Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-03, 00:41   #3211
robinsonka2
Raczkowanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

właśnie wróciłam ze spotkania... półprzytomna...i pierwszy post, którego czytam zawiera

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
mamine flaczki
myślałam, że oszalałam... a potem sobie przypomniałam, że to potrawa

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Uf, już po wizycie! Z dzieciaczkiem wszystko ok, 19t6d, 287 g i uwaga, wstępnie mamy szykować się na dziewczynkę! Ale lekarz powiedział żeby jeszcze się z różowymi ciuszkami wstrzymać i trzeba potwierdzić na następnej wizycie 1.12.
gratuluję wstępnie dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Ja też odetchnelam z ulgą 607 g szczęścia rozwija się prawidłowo, przybiera ładnie. Dr nie wykluczył, że poród może się przyspieszyć, bo mały wg pomiarów jest ponad tydzień starszy. Oczywiście to chłopak, pierwsze przyłożenie, a tam nogi rozłożone ale jestem szczęśliwa dziękuję Wam za kciuki
ale duży chłopak, mój tez mógłby być starszy i urodzić się z 4 tygodnie przed świętami

nawiązując do prowiantu do szpitala, w naszym związku to ja jestem ta bardziej żarłoczna...i to może się już skończyć tak jak na obrazku w drodze do szpitala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komiks.jpg (69,7 KB, 57 załadowań)
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 06:28   #3212
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa, a mówił coś Twój lekarz nt. łożyska na przedniej ścianie? Dziś mi powiedział ten lekarz, że takie mam, ale to nie powód do zmartwień, trzeba tylko obserwować czy się podnosi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja mam łożysko na przedniej ścianie i jeszcze się nie podniosło ale ruchy czuje mocno. Oczywiście zależy od pory dnia ale wczoraj wieczorem tak mały się rozhulał ze aż mnie troszkę zabolało jak kopnął z tym ze zaczęłam go dobrze czuć od soboty i czuje codziennie, wcześniej ruchy były słabsze i bardziej nieregularne

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 07:35   #3213
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
za dzisiejsze wizyty.
Mała nie dała dzisiaj pospac
Robinsonka

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 07:43   #3214
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dzień dobry kciuki mocne za dzisiejsze wizyty!

Mój tz tez by pewnie wszystko zjadł w szpitalu, oczywiście przy pakowaniu torby nagada się, że on nie będzie jadł, on nic nie chce itp itd, a potem zniknie prowiant

Śniło mi się, że mala strasznie się ruszala, może naprawdę wariowala w nocy a teraz od razu po śniadaniu jakiegoś takiego kopa mi zasadzila, że musiałam biec do łazienki wymiotować to był chyba cios prosto w żołądek

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 07:45   #3215
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Zanim przeczytałam wasze posty to pomyślałam że jutro zaraz po zjedzeniu płatków z mlekiem pójdę do sklepu po mandarynki albo pomarańcze. Jako namiastkę wezmę teraz szklankę soku pomarańczowego.

Dzisiaj chodziło za mną słodkie strasznie ale zjadłam kawałek gorzkiej czekolady z pomarańcza i przeszło

Też ostatnio zajadam Gorzka czekokade z pomarańcza! A sok pomarańczowy ostatnio króluje ten 100% z biedronki z lodówki (albo mandarynkowy)
Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Sok pomaranczowy tez pije teraz czesto. Najlepszy ten 100% z tymbarka
Tak, sok pomarańczowy to jest to!
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ja z pomarańczowych soków to lubię przede wszystkim te z czasteczkami wydają mi się bardziej naturalne

Moich ruchów jeszcze nie widać i nie czuć na zewnątrz ale to przez to amortyzujące łożysko na przedniej ścianie

Przewiduje zbliżające się kopniaki! Też mam łożysko na przedniej ścianie i mega długo czulam tylko delikatne ruchy ( od 17 tygodnia). Na początku tego tygodnia (22+3) zaczęłam dostawać kopniaki i teraz tak jest dzień w dzień (i noc w noc)
Dziś 23+0!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 07:45   #3216
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kciuki mocne za dzisiejsze wizyty!

Mój tz tez by pewnie wszystko zjadł w szpitalu, oczywiście przy pakowaniu torby nagada się, że on nie będzie jadł, on nic nie chce itp itd, a potem zniknie prowiant

Śniło mi się, że mala strasznie się ruszala, może naprawdę wariowala w nocy a teraz od razu po śniadaniu jakiegoś takiego kopa mi zasadzila, że musiałam biec do łazienki wymiotować to był chyba cios prosto w żołądek

Ooo z moim będzie tak samo. Juz nawet nie mowie o samym szpitalu bo jak się wieczorem pytam czy coś zje to mówi ze nie, nie będzie jadł nic. Ale jak dopytam czy na pewno bo sobie robie to stwierdza ze ok, zje ale malutko. A potem podbiera mi z talerza

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-11-03 o 07:47
Stary 2017-11-03, 07:55   #3217
alleyezonme
Zakorzenienie

Jak mi narobiłyście ochotę na pomarańcze

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 08:08   #3218
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry. Miłego dnia. :-*

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 08:09   #3219
julietta83
Zakorzenienie

mój dzieć jakiś spokojniejszy od wczoraj, rzadko się odzywa
chyba udzieliły mi się Wasze obawy trochę

macie już wybrane imiona?
z dziewczynką nie miałabym problemu, ale dla chłopca nie jestem przekonana na 100% do żadnego imienia
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 08:18   #3220
Pannkaka
Rozeznanie

Dzien dobry, dojezdzam spozniona do pracy. Zamarzl mi zamek od roweru i przez to spoznilam sie na pociag

Wczoraj wieczorem zjadam bulke z maslem czosnkowym na cieplo i potem mnie strasznie zemdlilo. A juz myslalam, ze koniec z takimi atrakcjami, nawet Lush mnie zaczal kusic jak obok przechodze, wyrazny znak, ze jest lepiej. Maja juz swiateczne rzeczy oczywiscie, w body shopie to samo
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 08:24   #3221
Mecassie
Zakorzenienie

Hej witam się przy herbatce i śniadanku w tej zimny dzień :zimno:
Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
O to to! W ogóle nie miałam ochoty na słodycze! Za to pochłaniałam codziennie michę sałatki owocowej W sumie w słodycze najgorzej się wkręcić, działają jak narkotyk
Kurde ale mam smaka na taką letnią sałatkę truskawki, mango, arbuz itp. A tu tylko mandarynki i pomarańcze no może jeszcze jabłka i gruszki
A na słodycze miałam pypcia od poczatku ciąży, szczególnie na wafelki i rzeczy mączne gofry, placuszki, rogale, pączki i wszystkooo wszystkooo inne.

Cytat:
Dziewczyny dziękuję za dobre słowa i dzisiejsze kciuki

Też mam fazę na pomarańcze =mandarynki. Kupiłam sobie w nagrodę po badaniu kilogram mandarynek właśnie i sok pomarańczowy. Tylko ja najbardziej lubię cappy aaa i kupiliśmy też białe michalki....zjadłam dwa

Michalki nienawidze tych cukierków za to mąż je kocha. Wczoraj wybralam się okolo 19 do lidla a tam ani pół mandarynki nie Było

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 08:25   #3222
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość

z dziewczynką nie miałabym problemu, ale dla chłopca nie jestem przekonana na 100% do żadnego imienia
U nas tak samo, dziewczynka była wybrana od początku, a dla chłopca ciągle zmieniałam, nic mi się nie podobało... Braliśmy pod uwagę Krzyś, Ignacy, tz chciał Gabriel, w końcu stanęło na Piotrusiu, ale tak bez przekonania na 100%.. Mam nadzieję, że ta dziewczynka u nas zostanie, lekarz chyba dobrze zajrzał

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 08:54   #3223
robinsonka2
Raczkowanie

dzień dobry

Cytat:
U nas tak samo, dziewczynka była wybrana od początku, a dla chłopca ciągle zmieniałam, nic mi się nie podobało...[/URL]
też tak mam ale ja mam chłopaka i w jakimś imieniu mam nadzieję zakochamy się do marca póki co ma imię tymczasowe, na które mój luby się nie godzi i nikomu się nie podoba :/
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 09:02   #3224
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Ten mocz od żelaza to na jaki kolor się zmienia?
Dostaje czarnego, brunatnego odcienia.

Cytat:
Uf, już po wizycie! Z dzieciaczkiem wszystko ok, 19t6d, 287 g i uwaga, wstępnie mamy szykować się na dziewczynkę! Ale lekarz powiedział żeby jeszcze się z różowymi ciuszkami wstrzymać i trzeba potwierdzić na następnej wizycie 1.12.

Poza tym za wiele nie mówił, najważniejsze że dzidziuś jest zdrowy. Widać było że się spieszył bo pacjentek full no i ja na doczepkę. A na połówkowe mam się umówić do innego lekarza niż sama się umówiłam. I to na przyszły tydzień. Ciekawe czy będą takie terminy, hmm.

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Gratuluję, dzisiejszych wizyt
Dziękujemy za ciepłe słowa, lekarz prowadzący sprowadził mnie na ziemię... :/ weszliśmy zadowoleni itd, mówimy, że wyniki wyszły dobre itd. Na co on, że wada serca to nie jest jakiś pikuś tylko też poważna sprawa, że musimy być przygotowani na różne scenariusze itd. No my to wiemy, ale jakby jedno zmartwienie mniej... poczułam się winna, że się cieszę z wyników ;( przecież wiem, że przed nami jeszcze dużo stresu i walki o zdrówko maleńkiej, po prostu przy ciągłych złych wiadomościach, w końcu usłyszeliśmy coś dobrego...
Z tego wszystkiego nawet nie wiem ile malutka waży...
Sprawdzał tylko serduszko, bije ładnie, chciałam jakieś zdjęcie, ale podobno źle się ułożyła. Jakoś się przytulila do jednej ściany i rączki podnosiła do góry przy uszkach tylko tyle widzieliśmy... Jakoś tak mi smutno po tej wizycie...
Selina, jest się z czego cieszyć, bo gdyby była poważna wada genetyczna, to byłoby trochę jak wyrok, pisałaś o terminacji na początku badań, a teraz nie ma o tym mowy i to są bardzo dobre wieści, bo jest w nich dużo nadziei.

Cytat:
Ja też odetchnelam z ulgą 607 g szczęścia rozwija się prawidłowo, przybiera ładnie. Dr nie wykluczył, że poród może się przyspieszyć, bo mały wg pomiarów jest ponad tydzień starszy. Oczywiście to chłopak, pierwsze przyłożenie, a tam nogi rozłożone ale jestem szczęśliwa dziękuję Wam za kciuki
Ale wielki :wow:
Co wy jecie dziewczyny?

Cytat:
Jeszcze miałam zapytać o ruchy - bo ja czuję praktycznie w jednym miejscu, mała jest główką w dół, zawsze myślałam, że takie maluchy to się kręcą ile wlezie w brzuchu, a mam wrażenie, że moja jest ciągle w tym samym miejscu, tylko sobie macha rączkami i nóżkami boję się pytać doktora Google co mi pokaże za odpowiedzi
Długo tak czułam, dalej najczęściej czuję Małą w dole brzucha, w górnej części nie czuję jej w ogóle.

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Aaaa właśnie, z tym odwróceniem główką w dół to miałam wam napisać że mojej koleżance synek się przekręcił jakoś w 36 tygodniu Jednego dnia się bardzo mocno wiercił i to było to, już się tak bardzo bała cesarki a tu niespodzianka
I mogła zacząć się bać porodu sn

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Z nowości byliśmy dzisiaj oglądać wózki i mąż powiedział że ten Roan Bass Soft jest świetny. Był jednym z wygodniejszych wózków do którego przy normalnie rozłożonej rączce mozna spokojnie sięgnąć do gondolki. Ja zakochałam się w wózkach Cybex Priam ale cena to kosmos nawet używanego
Cybex ma też tańsze modele. Mi akurat nie przypadły do gustu, ale potestuj sobie.

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Czarodziejka - oooo dzięki za opinie Ja na razie przeczytalam 3 wpisy A polecasz jakiegos bloga/ksiazke/stronę dotyczącej tematyki kamienia piersią? Zastanawiałam się też nad książką po prostu piersia. Czytalam wiele pozytywnych komentarzy
Położna nam polecała "Po prostu piersią" i "Warto karmić piersią. I co dalej?". Jeszcze nie dotarłam do nich.

Cytat:
Ja mam łożysko na przedniej ścianie i jeszcze się nie podniosło ale ruchy czuje mocno. Oczywiście zależy od pory dnia ale wczoraj wieczorem tak mały się rozhulał ze aż mnie troszkę zabolało jak kopnął z tym ze zaczęłam go dobrze czuć od soboty i czuje codziennie, wcześniej ruchy były słabsze i bardziej nieregularne
Bo twój chłopak duży, tłucze się
Jeszcze będą nas budzić w nocy te kopniaki.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 09:03   #3225
alleyezonme
Zakorzenienie

My jeszcze w ogóle nie mamy imienia wybranego, nawet wspólnych typów nie mamy
Ale myślę, że jeszcze mamy na to czas

Stary 2017-11-03, 09:07   #3226
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
My jeszcze w ogóle nie mamy imienia wybranego, nawet wspólnych typów nie mamy
Ale myślę, że jeszcze mamy na to czas
Pewnie do zarejestrowania w urzędzie fajnie właśnie tak zobaczyć dzidzie i nadać imię no ale u Nas już po ptokach

Stary 2017-11-03, 09:07   #3227
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Dostaje czarnego, brunatnego odcienia.

Selina, jest się z czego cieszyć, bo gdyby była poważna wada genetyczna, to byłoby trochę jak wyrok, pisałaś o terminacji na początku badań, a teraz nie ma o tym mowy i to są bardzo dobre wieści, bo jest w nich dużo nadziei.

Co wy jecie dziewczyny?

Długo tak czułam, dalej najczęściej czuję Małą w dole brzucha, w górnej części nie czuję jej w ogóle.

I mogła zacząć się bać porodu sn

Cybex ma też tańsze modele. Mi akurat nie przypadły do gustu, ale potestuj sobie.

Położna nam polecała "Po prostu piersią" i "Warto karmić piersią. I co dalej?". Jeszcze nie dotarłam do nich.

Bo twój chłopak duży, tłucze się
Jeszcze będą nas budzić w nocy te kopniaki.
Strasznie się tłucze, nawet teraz po śniadaniu szaleje i z dnia na dzień wali coraz mocniej mam nadzieje ze jak się urodzi to będzie grzeczniutki bo teraz wychodzi z niego diabelek :P
Cytat:

Kurde ale mam smaka na taką letnią sałatkę truskawki, mango, arbuz itp. A tu tylko mandarynki i pomarańcze no może jeszcze jabłka i gruszki
A na słodycze miałam pypcia od poczatku ciąży, szczególnie na wafelki i rzeczy mączne gofry, placuszki, rogale, pączki i wszystkooo wszystkooo inne.

Michalki nienawidze tych cukierków za to mąż je kocha. Wczoraj wybralam się okolo 19 do lidla a tam ani pół mandarynki nie Było

Swego czasu też miałam fazę na maczne: ciasta, paczki itp. Na szczęście już mi przeszło

A ja dziś jadę w góry

Stary 2017-11-03, 09:15   #3228
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry,

Ale się dzisiaj kiepsko czuje.
Kuzwa wczoraj na parkingu przywaliłam w słupek, trochę mnie szarpnęłoi brzuch mnie bolał wieczorem :/
Mała się rusza, wiec obstawiam że wszystko ok, ale się wystraszyłam

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość

Tak, mamy od początku. Tzn mieliśmy dla chłopca, ale po zmianie płci stanęło na żeńskiej wersji tego imienia

Jeszcze trzy dni pracy i idę na l4. Nie daję już rady

Koma, nadal wymiotujesz?
Ja mam wrażenie, że teraz nawet częściej niż miesiąc temu

Juana, pytałaś o jakieś blogi odnośnie kp. Podczytywałam czasem tylko Hafije, ale tak jak już wspomniałam, mnie nie urzekła

Miłego dnia dziewczyny.

Edytowane przez czaro_dziejkaa
Czas edycji: 2017-11-03 o 09:18
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 09:17   #3229
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie do zarejestrowania w urzędzie fajnie właśnie tak zobaczyć dzidzie i nadać imię no ale u Nas już po ptokach
Na jakim imieniu u Was stanęło?

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Kuzwa wczoraj na parkingu przywaliłam w słupek, trochę mnie szarpnęłoi brzuch mnie bolał wieczorem :/

Koma, nadal wymiotujesz?
Jeju, Ty to jesteś biedna
Idź na to L4 i odpoczywaj ile się da !

Stary 2017-11-03, 09:24   #3230
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Ja mojego też czuję. Faktycznie to nie są takie mocne kopniaki, chyba że po bokach - wtedy to można się wystraszyc

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Ooo z moim będzie tak samo. Juz nawet nie mowie o samym szpitalu bo jak się wieczorem pytam czy coś zje to mówi ze nie, nie będzie jadł nic. Ale jak dopytam czy na pewno bo sobie robie to stwierdza ze ok, zje ale malutko. A potem podbiera mi z talerza

Moj jeszcze potrafi odpalić z takim tesknym wzrokiem, że coś by zjadł, ale nie chciał mi głowy zawracać

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:

Uuu, my kupiliśmy w kauflandzie. Tylko są słodkie, a ja wolę soczyste i kwaśne

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 09:24   #3231
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba 14 dni od urodzenia, bo jak się nie zgłosi to urząd sam nadaje (zawsze jakaś opcja )
Poza tym zawsze można zmienić, zamienić kolejność, nic straconego

Stary 2017-11-03, 09:26   #3232
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Przewiduje zbliżające się kopniaki! Też mam łożysko na przedniej ścianie i mega długo czulam tylko delikatne ruchy ( od 17 tygodnia). Na początku tego tygodnia (22+3) zaczęłam dostawać kopniaki i teraz tak jest dzień w dzień (i noc w noc)
Dziś 23+0!
No to u mnie dziś 22+0 6. miesiąc według rozpiski z pierwszej strony przed chwilą mógł mieć czkawkę bo były takie regularne pyknięcia Ale na razie nie bolą mnie te ruchy tylko strasznie rajcują

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Co wy jecie dziewczyny?
No mandarynki

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 09:27   #3233
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba 14 dni od urodzenia, bo jak się nie zgłosi to urząd sam nadaje (zawsze jakaś opcja )

Hah, serio urząd sam nadaje? nie wiedziałam o tym

Stary 2017-11-03, 09:32   #3234
Koma1002
Zadomowienie

Czaro_dziejkaa, żeby nie było, od początku przytyłam 4kg głównie to brzuch i cycki

Stary 2017-11-03, 09:33   #3235
bloody_marry
Rozeznanie

Dzień dobry , czy są dziś jakieś wizyty? Jeśli tak to oczywiście !!

Dostałam wczoraj skierowanie na to całe obciążenie glukozą :/ lekarz się spieszył i już nie chciałam mu marudzić ale czytałam że w stanach już od lat nie robi się tego badania bo stwierdzili że bez sensu. Że organizm w normalnych warunkach nie ma opcji na aż taką dawkę glukozy i że to jest duże obciążenie dla trzustki. No ale już chyba zrobię to, spróbuję.

W którym tygodniu robiliście badanie? Z tego wszystkiego to nie dopytalam :/

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 09:34   #3236
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Na jakim imieniu u Was stanęło?
U nas nawet dyskusji zbytnio nie było, mąż zapytał czy może być i się zgodziłam na grupie jest
Cytat:

Jak to ? fajnie hehhe takie chybił trafił

Stary 2017-11-03, 09:36   #3237
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Strasznie się tłucze, nawet teraz po śniadaniu szaleje i z dnia na dzień wali coraz mocniej mam nadzieje ze jak się urodzi to będzie grzeczniutki bo teraz wychodzi z niego diabelek :PSwego czasu też miałam fazę na maczne: ciasta, paczki itp. Na szczęście już mi przeszło

A ja dziś jadę w góry

Wyślij mi fotkę uwielbiam góry. To była miłość od pierwszego wejrzenia

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Tak, mamy od początku. Tzn mieliśmy dla chłopca, ale po zmianie płci stanęło na żeńskiej wersji tego imienia

Koma, nadal wymiotujesz?

Juana, pytałaś o jakieś blogi odnośnie kp. Podczytywałam czasem tylko Hafije, ale tak jak już wspomniałam, mnie nie urzekła

Miłego dnia dziewczyny.
Dobrze, że pytasz już jeden raz mam za sobą, a teraz czuję, że szykuje się druga tura...

Stary 2017-11-03, 09:40   #3238
_Selina_
Zakorzenienie

Wiem, że nadaje tylko nie wiem po ilu dniach

Stary 2017-11-03, 09:41   #3239
Mecassie
Zakorzenienie

Asiula udanej wycieczki! Od jutra ma być już ładniejsza pogoda

Stary 2017-11-03, 09:41   #3240
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Powaznie tylko tyle czasu i sami nadaja? U mnie sa trzy miesiace i calkiem popularne jest, ze ludzie na poczatku nie maja imienia i wybieraja dopiero po jakims czasie. Biorac pod uwage, ze duza czesc nie zna plci przed porodem to w sumie mnie nie dziwi

Cytat:
Dostałam wczoraj skierowanie na to całe obciążenie glukozą :/ lekarz się spieszył i już nie chciałam mu marudzić ale czytałam że w stanach już od lat nie robi się tego badania bo stwierdzili że bez sensu. Że organizm w normalnych warunkach nie ma opcji na aż taką dawkę glukozy i że to jest duże obciążenie dla trzustki. No ale już chyba zrobię to, spróbuję.
U mnie tez nie robia. Tylko kluja palec na wizytach u poloznej, ale nawet nie trzeba byc na czczo.
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości