Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-01, 06:56   #2851
marcia45
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Moja mała od dwóch lat protestowała już tyłem i jeździ przodem. Ale ona od zawsze ciężki pasażer i podróżnik.

Mąż kupił gondole do wózka, jeszcze jednej brakuje, obym szybko znalazła.

U mnie duże osiedle i pełno małych dzieci. I do drugiego dziecka nikt już nie kupuje wózków tych typowych 2w1 chyba że zostawił po poprzednim. Ja na szczęście mało psioczylam na wózek, bo po pół roku poszłam do pracy i głównie mąż spacerował z młodą. A przed rokiem już kupiliśmy lekka spacerówke. A teraz koleżanka też będzie sprzedawała z nieużywana spacerówke. A jak mówiłam żeby popatrzyła na spacerówki i dokupiła gondole to stwierdziła że tu za 1500 ma i to i to a teraz przyznaje rację

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 07:08   #2852
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Widziałyście, że już są lipcówki? Matko, jak ten czas leci! Listopadówki już rodzą, jeszcze 3 miesiące z hakiem i zaczniemy my przeraziłam się trochę

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 07:10   #2853
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
świetne wieści!

No nie urosła aż tak bo 3tygodnie temu wazyła 370gram a teraz 607gram. Lekarz nic nie mówił że jest za duża, wręcz podkreślał że nie jest za mała aczkolwiem ma gruby brzuch

Dobrze że nie mam na telefonie miejsca na żadne aktualizacje czy nowe aplikacje

To chyba urosła odpowiednio a brzuszek ma grubiutki bo mama pewnie dobrze karmi

Mój mały trochę reaguje na słodycze ale większe harce urządza po normalnym jedzeniu chociaż w sumie widzę od trzech dni ze mu obojętne jaka jest pora dnia i czy jest jedzenie. Fika z rana zanim wstanę z lozka I potem po południu. W ciągu dnia tez go czuje ale słabiej bo pewnie śpi przez moje chodzenie. Ale jak tylko się położę to od razu się budzi

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 07:24   #2854
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
świetne wieści!

No nie urosła aż tak bo 3tygodnie temu wazyła 370gram a teraz 607gram. Lekarz nic nie mówił że jest za duża, wręcz podkreślał że nie jest za mała aczkolwiem ma gruby brzuch
Dla mnie to i tak dużo To tempo rozwoju jest dla mnie cały czas niebywałe
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Mój mały trochę reaguje na słodycze ale większe harce urządza po normalnym jedzeniu chociaż w sumie widzę od trzech dni ze mu obojętne jaka jest pora dnia i czy jest jedzenie. Fika z rana zanim wstanę z lozka I potem po południu. W ciągu dnia tez go czuje ale słabiej bo pewnie śpi przez moje chodzenie. Ale jak tylko się położę to od razu się budzi

Asiula my mamy identycznie Chyba jak chodzimy to to kołysanie je lula. Wczoraj wieczorem hasała po całym brzuchu, teraz niedawno przebudziłam się lekko i potrzebowałam ją poczuć. Chwilkę trwało zanim się rozbudziła ale jak już zaczęła to skutecznie rozbudziła mnie i nie ma już mowy o dospaniu
I mam takiego głoda, że odliczam już minuty po euthyroksie
A Pani dr mówila, żeby jeść dwie kolacje...
Stary 2017-11-01, 07:44   #2855
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Lubią te małe bestie słodycze mój też, kręci się wtedy i wierci aż miło. Idź spać, oczywiście! U was jutro dzień pracujący?
Tak, dzis pracujemy. Wszystkich Swietych tutaj to swieto ruchome, wypada zawsze w sobote. Przez co niektory swietuja halloween w najblizszy piatek i powinnam zostawic jeszcze te cukierki, ale to sie przeciez nie da tyle dni nie zjesc

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Podobno po aktualizacji apki wygląd wizażu już jest inny, gorszy
Zeby tylko wyglad, funkcjonalnosc gorsza Chyba bede na telefonie w przegladarce czytac, choc to tez niewygodnie...
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 07:44   #2856
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość

Asiula my mamy identycznie Chyba jak chodzimy to to kołysanie je lula. Wczoraj wieczorem hasała po całym brzuchu, teraz niedawno przebudziłam się lekko i potrzebowałam ją poczuć. Chwilkę trwało zanim się rozbudziła ale jak już zaczęła to skutecznie rozbudziła mnie i nie ma już mowy o dospaniu
Ja tez juz głodna jestem i mały chyba tez

Stary 2017-11-01, 07:52   #2857
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Ja się już nauczyłam i euthyrox biorę tak koło 5 jak się przebudze i nie mogę zasnąć w końcu jednak zasypiam, a kiedy obudze się już normalnie koło 8 to mogę już jeść śniadanie z mężem to czekanie co najmniej pół godziny...

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Co do euthyroxu, to wczoraj endokrynolog zmieniła mi trochę dawkę i biorę 50 na zmianę z 75. Ciekawe jak się będę czuła.

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 07:55   #2858
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Ja się już nauczyłam i euthyrox biorę tak koło 5 jak się przebudze i nie mogę zasnąć w końcu jednak zasypiam, a kiedy obudze się już normalnie koło 8 to mogę już jeść śniadanie z mężem to czekanie co najmniej pół godziny...

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Co do euthyroxu, to wczoraj endokrynolog zmieniła mi trochę dawkę i biorę 50 na zmianę z 75. Ciekawe jak się będę czuła.

Ja też tak robię. Kiedy mąż wstaje rano do pracy o 6, to zażywam i zasypiam. I potem jak wstaję, to już mogę jeść

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 08:04   #2859
Mecassie
Zakorzenienie

Witam w 24tygodniu Ja właśnie idę łyknąć letrox i odliczać pół godziny

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 08:14   #2860
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
W przeszłości rózne kombinacje miałam, również naprzemienne albo od pon do pt mniejsza dawka a w weekendy większa i nigdy nie wpływało to jakoś znacząco na moje samopoczucie więc mam nadzieję, że i Ciebie tak będzie
Cytat:
Witam w 24tygodniu Ja właśnie idę łyknąć letrox i odliczać pół godziny

O to widzę, że sporo nas jest z tym problemem śniadaniowym
Ja to zwykle nie mam problemu, obudzę się, łyknę i zanim się ogarnę to mija już zdecydowanie więcej niż pół godziny, ale dziś to masakra, pierwsze co to głód
Stary 2017-11-01, 08:20   #2861
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
O to widzę, że sporo nas jest z tym problemem śniadaniowym
Ja to zwykle nie mam problemu, obudzę się, łyknę i zanim się ogarnę to mija już zdecydowanie więcej niż pół godziny, ale dziś to masakra, pierwsze co to głód
Niekiedy mam tak jak ty że nie wiem zleci pół godziny a niekiedy budzę się głodna jak wilk

Stary 2017-11-01, 08:21   #2862
marcia45
Zadomowienie

Ja też już głodna. Na szczęście młoda wstała i robimy jajecznice.

Chyba w mojej wyprawce będą królować balony. Jak znajdziecie coś w balony wklejajcie

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 08:43   #2863
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
To chyba urosła odpowiednio a brzuszek ma grubiutki bo mama pewnie dobrze karmi

Mam identycznie z tymi ruchami, właśnie wstaje i też maluch się przbudzil i szaleje

Dzień dobry

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 08:44   #2864
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry. Ja dzisiaj od 4 miałam kryzys i nie mogłam zasnąć...

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 08:53   #2865
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dobrze, że chociaż tarczyca mnie ominęła, przez jakiś czas budziłam się o 4-5 i musiałam zjeść cokolwiek, bo aż mnie mdlilo jeszcze bardziej z głodu, na szczęście przeszło, nawet nie byłam w stanie jechać na badania na czczo na ten pierwszy zestaw badań ciazowych pojechałam po śniadaniu, bo inaczej nie dałam rady wyjść z domu.. Glukoza wyszła dziwna i tłumaczyłam wszystkim, że nie zauważyłam badania i zjadłam coś po drodze
Moja mala coś się dziś średnio odzywa, rano wygoniła z łóżka na śniadanie, a teraz delikatnie łaskocze

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 09:06   #2866
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
A ile tygodni trwa ten kurs?
U nas 10 tygodni więc pewnie do porodu bym nie zdążyła wszystkiego przerobić Ja zaczynam w połowie listopada

Też zaczynam w połowie listopada! I mój kurs trwa 10 tygodni. Spotkania raz w tygodniu na 2 godziny
Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hej hej u nas jest lepiej juz osluchowo, ale mamy caly czas cieply tlen podlaczony i czekamy na lepsza saturacje. No i kiepsko z lekarzami bo dzisiaj pracuja krocej, jutro swieto i nic czlowiek nie wie. No i faktycznie zapalenie pluc jest. Maluda spi i sie regeneruje ale ma duzo much w nosie i daje tu mi popalic.
Zdrowka dla córeczki i dużo sił dla Ciebie
Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, wracam po kilku dniach nieobecności. Nadrobiłam prawie 80 stron.

Cieszę się że u Was ok, same dobre wiadomości, rosnące maluszki, nowe zakupy.

Za mną kilka ciężkich dni... Przeprowadzka do teściów, odwołana wizyta przez nieobecnośc lekarza, awaria auta które jest uziemione u mechanika... Tak czekałam na ten poniedziałek, żeby usłyszeć że wszystko ok i poznać płeć, to by była chociaż jakaś pozytywna wiadomość w tym całym zamieszaniu. A tak to przełożona wizyta na czwartek wieczór.

Także nadal nie mam dla dziecka ani jednej rzeczy. Nie wiem nawet gdzie będziemy mieszkać bo mój mąż nadal szuka pracy. Póki co u teściów na walizkach slucham jak to ich dzieci były grzeczne, nie zapłakały nigdy w nocy, nawet cycka sobie same wyciągały... Takie gadanie tylko mnie dobija

Kochana, nie przejmuj się tesciami. Nie warto Widzę, że mamy podobna sytuacje. My też będziemy się wyprowadzać ze swojego mieszkania. Teściowie strasznie chcieli, żebyśmy zamieszkali z nimi ale dla nas ba ten moment to taka ostatnia deska ratunku. I mimo że za rok-dwa zaczynamy budowę domu to teraz poważnie zastanawiamy się nad zakupem mieszkania, żeby mimo wszystko mieszkać tylko we 3. Mam nadzieje, że coś znajdziemy, chociaż nic na siłę. Zawsze jest taki luz psychiczny, że jakby coś to będziemy mieć gdzie mieszkać :p
Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny biorące to żelazo na receptę.. Kiedy je bierzecie? Chciałam do obiadu, ale wyczytałam na ulotce, żeby brać rano, w ogóle żeby nie brać z nabiałem i pełnoziarnistymi produktami, to nie wiem co mam jeść na śniadanie
Moja gin mówiła, żebym brala rano, godzinę przed sniadaniem. Wiec rano letrox, potem pół godziny przerwy i żelazo i po godzinie sniadanko A po godzinie od śniadania jeszcze magnez, po co najmniej 2 godzinach od magnezu pregna plus i wieczorem magnez Mąż mówi, że on by sie pogubil :p
Cytat:
Melduje że na wizycie wszystko bardzo dobrze mała waży 607gram a jej pozycja powaliła mnie i lekarza ma nogi nad głową i trzyma je rekami przez to nie pokazała nam buźki. Szyjka 4,67cm łożysko wysoko na przedniej ścianie :brawo:

Rozmawiałam też z lekarzem o tym zastrzyku na konflikt i powiedzialam że nie dam rady finansowo. Powiedział ze rozumie jak najbardziej ze to jest innowacyjna metoda ktora według niego będzie kiedyś bardzo zalecana bo ma coraz więcej zwolennikow, ale póki co jest bardzo droga i niekonieczna.

Jaka duża akrobatka! Rosną te nasze perełki!
Cytat:
Napisane przez FallenAnn Pokaż wiadomość
Dopiero teraz mam czas po polowkowym
FISTASZEK JAK DĄB! w tej kwestii się nic nie zmieniło wszystko inne w porządku, dzidziuś ssał sobie paluszka a drugą rączkę trzymał pod głową i miał wyrąbane na to, że go ktoś podgląda 383g szczęścia

Super!!!
Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość

Ja obudzilam sie o 2 i nie mogłam zasnąć do 4... Jak juz zasnelam to o 5 pobudka na sikanie i powtorka z rozrywki

Miłego dnia dziewczyny!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 09:29   #2867
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Też zaczynam w połowie listopada! I mój kurs trwa 10 tygodni. Spotkania raz w tygodniu na 2 godzinyZdrowka dla córeczki i dużo sił dla Ciebie Kochana, nie przejmuj się tesciami. Nie warto Widzę, że mamy podobna sytuacje. My też będziemy się wyprowadzać ze swojego mieszkania. Teściowie strasznie chcieli, żebyśmy zamieszkali z nimi ale dla nas ba ten moment to taka ostatnia deska ratunku. I mimo że za rok-dwa zaczynamy budowę domu to teraz poważnie zastanawiamy się nad zakupem mieszkania, żeby mimo wszystko mieszkać tylko we 3. Mam nadzieje, że coś znajdziemy, chociaż nic na siłę. Zawsze jest taki luz psychiczny, że jakby coś to będziemy mieć gdzie mieszkać :pMoja gin mówiła, żebym brala rano, godzinę przed sniadaniem. Wiec rano letrox, potem pół godziny przerwy i żelazo i po godzinie sniadanko A po godzinie od śniadania jeszcze magnez, po co najmniej 2 godzinach od magnezu pregna plus i wieczorem magnez Mąż mówi, że on by sie pogubil :pJaka duża akrobatka! Rosną te nasze perełki! Super!!! Ja obudzilam sie o 2 i nie mogłam zasnąć do 4... Jak juz zasnelam to o 5 pobudka na sikanie i powtorka z rozrywki

Miłego dnia dziewczyny!

Heh, to jeszcze gorzej...
Partner jak zobaczył że nie śpię to od razu zaczął mnie usypiać, stwierdził, że to nienormalne, żeby w wolny dzień już nie spać
Teraz czekam na śniadanko, uwielbiam jego jajecznicę później idziemy gdzieś na obiad i do kina

Z kinem w ogóle wyszła fajna historia, bo ostatnio mu marudziłam, że dawno nie byliśmy i kiedy pójdziemy. Stwierdził, że 1 listopada (cmentarze objechaliśmy w niedzielę, żeby się nie pchać w tłum ludzi). No to ją ucieszona biorę się za robienie rezerwacji, a on do mnie "kochanie to jest święto, kina są zamknięte" (chciał mnie zrobić w konia, że jako on chciał iść, ale nie jego wina, że zamknięte ) na co ja "kochanie kina są otwarte" jego mina bezcenna

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 09:32   #2868
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Też zaczynam w połowie listopada! I mój kurs trwa 10 tygodni. Spotkania raz w tygodniu na 2 godzinyZdrowka dla córeczki i dużo sił dla Ciebie Kochana, nie przejmuj się tesciami. Nie warto Widzę, że mamy podobna sytuacje. My też będziemy się wyprowadzać ze swojego mieszkania. Teściowie strasznie chcieli, żebyśmy zamieszkali z nimi ale dla nas ba ten moment to taka ostatnia deska ratunku. I mimo że za rok-dwa zaczynamy budowę domu to teraz poważnie zastanawiamy się nad zakupem mieszkania, żeby mimo wszystko mieszkać tylko we 3. Mam nadzieje, że coś znajdziemy, chociaż nic na siłę. Zawsze jest taki luz psychiczny, że jakby coś to będziemy mieć gdzie mieszkać :pMoja gin mówiła, żebym brala rano, godzinę przed sniadaniem. Wiec rano letrox, potem pół godziny przerwy i żelazo i po godzinie sniadanko A po godzinie od śniadania jeszcze magnez, po co najmniej 2 godzinach od magnezu pregna plus i wieczorem magnez Mąż mówi, że on by sie pogubil :pJaka duża akrobatka! Rosną te nasze perełki! Super!!! Ja obudzilam sie o 2 i nie mogłam zasnąć do 4... Jak juz zasnelam to o 5 pobudka na sikanie i powtorka z rozrywki

Miłego dnia dziewczyny!

O rety, to aż tak rozpisane godzinowo? ja rano biorę wszystko za jednym zamachem - acard, femibion, b6 i dha, teraz jeszcze to żelazo.. Z obiadem kwas foliowy, magnez, b6 i b12, wieczorem b6 i dha, a potem jeszcze meta.. Ciężko coś jeszcze dopchac

41/2018
Stary 2017-11-01, 09:41   #2869
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
O rety, to aż tak rozpisane godzinowo? ja rano biorę wszystko za jednym zamachem - acard, femibion, b6 i dha, teraz jeszcze to żelazo.. Z obiadem kwas foliowy, magnez, b6 i b12, wieczorem b6 i dha, a potem jeszcze meta.. Ciężko coś jeszcze dopchac

ogrom specyfików! Ja biorę tylko rano letrox ale to też przed ciążą brałam a później przed spaniem DHA i Pregna Plus.

I właśnie widzę że DHA bierzesz dwa razy dziennie... zastanawiam się czy też tak nie brać.

Stary 2017-11-01, 09:49   #2870
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
ogrom specyfików! Ja biorę tylko rano letrox ale to też przed ciążą brałam a później przed spaniem DHA i Pregna Plus.

I właśnie widzę że DHA bierzesz dwa razy dziennie... zastanawiam się czy też tak nie brać.

Do tej pory brałam 1 dha, teraz na ostatniej wizycie profesor kazała zacząć łykać 2 dziennie. Muszę zrobić zapasy przez internet, bo u mnie w aptekach w ogóle nie ma tego konkretnego dha samego

41/2018
Stary 2017-11-01, 09:50   #2871
robinsonka2
Raczkowanie

dzień dobry

[QUOTE=asiula1306;78412206]
Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
Ja musze kupić cukierki w razie jakby jakieś dzieci chodziły i zbierały zresztą dziś przy śniadaniu mówiłam mężowi ze my juz tez mamy dziecko i ono też już chce cukierki
ja też już myślę, żeby się przygotowywać do tej zabawy bo i moje młode może chcieć kiedyś chodzić po domach...ale jakoś tak nie jestem fanka słodyczy i myślę, że będę dawać jabłka albo banany mo luby mówi, że jak tak zrobię to wszystko wyląduje na naszej elewacji

padam po wczorajszym rajdzie halloweeneowych ale dałam radę do 00.30!

Cytat:
Melduje że na wizycie wszystko bardzo dobrze mała waży 607gram a jej pozycja powaliła mnie i lekarza ma nogi nad głową i trzyma je rekami 💕
gratki!

Cytat:
FISTASZEK JAK DĄB! w tej kwestii się nic nie zmieniło wszystko inne w porządku, dzidziuś ssał sobie paluszka a drugą rączkę trzymał pod głową i miał wyrąbane na to, że go ktoś podgląda 383g szczęścia
również gratki!
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 10:02   #2872
asiula1306
Zakorzenienie

Przypomniało mi się jaki miałam sen dzisiaj! Poza jakimiś koszmarami ze jestem na tonacym statku (naogladalam się wczoraj filmów katastroficznych) to śniło mi się ze przytyłam w ciągu tygodnia 30 kilo :/

Stary 2017-11-01, 10:04   #2873
Wilanka
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, witam się po dłuższej przerwie. Mieliśmy taką zębową masakre z córką, że miałam dość. Co noc przynajmniej 3 godziny płaczu, gdzie miała podane cztery różne specyfiki. Pomimo tego w łóżeczku płacz, na rękach płacz i w naszym łóżku płacz. Teraz w niedzielę zaczęła się ślinić i dostała kataru, co po raz pierwszy mnie cieszy, bo od razu skończyły się te nocne płacze. Więc chyba coś ruszyło z zębami.

Starałam się Was czytać na bieżąco, ale na pisanie już nie miałam sił.

Mnie gardło boli od nocy, bo mnie chyba wczoraj przewiało i do tego zmoczylo, bo trafiłam na jakieś oberwanie chmury jak szłam na wizytę do endokrynolog.

Z dobrych wieści, to wczoraj miałam połówkowe i mamy już 399g zdrowiutkiego szczęścia w brzuchu no i będzie Natalka

Też bym chciała dołączyć do Waszego klubu, o ile mnie nie zdyskwalifikujecie za te ostatnie 1,5 tygodnia ciszy, ale naprawde ostatnie na co miałam chęci to pisanie. Starałam się też wcześniej chodzić spać, bo wiedziałam, że w nocy będzie nieciekawie.

Gratuluję Wam wszystkich udanych wizyt Super się czyta tak dobre wiadomości

Miłego i spokojnego dnia Wam życzę.

Edytowane przez Wilanka
Czas edycji: 2017-11-01 o 10:08
Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 10:10   #2874
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
Dziś idziemy tylko do dziadków na cmentarz. Resztę jutro obskoczymy
Udanego dnia życzę

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 10:14   #2875
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:

Niestety letrix musze brac sam i pół godziny po nim mogę zażyć kolejne witaminy dopiero. Biorę tez magnez i żelazo a niestety między nimi musi być co najmniej 2 godziny przerwy Ale czego się nie robi dla naszych Słoneczek

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 10:20   #2876
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:

A jaka dawkę tych dha bierzesz teraz?

Wilanka gratuluję córeczki!

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 10:31   #2877
ScarlettO
Wtajemniczenie

I ja sie witam listopadowo po tygodniowej przerwie
Ostatni tydzień to w łożku zaległam przez to niskie ciśnienie, ale organizm sie chyba przyzwyczaił i jakos juz funkcjonuje dobrze ze wizyta we wtorek to sie dopytam co robić

Ja żelazo biorę miedzy posiłkami i z reguły jem wtedy jakis owoc lub popijam sokiem. Żelazo ma to do siebie ze nie lubi większości leków, ani jedzenia, a nie chciałabym wpływać na jego wchłanianie, jak juz ta anemia jest.

Gratuluje udanych wizyt bo widziałam ze było sporo połówkowych!

A i Selina super, ze wykluczyli wadę genetyczna
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 10:38   #2878
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
jeszcze nie
No to szczęściaro dobrze trafiłaś! Może w ogóle nie szarpną się na coś takiego. Uważam, że to zbędne i nie służy niczemu innemu jak zaszokowaniu. Nockę miałam rozwaloną przez to.
Ogólnie szkołę rodzenia polecam, dużo ćwiczeń do porodu i oddychania i wiele rad, które się mogą przydać, ale programy są niestety autorskie i różnie to wygląda.

Cytat:
Zaczynamy 21.11, 5 spotkań raz w tygodniu po 3 godziny (mój mąż: "ILE?!?!?!"), 18.00-21.00, czyli skończymy tuż przed Świętami.
Nie czuje się tych 2-3 godzin, serio

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Za mną kilka ciężkich dni... Przeprowadzka do teściów, odwołana wizyta przez nieobecnośc lekarza, awaria auta które jest uziemione u mechanika... Tak czekałam na ten poniedziałek, żeby usłyszeć że wszystko ok i poznać płeć, to by była chociaż jakaś pozytywna wiadomość w tym całym zamieszaniu. A tak to przełożona wizyta na czwartek wieczór.
Żeby się wam poukładało

Cytat:
Dziewczyny biorące to żelazo na receptę.. Kiedy je bierzecie? Chciałam do obiadu, ale wyczytałam na ulotce, żeby brać rano, w ogóle żeby nie brać z nabiałem i pełnoziarnistymi produktami, to nie wiem co mam jeść na śniadanie
Rano, na czczo.
Acard bierz na noc, wykazuje większą skuteczność działania i zaleca się go brać wieczorem.

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Pogoda+ciążowe humorki i masz babo placek😉 na dokładkę drapiące gardło. Poleżałam i jak na razie na dole przestało boleć, może za dużo aktywnosci wczoraj. Zmierzyłam sobie cisnienie i puls. Cisnienie chyba ok (120/63, choć raczej mam niższe), ale puls mam wysoki-92😕 chyba powinno byc jakos 70-80?😞
On chyba może być wyższy w ciąży.
Takie coś apka podpowiadała

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Słuchajcie mam siedzaca prace 9-17. I czuje tak kolo 14:00 kazdego dnia że mnie strasznie boli w dole brzucha. Takie niby ciagniecie. Wtedy ide sie przejsc i jest lepiej. Można wziac na to nospe jak bedzie na prawde zle? Nie mam tel do mojej gine i wlasciwie to nie wiem jak sie z nia skontaktowac miedzy wizytami...
Co do nospy to może nie zadziałać. U mnie na takie bóle nie pomaga. Ale spróbuj. Chociaż zastanawiałabym się, czy warto ją brać np. codziennie, czy może lepiej zwolnienie albo kombinowanie w pracy ze zmianami pozycji. Czasem są kanapy w biurach lub coś takiego.

Cytat:
Melduje że na wizycie wszystko bardzo dobrze mała waży 607gram a jej pozycja powaliła mnie i lekarza ma nogi nad głową i trzyma je rekami 💕 przez to nie pokazała nam buźki. Szyjka 4,67cm łożysko wysoko na przedniej ścianie :brawo:
Super, pięknie

Cytat:
No to chłopak pewny, ekstra

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dziś będziesz spała dobrze Też mam takie nocki, wszystkie się czymś martwimy

Uwaga, w 2 tygodnie 1,5 kg plus Coś mi się brzuch wydawał większy i postanowiłam stanąć na wagę
Żeby jeszcze żelazo skoczyło i mogę spokojnie iść na wizytę

Wczoraj wyruszyłam w miasto i jestem wyszło, że jestem bardzo oszczędną kobietą, bo kupiłam tylko trzy rzeczy w szmateksie.

Powoli zaczynam mieć kłopoty z ubraniami. Widzę, że dla niektórych to już ostatnie dni. Liczyłam, że w niektórych sukienkach dłużej pociągnę
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-01, 10:46   #2879
Ojoanna29
Zakorzenienie

Acard mam brać koniecznie rano, bo wieczorem heparyna, profesor powiedziała żeby ich nie łączyć. Mam nadzieję, że wystarczy jak wezmę żelazo od razu po przebudzeniu, potem zacznę robić śniadanie, chwila się zejdzie inaczej moje godziny posiłków się rozjada
Ale dzisiaj listopadowa pogoda, aż się nie chce nic robić :rolleye:

41/2018
Stary 2017-11-01, 11:02   #2880
Lunak
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Fallen, gratuluje dobrych wiesci z wizyty

Bloody, nic sie nie stresuj, ze najpóźniej masz połówkowe. Jutro sie dowiesz co i jak u Dziecia. A pozniej zleci szybko

Wasze dzieciaki takie akrobacje wyczyniają, a mój na prenatalnych i połówkowych chwalony byc, ze leży grzecznie, nic sie nie rusza i szybko mozna pomiary zrobic . Takiego małego lenia mam. Chociaż wczoraj jak juz chciałam spac to urządził sobie imprezę. Raz tak kopnął, ze z półsnu mnie wyrwał, aż mąż sie zdziwił co mną tak rzuciło

Koma robię dokładnie tak samo z euthyroxem w tygodniu budzik na 5:30 zeby po 6 z mężem śniadanie zjesc. W weekend jak sie koło 5/6 przebudze to tabletka i spac dalej. Ostatnio sie zastanawiałam czy jak o 1-3 w nocy wstaje na siku i jestem juz głodna to czy mogę cos zjesc a dopiero koło 5/6 tabletkę czy lepiej sie pomęczyć chyba w piątek o to endo zapytam
Ja w sumie nie czuje różnicy miedzy tym jak nie brałam nic i teraz jak biorę.

Marcia w H&m widziałam duzo ubranek w balony. Znajdę linki na komputerze to Ci wkleję

Juana, ale masz piękna rozpiskę brania tabletek. Ja to tylko euthyrox biorę osobno, a resztę (Pregne, magnez, rutino) od razu po śniadaniu. Ale gin nic nie mowila, ze mam brac w jakis odstępach czasowych.

Wilanka super, ze jesteś z powrotem wytrwałości przy dalszym ząbkowaniu pewnie mała miała jakis wysyp kilku ząbków na raz? Gratuluje kolejnej córy

Życzę Wam spokojnego dnia dzis

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości