|
|
#1261 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy raz samolotem
Cytat:
Natomiast co do płyt, nie powinni się czepiać kilku, chyba że trafi sie na jakiegoś zatwardziałego służbistę ![]() Cytat:
że nawet jak pada to jest ciepło. Chwila ciepła, chwila zimna. Zimniej najczęsciej bylo mi w domu a nie na zewnątrz. Polecam wziąc trochę ciepłych ubran, ale też np buty japonki. sami Irlandczycy w takich wlasnie chodzą, bo jak jest mały deszcz a pozniej znow slonce, to przynajmniej szybko stopy wysychają ![]() zdecydowanie polecam kurtkę z kapturem, nawet lekką. Cytat:
|
|
#1262 | |
|
Zadomowienie
|
hihihi
Cytat:
![]() ale mniej więcej. Boże! nie mogę o tym myśleć na razie, w głowie mam tylko egzaminy dopiero po nich zacznę planować co i jak.ehhh, te studia
|
|
|
|
|
#1263 |
|
Rozeznanie
|
tass822 jak dobrze Cię rozumiem! sesja sresja
![]() ale myślę już o Irlandii.. ciągle. A egzaminów już mam dość! a sesja teoretycznie dopiero od przyszłego poniedziałku ![]() jak ja już bym chciała lecieć.. i tam być!
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Z wyjazdu póki co jestem zadowolona
![]() Z ubrań to hmm .... trzeba wszystko wziac po trochu ... Tutaj wieje dosc zimny wiatr ... i mi np czesto jest zimno- ludzie chodzą w krotkim rekawku i są przyzwyczajeni, a ja w sweterku :P Poza tym pogoda jest bardzo zmienna ... Pierw jest bardzo gorąco i swieci slonce, a za 10 minut zaczyna padac... Ja wzielam tutaj sweterki, bluzki z krotkim rekawkiem i kurtke jesienną. Jedną spodniczke i spodenki Grubszy sweter i grubsza bluzke i tyle. Bluzki na ramiączkach chyba dwie. Ja lecialam liniami Ryanair i bagazu mi nie mierzyli, a mialam troche wiekszy ;p w dwóch miejscach o chyba 2 lub 3 cm wiekszy. Mi sie wydaje, ze oni mierzą jak juz bardzo odstaje od normy. Natomiast co do wagi ... moj TŻ mial nadbagaz- razem walizka 15,8kg ale nic mu nie powiedziala i nie musial placic ![]() A zapomnialam napisac, ze jak przechodzilam przez bramke to pipkalam ... i musialam sciagac buty, ale dalej pipczalo, i mnie kobieta z tamtąd obmacala ![]() Moze mam jakis metal w sobie, a nawet nie wiem hehe ![]() ![]() trzymajcie sie papa
|
#1265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i to jeszce jednego dnia będę miała po 3 egzaminy! Boże, ratuj.... nie wiem czy w ogóle będę w stanie myśleć co spakować itd, jak cały czas będę żyć w stresie przez tą szkołę... wertusia, ja też lecę tymi samymi liniami co Ty może też mi darują, jeśli trochę więcej napakuję do walizki ![]() a najbardziej to przerażają mnie te deszcze w Irlandii tak nie lubię jak pada deszcz, zaraz mi sie włosy napuszą i wyglądam jak strach na wróble jak oni wytrzymują takie pogody???
|
|
|
|
|
#1266 |
|
Przyczajenie
|
A ja lece 18 czerwca do USA i strasznie się denerwuje
Ale na całe szczęscie przeczytałam kilka postów i odrazu mi przeszło Mam tylko małe pytanko: Jak mniej więcej odbywa się lot transantlantycki?:confuse d:
|
|
|
|
#1267 |
|
Wtajemniczenie
|
O cześć Paulina
Ja lecę do NY 14 czerwca. Nic strasznego w tak długim locie, mi doskwiera nuda jak lecę sama, ale jak się z kimś zgada to już szybciej mija czas![]() A Ty gdzie lecissz i jakimi liniami ?
|
#1268 |
|
Przyczajenie
|
Lece liniami LOT do NY
No to nie bedzie tak źle
|
|
|
|
#1269 |
|
Wtajemniczenie
|
Oooo szkoda że nie 14
miałabym z kim pogadać
|
#1270 |
|
Przyczajenie
|
no właśnie szkoda
A ty który raz już lecisz? Ja sie troszke boje, nie wyobrażam sobie poprostu ze jestem w USA oj dam rade (chyba) |
|
|
|
#1271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dasz dasz... ja bodajże po raz 7 lecę
A dzielnica jaka ? jeśli oczywiście można wiedzieć
|
#1272 |
|
Przyczajenie
|
Queens
A konkretnie Middle Village A ty? Może się gdzieś spotkamy
|
|
|
|
#1273 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj przeciwna strona
Ja na Brooklyn jadę dzielnica żydowska będę miała blisko na plażę
|
#1274 |
|
Przyczajenie
|
no w sumie tak Hehe fajnie ze mam z kim pogadać bo przynajmniej ty wiesz jak przebiega lot i wogole Jeszcze mam tydzień z kawałkiem a już przeżywam He he czeka mnie 9 i pol godziny lotu (nudnego lotu) bo znając życie to moj brat bedzie mnie straszył i męczył, a on wogole sądzi ze to nic strasznego i patrzy na to jak na wycieczke rowerową heheh ja bede też na plaży, w new jersey i wogole bede sie zwiedzac no ale najważniejsze jest by iść na manhattan (jakoś tak to sie pisze) bo bez zakupów w centrum handlowym sie nie obejdzie
|
|
|
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
Zakupy w NY są cudowne
![]() ![]() Ja się strasznie lotu nie mogę doczekać no bo TŻ na mnie czeka![]() Najbardziej mi posiłki nie pasują w Locie bo jak dla mnie za małe
|
#1276 |
|
Przyczajenie
|
Hehe to świetnie
Na mnie jeszcze tata hehe no ja chyba tylko na zakupy tam lece (bez przesady) No ja już mam wyczajony sklep z wiecznymi wyprzedażami tam mozna kupic nie drogie buty np. z pumy a w Polsce bedą w sklepach dopiero po 2 latach i to np 299zł tak jak moja mama zrobiła (kupiła adidasa goodyear'a a teraz są po 300 zł) A bluzek to wogole mozna tyle kupic ze w 2 walizysie nie zmieszczą
|
|
|
|
#1277 |
|
Wtajemniczenie
|
Wysłałam PW
już nie będę zaśmiecać wątku
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za informacje!
niech mi ktos jeszcze powie jak to jest z ta oplata za odprawe, to jest juz w cenie biletu, czy musze jeszcze cos placic na lotnisku? |
|
|
|
#1279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja np zaznaczyłam że zapłacę przy odprawie ![]() wertusia Ty płaciłas na lotnisku? bo Ty też ryanair przecież leciałaś
|
|
#1280 |
|
Przyczajenie
|
mam pytanko,
leciał ktoś ostatnio wizzair? zastanawiam się czy mogę w bagażu rejestrowanym przewozić płynne kosmetyki tj szampon, odżywka itp... bo piweczka pewnie nie można:/? |
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
A moze bys tak poczytala tez watek i strone linii lotniczych zanim zadasz pytanie?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#1282 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wątek przeczytałam i jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłam |
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myslalam,ze bede cos placic na lotnisku, ale nic nie placilam
![]() ![]() Widocznie przy zamawianiu biletu mialam juz oplacone ,bo to nie ja zamawialam tylko ktos od mojego TŻ ![]() Od paru dni w Dublinie wogole nie pada i pogoda jest ok ![]() tutaj naprawde są przyzwyczajeni do deszczu ... Parasolki rzadko kto nosi, bo tu ponoc mocno wieje i sie zaraz łamią- ja jeszcze sie z tak silnymi wiatrami tu nie spotkalam ![]() Kapturow tez nie zakladają .... chodzą w japonkach i wogole nie zwracają uwagi na deszcze ;p Nie wiem czy juz pisalam, ale w wielu sklepach są działy i półki z polską zywnoscia niektore niedrogie.Ale niestety i tak jedzenie tu jest dosc drogie. Dobra ja tu juz tyle nie pisze, bo to nie na temat tego watku ![]() ![]() Papa
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
W prawdzie już kiedyś leciałam ale prywatnym samolotem więc to co innego, teraz pierwszy raz lecę całkiem sama LOTem z Poznania przez Wawę do NYC
Mam parę pytań :- czy odprawę będę mieć tylko w Poznaniu a w Warszawie udaję się prosto do bramki - co z moim bagażem? Leci do Wawy tam go odbieram i znów nadaje na NYC czy ostatni raz go widzę w Poznaniu? - jak to wygląda z kosmetykami? gdzieś słyszałam że muszą być zapakowane w jakieś specjalne woreczki foliowe ale to tylko te w podręcznym a w głownej torbie mogą być włożone normalnie?- jak dobrze oznakować torbę? dostanę na lotnisku jakieś specjalne karteczki tak?
Zapuszczam włoski i mówię NIE prostownicy Kochasz zwierzęta ? Uratuj im życie.To tylko parę zł. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=135520 Edytowane przez Akszeinga Czas edycji: 2008-06-10 o 19:59 |
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wszystko jest w watku. Ale jak juz naprawde nie mozesz znalezc, to tak, mozesz przewozic kosmetyki i piwo w bagazu rejestrowanym, czyli tym duzym.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#1286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W Wawie też będziesz miała odprawę paszportową i prześwietlany bagaż podręczny. Walizki nadajesz w Poznaniu, a potem odbierasz dopiero w NY ![]() Kosmetyki mają być w pojemnikach nie przekraczających 100ml, zapakowane w worek o pojemności 1 litra (cos takiego )Dostaniesz karteki, oni też tam przyklejaja jakieś ![]() Mam nadzieję, że coś pomogłam ![]() A kiedy lecisz ?
|
|
#1287 |
|
Przyczajenie
|
bezclowki -> wyjaśni mi ktos co to jest?... tez lece sama samolotem pierwszy raz i panicznie sie boje...
|
|
#1288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o mamo,mam nadzieję ze dostanę swój bagaż w NY ![]() Lecę 11 lipca
|
|
#1289 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostaniesz bagaż
nie martw się Przygotuj się na upały
|
#1290 |
|
Zadomowienie
|
tam zawsze jest gorącow w czerwcu/lipcu?
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

coz tysiące ludzi sobie radzi to a też dam radę!

wczoraj szlam z TZ do tesco na zakupy i my w kurtach .. w kapturach, a irlandczycy w krotkich rekawkach .. japonkach .. wogole nie zwracają uwagi ze zimno :P

?

A ty który raz już lecisz? Ja sie troszke boje, nie wyobrażam sobie poprostu ze jestem w USA 
He he czeka mnie 9 i pol godziny lotu (nudnego lotu) bo znając życie to moj brat bedzie mnie straszył i męczył, a on wogole sądzi ze to nic strasznego i patrzy na to jak na wycieczke rowerową