|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
|
|
#2882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sklerozę mam i Cię nie pamiętam - ale......z innego mówisz ![]() no to chyba Cię jednak kojarzę, ale może to autosugestia i tylko sobie wkręcam
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już wątek się zbliżył tematycznie do swojego pierwotnego przeznaczenia ...czyli 5dni bez kompulsu już
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2885 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam pytanie - znalazłam w necie zdjęcie jednej dziewczyny (jest dosyć szczupła - nawet bardzo moim zdaniem), która ma mniej więcej taki brzuch jak ja - tak dziwnie wystający i chciałam je tutaj wkleić żeby Was zapytać o to, co myślicie nt. tego brzucha - tzn. dlaczego wystaje, skoro ta dziewcyzna jest taka chuda - ale właśnie nie wiem, czy mogę je tutaj wkleić, bo nie chciałabym żeby to było źle odbierane albo dobijało kogoś... Mogę?
|
#2886 |
|
Rozeznanie
|
to może w polsce jest inaczej
Bo moja znajoma studiuje na Akademi medycznej w wawie (teraz się to chyba nazywa 'warszawski uniwersytet medyczny) i właśnie byłam zdziwiona, bo jednak nie jest na pewno z nią AŻ tak tragicznie jak Ty się musisz męczyć (swoją drogą współczuję Ci bardzo - na moim kierunku studiów jest BAAAAARDZO lajtowo)
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nam nawet teraz mówili lekarze co nas uczą, że jeśli przeżyjemy ten trzeci rok i sesje do niego należące, to będziemy aż w szoku na czwartym roku jak jest fajnie. Ogromny skok jeżeli chodzi o presję czasu i ilość materiału - jeśli teraz to piekło to tam jest bardziej poukładanie - dopołudnia oddział, popołudniu wolne, podług potrzeby nauka, ale nauka jedynego przemiotu a nie naprzykład pięciu . A i choć egzaminy są trudne to zawsze uczysz się tylko do jednego a nie zarazem robisz zaliczenie z innych przedmiotów.W Polsce napewno nie łatwiej, bo na odwrót moja znajoma jest na lekarskim w Sosnowcu i ten pierwszy rok to faktycznie pot, krew i łzy - testy z anatomii naprzykład zdawało 5ludzi z 200...Zawsze zależy od danego wydziału i roku, u nas tak samo są różnice - u mnie na wydziale była piekielnie trudna anatomia, na uczelni 150km dalej jest całkiem "łatwa"ale mają brutalną chemię, w Pradze mieli dość lajtowe egzaminy, które u nas były piekłem - u nich ten przedmiot był jednosemetralny a u nas dwu - podług tego różni się potem bardzo wyraźnie trudność poszczególnych lat i semestrów, choć bez wyjątku ostatnie dwa lata wszędzie takie same - hardkorowe |
|
|
|
|
#2888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mogę wstawić to zdjęcie?
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym zdjęciem mi to osobiście obojętne, ale nie wiem czy niektórym by to nie posłużyło jako impuls do ciągu logicznego - ona taka a taka a ja owaka brzydka .
|
|
|
|
|
#2890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także już nie wiem co robić
|
|
#2891 |
|
Gość
|
Witajcie
S(k) musisz jeszcze sporo porozmawiać z panią doktor. Ja też mojej 19 mówię o ED. Pozdrawiam w ciepłym nastroju i trzymajcie się dziewczyny - wasza Werka |
|
|
|
#2892 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczne włoski, tylko usmiechnij sie kobieto I nadal jesteś bardzo bardzo chudziusieńka. Te kosteczki przy szyi i ramionkaCytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale myślę, że jeszcze sporo czasu minie, zanim znowu zjem bez wyrzutów sumienia tabliczkę czekolady...
|
|
#2894 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na pewno maja znajomości w innym mieście, albo własnie nie mją tam znajomych lekarzy, żebys mogła leczyc sie anonimowo?
|
|
|
|
|
#2895 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A nigdy nie liczylam WBT i teraz sie ciesze, bo pewnie to tez byloby moja obsesja..Cytat:
Ale chce wyjsc calkowicie z obsesji jedzenia, nie chce planowac posilkow, wole spontany, bo to ulatwia mi wychodzenie z ED. A z reszta nawet gdybym patrzala na WBT, to i tak pewnie bym zjadla te gofry, jeszcze gorzej, bo dodatkowo...A bardziej na luzie to zle? Bo chyba normalni ludzie tak jedza co? Tzn. nie codziennie, ale od czasu do czasu ![]() I szczerze, to narazie u mnie ok, wierze, ze wyjde z tego, tylko zeby byl ten umiar, zebym umiala.. Mama mowi, ze jem normalnie, to chyba bede sie kierowala tez jej radami. Pozdrawiam wszystkie
|
|
#2896 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Okres wrócił, to znaczy , był narazie jeden po długiej przerwie Cytat:
![]() Cytat:
no właśnie, nie mieliśmy tam obiadów, tylko śniadania. A potem chodziliśmy jeść na miasto. Prawie nic, to naprzykład kilka wafli ryżowych i troche paluszków. ( tak, tak. wiem. ) I było mi słabo, bolał mnie brzuch a uparcie nie jadłam. Ale już jem, tylko mówiąc szczerze, ucinam troszkę kcal. Musze się zabrać za siebie, bo wiem, że to niedobrze. Cytat:
Cytat:
Kurcze, rok starania się a tu nie ma czerwonego paska. ![]() 4,73. Ale mi mało zabrakło. ;// A kto ma pasek? No pewnie, ta cała mega chuda dziewczyna z mojej klasy. Czy ja kiedyś przestane jej zazdrościć? ![]() Chyba ostatnio wszystko jest nie tak.
|
|||||
|
|
|
#2897 |
|
Wtajemniczenie
|
Podliczę dzisiaj kcal ;> Wkleję tutaj, bo na NCJ, to trochę za nie zdrowo chyba :P
Śn. 300g truskawek -100 garść cornflakesów- 50 jogurt truskawkowy 165g- 150 3 wafelki długie, pralinka- eee :P 300? rower- 15 km 2śn. 2 malutkie razowce na zakwasie- 100 margaryna- 25kcal 30g popcornu domowego (bez 'dodatków')- 90 pomidor, cebulka, sałata kawałek kiełbasy domowej- 100 ryba wędzona (tyle co na jednej kromce)- 60kcal łyżka arachidów- 60kcal sok vega- 110 Ob. duuuży kalafior polany odrobiną bułki tartej- 300kcal? (nie wiem w sumie czy liczyć kcal z kalafiora, czy tylko z bułki?) serek homo waniliowy 125g- 125? lody waniliowe 250ml- 125kcal Jak narazie: 1595 (około jeśli dobrze liczę) trening tkd Kol. Twaróg 200kcal pomidor, cebulka, koperek, szczypiorek kromka razowca w/w z margaryną i sałatą 70kcal Łeee mało wychodzi ;> To pewnie coś jeszcze wpadnie :P Co do brzucha, to ja też jestem chuda/ szczupła, a brzuch mi wystaje zawsze i nie wiem czemu. Płaski był tylko jak ważyłam 54 ^^ W wakacje pojadę do Francji na 5 dni! I dostanę spódniczkę dzisiaj. Imposing, nie martw się! Ja ostatnie dwa lata też nie miałam paska. A co do zazdrości... ponoć mi moje kumpele zazdroszczą, tak mówią. Tylko za cholerę nie wiem czego :/ BTW. W czwartek farbuję włosy na rudo Pozdrawiam
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jakoś chuderlaki nie nadążają intelektem . Miej swoje wzory, ale z dystansem i umiarem z tym wszystkim .A twoja średnia jest bardzo ładna . Chcesz-li jeszcze lepszy przykład to najlepsi lekarze to wielokrotnie nie ci co mieli czerwony dyplom, ale właśnie ci, co czasami dobry uzyskali .Annie - cóź te obiad taki lichy!? I mam nadzieję, że jaki porządny podwieczorek też wpadnie, albo druga jaka kolacja, bo ładnie, ładnie, tylko cienko z kaloriami
|
|
|
|
|
#2899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja juz dzisiaj 1.300 kcal i jadłam lody i ziemniaki z kurczakiem i sosem z puszki, był ohyyyydny ^^
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
Obiad lichy, bo obie z mamą uwielbiamy kalafiora, a że jest gorąco to wiesz
Ale żeby było więcej to dodałam ten serek i lody Kolacja to będzie o 22, więc nie mogę zbyt dużo, bo potem rano mi nie dobrze ![]() Przypominam, że jestem na U, nie P :P A i na podwieczorek pewnie wpadnie coś Twaróg na kolację, to nie 0%, tylko śmietankowy taki 'ciapkowaty' ![]() W sumie spalonych też dzisiaj sporo... bo 15km+ 7 na trening i spowrotem to 22, czyli jakieś 600 kcal + trening jakieś 600 też. A ja na tym tyję fajnie, nie? ;p Mam nadzieję, że tylko do wagi 'bezpiecznej' dla zdrowia organizmu ![]() ziemniaczki dobra rzecz, lody też :P ale sosy wolę domowe, chociaż takie z puszki, też się zdarzają miodzio np. z Biedronki
|
|
|
|
#2901 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja lubie sos pieczeniowy Winiary z torebki, bez smietany, tylko na wode
Ale dzisiaj byl na obiad inny, zabielany smietana....... Ale nie mysle o tym, normalny czlowiek tak je i juz, a dobry byl
|
#2902 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi pieczeniowy to nie wchodzi, ale za to bolonaise, carbonara mmmm
|
|
|
|
#2903 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mój też jest pofalowany ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
że ta cała mega chuda to ja (dziwna jestem) Cytat:
|
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
A moze jestescie z tej samej klasy i nawet o tym nie wiecie
|
#2905 |
|
Gość
|
Coś mi też tym pachnie.
|
|
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
A ja zjadłam mega lody i mam mega wyrzuty sumienia
|
|
#2907 |
|
Zadomowienie
|
Cześc dziewczynki. Wpadłam tylko się zameldowac. Nic się u mnie nie zmienia, także nie ma o czym pisac. No może poza tym, że byłam dziś u dermatologa i okazało się, że jestem uczulona na słońce
Mogę zapomniec o opalaniu prawdopodobnie do końca życia!!! Załamałam się kompletnie. Nawet nie chodzi o samo opalanie, bo i tak wolę samoopalacze, ale jak to strasznie utrudni mi życie!! Muszę unikac promieni słonecznych jak tylko się da. Tylko jak to zrobic kiedy ma się 22 lata!!?? ![]() ![]() ![]() Idę zaraz cwiczyc. Muszę się odsteresowac, oderwac od tego wszystkiego!!!!
|
#2908 |
|
Raczkowanie
|
Enex wiesz ja mam rodzine w CieszynieJ I jak u nich jestem to chodzimy zawsze do Czech. Bardzo to lubie. Fascynuje mnie, ze już za ok.14zl możesz mieć 100 koron, zawsze sobie mysle, ze mam tak duzo kasy
W ogole uwielbiam czeskie słodycze, ten klimat. Bardzo ladnie tam jestJ W takim razie jak to się stalo kochana, ze mowisz tak dobrze po polsku? Wspolczuje, ze masz tyle nauki, naprawde L Trzymaj się![]() Siris kochana jak masz na imie? Bo wlasnie zaczelam się zastanawiac i stwierdziłam, ze nie wiem... Ciesze się, ze masz dobry nastrojJ Kochany ten Twój TZ, ah takJ Chce isc do klasy humanistycznej, bo bardzo lubie polski (gorzej z historia, ale to chyba przez nauczyciela). A cod o brzuszka, to próbowałaś wciągać? Jestem pewna, ze masz baaardzo szczuply i pewnie tylko wymyślasz, ze odstaje (btw. Mogę prosić o zdjęcia?) ale bardzo duzo dziewczyn po prostu wciąga brzuszki i chodzi tak przez caly czas. Dzieki temu maja plaski nawet po jedzeniu. Pozniej chcodzisz z takim wciągniętym bez zastanowienia, taki naturalny odruch, od tego kształtują się miesnieJ Agatko proszę nie zajdz za daleko z tym odchudzaniem Tez mam nadzieje, z wizyta będzie w przyszym tyg, nie możesz dłużej czekac… Już wsytarczjaco dlugo czekałaś. Pamiętaj, ze nasze oczy sa najbardziej chore… Wlasnie one![]() Funky super, ze już tak malo Ci zostalo! Ja wlasnie dzisiaj i jutro mam kooosmarnie duzo nauki… Uh. Oby było tak jak mowisz![]() Iza dobrze, jeżeli czujesz taka potrzebe – odpocznij troszke ![]() Annie jestes sliiiiiczna! I bardzo, bardzo, szalenie szczuplutka! ![]() Agness to jest przeciez malo…L Psycholog. Kochana, nie marnuj sobie zycia! Przeciez Ty masz taka ladna figure…L Krytia co to za smutna minka? Co się dzieje, kochana? Jak tam u Ciebie? Czy ja mogę prosić o Twoje zdjęcia? Bo widziałam tylko Twoje nozki i musze powiedziec, ze sa zgrabne, ale strasznie, strasznie chude![]() Marga a jak samopoczucie? Mam nadzieje, ze już lepiej ![]() Superchick ciesze się i gratlujeJ Madra decyzja, naprawde ![]() Kasik madre slowaJ Ja tez mysslalam, ze takie dziewczyny nie maja kompeksow… Przy Was zaczynam się dziwnie czuc… Hypnotic to dobrze ze jestes ambitnaJ Spokojnie, na pewno się dostaniesz. I ciesze się, ze lepiej z jedzeniem. Nareszcie wrzuciłaś na luz! ![]() Toffiee ale czemu myslisz, ze wszyscy się chca na Tobie zemścić, odegrac? Czemu sadzisz ze wszyscy zycza Ci zle? Wiem, ze w szpitalach karmia na sile itd.a pewnie nieraz niekotrzy nie maja już cierpliwości do Ciebie i kaza Ci jesc, ale to nie dlatego żebyś stala się gruba i nieatrakcyjna. Tylko dlatego żebyś nie umarla. To naprawde jest realne z taka niedowagaL Tak się o Ciebie martwie. Jestes wyjatkowa, jestes delikatna, wrazliwa, inna niż wszyscy. Masz niesamowicie silna wole, dazysz do celu. Nie znam Cie zbyt dobrze, a już teraz mogę powiedziec o Tobie tyle pozytywnych rzeczy. Powinnas sama to dostrzec. Masz jakas zaufana przyjaciółkę, która moglaby Cie dowartościować, bo dobrze Cie zna i wsyztskie Twoje zalety? Wybierz się kochana do psychologa, bo z takim podejściem będziesz zawsze nieszczesliwaL A ja naprawde bym chciala, żebyś w koncu odnalazła szczescie, zbyt duzo czasu już zmatnowlas ![]() ![]() Plameczko jak dla mnie to nie jest duzo. Takie zwykle U. Nie powinnas mieć zadnych wyrzutow sumienia, ani nic z tych rzeczyJ Powinnas się cieszyc, ze jesz normalnie ![]() Phenomena dobrze ze u Ciebie chcociaz troche lepiejJ Koffe superJ Imposing wiesz, ze tak nie można, prawda? Kochana, nawet nie pisz, ze ucinasz kcal… Wskakuj chcociaz na porządne U! Przeciez już było lepiej… Co się dzieje? L
|
|
#2909 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jejq Plameczko jak ja się cieszę jak piszesz takie optymistyczne posty Cytat:
Cytat:
jejq bardzo Ci Agatko współczuję, najgorsze że zaczyna się lato, a wcześniej jak reagował Twój organizm na to uczulenie??Cytat:
![]() btw: Dziewczynki, Nikita prosiła przekazać dla Was Wszystkich gorące Pozdrowienia.
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się tylko zameldować. U mnie bez zmian.
Nie mam siły niczego zmieniać,mam wrażenie,że jestem za słaba,że się poddałam ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

...

.
sklerozę mam i Cię nie pamiętam - ale...

a raz 1500-1600
Co się dzieje, kochana? Jak tam u Ciebie? Czy ja mogę prosić o Twoje zdjęcia? Bo widziałam tylko Twoje nozki i musze powiedziec, ze sa zgrabne, ale strasznie, strasznie chude