Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-18, 11:15   #481
Torrence
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

[QUOTE=_Selina_;78069471]Tak, kardiologa, spokojnie jest nas tyle, że ja czasami też nie ogarniam

Melise zwymiotowałam, idę na spacer...
/QUOTE]

Ja mimo, że jest nas dużo to staram się ogarniać co u kogo słychać, zawsze wszystko czytam Ale u mnie też ostatnio dużo się dzieje i to nierealne ogarniać wszystko

Niestety ciężko poradzić sobie ze stresem przed wizytą, raczej nie da rady tak poprostu uspokoić się. Mam nadzieję, że spacerek pomoże
Stary 2017-10-18, 11:19   #482
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
No i pierwszy raz zwymiotowałam... ;(

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
ładna pogoda jest, głębokie wdechy, zachwycanie sie pięknymi kolorami jesieni i pewnie sie uspokoisz troszkę

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Uwielbiam body shop całkowicie przepadłam na punkcie maseł do ciała. Nie są tanie te kosmetyki ale tam są co chwilę takie promocje że ja nigdy nie kupiłam niczego po standardowej cenie.

Tragicznie nie było, myślałam, że będzie gorzej. Miałam glukozę o smaku cytynowym i pomimo, że ja nie nie lubię słodkich napoi to jakoś dało radę to przyjąć. Mdliło mnie trochę przez około pół godziny ale wyszłam sobie na powietrze i dało się przeżyć. Druga godzina już spoko.

Tylko trzeba zapewnić sobie zabijacz czasu. Ja wzięłam ze sobą laptopa

Ja zawsze książkę biorę
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 11:20   #483
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Ale super, ja nic nie widze a od kilku dni prawie ruchów nie czuje i nie wiem co sie dzieje
(...)
A ja sie sobie bardzo podobam, brzuszek taki okrągły ładny jeszcze dużo osob mi mówi ze promienieje i tak jakos czuje sie Extra w swoim ciele
Moja też ma takie leniwe dni Czasem czuję coś dopiero jak się skupię, bo robiąc coś mogłabym przeoczyć Masz może łożysko na przedniej ścianie?
Ja się też jakoś tak dziwnie dobrze w swojej skórze czuję dzisiaj rano się ważyłam (jakieś +3,5kg) i przy okazji przeglądałam się w lustrze Jest dobrze Choć i tak mistrzem jest tż "Jesteś za ładna w tej ciąży jak na dziewczynkę"
Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
A ja już byłam głodna i zaatakowałam serek homo - mój najnowszy ciążowy przysmak
Ja przed ciążą to w sumie w ogóle przez wiele lat nie jadłam. A teraz (od jakiegoś miesiąca) musi być w lodówce
Cytat:
Przerabiałam serki na początku ciąży Sporo serków z krówką poszło, oj sporo
Waniliowy z laską wanilii?

Edytowane przez _Dolly
Czas edycji: 2017-10-18 o 11:24
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 11:24   #484
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Zjadłam 3 kanapki z ciemnego pieczywa ze słonecznikiem, z serkiem - mój ulubiony i z pomidorem jestem w raju
To jest moje ulubione danie ciążowe wszystko inne się chowa! pomidorek musi być malinowy i jeszcze posolony

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 11:26   #485
marcia45
Zadomowienie

Ja mam fazę na mandarynki. Jadę na USG połówkowe.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 11:28   #486
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Dzięki za kolejne mile slowa! Ja raczej uważam że lepiej byłoby jakby trochę popracował bo udałoby się dużo odłożyć. Chyba coś mi się w tej ciąży poprzestawiały w głowie bo nie załamuje się i jestem w miarę spokojna. Myślę umiarkowanie pozytywnie.

Asiula, daj znać jak nowa galeria i czy są jakieś promocje w sklepach z ciążowymi ubraniami

Ja do 15 tc nie przytyłam nic ale teraz już na pewno i nawet boję się wejść na wagę

Jest teraz strasznie dużo ludzi wiec ciężko się łazi. Na ubrania ciążowe w ogóle nie patrzyłam, byłam tylko w smyku i w tbs. Ale sama galeria wygląda imponująco, dużo ciekawych sklepów ale lepiej się wybrać tam jak nie będzie takiego tłumu

Cytat:
Uwielbiam body shop całkowicie przepadłam na punkcie maseł do ciała. Nie są tanie te kosmetyki ale tam są co chwilę takie promocje że ja nigdy nie kupiłam niczego po standardowej cenie.

Tragicznie nie było, myślałam, że będzie gorzej. Miałam glukozę o smaku cytynowym i pomimo, że ja nie nie lubię słodkich napoi to jakoś dało radę to przyjąć. Mdliło mnie trochę przez około pół godziny ale wyszłam sobie na powietrze i dało się przeżyć. Druga godzina już spoko.
Ja pracowałam w tbs swego czasu wiec mam wypróbowane praktycznie wszytko :P
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 11:28   #487
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:
To jest moje ulubione danie ciążowe wszystko inne się chowa! pomidorek musi być malinowy i jeszcze posolony

ooo tak, dokładnie u mnie obowiązkowo posolony, inaczej to nie to samo!
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 11:30   #488
alleyezonme
Zakorzenienie

Zgłodniałam

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 11:31   #489
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mimo, że jest nas dużo to staram się ogarniać co u kogo słychać, zawsze wszystko czytam Ale u mnie też ostatnio dużo się dzieje i to nierealne ogarniać wszystko

Niestety ciężko poradzić sobie ze stresem przed wizytą, raczej nie da rady tak poprostu uspokoić się. Mam nadzieję, że spacerek pomoże
Torrence, tyle nas tu, że ja mylę co kiedy i która. Uważam, że jesteśmy świetnie zgrane i można na dobre słowo liczyć, więc takie małe zapomnienia szybko odchodzą

Dolly, Torrence ja tego wieki nie jadłam. Zawsze tylko jogurt naturalny i tyle, a w zeszłym tygodniu jak mnie wzięło to musiałam iść do sklepu specjalnie, bo nic innego nie działało i koniecznie waniliowy

Asiula mnie pod domem otwierają galerię w przyszły piątek. Na pewno nie pójdę od razu Może w tygodniu jak już weekendowe tłumy przejdą.

Marcia mocne kciuki

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2017-10-18 o 11:35
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 11:34   #490
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Tez się nad tym zastanawiałam. Przeciez ludzie maja produkty juz wyłożone na taśmę, jak ja miałabym się wcisnąć ze swoimi?

Byłam w nowej galerii, było 20% rabatu w smyku wiec kupiłam śpiochy, kaftaniki i niedrapki :P a potem weszłam do body shop i kupiłam dwa zele pod prysznic, krem do rąk i szampon. Musze sobie zrobić zakaz na zakupy bo nie dotrwam do końca miesiąca :P
Wchodzisz przed osobę która jeszcze na taśmę nic nie wyłożyła. Ja w zeszłej ciąży kilka razy skorzystałam, szczególnie w tesco. Tam są kolejki oznaczone dla ciężarówek. Jak ktoś sobie do tej kolejki stanie to musi się liczyć z tym, że może przyjść osoba uprzywilejowana. Oprócz złowieszczych spojrzeń nikt jeszcze nic mi nie powiedział Ale zawsze byłam z mężem, może się bali

20% jest w smyku teraz? The body shop bardzo lubię, ale teraz nawet się nie zbliżam, bo dziwnie reaguję na mocne zapachy... ale ogólnie uwielbiam tę markę. Ja z zakupami muszę już bardzo uważać, bo na koncie pustki się robią, a gdzie mi do 1wszego?

Cytat:
Dzięki za kolejne mile slowa! Ja raczej uważam że lepiej byłoby jakby trochę popracował bo udałoby się dużo odłożyć. Chyba coś mi się w tej ciąży poprzestawiały w głowie bo nie załamuje się i jestem w miarę spokojna. Myślę umiarkowanie pozytywnie.

Ja do 15 tc nie przytyłam nic ale teraz już na pewno i nawet boję się wejść na wagę

Wszystko się ułoży, dobrze, że pozytywnie myślisz. Pozytywne myślenie przyciąga dobre rzeczy - zobaczysz

Ja na wagę też nie wchodzę... boję się

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
No i pierwszy raz zwymiotowałam... ;(

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Selina, przytulam Cię mocno wirtualnie, będzie dobrze, wiesz, że macie wszystkie kciuki świata

Cytat:
My również nie palimy (chyba nie pocałowałabym faceta palącego) i o dziwo w naszym otoczeniu też prawie nikt. Wśród znajomych absolutnie nikt.
My paliliśmy, ale oboje rzuciliśmy, już dobrych kilka lat temu. Teraz obrzydza mnie zapach i wszystko, fuuuuuuuuuu!

Cytat:

Ja też lubię TBS, ale jeszcze bardziej lubię Lush - znasz? Nie ma ich w Polsce, ale Ci to mają cuda na kiju Ale ceny jeszcze wyższe niż w Body Shop

W 1 ciąży też miałam cyrtrynową i w tej też taką sobie kupię. Laptop dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

Kciuki! Daj znać po
Stary 2017-10-18, 11:36   #491
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Waniliowy z laską wanilii?
Dokładnie
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja pracowałam w tbs swego czasu wiec mam wypróbowane praktycznie wszytko :P
Ja z maseł przerobiłam to chyba też prawie wszystkie oprócz zielonej herbaty bo mi zapach nie leży Teraz weszło dyniowe, wąchałaś może? Ja mam zapasy z wiosny jeszcze jak była prom 3 za 2 więc nie będę kupować ale jestem ciekawa jak pachnie

A mi przed chwilą teściowa zrobiła wjazd że okna mi będzie myć. No więc tłumaczę, że dziś nie, bo muszę się uporać z błaganem. Mam pieprznik jeszcze z wczoraj bo piekłam muffiny w ilości hurtowej na prośbę mamy i nie miałam już siły zmywać wczoraj. Poza tym zdjęłam pościel i robię pranie, powinnam uprasować poprzednie pranie, pojechać po zakupy i zrobić obiad a jestem tak zryta po tym siedzeniu w przychodni, że najchętniej bym się przespała.
Ale dalej swoje, bo dziś ładna pogoda
Poza tym żeby umyć te okna to musiałabym najpierw zrobić do nich pełny dostęp (w sypialni to parapet stał się półką na różne rzeczy).
Kilka razy musiałam stanowczo odmówić.
Ja rozumiem, że chce pomóc ale kurczę no!
Stary 2017-10-18, 11:36   #492
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Dziewczyny, złapało mnie takie ssanie, że zjadłabym chyba konia z kopytami zaraz wyciągam chlebek i robię kanapki w pracy będzie jedzone!
Zazdroszczę, ja się boję, że i tak zwrócę to, co zjem...tym sposobem schudłam w tym tygodniu 0.5 kg...

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 11:38   #493
Nicole`_
Zakorzenienie

Torrence, teraz będzie gadać, że ona chciała dobrze, a synowa taka wredna Rozumiem Cię! UWIELBIAM uszczęśliwianie mnie na siłę... takim osobom się wydaje, że wiedzą najlepiej czego chcesz
Stary 2017-10-18, 11:38   #494
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:

Kciuki
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 11:41   #495
Jolinko
Zadomowienie

Selina i Marcia trzymam kciuki za was i wasze bobasy ☺ będzie dobrze. No stres!!

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Dokładnie

Ja z maseł przerobiłam to chyba też prawie wszystkie oprócz zielonej herbaty bo mi zapach nie leży Teraz weszło dyniowe, wąchałaś może? Ja mam zapasy z wiosny jeszcze jak była prom 3 za 2 więc nie będę kupować ale jestem ciekawa jak pachnie

A mi przed chwilą teściowa zrobiła wjazd że okna mi będzie myć. No więc tłumaczę, że dziś nie, bo muszę się uporać z błaganem. Mam pieprznik jeszcze z wczoraj bo piekłam muffiny w ilości hurtowej na prośbę mamy i nie miałam już siły zmywać wczoraj. Poza tym zdjęłam pościel i robię pranie, powinnam uprasować poprzednie pranie, pojechać po zakupy i zrobić obiad a jestem tak zryta po tym siedzeniu w przychodni, że najchętniej bym się przespała.
Poza tym żeby umyć te okna to musiałabym najpierw zrobić do nich pełny dostęp (w sypialni to parapet stał się półką na różne rzeczy).
To niech Ci najpierw ogarnie całą resztę a okna na końcu umyje 😜 ja też dziś pościel piore, to dobry dzień na takie rzeczy.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 11:43   #496
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dolly, Torrence ja tego wieki nie jadłam. Zawsze tylko jogurt naturalny i tyle, a w zeszłym tygodniu jak mnie wzięło to musiałam iść do sklepu specjalnie, bo nic innego nie działało i koniecznie waniliowy
Tak, koniecznie waniliowy zgadzam się Raz kupiłam danio truskawkowy i brzoskwiniowy, jeden zjadłam a drugi się przeterminował. Po pierwsze miał być waniliowy a po drugie danio do serka z krówką się nie umywa.
Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ja też lubię TBS, ale jeszcze bardziej lubię Lush - znasz? Nie ma ich w Polsce, ale Ci to mają cuda na kiju Ale ceny jeszcze wyższe niż w Body Shop
O nie znam tej marki, popatrzę w necie w wolnej chwili.

Tak nam dobrze pod kocykiem i z laptopem a powinnam sprzątać
Stary 2017-10-18, 11:46   #497
Nicole`_
Zakorzenienie

Dla mnie przy serku z krówką to te chemiczne danio mogą się schować

Zresztą serek z krówką ma super skład, tylko te kupuje córce
Stary 2017-10-18, 11:51   #498
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Torrence, teraz będzie gadać, że ona chciała dobrze, a synowa taka wredna Rozumiem Cię! UWIELBIAM uszczęśliwianie mnie na siłę... takim osobom się wydaje, że wiedzą najlepiej czego chcesz
Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
To niech Ci najpierw ogarnie całą resztę a okna na końcu umyje 😜 ja też dziś pościel piore, to dobry dzień na takie rzeczy.
Pisząc te swoje smęty obawiałam się, że ktoś napisze, że jestem głupia i powinnam się cieszyć, że ktoś chce mi pomóc ale jednak (jak zwykle) zostałam zrozumiana
Jolinko patrz, tego nie zaproponowała! Nie zapytała, czy skoro mam dużo roboty to pomóc mi w czymś innym!

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Dla mnie przy serku z krówką to te chemiczne danio mogą się schować

Zresztą serek z krówką ma super skład, tylko te kupuje córce
Nicole a wiesz, że serek z krówką ma swój profil na fb? Już kiedyś wrzucałam:
https://www.facebook.com/Serek-z-kr%...0815694147630/
Stary 2017-10-18, 11:54   #499
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

Kciuki!!! Daje​ znać po wizycie
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 11:56   #500
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Łopatka już dawno wstawiona, pies już wyprowadzony, kurier od H&M z dziecięcymi ciuszkami przyszedł... muszę się wreszcie zabrać do urzędu na przerejestrowanie auta, co mnie stresuje bo muszę jechać tym autem Jest 10cm szersze

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 11:56   #501
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Moj ewidentny hit ciąży to ogórkowa 😁😁 a pomidorów w ogóle nie jadam brrr aż mam gesia skórkę

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:

Trzymamy kciuki!! Ale zazdroszczę ❤❤

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 12:01   #502
alleyezonme
Zakorzenienie

O tak, serek z krówką górą

Stary 2017-10-18, 12:04   #503
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Wchodzisz przed osobę która jeszcze na taśmę nic nie wyłożyła. Ja w zeszłej ciąży kilka razy skorzystałam, szczególnie w tesco. Tam są kolejki oznaczone dla ciężarówek. Jak ktoś sobie do tej kolejki stanie to musi się liczyć z tym, że może przyjść osoba uprzywilejowana. Oprócz złowieszczych spojrzeń nikt jeszcze nic mi nie powiedział Ale zawsze byłam z mężem, może się bali

20% jest w smyku teraz? The body shop bardzo lubię, ale teraz nawet się nie zbliżam, bo dziwnie reaguję na mocne zapachy... ale ogólnie uwielbiam tę markę. Ja z zakupami muszę już bardzo uważać, bo na koncie pustki się robią, a gdzie mi do 1wszego?

Wszystko się ułoży, dobrze, że pozytywnie myślisz. Pozytywne myślenie przyciąga dobre rzeczy - zobaczysz

Ja na wagę też nie wchodzę... boję się

Selina, przytulam Cię mocno wirtualnie, będzie dobrze, wiesz, że macie wszystkie kciuki świata

My paliliśmy, ale oboje rzuciliśmy, już dobrych kilka lat temu. Teraz obrzydza mnie zapach i wszystko, fuuuuuuuuuu!

W 1 ciąży też miałam cyrtrynową i w tej też taką sobie kupię. Laptop dobry pomysł

Kciuki! Daj znać po
Chyba ogólnie nie ma promo w smyku, to 20% było z okazji otwarcia nowej galerii we Wro

Cytat:
Dokładnie

Oczywiście ze wachalam, jeszcze zanim weszło do oferty- ma się te znajomości :P ale nie do końca mi leży, coś mi w nim nie pasuje. Wzielam próbkę żeby wypróbować na skórze w domu ale za to zel dyniowy mi się podoba i dziś zakupiłam kupiłam tez szampon zielona herbata bo go nie próbowałam jeszcze. Jestem fanka masła almond milk&honey- uwielbiam je bo ma super lekka konsystencję i mega się wchłania w porównaniu do innych maseł. A z żeli ubostwialam wycofany orzech brazylijski, mango i maline. W sumie miałam każdy i tylko kokosa zuzylam do mycia rąk bo zapach był za mocny
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 12:30   #504
nadalka
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy będziecie się zgłaszać do położnej środowiskowej ? Prosze, niech ktoś napisze , że to nie jest obowiązek.
Nie mam ochoty by kręcił mi się ktoś po domu. Poza tym położna nic nowego mi nie powiedziała, a przylazila i tylko zawracała tyłek ....

Stary 2017-10-18, 12:33   #505
Ilsa Lund
Zakorzenienie

To nie obowiązek ale ja zdecydowanie chce sie zglosic, moze nawet dzisiaj mi sie uda pojsc, zalezy jak pojdzie w urzedzie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 12:38   #506
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
To nie obowiązek ale ja zdecydowanie chce sie zglosic, moze nawet dzisiaj mi sie uda pojsc, zalezy jak pojdzie w urzedzie

U mnie niestety nic położna nie wniosła oprócz zajmowania czasu ....

Stary 2017-10-18, 12:45   #507
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Witajcie ! Wilanka gratulacje udanej wizyty

Dzisiaj 17. więc zaczynam 5. miesiąc

Ja tez ja tez

Ja moja polozna bym ozlocila wiec juz jestem zapisana i za tydzien 1 zajecia

Nadalka - moze poszukaj innej
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 12:47   #508
alleyezonme
Zakorzenienie

A gdzie do takiej położnej można się zapisać?
Ja nic nie wiem

Stary 2017-10-18, 12:49   #509
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
A gdzie do takiej położnej można się zapisać?
Ja nic nie wiem

Podpinam sie. Zielona jestem w tym temacie.

Musze jeszcze z moim porozmawiać jak sie zapatruje na szkole rodzenia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 12:51   #510
alleyezonme
Zakorzenienie

Ja już szkołę wybrałam, mąż oznajmił że będzie ze mną na wykłady chodził Ale zapisują dopiero po 21 tc więc czekam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości