|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
ale pewnie gdzieś w połowie grudnia. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi już wiele razy ratowało życie przy infekcjach intymnych zanim zdążyłam dostać się do lekarza.Mówiłam Wam, że w ciągu najbliższego półrocza wśród rodziny i znajomych ma przyjść na świat łącznie z moją córeczką 10 dzieci - właśnie rodzi się pierwsze
|
|
|
#2493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie nie mialam specjalnego aplikatora to tantum rosy i rozrabialam w zwyklej butelce z dziubkiem Mi ona pomagala, ma wlasciwosci kojace bol.---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Wrecz mam nadzieje, ze bedzie tak jak ostatnio :-DJa to przed pierwszym porodem balam sie masakrycznie, az po nocach plakalam, tz mial ze mna kombo, ubzduralam nawet sobie, ze chce cesarke z tego wszystkiego, na szczescie nikt mi wskazan nie napisal, a kupowac nie chcialam jednak. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Ja plakalam wrecz przy moim kp, duzo sie na to zlozylo, w koncu bylam tak dobita, ze postanowilam odciagac i dawac butelke, albo mm w butelce, bez znaczenia, byle tylko wziela. Stety/niestety moje dziecko butelki za chiny nie chcialo wiec teoria, ze kazde dziecko butle chetnie wezmie jest do kitu. Meczylam ja tylko tym, a ona i tak konsekwentnie odmawiala. Do butelki przekonala sie dopiero w wieku 10 mcy kiedy zaczelam calkowite odstawianie. No takie zycie. Wszedzie musialam ja brac ze soba i wszedzie gdzie chciala karmilam czyli 99% w samochodzie bo publicznie nigdy sie nie przemoglam. Czasami u znajomych w domu w innym pokoju. Oczywiscie to moja historia, u kazdej z nas bedzie inaczej. Ba nawet mam badzieje, ze u mnie bedzie inaczej i z drugim dzieckiem nie bede miec takich problemow z kp. Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-10-29 o 21:16 |
|||
|
|
|
#2494 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś Malutka ma aktywny dzień. Dostaje takie kopniaki, że aż je widać
Jaka ona jest cudowna! Wcześniej czulam delikatne ruchy. Teraz, jak czuje kopniaki to Ona jest jeszcze bardziej realna Bycie mamą to coś niezwyklego! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Juana boskie uczucie co nie?
![]() Ja mialam dzis znow ten bol, kolke jelitowa czy cos w tym stylu, bolalo troche mniej niz ostatnio ale za to jeszcze mnie trzyma od 18 :/ Co to sie musi przyplatac do czlowieka, ech. |
|
|
|
#2496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takie widoczne kopniaczki najlepsze. Urealniają tego człowieczka
|
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale poród miałam jaki miałam. Ostatnią rzeczą o jakiej wtedy myślałam było ściąganie pokarmu. Nie miałam siły z łóżka przejść do WC, a co dopiero siedzieć z laktatorem. Jak już dostałam dziecko to zaczęłam go przystawiać i jakoś poszło. Ogólnie ja totalnie nie miałam spiny na KP i może dlatego poszło nam to o dziwo sprawnie. Młody się od razu ładnie przystawiał, szybko jadł itd. Na początku tylko bolało bardzo. Potem jak już byłam w domu i mogłam w sumie ściągać, to powiem szczerze że mi się nie chciało. Sama zobaczysz jak to będzie. Ja też się teraz nie nastawiam ani na kp ani na mm. Wszystko wyjdzie w praniu
|
|
|
|
|
#2498 |
|
Wtajemniczenie
|
lelowa - cudowne <3 a co do bolu - wspolczuje bardzo... nie ma jakiegoś sposobu na eliminacje?
Dolly - dziękujemy Mała jak zaczęła kopać to już na całego. A tak czekałam na ten moment ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
Oj tak pamiętam ból pierwszych dni kp. U mnie też początki były ciężkie choć mała ładnie ssała. Przed samym porodem naczytałam się o karmieniu i byłam bardzo negatywnie nastawiona do mm. Co mi nie przeszło zupełnie, więc trochę się boję co będzie jak się nie uda. Z młodą sprawnie przeszłam z kp na stałe pokarmy, pomijając mm.
Poród źle wspominam i boję się tego jeszcze bardziej. Myślę że ledwo jedną wypchnelam, a później przez ponad dobę nie mogłam dojść do siebie a tu drugie trzeba będzie urodzić. Z cc też kiepsko bo co jak zostanę z trójką sama zaraz po, a tu dźwigać nie zalecają. Same wątpliwości. A kopniaki w tym okresie są cudowne, bo czujemy maluchy a aż tak nie bolą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może no spe weź? A jak córa się czuje? brillant jak u Was? Macie diagnozę? |
|
|
|
|
#2501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2503 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolinko - nie ma co się nastawiac negatywnie. Może akurat Twoje obawy się nie sprawdza
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2504 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Dzięki dziewczyny ☺ trochę mi raźniej że nie jestem sama w tych moich obawach co do kp. A co do ruchów to rzeczywiście na tym etapie są bardzo miłe, czuję je już często w ciągu dnia a nie tylko wieczorem jak dawniej. Teraz leżę a mój malutki L leży ze mną po lewej stronie pod pepkiem (Chyba pupa lub głowa do ściany mojego brzucha bo mi się śmieszna twarda kulka zrobila) 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Corcia lepiej juz, a jak u was? Cytat:
A mysle, ze lepiej sie nastawic, ze jednak cos moze bolec niz sie niemilo zaskoczyc. U mnie kp bylo katorga przez to, ze mialam hiperlaktacje, dziecko sie dlawilo i byly histeryczne placze. Stad ta walka zeby wziela butelke, no ale nie wziela wiec troche sie pomeczylam. U ciebie na pewno czegos takiego nie bedzie, nie przejmuj sie ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Briliant girl daj znac co u coreczki
|
||
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślałam o lateksowym materacyku bo też słyszałam o tych robaczkach ![]() Kurczę mam takie zjazdy energii w trakcie dnia Dzisiaj znowu spałam przy Mężu na kanapie a on sobie grał, pewnie nie będę mogła zasnąć w nocy
|
|
|
|
|
#2507 |
|
Zadomowienie
|
We mnie jakoś karmienie nie wzbudza żadnych uczuć. Przyjelam to za naturalną kolej rzeczy, ale mam też swoje wątpliwości, obawy...o których chyba na forum lepiej nie wspominać 😁
|
|
|
#2508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2509 |
|
Rozeznanie
|
Brilliant Girl, dużo zdrowia dla córki, trzymajcie się
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Jolinko, też nie lubię jakiegokolwiek dotykania moich piersi, ale jakoś nigdy nie pomyślałam, że z dzieckiem będzie to samo. Nie było Na początku oczywiście bolało, ale to co innego, dało radę wytrzymać, zwłaszcza patrząc na to przyssane maleństwo Myślę, że najważniejsze to na nic się specjalnie nie nastawiać, dać sobie trochę czasu na ogarnięcie kp, ale też nie demonizowac mm. A przy problemach szukać pomocy. U mnie odczucia przy laktatorze były gorsze niż przy samym karmieniu.Może to głupio zabrzmi, ale dla mnie bardzo dużą motywacją było to, że karmienie mm wydawało mi się bardzo pracochłonne, za leniwa na to byłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2510 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
w końcu zaczyna się troszkę leniwy tydzień i będę mogła na bieżąco czytać ![]() Wstałam razem z mężem o 5 i czekam z wyjściem na badania. Dzieć mi się uaktywnił. Pewnie głodny, a to jeszcze tyle czasu zanim będę mogła zjeść śniadanie. Cytat:
Ja sie zastanawiam nad gryka-pianka-kokos. Jakoś mnie nie przekonują te lateksowe. Cytat:
Przy drugim dziecku to juz łatwiej szybciej wiesz co skompletować, bo masz świadomość co sie sprawdziło/przydało. Tak samo duzo grubszych rzeczy zostaje i nie muszą byc na liście. Jak zdrowie? Cytat:
Brilliant ściskam mocno. Daj znac co z mała jak tylko znajdziesz siły i chwilke czasu. Cytat:
U mnie jeszcze kopniaków nie widać, ale robi takie serie, ze sie zastanawiam skąd ma tyle sił upatrzyl sobie prawą stronę brzucha i ją torpeduje. i widać po mężu, ze juz czeka na te silniejsze, bo sam chciałby nawiązać kontakt z Dzieciem. A mnie te jeszcze odpowiadają, ale co bedzie dalej to nie wiem ![]() Cytat:
Oj biedactwo . Mnie tez wczoraj jakis taki skurcz złapał. Myslalam, ze mi jelita wykręci ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() I ściskam Was mocno, bo u mnie dalej wieje i zimnica sie na polu zrobiła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||||
|
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny! Zaraz zbieram się do pracy
Wysyłam Wam obrazek na dobry początek dnia. Mąż mi go wczoraj podeslal Strasznie mnie rozśmieszył ale też rzoczulił ![]() received_10208995902769327.jpeg Miłego dnia mamusie! Pewnie znów będę mieć 30 stron w aplikacji do nadrobienia po powrocie z pracy! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
Brilant wspolczuje i kciuki dla malutkiej. Może z nią być w szpitalu?
Ja zaczynam się bać jak to będzie. Zawsze wszystko było skupione na młodej i ciekawe czy ta miłość naprawdę się podzieli. I myślę o młodej dla której będę mieć mniej czasu i mi smutno. Ja kupiłam grykę kokos bo był tani, dużo osób miało i chwaliło. Stwierdziłam, że jak zauwaze robaczki to wyrzucę. Kilka razy go przeglądałam, młoda nie chciała spać w łóżeczku i się zastanawialam czy może to jednak robaki. Więc dlateho już nie chce przez moją psychikę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja wczoraj jeszcze zaczęłam się zastanawiać jak to będzie jak zaczne rodzic będąc sama w domu. Tego się boję ze spanikuje a mąż będzie w pracy. I powiedziałam jak byliśmy u rodziców ze może mąż wzialby urlop w okolicy porodu a mój tato sprowadził mnie na ziemię mówiąc ze przecież nie wiadomo czy urodze w terminie a nie np tydzień później. Ale dodał ze albo mama albo on będą ze mną w te ostatnie dni żebym nie siedziała w domu sama i mam się nie martwić, bo na pewno mi pomogą i będą przy mnie ![]() Wczoraj wieczorem jeszcze z mężem rozmawiałam, on pokłada duże nadzieje w tym dziecku, nie może się doczekać bo ono zmieni nasze życie i będziemy mieć nowe pokłady motywacji do działania ale też boi się tej rewolucji. Fajnie ze mi to powiedzial, że się nie wstydzi przyznać ze go to trochę przeraza tak jak mnie. Ciesze się ze ma tyle planów na spędzanie czasu z dzieckiem i sam jeszcze dodał ze zrobi wszystko żeby praca nie spowodowała ze nie będzie go całymi dniami w domu i ze nie chce by cokolwiek mu uciekło z życia syna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym tygodniu
Cytat:
Wniosek mam taki, że i tak wszystko zrobię po swojemu zgodnie z intuicją bo te poglądy u koleżanek/sióstr czasem są skrajne ![]() Juana patrząc na ten obrazek mam wrażenie, że moja Mała robiła to wczoraj z moim pęcherzem
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
Z przymrużeniem oka
http://www.metdaan.com/cartoon-illustrations-mom/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy już była dyskusja na ten temat - jaki laktator kupujecie? Ręczny czy taki elektryczny? Różnice cenowo sa spore.
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2518 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje, ze pytasz Cytat:
Ja mam medele mini electric i jest ok. |
||
|
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po pobraniu krwi i wyniki mają być nawet dziś
Juana, Torrence mój to chyba niekiedy robi sobie trampolinę z mojego pęcherza wczoraj nawet się mąż o tym przekonał, że potrafię chodzić do toalety co 5 minut. A jak mu wcześniej mówiłam to nie wierzył ![]() Asiula oj, ja miałam już takie same myśli. Póki co nie dzieliłam się nimi z nikim. Liczę na to, że mąż w późniejszym terminie będzie bardziej pod telefonem i szybko będzie mógł zareagować na hasło "rodzę!". A jak nie on to przynajmniej rodzice szybko ogarną. Nie mieszkają daleko, więc to może się przydać. Jaki kochany Twój mąż rozczuliło mnie to co napisałaś o Waszej rozmowie wczoraj mieliśmy taki leniwą kanapową niedzielę i w głowie zrodziła mi się myśl, że przecież jak Dzieć się na świecie pojawi, to już tak nie będziemy mogli leżeć przez pół dnia. I wszystko będzie całkiem inaczej. Oglądnęłam wczoraj ubranka dziecięce w gazetce lidla, co od dziś są. Od wyprawy na zakupy powstrzymuje mnie czarna dziura w portfelu do przyszłego tygodnia a mąż jak mu pokazałam, że ładne wzory są, stwierdził, że to chyba za wcześniej kupować ubranka już, bo szkoda żeby leżały do marca. Muszę zacząć uświadamiać, że takie ubranka to ja muszę mieć siłę wyprać, uprasować, zapakować torby do szpitala itd. Czyli to wychodzi tak samo jak z dużymi rzeczami do wyprawki.
|
|
|
|
#2520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślałam że kupię używany elektryczny i zmienię te końcówki, które dotykają ciała. Notabene śniło mi się dziś że użyłam latatora i od razu wyleciało pół litra i poszłam mrozić
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Kiedy zaczynacie?
Jakoś temat karmienia na razie mnie przeraża- że mała będzie mieć problemy z odpowiednim ssaniem albo że ja nie będę umiała jej przystawic... Licze na to, że jakoś to wszystko pójdzie dobrze 
Mi już wiele razy ratowało życie przy infekcjach intymnych zanim zdążyłam dostać się do lekarza.

Może no spe weź? 

13.03.2008

wczoraj nawet się mąż o tym przekonał, że potrafię chodzić do toalety co 5 minut. A jak mu wcześniej mówiłam to nie wierzył