Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-10, 09:40   #2881
Siris88
Rozeznanie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Wiesz Siris ty masz "znajomą" ja to studiuję i wiem ile z moich znajomych skończyło w psychiatryku a ilu brało antydepresanty. Popijało guaranę kawą, albo wprost kawę zalewali coca-colą żeby się utrzymać przy życiu i nie byli do jacyś "debile"żeby tyle kuć. Ja sama całkiem lubię ten wydział, ale zmusza on ludzi do strasznych ekstremów...
a gdzie ty studiujesz?

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 09:41   #2882
Koffee
Raczkowanie

Cytat:
PS. A Pannę Koffee to znam . Z innego forum... .
sklerozę mam i Cię nie pamiętam - ale...

...z innego mówisz

no to chyba Cię jednak kojarzę, ale może to autosugestia i tylko sobie wkręcam
Stary 2008-06-10, 09:45   #2883
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koffee Pokaż wiadomość
a ja mam sklerozę.... ale obie moje szare komórki ciężko pracują, więc ponieważ wątek jest o ed, to domyslam sie o jakie forum chodzi

a rehabilitantka wczoraj powiedziała "o jaka drobina, nie mam gdzie elektrod położyć", a wieczorem zjadłam na grillu bułke z masłem, takim prawdziwym i pachnącym, i wczoraj w ogóle ponad 1000 kcal zjadłam , a dzisiaj owsiankę z masłem - chyba się uzależnie
Brawo!
Jak już wątek się zbliżył tematycznie do swojego pierwotnego przeznaczenia to ja dodam od siebie, że wczorej znowu bez kompulsu - na kolację pizza ukraszona dodatkową szynką drobiową i serem niskotłuszczowym a potem dwa kawałki jabłecznika, ale na tym skończyło się!!! Żadnej czekoladki, ani serka, ani lodów już nie było po tym wszystkim. Zjadłam tyle na ile naprawdę miałam faktycznie ochotę...czyli 5dni bez kompulsu już
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 09:45   #2884
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
a gdzie ty studiujesz?
W Czechach
Stary 2008-06-10, 09:47   #2885
Siris88
Rozeznanie

dziewczyny mam pytanie - znalazłam w necie zdjęcie jednej dziewczyny (jest dosyć szczupła - nawet bardzo moim zdaniem), która ma mniej więcej taki brzuch jak ja - tak dziwnie wystający i chciałam je tutaj wkleić żeby Was zapytać o to, co myślicie nt. tego brzucha - tzn. dlaczego wystaje, skoro ta dziewcyzna jest taka chuda - ale właśnie nie wiem, czy mogę je tutaj wkleić, bo nie chciałabym żeby to było źle odbierane albo dobijało kogoś... Mogę?

Stary 2008-06-10, 09:50   #2886
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
W Czechach
to może w polsce jest inaczej Bo moja znajoma studiuje na Akademi medycznej w wawie (teraz się to chyba nazywa 'warszawski uniwersytet medyczny) i właśnie byłam zdziwiona, bo jednak nie jest na pewno z nią AŻ tak tragicznie jak Ty się musisz męczyć (swoją drogą współczuję Ci bardzo - na moim kierunku studiów jest BAAAAARDZO lajtowo)

Stary 2008-06-10, 10:02   #2887
enex
Zakorzenienie

Cytat:
to może w polsce jest inaczej Bo moja znajoma studiuje na Akademi medycznej w wawie (teraz się to chyba nazywa 'warszawski uniwersytet medyczny) i właśnie byłam zdziwiona, bo jednak nie jest na pewno z nią AŻ tak tragicznie jak Ty się musisz męczyć (swoją drogą współczuję Ci bardzo - na moim kierunku studiów jest BAAAAARDZO lajtowo)
Właśnie dlatego rozpisałam te poszczególne lata studiów- nam nawet teraz mówili lekarze co nas uczą, że jeśli przeżyjemy ten trzeci rok i sesje do niego należące, to będziemy aż w szoku na czwartym roku jak jest fajnie. Ogromny skok jeżeli chodzi o presję czasu i ilość materiału - jeśli teraz to piekło to tam jest bardziej poukładanie - dopołudnia oddział, popołudniu wolne, podług potrzeby nauka, ale nauka jedynego przemiotu a nie naprzykład pięciu. A i choć egzaminy są trudne to zawsze uczysz się tylko do jednego a nie zarazem robisz zaliczenie z innych przedmiotów.
W Polsce napewno nie łatwiej, bo na odwrót moja znajoma jest na lekarskim w Sosnowcu i ten pierwszy rok to faktycznie pot, krew i łzy - testy z anatomii naprzykład zdawało 5ludzi z 200...Zawsze zależy od danego wydziału i roku, u nas tak samo są różnice - u mnie na wydziale była piekielnie trudna anatomia, na uczelni 150km dalej jest całkiem "łatwa"ale mają brutalną chemię, w Pradze mieli dość lajtowe egzaminy, które u nas były piekłem - u nich ten przedmiot był jednosemetralny a u nas dwu - podług tego różni się potem bardzo wyraźnie trudność poszczególnych lat i semestrów, choć bez wyjątku ostatnie dwa lata wszędzie takie same - hardkorowe.
Stary 2008-06-10, 10:05   #2888
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie dlatego rozpisałam te poszczególne lata studiów- nam nawet teraz mówili lekarze co nas uczą, że jeśli przeżyjemy ten trzeci rok i sesje do niego należące, to będziemy aż w szoku na czwartym roku jak jest fajnie. Ogromny skok jeżeli chodzi o presję czasu i ilość materiału - jeśli teraz to piekło to tam jest bardziej poukładanie - dopołudnia oddział, popołudniu wolne, podług potrzeby nauka, ale nauka jedynego przemiotu a nie naprzykład pięciu. A i choć egzaminy są trudne to zawsze uczysz się tylko do jednego a nie zarazem robisz zaliczenie z innych przedmiotów.
W Polsce napewno nie łatwiej, bo na odwrót moja znajoma jest na lekarskim w Sosnowcu i ten pierwszy rok to faktycznie pot, krew i łzy - testy z anatomii naprzykład zdawało 5ludzi z 200...Zawsze zależy od danego wydziału i roku, u nas tak samo są różnice - u mnie na wydziale była piekielnie trudna anatomia, na uczelni 150km dalej jest całkiem "łatwa"ale mają brutalną chemię, w Pradze mieli dość lajtowe egzaminy, które u nas były piekłem - u nich ten przedmiot był jednosemetralny a u nas dwu - podług tego różni się potem bardzo wyraźnie trudność poszczególnych lat i semestrów, choć bez wyjątku ostatnie dwa lata wszędzie takie same - hardkorowe.
sosnowiec... a wiec sląska akademia medyczna? Najlepsza w Polsce jak chodzi o skuteczność i poziom, najgorsza jak chodzi o gnębienie studentów i brak szacunku do nich

Mogę wstawić to zdjęcie?

Stary 2008-06-10, 10:25   #2889
enex
Zakorzenienie

Cytat:
sosnowiec... a wiec sląska akademia medyczna? Najlepsza w Polsce jak chodzi o skuteczność i poziom, najgorsza jak chodzi o gnębienie studentów i brak szacunku do nich

Mogę wstawić to zdjęcie?
Coś o tym wiem.
Z tym zdjęciem mi to osobiście obojętne, ale nie wiem czy niektórym by to nie posłużyło jako impuls do ciągu logicznego - ona taka a taka a ja owaka brzydka.
Stary 2008-06-10, 10:38   #2890
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Coś o tym wiem.
Z tym zdjęciem mi to osobiście obojętne, ale nie wiem czy niektórym by to nie posłużyło jako impuls do ciągu logicznego - ona taka a taka a ja owaka brzydka.
No właśnie tego się obawiam... :/ ale z drugiej strony chciałabym się dowiedzieć czemu taki brzuch ma dziwny jezeli jest taka chuda :P Bo ja też taki mam i mnie to interesuje - sama się zawsze nakręcałam, że jest okropny a ja przez to gruba - ale ta dziewcyzna jest chuda! Więc nie możliwe żebym odchudzaniem się tego pozbyła...
Także już nie wiem co robić

Stary 2008-06-10, 11:30   #2891
noname12345TPa
Gość

Witajcie u mnie dobre newsy - wczoraj (po 22!) zjadłam połowę puszki tuńczyka w oleju, a o 19 moje ukochane danko - parówki z majonezem. I czuję się wspaniale. Teraz chce mi się zjeść jajeczniczkę, zaraz ją sobie zrobię (wstałam lekko przed 10 rano - wybaczcie, ale śpioch z mnie - muszę się wyspać bo jak będę do wa-wy jeździć (to prawdopodobnie) będę musiała przed 5 wstawać). Zjadłam trochę szyneczki, herbatka (z cukrem) wypita. I trzeba żyć dalej. Dziś tak cieplutko i przyjemnie.
S(k) musisz jeszcze sporo porozmawiać z panią doktor. Ja też mojej 19 mówię o ED.
Pozdrawiam w ciepłym nastroju i trzymajcie się dziewczyny - wasza Werka
Stary 2008-06-10, 11:39   #2892
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
Witam

Będę szczera – nie czytam już tego wątku i nie wiem, co u was słychać. Mam nadzieję, że jest lepiej i jakoś sobie radzicie.
Chciałam powiedzieć, że od kiedy rzadziej zaglądam na wizaż, czuję się o niebo lepiej nie jestem zadowolona ze swojego ciała, ale tego już raczej nie zmienię – nigdy się sobie nie podobałam i pewnie już tak zostanie. Jednak czuje poprawę. Może to zbliżający się wyjazd tak na mnie działa? W każdym razie jem wszystko na co mam ochotę. Może nie zawsze jest to zgodne z moim zapotrzebowanie. Udaję się do lodówki wtedy, gdy czuję głód. Odrywam się też powoli od białka i szukam innych rozwiązań. Od kiedy nie zaglądam regularnie na dietetykę przestałam myśleć ciągle o żarciu.
Na razie jestem naładowana optymizmem.
Jednym te forum bardzo pomaga(jak n. mi) ale dla innych, którzy może są w łagodniejszym stadium choroby, chociaz oczywiście nie mówię, że jest ona w Twoim czy innym przypadku błaha i bardzo mało dotkliwa, bo wiem, że też bywały trudne chwile, ale własnie takie zagłębianie się w probelmy osób, które mają naprawdę zaawansowaną anoreksję i sa o krok od lekczenia szpitalnego, to może faktycznie nie najlepsze rozwiązanie. Jeżeli jestes w stanie nie mysleć o jedzeniu i czujesz się świetnie, to faktycznie może zrezygnuj z dietetyki. Bardzo podbudował mnie Twój sukces, że wreszcie można jednak normalniej żyć. Powodzenia

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
A ja dzieki temu sie dowartosciowalam Gdy zobaczylam, ze takie ladne, zgrabne dziewczyny narzekaja na swoj wyglad, a kazdy im mowi, ze sa chude badz szczuple i sliczne, tzn, ze moje otoczenie tez mnie prawdopodobnie nie klamie czyli, ze tak naprawde.. jestem ladna i zgrabna i od kilku dni w to wierze

Moge Wam napisac tylko jeden jadlospis ile dzisiaj zjadlam i powiecie czy na U to duzo? Bo nie chce wstawiac na NCJ, jakos nigdy nie wstawialam i sie.. wstydze A to tak tylko ten jeden raz, a potem moze sie przekonam i zaczne wstawiac juz tam. Tylko sie nie przestraszcie, bo dzisiaj zjadlam strasznie niezdrowo, taki slodki dzien i dreczy mnie to..

Śniadanie: płatki czekoladowe i mleko 0,5% (jakos 65-70 g i 150 ml)
II śn. bułka pszenna z szynka
Obiad: 3,5 gofra z cienko posmarowanym dżemem zamiennie z czekolada
Podwieczorek: SPorki kawałek ciasta (Biszkopt z kremem)
Kolacja: Uuu.. tu tez bylo duzo.. 3,5 kromki chleba (nazywa sie `dietetyczny`, taki jakby mieszany, ni to ciemny ni to jasny) z szynka badz serem zoltym + kilka plasterkow szynki samej + rzodkiewki, pomidor, sałata, ogórek

Szczerze i ilościowo (nie jakosciowo) Nie wydaje sie tak duzo od 6.00 do 23.00, ale podliczajac kcal jakos z 2800 wyszlo...
Plameczko, na pewno nie było aż 2800 kcal, no chyba, że ja źle już liczę, ale powiem tak- jestes szczupła i nawet się ze mna nie kłóć. Jesteś szczupła, a zobacz ile pyzności wcinasz!. Czy jeżeli troszkę odstaje Ci brzuszek(chociaż na pewno bardzo bardzo trochę) to co z tego? Przecież nawet gdybyń naprawdę źle wyglądała, to od czego są te wszystkie programy, porady jak sie ubrac, żeby wyeksponowac to co najładniejsze, a troszkę ukryc to, co brzydsze. Naprawde wierze, że wreszcie uwierzysz w swoja atrkacyjnośćA jak z terapią?

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Wysłane
Toffee ja wcześniej zupełnie nie zwracałam uwagi na wyląd nie kupowałam super ciuchów, a włosy to tylko przeczesywałam, obchodziła mnie tylko wag, waga, i jeszcze raz waga, obchodziła mnie też nauka jak dostałam 4+ zamiast 5 to było mi tak smutno

Jak dla mnie to tu nie jest jakoś super dużo. U całkiem fajne i smaaaaczne (bez jakichś kultów białka że na podwieczorek serek wiejski na obiad twarożek a na kolacje twaróg
To troszkę się różniłyśmy, bo ja bardzo długo stałam przed lustrem, wymyślałam jakieś różne stroje, uczesania, żeby wszytko było njaładniej i najepiej ze wszystkich. Może nie chodziło mi tyle aby się wywyższac, tylko samemu zaspokoić swoją niezdrową ambicje wyglądania cudnie, najcudniej. Tak, t nasza chora ambcicja.A może Ty mniej się skupiałaś na wyglądzie, bo po prostu nie miałas juz siły, każda jedna diesiąta w bmi mniejw przypadku takiej niedowagi bardzo wpływa na nasze samopoczucie.

Śliczne włoski, tylko usmiechnij sie kobieto I nadal jesteś bardzo bardzo chudziusieńka. Te kosteczki przy szyi i ramionka
Cytat:

Edyt:
a u mnie znowu dołek, naoglądałam się zdjęć dziewczyn ze szczuplutkimi, płaskimi brzuszkami i zastanwiam się - czemu ja nie mogę mieć takiego? Juz nie wiem, czy to jest kwestia tłuszczu? (przecież wiem, że jestem szczupła...), kwestia budowy (??) albo ppo prostu mam jakiś wklęsły ten brzuch więc gdzie indziej wystaje? Nie rozumiem czemu on nie jest płaski tylk otaki pofalowany
Widzisz! Więc Ty tez jesteś taka, na pewno , wierze w to i Ty tez uwierzPamiętasz jak niedawno znajomi powiedzieli Ci, że jestes już za chuda. Więc Siris droga, jak możesz miec gruby brzuch będąc zdaniem innych chda. Poza tym naprawde malutko jesz i waga nie spada, więc Twój organizm musi miec naprawde dosc tej diety, gdyz w żdanym stopniu jej nie potrzebuje. Po prostu nie można się odchudzac z tkiej wagi, jeslin chce sie uniknąć ED.

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
S(K) chyba musisz jeszcze sporo popracować z psycholog nad podejściem do problemów i nauczyć się rozwiązywać je na inny sposób, tak aby nie odbijało sie to na Twoim zdrowiu, a powiem Ci szczerze jest to do zrobienia, ja widze ogromną zmianę w moim postrzeganiu bliskich, kiedyś nie do pomyślenia a teraz, Ci sami ludzie, te same problemy ale moje odczucia diametralnie inne.

A Kasi tez by się trochę wiary w Siebie przydało bo śliczna Dziewczyna z niej (widzialam na nk i nie stawiać mi sie tu)

Agatko , jak mogłabym Cie nie wspierać kiedy Ty tyle dla mnie zrobiłaś Trzymam kciuki za Twoje Szczęście

Nio i super Hypnotic, luz i zdrowe podejście jest najważniejsze

Toffi, niestety to typowe dla ed-kowych, ten chory perfekcjonizm, we wszystkim najlepsze, a taka prawda że dla Twoich koleżanek to Ty jesteś chodzącym ideałem a one w głębi czuja sie zakompleksione i zazdroszczą,ą Sobie nawzajem wyglądu, ciuchów itp, ale przecież nie to najważniejsze w życiu, owszem fajnie jest czasem ładnie wyglądać ale jeśli oprócz tego ąłdnego wyglądu nie ma się w środku nic do zaoferowania?? A Ty Toffiee masz, bo jesteś bardzo wrażliwą i mądrą dziewczyną i z tego powinnaś być dumna i zadowolona

Moja mama tez tak mówi, że wszyscy mi zazdroszcza, że jestem ładna, mądra, ładnie ubrana i mam od nich lepsze oceny, do tego jestem wrażliwa i moje koleznaki tego mi zazdroszczą. Własnie, więc czego jak od siebie chcę? Nie wiem. Po prostu w tym dążeniu do ideału strciłam juz jakikolwiek umiar, w końcu człowiek nie jest idealny. Dziękuję Ci bardzo za te miłe słowa, zawsze krytycznie oceniałam swoją wrażliwość i taka otwartosc na odczucia innych, gdyz przez to dużo czasu poświęcałam przejmowaniu sie tym co moga myslec o mnie inni.
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 11:48   #2893
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość

Widzisz! Więc Ty tez jesteś taka, na pewno , wierze w to i Ty tez uwierzPamiętasz jak niedawno znajomi powiedzieli Ci, że jestes już za chuda. Więc Siris droga, jak możesz miec gruby brzuch będąc zdaniem innych chda. Poza tym naprawde malutko jesz i waga nie spada, więc Twój organizm musi miec naprawde dosc tej diety, gdyz w żdanym stopniu jej nie potrzebuje. Po prostu nie można się odchudzac z tkiej wagi, jeslin chce sie uniknąć ED.
Tak masz rację, wiem o tym. Jest coraz lepiej, ale mimo wszystko gdzieś siedzi we mnie ta potrzeba kontrolowania jedzenia i ograniczania go - chociaż z nią walczę, to czasami wychodzi i marudzi
Ale myślę, że jeszcze sporo czasu minie, zanim znowu zjem bez wyrzutów sumienia tabliczkę czekolady...

Stary 2008-06-10, 11:52   #2894
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Tak masz rację, wiem o tym. Jest coraz lepiej, ale mimo wszystko gdzieś siedzi we mnie ta potrzeba kontrolowania jedzenia i ograniczania go - chociaż z nią walczę, to czasami wychodzi i marudzi
Ale myślę, że jeszcze sporo czasu minie, zanim znowu zjem bez wyrzutów sumienia tabliczkę czekolady...
Więc walcz o swoje zrowie. Jeżli sie ni postarasz, ta tabliczka czekolady ucieknie od ciebie i nigdy nie powróci Słyszłam o Twoich rodzicach- psychologach , a może własnie to Ci pomoże? Na pewno maja znajomości w innym mieście, albo własnie nie mją tam znajomych lekarzy, żebys mogła leczyc sie anonimowo?
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 15:03   #2895
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Plameczko, na pewno nie było aż 2800 kcal, no chyba, że ja źle już liczę, ale powiem tak- jestes szczupła i nawet się ze mna nie kłóć. Jesteś szczupła, a zobacz ile pyzności wcinasz!. Czy jeżeli troszkę odstaje Ci brzuszek(chociaż na pewno bardzo bardzo trochę) to co z tego? Przecież nawet gdybyń naprawdę źle wyglądała, to od czego są te wszystkie programy, porady jak sie ubrac, żeby wyeksponowac to co najładniejsze, a troszkę ukryc to, co brzydsze. Naprawde wierze, że wreszcie uwierzysz w swoja atrkacyjnośćA jak z terapią?

26 mam kolejna wizyte A wygladem sie nie przejmuje, troche siebie juz zaakceptowalam, ale boje sie, ze gdy bede jadla tak, jak kiedys, to przytyje, a tego bardzo nie chce, chcialabym zeby chociaz pozostalo tak, jak jest teraz.. Chociaz kiedys nie tylam, moze gdy nie liczylam kcal, to raz zjadlam nawet 3000 kcal, a czasami tylko 1500 i tez nie bylam glodna i jakos to bylo wyrownane co? Chociaz nie wiem czy tak bylo, no bo tyhc kcal przeciez nie liczylam

Cytat:

Jak dla mnie to tu nie jest jakoś super dużo. U całkiem fajne i smaaaaczne (bez jakichś kultów białka że na podwieczorek serek wiejski na obiad twarożek a na kolacje twaróg
Smaczne bylo, nie powiem A nigdy nie liczylam WBT i teraz sie ciesze, bo pewnie to tez byloby moja obsesja..

Cytat:

Plameczka- tam na pewno nie ma 2800 kcal, podliczyłam na oko i wyszło mi o wiele mnie, ogółem wydaje mi się tak w miarę, nie jest tego za wiele ale chyba bardziej na luzie
No.. bardziej na luzie Ale chce wyjsc calkowicie z obsesji jedzenia, nie chce planowac posilkow, wole spontany, bo to ulatwia mi wychodzenie z ED. A z reszta nawet gdybym patrzala na WBT, to i tak pewnie bym zjadla te gofry, jeszcze gorzej, bo dodatkowo...

A bardziej na luzie to zle? Bo chyba normalni ludzie tak jedza co? Tzn. nie codziennie, ale od czasu do czasu Dzisiaj np. juz inni obiad, ziemniaki, sos, miesko, surówka...

I szczerze, to narazie u mnie ok, wierze, ze wyjde z tego, tylko zeby byl ten umiar, zebym umiala.. Mama mowi, ze jem normalnie, to chyba bede sie kierowala tez jej radami.

Pozdrawiam wszystkie

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 15:25   #2896
imposing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
chodzisz do psychologa? myślę, że to jedyne wyjście. masz okres? wątpie.. wiesz, że się wyniszczasz..? eh, sama nie iwem co mam napisać.
Eh, tak wiem. Chodze i nawet było lepiej ale sama widze , że znów zaczynam się cofać.
Okres wrócił, to znaczy , był narazie jeden po długiej przerwie

Cytat:
Imposing nie tędy droga, wiem że to może się podobać bo i mnie ucieszyły znikające kg ale uświadomiłam sobie że nie chcę tak do końca życia i powiedziałam stop chorym myślom, proszę Cię zastanów sie co jest ważniejsze.
Kochana, masz racje, jak zwykle zresztą. Przecież nie mogę przez całe życie wszystko podporządkowywać wadze i jedzeniu.

Cytat:
Napisane przez Madlen898 Pokaż wiadomość
Imposing Kurcze, wiesz, ze tak nie mozna? Kochana, jak to... Prawie nic nie jadlas? Co to znaczy? NIe pilnowali tam Was, na jakis obiadach itd? A co w takim razie pomyslaly o Tobie kolezanki, skoro jadlas tak malutko? Wskakuj szybko na P i wracaj do starej wagi! Jejku, nie bylo Ci slabo, nie czulas sie zle? Na takich wycieczach je sie z reguly wlasnie duzo, ciagle sie biega, rusza...

no właśnie, nie mieliśmy tam obiadów, tylko śniadania. A potem chodziliśmy jeść na miasto.
Prawie nic, to naprzykład kilka wafli ryżowych i troche paluszków. ( tak, tak. wiem. ) I było mi słabo, bolał mnie brzuch a uparcie nie jadłam.
Ale już jem, tylko mówiąc szczerze, ucinam troszkę kcal.
Musze się zabrać za siebie, bo wiem, że to niedobrze.

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Kochana,to źle że nie jadłaś ...
ale co do brzucha to rozumiem ... mi jak się tylko zmniejsza to patrzę wtedy z radością na swoje ciało,dumna niewiadomo jak z tego,że jest bardziej płaski ...
Kurcze, chyba wszystkie musimy się tego oduczyć.
Cytat:
Jak to bardzo mało? Nie pilnowali tam obiadów?
Ale prosze wróć do normalnego jedzenia.
Wracam, wracam. Co prawda - niechętnie.

Kurcze, rok starania się a tu nie ma czerwonego paska.
4,73. Ale mi mało zabrakło. ;// A kto ma pasek? No pewnie, ta cała mega chuda dziewczyna z mojej klasy. Czy ja kiedyś przestane jej zazdrościć?
Chyba ostatnio wszystko jest nie tak.
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 15:36   #2897
Annie1441
Wtajemniczenie

Podliczę dzisiaj kcal ;> Wkleję tutaj, bo na NCJ, to trochę za nie zdrowo chyba :P

Śn. 300g truskawek -100
garść cornflakesów- 50
jogurt truskawkowy 165g- 150
3 wafelki długie, pralinka- eee :P 300?

rower- 15 km
2śn. 2 malutkie razowce na zakwasie- 100
margaryna- 25kcal
30g popcornu domowego (bez 'dodatków')- 90
pomidor, cebulka, sałata
kawałek kiełbasy domowej- 100
ryba wędzona (tyle co na jednej kromce)- 60kcal
łyżka arachidów- 60kcal

sok vega- 110

Ob. duuuży kalafior polany odrobiną bułki tartej- 300kcal? (nie wiem w sumie czy liczyć kcal z kalafiora, czy tylko z bułki?)
serek homo waniliowy 125g- 125?
lody waniliowe 250ml- 125kcal

Jak narazie: 1595 (około jeśli dobrze liczę)

trening tkd

Kol. Twaróg 200kcal
pomidor, cebulka, koperek, szczypiorek
kromka razowca w/w z margaryną i sałatą 70kcal

Łeee mało wychodzi ;> To pewnie coś jeszcze wpadnie :P

Co do brzucha, to ja też jestem chuda/ szczupła, a brzuch mi wystaje zawsze i nie wiem czemu. Płaski był tylko jak ważyłam 54 ^^ W wakacje pojadę do Francji na 5 dni! I dostanę spódniczkę dzisiaj.

Imposing, nie martw się! Ja ostatnie dwa lata też nie miałam paska. A co do zazdrości... ponoć mi moje kumpele zazdroszczą, tak mówią. Tylko za cholerę nie wiem czego :/
BTW. W czwartek farbuję włosy na rudo
Pozdrawiam
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 15:39   #2898
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imposing Pokaż wiadomość
4,73. Ale mi mało zabrakło. ;// A kto ma pasek? No pewnie, ta cała mega chuda dziewczyna z mojej klasy. Czy ja kiedyś przestane jej zazdrościć?
No co ty. Wiesz, no u nas te najlepsze oceny mają na studiach dziewczyny piękne, ale w rozmiarze 40-42 . Jakoś chuderlaki nie nadążają intelektem. A zazdrość wyrzuć przez okno i to od zaraz, bo nic tylko ona gubi, coś wiem na ten temat, bo mnie po takich bagnach zazdroszczenie innym życia pociągało, że naprawdę niewarto. Miej swoje wzory, ale z dystansem i umiarem z tym wszystkim.
A twoja średnia jest bardzo ładna. Chcesz-li jeszcze lepszy przykład to najlepsi lekarze to wielokrotnie nie ci co mieli czerwony dyplom, ale właśnie ci, co czasami dobry uzyskali.

Annie - cóź te obiad taki lichy!? I mam nadzieję, że jaki porządny podwieczorek też wpadnie, albo druga jaka kolacja, bo ładnie, ładnie, tylko cienko z kaloriami
Stary 2008-06-10, 15:49   #2899
Koffee
Raczkowanie

Cytat:
W wakacje pojadę do Francji na 5 dni! I dostanę spódniczkę dzisiaj.

Imposing, nie martw się! Ja ostatnie dwa lata też nie miałam paska. A co do zazdrości... ponoć mi moje kumpele zazdroszczą, tak mówią. Tylko za cholerę nie wiem czego :/
uprzejmie zazdraszczam wakacji

ja juz dzisiaj 1.300 kcal i jadłam lody i ziemniaki z kurczakiem i sosem z puszki, był ohyyyydny ^^
Stary 2008-06-10, 15:49   #2900
Annie1441
Wtajemniczenie

Obiad lichy, bo obie z mamą uwielbiamy kalafiora, a że jest gorąco to wiesz Ale żeby było więcej to dodałam ten serek i lody
Kolacja to będzie o 22, więc nie mogę zbyt dużo, bo potem rano mi nie dobrze
Przypominam, że jestem na U, nie P :P A i na podwieczorek pewnie wpadnie coś
Twaróg na kolację, to nie 0%, tylko śmietankowy taki 'ciapkowaty'
W sumie spalonych też dzisiaj sporo... bo 15km+ 7 na trening i spowrotem to 22, czyli jakieś 600 kcal + trening jakieś 600 też. A ja na tym tyję fajnie, nie? ;p Mam nadzieję, że tylko do wagi 'bezpiecznej' dla zdrowia organizmu

ziemniaczki dobra rzecz, lody też :P ale sosy wolę domowe, chociaż takie z puszki, też się zdarzają miodzio np. z Biedronki
Stary 2008-06-10, 16:11   #2901
plameczka
Wtajemniczenie

Ja lubie sos pieczeniowy Winiary z torebki, bez smietany, tylko na wode Ale dzisiaj byl na obiad inny, zabielany smietana....... Ale nie mysle o tym, normalny czlowiek tak je i juz, a dobry byl

Stary 2008-06-10, 16:22   #2902
Annie1441
Wtajemniczenie

Mi pieczeniowy to nie wchodzi, ale za to bolonaise, carbonara mmmm
Stary 2008-06-10, 16:24   #2903
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Edyt:
a u mnie znowu dołek, naoglądałam się zdjęć dziewczyn ze szczuplutkimi, płaskimi brzuszkami i zastanwiam się - czemu ja nie mogę mieć takiego? Juz nie wiem, czy to jest kwestia tłuszczu? (przecież wiem, że jestem szczupła...), kwestia budowy (??) albo ppo prostu mam jakiś wklęsły ten brzuch więc gdzie indziej wystaje? Nie rozumiem czemu on nie jest płaski tylk otaki pofalowany
Raczej budowy.
A mój też jest pofalowany

Cytat:

Toffi, niestety to typowe dla ed-kowych, ten chory perfekcjonizm, we wszystkim najlepsze, a taka prawda że dla Twoich koleżanek to Ty jesteś chodzącym ideałem a one w głębi czuja sie zakompleksione i zazdroszczą,ą Sobie nawzajem wyglądu, ciuchów itp, ale przecież nie to najważniejsze w życiu, owszem fajnie jest czasem ładnie wyglądać ale jeśli oprócz tego ąłdnego wyglądu nie ma się w środku nic do zaoferowania?? A Ty Toffiee masz, bo jesteś bardzo wrażliwą i mądrą dziewczyną i z tego powinnaś być dumna i zadowolona

Krytuś- ślicznie Ci w grzywce, tylko odrobinkę uśmiechu na twarzy, bo taka smutna jesteś i te oczka tez takie smutne
Pracuje nad tym chociaż mama mówi że specjalnie się nie uśmiecham żeby wydłużyć twarz

Plameczka- tam na pewno nie ma 2800 kcal, podliczyłam na oko i wyszło mi o wiele mnie, ogółem wydaje mi się tak w miarę, nie jest tego za wiele ale chyba bardziej na luzie

btw: Miłego dnia Ślicznotki
Cytat:
Brawo!
Jak już wątek się zbliżył tematycznie do swojego pierwotnego przeznaczenia to ja dodam od siebie, że wczorej znowu bez kompulsu - na kolację pizza ukraszona dodatkową szynką drobiową i serem niskotłuszczowym a potem dwa kawałki jabłecznika, ale na tym skończyło się!!! Żadnej czekoladki, ani serka, ani lodów już nie było po tym wszystkim. Zjadłam tyle na ile naprawdę miałam faktycznie ochotę...czyli 5dni bez kompulsu już
Jak ja się ciesze kiedy innym coś wychodzi.

Cytat:
26 mam kolejna wizyte A wygladem sie nie przejmuje, troche siebie juz zaakceptowalam, ale boje sie, ze gdy bede jadla tak, jak kiedys, to przytyje, a tego bardzo nie chce, chcialabym zeby chociaz pozostalo tak, jak jest teraz.. Chociaz kiedys nie tylam, moze gdy nie liczylam kcal, to raz zjadlam nawet 3000 kcal, a czasami tylko 1500 i tez nie bylam glodna i jakos to bylo wyrownane co? Chociaz nie wiem czy tak bylo, no bo tyhc kcal przeciez nie liczylam
Też tak miałam raz potrafiłam zjeść około 3500 a raz 1500-1600

Smaczne bylo, nie powiem A nigdy nie liczylam WBT i teraz sie ciesze, bo pewnie to tez byloby moja obsesja..

No.. bardziej na luzie Ale chce wyjsc calkowicie z obsesji jedzenia, nie chce planowac posilkow, wole spontany, bo to ulatwia mi wychodzenie z ED. A z reszta nawet gdybym patrzala na WBT, to i tak pewnie bym zjadla te gofry, jeszcze gorzej, bo dodatkowo...

A bardziej na luzie to zle? Bo chyba normalni ludzie tak jedza co? Tzn. nie codziennie, ale od czasu do czasu Dzisiaj np. juz inni obiad, ziemniaki, sos, miesko, surówka...
Ależ skąd dużo lepiej że na luzie
I szczerze, to narazie u mnie ok, wierze, ze wyjde z tego, tylko zeby byl ten umiar, zebym umiala.. Mama mowi, ze jem normalnie, to chyba bede sie kierowala tez jej radami.

Pozdrawiam wszystkie
Cytat:
Eh, tak wiem. Chodze i nawet było lepiej ale sama widze , że znów zaczynam się cofać.
Okres wrócił, to znaczy , był narazie jeden po długiej przerwie

Kochana, masz racje, jak zwykle zresztą. Przecież nie mogę przez całe życie wszystko podporządkowywać wadze i jedzeniu.

no właśnie, nie mieliśmy tam obiadów, tylko śniadania. A potem chodziliśmy jeść na miasto.
Prawie nic, to naprzykład kilka wafli ryżowych i troche paluszków. ( tak, tak. wiem. ) I było mi słabo, bolał mnie brzuch a uparcie nie jadłam.
Ale już jem, tylko mówiąc szczerze, ucinam troszkę kcal.
Musze się zabrać za siebie, bo wiem, że to niedobrze.

Kurcze, chyba wszystkie musimy się tego oduczyć.

Wracam, wracam. Co prawda - niechętnie.

Kurcze jak to napisałaś to aż sie przestraszyłambo moja kleżanka ma średnią 4,73 i tak se pomyślałam że ta cała mega chuda to ja (dziwna jestem)

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Podliczę dzisiaj kcal ;> Wkleję tutaj, bo na NCJ, to trochę za nie zdrowo chyba :P

Śn. 300g truskawek -100
garść cornflakesów- 50
jogurt truskawkowy 165g- 150
3 wafelki długie, pralinka- eee :P 300?

rower- 15 km
2śn. 2 malutkie razowce na zakwasie- 100
margaryna- 25kcal
30g popcornu domowego (bez 'dodatków')- 90
pomidor, cebulka, sałata
kawałek kiełbasy domowej- 100
ryba wędzona (tyle co na jednej kromce)- 60kcal
łyżka arachidów- 60kcal

sok vega- 110

Ob. duuuży kalafior polany odrobiną bułki tartej- 300kcal? (nie wiem w sumie czy liczyć kcal z kalafiora, czy tylko z bułki?)
serek homo waniliowy 125g- 125?
lody waniliowe 250ml- 125kcal

Jak narazie: 1595 (około jeśli dobrze liczę)

trening tkd

Kol. Twaróg 200kcal
pomidor, cebulka, koperek, szczypiorek
kromka razowca w/w z margaryną i sałatą 70kcal

Łeee mało wychodzi ;> To pewnie coś jeszcze wpadnie :P

Co do brzucha, to ja też jestem chuda/ szczupła, a brzuch mi wystaje zawsze i nie wiem czemu. Płaski był tylko jak ważyłam 54 ^^ W wakacje pojadę do Francji na 5 dni! I dostanę spódniczkę dzisiaj.

BTW. W czwartek farbuję włosy na rudo
Pozdrawiam
Mnie się podoba tylko mało kalorii nawet jak na U
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 16:47   #2904
plameczka
Wtajemniczenie

A moze jestescie z tej samej klasy i nawet o tym nie wiecie

Stary 2008-06-10, 17:29   #2905
noname12345TPa
Gość

Coś mi też tym pachnie.
Stary 2008-06-10, 17:43   #2906
kasik30
Raczkowanie

A ja zjadłam mega lody i mam mega wyrzuty sumienia
Stary 2008-06-10, 19:04   #2907
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cześc dziewczynki. Wpadłam tylko się zameldowac. Nic się u mnie nie zmienia, także nie ma o czym pisac. No może poza tym, że byłam dziś u dermatologa i okazało się, że jestem uczulona na słońce Mogę zapomniec o opalaniu prawdopodobnie do końca życia!!! Załamałam się kompletnie. Nawet nie chodzi o samo opalanie, bo i tak wolę samoopalacze, ale jak to strasznie utrudni mi życie!! Muszę unikac promieni słonecznych jak tylko się da. Tylko jak to zrobic kiedy ma się 22 lata!!??

Idę zaraz cwiczyc. Muszę się odsteresowac, oderwac od tego wszystkiego!!!!

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 19:19   #2908
Madlen898
Raczkowanie

Enex wiesz ja mam rodzine w CieszynieJ I jak u nich jestem to chodzimy zawsze do Czech. Bardzo to lubie. Fascynuje mnie, ze już za ok.14zl możesz mieć 100 koron, zawsze sobie mysle, ze mam tak duzo kasy W ogole uwielbiam czeskie słodycze, ten klimat. Bardzo ladnie tam jestJ W takim razie jak to się stalo kochana, ze mowisz tak dobrze po polsku? Wspolczuje, ze masz tyle nauki, naprawde L Trzymaj się

Siris kochana jak masz na imie? Bo wlasnie zaczelam się zastanawiac i stwierdziłam, ze nie wiem... Ciesze się, ze masz dobry nastrojJ Kochany ten Twój TZ, ah takJ Chce isc do klasy humanistycznej, bo bardzo lubie polski (gorzej z historia, ale to chyba przez nauczyciela). A cod o brzuszka, to próbowałaś wciągać? Jestem pewna, ze masz baaardzo szczuply i pewnie tylko wymyślasz, ze odstaje (btw. Mogę prosić o zdjęcia?) ale bardzo duzo dziewczyn po prostu wciąga brzuszki i chodzi tak przez caly czas. Dzieki temu maja plaski nawet po jedzeniu. Pozniej chcodzisz z takim wciągniętym bez zastanowienia, taki naturalny odruch, od tego kształtują się miesnieJ

Agatko proszę nie zajdz za daleko z tym odchudzaniem Tez mam nadzieje, z wizyta będzie w przyszym tyg, nie możesz dłużej czekac… Już wsytarczjaco dlugo czekałaś. Pamiętaj, ze nasze oczy sa najbardziej chore… Wlasnie one

Funky super, ze już tak malo Ci zostalo! Ja wlasnie dzisiaj i jutro mam kooosmarnie duzo nauki… Uh. Oby było tak jak mowisz

Iza dobrze, jeżeli czujesz taka potrzebe – odpocznij troszke

Annie jestes sliiiiiczna! I bardzo, bardzo, szalenie szczuplutka!

Agness to jest przeciez malo…L Psycholog. Kochana, nie marnuj sobie zycia! Przeciez Ty masz taka ladna figure…L

Krytia co to za smutna minka? Co się dzieje, kochana? Jak tam u Ciebie? Czy ja mogę prosić o Twoje zdjęcia? Bo widziałam tylko Twoje nozki i musze powiedziec, ze sa zgrabne, ale strasznie, strasznie chude

Marga a jak samopoczucie? Mam nadzieje, ze już lepiej

Superchick ciesze się i gratlujeJ Madra decyzja, naprawde

Kasik madre slowaJ Ja tez mysslalam, ze takie dziewczyny nie maja kompeksow… Przy Was zaczynam się dziwnie czuc…

Hypnotic to dobrze ze jestes ambitnaJ Spokojnie, na pewno się dostaniesz. I ciesze się, ze lepiej z jedzeniem. Nareszcie wrzuciłaś na luz!

Toffiee ale czemu myslisz, ze wszyscy się chca na Tobie zemścić, odegrac? Czemu sadzisz ze wszyscy zycza Ci zle? Wiem, ze w szpitalach karmia na sile itd.a pewnie nieraz niekotrzy nie maja już cierpliwości do Ciebie i kaza Ci jesc, ale to nie dlatego żebyś stala się gruba i nieatrakcyjna. Tylko dlatego żebyś nie umarla. To naprawde jest realne z taka niedowagaL Tak się o Ciebie martwie. Jestes wyjatkowa, jestes delikatna, wrazliwa, inna niż wszyscy. Masz niesamowicie silna wole, dazysz do celu. Nie znam Cie zbyt dobrze, a już teraz mogę powiedziec o Tobie tyle pozytywnych rzeczy. Powinnas sama to dostrzec. Masz jakas zaufana przyjaciółkę, która moglaby Cie dowartościować, bo dobrze Cie zna i wsyztskie Twoje zalety? Wybierz się kochana do psychologa, bo z takim podejściem będziesz zawsze nieszczesliwaL A ja naprawde bym chciala, żebyś w koncu odnalazła szczescie, zbyt duzo czasu już zmatnowlas

Plameczko jak dla mnie to nie jest duzo. Takie zwykle U. Nie powinnas mieć zadnych wyrzutow sumienia, ani nic z tych rzeczyJ Powinnas się cieszyc, ze jesz normalnie

Phenomena dobrze ze u Ciebie chcociaz troche lepiejJ

Koffe superJ

Imposing wiesz, ze tak nie można, prawda? Kochana, nawet nie pisz, ze ucinasz kcal… Wskakuj chcociaz na porządne U! Przeciez już było lepiej… Co się dzieje?L
Stary 2008-06-10, 19:49   #2909
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Jednym te forum bardzo pomaga(jak n. mi) ale dla innych, którzy może są w łagodniejszym stadium choroby, chociaz oczywiście nie mówię, że jest ona w Twoim czy innym przypadku błaha i bardzo mało dotkliwa, bo wiem, że też bywały trudne chwile, ale własnie takie zagłębianie się w probelmy osób, które mają naprawdę zaawansowaną anoreksję i sa o krok od lekczenia szpitalnego, to może faktycznie nie najlepsze rozwiązanie. Jeżeli jestes w stanie nie mysleć o jedzeniu i czujesz się świetnie, to faktycznie może zrezygnuj z dietetyki. Bardzo podbudował mnie Twój sukces, że wreszcie można jednak normalniej żyć.
Wiesz Toffie mnie sie wydaje że każdej z nas an początku to forum bardzo pomaga, ale później za bardzo przypomina nam o chorobie gdy jest już lepiej i dlatego chyba każda z nas kiedyś stąd odejdzie dla własnego dobra

Moja mama tez tak mówi, że wszyscy mi zazdroszcza, że jestem ładna, mądra, ładnie ubrana i mam od nich lepsze oceny, do tego jestem wrażliwa i moje koleznaki tego mi zazdroszczą. Własnie, więc czego jak od siebie chcę? Nie wiem. Po prostu w tym dążeniu do ideału strciłam juz jakikolwiek umiar, w końcu człowiek nie jest idealny. Dziękuję Ci bardzo za te miłe słowa, zawsze krytycznie oceniałam swoją wrażliwość i taka otwartosc na odczucia innych, gdyz przez to dużo czasu poświęcałam przejmowaniu sie tym co mogą myśleć o mnie inni.
Jestem pewna że tak właśnie jest, ale niestety gdy nie wychodzi nam coś innego to doszukujemy się w Sobie przyczyn takich niepowodzeń i zaraz znajdujemy i widzimy rzeczy których nie ma. wiesz ja tez do tej pory bałam się mówić cokolwiek, bałam sie co pomyślą o mnie inni i wszystko w Sobie dusiłam, zaciskałam zęby i cierpiałam żeby innym było dobrze, wszystkim tylko nie mi, a teraz całkowita odmiana mówię co myślę i czuję się z tym 100razy lepiej, tobie tez tak radze, zobaczysz od razu poczujesz się lżej o ten cały nawał emocji który chowasz w środku.

Cytat:

A bardziej na luzie to zle? Bo chyba normalni ludzie tak jedza co? Tzn. nie codziennie, ale od czasu do czasu
Dzisiaj np. juz inni obiad, ziemniaki, sos, miesko, surówka...

Pozdrawiam wszystkie
To bardzo dobrze, taki luz jest jak najbardziej wskazany, może uda nam się wszystkim dojść do takiego momentu że będziemy sięgać po jedzenie bez zastanawiania się nad godziną, białkiem, tł i węglami
Jejq Plameczko jak ja się cieszę jak piszesz takie optymistyczne posty

Cytat:

Imposing ,a bardzo ważna dla Ciebie ta średnia, liczy się do innej szkoły?? Może warto odstawić trochę szkole na boczny tor, nieraz te oceny i nasze starania ida trochę na marne, bo świadectwo np, z 1 i 2 gim czy liceum do niczego się nie liczy, dopiero ostatnia klasa i wyniki o wszystkim decydują.

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Cześc dziewczynki. Wpadłam tylko się zameldowac. Nic się u mnie nie zmienia, także nie ma o czym pisac. No może poza tym, że byłam dziś u dermatologa i okazało się, że jestem uczulona na słońce Mogę zapomniec o opalaniu prawdopodobnie do końca życia!!! Załamałam się kompletnie. Nawet nie chodzi o samo opalanie, bo i tak wolę samoopalacze, ale jak to strasznie utrudni mi życie!! Muszę unikac promieni słonecznych jak tylko się da. Tylko jak to zrobic kiedy ma się 22 lata!!??

Idę zaraz cwiczyc. Muszę się odsteresowac, oderwac od tego wszystkiego!!!!
jejq bardzo Ci Agatko współczuję, najgorsze że zaczyna się lato, a wcześniej jak reagował Twój organizm na to uczulenie??

Cytat:
Napisane przez Madlen898 Pokaż wiadomość

Funky super, ze już tak malo Ci zostalo! Ja wlasnie dzisiaj i jutro mam kooosmarnie duzo nauki… Uh. Oby było tak jak mowisz
Madlen, jestem pewna że będzie 6, trzymam kciuki za Ciebie i życzę powodzenia i wytrwałości w nauce, myśl tak to już koniec, ostatnie zaliczenia a potem dłuuuuuugoie wakacje

btw: Dziewczynki, Nikita prosiła przekazać dla Was Wszystkich gorące Pozdrowienia.
Stary 2008-06-10, 19:59   #2910
agness51
Zakorzenienie

Wpadłam się tylko zameldować. U mnie bez zmian. Nie mam siły niczego zmieniać,mam wrażenie,że jestem za słaba,że się poddałam ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości