|
|
#1021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1022 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale zapewne wie to sama z siebie
Lekarka do której chodzę prywatnie też ma zmienne nastroje i też na początku miałam wrażenie, że nie mówi mi wszystkiego. Ta od tych szczegółowych usg na połówkowym była wspaniała, rzetelna i uśmiechnięta ale na prenatalnych nie było takiej miłej atmosfery. Wyjątkiem jest ten na nfz - on ma ZAWSZE zły humor
|
|
#1023 |
|
Rozeznanie
|
Lelowa, dobrze że niedługo idziesz prywatnie, rozwiejesz wszystkie swoje wątpliwości. Pewnie nie każda ma też taką możliwość. Ja chodziłam do lekarza w medicover i niestety każda wizyta u niego była taka nieczuła i odklepana... Zero empatii. Wydaje się że to część pracy ginekologa prowadzącego ciążę, żeby dbał o kobietę jako przyszłą matkę, o jej komfort, o pozytywne nastawienie.
Z drugiej strony lekarze to też ludzie, mają swoje gorsze dni. Ja niestety nie należę do tych, którzy potrafią się upomnieć, dopytać, przycisnąć lekarza i uzyskać informacje w takiej sytuacji kiedy mnie zlewa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Asiula bo to nie bylo polowkowe, nic nie mierzyla bo na tym sprzecie to mogla by sobie co najwyzej ekran zmierzyc. Ale masz racje cos powinnam dostac, zawsze dawala zdjecia, na nastepnej wizycie poprosze zeby pokazala. Na polowkowe kazala mi isc prywatnie i mam w nastepny piatek.
|
|
|
|
#1025 |
|
Wtajemniczenie
|
I to nawet nie tylko dzisiejszy dzień bo już wczoraj Lelowa mówiła, że się martwi...
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje wam jeszcze raz, jestem spokojniejsza. Trzeba sie z tym przespac.
|
|
|
|
#1027 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Lecę spać bo jutro studia. Spokojnej nocy dziewczynki, troski proszę zostwić za drzwiami sypialni
|
|
|
#1028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) https://www.olx.pl/oferta/bujaczek-C...tml#eaae4739b4 jutro z rana przedzwonię do kobiety czy aktualne 2) https://www.mamagama.pl/la-millou-po...nds-17212.html jakie słodkie i można prać w pralce ![]() Cytat:
na pewno mogło Cię zestresować że sobie obróciła ten ekran i nic nie tłumaczyła :/ Następnym razem może będzie na tym lepszym sprzęcie Zdrówka dla brzuszka
|
||
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na ostatnim usg dostałam jedno zdjecie- siusiaka. Niby nic ale dla mnie to było ważne bo w sumie też celem tej wizyty było potwierdzenie płci. Innych zdjęć nie dostałam bo nie było takich które ładnie by przedstawiały dzidzie. Ale coś jednak mam. Lekarka wydaje się być rozkojarzona, jakby jej myśli były gdzieś indziej. Szkoda ze odbija się to na pacjentkach. Głowa do góry, grunt ze wszystko jest dobrze a teraz do spania
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!!! Po bezsennej nocy witam się w 20 tc
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
![]() jeeeejku, sto lat mnie tutaj nie było ![]() miałam mały zajazd organizacyjny: życie + praca. W pracy strasznie ciężko, krótkie deadliny, wszyscy chcą wszystko na już. Wracałam do domu i ostatnią rzeczą, na którą miałam ochotę było siadanie na komputer ![]() Mąż ma też zajazd w pracy, więc nie czułam potrzeby wracania do domu za wcześnie. W związku z tym wzięłam się za porządkowanie wszystkiego co mnie otacza: jednego dnia spędziłam popołudnie na szukanie większych staników (wreszcie Ale powiem Wam, że oderwanie od tej wirtualnej rzeczywistości czasami jest naprawdę ok ![]() Z maluszkiem najprawdopodobniej jest wszystko ok - w zeszłą sobotę poczułam pierwsze kopniaki I od tamtej pory zdarzają się regularnie, najczęściej w tej samej ilości (3 ) po śniadaniu i też często po innych "większych" posiłkach zdarza mi się też, że młody kopie mnie lekko w ciągu dnia w pracy jak się np. lekko zdenerwuję albo bez powodu - wtedy mam znak, że czas coś zjeść Albo np. teraz, kiedy trzymam komputer na zgięciu "kolana/brzuch" - już mu nie pasuje i muszę zmienić pozycję ![]() Mąż oczywiście kopniaków nie czuje. W momencie jak on przykłada rękę młody momentalnie przestaje. Ale czytałam, że to całkiem normalne ![]() Ogólnie czuję się świetnie, a brzuch rośnie ![]() Dzisiaj 19+6, w poniedziałek idę zrobić krew + mocz, a w czwartek połówkowe Jak to zleciło... ![]() miłego dnia wszystkim poczytam trochę zaległości i lecę ogarnąć bałagan
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
|
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilsa ja kupowałam taki bujaczek siostrzenicy i chrzesniakowi. bardzo go lubili. Teraz drugi chrzesniak odziedziczył go po siostrze. Jest bardzo fajny
![]() kasia fajnie ze jesteś z nami. zastanawialysmy się co u Ciebie I ekstra, że mały taki aktywny ![]() Mamusie lecę się ogarnąć i jedziemy do moich rodziców, siostry i dzieciaków. To będzie fajny dzień. Miłego! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
wszyscy już zdążyli się nacieszyć, ale ja przypomnę... A co! O dobrych rzeczach trzeba mówić
![]() Briliant przecudowna wiadomość ![]() Juana gratulacje udanych badań Czyżby szykowała nam się nowa nowa gwiazda modelingu? ![]() Czarodziejka Tobie też gratulacje udanej wizyty ![]() Lelowa nie nakręcaj się niepotrzebnie... Szkoda, że nie spytałaś sama czy wszystko ok, albo, że nie zabrałaś chłopa ze sobą, żeby trochę popodnosił głos. Ja miałam podobne odczucia po prenatalnych - babka tylko badała i nic się nie odzywała. Wkońcu sama zaczęłam wypytywać czy wszystko ok, bo się denerwowałam. A ona stwierdziła, że tak, tylko musi wszystko dokładnie pomierzyć. Nie nakręcaj się, masz za tydzień wizytę i z pewnością jest wszystko ok Odnośnie małego brzucha księżnej. Ja (nieskromnie mówiąc ostatnio dostaję coraz częściej komplementy, że pięknie wyglądam w ciąży Że mam malutki brzuszek, ale zgrabny i że gdyby ktoś nie wiedział to by się nie domyślił na pierwszy rzut oka, że w ciąży jestem I jedna ciotka też powiedziała, że chyba będzie chłopak, bo aż promienieję. No oby... ![]() Ale mąż ostatnio wyskoczył do mnie z pretensjami, że ubieram się tak do pracy, że nie widać że jestem w ciąży (a to była w tym dniu zwykła bluzka + spódnica chyba...). Zazdrośnik mały No a z wózkiem mamy ustalone, że kupują moi rodzice. Sami zaproponowali. Najśmieszniejsza sytuacja jest taka, że oni już zaczęli je oglądać stacjonarnie, a my z mężem nawet w internecie nie przeglądaliśmy No i z jednego sklepu wzięli katalog, ale w nim nie było cen. Pani zapisała im tylko cenę jednego wózka, bo strasznie im się spodobał. Dostałam potem od mamy ten katalog. Zaczęliśmy oglądać z mężem i co? Podoba nam się dokładnie ten sam wózek Nawet ten sam kolor To chyba znak, że on jest tym wybrańcem ![]() Dobra laski, lecę naskrobać jeszcze coś w klubie i lecę sprzątać ![]() miłego dnia
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Dupa. Miałam pocytowane i mi się skasowało
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też ;( zaraz się wkurzę
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Tyle napisałam i mnie wywaliło z aplikacji.... Gratuluję udanych wizyt. ![]() Co do książek to będę zamawiać serię "Poczytaj mi mamo" niektóre historie pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Wczoraj byłam na zakupach. Wreszcie kupiłam sobie buty do sukienki, bo mi już przykro było, że nie mogę chodzić w sukienkach. Obkupiłam malutką, zaraz po powrocie uzupełniłam listę, żeby później znów nie liczyć od nowa. Będę robić dzisiaj zdjęcia ![]() Obkupiłam dzieci przyjaciółki bo w końcu się spotkamy w poniedziałek Później od 17 do 24 oglądaliśmy serial. tak się wciągnęłam, że stwierdziłam, że jak nie obejrzę sezonu do końca to nie zasnę... To skrót tego co pisałam, bo już nie mam siły wszyskiego cytować itd ;( ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#1037 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Miło Kasiu że wróciłaś do nas. Pracusiu Ty. 😜 i cieszę się że wszystko u was dobrze. Bo ost już martwilysmy się tu wspólnie o Ciebie, tak długo się nie odzywałaś!! Miłej soboty nam wszystkim 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do badania to rozumiem Twoje rozczarowanie, lekarz na tak waznym badaniu powinien sie do niego przylozyc napewno jakby bylo cos nie w porzadku to by Ci powiedzial! No i dobrze ze niedlugo masz polowkowe
|
|||
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Poukładałam sklepami
![]() H&M IMG_20171021_095321.jpg C&A IMG_20171021_095401.jpg 5-10-15 - zakochałam się w napisach plus te "antypoślizgi" na szarych skarpetkach IMG_20171021_095418.jpg ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#1040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jaki wozek wybraliscie? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne zakupy ta pizamka zielona z liskiem byla sprzedawana w dwupaku czy pojedynczo? Bo nie moge na stronie jej znalezc a tak mi sie spodobala |
|
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Selina ale super zakupy
![]() Ja jadę zaraz kupić większy biustonosz może zajde też do smyka bo to w pobliżu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba się poryczę
|
|
|
#1046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() Spytalam czy wszystko ok, powiedziala krotkie tak i tyle. No nic nie bede juz do tego wracac, czekam na piatek wszystko sie wyjasni. Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-10-21 o 10:26 |
|||
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() a wózek wybraliśmy wstępie ten: http://bebetto.eu/uploads/products/p...1_11_image.jpg albo http://bebetto.eu/uploads/Gif/Bebett...z_logo_500.gif Mi się bardziej podoba ten drugi (z zielonym), ale ten pierwszy ma odkryty koszyk na dole i doszliśmy do wniosku, że chyba będzie wygodniej z odkrytym koszykiem. No i jest śmiesznie niska cena, bo niecałe 1400 zł + do każdego wózka można dokupić nosidełko wtedy za 199 zł. Myśleliśmy gdzie kupimy wózek, ale zdecydowaliśmy na sklep stacjonarny. U nas w mieścinie jest sklep, który stoi autentycznie z 30 lat. Sprzedaje tam od zawsze ten sam zespół, a ceny nie są z kosmicznie narzucona marżą. Personel mega zna się na rzeczy - mama mi opowiadała, że jak poszli oglądać te wózki to gość im chyba z pół godziny opowiadał o nich mówi, że powiedział o każdej nadobniejszej śrubce. Jakby o samochodzie opowiadał No i zapewniał, że u niego są dobrej jakości produkty, że on osobiście sprawdza każdą rzecz, która przychodzi na sklep, bo nie chce mu się później bawić w zwroty i reklamacje. I w to jestem w stanie uwierzyć, bo ten sklep stoi tam od kiedy pamiętam i ma świetną opinię. Zawsze jak potrzebowałam coś kupić dla jakiegoś dzieciaczka to szłam właśnie tam. W skrócie: Świetna jakość za przystępną cenę.No i wybierzemy tam wózek. W razie jakiś reklamacji czy części mam sklep na miejscu i nie muszę się bawić w wysyłki/odsyłki itd ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
bardzo podoba mi się ten szary śpiworek. Pamiętasz może cenę?Ja się wstrzymuję z zakupami. Ostatnią rzecz kupiłam chyba z 2 miesiące temu... Przestraszyłam się tą zmianą płci jak będę miała potwierdzenie na połówce że to facet to się zacznie ![]() No i teściowe nie szaleją, a myślałam że będzie inaczej. Obstawiamy z mężem, ze też czekają na potwierdzenie płci, bo ja zawsze wszystkim wokoło mówię, że to PRAWDOPODOBNIE chłopak
|
|
|
#1048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba sie wybiore w poniedzialek przed wizyta u lek Cytat:
my tez chcemy ta firme ale inny model. Ja wlasnie mysle ze kosz zamykany bedzie dla nas lepszy, w razie deszczu, śniegu czy chlapy nie pobrudzi sie nic w środku, no i ja nie lubie miec nic na widoku no i tez wlasnie jak bylismy ogladac to sprzedawca fajnie nam te wozki opisal i przedstawil i wydaja sie miec dobra jakosc i fajna cene
|
||
|
|
|
#1049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jako, że trochę tego było, to nie do końca pamiętam co ile. ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
||
|
|
|
#1050 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki
Lelowa - szkoda ze taka wizyta Cie spotkala ![]() Nie ogarniam ostatnio przez Wasze tempo :p ja mam weekend wyjazdowy wiec moge sie nie odzywac. Poki co siedze z kotkiem u weta i juz mam dosc :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

na pewno mogło Cię zestresować że sobie obróciła ten ekran i nic nie tłumaczyła :/ Następnym razem może będzie na tym lepszym sprzęcie
Zdrówka dla brzuszka
13.03.2008
Że mam malutki brzuszek, ale zgrabny i że gdyby ktoś nie wiedział to by się nie domyślił na pierwszy rzut oka, że w ciąży jestem

napewno jakby bylo cos nie w porzadku to by Ci powiedzial! No i dobrze ze niedlugo masz polowkowe 
bardzo podoba mi się ten szary śpiworek. Pamiętasz może cenę?