|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale egzamin dobrze mi poszedł : karmelowe, chałwowe i cynamonowe +bita śmietana +migdały. Szaleństwo, ale raz się żyje
Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2011-03-01 o 22:16 Powód: Skasowanie maila na prośbę autorki - ważny powód! |
|||
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jakie głupoty wygadujesz! Gdybyś obżerała się bez umiaru, aż do uczucia bólu i wstydu, tylko po to, aby to wszystko zwrócić, gdybyś spędzała każdy wieczór nad kiblem wkładając palce w gardło i wymiotowała wszystko co zjadłaś, gdybyś się głodziła, mdlała, ćwiczyła i głodziła dalej, gdyby jedzenie rządziło Twoim życiem, izolując Cię od reszty świata - wtedy byłabyś zadowolona?! Ręce opadają. Albo nie wiesz, czym są anoreksja i bulimia, albo jesteś... ach, nieważne. Punkt karny. (Drugi w tym dniu, czwarty od wczoraj!)
|
|
#3033 |
|
Raczkowanie
|
Najbardziej podatne na anoreksję sa dziewczyny w wieku 13-14 lat i 17-18. Jak ktoś ma skłonności do tej choroby, to wtedy jest najgorzej. Czasami jestem tak wku... wypowiedziami czternastolatek w stylu "ważę 40 kg, jestem gruba", że mam ochotę wrzeszczeć i krzyczeć. Piegowata Piratko, jak bym mogła, to bym Ci w to chude dupsko porządnie pasem przyrżnęła. Wiesz dlaczego? Bo czytam i widzę samą siebie 5 lat temu. Idź do tego dietetyka, a najlepiej do psychologa. Chociażby do szkolnego, on zadziała dalej i porozmawia z Twoimi rodzicami - Ty pewnie się boisz i wstydzisz, rozumiem to. Ja wstydziłam się wszystkiego, że się okaleczam, że mdleję, że się głodzę. A jednocześnie byłam wściekła, że nikt nic nie zauważa (nie chce zauważyć?).
Czasem myślę, że ta cała ana to się z braku problemów rodzi. Jak miałam 15 lat i trądzik, to przytyłam Piratko, najmocniej i z całego serca życze Ci obrzydliwego trądziku
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie, raczej z ich nadmiaru. Chociaż nie ma reguł.
Nie chciałabym zostać źle odebrana, ale wydaje mi się, że skoro bez większych problemów przytyłaś z powodu trądziku, to to ana raczej nie była. Może byłaś na dobrej drodze, ale szybko się opamiętałaś.
|
#3035 |
|
Raczkowanie
|
Przytyłam chwilowo. Ale nie upieram się, nikt mi nigdy anoreksji nie zdiagnozował.
PS. Mam trochę więcej niż 15 lat, wiesz ^^
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem.
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie. zasugerowanie, że anoreksja bierze się z braku problemów jest wg mnie obraźliwe i przedstawia anorektyczki jako puste rozpieszczone dziewczynki, którym się nudziło życie i zechciały się poodchudzać aż tu nagle ot, straciły kontrolę nad jedzeniem.
|
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za słowa wsparcia.
Nie miałam się do kogo zwrócić. Wkurzają mnie ludzie,którzy cały czas mówią mi,że bd miała anoreksję,żebym się już nie odchudzała. Wszystko przez moją mamę. Tak się martwi,że rozmawia o mnie z każdą nauczycielką. Ja wiem...rozumiem ją. Nie chcę jej łez. Bo przecież ja ją kocham. Dziwne jest to,że czuję jakby siedziało we mnie coś złego i zmuszało mnie do niejedzenia. Mania kalorii,odchudzania,diet. I do tego bark akceptacji ze strony koleżanek. A ja robie się coraz większym dziwakiem i coraz bardziej zamykam się w sobie. Ja wiem,że myślicie o mnie głupia,ale wierzcie mi,że ja boję się sama siebie i chce mi się ryczeć... |
|
|
|
#3039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Heh a mnie ta luka 15-16 lat zastanawia ![]() Bo w moim przypadku ten wiek to prawda, skonczylam miec fiola na pkt figury w wieku 14 lat, potem przytylam i teraz 17 rok a mi wrocilo;] Skad ta regula Twoim zdaniem? ![]() Z ostatnim akapitem to sie nie zgadzam. To się właśnie jakieś poważnie i głębsze problemy przekłada na takie nad którymi złapie się kontrole. a zdanie "waże 40kg, jestem gruba"-to chyba standart i sądze, że nie każdy kto tak mówi myśli tak naprawde
|
|
|
|
|
#3040 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Proszę Cię, przemyśl to jeszcze porządnie. Szkoda by było zaprzepaścić to co już osiągnęłaś. Co do mnie to tak, konkurs taneczny. Dzisiaj już trochę lepiej się czuję, mam nadzieję, że wyzdrowieję, jednak w sobotę rano także mam wziąć antybiotyk. A co to za specjalistyczne badania? Normalnego pediatrę mam o to poprosić? Cytat:
Tylko jeśli będę miała gorączkę i dalej jedzenie będzie szło mi tak kiepsko to nie zatańczę, bo mogłabym tam paść gdzieś i popsuć cały występ. Myślę, jednak, że do soboty będzie już wszystko dobrze. Taniec współczesny. Jak tam kochana ten ostatni Twój egzamin ? Cytat:
? Nie pisz tak nawet. Cytat:
Hm, ja też tak czasami mam, że boli mnie brzuch, a jem, więc chyba to jakieś nienormalne nie jest. Kiedy będziesz miała wyniki?
|
|
#3041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doskonale pamietam mój "debiut" na wizażu. Trafiłam tu chyba w najgorszym momencie mojej choroby. Jestem też szczerze mówiąc zdziwiona, że Ty również pamietasz jak wtedy jadłam ![]() Edit: Martynko chodziło mi o badanie poziomu hormonów, poszczególnych pierwiastków. Podziel sie z lekarzem swoimi obawami. On powinien wiedzieć na co może Ci dać skierowanie. No chyba, że morfologia i OB jest jak najbardziej ok. Aha niestety nie wszystkie badania NFZ refunduje
|
|
|
#3042 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kiedys się nawet doczytałam, że ana nie jest choroba psychiczną, tylko jest powodowana przez jakiś konkretny błą w mózgu (neuroprzekaźniki? nie pamiętam, na pewno nie chodziło o serotoninę) Cytat:
I takie pytanie mam ochotę Wam zadać - co było bezpośrednim powodem tego, że postanowiłyście walczyć z chorobą? Nie mam tu na myśli tego, że pomógł psycholog czy że po prostu chciałyście żyć, tylko o powód pierwszej myśli "trzeba z tym skończyć!". Co spowodowało chęć wyzdrowienia?
|
|
#3043 |
|
Raczkowanie
|
Toffiee ja naprawde tak o Tobie mysle
Sama nie wiem, jak to jest z Twoim problemem... Hmm... Moze po prostu zadajesz sie z nieodpowiednimi ludzmi? Bo rozumiem, ze moga Cie wkurzac takie puste gadki o niczym, kiedy cierpisz, kiedy nie mozesz poradzic sobie z wlasnym problemem. Ale od tego sa wlasnie przyjaciele. Zebys mogla im opowiedziec. Jezeli wiele razy zawiodlas sie na tej dziewczynie to niestety nie zasluguje na miano Twojej przyjaciolki Nie ma wokol Ciebie innej osoby, ktora moglaby Cie wspierac? Z ktora moglabys szczerze porozmawiac? I nie tylko o ED, ale o zyciu, o wszystkim? Przeprowadzac takie powazne, dojrzale rozmowy, ale tez lekkie pogawedki? Moze sie rozjerzyj, poszukaj takiej osoby. Mysle, ze bardzo by Ci pomogla taka bratnia dusza. Oczywiscie, jak chcesz - pisz zawsze, ja chetnie wyslucham, jezeli bys kidys chciala Kiedy masz wizyte u psychologa? Mowilas juz o Twoim problemie z siostra?Jak jest u Ciebie z jedzeniem? Mam nadzieje, ze chcociaz troche lepiej. Moge prosic o zdjecie? Trzymaj sie Siris ja poprosze, ja poprsze! Juz wysylam Ci adres na PW i prosze mi tu nie narzekac z powodu 4,5 bo to swietna ocena, o!![]() Agness co u Ciebie? Enex o jejku! To jest niesamowte. Jaki ten swiat jest maly No to prawda, w Cieszynie tez jst duzo smakolykow. Ja bardzo lubie tamten rynek. Jest taki ladny, czysty. Nieduzy, ale kupisz tam prawie wszystko. I jezeli kiedykolwiek kupowlas spodnie w Polskim Cieszynie w sklepie "Mustang" to najprawdopodobniej obslugiwala Cie moja ciocia:PJak tam nauka? Jak sobie radzisz? Hypnotic wiesz, nie przejmuj sie. Srednia 5,5 jest naprawde bardzo dobra. Pomysl inaczej - za wydoka srednia to jest wstyd. Ja sama mialam w szostej klasie 6,0 (tak... wiem... ) i sie strasznie wstydzilam. Bo nie chcialam, zeby w gimnazjum mysleli, ze jestem taaaka kujonka. No ja pracowalam duzo na ta srednia (np. uczylam sie po nocach) i to juz w podstawowce. To jest bez sensu. Teraz zaluje, bo tak naprawde nic to nie zmienilo w moim pzyiu, a tylko mialam mniej czasu dla siebie. Bo zawsze znajomi byli wazni i nigdy nie rezeygnowalam ze spotkan z nimi przez nauke, ale mialam malo czasu. Kiedy inni ogladali tv - ja sie uczylam. Teraz to nie moge uwierzyc, ze taka kiedys bylam. A do tego chodzilam zawsze na dyskoteki szkolne, ze znajomymi i w ogole:P Teraz juz tak duzo sie nie ucze. W trzeciej klasie to w ogole jakos mniej, troche dalam sobie na luz. I chcialam sie pochwalic, ze z testu gim mam 97pkt/100 Ja sie tego wstydze, naprawde. Bo wiem, ze wszyscy sobie wyobrazaja ze jestem taka typowa kujonka, a tak nie jest. Bo ja bylam ambitna w wielu dziedzinach. Ale bez przesady... Dziwne to. Po prostu sie nie zadreczaj ta srednia![]() Krytia mysle, ze jednak powinnas uzywac tluszczy nasyconych - jakies maslo (dobre na oczy i w ogole, polecam), troche oliwy do smazenia. Jak zaczniesz teraz, bedac na P, to i na utrzymaniu bedziesz je jesz bez prpblemu. Przelam sie, dla nas kobiet sa niezbedne Co tam u Was dziewczyny? Znowu nie mam dzisiaj zbyt duzo czasu...
|
|
#3044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedz mi lepiej jak samopoczucie. Madlen, gratuluję wyniki egzaminu gimnazjalnego
|
|
#3045 |
|
Rozeznanie
|
Madlen, wynik po prostu wspaniały
![]() Prawie jak mój TŻ, który z matur (chemia i matma, oba rozsz) miał... 198% (na 200% ) Nie wiem jak Wy to robicie ![]() A adresu nie dostałam...
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Madlen, gratuluję
ja nie postrzegam takich ludzi jak Ty jako kujonów, chyba, że swoim zachowaniem pokazują, że jednak nimi są ale można być kujonem mając średnią 2,5
|
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż... ja nie lubie bitej śmietany![]() Martynko Chyba jest tak że jedne wyniki jutro a następne za tydzień czy jakoś tak ale jedna na pewno jutro.Madlen898 Ja tam masła nigdy nie lubiłam, jak mama mi smarowała to ja zdejmowałam od zawsze. A inne tłuszcze to chyba troche jest w KBW chociażby![]() 97/100 pięknie
|
|
#3048 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Agatko czemu się nie odzywasz? U mnie bez zmian czyli dalej nie jest fajnie,mam blokadę żeby jeść jak najmniej, a jak coś już jem jest to głównie białko.. Kiepsko ale jakoś się trzymam ![]() Miłej nocy :
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Co to za mina?
A ja dziewczyny chyba się poddaje. Nie miejcie mi tego za złe. Nie chce już tyć. Podono wolno tyje a to 1,6kg dzisiaj w góre to to serio jest taaaak mało. Co z tego że troche ćwiczyłam mięśnie co? Mam dosć, waga jest powyżej 40 z czym sobie nie radze już. Jeżli jutro nadal taka będzie to przechodze na U, trudno.(nie krzyczcie że chce się ważyć codziennie) Już nie mam zagrożenia życia ani nic tak więc dziewczyny przepraszam .
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3052 |
|
Raczkowanie
|
Krytuś,nie poddawaj się,tak ładnie walczyłaś,i co poddajesz się?Daj nam wszystkim przykład że można z tego wyjść,że można normalnie żyć,ja w Ciebie wierzę...
Ostanio dochodzę do wniosku,nie obrażcie się ale ja tak zaobserwowałam że nikt tu wcale z tego nie chce wyjść,wszystko jest cacy do momentu gdy waga nie przekracza normy każdej z nas ,wtedy sie bierzemy w siebie,niby ładnie jemy ale gdy dochodzimy do naszej jakby górnej granicy wtedy jest odwrót bo taka jest prawda że tutaj mało osób chce tak naprawdę wyść z tego... Ja też się przyznaję że chciałabym zostać w takiej wadze jak jestem ale z drugiej strony widzę po sobie że wcale tego nie chcę,boję się że przytyję i jeszcze bardziej redukuje... Sorry za szczerość ,ale ja tak to widzę.. Miłego dnia
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
Madlen- jem na luzie, aż chyba za bardzo ...
Trochę tutaj nie byłam, dużo mnie ominęło, nie wiem czy dam radę wszystko ponadrabiać, ale przynajmniej będę was regularnie czytała. Ostatnio częściej bywały kompulsy, no cóż, sama nie wiem już jak jeść ; pogubiłam się w tym wszystkim. Waga dalej stoi, przynajmniej z tego się cieszę.
|
#3054 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Śliczna pizzaCytat:
Cytat:
) a nie męcz się dietamiCytat:
Ludowa, tak obrazowo opisałas bulimię, tak żywo i prawdziwie, jak ja ja opisuje. To z opowiadań innych tak ją znasz, czy może sama miałas przykrosc jej doświadczyć? Cytat:
A ja myslę, że taki z cieie kujon jak z koziej d.. . Posłuchaj na test nie można niczego się nauczyc bezmyslnie na pamięc, bo on jest tak utorzony, żeby badac zdolnosc myslenia, a nie kucie. Mądra dziewczynka po prostu z CiebieCytat:
, ale takie wolniejsze już. może lekko ponad 2 tys? nie bijcie mnie dziewczyny, ale przy takiej ilości też sie pownno tyć.Wszytkie Was kochane pozdrawiam i życze miłego dnia, moze nie słonecznego, bo jakoś chmurnie bynjamniej u mnie, ale moze się przejaśni jeszcze. Może chociaż ładnie sie poopalacie |
||||||
|
|
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
Chyba powinnam napisac, że żyję. Więc spokojnie- żyję, ale po prostu mniej się tu udzielam. Jest kilka powodów, o których nie chcę pisac. Każda z Nas powinna brac odpowiedzialnośc za swoje życie, słowa i decyzje, które podejmuje.
Będę czytała Was regularnie.
|
#3056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To nie jest dobry pomysł. Jesteś taka chudziutka i akurat jesteś w tym wieku, kiedy wszystko Ci się rozwija... Może to zabrzmi bardzo pusto, ale pomyśl sobie, że za parę lat będziesz sobie pluła w brodę, że nie pozwoliłaś cyckom urosnąć kiedy im trzeba było nie umiem pocieszać i pomagać, ani wspierać za bardzo, ale jestem z Tobą. Wierzę, że Ci się uda z tego wyjść.
|
|
#3057 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę Ci dać ostrzeżenie za ten post, tak samo jak wczoraj dałam je Mardze za bardzo podobny. Sama wiesz, że tak pisać nie można. Co z tego, że Twoja waga jest powyżej 40? Chcesz zawsze wyglądać jak małe dziecko, zawsze być chuda? Nie chcesz mieć mieć miesiączki? Cytat:
Cytat:
Świetny argument
|
|
#3058 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy to zdolność do empatii, po prostu bardzo dużo przeczytałam na ten temat na Wizażu i nie tylko. Nie suchych, naukowych wywodów, tylko Waszych historii.
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o mnie, to nie jest za dobrze. Sama nie wiem co jest dla mnie najlepsze, każdy dzień to nieustająca bitwa z myślami. Tak jakby jedna strona mnie mówiła "Przejdź na redukcję, zobacz jak przytyłaś!", a zaraz druga "Nie, nie możesz się odchudzać". Najgorsze jest to, że jestem w takiej sytuacji już od tygodnia i nie zanosi się na żadne zmiany. Ale nie ważne, pewnie to minie... Pozdrawiam.
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

"?
: karmelowe, chałwowe i cynamonowe +bita śmietana +migdały. Szaleństwo, ale raz się żyje

i sądze, że nie każdy kto tak mówi myśli tak naprawde 
? 

chociaż... ja nie lubie bitej śmietany