Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-02, 21:48   #3181
bloody_marry
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Co do hafija to przejrzałam trochę bloga i co mi się podoba to to, że nie opisuje tylko słodko-pierdzącej strony kp ale mówi też o problemach i trudnościach jakie się pojawiają.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 21:52   #3182
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Koma , sprawdzałam pierwszą stronę i widzę że masz termin na 2 tygodnie wcześniej niż ja. A sprawdzałam bo moja "prawdopodobnie dziewczynka" waży praktycznie połowę Twojego chłopaka

Myślicie że waga na tym etapie przekłada się na ostateczną wagę maluszka? Mam trochę lęk przed rodzeniem dużego dziecka

Termin na 1 stronie to termin z pierwszego usg. Różnił się od terminu z om - mój prowadzący dr trzyma się terminu 14 marca, jednak od dłuższego czasu parametry małego wskazują, że się wyrównał, a nawet przegonil o ponad tydzień. Ty się chyba nie masz co martwić, a mi dzis dr powiedział, że mogę się spodziewać malca trochę wcześniej na świecie, bo rośnie bardzo ładnie

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 21:56   #3183
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Uf, już po wizycie! Z dzieciaczkiem wszystko ok, 19t6d, 287 g i uwaga, wstępnie mamy szykować się na dziewczynkę! Ale lekarz powiedział żeby jeszcze się z różowymi ciuszkami wstrzymać i trzeba potwierdzić na następnej wizycie 1.12.

Poza tym za wiele nie mówił, najważniejsze że dzidziuś jest zdrowy. Widać było że się spieszył bo pacjentek full no i ja na doczepkę. A na połówkowe mam się umówić do innego lekarza niż sama się umówiłam. I to na przyszły tydzień. Ciekawe czy będą takie terminy, hmm.

Gratuluje udanej wizyty!
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 21:57   #3184
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Co do zaangażowania mężów. Moja córka była nieplanowana, po ślubie jednak nie myśleliśmy o dzieciach. Mąż bardzo długo unikał tematu, trochę jakbym nie była w ciąży. Odnośnie wyprawki mi pasowało bo lubię swój gust ale jak młoda się urodziła rozpłynął się. Pomagał we wszystkim, chciał wiedzieć i robić wszystko. Później tłumaczył że w ciąży nie mógł tego odczuć, ja czułam dziecko codziennie, dla niego to coś co ja poczułam z dniem testu to był poród jak przecinał pępowinę.
O jak ja bym chciała, żeby tak było I bardzo ładnie to opisałaś...
Cytat:
A taka anegdotka. Spakowałam torbę do porodu jak zalecali, więc był soczek jabłkowy i przekąski. Poród wywoływany więc nie moglam jeść od 8 tylko wodę popijać i to niedużo. I jak położna wrezxcie mówi może pani sobie coś innego popić mówię do męża daj mi sok a on że wypił a wafelki zjadł że stresu więc weźcie podwójne porcje;D

Fajne
Na liście wyprawkowej na stronie jakiegoś szpitala widziałam punkt "kanapki dla osoby towarzyszącej"
Stary 2017-11-02, 21:58   #3185
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Oj cybexa też bym chciała zdecydowanie mój typ wozkowy. Przy córce byłam zakochana w joolz, jednak rozsądek wygrał ale trochę boleję nad tym teraz.

Co do zaangażowania mężów. Moja córka była nieplanowana, po ślubie jednak nie myśleliśmy o dzieciach. Mąż bardzo długo unikał tematu, trochę jakbym nie była w ciąży. Odnośnie wyprawki mi pasowało bo lubię swój gust ale jak młoda się urodziła rozpłynął się. Pomagał we wszystkim, chciał wiedzieć i robić wszystko. Później tłumaczył że w ciąży nie mógł tego odczuć, ja czułam dziecko codziennie, dla niego to coś co ja poczułam z dniem testu to był poród jak przecinał pępowinę.

A taka anegdotka. Spakowałam torbę do porodu jak zalecali, więc był soczek jabłkowy i przekąski. Poród wywoływany więc nie moglam jeść od 8 tylko wodę popijać i to niedużo. I jak położna wrezxcie mówi może pani sobie coś innego popić mówię do męża daj mi sok a on że wypił a wafelki zjadł że stresu więc weźcie podwójne porcje;D

Hahaha to anegdota w sam raz opisująca mojego męża wyje wszystko, co uda mi się schować faktycznie będę musiała spakować też coś dla niego!!

Stary 2017-11-02, 21:59   #3186
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Gratuluję, dzisiejszych wizyt
Dziękujemy za ciepłe słowa, lekarz prowadzący sprowadził mnie na ziemię... :/ weszliśmy zadowoleni itd, mówimy, że wyniki wyszły dobre itd. Na co on, że wada serca to nie jest jakiś pikuś tylko też poważna sprawa, że musimy być przygotowani na różne scenariusze itd. No my to wiemy, ale jakby jedno zmartwienie mniej... poczułam się winna, że się cieszę z wyników ;( przecież wiem, że przed nami jeszcze dużo stresu i walki o zdrówko maleńkiej, po prostu przy ciągłych złych wiadomościach, w końcu usłyszeliśmy coś dobrego...
Z tego wszystkiego nawet nie wiem ile malutka waży...
Sprawdzał tylko serduszko, bije ładnie, chciałam jakieś zdjęcie, ale podobno źle się ułożyła. Jakoś się przytulila do jednej ściany i rączki podnosiła do góry przy uszkach tylko tyle widzieliśmy... Jakoś tak mi smutno po tej wizycie...

Kurcze troche sie nie fajnie zachowal. Wiadomo, ze nikt nie bagatelizuje wady serduszka ale co niby macie robic, ciagle sie martwic? Kazda dobra informacja jest powodem do radosci, a juz wykluczenie wad genetycznych jak najbardziej sie do takich zalicza. Nie martw sie
Stary 2017-11-02, 21:59   #3187
bloody_marry
Rozeznanie

Lelowa, dziękuję <3

A Ilsa to tak ekspresowo uzupełnia pierwsza stronę! już moja chyba-dziewczynka świeci się tam na różowo

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 22:01   #3188
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Ja też odetchnelam z ulgą 607 g szczęścia rozwija się prawidłowo, przybiera ładnie. Dr nie wykluczył, że poród może się przyspieszyć, bo mały wg pomiarów jest ponad tydzień starszy. Oczywiście to chłopak, pierwsze przyłożenie, a tam nogi rozłożone ale jestem szczęśliwa dziękuję Wam za kciuki

Gratulacje kochana
Stary 2017-11-02, 22:02   #3189
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Lelowa, dziękuję <3
A Ilsa to tak ekspresowo uzupełnia pierwsza stronę! już moja chyba-dziewczynka świeci się tam na różowo
Tak, Ilsa jest zawsze krok przed nami Nawet, jak jest na wizażowym urlopie bo mąż w domu
Stary 2017-11-02, 22:03   #3190
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Urocze

A mnie właśnie złapała ogromna ochota na zwykłe kukurydziane płatki z mlekiem i miodem najlepsze, że w sumie nie przepadam za mlekiem a w ciąży to już drugi raz mnie taki smak naszedł
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 22:06   #3191
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Wykończymy się psychicznie
Pamiętam jak na wątku parę tygodni temu się śmiałyśmy, że panikujemy od USG do USG bo dziecko się nie rusza i nic nie czujemy i nie wiemy co się dzieje, a jak zacznie się ruszać to będziemy się stresować, że nie tak się rusza jakbyśmy chciały

Baby, ach te baby

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

mój młody też starszy o tydzień ja wogóle coś czuję, że wylezie w połowie lutegowiecie, kobieca intuicja
super
A ja na te terminy z usg wcale nie patrze bo sie nie sprawdza U mlodej termin przesuwal mi sie z 17 grudnia na 4, ja cala szczesliwa, ze dziec szybciej wyjdzie, ze nie spedze swiat na oddziale, juz od konca listopada gotowa na porod, a tu upa blada, przenosilam Fakt, wage ladna miala ale nie oznaczalo to wcale szybszego wyjscia

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Też uważam, że strasznie mało w niej informacji... Właśnie mam w planach wystawić ją jutro na sprzedaż i kupić pierwszy rok z życia dziecka. I teraz zaczynam czytać bloga hafiji o kp

Bardzo lubie hafije Fajnie pisze, czytanie jej bloga duzo mi pomoglo przy pierwszym dziecku.
Stary 2017-11-02, 22:10   #3192
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Urocze

A mnie właśnie złapała ogromna ochota na zwykłe kukurydziane płatki z mlekiem i miodem najlepsze, że w sumie nie przepadam za mlekiem a w ciąży to już drugi raz mnie taki smak naszedł
A ja mam fazę na pomarańcze, kupiłam dziś 2 kg niby na sok ale nie wiem, czy wycisnę bo tak mi smakują Mała będzie zaskoczona kwaskowatym smakiem po ciasteczkowych dniach
Stary 2017-11-02, 22:11   #3193
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Urocze

Ja jakaś godzinę temu poczułam ochotę na płatki z mlekiem ale już zjadłam tosty i zaplanowalam ze jutro na śniadanie zjem płatki i juz się nie mogę doczekać i ogólnie to mam wrażenie ze ostatnio jestem bardziej głodna, non stop bym jadła. Nawet jak się najem to za godzinę, dwie mam ssanie.

Czy wasze maluchy to tez wstydzioszki? Ja jak czuje ze odprawia wariacje to odchylam bluzke i oglądam a ten w tym momencie się ucisza. Jak z powrotem zakryje brzuch to ten znów szaleje. Nie wiem, może czuje zmianę temperatury czy co? ale widzę ze nabiera mocy bo juz praktycznie codziennie jestem w stanie zobaczyć ze brzuch się rusza. Nie zawsze i nie przy każdym ruchu ale udaje mi się to zaobserwować

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 22:15   #3194
marcia45
Zadomowienie

A mnie codziennie męczy zgaga w pierwszej ciąży cały 3 trymestr. Teraz zaczęła się już

A są już promo na pomarańcze. To taka moja zachcianka z każdej ciąży.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 22:15   #3195
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja jakaś godzinę temu poczułam ochotę na płatki z mlekiem ale już zjadłam tosty i zaplanowalam ze jutro na śniadanie zjem płatki i juz się nie mogę doczekać i ogólnie to mam wrażenie ze ostatnio jestem bardziej głodna, non stop bym jadła. Nawet jak się najem to za godzinę, dwie mam ssanie.

Czy wasze maluchy to tez wstydzioszki? Ja jak czuje ze odprawia wariacje to odchylam bluzke i oglądam a ten w tym momencie się ucisza. Jak z powrotem zakryje brzuch to ten znów szaleje. Nie wiem, może czuje zmianę temperatury czy co? ale widzę ze nabiera mocy bo juz praktycznie codziennie jestem w stanie zobaczyć ze brzuch się rusza. Nie zawsze i nie przy każdym ruchu ale udaje mi się to zaobserwować

moja tak ma! Chociaż coraz częściej udaje mi się ją przyłapac na harcowaniu

PS. Dzisiaj moja 2letnia siostrzenica oglądała bajke a ja sobie leżałam kolo niej. Nagle położyła głowę na moim żołądku i mówi, że ogląda bajke z X ( w sensie swoją małą kuzynką). Jest przeslodka

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 22:16   #3196
Mecassie
Zakorzenienie

Mąż mnie goni spać
Cytat:
A często Cię boli? Ja to mam permanentny problem, gdyby nie rehabilitacja raz w tygodniu to pewnie bym nie chodziła wcale.

Nasz mały narazie robi masę jak lekarz powiedział, że jest juz dość duży to się lekko wystraszylam, ale najważniejsze, że łożysko daje rade

Boli mnie codziennie wieczorem po lewej stronie takie kłucie bardziej to jest.

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 22:24   #3197
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
A to u mnie jakoś ten apetyt zmalał, nie potrzebuję drugiej kolacji nawet, nie ciągnie do fast foodów. Tylko załączyło się ssanie na słodycze, a pierwszy trymestr był taki obiecujący jeśli chodzi o słodycze a właściwie niechęć do nich...
Stary 2017-11-02, 22:25   #3198
Pannkaka
Rozeznanie

Znowu fajnie sie czyta o wszystkich wizytach

Selina, mysle, ze wasza reakcja byla calkiem normalna, a lekarz ja zle odebral. Najwazniejsze, ze mozecie sie przygotowac, przeciez robicie wszystko co mozecie, a odrobina optymizmu i pozytywnego nastawienia pomoze nie tylko wam, ale tez malej A my dalej trzymamy kciuki!

Cytat:
Dobre Sama juz nie pamietam co zabralam do jedzenia, pamietam tylko tyle, ze ze wzgledu na sytuacje nie dali mi tego jesc, zamiast tego polozna przyniosla mi taki kisel w kubku, powiedzieli, ze doda mi sil i szybko sie strawi, wiec w razie cesarki nie bedzie problemem. Tak wiec polecam "slodka chwile" do torby

Cytat:
Co do hafija to przejrzałam trochę bloga i co mi się podoba to to, że nie opisuje tylko słodko-pierdzącej strony kp ale mówi też o problemach i trudnościach jakie się pojawiają.
Tez lubie hafije, ale moj ulubiony blog okolorodzicielski to zdecydowanie mataja.pl Polecam jesli nie znacie
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 22:29   #3199
marcia45
Zadomowienie

Pannaka też lubię ten blog.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 22:32   #3200
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
A to u mnie jakoś ten apetyt zmalał, nie potrzebuję drugiej kolacji nawet, nie ciągnie do fast foodów. Tylko załączyło się ssanie na słodycze, a pierwszy trymestr był taki obiecujący jeśli chodzi o słodycze a właściwie niechęć do nich...
O to to! W ogóle nie miałam ochoty na słodycze! Za to pochłaniałam codziennie michę sałatki owocowej W sumie w słodycze najgorzej się wkręcić, działają jak narkotyk
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 22:43   #3201
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
A ja mam fazę na pomarańcze, kupiłam dziś 2 kg niby na sok ale nie wiem, czy wycisnę bo tak mi smakują Mała będzie zaskoczona kwaskowatym smakiem po ciasteczkowych dniach
Tez mialam I mam nadal, musze sie zaopatrzyc.
Stary 2017-11-02, 22:46   #3202
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Tez mialam I mam nadal, musze sie zaopatrzyc.
Zanim przeczytałam wasze posty to pomyślałam że jutro zaraz po zjedzeniu płatków z mlekiem pójdę do sklepu po mandarynki albo pomarańcze. Jako namiastkę wezmę teraz szklankę soku pomarańczowego.

Dzisiaj chodziło za mną słodkie strasznie ale zjadłam kawałek gorzkiej czekolady z pomarańcza i przeszło

Stary 2017-11-02, 22:47   #3203
lelowa
Zakorzenienie

Sok pomaranczowy tez pije teraz czesto. Najlepszy ten 100% z tymbarka
Stary 2017-11-02, 22:52   #3204
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Sok pomaranczowy tez pije teraz czesto. Najlepszy ten 100% z tymbarka
Właśnie go wyżlopalam i po tym z tymbarka nie mam wzdec. Po wiekszosci sokow pomaranczowych niestety umieram. Na soki bobofrut tez mam fazę

Kurcze, gdyby nie to ze jestem w łóżku od godziny to słowo daję ze zeszlabym do sklepu po te cholerne mandarynki.

Stary 2017-11-02, 22:57   #3205
Koma1002
Zadomowienie

Dziewczyny dziękuję za dobre słowa i dzisiejsze kciuki

Też mam fazę na pomarańcze =mandarynki. Kupiłam sobie w nagrodę po badaniu kilogram mandarynek właśnie i sok pomarańczowy. Tylko ja najbardziej lubię cappy aaa i kupiliśmy też białe michalki....zjadłam dwa

Stary 2017-11-02, 23:24   #3206
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Ja z pomarańczowych soków to lubię przede wszystkim te z czasteczkami wydają mi się bardziej naturalne

Moich ruchów jeszcze nie widać i nie czuć na zewnątrz ale to przez to amortyzujące łożysko na przedniej ścianie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 23:32   #3207
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ja z pomarańczowych soków to lubię przede wszystkim te z czasteczkami wydają mi się bardziej naturalne

Moich ruchów jeszcze nie widać i nie czuć na zewnątrz ale to przez to amortyzujące łożysko na przedniej ścianie

Ilsa, a mówił coś Twój lekarz nt. łożyska na przedniej ścianie? Dziś mi powiedział ten lekarz, że takie mam, ale to nie powód do zmartwień, trzeba tylko obserwować czy się podnosi

Stary 2017-11-02, 23:38   #3208
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Gratuluję udanych wizyt
Mnie już dziecko kopie na calego
Dobranoc :-*

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 23:48   #3209
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa, a mówił coś Twój lekarz nt. łożyska na przedniej ścianie? Dziś mi powiedział ten lekarz, że takie mam, ale to nie powód do zmartwień, trzeba tylko obserwować czy się podnosi

No właśnie tyle że amortyzuje i później i słabiej odczuwa się ruchy u mnie faktycznie są delikatne. I moje nie było ostatnio przodujace a jedynie na przedniej ścianie. Przy przodujacym jest cc bo ono zamyka dziecku drogę wyjścia ale wlasnie może się podnieść

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 23:55   #3210
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
No właśnie tyle że amortyzuje i później i słabiej odczuwa się ruchy u mnie faktycznie są delikatne. I moje nie było ostatnio przodujace a jedynie na przedniej ścianie. Przy przodujacym jest cc bo ono zamyka dziecku drogę wyjścia ale wlasnie może się podnieść

Właśnie zwrócił mi uwagę, że nie jest przodujace, ale byłam taka przejęta tym usg, że nie zapytałam o nic więcej. Faktycznie nie czuję kopniakow tylko .... coś innego, ale są to ruchy no nic, następną wizytę już u swojego gina mam za dwa tygodnie, będę musiała się go dokładnie wypytac

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości