Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-02, 08:59   #3031
_Selina_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Jeszcze raz dzień dobry.
Wykluczono wszystkie wady na które były robione badania. Doktor powiedział, że to oczywiście nie wyklucza wszystkich wad na świecie, ale te które były sprawdzane. Uff
Powiem Wam, że mimo tej wady serduszka jestem dobrej myśli.
Dzisiaj jedziemy kupić malutkiej pierwszą zabawkę, tak symbolicznie. :wzruszona:
Dziękujemy Wam bardzo za wszystko, za całe wsparcie za kciuki, za dobre słowa. Jesteście cudowne :-*

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 09:01   #3032
bloody_marry
Rozeznanie

Selina, gratulacje! <3 cieszę się że wyniki dały wam takie dobre informacje. Kupcie jakaś fajna zabawkę, już niedługo będziecie się nią razem bawić

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 09:01   #3033
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Co do urlopu ja biorę macierzynski i rodzicielski od razu na rok,ake zastanawiam się czy po 10 miesiącach nie wrócić na pół etatu. Zobaczymy jeszcze

blood_marry - kciuki!

Julietta - ja decyduje sie od razu na rok. Ostatnio dowiedziałam się, że jak ide na pół roku to po pol roku albo wracam do pracy albo przedluzam o kokejne pol roku i wtedy moge wrocic dopiero po skonczonym okresie. A jak biore na rok to mogę wrócić wcześniej na pol etatu i pracodawca musi sie wtedy zgodzic. Załóżmy ze wracam po 10 miesiacach na pol etatu i wtedy kolejne 4 miesiace moge praciwac na pol etatu i dostaje wyplate z pracy za te 20 godzin i drugi przelew za polowe rodzicielskiego

Korneliaczek - to znartwilas mnie, że becikowe bierze dochód za 2016. Na pewno sie nie załapiemy. Od 2017 mąż jest na własnej działalnosci wiec mimo że przychód większy to dochód mamy mniejszy No to my też nic nie dostaniemy

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 09:09   #3034
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
ile dha przyjmujecie?

z suplementów biorę tylko femibion 2, gdzie jest dawka 200 mg, a widzę , że zalecana to 500-600 mg
jest jakiś suplement tylko z dha? znalazłam jedynie pregnę 250 dha, inne mają jeszcze kwas foliowy czy witaminę e
500-600 mg, tak od początku zalecał mi lekarz. Nie wchodzą mi ryby, więc biorę. Mam Mama Dha Premium.

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy już dużo przytyłyście?? Macie brzuszki?? U mnie zauważalny tylko bez ubrań, a tak to jak komuś nie powiem o ciąży to nie wie i mam nisko brzuszek?? Zastanawiam się czy mocne mięśnie brzucha na to wpływu nie mają??
Witaj
Od około 19-20 tc macica zacznie rozciągać się nad pępek. Będziesz miała wyżej ten brzuszek.

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi bo nie moge znaleźć nigdzie info na ten temat: wieczorami ale nie zawsze, jak stoję to ma wrażenie jakby mi się napinaly mięśnie ale w gornej czesci brzucha i lekko po bokach, gdzieś w okolicy żołądka, może ciut niżej. To nie boli, nie kluje, podbrzusza nie czuje tylko mam wrażenie jakbym miała mięśnie za krótkie albo zmęczone. Nie wiem czy to kwestia tego ze macica się podnosi i jakieś mięśnie ciagna? Albo to jest to napinanie brzucha? Jak siedzę to odczuwam coś w rodzaju ulgi ze mięśnie się poluzowaly ale zaznaczam że to nie jest bol
To od jedzenia. Brzuch się wypycha, nie mieści się wszystko i tak ciągnie bokami. Też tak mam. Rano jest znów ok.

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Szybka wizyta, okazało sie że jestem 4 pacjentka z tym samym bolem dzisiaj no ale ja sie na prawde zmartwilam
Wszystko dobrze. Dostalam zastrzyk z nospy i mam brac tez 3 razy dziennie. Lekarka powiedZiala ze to czysta fizjonomia
Ah i jeszcze potwierdzila dziewczynkę. Dziekuje za kciuki
Super, że się wyjaśniło i jest dobrze

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Właśnie, to jest jakieś obowiązkowe ubezpieczenie, które wszystkie mamy ? Jak mnie z dniem porodu zwalniają to też przysługuje?
Dodatkowe ubezpieczenie NW

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dobranoc :-* Odezwę się jutro po wizycie w szpitalu

Powiem wam, że bardzo testujecie tych swoich mężów Łatwo z Wami nie mają Z tym czytaniem książek, to mnie rozbawiłyście. W życiu by mi do głowy nie przyszło, żeby tego oczekiwać, bo wiadomo, że to się nie uda

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Jeszcze raz dzień dobry.
Wykluczono wszystkie wady na które były robione badania. Doktor powiedział, że to oczywiście nie wyklucza wszystkich wad na świecie, ale te które były sprawdzane. Uff
Dzisiaj jedziemy kupić malutkiej pierwszą zabawkę, tak symbolicznie. :wzruszona:
Dziękujemy Wam bardzo za wszystko, za całe wsparcie za kciuki, za dobre słowa. Jesteście cudowne :-*
Selina, świetne wiadomości
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 09:10   #3035
alleyezonme
Zakorzenienie

Hej, wróciłam

Byłam kilka dni w górach - widziałam wszystkie stany pogodowe Śnieg, deszcz, słońce i chmury, do wyboru do koloru. Trochę odpoczęłam. Po powrocie ogarnianie mieszkania po remoncie (malowanie ścian w całym domu). Starałam się być na bieżąco ale czasami nie sposób było
Dzisiaj już w pracy,a tak bardzo mi się nie chce Dobrze, że dziś już czwartek ! A we wtorek już połówkowe
We wtorek poszłam na badanie moczu między innymi i moczu nie przygotowałam Sama się na siebie wkurzyłam, teraz w weekend muszę iść jeszcze raz.

Selina super, świetne wieści

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 09:11   #3036
Torrence
Wtajemniczenie

Selina cudownie Fantastyczne wiadomości!

I brawo dla Was - jesteście bardzo dzielni, podziwiam Was, cieszę się, że spotkała Was nagroda za te ciężkie dni.

A lekarze zawsze będą zostawiali sobie tę furtkę bezpieczeństwa, żeby nie było później na nich, że coś nie zostało zdiagnozowane. Na moich opisach usg zawsze jest klauzulka, że badania te w 100% nie wykluczają wszystkich wad i chorób.
Stary 2017-11-02, 09:16   #3037
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hej. Ja noc spedzilam w domu ale zanim ogarnelam co mialam to padlam w lozku dzisiaj mam wizyte wiec dlatego w domu jestem. Mam nadzieje ze wszystko jest ok
A u coreczki jest lepiej osluchowo, humorek tez juz ma lepszy, nie spi caly dzien, oglada bajki
Napisze potem co na wizycie
Cale szczescie! Zdrowka!

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Właśnie boję się, że będą mi szukać pracy, nie wiem czy mogę odmówić chodzenia na rozmowy? jeszcze u mnie w urzędzie organizują jakieś szkolenia dla bezrobotnych poniżej 30, no nic trzeba będzie kombinować

Poki masz argument, ze dziecko male ti nie wyrzuca cie z up ani nie kaza szukac pracy, ale juz tak po roku dwoch moga sie czepiac.

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Jeszcze raz dzień dobry.

Swietne wiesci!
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 09:20   #3038
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Selina - jak dobrze to czytać! Cieszymy się razem z Tobą! Teraz już musi być wszystko dobrze!

Stary 2017-11-02, 09:21   #3039
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Co do urlopu ja biorę macierzynski i rodzicielski od razu na rok,ake zastanawiam się czy po 10 miesiącach nie wrócić na pół etatu. Zobaczymy jeszcze

blood_marry - kciuki!

