Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-29, 20:42   #2491
asiula1306
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Asiula super że się udało Kiedy zaczynacie?

Co do porodu - to na razie się nie boję, ale obstawiam, że zmieni się to bliżej porodu. I nie tyle będę się bała bólu, bo jakos dam rade, nie ja pierwsza i nie ostatnia. Bardziej będę się bala, żeby nie było żadnych komplikacji, żeby mała urodziła się zdrowa i żeby nie było problemów z karmieniem piersią... Jakoś temat karmienia na razie mnie przeraża- że mała będzie mieć problemy z odpowiednim ssaniem albo że ja nie będę umiała jej przystawic... Licze na to, że jakoś to wszystko pójdzie dobrze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Czekam na maila od babki kiedy mamy zacząć bo to zależy od tego kiedy te dwa miejsca się zwolnia ale pewnie gdzieś w połowie grudnia.
Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
A ja to w ogóle nie wyobrażam sobie karmienia... 😐 pewnie jest nie wiele takich kobiet jak ja ale nienawidzę jak ktoś narabia mi przy cyckach. Nawet hmmm w intymnych sytuacjach 😉 dlatego nie wyobrażam sobie ssania moich sutkow, nawet przez niemowlę. A jak jakiejś wewnętrznej blokady dostanę to po karmieniu nici? Możliwe To? Spędza mi to sen z powiek.

Karmienie to tez dla mnie ciężki temat bo zdałam sobie ostatnio sprawę ze masaż sutkow i w ogóle dotykanie ich powoduje że robi mi się niedobrze. Nie ze obrzydza mnie to tylko autentycznie zaczyna mi wywracac żołądek do góry nogami, robi mi się jakoś slabo- źle się czuję. I nie wiem czy przy dziecku nie będzie tego samego. W temat bardziej się nie zaglebialam ale chciałabym żeby dziecko się też przyzwyczajalo do butelki szybko bo jak chciałabym karmić piersią tak nie chciałabym być tym uwiazana w domu. Mogę pokarm ściągać i dawać butelkę bo np nie wyobrażam sobie karmienia w miejscu publicznym. Nie mam nic do kobiet które to robią ale sama jakoś tego u siebie nie widzę

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 21:10   #2492
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Co to ten tantum? 😮

O szczęśliwa kobieto, że nie wiesz co to jest Mi już wiele razy ratowało życie przy infekcjach intymnych zanim zdążyłam dostać się do lekarza.

Mówiłam Wam, że w ciągu najbliższego półrocza wśród rodziny i znajomych ma przyjść na świat łącznie z moją córeczką 10 dzieci - właśnie rodzi się pierwsze
Stary 2017-10-29, 21:24   #2493
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Babka w sklepie powiedziała nam, że te materace lateksowe to trochę naciąganie przez firmy. Podobno nadal najlepiej sprzedaje się stare rozwiązanie gryka pianka kokos. Pytałam jak z tym uczulaniem i robakami, bo i takie historie słyszałam, mi powiedziała, że teraz tak się zabezpiecza materacyki, nie ma szans na przesiakanie i nie ma na nie reklamacji, a gryka ma właściwości "masujące"

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Tantum Rosa to specyfik stosowany do przemywania krocza, ma chyba trochę też działać przeciwbólowo. Koleżanka mi mówiła, że dobrze kupić już taki z buteleczka, bo wygodniej, chociaż dziewczyny jak nie miały to rozrabialy w zwykłych butelkach po małej wodzie

O zawarlas wszystko co chcialam napisac
Wlasnie nie mialam specjalnego aplikatora to tantum rosy i rozrabialam w zwyklej butelce z dziubkiem Mi ona pomagala, ma wlasciwosci kojace bol.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Ooo dobrze wiedzieć. Jak pomaga- kupuje to 😁 pewnie się przyda

W ogóle ost spotkałam znajomą co jest w 2 ciąży i mówiła że się teraz bardziej boi niż przed pierwszym porodem bo teraz już jest świadoma co ja czeka 😲

A ja nie Wrecz mam nadzieje, ze bedzie tak jak ostatnio :-D
Ja to przed pierwszym porodem balam sie masakrycznie, az po nocach plakalam, tz mial ze mna kombo, ubzduralam nawet sobie, ze chce cesarke z tego wszystkiego, na szczescie nikt mi wskazan nie napisal, a kupowac nie chcialam jednak.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
A ja to w ogóle nie wyobrażam sobie karmienia... 😐 pewnie jest nie wiele takich kobiet jak ja ale nienawidzę jak ktoś narabia mi przy cyckach. Nawet hmmm w intymnych sytuacjach 😉 dlatego nie wyobrażam sobie ssania moich sutkow, nawet przez niemowlę. A jak jakiejś wewnętrznej blokady dostanę to po karmieniu nici? Możliwe To? Spędza mi to sen z powiek.

Ja mysle, ze tak zle nie bedzie. Ja tez nienawidze czegokolwiek przy sutkach ale dziecko to zupelnie inna sprawa. I nie ma co sie oszukiwac, ze bedzie kolorowo bo na poczatku karmienie boli, boli jak cholera, sutki musza sie przyzwyczaic do bolu, na szczescie trwa to krotko, sa mascie ktore super lagodza np lanolina i daje sie rade. Najwazniejsze czy ty tego chcesz tak jak dziewczyny pisaly. Sprobowac nie zadzkodzi, a jak sie potoczy to juz sama zobaczysz.
Ja plakalam wrecz przy moim kp, duzo sie na to zlozylo, w koncu bylam tak dobita, ze postanowilam odciagac i dawac butelke, albo mm w butelce, bez znaczenia, byle tylko wziela. Stety/niestety moje dziecko butelki za chiny nie chcialo wiec teoria, ze kazde dziecko butle chetnie wezmie jest do kitu. Meczylam ja tylko tym, a ona i tak konsekwentnie odmawiala. Do butelki przekonala sie dopiero w wieku 10 mcy kiedy zaczelam calkowite odstawianie. No takie zycie. Wszedzie musialam ja brac ze soba i wszedzie gdzie chciala karmilam czyli 99% w samochodzie bo publicznie nigdy sie nie przemoglam. Czasami u znajomych w domu w innym pokoju.
Oczywiscie to moja historia, u kazdej z nas bedzie inaczej. Ba nawet mam badzieje, ze u mnie bedzie inaczej i z drugim dzieckiem nie bede miec takich problemow z kp.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-10-29 o 21:16
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 21:26   #2494
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Dziś Malutka ma aktywny dzień. Dostaje takie kopniaki, że aż je widać Jaka ona jest cudowna! Wcześniej czulam delikatne ruchy. Teraz, jak czuje kopniaki to Ona jest jeszcze bardziej realna Bycie mamą to coś niezwyklego!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 21:29   #2495
lelowa
Zakorzenienie

Juana boskie uczucie co nie?

Ja mialam dzis znow ten bol, kolke jelitowa czy cos w tym stylu, bolalo troche mniej niz ostatnio ale za to jeszcze mnie trzyma od 18 :/ Co to sie musi przyplatac do czlowieka, ech.
Stary 2017-10-29, 21:33   #2496
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Dziś Malutka ma aktywny dzień. Dostaje takie kopniaki, że aż je widać Jaka ona jest cudowna! Wcześniej czulam delikatne ruchy. Teraz, jak czuje kopniaki to Ona jest jeszcze bardziej realna Bycie mamą to coś niezwyklego!

Super Takie widoczne kopniaczki najlepsze. Urealniają tego człowieczka Kopniaczkowo pozdrawiamy koleżankę, M. właśnie puknęła mnie w trakcie pisania posta
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 21:40   #2497
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

Ja Cię doskonale rozumiem. Przy pierwszym dziecku nie wyobrażałam sobie, ze mogłabym karmić piersią, miałam totalną blokadę itd. Byłam nastawiona, ze będę odciągać i dawać butelką, ewentualnie dawać mm.
No ale poród miałam jaki miałam. Ostatnią rzeczą o jakiej wtedy myślałam było ściąganie pokarmu. Nie miałam siły z łóżka przejść do WC, a co dopiero siedzieć z laktatorem. Jak już dostałam dziecko to zaczęłam go przystawiać i jakoś poszło. Ogólnie ja totalnie nie miałam spiny na KP i może dlatego poszło nam to o dziwo sprawnie. Młody się od razu ładnie przystawiał, szybko jadł itd. Na początku tylko bolało bardzo.
Potem jak już byłam w domu i mogłam w sumie ściągać, to powiem szczerze że mi się nie chciało.
Sama zobaczysz jak to będzie. Ja też się teraz nie nastawiam ani na kp ani na mm. Wszystko wyjdzie w praniu
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 21:49   #2498
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

lelowa - cudowne <3 a co do bolu - wspolczuje bardzo... nie ma jakiegoś sposobu na eliminacje?

Dolly - dziękujemy Mała jak zaczęła kopać to już na całego. A tak czekałam na ten moment

Stary 2017-10-29, 21:56   #2499
marcia45
Zadomowienie

Oj tak pamiętam ból pierwszych dni kp. U mnie też początki były ciężkie choć mała ładnie ssała. Przed samym porodem naczytałam się o karmieniu i byłam bardzo negatywnie nastawiona do mm. Co mi nie przeszło zupełnie, więc trochę się boję co będzie jak się nie uda. Z młodą sprawnie przeszłam z kp na stałe pokarmy, pomijając mm.

Poród źle wspominam i boję się tego jeszcze bardziej. Myślę że ledwo jedną wypchnelam, a później przez ponad dobę nie mogłam dojść do siebie a tu drugie trzeba będzie urodzić. Z cc też kiepsko bo co jak zostanę z trójką sama zaraz po, a tu dźwigać nie zalecają. Same wątpliwości.

A kopniaki w tym okresie są cudowne, bo czujemy maluchy a aż tak nie bolą

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 21:56   #2500
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość

Ja mialam dzis znow ten bol, kolke jelitowa czy cos w tym stylu, bolalo troche mniej niz ostatnio ale za to jeszcze mnie trzyma od 18 :/ Co to sie musi przyplatac do czlowieka, ech.
Współczuję Może no spe weź?
A jak córa się czuje?

brillant jak u Was? Macie diagnozę?
Stary 2017-10-29, 21:58   #2501
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja karmilam tylko piersią pół roku, potem przeszłam na mm i przez jakiś czas sterylizowałam butelki i smoczki. Na początku po każdym karmieniu, potem na wieczór wszystko.
Nie jest to rzecz niezbędna, bo równie dobrze możesz przelać wrzątkiem i też będzie ok, ale nam się przydał.
Ja mam taki co się wkłada do mikrofalówki na kilka minut.

Ja też się teraz bardziej boję

Ja teraz kupiłam ten w buteleczkach.
Wcześniej rozrabiałam w butelce z dzióbkiem po wodzie mineralnej.
Mnie pomagało przemywanie tym po porodzie, działa ściągająco, przeciwbólowo i odkaża.
Czyli i nad sterylizatorem będę się musiała poważnie zastanowić. Tantum Rosa mam na mojej liście niezbędnych rzeczy 🤔 i chyba trzeba brać w buteleczkach

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 22:09   #2502
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Jolinko a chcesz karmić piersia? W dzisiejszych czasach mamy wybór i według mnie to jest dobre - każda mama może podjąć decyzję zgodna z samą sobą. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko

Chce karmić, jestem świadoma tego że to najlepszy pokarm dla niego, przecież sama natura tak to opracowała więc nie może być inaczej. Ale strasznie się martwię że nie wytrzymam tego szarpania i ciągnięcia sutkow ( jak by to nie brzmiało, to mam przeczucie że tak to właśnie się odczuwa) i będę mieć taka blokadę i nerwa że i pokarm mi się nie pojawi przez to... 😐

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 22:11   #2503
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Jolinko - nie ma co się nastawiac negatywnie. Może akurat Twoje obawy się nie sprawdza

Stary 2017-10-29, 22:25   #2504
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Czekam na maila od babki kiedy mamy zacząć bo to zależy od tego kiedy te dwa miejsca się zwolnia ale pewnie gdzieś w połowie grudnia.

Karmienie to tez dla mnie ciężki temat bo zdałam sobie ostatnio sprawę ze masaż sutkow i w ogóle dotykanie ich powoduje że robi mi się niedobrze. Nie ze obrzydza mnie to tylko autentycznie zaczyna mi wywracac żołądek do góry nogami, robi mi się jakoś slabo- źle się czuję. I nie wiem czy przy dziecku nie będzie tego samego. W temat bardziej się nie zaglebialam ale chciałabym żeby dziecko się też przyzwyczajalo do butelki szybko bo jak chciałabym karmić piersią tak nie chciałabym być tym uwiazana w domu. Mogę pokarm ściągać i dawać butelkę bo np nie wyobrażam sobie karmienia w miejscu publicznym. Nie mam nic do kobiet które to robią ale sama jakoś tego u siebie nie widzę

No ja mam właśnie takie same objawy... po prostu mi się wszystko przewraca w ciele 😑 a takie ściąganie laktatorem myślisz że lepsze jest? W sensie odczuć fizycznych.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
O szczęśliwa kobieto, że nie wiesz co to jest Mi już wiele razy ratowało życie przy infekcjach intymnych zanim zdążyłam dostać się do lekarza.

Mówiłam Wam, że w ciągu najbliższego półrocza wśród rodziny i znajomych ma przyjść na świat łącznie z moją córeczką 10 dzieci - właśnie rodzi się pierwsze
O jaaa, toż to inwazja 😁 pozytywna, rzecz jasna. Super, będziesz miała z kim poglądy wymieniać!

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
O zawarlas wszystko co chcialam napisac
Wlasnie nie mialam specjalnego aplikatora to tantum rosy i rozrabialam w zwyklej butelce z dziubkiem Mi ona pomagala, ma wlasciwosci kojace bol.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

A ja nie Wrecz mam nadzieje, ze bedzie tak jak ostatnio :-D
Ja to przed pierwszym porodem balam sie masakrycznie, az po nocach plakalam, tz mial ze mna kombo, ubzduralam nawet sobie, ze chce cesarke z tego wszystkiego, na szczescie nikt mi wskazan nie napisal, a kupowac nie chcialam jednak.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Ja mysle, ze tak zle nie bedzie. Ja tez nienawidze czegokolwiek przy sutkach ale dziecko to zupelnie inna sprawa. I nie ma co sie oszukiwac, ze bedzie kolorowo bo na poczatku karmienie boli, boli jak cholera, sutki musza sie przyzwyczaic do bolu, na szczescie trwa to krotko, sa mascie ktore super lagodza np lanolina i daje sie rade. Najwazniejsze czy ty tego chcesz tak jak dziewczyny pisaly. Sprobowac nie zadzkodzi, a jak sie potoczy to juz sama zobaczysz.
Ja plakalam wrecz przy moim kp, duzo sie na to zlozylo, w koncu bylam tak dobita, ze postanowilam odciagac i dawac butelke, albo mm w butelce, bez znaczenia, byle tylko wziela. Stety/niestety moje dziecko butelki za chiny nie chcialo wiec teoria, ze kazde dziecko butle chetnie wezmie jest do kitu. Meczylam ja tylko tym, a ona i tak konsekwentnie odmawiala. Do butelki przekonala sie dopiero w wieku 10 mcy kiedy zaczelam calkowite odstawianie. No takie zycie. Wszedzie musialam ja brac ze soba i wszedzie gdzie chciala karmilam czyli 99% w samochodzie bo publicznie nigdy sie nie przemoglam. Czasami u znajomych w domu w innym pokoju.
Oczywiscie to moja historia, u kazdej z nas bedzie inaczej. Ba nawet mam badzieje, ze u mnie bedzie inaczej i z drugim dzieckiem nie bede miec takich problemow z kp.
Ojojoj nie pociesza mnie Twoja historia... " boli, boli jak cholera..." Mam nadzieję że jakoś to przemoge i przyzwyczaja piersi do takich rewelacji

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Dzięki dziewczyny ☺ trochę mi raźniej że nie jestem sama w tych moich obawach co do kp.

A co do ruchów to rzeczywiście na tym etapie są bardzo miłe, czuję je już często w ciągu dnia a nie tylko wieczorem jak dawniej. Teraz leżę a mój malutki L leży ze mną po lewej stronie pod pepkiem (Chyba pupa lub głowa do ściany mojego brzucha bo mi się śmieszna twarda kulka zrobila) 😉

Stary 2017-10-29, 22:42   #2505
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję Może no spe weź?
A jak córa się czuje?

brillant jak u Was? Macie diagnozę?
Wzielam nospe i cos nie przechodzi.
Corcia lepiej juz, a jak u was?

Cytat:
Ojojoj nie pociesza mnie Twoja historia... " boli, boli jak cholera..." Mam nadzieję że jakoś to przemoge i przyzwyczaja piersi do takich rewelacji
]
Kochana absolutnie nie chcialam cie straszyc, fakt bola sutki ale krotko, one musza sie jakos przyzwyczaic do ssania przez dziecko. Pozniej to juz przyjemne odczucie, na prawde A mysle, ze lepiej sie nastawic, ze jednak cos moze bolec niz sie niemilo zaskoczyc.
U mnie kp bylo katorga przez to, ze mialam hiperlaktacje, dziecko sie dlawilo i byly histeryczne placze. Stad ta walka zeby wziela butelke, no ale nie wziela wiec troche sie pomeczylam. U ciebie na pewno czegos takiego nie bedzie, nie przejmuj sie

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Briliant girl daj znac co u coreczki
Stary 2017-10-29, 23:00   #2506
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:

Może gdybyś odciągała laktatorem i podawała w butelce to psychicznie byłoby lepiej

Ja myślałam o lateksowym materacyku bo też słyszałam o tych robaczkach

Kurczę mam takie zjazdy energii w trakcie dnia Dzisiaj znowu spałam przy Mężu na kanapie a on sobie grał, pewnie nie będę mogła zasnąć w nocy

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 23:13   #2507
Koma1002
Zadomowienie

We mnie jakoś karmienie nie wzbudza żadnych uczuć. Przyjelam to za naturalną kolej rzeczy, ale mam też swoje wątpliwości, obawy...o których chyba na forum lepiej nie wspominać 😁

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 23:51   #2508
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
We mnie jakoś karmienie nie wzbudza żadnych uczuć. Przyjelam to za naturalną kolej rzeczy, ale mam też swoje wątpliwości, obawy...o których chyba na forum lepiej nie wspominać 😁

Ej... mnie dziewczyny najpierw przestraszył, potem wyjasnily, na koncu pocieszyly i w sumie lepiej mi teraz z myślami o tym szystkim niż przedtem. Wiec dajesz dajesz mała 😉!!

Stary 2017-10-30, 00:04   #2509
Pannkaka
Rozeznanie

Brilliant Girl, dużo zdrowia dla córki, trzymajcie się

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ----------

Jolinko, też nie lubię jakiegokolwiek dotykania moich piersi, ale jakoś nigdy nie pomyślałam, że z dzieckiem będzie to samo. Nie było Na początku oczywiście bolało, ale to co innego, dało radę wytrzymać, zwłaszcza patrząc na to przyssane maleństwo Myślę, że najważniejsze to na nic się specjalnie nie nastawiać, dać sobie trochę czasu na ogarnięcie kp, ale też nie demonizowac mm. A przy problemach szukać pomocy. U mnie odczucia przy laktatorze były gorsze niż przy samym karmieniu.

Może to głupio zabrzmi, ale dla mnie bardzo dużą motywacją było to, że karmienie mm wydawało mi się bardzo pracochłonne, za leniwa na to byłam

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 06:09   #2510
Lunak
Wtajemniczenie

Dzień dobry,
w końcu zaczyna się troszkę leniwy tydzień i będę mogła na bieżąco czytać
Wstałam razem z mężem o 5 i czekam z wyjściem na badania. Dzieć mi się uaktywnił. Pewnie głodny, a to jeszcze tyle czasu zanim będę mogła zjeść śniadanie.

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaki materac będziecie kupować/ macie ?

Lateksowy ? Gryka, kokos ? Czy może jeszcze jakiś inny ?

Ja sie zastanawiam nad gryka-pianka-kokos. Jakoś mnie nie przekonują te lateksowe.

Cytat:
Bardzo ładny

Do porodu dla mnie znaczy się i część kosmetycznych rzeczy dla małej, typu sól fizjologiczna, jakieś waciki jałowe, waciki do buzi, pupci, octanisept, pieluchy bambusowe, muslinowe, tetrowe i takie tam.
A dla mnie podkłady, majty, koszule, tantum rosa, purelan, ogólnie takie rzeczy do szpitala i po porodzie.
Ciuszki będę dopiero ogarniać. Muszę po młodym rzeczy przejrzeć co tam jest.

W sumie wózki mam dwa a właściwie to trzy ,fotelik i bazę też, maty dwie, bujak, hustawke, laktator, sterylizator, podgrzewacz, łóżeczkowej​ ,ogólnie wszystko dla takiego malca, bo po synku wszystko zostawiałam.
Nawet butelki mam nowe dwie sztuki.
A, no smoczki uspokajacze soothie muszę dokupić
I woombie
A nie, jeszcze materac do łóżeczka i przewijak. Pewnie jeszcze jakieś pierdoły dojdą.

O matko. Zdrówka!!!
Kciuki, żeby było wszystko ok.

Przy drugim dziecku to juz łatwiej szybciej wiesz co skompletować, bo masz świadomość co sie sprawdziło/przydało. Tak samo duzo grubszych rzeczy zostaje i nie muszą byc na liście.
Jak zdrowie?

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hej laski, u nas z kaszlu zrobilo sie podejrzenie rozwijajacego sie zapalenia pluc i jestesmy w szpitalu. Juz dostala dawke lekow, ma tlen podany i odsypia klucie trzymajcie kciuki za nia

Brilliant ściskam mocno. Daj znac co z mała jak tylko znajdziesz siły i chwilke czasu.

Cytat:

U mnie jeszcze kopniaków nie widać, ale robi takie serie, ze sie zastanawiam skąd ma tyle sił upatrzyl sobie prawą stronę brzucha i ją torpeduje. i widać po mężu, ze juz czeka na te silniejsze, bo sam chciałby nawiązać kontakt z Dzieciem. A mnie te jeszcze odpowiadają, ale co bedzie dalej to nie wiem

Cytat:

Oj biedactwo . Mnie tez wczoraj jakis taki skurcz złapał. Myslalam, ze mi jelita wykręci

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
I ściskam Was mocno, bo u mnie dalej wieje i zimnica sie na polu zrobiła

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 06:35   #2511
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Dzień dobry dziewczyny! Zaraz zbieram się do pracy Wysyłam Wam obrazek na dobry początek dnia. Mąż mi go wczoraj podeslal Strasznie mnie rozśmieszył ale też rzoczulił
received_10208995902769327.jpeg

Miłego dnia mamusie! Pewnie znów będę mieć 30 stron w aplikacji do nadrobienia po powrocie z pracy!

Stary 2017-10-30, 06:38   #2512
marcia45
Zadomowienie

Brilant wspolczuje i kciuki dla malutkiej. Może z nią być w szpitalu?

Ja zaczynam się bać jak to będzie. Zawsze wszystko było skupione na młodej i ciekawe czy ta miłość naprawdę się podzieli. I myślę o młodej dla której będę mieć mniej czasu i mi smutno.

Ja kupiłam grykę kokos bo był tani, dużo osób miało i chwaliło. Stwierdziłam, że jak zauwaze robaczki to wyrzucę. Kilka razy go przeglądałam, młoda nie chciała spać w łóżeczku i się zastanawialam czy może to jednak robaki. Więc dlateho już nie chce przez moją psychikę

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 07:14   #2513
asiula1306
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja wczoraj jeszcze zaczęłam się zastanawiać jak to będzie jak zaczne rodzic będąc sama w domu. Tego się boję ze spanikuje a mąż będzie w pracy. I powiedziałam jak byliśmy u rodziców ze może mąż wzialby urlop w okolicy porodu a mój tato sprowadził mnie na ziemię mówiąc ze przecież nie wiadomo czy urodze w terminie a nie np tydzień później. Ale dodał ze albo mama albo on będą ze mną w te ostatnie dni żebym nie siedziała w domu sama i mam się nie martwić, bo na pewno mi pomogą i będą przy mnie

Wczoraj wieczorem jeszcze z mężem rozmawiałam, on pokłada duże nadzieje w tym dziecku, nie może się doczekać bo ono zmieni nasze życie i będziemy mieć nowe pokłady motywacji do działania ale też boi się tej rewolucji. Fajnie ze mi to powiedzial, że się nie wstydzi przyznać ze go to trochę przeraza tak jak mnie. Ciesze się ze ma tyle planów na spędzanie czasu z dzieckiem i sam jeszcze dodał ze zrobi wszystko żeby praca nie spowodowała ze nie będzie go całymi dniami w domu i ze nie chce by cokolwiek mu uciekło z życia syna

Stary 2017-10-30, 07:17   #2514
Torrence
Wtajemniczenie

Witam się w nowym tygodniu

Cytat:
O jaaa, toż to inwazja 😁 pozytywna, rzecz jasna. Super, będziesz miała z kim poglądy wymieniać!
No już jest wymiana poglądów Wniosek mam taki, że i tak wszystko zrobię po swojemu zgodnie z intuicją bo te poglądy u koleżanek/sióstr czasem są skrajne

Juana patrząc na ten obrazek mam wrażenie, że moja Mała robiła to wczoraj z moim pęcherzem
Stary 2017-10-30, 07:21   #2515
asiula1306
Zakorzenienie

Z przymrużeniem oka http://www.metdaan.com/cartoon-illustrations-mom/

Stary 2017-10-30, 07:28   #2516
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Ja wczoraj jeszcze zaczęłam się zastanawiać jak to będzie jak zaczne rodzic będąc sama w domu. Tego się boję ze spanikuje a mąż będzie w pracy. I powiedziałam jak byliśmy u rodziców ze może mąż wzialby urlop w okolicy porodu a mój tato sprowadził mnie na ziemię mówiąc ze przecież nie wiadomo czy urodze w terminie a nie np tydzień później. Ale dodał ze albo mama albo on będą ze mną w te ostatnie dni żebym nie siedziała w domu sama i mam się nie martwić, bo na pewno mi pomogą i będą przy mnie

Wczoraj wieczorem jeszcze z mężem rozmawiałam, on pokłada duże nadzieje w tym dziecku, nie może się doczekać bo ono zmieni nasze życie i będziemy mieć nowe pokłady motywacji do działania ale też boi się tej rewolucji. Fajnie ze mi to powiedzial, że się nie wstydzi przyznać ze go to trochę przeraza tak jak mnie. Ciesze się ze ma tyle planów na spędzanie czasu z dzieckiem i sam jeszcze dodał ze zrobi wszystko żeby praca nie spowodowała ze nie będzie go całymi dniami w domu i ze nie chce by cokolwiek mu uciekło z życia syna

Też się tego boję - coś zacznie się dziać i nie będę wiedziała czy jechać taksówką, czy czekać na tz aż przyleci z pracy.. Mama mnie trochę studzi, że poród to nie takie hop siup skurcz i dziecko wychodzi, ale przecież jak zacznę panikować ktoś by mi się przydał pod ręką, kto mnie ogarnie, weźmie torby i wszystkiego przypilnuje.. Ciekawe czy zdążymy się przeprowadzić do porodu, to chociaż rodziców bym miała blisko, jak nie to będę sama w Warszawie.

Nie wiem czy już była dyskusja na ten temat - jaki laktator kupujecie? Ręczny czy taki elektryczny? Różnice cenowo sa spore.
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 07:33   #2517
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Też się tego boję - coś zacznie się dziać i nie będę wiedziała czy jechać taksówką, czy czekać na tz aż przyleci z pracy.. Mama mnie trochę studzi, że poród to nie takie hop siup skurcz i dziecko wychodzi, ale przecież jak zacznę panikować ktoś by mi się przydał pod ręką, kto mnie ogarnie, weźmie torby i wszystkiego przypilnuje.. Ciekawe czy zdążymy się przeprowadzić do porodu, to chociaż rodziców bym miała blisko, jak nie to będę sama w Warszawie.

Nie wiem czy już była dyskusja na ten temat - jaki laktator kupujecie? Ręczny czy taki elektryczny? Różnice cenowo sa spore.
Ja nie kupuje laktatora. Postaram się wypożyczyć

Stary 2017-10-30, 07:38   #2518
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość

Przy drugim dziecku to juz łatwiej szybciej wiesz co skompletować, bo masz świadomość co sie sprawdziło/przydało. Tak samo duzo grubszych rzeczy zostaje i nie muszą byc na liście.
Jak zdrowie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nadal wymiotuje i do tego boli mnie głowa, bo przeziębienie mnie dopadło
Dziękuje, ze pytasz

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

Ja zaczynam się bać jak to będzie. Zawsze wszystko było skupione na młodej i ciekawe czy ta miłość naprawdę się podzieli. I myślę o młodej dla której będę mieć mniej czasu i mi smutno.

Mam takie same myśli

Cytat:
Ja mam medele mini electric i jest ok.
Stary 2017-10-30, 07:56   #2519
Lunak
Wtajemniczenie

Ja już po pobraniu krwi i wyniki mają być nawet dziś sprawnie wszystko poszło. Teraz mam nadzieję, że wszystko ze strony formalnej będzie ok, bo po raz pierwszy tam robiłam, to mam zastanawiajkę teraz

Juana, Torrence mój to chyba niekiedy robi sobie trampolinę z mojego pęcherza wczoraj nawet się mąż o tym przekonał, że potrafię chodzić do toalety co 5 minut. A jak mu wcześniej mówiłam to nie wierzył

Asiula oj, ja miałam już takie same myśli. Póki co nie dzieliłam się nimi z nikim. Liczę na to, że mąż w późniejszym terminie będzie bardziej pod telefonem i szybko będzie mógł zareagować na hasło "rodzę!". A jak nie on to przynajmniej rodzice szybko ogarną. Nie mieszkają daleko, więc to może się przydać.

Jaki kochany Twój mąż rozczuliło mnie to co napisałaś o Waszej rozmowie wczoraj mieliśmy taki leniwą kanapową niedzielę i w głowie zrodziła mi się myśl, że przecież jak Dzieć się na świecie pojawi, to już tak nie będziemy mogli leżeć przez pół dnia. I wszystko będzie całkiem inaczej.

Oglądnęłam wczoraj ubranka dziecięce w gazetce lidla, co od dziś są. Od wyprawy na zakupy powstrzymuje mnie czarna dziura w portfelu do przyszłego tygodnia a mąż jak mu pokazałam, że ładne wzory są, stwierdził, że to chyba za wcześniej kupować ubranka już, bo szkoda żeby leżały do marca. Muszę zacząć uświadamiać, że takie ubranka to ja muszę mieć siłę wyprać, uprasować, zapakować torby do szpitala itd. Czyli to wychodzi tak samo jak z dużymi rzeczami do wyprawki.
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-30, 07:57   #2520
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak pracuje ale nasz świadek już jakoś miesiąc przed porodem pracował z domu a teraz wziął cały przysługujący mu urlop więc do pracy wróci późno
Cytat:
Z ręcznym to chyba może być wyczerpujące pracować rękami którymi wiecznie nosisz dzieciaczka Myślałam że kupię używany elektryczny i zmienię te końcówki, które dotykają ciała. Notabene śniło mi się dziś że użyłam latatora i od razu wyleciało pół litra i poszłam mrozić

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości