Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-12, 17:05   #3031
Siris88
Rozeznanie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
z*****a@wp.pl

4,5? to tak jakby 4+? przecież to bardzo dobrze! dlaczego ""?
oj bo ja bym wolała 5 :P

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
O!!! Ty nie jesteś ani ani troche gruba, ani troche. Jesteś ładna kości ci troche sterczą. Tobie naprawde nie jest potrzebna żadna R!!!!!
Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość

Oj Siris , siris, sterczą Ci kości i ręce tez masz bardzo szczuplutkie. Musisz przestać porównywac się do osób z ED lub też modelek. Nie moge do tej pory zrozumiec jak te kobiety mają siłe chodzic po wybiegu skora sa tak bardzo i przerażliwie chude. Widać na tym backstage , ze takie chodzą zmęczone i jakby smutne, ale czy maja jeszcze jakąs motywację do pracy? Wątie. Zreszta, jeśli innym dzieje się źle, to czy chcemy , aby i nam tak było. Proponuję jedynie i tylko ćwiczenia. Jestem pewna, ze gdybys ubrała się w jakieś super spodnie i bluzeczkę dopasowana, wyglądałabys bardzo szczupło. Tak tez oczywiście wyglądasz super
no ręce chude i kości sterczą, a brzuch i tak wystaje, nie rozumiem
Ale egzamin dobrze mi poszedł I TŻ wziął mnie na lody... i zjadłam... 4 gałki : karmelowe, chałwowe i cynamonowe +bita śmietana +migdały. Szaleństwo, ale raz się żyje

Edytowane przez italiaanka
Czas edycji: 2011-03-01 o 22:16 Powód: Skasowanie maila na prośbę autorki - ważny powód!
Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 18:01   #3032
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piegowata piratka Pokaż wiadomość
Cały czas mi truje,że jestem wystarczająco chuda i bd miała anoreksję itd. I wiecie co? Mam ochotę mieć tą anoreksję albo bulimię. Wiem to głupie,ale może wtedy skończyłby mi się problem,który towarzyszy mi od wielu lat.
...

Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jakie głupoty wygadujesz! Gdybyś obżerała się bez umiaru, aż do uczucia bólu i wstydu, tylko po to, aby to wszystko zwrócić, gdybyś spędzała każdy wieczór nad kiblem wkładając palce w gardło i wymiotowała wszystko co zjadłaś, gdybyś się głodziła, mdlała, ćwiczyła i głodziła dalej, gdyby jedzenie rządziło Twoim życiem, izolując Cię od reszty świata - wtedy byłabyś zadowolona?!

Ręce opadają. Albo nie wiesz, czym są anoreksja i bulimia, albo jesteś... ach, nieważne.

Punkt karny. (Drugi w tym dniu, czwarty od wczoraj!)

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 18:15   #3033
Koffee
Raczkowanie

Najbardziej podatne na anoreksję sa dziewczyny w wieku 13-14 lat i 17-18. Jak ktoś ma skłonności do tej choroby, to wtedy jest najgorzej. Czasami jestem tak wku... wypowiedziami czternastolatek w stylu "ważę 40 kg, jestem gruba", że mam ochotę wrzeszczeć i krzyczeć. Piegowata Piratko, jak bym mogła, to bym Ci w to chude dupsko porządnie pasem przyrżnęła. Wiesz dlaczego? Bo czytam i widzę samą siebie 5 lat temu. Idź do tego dietetyka, a najlepiej do psychologa. Chociażby do szkolnego, on zadziała dalej i porozmawia z Twoimi rodzicami - Ty pewnie się boisz i wstydzisz, rozumiem to. Ja wstydziłam się wszystkiego, że się okaleczam, że mdleję, że się głodzę. A jednocześnie byłam wściekła, że nikt nic nie zauważa (nie chce zauważyć?).
Czasem myślę, że ta cała ana to się z braku problemów rodzi. Jak miałam 15 lat i trądzik, to przytyłam Piratko, najmocniej i z całego serca życze Ci obrzydliwego trądziku
Stary 2008-06-12, 18:33   #3034
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koffee Pokaż wiadomość
Czasem myślę, że ta cała ana to się z braku problemów rodzi.
Jak dla mnie, raczej z ich nadmiaru. Chociaż nie ma reguł.

Cytat:
Jak miałam 15 lat i trądzik, to przytyłam Piratko, najmocniej i z całego serca życze Ci obrzydliwego trądziku
Nie chciałabym zostać źle odebrana, ale wydaje mi się, że skoro bez większych problemów przytyłaś z powodu trądziku, to to ana raczej nie była. Może byłaś na dobrej drodze, ale szybko się opamiętałaś.

Stary 2008-06-12, 18:36   #3035
Koffee
Raczkowanie

Przytyłam chwilowo. Ale nie upieram się, nikt mi nigdy anoreksji nie zdiagnozował.

PS. Mam trochę więcej niż 15 lat, wiesz ^^
Stary 2008-06-12, 18:41   #3036
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Przytyłam chwilowo. Ale nie upieram się, nikt mi nigdy anoreksji nie zdiagnozował.
Ja też się nie upieram, nie miałam zamiaru nic Ci wmawiać

Cytat:
PS. Mam trochę więcej niż 15 lat, wiesz ^^
Wiem.

Stary 2008-06-12, 19:08   #3037
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Jak dla mnie, raczej z ich nadmiaru. Chociaż nie ma reguł.

Nie chciałabym zostać źle odebrana, ale wydaje mi się, że skoro bez większych problemów przytyłaś z powodu trądziku, to to ana raczej nie była. Może byłaś na dobrej drodze, ale szybko się opamiętałaś.
dokładnie. zasugerowanie, że anoreksja bierze się z braku problemów jest wg mnie obraźliwe i przedstawia anorektyczki jako puste rozpieszczone dziewczynki, którym się nudziło życie i zechciały się poodchudzać aż tu nagle ot, straciły kontrolę nad jedzeniem.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 19:20   #3038
piegowata piratka
Raczkowanie

GG do piegowata piratka

Dziękuję Wam za słowa wsparcia.
Nie miałam się do kogo zwrócić. Wkurzają mnie ludzie,którzy cały czas mówią mi,że bd miała anoreksję,żebym się już nie odchudzała. Wszystko przez moją mamę. Tak się martwi,że rozmawia o mnie z każdą nauczycielką. Ja wiem...rozumiem ją. Nie chcę jej łez. Bo przecież ja ją kocham. Dziwne jest to,że czuję jakby siedziało we mnie coś złego i zmuszało mnie do niejedzenia. Mania kalorii,odchudzania,diet. I do tego bark akceptacji ze strony koleżanek. A ja robie się coraz większym dziwakiem i coraz bardziej zamykam się w sobie. Ja wiem,że myślicie o mnie głupia,ale wierzcie mi,że ja boję się sama siebie i chce mi się ryczeć...
piegowata piratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 19:29   #3039
k0chana
Raczkowanie

Cytat:
Najbardziej podatne na anoreksję sa dziewczyny w wieku 13-14 lat i 17-18. Jak ktoś ma skłonności do tej choroby, to wtedy jest najgorzej. Czasami jestem tak wku... wypowiedziami czternastolatek w stylu "ważę 40 kg, jestem gruba", że mam ochotę wrzeszczeć i krzyczeć. Piegowata Piratko, jak bym mogła, to bym Ci w to chude dupsko porządnie pasem przyrżnęła. Wiesz dlaczego? Bo czytam i widzę samą siebie 5 lat temu. Idź do tego dietetyka, a najlepiej do psychologa. Chociażby do szkolnego, on zadziała dalej i porozmawia z Twoimi rodzicami - Ty pewnie się boisz i wstydzisz, rozumiem to. Ja wstydziłam się wszystkiego, że się okaleczam, że mdleję, że się głodzę. A jednocześnie byłam wściekła, że nikt nic nie zauważa (nie chce zauważyć?).
Czasem myślę, że ta cała ana to się z braku problemów rodzi. Jak miałam 15 lat i trądzik, to przytyłam Piratko, najmocniej i z całego serca życze Ci obrzydliwego trądziku

Heh a mnie ta luka 15-16 lat zastanawia
Bo w moim przypadku ten wiek to prawda, skonczylam miec fiola na pkt figury w wieku 14 lat, potem przytylam i teraz 17 rok a mi wrocilo;] Skad ta regula Twoim zdaniem?

Z ostatnim akapitem to sie nie zgadzam. To się właśnie jakieś poważnie i głębsze problemy przekłada na takie nad którymi złapie się kontrole.
a zdanie "waże 40kg, jestem gruba"-to chyba standart i sądze, że nie każdy kto tak mówi myśli tak naprawde
k0chana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 19:47   #3040
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Madlen Twoje posty wnosza tu wiele optymizmu. Masz super podejście A sprawdzian napiszesz śpiewająco w końcu zdolna z Ciebie dziewczyna.

Funky czyli rozumiem, że u Ciebie coraz lepiej?

Hipnotic smutne to co piszesz Szkoda, że Twoi rodzice nie potrafią Cie zrozumieć, pomóc tylko od Ciebie wymagają.

Krytia Kochana Ty się ciełaś Nie rób tego wiecej. Wiesz, że mogą Ci zostać brzydkie blizny?

Iza poukładałaś juz sobie wszystko? Mam nadzieję, że juz nie masz jakiś głupich wyrzutów sumienia i umiesz się do tego wszystkiego zdystansowac.

Agatko, Kasiu a co u Was?

Dziewczyny dziekuję za troskę ale ja już podjęłam decyzję. Nie waże juz 40parę kilo A gdy widzę brzuchy innych dziewczyn na fitnessie to stwierdzam, że tym bardziej muszę coś ze sobą zrobić i zgubić mój brzuch.

Edit: Martynko a Ty jedziesz na konkurs taneczny? (o ile dobrze pamietam) Powodzenia zyczę na pewno zdązysz wyzdrowiec do zawodow. A co do badania krwii ja jestem wege a wyniki mam w normie, wiec albo nieodpowiednio sie odzywiasz albo coś jest nie tak. Porozmawiaj o tym z lekarzem i popros o skierowanie na jakies specjalistyczne badania a nie zwylka morfologia.
Kochana! Przecież rozmawiałyśmy o tym, masz super wymiary, a co do brzucha to miałaś poćwiczyć. Zresztą mówiłaś, że on jest dziwnie opuchnięty ? Nie zeszło to ? Nie myśl nawet o tej redukcji.
Proszę Cię, przemyśl to jeszcze porządnie. Szkoda by było zaprzepaścić to co już osiągnęłaś.
Co do mnie to tak, konkurs taneczny. Dzisiaj już trochę lepiej się czuję, mam nadzieję, że wyzdrowieję, jednak w sobotę rano także mam wziąć antybiotyk.
A co to za specjalistyczne badania? Normalnego pediatrę mam o to poprosić?

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Szczerze to bardzo, ale nie samym wyjazdem co jedzeniem i przytyciem, dziś moja psycholog potwierdziła to co Ty i inne dziewczyny zauważyłyście , ten mój pozorny luz pod którym kryje się ścisła kontrola, boje się że jeśli nie będzie tam rzeczy które normalnie jem to że przestane w ogóle, znam siebie na tyle i wiem co może się dziać ehh ale mam cichą nadzieję że będzie ok.
Cieszę sie |Wiosenko że u Ciebie lepiej

Martynko na pewno wyzdrowiejesz , a skoro lekarz nie ma nic przeciwko to powinnaś jechać i nie kibicować tylko ... właśnie cóż to za sport ??

Wiem Toffiee że jeszcze wiele rzeczy do zrobienia, ale wiesz co najwaznijesz że to możliwe i do wykonania I uda nam się , Trzeba w to tylko mocno wierzyć.

Agnesssss-
No nie ma nic przeciwko bo i tak wie, że bym pojechała. Pojadę na pewno Tylko jeśli będę miała gorączkę i dalej jedzenie będzie szło mi tak kiepsko to nie zatańczę, bo mogłabym tam paść gdzieś i popsuć cały występ. Myślę, jednak, że do soboty będzie już wszystko dobrze.
Taniec współczesny.
Jak tam kochana ten ostatni Twój egzamin ?

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
CześćJa właśnie przyszłam z pracy i czytam co u Was słychać.dla wszystkich laseczek bużka
Ano żyję,z jedzeniem kiepściutko i zaczynam się pomału bać że zamiast na wakacje wyląduję w szpitalu,niby taka duża ze mnie dziewczynka i nie powinnam się wkręcać w ed a kurcze im jestem starsza tym głupsza
Marguś trzymaj się cieplutko
Agness marsz do psychologa
Agatko co u ciebie?
Funky jak leci,lepiej z samopoczuciem?
Martynko ,Enex,Izuniu i Dorotko i wszystkie laseczki których nie wymieniłam bo pamięć mnie zawodzi co u Was?
Pozdrawiam buzi ,miłej nocy
Co się dzieje Kasiu, że piszesz, że wylądujesz w szpitalu? Nie pisz tak nawet.

Cytat:
Wystarcz że mnie chwile nie ma:bataty: a tu tyle napisałyście.

hmm mniej więcej 30g orzeszków i łyżeczka masła orzechowego to jest to co daje żeby było

Madlen898 Super za psychologa!

Koffee najmniej ważyłam 32.9kg to co piszesz jest no cóż troche straszne, ale u siebie widze małe oznaki że może wrócić

Annie, że się tak wtrącę: jesteś taka prześliczna - widziałam Twoje zdjęcie i do tego tak pełna optymizmu przezwyciężysz ten kryzys, uwierz w to co do słodyczy - wcale nie jesz ich dużo, zapewne były to ilości takie, jak kiedyś pisałaś na ncj niech Ci żadna głupota nie przychodzi do głowy, bo chyba nie chcesz się cofać - tak daleko zaszłaś no i przede wszystkim - wyglądasz pięknie. a z kilkoma kg na plusie byłoby ładniej niż z bez kilku kg Te słowa to mi Wiosenka chyba z ust wyjęła
A za spodnie to ci się należą kurcze brawa i big lody ja chyba bym nie umiała wyrzucić .
Wiosenko psycholog pomagapo części. A tych lodów to zazdroszcze ale sama jednego już zjadłam.

Hipnotic ciesze się że białko już nie jest takie ważne. A to że nie umiesz sobie czegoś odmówić to jest chyba normalne. Też tak mam

Martyna ja czuje się jako tako, akurat nie chodziło mi tu o chorobetypu przeziębienie tylko o taką z bólem brzucha (ja naprawde nie chce przeżywać tych codziennych sensacji w taolecie)

Toffee Ja to robiłam maszynką ale nie ważne. Mam nadzieje że już się nie tniesz

Marga nie przechodź na R, a na fitness to nie wchodź ja już zrezygnowałam zbyt dużo stresu.

Siris moge też zdjęcia? I uwierz nikt tu nie jest od tego żby mówić że jest się grubym i tłustym A ja i tak bez zdjęć wiem że taka nie jesteś. I trzymam kciuki za egzamin

Agness no i masz mi tam iść do tego psychologa a nie wykręcać się A siostrze powiedz będzie ci łatwiej.

Funky mam szczerą, wielką nadzieje że sobie poradzisz BF aleś mi smaka zrobiła

Byłam na pobraniu krwi(będą sprawdzać czy mam znów te pasożyty, jeśli tak to zaś cudowny miesiąc jedzenia jeszcze więcej tabletek) i do 10 nic nie jadłam ale później byłam głodna. Bolał mnie brzuch a ja i tak zjadłam te głupie lody.... bo miałam taką straszną ochote. I kurcze ja nie wiem czy to jest normalne? że nawet jak bolał mnie brzuch to zjadłam
Współczuję kochana, a jak się dzisiaj czujesz? Hm, ja też tak czasami mam, że boli mnie brzuch, a jem, więc chyba to jakieś nienormalne nie jest. Kiedy będziesz miała wyniki?

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 19:48   #3041
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Może skoro Iza nie dała punktów, ja też nie powinnam tego robić, ale miałabym wyrzuty sumienia, gdybym zostawiła ten post bez echa.
Margo - pamiętasz Twoje początki na Dietetyce? Pamiętasz, jak wtedy fatalnie, głodówkowo jadłaś? Ja pamiętam Twoje jadłospisy z ówczesnego IDZ, bo trudno coś takiego zapomnieć. Chcesz się na własne życzenie wpakować w to bagno po raz kolejny?
Nie rozumiem Cię. Ale skoro tak bardzo chcesz nawrotu choroby, to chociaż nie dawaj tu do zrozumienia, że waga wyższa niż 40 kilka kilogramów przy wzroście 170 jest czymś złym. Albo po prostu ostrożniej dobieraj słowa, bo możliwe, że nie miałaś tego na myśli... Mam nadzieję.

Pozdrawiam

EDIT: Dałam ostrzeżenie, nie punkt, bo na poprzedniej stronie przyznałaś Izie rację, i ogólnie tamten post miał już inny wydźwięk.
Teraz kiedy czytam ten post jeszcze raz, rzeczywiście mógł zostać źle odebrany. Nieumiejętnie dobrałam słowa. Nie potrafię jak na razie zaakceptować mojej wagi.
Doskonale pamietam mój "debiut" na wizażu. Trafiłam tu chyba w najgorszym momencie mojej choroby. Jestem też szczerze mówiąc zdziwiona, że Ty również pamietasz jak wtedy jadłam

Edit: Martynko chodziło mi o badanie poziomu hormonów, poszczególnych pierwiastków. Podziel sie z lekarzem swoimi obawami. On powinien wiedzieć na co może Ci dać skierowanie. No chyba, że morfologia i OB jest jak najbardziej ok. Aha niestety nie wszystkie badania NFZ refunduje

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 20:02   #3042
Koffee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez k0chana Pokaż wiadomość
Heh a mnie ta luka 15-16 lat zastanawia
Bo w moim przypadku ten wiek to prawda, skonczylam miec fiola na pkt figury w wieku 14 lat, potem przytylam i teraz 17 rok a mi wrocilo;] Skad ta regula Twoim zdaniem?
nie wiem, skąd ta luka... jak chyba wszyscy tutaj, sporo czytałam o anoreksji, i gdzieś (chyba nawet w jakims powaznym źródle) takie stwierdzenie padło - w moim przypadku się ta reguła sprawdziła
kiedys się nawet doczytałam, że ana nie jest choroba psychiczną, tylko jest powodowana przez jakiś konkretny błą w mózgu (neuroprzekaźniki? nie pamiętam, na pewno nie chodziło o serotoninę)

Cytat:
Z ostatnim akapitem to sie nie zgadzam. To się właśnie jakieś poważnie i głębsze problemy przekłada na takie nad którymi złapie się kontrole.
a zdanie "waże 40kg, jestem gruba"-to chyba standart i sądze, że nie każdy kto tak mówi myśli tak naprawde
To była moja subiektywna opinia - pamiętam, że w okresach najmocniejszego skoncentrowania na gubieniu kilogramów nie zajmowałam się praktycznie niczym innym - może jeden problem wyparł drugi, a może nie było drugiego.

I takie pytanie mam ochotę Wam zadać - co było bezpośrednim powodem tego, że postanowiłyście walczyć z chorobą? Nie mam tu na myśli tego, że pomógł psycholog czy że po prostu chciałyście żyć, tylko o powód pierwszej myśli "trzeba z tym skończyć!".
Co spowodowało chęć wyzdrowienia?
Stary 2008-06-12, 20:14   #3043
Madlen898
Raczkowanie

Toffiee ja naprawde tak o Tobie mysle Sama nie wiem, jak to jest z Twoim problemem... Hmm... Moze po prostu zadajesz sie z nieodpowiednimi ludzmi? Bo rozumiem, ze moga Cie wkurzac takie puste gadki o niczym, kiedy cierpisz, kiedy nie mozesz poradzic sobie z wlasnym problemem. Ale od tego sa wlasnie przyjaciele. Zebys mogla im opowiedziec. Jezeli wiele razy zawiodlas sie na tej dziewczynie to niestety nie zasluguje na miano Twojej przyjaciolki Nie ma wokol Ciebie innej osoby, ktora moglaby Cie wspierac? Z ktora moglabys szczerze porozmawiac? I nie tylko o ED, ale o zyciu, o wszystkim? Przeprowadzac takie powazne, dojrzale rozmowy, ale tez lekkie pogawedki? Moze sie rozjerzyj, poszukaj takiej osoby. Mysle, ze bardzo by Ci pomogla taka bratnia dusza. Oczywiscie, jak chcesz - pisz zawsze, ja chetnie wyslucham, jezeli bys kidys chciala Kiedy masz wizyte u psychologa? Mowilas juz o Twoim problemie z siostra?
Jak jest u Ciebie z jedzeniem? Mam nadzieje, ze chcociaz troche lepiej. Moge prosic o zdjecie? Trzymaj sie

Siris ja poprosze, ja poprsze! Juz wysylam Ci adres na PW i prosze mi tu nie narzekac z powodu 4,5 bo to swietna ocena, o!

Agness co u Ciebie?

Enex o jejku! To jest niesamowte. Jaki ten swiat jest maly No to prawda, w Cieszynie tez jst duzo smakolykow. Ja bardzo lubie tamten rynek. Jest taki ladny, czysty. Nieduzy, ale kupisz tam prawie wszystko. I jezeli kiedykolwiek kupowlas spodnie w Polskim Cieszynie w sklepie "Mustang" to najprawdopodobniej obslugiwala Cie moja ciocia:P
Jak tam nauka? Jak sobie radzisz?

Hypnotic wiesz, nie przejmuj sie. Srednia 5,5 jest naprawde bardzo dobra. Pomysl inaczej - za wydoka srednia to jest wstyd. Ja sama mialam w szostej klasie 6,0 (tak... wiem...) i sie strasznie wstydzilam. Bo nie chcialam, zeby w gimnazjum mysleli, ze jestem taaaka kujonka. No ja pracowalam duzo na ta srednia (np. uczylam sie po nocach) i to juz w podstawowce. To jest bez sensu. Teraz zaluje, bo tak naprawde nic to nie zmienilo w moim pzyiu, a tylko mialam mniej czasu dla siebie. Bo zawsze znajomi byli wazni i nigdy nie rezeygnowalam ze spotkan z nimi przez nauke, ale mialam malo czasu. Kiedy inni ogladali tv - ja sie uczylam. Teraz to nie moge uwierzyc, ze taka kiedys bylam. A do tego chodzilam zawsze na dyskoteki szkolne, ze znajomymi i w ogole:P Teraz juz tak duzo sie nie ucze. W trzeciej klasie to w ogole jakos mniej, troche dalam sobie na luz. I chcialam sie pochwalic, ze z testu gim mam 97pkt/100 Ja sie tego wstydze, naprawde. Bo wiem, ze wszyscy sobie wyobrazaja ze jestem taka typowa kujonka, a tak nie jest. Bo ja bylam ambitna w wielu dziedzinach. Ale bez przesady... Dziwne to. Po prostu sie nie zadreczaj ta srednia

Krytia mysle, ze jednak powinnas uzywac tluszczy nasyconych - jakies maslo (dobre na oczy i w ogole, polecam), troche oliwy do smazenia. Jak zaczniesz teraz, bedac na P, to i na utrzymaniu bedziesz je jesz bez prpblemu. Przelam sie, dla nas kobiet sa niezbedne

Co tam u Was dziewczyny? Znowu nie mam dzisiaj zbyt duzo czasu...
Stary 2008-06-12, 20:57   #3044
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Teraz kiedy czytam ten post jeszcze raz, rzeczywiście mógł zostać źle odebrany. Nieumiejętnie dobrałam słowa. Nie potrafię jak na razie zaakceptować mojej wagi.
Doskonale pamietam mój "debiut" na wizażu. Trafiłam tu chyba w najgorszym momencie mojej choroby. Jestem też szczerze mówiąc zdziwiona, że Ty również pamietasz jak wtedy jadłam

Edit: Martynko chodziło mi o badanie poziomu hormonów, poszczególnych pierwiastków. Podziel sie z lekarzem swoimi obawami. On powinien wiedzieć na co może Ci dać skierowanie. No chyba, że morfologia i OB jest jak najbardziej ok. Aha niestety nie wszystkie badania NFZ refunduje
Dzięki, zobaczymy jakie będę wyniki morfologi.
Powiedz mi lepiej jak samopoczucie.

Madlen, gratuluję wyniki egzaminu gimnazjalnego

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 21:00   #3045
Siris88
Rozeznanie

Madlen, wynik po prostu wspaniały
Prawie jak mój TŻ, który z matur (chemia i matma, oba rozsz) miał... 198% (na 200% ) Nie wiem jak Wy to robicie

A adresu nie dostałam...

Stary 2008-06-12, 21:15   #3046
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Madlen, gratuluję ja nie postrzegam takich ludzi jak Ty jako kujonów, chyba, że swoim zachowaniem pokazują, że jednak nimi są ale można być kujonem mając średnią 2,5

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 21:25   #3047
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość

Ale egzamin dobrze mi poszedł I TŻ wziął mnie na lody... i zjadłam... 4 gałki : karmelowe, chałwowe i cynamonowe +bita śmietana +migdały. Szaleństwo, ale raz się żyje
No bo tak jest. A lody musiały być pyyyyyszne chociaż... ja nie lubie bitej śmietany

Martynko lepiej wieczorem już nie nie bolał. Ale boje się że mnie w skole chwyci Chyba jest tak że jedne wyniki jutro a następne za tydzień czy jakoś tak ale jedna na pewno jutro.

Madlen898
Ja tam masła nigdy nie lubiłam, jak mama mi smarowała to ja zdejmowałam od zawsze. A inne tłuszcze to chyba troche jest w KBW chociażby
97/100 pięknie
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 23:10   #3048
kasik30
Raczkowanie

Witajcie
Agatko czemu się nie odzywasz?
U mnie bez zmian czyli dalej nie jest fajnie,mam blokadę żeby jeść jak najmniej, a jak coś już jem jest to głównie białko..
Kiepsko ale jakoś się trzymam
Miłej nocy :
Stary 2008-06-13, 07:05   #3049
tamonita
Zakorzenienie

Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 07:16   #3050
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Co to za mina?

A ja dziewczyny chyba się poddaje. Nie miejcie mi tego za złe. Nie chce już tyć. Podono wolno tyje a to 1,6kg dzisiaj w góre to to serio jest taaaak mało. Co z tego że troche ćwiczyłam mięśnie co? Mam dosć, waga jest powyżej 40 z czym sobie nie radze już. Jeżli jutro nadal taka będzie to przechodze na U, trudno.(nie krzyczcie że chce się ważyć codziennie) Już nie mam zagrożenia życia ani nic tak więc dziewczyny przepraszam.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 08:31   #3051
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Co to za mina?

A ja dziewczyny chyba się poddaje. Nie miejcie mi tego za złe. Nie chce już tyć. Podono wolno tyje a to 1,6kg dzisiaj w góre to to serio jest taaaak mało. Co z tego że troche ćwiczyłam mięśnie co? Mam dosć, waga jest powyżej 40 z czym sobie nie radze już. Jeżli jutro nadal taka będzie to przechodze na U, trudno.(nie krzyczcie że chce się ważyć codziennie) Już nie mam zagrożenia życia ani nic tak więc dziewczyny przepraszam.
Krytuś nie rob tego, to dla Twojego dobra, zdrowia, chcesz mieć okres?? chcesz jeszcze urosnąć?? Jesteś w takim wieku że się rozwijasz i musisz mieć odpowiednią wagę do Swojego wzrostu. Im szybciej przytyjesz do odpowiedniej wagi tym szybciej będziesz mieć to z głowy, a tak to będzie ciągło sie w nieskończoność, przemyśl to Skarbie , wierzę w Ciebie bojestes bardzo rozsądną dziewczyna ślicznie Sobie dajesz rade i mam nadziję że pozostaniesz an P.
Stary 2008-06-13, 09:57   #3052
kasik30
Raczkowanie

Krytuś,nie poddawaj się,tak ładnie walczyłaś,i co poddajesz się?Daj nam wszystkim przykład że można z tego wyjść,że można normalnie żyć,ja w Ciebie wierzę...
Ostanio dochodzę do wniosku,nie obrażcie się ale ja tak zaobserwowałam że nikt tu wcale z tego nie chce wyjść,wszystko jest cacy do momentu gdy waga nie przekracza normy każdej z nas ,wtedy sie bierzemy w siebie,niby ładnie jemy ale gdy dochodzimy do naszej jakby górnej granicy wtedy jest odwrót bo taka jest prawda że tutaj mało osób chce tak naprawdę wyść z tego...
Ja też się przyznaję że chciałabym zostać w takiej wadze jak jestem ale z drugiej strony widzę po sobie że wcale tego nie chcę,boję się że przytyję i jeszcze bardziej redukuje...
Sorry za szczerość ,ale ja tak to widzę..
Miłego dnia
Stary 2008-06-13, 11:44   #3053
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Madlen- jem na luzie, aż chyba za bardzo ...

Trochę tutaj nie byłam, dużo mnie ominęło, nie wiem czy dam radę wszystko ponadrabiać, ale przynajmniej będę was regularnie czytała. Ostatnio częściej bywały kompulsy, no cóż, sama nie wiem już jak jeść ; pogubiłam się w tym wszystkim. Waga dalej stoi, przynajmniej z tego się cieszę.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 12:02   #3054
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
O!!! Ty nie jesteś ani ani troche gruba, ani troche. Jesteś ładna kości ci troche sterczą. Tobie naprawde nie jest potrzebna żadna R!!!!!

Toffiee]Nie, bez sensu tp było. Maszynką do golenia? O matko, to przecoiez sama skura się zdzierała. MAszynką ale nie tak że sama skóra bo ja to wbijałam w skóre i aż krew leciała ciurkiem ale nieważne

Izuś wiem że lepiej by było bułe ale miałam do wyboru to albo śmierć głodową xD. A bolał przed zjedzeniem tego ale nie tylko z głody. Ja już czuje że będę musiała łykać te durna tabletki albo 2 godziny wyć w toalecie

Dziewczyny zjadłam pizze sama ją zrobiłam. Jej zdjęcie jest na http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post7858467

Ludowa 3300 kalorii dziennie. Wiem że przydałoby się zastąpić czymś po części te orzechy ale ja boje się oliwy czy czegoś takiego;/
Nie gadajmy juz o tym cięciu się, to jest teraz dla mnie takie głupie, że sama nie moge uwierzyc w to, że byłam zdolna do zadawiania sobie takich ran. Teraz jak pisze widzę na ręce 10 cm blizne z przed roku i jest mi przykro. Śliczna pizza

Cytat:
Napisane przez piegowata piratka Pokaż wiadomość
Hej...
Mam taką sprawę. Może mi pomożecie.

Otóż odkąd pamiętam wszyscy mi wpajali,że jestem gruba itd. Wyśmiewali mnie w szkole itp. W tym roku ostro wzięłam się za siebie. Zaczęłam zdrowo jeść i dużo ćwiczyć. W nowym roku pożegnałam oficjalnie 5 kg. Byłam z siebie zadowolona. Ale teraz coś się stało. Jadę do ciepłych krai za jakieś 10 dni i bardzo,że bd tam grubo wyglądać. Więc zaczęłam się odchudzać na serio. Ale dopadały mnie głodówki na słodycze. W tą niedziele jadłam na co miałamochotę,aż mnie brzuch bolał. I od trzech dni jestem praktycznie nie samych owocach i warzywach(wczoraj i dzisiaj zjadłam rybę na parze). Prowadzę z tego powodu wojny z mamą. Nie umiem sobie z tym poradzić. Bo ja wcale nie chcę jeść tego,co mama uważa,że powinnam jeść. Cały czas mi truje,że jestem wystarczająco chuda i bd miała anoreksję itd. I wiecie co? Mam ochotę mieć tą anoreksję albo bulimię. Wiem to głupie,ale może wtedy skończyłby mi się problem,który towarzyszy mi od wielu lat. Mama chce zabrać mnie do dietetyka,ale ja sama nie wiem. Boję się,bo...mam dopiero 14 lat. Możecie mi jakoś pomóc?
Na Twoim miejscu nie wmawiałym sobie, że problemu nie ma, bo wiesz, to taki podstepny meachanizm, że gdy nie jest jeszcze za póxno, to nie zdajesz sobie sprawy z choroby, tez tak miałam.

Cytat:

Super,ale wyrzutów nie ma? No to poćwicz cholera ten brzuch(gdzie on wystaje) a nie męcz się dietami

Cytat:
...

Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jakie głupoty wygadujesz! Gdybyś obżerała się bez umiaru, aż do uczucia bólu i wstydu, tylko po to, aby to wszystko zwrócić, gdybyś spędzała każdy wieczór nad kiblem wkładając palce w gardło i wymiotowała wszystko co zjadłaś, gdybyś się głodziła, mdlała, ćwiczyła i głodziła dalej, gdyby jedzenie rządziło Twoim życiem, izolując Cię od reszty świata - wtedy byłabyś zadowolona?!

Ręce opadają. Albo nie wiesz, czym są anoreksja i bulimia, albo jesteś... ach, nieważne.

Punkt karny. (Drugi w tym dniu, czwarty od wczoraj!)

Ludowa, tak obrazowo opisałas bulimię, tak żywo i prawdziwie, jak ja ja opisuje. To z opowiadań innych tak ją znasz, czy może sama miałas przykrosc jej doświadczyć?

Cytat:
Napisane przez Madlen898 Pokaż wiadomość
Toffiee ja naprawde tak o Tobie mysle Sama nie wiem, jak to jest z Twoim problemem... Hmm... Moze po prostu zadajesz sie z nieodpowiednimi ludzmi? Bo rozumiem, ze moga Cie wkurzac takie puste gadki o niczym, kiedy cierpisz, kiedy nie mozesz poradzic sobie z wlasnym problemem. Ale od tego sa wlasnie przyjaciele. Zebys mogla im opowiedziec. Jezeli wiele razy zawiodlas sie na tej dziewczynie to niestety nie zasluguje na miano Twojej przyjaciolki Nie ma wokol Ciebie innej osoby, ktora moglaby Cie wspierac? Z ktora moglabys szczerze porozmawiac? I nie tylko o ED, ale o zyciu, o wszystkim? Przeprowadzac takie powazne, dojrzale rozmowy, ale tez lekkie pogawedki? Moze sie rozjerzyj, poszukaj takiej osoby. Mysle, ze bardzo by Ci pomogla taka bratnia dusza. Oczywiscie, jak chcesz - pisz zawsze, ja chetnie wyslucham, jezeli bys kidys chciala Kiedy masz wizyte u psychologa? Mowilas juz o Twoim problemie z siostra?
Jak jest u Ciebie z jedzeniem? Mam nadzieje, ze chcociaz troche lepiej. Moge prosic o zdjecie? Trzymaj sie

Siris ja poprosze, ja poprsze! Juz wysylam Ci adres na PW i prosze mi tu nie narzekac z powodu 4,5 bo to swietna ocena, o!

Agness co u Ciebie?

Enex o jejku! To jest niesamowte. Jaki ten swiat jest maly No to prawda, w Cieszynie tez jst duzo smakolykow. Ja bardzo lubie tamten rynek. Jest taki ladny, czysty. Nieduzy, ale kupisz tam prawie wszystko. I jezeli kiedykolwiek kupowlas spodnie w Polskim Cieszynie w sklepie "Mustang" to najprawdopodobniej obslugiwala Cie moja ciocia:P
Jak tam nauka? Jak sobie radzisz?

Hypnotic wiesz, nie przejmuj sie. Srednia 5,5 jest naprawde bardzo dobra. Pomysl inaczej - za wydoka srednia to jest wstyd. Ja sama mialam w szostej klasie 6,0 (tak... wiem...) i sie strasznie wstydzilam. Bo nie chcialam, zeby w gimnazjum mysleli, ze jestem taaaka kujonka. No ja pracowalam duzo na ta srednia (np. uczylam sie po nocach) i to juz w podstawowce. To jest bez sensu. Teraz zaluje, bo tak naprawde nic to nie zmienilo w moim pzyiu, a tylko mialam mniej czasu dla siebie. Bo zawsze znajomi byli wazni i nigdy nie rezeygnowalam ze spotkan z nimi przez nauke, ale mialam malo czasu. Kiedy inni ogladali tv - ja sie uczylam. Teraz to nie moge uwierzyc, ze taka kiedys bylam. A do tego chodzilam zawsze na dyskoteki szkolne, ze znajomymi i w ogole:P Teraz juz tak duzo sie nie ucze. W trzeciej klasie to w ogole jakos mniej, troche dalam sobie na luz. I chcialam sie pochwalic, ze z testu gim mam 97pkt/100 Ja sie tego wstydze, naprawde. Bo wiem, ze wszyscy sobie wyobrazaja ze jestem taka typowa kujonka, a tak nie jest. Bo ja bylam ambitna w wielu dziedzinach. Ale bez przesady... Dziwne to. Po prostu sie nie zadreczaj ta srednia

Krytia mysle, ze jednak powinnas uzywac tluszczy nasyconych - jakies maslo (dobre na oczy i w ogole, polecam), troche oliwy do smazenia. Jak zaczniesz teraz, bedac na P, to i na utrzymaniu bedziesz je jesz bez prpblemu. Przelam sie, dla nas kobiet sa niezbedne

Co tam u Was dziewczyny? Znowu nie mam dzisiaj zbyt duzo czasu...
Madlenko no własnie tez nie wiem jak to ze mną jest. Może faktycznie trafiam na złych ludzi, bo faktycznie inni podzielają moje zdanie co do klasy, szkoły, że ludzie sa zamknięcy w sobie i tacy dziwni. A z tymi gadkami, oj tak tak dokładnie tak jest. Ja myślę jak będzie wyglądało moje zycie, że chciałabym umrzeć lub , że jak mama wsadzi mnie na wage, to zaraz zadzwoni do mojej pani doktor po skierowanie do szpitala. A tu koło mnie denna gadka , że jakis chłopak(swoją droga brzydki jak nie wiem) dzisiaj załozył biała bluzę. A gdy próbuję jakoś z nimi pogadac na luzie o kosmetykach ciuchach, to hmm nie mam o czym, bo one nie przywiażują do tego wagi.Nie mam kochana zdjęć, ale zrobię sobie jakoś w najbliższym czasie.
A ja myslę, że taki z cieie kujon jak z koziej d... Posłuchaj na test nie można niczego się nauczyc bezmyslnie na pamięc, bo on jest tak utorzony, żeby badac zdolnosc myslenia, a nie kucie. Mądra dziewczynka po prostu z Ciebie

Cytat:
A wiesz co ja Ci proponuje- oczywiście P, ale takie wolniejsze już. może lekko ponad 2 tys? nie bijcie mnie dziewczyny, ale przy takiej ilości też sie pownno tyć.

Wszytkie Was kochane pozdrawiam i życze miłego dnia, moze nie słonecznego, bo jakoś chmurnie bynjamniej u mnie, ale moze się przejaśni jeszcze. Może chociaż ładnie sie poopalacie
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 12:51   #3055
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Chyba powinnam napisac, że żyję. Więc spokojnie- żyję, ale po prostu mniej się tu udzielam. Jest kilka powodów, o których nie chcę pisac. Każda z Nas powinna brac odpowiedzialnośc za swoje życie, słowa i decyzje, które podejmuje.
Będę czytała Was regularnie.

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 13:12   #3056
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Co to za mina?

krytia To nie jest dobry pomysł. Jesteś taka chudziutka i akurat jesteś w tym wieku, kiedy wszystko Ci się rozwija... Może to zabrzmi bardzo pusto, ale pomyśl sobie, że za parę lat będziesz sobie pluła w brodę, że nie pozwoliłaś cyckom urosnąć kiedy im trzeba było
nie umiem pocieszać i pomagać, ani wspierać za bardzo, ale jestem z Tobą. Wierzę, że Ci się uda z tego wyjść.

Stary 2008-06-13, 13:47   #3057
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:

Krytia...
Muszę Ci dać ostrzeżenie za ten post, tak samo jak wczoraj dałam je Mardze za bardzo podobny. Sama wiesz, że tak pisać nie można.
Co z tego, że Twoja waga jest powyżej 40? Chcesz zawsze wyglądać jak małe dziecko, zawsze być chuda? Nie chcesz mieć mieć miesiączki?

Cytat:

Ludowa, tak obrazowo opisałas bulimię, tak żywo i prawdziwie, jak ja ja opisuje. To z opowiadań innych tak ją znasz, czy może sama miałas przykrosc jej doświadczyć?
Na szczęście z opowiadań. Nigdy nie miałam ED.

Cytat:
krytia To nie jest dobry pomysł. Jesteś taka chudziutka i akurat jesteś w tym wieku, kiedy wszystko Ci się rozwija... Może to zabrzmi bardzo pusto, ale pomyśl sobie, że za parę lat będziesz sobie pluła w brodę, że nie pozwoliłaś cyckom urosnąć kiedy im trzeba było
Siris, tu nie ma nic do śmiechu, ale muszę Świetny argument

Stary 2008-06-13, 13:50   #3058
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Krytia...

Na szczęście z opowiadań. Nigdy nie miałam ED.

w takim razie masz niezwykłą zdolnośc do empatii. Tak własnie to wygląda.
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 13:58   #3059
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
w takim razie masz niezwykłą zdolnośc do empatii. Tak własnie to wygląda.
Dziękuję Nie wiem, czy to zdolność do empatii, po prostu bardzo dużo przeczytałam na ten temat na Wizażu i nie tylko. Nie suchych, naukowych wywodów, tylko Waszych historii.

Stary 2008-06-13, 14:14   #3060
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Krytia, słuchaj, wiem, że Ty pewnie nie za bardzo mnie kojarzysz, bo gdy pojawiłaś się na KZ, ja akurat przestałam tu pisać. Jednak znam bardzo dobrze Twoją sytuację i jedyne, co mogę Ci doradzić w tej sytuacji, to zostanie na przytyciu. Piszesz, że Twoja waga nie zagraża Twojemu życiu. Za to zdrowiu jak najbardziej. Nie masz miesiączki, przy takiej wadze jej nie odzyskasz. Ty musisz przytyć. Jeżeli sama nie jesteś pewna, co jest dla Ciebie najlepsze, powinnaś to dobrze przemyśleć, zastanowić się nad sobą. Może poradzisz się kogoś zaufanego? Nie podejmuj decyzji pochopnie.

A jeśli chodzi o mnie, to nie jest za dobrze. Sama nie wiem co jest dla mnie najlepsze, każdy dzień to nieustająca bitwa z myślami. Tak jakby jedna strona mnie mówiła "Przejdź na redukcję, zobacz jak przytyłaś!", a zaraz druga "Nie, nie możesz się odchudzać". Najgorsze jest to, że jestem w takiej sytuacji już od tygodnia i nie zanosi się na żadne zmiany. Ale nie ważne, pewnie to minie... Pozdrawiam.

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości