|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
![]() Jak zapisywałas się kiedykolwiek do przychodni na nfz to na pewno składałas deklaracje do położnej. Idź do swojej przychodni i zapytaj czy masz tam deklaracje do położnej. Jeżeli tak to chyba od 21 tygodnia przysługują ci darmowe wizyty takiej położnej albo w domu albo w przychodni. No I po porodzie przychodzi do ciebie ta położna i sprawdza jak tam się macie z dzieckiem ja uważam że to bardzo pomocne przy pierwszym dziecku o ile położna to nie jakaś gburowata stara baba bez polotu
|
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przejdę i się i zapytam - dzięki |
|
|
|
|
#513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymieniła mi kilka (pierwsza pomoc, pielęgnacja itp.) na których ważne jest, żeby tatuś był
|
|
|
|
|
#514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masło z migdałowym mlekiem i miodem mam właśnie w użyciu, na zmianę z mohito I faktycznie poziom nawilżenia i konsystencja są super ale dla mnie zapach mógłby być delikatniejszy Podobne działanie miały masełka orzech brazylijski i kakao ale te już były cięższe I z kokosem zgadzam się, że ma za mocny zapach. Miałam cały zestaw kokosowy, żel zużyła mama a masło oddałam babci, miała wtedy spierzchniętą nogę po gipsie i była zachwycona działaniem tego masła bez względu na zapach ![]() Ja zazwyczaj kupuję zapachy owocowe ale na półtora roku temu dostałam zestaw brytyjska róża ![]() Dla mnie prawdziwym hitem jest peeling mango i cytryna. Oprócz tego, że cudownie złuszczają to jeszcze nawilżają tak, że nie trzeba się już smarować ![]() ... Dziewczyny moja dobra koleżanka jest położną środowiskową, jeśli będziecie miały jakieś pytania odnośnie tego, jak to działa, a nie znajdziecie tutaj odpowiedzi to piszcie do mnie na priv (wtedy mi to pytanie nie umknie) a ja zadzwonię do niej i wypytam
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-10-18 o 13:04 |
|
|
|
|
#515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po porodzie była u mnie ze trzy razy położna, ale to chyba z przychodni gdzie zapisałam dziecko. Sama nie wiem. |
|
|
|
|
#516 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wy o serku z krówka a mi mama przywiozła pączki, ojj bedzie gruba
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój chce na wszystko chodzić Bo tak samo jak ja jest zielony w temacie.
|
|
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas male miasto i na przychodnię z góry jest już narzucona kobieta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do peelingow to nigdy sobie nie wzięłam pełnego opakowania bo tak naprawdę to samo oferują peelingi za 20zl wiec szkoda mi kasy. Oczywiście brałam próbki :P chyba że nam dawali do testowania Cytat:
|
||
|
|
|
#520 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilsa do mnie też dojechała dziś paczka z H&M, oczywiście cała dla małej
Czekała na mnie jak wróciłam z przychodni, miałam taką małą nagrodę
|
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
Potwierdzonych dwóch chłopców wszystko ok. Waga 506 i 434 gram. Szkoda że zestawienia u nas nie ma bo bym porównała.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Jeszcze bieluch jako serek ma super skład i serek twój Wieluń w Lidlu u mnie jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla chłopaków, że tacy duzi jejku pół kilo jeden, to już kawał chłopa jest
|
|
|
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
Marcia
Do mnie położna nie przychodziła jak bylam w ciazy tylko jak mala sie urodzila. Ogarnęłam podlogi, nie wiem co na obiad zrobic. Pranie wstawiłam A z gorszych rzeczy to zdechł kotek, którego adoptowalismy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
Ale pogoda, wybrałam się na spacer po odbiór wyników moczu. Mam liczne fosforany ale czytałam że to nic groźnego, reszta w normie. Później zaszłam tak trochę z głupa do biblioteki publicznej (Nie miałam żadnych tytułów przygotowanych więc wzięłam co badz) m in. Healthy mama Anny Lewandowskiej. Zobaczymy co ta lady za madrosci powymyslala, widzę że są przepisy na zdrowe posiłki i zestawy treningowe. 😜
|
|
|
#525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, brawo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie jestem zwolenniczką kotów, ale szkoda każdego zwierzaczka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#528 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i super, że wszystko jest dobrze Cytat:
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
marcia, gratulacje
Już duże są te Twoje chłopaki Nie wiem zbytnio jak zrobić takie porównanie wagi bo jednak chodzimy w różnych terminach ![]() Wróciłam, mam nowe tablice rejestracyjne, dałam się namówić facetom pod urzędem na nowe rameczki i nitowanie Wzięli 50 zł razem z naklejką ale przynajmniej ja nie muszę się z tym męczyć Nie przyrypałam też na ślimaku w garażu więc wyprawa udana Jak wróciłam to przyszedł kurier Poczty Polskiej z jeszcze trzema ciuszkami z allegro. Mam już rozmiar 56 cały w domu ![]() Teraz powinnam się ogarnąć i iść do przychodni popytać o położną
|
|
|
|
#530 |
|
Wtajemniczenie
|
ScarlettO - nie martw się
Tez mam takie dni, że prawie nie czuje. Ogólnie to w pracy jak jestem to mała codziennie wariuje. A popoludniu i w weekendy prawie jej nie czuje. Może dlatego, że w pracy siedzę spokojnie na tylku i mam podobny scenariusz dnia a w weekendy bywa różnie Do tego mam łożysko na przedniej ścianie a to podobno też tłumi ruchy ![]() marcia, selina - trzymam kciuki! ![]() Lunak - juz w przyszły piątek otwarcie? Tez się chyba wybiore ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Oooo marcis doczytałam, że już po. Ale duzi chłopcy! Ekstra! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#531 |
|
Zadomowienie
|
Ale super!! Wow, podwójne szczęście. I takie już byczki... pół kg, o ja Cie kręcę 😀
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 500 gram , WOW
|
|
|
|
|
#533 |
|
Wtajemniczenie
|
Juana, tak tak. Oficjalnie ogłosili na Facebooku chyba dzis albo wczoraj, ze weekend 27-29.10 otwierają. Start w piątek o 10 i moc atrakcji i koncertów. Tez sie chce przejsc, ale jak juz tłum ciekawskich bedzie mniejszy.
Dochodzę do wniosku, ze mam wizytę u swojej gin w 21tc to wtedy jej zapytam jak z położną i bede cos decydować. Póki co wyczytałam, ze zajecia w szkole rodzenia z tego szpitala co pewnie bede rodzic sa we wtorki i czwartki od 17 (trwają nawet do 3,5 godziny :szok i kosztują 200 za parę. Musze dzis mojemu to zaprezentować i ewentualnie maila tam napisać z pytaniem o zapisyWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój ma 380 g
|
|
#536 |
|
Rozeznanie
|
Marcia, super, gratulacje!
duże chłopaki A ja dostałam wolne jutro i w piątek |
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
zazdro, że możecie używać teraz pachnących kosmetyków...
ja ratuję się żelem do higieny intymnej do mycia całego ciała, do smarowania czyste masło shea i olejek ze słodkich migdałów przez pierwsze dwa m-ce używałam olejek ma rozstępy musteli, a teraz nie mogę znieść jego zapachu, tak samo odrzuca mnie od serii Hipp dla przyszłych mam i balsamu z rossmanna, a i ulubione smarowidła poszły w kąt ![]() mam nadzieję, że natura mnie oszczędzi w najbliższych miesiącach |
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście żartuję i zazdroszczę Ja planuję w przyszłym tygodniu urlop tygodniowy zacząć ale moja szefowa nic jeszcze nie wie na ten temat Chciałam dzisiaj pogadać a jej nie ma ...
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadna mnie nie poprawiła, że dziś 18. Nie udało mi się zagiąć czasoprzestrzeni Wczoraj zaczęłam 5. Miesiąc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz zgłaszać malucha do przychodni to wtedy przylezie położna. U mnie była 1 raz, a później zaprosiła mnie do przychodni na jeszcze dwie wizyty. Teraz będzie podobnie pewnie, mi to pasuje, bo mi zmierzą i zważą w przychodni maluszka Ale przed porodem to coś Ty, mowy nie ma ![]() Cytat:
![]() Genialny pomysł na obiad, dzięki! Też sobie zrobię, zaraz wyskoczę po ogórka i jogurt naturalny i zrobię mizerię ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Ale zapisują dopiero po 21 tc więc czekam 
Wymieniła mi kilka (pierwsza pomoc, pielęgnacja itp.) na których ważne jest, żeby tatuś był
kupiłam tez szampon zielona herbata bo go nie próbowałam jeszcze. Jestem fanka masła almond milk&honey- uwielbiam je bo ma super lekka konsystencję i mega się wchłania w porównaniu do innych maseł. A z żeli ubostwialam wycofany orzech brazylijski, mango i maline. W sumie miałam każdy i tylko kokosa zuzylam do mycia rąk bo zapach był za mocny 

dla chłopaków, że tacy duzi 

13.03.2008