Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-25, 14:30   #1861
Lunak
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Macassie płaciłam 160 zł. Taki kupiłam tylko stacjonarnie: http://allegro.pl/adapter-do-pasow-d...5-4883e809754d

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 14:31   #1862
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Teraz spotkałam na klatce sąsiadke która lada dzień rodzi i mówię jej ze chyba mamy pecha bo winda nie działa (mieszkamy na trzecim pietrze) i trzeba dymac schodami. A ona do mnie ze jeszcze postoi bo może winda jednak zjedzie. Ja poszłam a ona chyba dotarła do mieszkania chyba z 10 minut po mnie bo biedna musiała z tym brzuchem się wtoczyc. Mnie to trochę przeraza ze ten brzuch na koniec mocno utrudnia życie. Ja np juz teraz mam problem żeby dojrzeć swoje miejsca intymne żeby je wydepilowac a co dopiero przed porodem :P
Mnie najbardziej póki co wkurza to, że jak siedzę (zgarbiona), to cycki mi tak na brzuch opadają i to jest takie beznadziejne uczucie

A tak z ciekawości - jakie łóżeczko planujecie kupić ? Bo tam w ikei to chyba takie standardowe są

Mi się podobają takie które szczebelki mają w kolorze drewna a reszta jest biała Ciekawe czy z naszego łóżeczka da się takie coś zrobić

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 14:40   #1863
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Kurczę, założyłam na spacer z psem testowo kurtkę, którą zamierzałam nosić zimą i chyba nic z tego nie będzie Myślałam że ma dużo więcej miejsca na brzuszek. Jeszcze muszę sprawdzić płaszcz a potem możliwe że jednak kupię coś
Ja mam płaszcz który nie ma guzików, jest zawiazywany tylko i ledwo mnie już "owija". Musze niedługo wyciągnąć ponczo i zobaczyć jak teraz się układa.

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej póki co wkurza to, że jak siedzę (zgarbiona), to cycki mi tak na brzuch opadają i to jest takie beznadziejne uczucie

A tak z ciekawości - jakie łóżeczko planujecie kupić ? Bo tam w ikei to chyba takie standardowe są

Mi się podobają takie które szczebelki mają w kolorze drewna a reszta jest biała Ciekawe czy z naszego łóżeczka da się takie coś zrobić
Ja dzisiaj rano stanęłam przed lustrem i pomyślałam sobie ze mi coś cycki opadły ale może faktycznie byłam zgarbiona i taki był efekt

Łóżeczko było standardowe białe z szufladami dokupowanymi osobno (na ekspozycji stało białe łóżeczko z różowymi szufladami) ale cena była wysoka bo chyba 799zl na komplet. Nie wiem co mi w nim nie pasowało, może ten róż. Albo to ze było takie brudne, zmacane i nie zachęcalo do zakupu. I miało też tylko dwa poziomy montowania dna a z tego co widziałam to można znaleźć trzypoziomowe
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 15:11   #1864
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Tak wydają terminowe i jeśli nosisz np okulary to w decyzji wydania nowego prawa jazdy masz jakiś tam kod, który określa, że nosisz okulary wcześniej tego nie było (najlepsze jest to, że robią to na podstawie zdjęcia, na którym masz okulary ). Do któregoś roku i tak wszyscy muszą wymienić. A po ślubie to chyba się ma miesiąc czasu na zmianę dokumentów (chyba, że nazwiska nie zmieniałaś, to wtedy wg mnie nie ma co kasy wydawać, bo nic nie zmienią). Ja zmieniałam po ślubie, a teraz jeszcze raz, bo się przemeldowałam dopiero.
Ja robiłam prawo jazdy ponad 9 lat temu i już wtedy miałam kod na okulary w dokumencie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 15:14   #1865
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:

Łóżeczko było standardowe białe z szufladami dokupowanymi osobno (na ekspozycji stało białe łóżeczko z różowymi szufladami) ale cena była wysoka bo chyba 799zl na komplet. Nie wiem co mi w nim nie pasowało, może ten róż. Albo to ze było takie brudne, zmacane i nie zachęcalo do zakupu. I miało też tylko dwa poziomy montowania dna a z tego co widziałam to można znaleźć trzypoziomowe
Do mnie jakoś łóżeczka z ikei nie przemawiają. Lubię ich inne meble i rozwiązania na przechowywania, ale jakoś dziecięce rzeczy to nieee.
Dla mnie łóżeczko koniecznie musi mieć 3 poziomy i wyjmowane szczebelki. Jak ma całą ściankę ściąganą to dodatkowy plus, ale nie jest to konieczne.

Byłam zrobić te zdjęcia i facet kazał zdjąć okulary, bo podobno oprawki za szerokie a ja w nich mam każde inne zdjęcie do dokumentów robione, bo chyba z 5 lat już nie zmieniałam oprawek
Zdjęć nie odebrałam. Facetowi zawiesiła się maszyna ale za to mam serek z krówką i będę próbować na podwieczorek
Stary 2017-10-25, 15:21   #1866
asiula1306
Zakorzenienie

No właśnie to z ikei wydaje mi się takie mało... dziecięce, za mało przystosowane. Zresztą w ogóle obecna kolekcja mnie nie porwała.

W ogóle jakie mi się straszne rzeczy śniło. Oglądałam wczoraj Ozark i pewnie dlatego- śniło mi się ze byłam z kilkoma osobami gdzieś w jakimś domu czy magazynie i ktoś nas gonił. A ja miałam jakaś strzelbe i postrzelilam jednego z tych gangsterów najpierw w dłoń a potem w klatkę piersiową :/ ostatecznie uratowałam wszystkich tymi dwoma strzalami ale nie powiem żebym była z tego dumna. A potem śniło mi się ze byłam w jakimś starym ośrodku wypoczynkowym i musieliśmy sprzątać pokoje. W biurku w jednym z nich znalazłam jakieś stare portrety i nuty i strasznie szorowalam szuflady. Byłam kosmicznie zmęczona i powiedziałam ze ja juz musze wracać bo nie daje rady. I wyszłam z tego ośrodka i zaczęłam iść przed siebie bo nie wiedziałam gdzie jestem a na dodatek lał deszcz... jakieś mroczne te sny miałam
Stary 2017-10-25, 15:23   #1867
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Mi też coś w łóżeczkach z IKEA nie pasuje, tam napewno nie kupimy za to ten lateksowy materac był w promocji z 249 zł na 199 zł i było napisane że końcówka serii? Ale kupimy jakiś inny, razem z lozeczkiem

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 15:26   #1868
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:

O tak, albo jak się pochylam i cycki dotykają brzucha, co za dziwaczne uczucie tak samo jak siedzę i się pochyle, brzuch dotyka ud.. Creepy

Czytacie swoim brzuchom? Dzisiaj pierwszy raz spróbowałam, co za harce się wyprawiają, aż miałam gule na brzuchu
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 15:30   #1869
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
O tak, albo jak się pochylam i cycki dotykają brzucha, co za dziwaczne uczucie tak samo jak siedzę i się pochyle, brzuch dotyka ud.. Creepy

Czytacie swoim brzuchom? Dzisiaj pierwszy raz spróbowałam, co za harce się wyprawiają, aż miałam gule na brzuchu
Albo jak podnoszę nogę żeby np ubrać buty (już coraz rzadziej ubieram buty na stojąco. Równowaga mi się zmieniła i jeszcze nie umiem jej łapać. dotknę wtedy nogą brzucha, który jest taki twardy i inny niż był jeszcze w zeszłym miesiącu.

Czytam, ale nic dziecięcego i nie zawsze. Czasami w ciągu dnia gadam też, ale takie pojedyncze zdania bardziej niż konkretnie.

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2017-10-25 o 15:31
Stary 2017-10-25, 15:36   #1870
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Mam już wyniki. Hemoglobina się pięknie podniosła bo z 7 zrobiło się 11,2
Mocz jest chyba ok ale w krwi wyszły mi podwyższone leukocyty i neutrofile a poniżej normy mam erytrocyty, hematokryt i neutrofile. Przy leukocytach mam na czerwono, że wskazana kontrola
To jest jakiś stan zapalny czy jak?

Edit : Doczytałam, że leukocyty w ciąży mogą być podwyższone.
I leukocyty, i neutrofile mogą być wyższe. Dla erytrocytów jest inna norma ciążowa, chyba od 3,5.

Cytat:
Dziewczyny, nie piszcie o takich sprawach, bo od razu mi się czarne scenariusze włączają. Mój mąż jest wcześniakiem i strasznie się tym stresuje.
Też czytałam opis porodu mamy z listopadówek. Popłakałam się aż wtedy. Ogólnie chciałam przeczytać tego bloga, ale nie dałam rady.
Tak jak Pannaka pisze. Trzymamy kciuki za 37 tydzień
To, że mąż wcześniak, to nic nie znaczy. Tego się raczej nie dziedziczy, bo to bardziej zależy od sprawności domku dla dziecka, czyli teściowej.
Ale to taka moja logika, nic potwierdzonego

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Króliki, króliki wszędzie! Jeszcze Pretty mnie zabiła tymi bodziakami
Widziałam !
Cytat:
Napisane przez Torrence
Moja M. jest bardzo grzeczna, jak tylko potrzebuję, żeby dała znać to się "odzywa" A wczoraj wieczorem w końcu tatuś poczuł harce swojej córci Ja od środka czuje co chwila ale żeby on ręką poczuł to musi być już takie solidne pacnięcie. I się wczoraj załapał
Mój się czasem załapie i na kopnięcie, i widzi jak się brzuch ruszy , ale chciałby codziennie, a nasza panna to spryciula.
Wczoraj w łóżku to miałam takie odczucie, że brzuch mi lata na boki. Tłukła się w prawo i lewo. No więc ja światło na brzuch, telefon do ręki, a ta po odkryciu kołdry cisza!

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
lelowa, Lunak - dziękuję Wam za odpowiedź a jaką macie dawke? Bo ja na początku brałam 3x1 tabletka po 48 mg magbezu+ 5 wit b6 a teraz biore 2x1 ale 100 mg magnezu i 2mg wit b6
200 mg. Mam od razu w witaminach ciążowych.

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Kiedys też jedździły na koniach a wcześniej walczyly z szablami co za gadanie głupie. Jak już gdzieś słyszę "Kiedyś to w ciąży...." jest tu i teraz !

Cytat:
I zapomniałam o serku z krówką, w Netto nie było a już nie miałam siły jeździć gdzie indziej
Dopada mnie wątpliwość, czy ten serek da się u nas dostać. Obleciałam osiedlowe sklepy i w jednym były aż 4 różne waniliowe, ale nie ten.

Cytat:
Napisane przez asiula
Mnie to trochę przeraza ze ten brzuch na koniec mocno utrudnia życie. Ja np juz teraz mam problem żeby dojrzeć swoje miejsca intymne żeby je wydepilowac a co dopiero przed porodem :P
To jeszcze widzę

Wyżeram kapuchę na łazanki. Mniam
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 15:41   #1871
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
I zapomniałam o serku z krówką, w Netto nie było a już nie miałam siły jeździć gdzie indziej
U nas są w niemal każdym sklepie ale zaczynam podjerzewać, że to może być kwestia odległości bo te serki produkowane są w Grajewie, miasteczku na Mazurach, a patrząc na mapę to jest dokładnie drugi koniec Polski niż Wroc I może mniejsza sieć dystrybucji?

Cytat:
Ja np juz teraz mam problem żeby dojrzeć swoje miejsca intymne żeby je wydepilowac a co dopiero przed porodem :P
Ja też już mam z tym problem
Cytat:
. Wczoraj jak teściowa sie dowiedziała, ze cos takiego mam to tylko z ta swoją mina skomentowała, ze przedtem kobiety w ciąży tez jeździły samochodami a takich udziwnień nie miały i rodziły zdrowe dzieci, a samochody to tez nie były takie jak wtedy
Teściowe trzymają poziom!
Mecessie uśmiałam się na Twoją odpowiedź do tego posta Lunak

Ja wybrałam takie łóżeczko:
łóżeczko.jpg

Chciałam białe z szarym czymś, mamy łóżko w szarej tapicerce i chyba będzie to miało ręce i nogi

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-10-25 o 15:52
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 15:44   #1872
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie czytam póki co bo mi dziwnie Może jak brzuch będzie większych rozmiarów

Cytat:
Albo jak podnoszę nogę żeby np ubrać buty (już coraz rzadziej ubieram buty na stojąco. Równowaga mi się zmieniła i jeszcze nie umiem jej łapać. dotknę wtedy nogą brzucha, który jest taki twardy i inny niż był jeszcze w zeszłym miesiącu.
Oooo, dokładnie
Ja ostatnio nawet z krzesła bym spadła tak mi się coś równowaga zachwiała

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
I leukocyty, i neutrofile mogą być wyższe. Dla erytrocytów jest inna norma ciążowa, chyba od 3,5.
Już dzwoniłam do gina i powiedział, że wszystko jest ok Kazał odstawić furagin i nospe a żelazo mam jeszcze kontynuować ale się ucieszył bardzo, że mi się tak wynik poprawił

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 15:46   #1873
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:

Czytam, ale nic dziecięcego i nie zawsze. Czasami w ciągu dnia gadam też, ale takie pojedyncze zdania bardziej niż konkretnie.
Dzisiaj czytałam Joannę Chmielewska, dziecięce zacznę chyba dopiero jak dziecko będzie na wolności pospiewalabym jeszcze póki tz nie ma w domu, ale jak na złość wszystkie piosenki z głowy wyleciały
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 15:51   #1874
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Potwierdzam , też mam Zgodnie z zaleceniami od doktorki zrobiłam dziś na wszelki wypadek CRP - jest w normie. A jak już byłam kłuta to powtórzyłam też morfo - kapkę niżej te białe krwinki ale nadal troszkę ponad normę. A ja nawet kataru nie mam więc to musi być ciążowe.
Cytat:
Mój się czasem załapie i na kopnięcie, i widzi jak się brzuch ruszy , ale chciałby codziennie, a nasza panna to spryciula.
Wczoraj w łóżku to miałam takie odczucie, że brzuch mi lata na boki. Tłukła się w prawo i lewo. No więc ja światło na brzuch, telefon do ręki, a ta po odkryciu kołdry cisza!
Te babeczki to widocznie lubią się tak droczyć U nas to samo było - dyskoteka na całego a jak tylko Mąż położył rękę to cisza Z godzinkę temu załapał się na całą serię, tak mu się spodobało, że zaczął ją trochę "zaczepiać" (a na mnie krzyczał jak tak robiłam)
Stary 2017-10-25, 15:58   #1875
dustinthewind
Rozeznanie

aaaaj, beznadziejny ten dzisiejszy dzień. Za oknem leje, w pracy same wiecie jak... tak mnie nerwy targają cały dzień , że przestać nie mogą. Brzuch mnie boli od samego rana...a jeszcze muszę jechać do Kościoła, na zakupy, nie mam siły

Wrócę do domu i będę naleśnikiem. o takim: http://demotywatory.pl/4631059/Porad...-smutna-osoba-
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 16:56   #1876
punamama
Rozeznanie

Witam sie w deszczowa srode

Witam tez nowa mame widze, kolejna warszawianka, fajnie.

W koncu doczytalam i chcialam sie odniesc do chyba pytania Seliny apropo siary. W tej ciazy nic mi nie cieknie ale w poprzedniej to byla jakas masakra juz od polowy ciazy zalane koszulki itp a rano potrafilam wyciagac ze stanika mokre wkladki. Bleh.

Gratulacje udanych wizyt!

Jesli chodzi o szkole rodzenia to nie chodzilam ale w tej ciazy chcialabym zabrac na kilka zajec partnera bo to jego pierwsze dziecko i nie chce, zeby bal sie noworodka no i chce, zeby byl ze mna przy porodzie.

Czarodziejka - ja tez ja tez juz chce miec polozna ZAZDRO.

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Dustin - wspolczuje sytuacji w pracy cokolwiek zlego sie nie dzieje

Stary 2017-10-25, 16:58   #1877
Jolinko
Zadomowienie

Asiulka, Parapet to może ja wam zladuje paczkę z tym krowkowym serem bo widzę go w każdym sklepie, i chociaż nie biorę go to przez was zwracam na niego uwagę. 😜 wolę nie testować bo jeszcze mi posmakuje a raczej jakieś mega zdrowe to nie jest. Chociaż czytałam że w porównaniu z danonkami i danio to ten z krowka jest dużo lepszy jakościowo. Ja gustuje w jogurcie naturalnym i bieluchu czasami.

Edytowane przez Jolinko
Czas edycji: 2017-10-25 o 17:00
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 17:02   #1878
Mecassie
Zakorzenienie

Wpadam tylko na chwilę odnieść się do biustu dotykającego brzucha... dla mnie to tragiczne uczucie zawsze wkladam pomiedzy bluzkę bo inaczej to fuj

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 17:04   #1879
punamama
Rozeznanie

Cytat:
Wpadam tylko na chwilę odnieść się do biustu dotykającego brzucha... dla mnie to tragiczne uczucie zawsze wkladam pomiedzy bluzkę bo inaczej to fuj

Haha jak tak samo!

Stary 2017-10-25, 17:09   #1880
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Blat zaolejowany, tarta zjedzona tzn pół a drugie pół mamy na jutro

Wracając z Luxmedu jeszcze zgarnęłam Męża samochodem i wpadliśmy do Biedronki po zapomnianego łososia żeby mieć z czego zrobić drugie śniadanko na jutro (tortilla) i wypinałam dzielnie brzuch ale ludzie tylko patrzyli i nic

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 17:14   #1881
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie nie mam pojęcia czy może się o to czepiać czy nie. Chyba po prostu na taki egzemplarz trafiłam, który za wszelką cenę chciał coś znaleźć Nie muszę robić żadnych badań przy wymianie prawka. Tylko mam adnotacje na odwrocie prawka z jakimś kodem (jak się zaczęłam tym interesować po wymianie to się okazało, że to oznacza, że noszę okulary ze względu na wadę wzroku - nigdy nigdzie nie przedstawiałam papieru potwierdzającego). Na pierwszym prawku, po zdaniu egzaminu czegoś takiego nie miałam. A też miałam zdjęcie w okularach

Ale ja mam różne przygody ze zdjęciami. Raz wniosku o paszport nie chcieli mi przyjąć, bo byłam inaczej uczesana niż na zdjęciu albo przy odbieraniu paszportu trzeba przyłożyć paluch czy się linie papilarne zgadzają czy coś i mi nie wczytało. Ja i wszelkie urzędy to zawsze długie przygody
Heh to ciekawa sprawa.

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
No ja mam taki co wstawiałam w koszulce nocnej i wydaje mi się może mylnie, że jest mniejszy.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Aaa moze nie zauwazylam tamtego

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
A ja mam dzisiaj jakiś wilczy apetyt zjadłam już 3 śniadania. Musli z jablkami i jogurtem, sałatkę jarzynowa z chlebem i chleb z pasztetem obiad pewnie bedzie po 16:00 bo jadę dzisiaj do mamy

Wiem, wiem ale to zawsze będę miała dłużej

Nie ukarał Cię jeszcze ?
A tak serio to jest za to mandat ?

Skoro jesteśmy już przy samochodach to używacie tych adapterów do pasów ?

Ja nie mam tych adapterow i raczej nie bede kupowac.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 17:14   #1882
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
U Ciebie to wystarczy ? U mnie obok każdego z tych badań jest miejsce na podpis lekarza i za każdym razem muszę się pofatygować powiedzieć że nadal jestem w ciąży i mi podbijają

Tarta z borowikami i kaszą już się robi, mnie nie będzie (Luxmed) jak Mąż wróci to sobie odgrzeje. Obiecał też że zaolejuje blat w kuchni jak mu go opróżnię
Tak, mam rozpiskę co i kiedy i to wystarcza. Skierowanie potrzebuje tylko do dodatkowych badań typu usg piersi,usg tarczycemy, tsh, ft4

Cytat:
Ja biorę 1 tabletkę magneB6, czyli 48+5 i mi wystarcza.

Dzięki za informację o luxmedzie zawsze badania na własną rękę robiłam w diagu, ale teraz chcę już w jednym miejscu zacząć diagnostykę. Potrzebuję zrobić tsh i anty-tpo (na to się podobno czeka kilka dni) i mam kartkę od endo od nich. W planach mam iść w poniedziałek na otwarcie i czekać póki mi nie pobiorą. Czasowa jestem to póki z głodu nie padnę będę czekać
Luxmed tez większość probek oddaje do analizy diagnostyce a co do tsh i anty-tpo robiłam wczoraj o 7:30 i wczoraj przed południem miałam już wyniki

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
największy brzuch wydaje się w takich sukienkach/bluzkach wiązanych pod biustem
mam taką z reserved i wyglądam w końcu jak w ciąży

a na sobotniej imprezie nikt nie mógł uwierzyć, że to już 5 m-c
mi na początku 5 miesiąca mówili że nic nie widać. A teraz (w piątek zaczynam 6 miesiąc ) juz wszyscy mówią że mam ładny brzusio

Cytat:
A ja mam dzisiaj jakiś wilczy apetyt zjadłam już 3 śniadania. Musli z jablkami i jogurtem, sałatkę jarzynowa z chlebem i chleb z pasztetem obiad pewnie bedzie po 16:00 bo jadę dzisiaj do mamy

Wiem, wiem ale to zawsze będę miała dłużej

Nie ukarał Cię jeszcze ?
A tak serio to jest za to mandat ?

Skoro jesteśmy już przy samochodach to używacie tych adapterów do pasów ?

Ja nie używam

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 17:17   #1883
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie jakoś łóżeczka z ikei nie przemawiają. Lubię ich inne meble i rozwiązania na przechowywania, ale jakoś dziecięce rzeczy to nieee.
Dla mnie łóżeczko koniecznie musi mieć 3 poziomy i wyjmowane szczebelki. Jak ma całą ściankę ściąganą to dodatkowy plus, ale nie jest to konieczne.

Byłam zrobić te zdjęcia i facet kazał zdjąć okulary, bo podobno oprawki za szerokie a ja w nich mam każde inne zdjęcie do dokumentów robione, bo chyba z 5 lat już nie zmieniałam oprawek
Zdjęć nie odebrałam. Facetowi zawiesiła się maszyna ale za to mam serek z krówką i będę próbować na podwieczorek
A to z ikei nie ma 3 poziomow? Bo jesli nie to dla mnie nieprzydatne calkowicie.
Stary 2017-10-25, 17:21   #1884
punamama
Rozeznanie

Jade zaraz na wizyte u gine, robie przy okazji cytologie. Może wlaczymy na chwile usg, zeby zobaczyc malutka . Trzymajcie kciuki

Ja z ikei nic nie kupuje. Łóżeczka w ogole nie planuje kupowac, posciel mam. Wiaderko do kapieli malucha mam.

Stary 2017-10-25, 17:24   #1885
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja czytam codziennie po kilkanascie ksiazeczek...ale coreczce Maluch tez slucha

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
aaaaj, beznadziejny ten dzisiejszy dzień. Za oknem leje, w pracy same wiecie jak... tak mnie nerwy targają cały dzień , że przestać nie mogą. Brzuch mnie boli od samego rana...a jeszcze muszę jechać do Kościoła, na zakupy, nie mam siły

Wrócę do domu i będę naleśnikiem. o takim: http://demotywatory.pl/4631059/Porad...-smutna-osoba-
Ja sie tobie wcale nie dziwie. Nie mysl o tym bo tylko zle to wszystko na ciebie wplywa. Masakra z taka historia
Stary 2017-10-25, 17:26   #1886
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Tak, mam rozpiskę co i kiedy i to wystarcza. Skierowanie potrzebuje tylko do dodatkowych badań typu usg piersi,usg tarczycemy, tsh, ft4

Luxmed tez większość probek oddaje do analizy diagnostyce a co do tsh i anty-tpo robiłam wczoraj o 7:30 i wczoraj przed południem miałam już wyniki

mi na początku 5 miesiąca mówili że nic nie widać. A teraz (w piątek zaczynam 6 miesiąc ) juz wszyscy mówią że mam ładny brzusio

Ja nie używam

I jakie masz tsh?
Stary 2017-10-25, 17:26   #1887
Lunak
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Jade zaraz na wizyte u gine, robie przy okazji cytologie. Może wlaczymy na chwile usg, zeby zobaczyc malutka . Trzymajcie kciuki

Ja z ikei nic nie kupuje. Łóżeczka w ogole nie planuje kupowac, posciel mam. Wiaderko do kapieli malucha mam.

podziel sie pozniej informacjami po wizycie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
A to z ikei nie ma 3 poziomow? Bo jesli nie to dla mnie nieprzydatne calkowicie.

Pisała, któraś (Asiula chyba, ale mogę sie mylić, bo mi Wasze nicki szybko ulatują z głowy, a jeszcze wtedy w sklepie byłam), ze łóżeczko z ikea ma tylko 2 poziomy regulacji

Juana, swietnie, ze tak szybko sa wyniki to jest akurat dobra informacja, bo póki co mam same zle skojarzenia z nimi

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2017-10-25 o 17:27
Stary 2017-10-25, 17:26   #1888
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość

Bede mocno trzymac!
Stary 2017-10-25, 17:46   #1889
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
I jakie masz tsh?
2.03, prawidłowe jest niby do 2.35. Szału nie ma ale ostatnio miałam 2.17, wcześniej kolo 2.3 a zaczynałam od ponad 3 W piątek mam wizytę u endo. Zobaczymy co powie
Cytat:

Pisała, któraś (Asiula chyba, ale mogę sie mylić, bo mi Wasze nicki szybko ulatują z głowy, a jeszcze wtedy w sklepie byłam), ze łóżeczko z ikea ma tylko 2 poziomy regulacji

Juana, swietnie, ze tak szybko sa wyniki to jest akurat dobra informacja, bo póki co mam same zle skojarzenia z nimi

Tsh, mocz, morfologia jest przeważnie tego danego dnia, na toksoplazme, różyczke, hiv czekałam 2-3 dni, czystość przeważnie 2-4 dni Ja badania robie na lublańskiej kolo capgemini

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 17:47   #1890
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Blat zaolejowany, tarta zjedzona tzn pół a drugie pół mamy na jutro

Wracając z Luxmedu jeszcze zgarnęłam Męża samochodem i wpadliśmy do Biedronki po zapomnianego łososia żeby mieć z czego zrobić drugie śniadanko na jutro (tortilla) i wypinałam dzielnie brzuch ale ludzie tylko patrzyli i nic
Ja dziś w ikei stałam w kolejce pierwszeństwa. Stałam 10 minut i nikt się słowem nie zajaknal żeby mnie przepuścić. Dla mnie samej na tym etapie to zwisa ale nie do końca rozumiem ideę kas pierwszeństwa jeżeli kasjerzy na to nie zwracają uwagi. Powinno być tak że w kasie pierwszeństwa pracownik zaprasza poza kolejka bo rozumiem też ze ludzie nie widzą przy jakiej kasie stoją (sama na to nie zwracalam nigdy uwagi ale tez nie miałabym pretensji jeśli ktoś uprzywilejowany wszedlby przede mnie skoro stoję przy takiej kasie a nie przy innej).

Cytat:

Tak, to łóżeczko które oglądało miało dwa poziomy (tak było napisane na metce)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości