|
|
#4261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
![]() A odnośnie znieczulicy to mnie bardziej smuci to zjawisko u osób w sile wieku, wśród naszego pokolenia czy naszych rodziców. Mina pana (właśnie tak mniej-więcej w wieku mojego taty), którego "wygryzłam" z kolejki bezcenna, pewnie gdyby nie to, że pani kasjerka zdawała się być zdecydowaną osobą to by zaprotestował. miałam chęć mu język pokazać ![]() Zapomniałam jeszcze dodać, że podeszłam do kasy z tym koszykiem sklepowym a zwykle zostawia się je przed taśmą no i nie wiedziałam, co mam z nim zrobić to pan ochroniarz wziął go ode mnie i odniósł No iście królewskie przyjęcie miałam w tej biedrze dzisiaj
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
|
|
|
|
|
#4264 |
|
Wtajemniczenie
|
Lelowa a za ile czasu będziesz musiała powtórzyć tą glukozę? Czy na chwilę obecną dał Ci jakieś zalecenia?
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie mówcie o zakupach dziś, mnie to niestety czeka. W lodówce mam tylko jajka i żółty ser. Kompletnie zapomniałam, że jutro święto i chciałam męża wysłać.
No nic trzeba się pozbierać i ruszyć na łowy. Jeszcze do moich chłopaków na cmentarz chcę podskoczyć. Glukoza mnie czeka w przyszłym tygodniu. Aż się boję. I będę musiała już jechać przed godz. 7 rano, bo potem w labie robi się taka kolejka, sami emeryci i można zapomnieć, by ciężarną przepuścili. A z przepuszczaniem samemu, to ja właśnie w labie robiłam batalię o to, czy przyszła kobieta z małym dzieckiem, czy ciężarna na głos mówiłam, by przepuścić panie. Bo krzeseł to tam jest mnóstwo, ale jeszcze więcej pacjentów i pani w ciąży może stać...
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Gratuluje wszystkich udanych wizyt ![]() Mówiłyście, że koło 20 tygodnia brzuch skacze do przodu i chyba u mnie się to sprawdziło. Od wczoraj jakiś taki większy Przyszły mi dzisiaj ciuchy z Aliexpress dla dzidka i powiem wam, że jestem mega zadowolona ![]() Cytat:
Oczywiście fajnie jest jak ktoś zauważy, pomyśli o Tobie i Cie przepuści no ale nie wymagam tego od ludzi. Sama jakoś nie specjalnie zwracałam uwagę na kobiety w ciąży w kolejkach. Jak widziałam, że ktoś się źle czuje, czy zmęczoną kobietę z wielkim brzuchem to tak ale nie było to regułą. A starsi ludzie, cóż Tak jak i z młodymi - jedni są w porządku a inni nie
|
|
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4268 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj nie byłoby tak zle przenocowalabym jakoś. Cytat:
Niestety tak długo. Rekrutując sie na magisterkę musiałam donieść zaświadczenie z poprzedniej uczelni, ze jeszcze mi dyplomu nie wydali. Pozniej po mgr tez chyba do listopada od czerwca czekałam na dyplom i po podyplomówce dopiero w październiku były do odbioru, a dokumenty wszelkie złożyłam 5maja takie uroki moich uczelni Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4269 |
|
Raczkowanie
|
Za mnie też nie miał kto odkurzyć i teraz leżę z zadyszką i bolącymi plecami
![]() A tu jeszcze prasowanie czeka :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piątka ja w nagrodę maluje paznokcie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
![]() Jak dobrze mieć w piątek wolne poszłam na basen, ale chyba nie tylko ja miałam wolne bo ludzi masa. Po drodze apteka i Rossmann. Byłam też w pepco ale nic nie wypatrzylam dla małego jakoś nic nie wpadło mi w oko oprócz kombinezonu który już mam później narobiłam trochę serial i zjadłam pizze na która miałam ochotę od jakiegoś czasu. No, żyć nie umierać wygrałam też na aukcji sukienkę - kupiłam większą że niby ciążowa będzie he he ![]() Idę Was nadrabiać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Muszę kupić rajstopy ciążowe bi zwykle mnie już uciekają - polecacie jakieś konkretnie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4272 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Witam sie w półmetku ciąży 20+0 Gratuluję udanych wizyt Ja mam rajstopy z rossmana. Dzis na obiad miałam ryż z jabłkiem dobre było ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Liczyłam się z tym, że wyniki będą się psuć, ale miałam nadzieję, że później.Lelowa, mnie ta wczorajsza morfologia też totalnie rozbiła Boję się tego obciążenia glukozą i już kombinuję co dzień wcześniej zjeść na kolację Nie wiedziałam, że się to powtarza, bo to jest jednak dość trudne dla organizmu badanie.A pamiętasz co jadłaś? Też polecam te z gatty ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- A paczka dojechała Już podpisana była, odbiór bez pokwitowania."Nie wyrobiliśmy się z kolegami wczoraj" Raz już miałam taki numer z kurierem, że się za mnie podpisał i paczka figurowała w systemie jako dostarczona, ale umówił się na następny dzień i był o ustalonej godzinie.
|
||
|
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obciazenie jest na pewno. Ale z jednej strony ciesze sie, ze moge powtorzyc bo jak czytam to po takim wyniku od razu kieruja do poradni :/ Ten pierwszy wynik przekroczony mam o 1, drugi o 3 no ale jednak. |
|
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
|
|
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4279 |
|
Zadomowienie
|
Ale miałam ucztę obiadowa... ooo teraz dogorywam na łożu ale muszę też ogarnąć chatę, mąż zadeklarował się wusprzatac łazienkę ale poszedł do garażu i wróci nie wiadomo Kiedy! Cwana bestia!! Pewnie liczy że posprzątam, o takiego mu
![]() Mnie jeszcze nikt nigdzie nie przepuścić ani miejsca nie ustąpił, chyba mieszkam w jakimś "dziadowskim" miejscu Dopytalam dziś w pracy o moja umowę, menagerka mi powiedziała że firma jest prorodzinna i raczej będę miała gdzie wrócić po urlopach. No zobaczymy, coś mi się wierzyć nie chce... Nie malowalam paznokci odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży, chyba jestem też jakaś zaboboniasta hehJutro zabieram męża do kina i na kolację z racji jego imienin mam 2 sukienki w które się jeszcze wbijam i mam dylemat jak baba w ciąży (bo 2 to już przecież wybór że ho ho) ![]() Torrence gratulacje mgr i takiej akcji w Biedrze ![]() E 3 chleby to jeszcze nic, moja tesciowka mówiła że kobieta przed nią 8 brała. Heh, a druga 6. A ona 1, i się zastanawiała czy Ci ludzie sam chleb jedzą ??Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam że jak wyniki wyjdą źle to pd razu diagnozuja cukrzycę ciążowa, a nie każą powtarzać jeszcze? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zastanawiałyście się nad pobieraniem krwi pępowinowej?
Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4283 |
|
Zadomowienie
|
Selina dzięki za info o aplikacji, zmieniłam i od razu lepiej wszystko hula 😉
Lunak to Ty dziś kulinarne szaleństwo odstawilas 😊 ciasteczka, serniczki no no Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho!
Jestem wykończona! Byliśmy oglądać wózki w m1, nie da się stamtąd wrócić, korki ogromniaste ![]() Ale wózek chyba wybraliśmy co prawda nie było wszystkiego co chciałam zobaczyć, ale i tak sporo pojezdzilismy. Chyba weźmiemy Baby design lupo comfort w jakiejś wersji limited ze złotymi rurkami i jednak szary! dobrze się prowadzi, trochę ciężki, ale można wypiac łatwo gondole, spacerowka też ok, cena na naszą kieszeń bebetto jakiś taki sztywny mi się wydał, niektóre strasznie wielkie.. Ten rozstaw kol jakiś taki, miałam wrażenie że zajmie nam całe mieszkanie podoba nam się jeszcze adamex aspena, ale tu trudniej zdjąć gondole i kolory brzydsze ![]() Czuję, że mi też posypala się morfologia, bo coś mnie wysypalo na twarzy :/ w poniedziałek się dowiem.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4285 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej. Ja już po pracy. Wracam do domu. Jeszcze nie czytalam dzisiejszych postow tylko cos z rana poczytalam że muszka po polowkowym
gratulacje!Ja sie tez dzisiaj nie czuje najlepiej. Brzuch mnie ciagnal wieczorem wczoraj tak ze nic nie moglam robic i w nocy chyba z 5 razy na siku wstawalam (jak nigdy bo do tej pory przesypialam cale noce). Dzisiaj w pracy tez nie najlepiej. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi mama o tym wspominała i muszę się dowiedzieć jak to z tym w ogóle jest. Musze gina o to zapytać dobrze, że mi przypomniałaś
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4289 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję, za radę odnośnie aplikacji! 😀
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Muszka podaj linki
śliczne te rzeczy. Zwłaszcza pierwszy komplecik mi wpadł w oko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.

strasznie szybko dyplom wyrobili (brawa dla nich). Ja zawsze z pół roku czekałam na papiery z uczelni zawsze. 

No iście królewskie przyjęcie miałam w tej biedrze dzisiaj 

Białko 25 (miałam już taki wynik i wiem, że nie jest tragedią, moja koleżanka przy stanie przedrzucawkowym miała w tysiącach) ale nowość to glukoza - 50. Wiem, że nie powinno jej być ale nawet nie wiem, czy to dużo czy mało
(ale jak kiszone, to bedziesz musiała mycie podłogi w pakiet włączyć

Tak jak i z młodymi - jedni są w porządku a inni nie 

takie uroki moich uczelni
ja w nagrodę maluje paznokcie
poszłam na basen, ale chyba nie tylko ja miałam wolne bo ludzi masa. Po drodze apteka i Rossmann. Byłam też w pepco ale nic nie wypatrzylam dla małego jakoś nic nie wpadło mi w oko oprócz kombinezonu który już mam
później narobiłam trochę serial i zjadłam pizze na która miałam ochotę od jakiegoś czasu. No, żyć nie umierać 

dobre było 
Nie wiedziałam, że się to powtarza, bo to jest jednak dość trudne dla organizmu badanie.
Już podpisana była, odbiór bez pokwitowania.
heh