Julietta - ja decyduje sie od razu na rok. Ostatnio dowiedziałam się, że jak ide na pół roku to po pol roku albo wracam do pracy albo przedluzam o kokejne pol roku i wtedy moge wrocic dopiero po skonczonym okresie. A jak biore na rok to mogę wrócić wcześniej na pol etatu i pracodawca musi sie wtedy zgodzic. Załóżmy ze wracam po 10 miesiacach na pol etatu i wtedy kolejne 4 miesiace moge praciwac na pol etatu i dostaje wyplate z pracy za te 20 godzin i drugi przelew za polowe rodzicielskiego

Korneliaczek - to znartwilas mnie, że becikowe bierze dochód za 2016. Na pewno sie nie załapiemy. Od 2017 mąż jest na własnej działalnosci wiec mimo że przychód większy to dochód mamy mniejszy No to my też nic nie dostaniemy

Moja sąsiadka brała 100 i 60 czyli składała na pół roku i znów pół roku i wracała wcześniej. Jesteś pewna że nie można? Może teraz coś się zmieniło. Jej dziecko z 2015.
I dochód z 2017 się liczy jak złożysz wniosek w drugiej turze w listopadzie jak dobrze pamiętam.

Selina super info! Pochwal się co kupicie

Maz właśnie składa nasze łóżko małżeńskie i po 10 zaczynam wyprawkę kompletowac tak bardziej konkretnie. Też bym chciała do stycznia mieć większość

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 09:22   #3040
Mecassie
Zakorzenienie

Witam się w poniedziałek idę nadrobić

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 09:25   #3041
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Witam się w poniedziałek idę nadrobić
Przecież dzisiaj czwartek

Stary 2017-11-02, 09:31   #3042
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Moja sąsiadka brała 100 i 60 czyli składała na pół roku i znów pół roku i wracała wcześniej. Jesteś pewna że nie można? Może teraz coś się zmieniło. Jej dziecko z 2015.
I dochód z 2017 się liczy jak złożysz wniosek w drugiej turze w listopadzie jak dobrze pamiętam.

Selina super info! Pochwal się co kupicie

Maz właśnie składa nasze łóżko małżeńskie i po 10 zaczynam wyprawkę kompletowac tak bardziej konkretnie. Też bym chciała do stycznia mieć większość

A kojarzysz czy wracala wcześniej na pół etatu czy cały? Dopytam w takim razie kadrową jak to wygląda

Właśnie doczytałam że dochod z 2017 liczy sie przy późniejszym wniosku. Dziękuję! Teraz zobaczymy jaką premie dostane na koniec roku bo jestem tak na granicy

Ale dzis mała ma czkawkę! A w nocy mąż poczul pierwszego kopniaka

Stary 2017-11-02, 09:45   #3043
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Szybka wizyta, okazało sie że jestem 4 pacjentka z tym samym bolem dzisiaj no ale ja sie na prawde zmartwilam
Wszystko dobrze. Dostalam zastrzyk z nospy i mam brac tez 3 razy dziennie. Lekarka powiedZiala ze to czysta fizjonomia

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cieszę się że jest dobrze
Cytat:
Właśnie, to jest jakieś obowiązkowe ubezpieczenie, które wszystkie mamy ? Jak mnie z dniem porodu zwalniają to też przysługuje?

Ok, widzę że już ktoś napisał że to tylko jeżeli ma się dodatkowe ubezpieczenie grupowe

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Mhm to ja nic dodatkowo nie pamiętam żebym podpisywała. Więc pewnie nie mam.

Z tematów formalnych to chciałabym was jeszcze zapytać jak to jest z L4. Np. Miałam wizytę na poniedziałek i z winy lekarza przełożono na czwartek. A zwolnienie potrzebowałam od poniedziałku. Wzięłam urlop wypoczynkowy na dwa dni. Ale jak to będzie w przyszłości? Dostajecie zwolnienie co miesiąc? I dostarczacie do pracodawcy? Umawiacie wizyty równo w dniu kiedy potrzebujecie nowe zwolnienie?

L4 musi koniecznie mieć ciągłość bo jak będziesz miała jakby jeden dzień przerwy to znów zaczynasz od początku. Teraz znajoma miała taką sytuacje bo Lekarz podał na zwolnieniu datę o jeden dzień późniejsza.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Hej. Ja noc spedzilam w domu ale zanim ogarnelam co mialam to padlam w lozku dzisiaj mam wizyte wiec dlatego w domu jestem. Mam nadzieje ze wszystko jest ok
A u coreczki jest lepiej osluchowo, humorek tez juz ma lepszy, nie spi caly dzien, oglada bajki
Dalej mocno trzymam kciuki za wasze wyjście do domku.

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Myślałam że trzeba przed ciążą wykupić. My tym razem planowaliśmy a nie wykupiliśmy i sobie plujemy w brodę teraz.

Też niestety nie mam chociaż mąż ma uff. Na szczęście przysługuje nam macierzyński ale niestety 500+ już nie
Cytat:
Jeszcze raz dzień dobry.

miło czytać tak dobre wieści!
Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Przecież dzisiaj czwartek
tak ? Kalafior na całego ostatnio aż czuję się jak głupia

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 09:48   #3044
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze raz dzień dobry.

super
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość

blood_marry - kciuki!

no właśnie też myślę o powrocie po około 10 miesiącach na pół etatu
muszę dopytać u mnie w pracy, jak to dokładnie wygląda

jeśli becikowe liczy dochód za 2016 to nawet lepiej dla nas, ale wkurza mnie, że lepiej pracować na czarno, to można liczyć na lepszy socjal
nie zarabiamy szczególnie dużo, ale uważam, że wszyscy powinni dostawać tyle samo - czy zarabiają 1000 czy 10000
i podatek dla każdego też powinien być procentowo taki sam
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 09:48   #3045
julietta83
Zakorzenienie

dubel

Edytowane przez julietta83
Czas edycji: 2017-11-02 o 09:50
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 09:53   #3046
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mocne kciuki za dzisiejsze wizyty!
Poproszę o dopisanie u mnie 21.11 powtórka usg i 23.11 wizyta

Widzę, że wczoraj temat ubezpieczeń - tz nie ma dodatkowego bo zawsze twierdził że mu to niepotrzebne, jeszcze jest na zleceniu czy tam umowie o dzieło, ciekawe czy chociaż jakiś urlop mu się należy na narodziny dziecka
Rozumiem, że wszystkie jesteście pracujące, nie ma żadnej bezrobotnej jak ja? w ogóle nie wiem gdzie pytać co ze mną dalej, w zusie czy urzędzie pracy gdzie jestem zarejestrowana

I w ośrodku pomocy społecznej, będzie Ci się należał zasiłek

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 10:02   #3047
Lunak
Wtajemniczenie

Joanna, z tego co pamietam to możesz 3 razy odmówić, ale pozniej skreślają Cie. Znajoma, której rozwiązali umowę po porodzie najpierw przez rok była z dzieckiem w domu, a pozniej wlasnie zarejestrowała sie w UP i tam miała wypełnić jakaś ankietę gdzie wychodziły 3 typy ludzi szukających pracy. I sama urzędniczka jej podpowiedziała jak uzupełnić zeby wyszło ze szuka, ale nie jest gotowa do podjęcia pracy.

Selina! Brawa! Tak sie cieszę, ze wykluczyli te co badali teraz tylko musicie sie zorientować co dalej. A Wasz maluszek jest waleczny i z pewnością dacie radę

Mam głupie pytanie: czy to możliwe, ze po dha odbija mi sie rybą? Bo od jakiegoś czasu zauważyłam, ze nawet jak nie jem ryb to mam rybny posmak w ustach

Alley witaj po urlopie szybko Ci dzis zleci

Mecassie dzis poniedziałek, ale jutro juz piątek. Jak ten czas szybko zasuwa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 10:06   #3048
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Joanna, z tego co pamietam to możesz 3 razy odmówić, ale pozniej skreślają Cie. Znajoma, której rozwiązali umowę po porodzie najpierw przez rok była z dzieckiem w domu, a pozniej wlasnie zarejestrowała sie w UP i tam miała wypełnić jakaś ankietę gdzie wychodziły 3 typy ludzi szukających pracy. I sama urzędniczka jej podpowiedziała jak uzupełnić zeby wyszło ze szuka, ale nie jest gotowa do podjęcia pracy.

Selina! Brawa! Tak sie cieszę, ze wykluczyli te co badali teraz tylko musicie sie zorientować co dalej. A Wasz maluszek jest waleczny i z pewnością dacie radę

Mam głupie pytanie: czy to możliwe, ze po dha odbija mi sie rybą? Bo od jakiegoś czasu zauważyłam, ze nawet jak nie jem ryb to mam rybny posmak w ustach

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Możesz mieć rybny posmak

Stary 2017-11-02, 10:06   #3049
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:

Zleci, zleci tym bardziej że właśnie jutro już piąteczek - takie krótkie tygodnie to ja lubię
W następnym mamy wolny piątek (za sobotę 11.11) więc też krótszy tydzień.
To lubięęęęęę

Stary 2017-11-02, 10:13   #3050
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Zleci, zleci tym bardziej że właśnie jutro już piąteczek - takie krótkie tygodnie to ja lubię
W następnym mamy wolny piątek (za sobotę 11.11) więc też krótszy tydzień.
To lubięęęęęę
Jak tam góry? Naladowalas akumulatory?

Stary 2017-11-02, 10:16   #3051
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Jestem taka wsciekla ze chyba bede mordować!! Do dupy poranek, poklocilam się z mężem. I mam do dupy sweter który wszystko na około obiera w klaki jakieś, no zwariuje!! A przebrać się nie mam jak bo już w drodze do rodziców. Oszaleje cały dzień w tym gownie, czuję taki dyskomfort. Sprzedają takie badziewie i to za prawie 80zl. Niech ich szlag!!! Sorry ale musiałam. Mąż mnie zaraz ż samochodu wyrzuci.

też się wczoraj pokłóciłam z TŻ, pół dnia przeryczałam, już jest w miarę ok

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Podejrzewam ze mało która kobieta w skurczach myśli racjonalnie o oddychaniu i tych wszystkich radach które usłyszała. Myślę że w takim momencie łatwiej jest z mężem który też uczył się oddychać i mówi rodzącej jak to robić. Albo oddycha z nią.

Ja się wkurzylam na męża bo poprosiłam go by obejrzał rozmowę w dzień dobry tvn o porodzie rodzinnym (dokładniej o tym czy mąż powinien być przy kobiecie podczas porodu) a ten z łaską usiadł przed telewizorem i oczy miał wlepione w tablet tłumacząc mi ze on niby słucha... po czym powiedział ze nie chce uczestniczyć w ostatniej fazie porodu i koniec. A mi się zrobiło przykro bo w ogóle mam wrażenie ze do wszystkiego go zmuszam - do jeżdżenia po sklepach, do szkoły rodzenia, do czytania książki. Ten porod to naprawde drobnostka. Poradze sobie sama. Podesłalam mu jakiś czas temu listę wyprawkową żeby się zapoznał to nawet tego nie przejrzał. Poprosiłam by poczytał sobie w książce rozdział dla tatusiów to tez nie wziął do ręki. A potem zdziwiony ze istnieje coś takiego jak baby blues i pyta mnie co to. Czuje się w tym wszystkim trochę osamotniona bo nie widzę z jego strony inicjatywy żeby do tego dziecka się swiadomie przygotować i żeby mi pomóc. Jakby to była moja brocha żeby przygotować (i najlepiej opłacić jeszcze bo póki co wszystkie zakupy idą z mojej puli pieniędzy a nie ze wspólnych) całą wyprawkę. Zastanawiam się czy jest sens ciągnąć go na sile do szkoły rodzenia bo widzę ze mu się nie pali. Skoro nie chce być przy porodzie to bez sensu jest z nim iść na ćwiczenia z oddychania, chyba lepiej iść z kimś kto faktycznie będzie mnie wspierał. Z jednej strony super przezywa ze dzidzius sie rusza, opowiada jak to bedzie fajnie a z drugiej- cala ciaza, porod i obowiazki to moj problem. Wiecie, ma takie podejscie "odbebnic i tyle skoro juz ja bardzo musze". No, to się wyzalilam.

mój ma podobne podejście, choć wózki i foteliki sam oglądał ale nie zdaje sobie sprawy ile wyprawka tak naprawdę ma rzeczy, co się przyda itp. tak samo niby wie, jak się cuzje w ciąży, że jestem obciążona, że wcale nie jest tak jak przed ciąża, a czasem zdaje się o tym zapominać itp.

no i z telefonem w łóżku to zmora i u nas.. oglnie elektronika tak zapanowała nad nami, że masakra nie udało sie wprowadzic zakazu uzywania w lozku... no i coz, nawet juz sie nie denerwuje na to

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Niestety z tego, co nas Położna uczyła to oddychanie nie jest dla nas Trzeba oddychać, żeby w skurczach dotleniać dziecko i oddycha się brzusznie-przeponowo. To nie jest normalny kobiecy oddech Dlatego każą to ćwiczyć sobie w domu. Asiula ma rację, że mąż przydatny, żeby tego pilnować w bólu.
Generalnie z tego, co mówią w szkole to widać, że nie chodzi o matkę tylko wszystko kręci się wokół tego, żeby dziecko wyszło zdrowe. Jeśli jest coś dla matki to po to, żeby dotrwała do końca
tylko właśnie znow pojawia sie pytanie, na ile kobiet rzeczywiscie kobiety oddychaja przeponowo i daja rade...

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim Może trochę późno, ale póki co nie mam za dużo czasu by śledzić wszystkie fora itp. Także zostanę marcową mamusią. Obecnie 20t5d
witaj gratuluję synka
Cytat:
Asiula, mój tez ciagle z telefonem/tabletem w rece. To ja dzis tak samo i przynajmniej sobie ksiazke przeczytałam spokojnie, a on dzis tylko ekspres wyczyścił i od rana pyka w jakaś gierkę na tablecie. Juz nie komentuje, bo na moje argumenty odpowiada, ze ja przeciez tez sie bawię telefonem.
mój tak samo mi ripostuje, także ja już się nie strzępię i nie zwracam uwagi
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 10:26   #3052
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry, kciuki za dzisiejsze wizyty

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 10:35   #3053
muszkaaa8
Zakorzenienie

Witam się z rana Czuje się, jakby był poniedziałek

Co do podejścia przyszłych tatusiów to mój się sam nie rwie do kompletowania wyprawki i oglądania tych wszystkich rzeczy, czytania książek itd ale ja tego od niego nie wymagam Szczerze, to wydaje mi się, że mało który facet tak od razu ( jak jeszcze nawet brzuch nie jest dobrze widoczny) będzie się rwał do tych wszystkich zakupów itd. Co oczywiście nie znaczy, że będzie złym ojcem Poza tym, wychodzę z założenia, że skoro ja siedzę w domu i mam duuuużo więcej czasu niż on, to po prostu ja to wszystko przeglądam i wybieram. Jak nie jestem na coś zdecydowana to go pytam o zdanie i mi pomaga w wyborze. Książek nie czyta ale wydaje mi się, że nie każdy facet ma taką potrzebę po prostu, więc go do tego nie zmuszam. Ja sama je przestałam czytać Przecież przewijanie dziecka czy kąpanie nie jest chyba aż tak trudne, żeby się tego jakoś wcześniej uczyć Do szkoły rodzenia wiem, że by ze mną poszedł bo rozmawialiśmy o tym, z tym, że ja nie chce Rodzić chce ze mną ale jakby nie chciał to wzięłabym mamę Wydaje mi się też, że nawet jak facet nie chce to jak przychodzi co do czego to zmienia zdanie
Ja się tym tak może nie przejmuje bo wiem, że sobie z dzieckiem da rade, że mi pomoże i będzie mnie wspierał - znam go A co do wyprawki, to jakoś dla mnie jest to babskie zajęcie, które swoją drogą daje mi mnóstwo frajdy więc nie ubolewam nad tym, że Tż nie chce sam wybierać rzeczy

Co do telefonu, to może nie będę się wypowiadała bo u nas w związku to ja mam z tym zdecydowanie problem

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Jeszcze mam pytanie jakich wymiarów macie/będziecie mieć łóżeczka?
Policzyliśmy maksymalnie: 70 szerokość, 140 długość. Oczywiście im mniejsze (w granicach rozsądku) na początek tym lepiej dla naszej sypialni

My mamy łóżeczko od cioci i jest właśnie niestandardowe - ma 55x115 - i trochę mam problem z materacem do niego

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 10:36   #3054
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry,

Selina, bardzo się cieszę. Świetne wiadomości z rana!!!!

Miałam noc do doopy. Najadłam się mandarynek na pusty żołądek (bo wcześniej wszystko zwymiotowałam) i potem obudził mnie ból brzucha :/

Poza tym mąż mnie wkurza :/
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 10:36   #3055
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze raz dzień dobry.

Ale dobre wieści bardzo się cieszymy, oby było wszystko już jak najlepiej ☺

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 10:39   #3056
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Dobrze, że wszystko ok

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Też się podpisuje pod pytaniem... Aż wstyd że nie wiem takich podstawowych rzeczy :/ ale pogodziłam się że nie dla mnie te wszystkie świadczenia i że nic nie dostanę.

Ja też tego nie ogarniam za bardzo
Tż we wtorek przyniósł do domu jakieś dodatkowe ubezpieczenie z pracy i się zdecydujemy, bo płacąc od stycznia około 250 zł, dostaniemy po urodzeniu dzidka łącznie jakieś 5tys + za pobyt w szpitalu

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 10:39   #3057
_Selina_
Zakorzenienie

Poproszę o wpisanie połówkowych na 23 listopada

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 10:39   #3058
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Selina, wspaniałe wieści!

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 10:43   #3059
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Na samym początku wszyscy dostawali, teraz jest próg 1922 netto na osobę w rodzinie i bodajże od 10. tygodnia trzeba być pod opieką lekarza
beznadzieja
Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Jasne, trzymamy kciuki ja pewnie szybko nie zasne, bo jutro połowkowe i już czuję nerwy...na szczęście też radosne kopniaki w brzuchu i to mnie trochę uspokaja

trzymam kciuki!

Cytat:
Dzień dobry wszystkim, kciuki za wizyty! A wy trzymajcie za mnie bo dziś wizytuje o 18:30. Jeśli znów przełożą to chyba się zapłacze więc muszę sobie znaleźć zajęcie na dziś żeby nie myśleć za dużo!

trzymam kciuki!
Cytat:
trzymam kciuki za wizytę. dobrz,e ze z Malutka juz dobrze

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Ale paskudna pogoda, ledwo wstalam. Maluch dalej kopie, rozkrecil sie w koncu, siostra wczesniej byla taka aktywna
mój Młody też ostatnio szaleje

Cytat:
Jeszcze raz dzień dobry.

super wieści

Cytat:
Hej, wróciłam

Byłam kilka dni w górach - widziałam wszystkie stany pogodowe Śnieg, deszcz, słońce i chmury, do wyboru do koloru. Trochę odpoczęłam. Po powrocie ogarnianie mieszkania po remoncie (malowanie ścian w całym domu). Starałam się być na bieżąco ale czasami nie sposób było
Dzisiaj już w pracy,a tak bardzo mi się nie chce Dobrze, że dziś już czwartek ! A we wtorek już połówkowe
We wtorek poszłam na badanie moczu między innymi i moczu nie przygotowałam Sama się na siebie wkurzyłam, teraz w weekend muszę iść jeszcze raz.

super, że wyjazd się udał i baterie naładowane

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
nie zarabiamy szczególnie dużo, ale uważam, że wszyscy powinni dostawać tyle samo - czy zarabiają 1000 czy 10000
i podatek dla każdego też powinien być procentowo taki sam
podobnie myślę... a te ostatnie zmiany z maksymalnym zusem to tez porażka... no i te planowane zmiany w 500+

Cytat:
tak, może, też tak miewam

dzień dobry
ale pogoda za oknem aż się nie ma na nic ochoty ;/
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 10:44   #3060
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Jak tam góry? Naladowalas akumulatory?
Oj tak
Gapiłam się na te góry bez opamiętania

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Witam się z rana Czuje się, jakby był poniedziałek

No i dobrze ! Dzisiaj poniedziałek a jutro już piątek
Ja też się czuję jak by był poniedziałek, tym bardziej że wróciłam po urlopie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości