|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Ojej, jak się rozpisałyście
. Przeczytałam wszystko i chciałabym Wam przedstawić moje stanowisko w tej sprawie ![]() Iza_wiosenna no co ty, przestań! Jakie wyrzuty sumienia? Wiesz, ja za waszą (a właściwie głównie twoją naradą) staram się przejść na porządne U, bez patrzenia na białko w każdym posiłku. Po prostu z większym luzem. Wczoraj o godzinie 23 zjadłam ciasto i staram sie tym nie przejmować. Mnie np. wizaż pomógł, bo znalazłam tam takie osoby jak Ty, które pokazały mi, że można jeść dla przyjemności i nie roztyć się jednocześnie nie wiadomo jak. Wiosenko, pamiętaj, że jesteś nie zwykła i niezależnie od tego czy odejdziesz stąd czy nie pozostanę tobie dłużna, tak jak i reszcie dziewczyn z KZ i nie tylko. ![]() Tamonita wiesz, ja twój post odebrałam trochę jako takie przechwalanie się, że ty już wyszłaś a my jeszcze nie. Jeśli nie miałaś tego na myśli, to ok. rozumiem, ale przytoczę teraz twoją własną wypowiedź, na dowód, że ED jeszcze nie jest do końca za tobą. Cytat:
![]() Funky ja też wyrzuciłam spodnie z czasów ED. Właściwie to zrobiła to moja mama, bo napewno bym się w nie nie zmieścila (spodnie z działu dziecięcego na 1,34 wzrostu Wiecie dziewczyny, ja się chyba trochę zdystansowałam. Jem około 2,000 kcal. To na co mam ochotę, bez białka w każdym posiłku i w ogóle Mam nadzieję, że nie dopadnie mnie żadne załamanie nerwowe i znowu nie zacznę obcinać. |
|
|
|
|
#2762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jesteś szczupła?! To jaka jesteś? Gruba? Przy takiej wadze? S(k), z tego co wiem, chciałaś przytyć do 54 kg. Wcześniej ustaliłaś sobie, że wtedy będziesz wyglądać dobrze, będziesz zadowolona. Przytyłaś niespełna kilogram więcej (w granicach wahania!) i nagle wyglądasz tak tragicznie? Wybacz, ale nie wierzę. To JEST zachwiany obraz siebie. Wreszcie ważysz tyle, ile powinnaś i wyglądasz jak normalna nastolatka. Redukcja jest wykluczona. Cytat:
Powiedz mi, z czego ona ma się odchudzać? Cytat:
Superchic(k) - żadnej redukcji! Proszę...
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nawet zjem węgle na noc i połączę je z tłuszczami, już tyle barier wewnętrznych pokonałam że czuje się z tym o niebo lepiej A jeśli chodzi o spodnie to chyba najwyższy czas na zakupy, do tej pory nic nie kupowałam bo wiedizłam że przytyję ale już chyba wystarczy i mogę za czymś sie rozglądnąć i nie z działu dziecięcego ![]() S(K) Kochana, uważam że dziewczyny mają rację, redukcja była by najgorszym wyjściem, wagę masz idealną, odpowiednią do Swojego wzrostu i wieku,nie katuj się odchudzaniem i odmawianiem Sobie, wiesz że byłby to dla Ciebie duży krok do tyłu. myślę ze teraz jest ci cięzko przez sytuację w domu to ona w dużej częsci powoduje że skupiasz sie na wyglądzie i nie akceptujesz go , wszystko wymyka sie z pod kontroli a Ty jej potrzebujesz i dlatego chcesz coś zmienić, S(K) wierzę że nie popełnisz tego błędu.
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Przykro kiedy się czyta, że ktoś o podobnej wadze i wyższy pisze o tym, że wygląda tragicznie i musi schudnąć kiedy dla innego to szczyt marzeń...to BMI nie od parady wymyśleli - tak na zdrowy chłopski rozum - jak jest się na krok od niedowagi to chyba niemożliwe żeby być grubym.
Tylko takie spostrzeżenie tej co przykro, że uważacie podobne kombinacje wagi i wzrostu za porażkę - to jak by powiedzieć tym, którzy są na tym podobnie z danymi, że takie kombinacje to warte niewychodzenia z domu, bo wstyd . Rozumiem, że postrzegacie siebie inaczej, że gdzieś w głębi siedzi takie małe marzenie bycia eterycznym kościstym...ale żeby normalność osądzać z tragedii ...No nic, koniec marnych wywodów i tak bez sensu. 4.dzień bez kompulsu, nawet choć była wczorej miska lodów i o północy dwa kawałki jabłecznika to nie pociągnęło to za sobą lawiny dalszego jedzenia. I nareszcie się normuje trawienie szargane nawałami nieprzyzwoitych ilości jedzenia i kombinacji. Chyba dobrze .
|
|
|
|
#2765 |
|
Wtajemniczenie
|
Ludowa, pamiętam jakie rzeczy wypisywałam, ale dzięki Wam po części zgłosiłam się do psychologa
Też powiedziała, ze zrobiłam duże postępy
|
|
|
|
#2766 |
|
Gość
|
Ja też doszłam do pewnych zmian. Już nie widzę siebie w zaburzonym widoku (50 kg dla mojego wzrostu to sporo za mało). A czekam do wyjazdów na Wa-wę, bo muszę załatwić sobie od doktor leki na łaknienie (citroseptin podobnoż nie jest aż taki rewelacyny). Te 13 -14 kg, nie zależnie gdzie pójdzie (a najchętniej bym je widziała w biuście i w biodrach) będzie mile widziane. Ono się rozłoży proporcjonalnie - jestem wysoka - 176 cm wzrostu. Jezu dziś meczu w TV nie mogę zobaczyć (Polska - Niemcy, a ja nie patriota i Niemcom kibicuję). Wiem, że mnie zamordujecie, ale tak to już jest - jestem germanofilką - wszystko co niemieckie jest the best. Ale przestałam się porównywać do Doris (kolejny plus), same też widzicie jak dobrze u mnie się dzieje. Siedziałam w tym - żeby nie skłamać - niecałe 2 lata (gdzieś w sierpniu mnie tak naszło) i udało mi się - wychodzę. S(k) dziewczyny mają rację - nie odchudzaj się jeszcze bardziej.
Pozdrawiam w dobrym humorze i nastroju P.S. ten wątek mi bardzo pomógł, wreszcie przestałam się oszukiwać i umiem wyjść z choroby. |
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Mi również.
Przestane sie chwilowo udzielac w tym watku.z Zauwazyłam ze zle to działa na mnie i na moje emocje. Chodze zła, wsciekła sama nie wiem dlaczego (chociaz moze wiem, jestes głupia beznadziejna i gruba,).dam sobie narazie spokój.
|
#2768 |
|
Rozeznanie
|
Ale się porobiło
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
No bardzo, bardzo smutno jest w tym wątku
Pamiętam jak tu było kiedyś. Wszyscy się nawzajem wspierali, doradzali. Teraz mam wrażenie, że każdy tylko kogoś krytykuje i na niego naskakuje. Wszyscy się o coś licytują, a dobre wieści przychodzą naprawdę rzadko ![]() Gdzie się podziały te czasy, gdy Wiosenka pisała, że najadła się orzeszków 'na zdrowie', albo gdy Funky pisała, że coraz bardziej się sobie podoba? Mam nadzieję, że ten wątek niedługo odżyje i znowu stanie sie miłym miejscem pogawędek, a nie czarną owcą dietetyki. Funky a tak właściwie co u Ciebie? Jak z jedzeniem i wszystkim? Mam wrażenie, że ty wszystko masz tak bardzo pod kontrolą i w ogóle. Przeglądałam dziś wątek o przełamywaniu barier i znalazłam twój post z marca. Czy udało się któreś z tych barier przełamać? Mam nadzieję, że tak
|
|
|
|
#2770 |
|
Raczkowanie
|
Ło matko ale się rozpisałyście,sześć stron zaległości mam
![]() U mnie wszystko ok, bez zmian Buziaki dla wszystkich Idę poczytać co u Was
|
|
#2771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz, czasem tak jest, że wychodzi mniej, to źle, że się ograniczałaś, ale przemyśl to - wyciągnij wnioski i nie rób tak więcej. Będzie dobrze !
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u Ciebie Słoneczko co słychać??
|
|
#2775 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak już pisałam. Jest nieźle. Nie idealnie, ale dobrze. Przez ostatnie 4 dni jadłam 1800-2000 kcal.
I tak na luzie było. Dzisiaj w ramach deseru po obiedzie wpadło 100 gram orzeszków w polewie jogurtowej, tak po prostu bo się nie najadłam :rolleyeS:, a kiedyś bym nie pomyślała nawet, że można coś takiego zrobić. Jestem w sumie szczęśliwa. Oczywiście zdarzają mi się momenty załamania, albo wczoraj np. stanęłam wieczorem przed lustrem i prawie się popłakałam, bo wystają mi żebra, a potem jest taki wielki brzuch, który jest bardziej wypukły niż moje znikome zaczątki biustu. Potem nogi, a właściwie uda, które jak stanę to mi się wydawało, że po wewnętrznej stronie mają taką galaretę. Jednak stwierdziłam, że świruję i zamiast się dołować to ubrałam się w piżamkę i spać poszłam
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ciesze sie że jest lepiej
|
|
#2777 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Agatko odhibernowałam się po nockach spędzonych w pracy i jestem
![]() Widzę że atmosferka gęsta jak w dzisiejszej mojej pomidorówce ![]() Hej dziewczyny postarajmy się aby znów zrobiła się fajna rodzinna atmosferka ![]() Przestańmy podawać swoje wymiary bo niektórym dziewczynom jest przykro gdy nie są na granicy niedowagi,tylko mają NORMALNĄ wagę,orzeszku ![]() Ja dzisiaj z jedzeniem nawet ok,wrzucam na luz czego i Wam życzę ![]() Pozdrawiam wszystkie laseczki
|
|
#2778 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm wychodzi na to, że nie taki świr zły na jakiego wygląda
.A tak właśnie mnie naszło na refleksję i się zastanawiam ile jeszcze, każda z nas będzie tu wchodzić? Czy za dwa lata dalej będziemy wszystkie razem gadać na KZ czy innych wątkach na wizażu? Z jednej strony, pewnie kiedyś wszystkie się rozłamiemy i każda pójdzie w swoją stronę, a z drugiej to jednak przykro mi jak o tym myślę, bo wbrew pozorom wizaż bardzo dużo mi dał Dobra kończę jeszcze bardziej zasmucać ten wątek... proponuję coś miłego dla rozweselenia... ... Don't Worry Be Happy ! ![]()
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiosenka smutna, inne dziewczyny też podminowane, ehhh trzeba zadbac o ten wątek!!!
|
|
#2780 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2781 |
|
Gość
|
W wakacje będę tylko dobre newsy przynosić - przysięgam
|
|
|
|
#2782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą to ta świetnie pasuje ."Zerknij w krzywe zwierciadło I zauważ w sobie to, czego najwcześniej zauważyć nie chcesz Niby drobiazg, a jednak... (K. Siesicka)" |
|
|
|
|
#2783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. U mnie nie był to czas, pomógł mi bardzo wyjazd nad morze. Chwilowe oderwanie się od rzeczywistości. Długie rozmyślania na plaży.. doszłam do wniosku, że nie warto marnować życia na braku samoakceptacji i męczarniach. Stwierdziłam, że skoro inni potrafią to ja też, uwierzyłam w to, że wyglądam dobrze i żadne redukcje nie są mi potrzebne. Potem jakoś samo poszło..Powodzenia. Jakbyś chciała to pisz na PW.
|
|
#2784 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatko co do Twojego pytania na NCJ odnośnie czy każdy może zrobić szpagat. Zależy który jeśli o szpagat francuski, to właściwie każdy może go zrobić, nie ma tutaj ograniczeń. Zaś wykonanie szpagatu tureckiego zależne jest od budowy bioder i predyspozycji do rozciągania.
Pamiętaj żeby nie robić nic na siłę i pamiętać o oddechu. Ja szpagat francuski potrafię, do tureckiego jeszcze troszkę mi brakuje, ale myślę, że to kwestia kilku tygodni ![]() Powodzenia.
|
#2785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może teraz znajdę motywacje. Dziś porozciągam się przy meczu Moje rozciąganie trwa ok. 25 min. więc to stanowczo za malutko. Poczytam wątek o szpagacie, może ściągnę jakieś filmik z Aresa, kto wie może starczy mi zapału ![]()
|
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie dziewczyny. Nie potrafię już obiektywnie ocenić czy jem dużo czy nie. Chcę więc napisać co zjadłam na obiad i po. i prosiłabym, żebyście oceniły szczerze jak to ze mną jest..
tak więc: obiad - paczka warzyw na patelnie, jajko sadzone później - dwie garście orzeszków ziemnych, serek homo 125g z kilkoma łyżkami (ze 4?) musli. jakiś czas potem - dwie duże porcje lodów carte dor (miseczka 9cm szeroka i 6,5 cm wysoka) i jogobella z kilkoma łyżkami musli.
|
#2788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Raczkowanie
|
Pokłóciłam sie mocno z rodzicami...
brat mnie wyzywa oni nic nie robią.... eehh... chce im znowu zrobić na złość i schudnąć... szpital wcale mnie nie przeraża
|
|
#2790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastanów się nad tym co piszesz. Cytat:
Przy meczu? Oglądaj uważnie mecz, jeszcze coś przegapisz ! Zobacz dzisiaj ile Ci brakuje , żebyś wiedziała na czym stoisz.
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

. Przeczytałam wszystko i chciałabym Wam przedstawić moje stanowisko w tej sprawie 

to ona w dużej częsci powoduje że skupiasz sie na wyglądzie i nie akceptujesz go , wszystko wymyka sie z pod kontroli a Ty jej potrzebujesz i dlatego chcesz coś zmienić, S(K) wierzę że nie popełnisz tego błędu.

.
Moje rozciąganie trwa ok. 25 min. więc to stanowczo za malutko. Poczytam wątek o szpagacie, może ściągnę jakieś filmik z Aresa, kto wie może starczy mi zapału