała najprawdopodobniej świadectwo z paskiem Jedynie co mnie martwi to moja kostka, ale w porównaniu z tym co było wcześniej to i tak już uległa znacznej poprawie. Poza tym przyjaciółka ma poważny problem, facet o którym nie może zapomnieć. Nie wiem już jak mogę jej pomóc, pomału dochodzę do wniosku, że nie da się jej pomóc. Ja chyba w tej kwestii nic nie zdziałam, z czasem jej przejdzie.. nie chcę, żeby cierpiała przez takiego dupka. Jak go widzę to mi się pięści zaciskają
Jakie plany na wakacje masz ?

Izuś
to u mnie więcej, 5-6 zł Wydawało mi się, że w Krakowie jest drożej.
To po powrocie z nad morza Cieszę się, że tam pojechałam.. takie kilka dni przerwy od tego wszystkiego dużo daję.. Polecam

Stary 2008-06-06, 22:03   #2645
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
od 3 - 4 zł a u Ciebie??

jejku, zazdroszczę Ci - po powrocie z tej wycieczki jesz sobie i żyjesz z takim cudownym luzem

dokładnie! jesteś taka kochana

z jedzonkiem też dobrze? szalejesz choć troszkę? choćby truskawkami?
Dziś nie poszalałam, gdyż cały dzień byłam poza domem, na kanapkach, jogurtach i jabłkach, ale jutro nadrobię , pełno truskawek więc będzie czym szaleć.

edit: Martynko, wow z paskiem, moje Gratulacje, kolejna zdolniacha na wizażu
Ja już mam prawie sesje z głowy, jeszcze tylko jedno zaliczenie i pozbierać wpisy a plany , jak sie nic nie zmieni to wyjazd do Anglii
Stary 2008-06-06, 22:04   #2646
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
To świetnie ! Cieszę się bardzo To najważniejsze, teraz będzie tylko lepiej, prawda ? Ile Ci jeszcze egzaminów zostało? U mnie też dobrze, wakacje się zbliżają wielkimi krokami, w szkole już mam prawie wszystko pozaliczane, będę miała najprawdopodobniej świadectwo z paskiem Jedynie co mnie martwi to moja kostka, ale w porównaniu z tym co było wcześniej to i tak już uległa znacznej poprawie. Poza tym przyjaciółka ma poważny problem, facet o którym nie może zapomnieć. Nie wiem już jak mogę jej pomóc, pomału dochodzę do wniosku, że nie da się jej pomóc. Ja chyba w tej kwestii nic nie zdziałam, z czasem jej przejdzie.. nie chcę, żeby cierpiała przez takiego dupka. Jak go widzę to mi się pięści zaciskają
faceci są beznadziejni :/ ale o tyle dobrze, że jest ich tylu na świecie - do wyboru, do koloru

Stary 2008-06-06, 22:04   #2647
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Dziś nie poszalałam, gdyż cały dzień byłam poza domem, na kanapkach, jogurtach i jabłkach, ale jutro nadrobię , pełno truskawek więc będzie czym szaleć.
nie zapominaj o LODACH

Stary 2008-06-06, 22:07   #2648
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
nie zapominaj o LODACH
Truskawkowych
Stary 2008-06-06, 22:11   #2649
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:

edit: Martynko, wow z paskiem, moje Gratulacje, kolejna zdolniacha na wizażu
Ja już mam prawie sesje z głowy, jeszcze tylko jedno zaliczenie i pozbierać wpisy a plany , jak sie nic nie zmieni to wyjazd do Anglii
Dzięki, przyznam, że nie było aż tak ciężko, łatwo przyswajam wszelką wiedzę.
To super, też zdolniacha ;> To powodzenia na tym ostatnim Zazdroszczę wyjazdu do Anglii, nie chcę zapeszać, ale może też polecę, a gdzie dokładnie będziesz lecieć ?

Cytat:
faceci są beznadziejni :/ ale o tyle dobrze, że jest ich tylu na świecie - do wyboru, do koloru
Niestety to na nią nie działa, bo ją nie interesują inni i on nie jest beznadziejny, tylko ona jest beznadziejna, ech szkoda mi jej.

Stary 2008-06-06, 22:14   #2650
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Truskawkowych
ja tam wolę czkoladowe

Cytat:
To super, też zdolniacha ;> To powodzenia na tym ostatnim Zazdroszczę wyjazdu do Anglii, nie chcę zapeszać, ale może też polecę, a gdzie dokładnie będziesz lecieć ?

Niestety to na nią nie działa, bo ją nie interesują inni i on nie jest beznadziejny, tylko ona jest beznadziejna, ech szkoda mi jej.
tak sobie wmawia, tak? a długo to już trwa?

właśnie Funky - co z anglią?

Stary 2008-06-06, 22:14   #2651
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Do Londynu , a Ty??
Stary 2008-06-06, 22:19   #2652
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tam wolę czkoladowe

No wmawia sobie takie głupoty. No długo, chociaż bywa, że w ogóle o nim zapomina, ale to cały czas wraca z różnym nasileniem.

Cytat:
Do Londynu , a Ty??
No coś Ty? Ja jak już będę lecieć do cioci TŻ'ta i ona mieszka 15 km od centrum Londynu

Stary 2008-06-06, 22:20   #2653
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
Mnie z miesiąca na miesiąc jest gorzej a akceptacją...
zaczynam nosić obszerne ciuchy i długie spodnie bo mam wrażenie, że wszyscy na mnie patrza i myślą: grubas?

Coo? Widziłałam Twoje nogi i jestem w szoku jak widze , co piszesz. No chyba, ze uważasz , że za chude.
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 22:20   #2654
agness51
Zakorzenienie

Martynko - zdjęcie jest na stronie 85

Funky - nie widzę,a dlaczego? waga wciąż taka sama,nawet czasami wzrasta ... poza tym nie widzę po ciuchach ... chociaż może hmm ... może bardziej widać kości ,tylko tyle .

Wiecie,też wolę lody czekoladowe

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 22:24   #2655
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość

Funky - nie widzę,a dlaczego? waga wciąż taka sama,nawet czasami wzrasta ... poza tym nie widzę po ciuchach ... chociaż może hmm ... może bardziej widać kości ,tylko tyle .

Dla porównania otworzyłam sobie pocztę i zdjęcia, które mi wysyłałaś kiedyś i widać, że naprawdę schudłaś . Nogi są o wiele szczuplejsze, ręce zresztą także.

Stary 2008-06-06, 22:26   #2656
agness51
Zakorzenienie

Jej dziewczyny,naprawdę uważacie,że schudłam ? może to tylko zasługa czarnego koloru ... bo nie wydaje mi się ...
ale jeśli tak jest to ... bardzo się cieszę i z przyjemnością jutro pogrzeszę sobie trochę na grillu

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-06-06, 22:28   #2657
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam wolę czkoladowe

Właściewie na 100% jeszcze nie wiem na jak długo ale jechać jadę na pewno , 19 czerwca

Cytat:
No wmawia sobie takie głupoty. No długo, chociaż bywa, że w ogóle o nim zapomina, ale to cały czas wraca z różnym nasileniem.

No coś Ty? Ja jak już będę lecieć do cioci TŻ'ta i ona mieszka 15 km od centrum Londynu
to bliziutko

Cytat:

No właśnie to jest najgorsze że Ty Aguś tego nie widzisz, a różnica jest na prawdę duża.
Stary 2008-06-06, 22:28   #2658
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

No wreszcie nadrobiam a nie było mnie tylko od 16ŁmdlejeŁ

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość

A dzisiaj mój mały sukces Staram się jeść bardziej spontanicznie i bez większego planowania, na dodatek pozwoliłam sobie na słodycze i... powiedzialam stop, nie pochłonęlam tabliczki czekolady
No i bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
A u mnie już drugi dzień będzie co zamknę w 2600kcal maks. - po tygodniach ze średnią 4000kcal i więcej sukcessssss. Jakoś trzymam posiłki co 3-4h, nie wciskam piąte przez dziesiąte - obiady jadam dopiero wieczorem, bo wtedy mnie naturalnie i tak najbardziej bierze na jedzenie. A przez południe to co by większość jadała wieczorem bo lekkie i na zimno. W dodatku za całe te 2dni zjadłam ze słodyczy tylko kawałek ciasta z agrestem roboty własnej i o ile to też liczyć to łyżeczkę surowego dla spróbowania, czy już cukier rozmiksowany. I na dobre pożegnałam się z myślami o redukcji podczas sesji, bo czym bardziej pragnęłam jeść po 1500kcal tym bardziej wieczorem kompulsowałam i chodziłam jak zły zwierz koło lodówki a tak i tak zjadam w efekcie końcowym mniej jak nie czuję presji

Jestem w siódmym niebie...a teraz nauko - wchodź do głowy!!!

Annie1441 - dojrzewa - zmieniają się jeszcze conieco kształty sylwetki - mi to akurat przypadło do gustu - miałam wrażenie że jakkolwiek bym chciała wyglądać ładnie i szczupło to w tym wieku byłam jakaś taka...nieforemna .

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Wiosenko ano u mnie nieźle Staram się nie myśleć jakoś specjalnie o wadze. Jeść jak mam ochotę i nie planować wszystkiego. Nie zawsze idzie tak jakbym chciała, ale nikt nie powiedział, że będzie łatwo . Jutro jeszcze tylko konkurs z angielskiego i koooooniec intensywnej nauki . A u Ciebie jak, diablico (ktoś cię kiedyś w jakimś wątku tak nazwał i mi się spodobało )
Asilos ech, ja też raczej słucham, choć często skaczę i krzyczę i w ogóle kocham koncerty .
A co do Pogo to raczej się w to nie mieszam bo by mnie zmasakrowali .
Enex - brawoooo! Tak trzymaj. Pamiętaj, że zakazany owoc smakuje najlepiej, więc nie odmawiaj sobie, tylko wszystkiego po troszku
Hipnotic jak się ciesze że jesz na co masz ochote

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Enex super gratuluję, wyobrażam sobię jak okropnie się cieszysz
Ja też kocham koncerty A odnośnie pogo, kolega zaciągnął mnie kiedyś pod scenę na Woodstocku na koncercie Die Toten Hosen, dostałam z glana w twarz i padłam na glebę Do tej pory unikam pogującego towarzystwa jak ognia

Fakty, gadamy bez końca, ale i bez końca jemy. Czuję się okropnie, mam wrażenie, że tyję z minuty na minutę Straszne!!
Mam nadzieję, że jutro będzie już normalniej pod względem jedzeniowym, bo czuję jak popadam w przygnębienie
Za chwilę idę poskakac na skakance na świeżym powietrzu. Wezme też hula hop, może w końcu nauczę się nim kręcic.
Asilos

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Zgadzam się Madlen zawsze odnosi się w swoich postach do każdej dziewczyny z osobna, wkłada w to mnóstwo serca

Madlen, masz może konto na "Naszej klasie"?
O tak Madlen nam wszystkim odpowiada itp.
Cytat:
no oczywiście, że nie widzisz, ja też nie widzę np. że mój kot urósł, bo mam go na co dzień

a owszem owszem ,myślę tak

żlee...

cały dzień jadłam mało, bo się bardzo kiepsko czułam - bolał mnie brzuch czułam się przejedzona nie wiem dlaczego, miałam jakieś mdłości itp. i tak do kolacji zjadłam tylko z 200g linessy z musli, jogurt i kanapkę ale nie z mojej winy od razu mówię - po prostu jak patrzyłam na jedzenie było mi niedobrze, do tego miałam brzuch jak bolący balon

no, ale wróciłam do domu i postanowiłam mimo wszystko coś zjeść. pomogło! tyle, że jak już wrócił apetyt, organizm co jest normalne zaczął się domagać jedzenia no i zjadłam strasznie dużo jabłek, fitellę bananową, orzeszki... po kolacji ofc i źle się z tym czuję ech. boję się, że jutro powtórzy się sytuacja z brzuchem i genralnie, że był to kompuls.
Jaki kompuls?, zjadłaś bo byłaś głodna i od rano nic nie jadłaś

Cytat:
Hypnotic- śliczne ciuszki, zwłaszcza te spodnie, aaa poluje na takie , ciesze się że u Ciebie lepiej i gratuluje zdanej historii, zdolniacha

Agatko- dziękuje za wsparcie, pomogło, naszą cudowna panią olśniło że nikt nie jest w stanie tego ogarnąć w jeden dzień i pokornie przymknęła oko na ściąganie, także prawie wszystko zwaliłam opłacało sie 10 godzin robić ściągi , a teraz będę sie smażyć w piekle

Moniczko- dokładnie dziewczyny maja rację to nie był żadne kompuls, tylko normalna reakcja organizmu na te głodówki jaki mu fundujesz, i powiem Ci szczerze ja prawie co dzień tak jem i wcale tego nie uznaje za napad.

Ludziu
- ciężko nie przyznać Ci racji, niedawno była umowa o nie podawanie wymiarów, szkoda że niektóre dziewczyny o Tym zapomniały, ale jeszcze gorsze jest dla mnie to wypisywanie że zjadłam tyle a tyle i że to tak strasznie dużo. Mam nadzieję że się choć trochę zmieni sytuacja na wątku i nie będzie potrzeby zamykania.

Dokładnie , Madlen to na prawdę chodzące wsparcie ale często chyba zapomina o Sobie, tak malutko nam pisze na Swój temat

Sirs
- wiesz jak czytałam to co napisałaś to jakbym czytała o sobie na początku mojej choroby, zwłaszcza z tymi zakupami w sklepie, więc jeśli zdajesz Sobie sprawę że nie jest za ciekawie a jeszcze możesz to zatrzymaj sie i nie brnij w to dalej.

Krytia- fajne ciuszki, to zakupy najnowsze?? coś nie jestem na bieżąco Jak u Ciebie z jedzeniem i samopoczuciem?? Samopoczucie beznadziejne i do kitu, tak samo samoocena. Jedzenie lepiej, jutro bedzie chyba jeszcze lepiej.

Wiosenko
- jejq mam nadzieję że jutro będziesz sie lepiej czuć, a nie wiesz czym to może być spowodowane, może coś zjadłaś i Ci zaszkodziło ??

Agness- czyli nie wydawało mi sie ,jak spojrzałam dziś jeszcze raz na te zdjęcia to od razu widać że schudłaś i to nie mało, powiedz szczerze widzisz to choć trochę ??
No a za niedlugo koniec sesji?
No Agness schudłaś wystarczająco, uwierz mam twoje zdjecia stare i porównałam
Cytat:
quote=smak6malin;7799242]Oj, myślę kochana, że nie był to kompuls. Też mi się zdarzyło, że nie miałam apetytu przez cały dzień i nie najlepiej się czułam, a wieczorem zaczęłam jeść. Może zjadłaś coś nieświeżego albo nie miałaś apetytu przez wysoką temperaturę ? Będzie dobrze.

myślę, że to było przez truskawki, zaczyna się sezon w sumie a ja zjadłam z 400g na noc, to niby niedużo, ale ja mam wrażliwy żołądek

właśnie mi się wydaje, że ja jestem jakaś nienormalna. jem duże kolacje, potem jeszcze coś i w ogóle. a powiedz szczerze, czy Tobie też się kiedyś zdarzyło zjeść czegoś za dużo, bo było pyszne? przepraszam za głupoty, które wypisuję

Sylwutku, no właśnie! jak u Ciebie, Ślicznotko nasza ?[/quote]
Nienormalna? Uwierz ja kolacje niekiedy jem po 1000-1200 kalorii
Wiem ze to nie do mnie ale odpowiem, oczywiście jak czlowiekowi smakuje to to je i niezbyt patrzy ile tego

Cytat:

Izuś
to u mnie więcej, 5-6 zł Wydawało mi się, że w Krakowie jest drożej.
To po powrocie z nad morza Cieszę się, że tam pojechałam.. takie kilka dni przerwy od tego wszystkiego dużo daję.. Polecam
U mnie po 4,5
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 22:28   #2659
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Jej dziewczyny,naprawdę uważacie,że schudłam ? może to tylko zasługa czarnego koloru ... bo nie wydaje mi się ...
ale jeśli tak jest to ... bardzo się cieszę i z przyjemnością jutro pogrzeszę sobie trochę na grillu
Myślę, że czarny kolor nie odgrywa tu roli. Twoja redukcja i ćwiczenia przyniosły efekty, no ale cóż się dziwić, w końcu sumiennie do tego podeszłaś. Gratuluję. Poszalej sobie, należy Ci się

Stary 2008-06-06, 22:33   #2660
agness51
Zakorzenienie

hmm ... i co ja mam tu napisać? wiecie,nikt mi jakoś nie mówił,że schudłam,ani rodzina,znajomi,TŻ też nie ... więc pewnie tylko na zdjęciu tak wyszłam ... a może jednak coś w tym jest,sama nie wiem

Krytuś - czemu samopoczucie beznadziejne ?

Stary 2008-06-06, 22:35   #2661
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:

hmm ... i co ja mam tu napisać? wiecie,nikt mi jakoś nie mówił,że schudłam,ani rodzina,znajomi,TŻ też nie ... więc pewnie tylko na zdjęciu tak wyszłam ... a może jednak coś w tym jest,sama nie wiem

Wiesz inaczej jest, jeśli ktoś widzi Cię codziennie, a nie tak jak my.
Widzę, że nie chcesz uwierzyć w to, że schudłaś. No cóż Aga, ja mówię tylko to co widzę, wody nie leję, bo nawet głupio było by mi Cię oszukiwać. Uwierz w babo to, że Twoje poświęcenia przyniosły efekty, to chyba normalna kolej rzeczy

Stary 2008-06-06, 22:36   #2662
Siris88
Rozeznanie

A ja już sama nie wiem - raz na górze raz na dole, dzisiaj cały dzień - mam momenty, że jem truskawki i się cieszę, a za chwilę dołek, wyrzuty sumienia i ból brzucha.

Zjadłam na kolację:
pół kostki chudego twarogu
trochę kefiru
pomidora
z 6 truskawek
i szklankę soku wypiłam grejpfrutowego
Jakieś 1,5 h temu! I czuję się taka objedzona, że aż mi niedobrze To przecież jakiś absurd, siedzi to w mojej głowie i nie mogę się tego pozbyć - coś okropnego. Co chwilę lecę przed lustro i patrzę, czy czasem od dwóch dni normalnego jedzenia nie przytyłam (!)... Jeszcze cały dzień mam straszne problemy z żołądkiem - nie wiem dlaczego, może też psychika, ale siedzę w kiblu prawie non stop
W poniedziałek egzamin, jestem cała w nerwach i boję się, że nie dam rady... (panikara).
W dodatku oglądam swoje zdjęcia z czwartku i nic mi się nie podoba, i znowu marudzę. Beznadziejność . Chciałabym, żeby ktoś mi powiedział 'hej, jest ok, jesteś śliczna i szczuplutka'... Zero wiary w siebie.
Nawet wiem, kto powinien mi to powiedzieć, żebym w to uwierzyła (nie chodzi mi wcale o TŻta, bo on to mówi cały czas).
Wiecie, dotarło do mnie czemu jestem taką perfekcjonistką i pedantką - jak byłam mała i później - właściwie całe dorastanie - słyszałam od mojego ojca, że jestem gruba... Przypomina mi się teraz to wszystko 'twoje koleżanki biegają po podwórku, a ty tylko tutaj siedzisz i obrastasz w tłuszcz' 'jak będziesz tyle siedziała w domu, to będziesz pulpet' 'nie powinnaś jeść tyle czekolady' (58 kg na 162, najwięcej ile ważyłam - 14 lat). Zresztą, tej mojej wagi czepiał się zawsze . I jeszcze wyników w szkole i wszystkiego innego - zawsze musiałam być najlepsza. I teraz też, siedzi to we mnie, muszę być najlepsza, muszę dostać 6 z egzaminu, nie potrafię sobie odpuścić, nie potrafię zjeść tej czekolady bo będę gruba, bo nie będę wystarczająco doskonała...
Jasna cholera, ale ja jestem pokopana

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 22:43   #2663
agness51
Zakorzenienie

Martynko - sama widzisz,jak częste miałam grzeszki ...

Ale dobra,może faktycznie coś ruszyło ...

Siris - współczuję
mam nadzieję,że uwierzysz w swoją szczupłość!
powodzenia na egzaminie

Stary 2008-06-06, 22:53   #2664
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:

hmm ... i co ja mam tu napisać? wiecie,nikt mi jakoś nie mówił,że schudłam,ani rodzina,znajomi,TŻ też nie ... więc pewnie tylko na zdjęciu tak wyszłam ... a może jednak coś w tym jest,sama nie wiem schudlas uwierz

Po pierwsze tylko 5 z niemca i średnia tylko 5.1 (nie no ale mądra jestem, powinnam sie cieszyć) przez to załamałam sie i poczułam głupia i bezużyteczna. Bylam tez u fryzjera i mam grzywkę, ale oczywiście przepłakałam z 30min. bo ona pogrubia mi twarz itp. Boje sie przytyć dalej niż teraz jestem i wszystkie sprawy naraz dają taki mix ze ciągle bym ryczała Na dodatek wyglądam jak dziecko(i pewnie do końca życia będę tak wyglądać) i mam już wszystkiego dość. Ale na szczęście Iza troche mnie podbudowała i już nie rycze

EDIT: rycze- zobaczylam sie w lustrze;/
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor

Edytowane przez Krytia
Czas edycji: 2008-06-06 o 23:01 Powód: dobisek
Stary 2008-06-06, 23:10   #2665
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Po pierwsze tylko 5 z niemca i średnia tylko 5.1 (nie no ale mądra jestem, powinnam sie cieszyć) przez to załamałam sie i poczułam głupia i bezużyteczna. Bylam tez u fryzjera i mam grzywkę, ale oczywiście przepłakałam z 30min. bo ona pogrubia mi twarz itp. Boje sie przytyć dalej niż teraz jestem i wszystkie sprawy naraz dają taki mix ze ciągle bym ryczała Na dodatek wyglądam jak dziecko(i pewnie do końca życia będę tak wyglądać) i mam już wszystkiego dość. Ale na szczęście Iza troche mnie podbudowała i już nie rycze

EDIT: rycze- zobaczylam sie w lustrze;/
Krytuś przeraża mnie Twój perfekcjonizm, można wiecej?? Co sie stało??
Stary 2008-06-06, 23:14   #2666
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:

Przesadzasz ... na bank nie masz wszędzie rozstępów ...

Wiem jak wyglądają rozstępy Agniesiu i wiem tez gdzie je mam..

Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

Edytowane przez orzeszek01
Czas edycji: 2008-06-08 o 22:15
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 23:19   #2667
noname12345TPa
Gość

Witajcie - ja nie mogę doczekać się 19 - wizyta u lekarki, może leki na łaknienie, bo mi strasznie niedobrze było jak próbowałam tyć. Kurcze, zobacze jak będzie. Ale od 19 tyję i jem po 3000 kcl (tyle mi wyszło z kalkulatora). Nie ma ograniczeń, po za zakazanymi słodyczami i niezdrowym jedzonkiem. Duże kanapki w Fresh Poincie - żadne pół kanapki ma być duża na ciemnym. A w Green Way - duże porcje. I porządne obiadki - nie porcje mikruski. He, wymysliłam z śniadaniem - a jakby jogurt owocowy wymieszać z płatkami? Niezłe połączenie. Przynajmiej po jogurtach żołądek mi nie strajkuje tak jak po mleku.
Funky - ja też jestem perfekcjonistką, mam fioła na punkcie swojego pisma ręcznego - piszę jak kura pazurem, a zeszyty bałam się pokazywać, bo nie były idealne. Ile to ja ich zużyłam - do napisania (paru!) lekcji.
Stary 2008-06-07, 02:11   #2668
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Funky dziękuję za pochwałę, ale ja nie jestem, aż taka zdolna jak Ci się wydaje . Przede wszystkim jestem leń i cały rok się nie uczę (prawie), a potem po nocach nie śpię, żeby nadrobić
Ciesze się, że u Ciebie w porządku.
Krytia nawet nie wiesz, jak się cieszę z tego co napisałaś. To było naprawdę miłe, bo czuje, że ktoś się o mnie martwił, nawet wirtualnie A ty masz dobrą średnią i nawet nie myśl inaczej
Orzeszku nie jesteś gruba

Dobrze ja lecę, bo już późno, a jutro muszę wcześniej wstać, bo czeka mnie ostatni już konkurs z anglika. (No chyba, że w takim jednym przejdę do III etapu, ale to jeszcze trochę czasu )
Potem idę z koleżanką, żeby uczcić koniec 'tygodnia grozy' tj. intensywnej nauki.
Postaram się rano napisać, a jak nie dam rady to wieczorem
Dobranoc

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 07:06   #2669
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Ja powiem jedno. Truskawki sa warte tych 2,5 kg Nie wyobrażam być sobie teraz na typowym R, kiedy owoców jest tyle wokoło... To wręcz niewykonalne...
Jasne wcinaj na zdrowie. Bo przeciez truskawy to same witaminy mi sie wydaje ze te 2,5 kg to na pewno nie widac.

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
o taaaaak! Kocham truskawy . Zjadłam przed chwilą kilogram i choć czuje się jakbym miała zaraz coś urodzić to nie żałuję nic, a nic
W końcu są tak krótko, że musze się nimi nacieszyć (a pomyśleć, że jeszcze pół roku temu uważałam, że wszystkie owoce są Be z wyjątkiem jabłek )
Nie lubiałas owoców? Podziwiam Pisałam to juz gdzies ale 1kg truskawek to nic. Co innego jakbyscie zjadly ok.6kg sliwek. jak nie wiecej bo one sa ciezkie. Ale o dziwo to ja p nich nie przytyłam nic. A zdarzało sie nieraz tak codziennie
Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zjadłam 1 kg truskawek Pycha Owoce to chyba jedyne słodkie które jem bez wyrzutów sumienia...

BTW zmierzył mnie TŻ. Mam 162 cm! To 10 cm więcej niż myślałam wiecie, to dziwne uczucie tak nagle urosnąć
Heh 10cm to naprawde duzo sie pomyliłas No ale fajne chyba takie to zaskoczenie jest no nie? A zgadzam sie. Truskawki tez jem bez wyrzutow i wazenia

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się teraz, czy w wieku 16 lat to się jeszcze dojrzewa? Chyba tak, nie? Bo w górę już nie rosnę...
Mozliwe ze jeszcze urosniesz...I niektorzy jeszcze dojrzewaja.

Cytat:
Madlen powinnaś mieć ksywę 'chodzące wsparcie dla każdego'
Podpisuje sie pod tym

Cytat:
ja zaczynam się zastanawiać skąd się we mnie ta nieakceptacja bierze, przypominam sobie różne rzeczy i w rezultacie coraz bardziej mi smutno. Ale może jak przez to wszystko przejdę to będzie mi łatwiej zaakceptować siebie?
Oby tak było ja boje sie akceptowac sibie nie dlatego ze bede uwazac ze jestem gruba tylko dlatego ze ktos mi bedzie mowil :<,,Przytyłas". I za to jestem na siebie potwornie zła

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
Mnie z miesiąca na miesiąc jest gorzej a akceptacją...
zaczynam nosić obszerne ciuchy i długie spodnie bo mam wrażenie, że wszyscy na mnie patrza i myślą: grubas?
No co Ty szczupla dziewczyna z Ciebie to pokazuj ciała a nie chowaj je. Od tego jest lato ! Jakbys wiedziała jakie pasztety u mnie po ulicy chodza i sie nie przejmuja.

WeronikaWargulak: Gratuluje podejscia do P Piekne. I tak jak mowisz na P nie ma produktow zakazanych.
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 07:10   #2670
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Krytuś przeraża mnie Twój perfekcjonizm, można wiecej?? Co sie stało??
No bo to było tak że miałam go zdawać w czwartek (niby wszystko umiałam) ale babki nie było bo podobno była chora. Pogodziłam się z tym że będę mieć 5. A tu patrze a ona jest w piątek, to nas spytała( nic nie powtarzałam ani troche bo myślałam że jej nie będzie) a ja nie umiałam na tyle. Co prawda tylko jedna dziewczyna dostała 6 (ale jej zazdroszcze) ale ja czuje się jak jak ktoś kto nie umie poradzić sobie nawet z niemieckim.
A średni9a 5.1, tak bardzo chciałam mieć 5.3 albo chociaż 5.2.
Na co mi 6 z angielskiego skoro z niemieckiego jej mieć nie moge

Oreszku ty nie jesteś gruba!!! ładna buzia, nogi i reszta
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości