|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3063 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale spróbuje się opamiętać.Już nawet chyba nie było by tak źle gdyby nie to że przytyłam te 1.6 a nie 0,6 a może troche to wahanie ? nie wiem A tak nawiasem to dziękuje że nmi pomagacie.
|
|
#3064 |
|
Wtajemniczenie
|
Siris wysyłasz fotki
jbc, pamiętaj ewelcia48@onet.euKrytia cieszę się, że zrozumiałaś to. I zawsze pamiętaj, że to dla twojego zdrowia, dla ciebie. Chociaż raz pomyśl, jak kiedyś jadłaś gdy się nie przejmowałaś. I spróbój tak. A dziś moja mama do jej znajomej, na jej zdziwienie, że tak schudłam powiedziała : 'ona i tak była szczuplejsza, teraz troszkę przybyła, bo wczesniej jej tak wystawały kości tu o, na ramionach ' no cóż, co mogę powiedzieć? cholernie przykro mi się zrobiło i odrazu chciałam przestać jeść. Gadałam później z mamą, a ona, że tylko ociupińke przytyłam i że ładniej tak wyglądam, bo wtedy, gdy wystawały mi kości to strasznie wyglądałam.
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
S(K) podziwiam Cię za Twoja walkę i wierzę że sie nie poddasz , bo jesteś bardzo silna i mądra dziewczyna , Trzymaj sie słoneczko Martnko- taniec współczesny ![]() , jak ja Ci zazdroszczę , jejq kocham taniec a jak widzę co wyprawiają w YCD to aż gały z orbit, jedź na turniej i pokaz im wszystkim co potrafisz ![]() A moje egzaminy zdane na 4 i 4,5
|
|
#3066 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3067 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewelka, rozumiem jak się czujesz, ale wiesz, ona nie miała nic złego na myśli. Mi też mówią, że wyglądam 'lepiej', że w końcu jak kobieta- ja wiem że to znaczy, że przytyłam, ale mi tego nikt nie powie. Mnie waga przestała przerażać już tak. Jak ważyłam 72 to chciałam 6X. Jak miałam 62 to 5X, a jak 52 to... 4X. A jak zaczęłam tyć to się przeraziłam- 59! Ola boga! Ale teraz podchodzę do tego bardziej na luzie. Mam mało ruchu to i tyje- cała filozofia. W lipcu w Paryżu i na obozie sportowym pewnie już taka sflaczała nie będę (ale nie żeby chudnąć!). Mi biust wraca do normalnych rozmiarów
Ciekawe czy wróci do pierwotnego prawie D ![]() Btw. trochę się boję, że przegnę z tym przytyciem... |
|
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I gratuluję tych egzaminów, ambitna jesteś .A ja już straciłam. Wiesz, teraz to sobie żyję tylko marzeniami... I jest pięknie. Czasami tylko muszę ocknąć się, wrócić do realizmu. Coraz częściej zadaję sobie przez to pytanie: Czy to ma sens?
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem , gdzie to napisać. Może nie powinnam tutaj , bo wy macie dużo gorsze problemy , ale na "otwartej" dietetyce to chyba jeszcze gorzej.
Napad. Okropny , przeokropny napad. Dzisiaj zjadłam tyle kalorii , gdzie starczyło by mi na dwa dni. Ograniczam się ciągle ze słodyczami i jedzeniem , a dzisiaj zjadłam tyle słodyczy co w ciągu dwóch tygodni. Nie miałam wyrzutów. Teraz mam , nie daje sobię rady. Czuje się pełna , strasznie pełna ... . Najchętniej cofnęłam bym czas - nie zjeść , nie zjeść TYLE. Co ja mam zrobić? Chcę schudnąć , ale już nie potrafię. Nie jestem ciągle zadowolona ze swojego wyglądu , chociaż dzisiaj wszystko mi "wisiało" , byle tylko się najeść. I jak ja mam schudnąć..?! |
|
|
|
#3070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3071 |
|
Rozeznanie
|
Krytia - całe szczęście
![]() Słuchaj, jesteś kobietą. Małą bo małą, ale coraz większą. Kobieta = cycki i biodra . Jak teraz nie pozwolisz im się zaokrąglić, to potem już nie urosną takie ładne. Ja się odchudzałam w Twoim wieku i jestem teraz deska - a cała moja babska rodzina wybija mi oczy rozmiarem E =/Także cieszę się, że wracasz do nas, walczących z głupotą... a już nie z naturą.
Edytowane przez Siris88 Czas edycji: 2008-06-13 o 18:42 Powód: błędy :) |
|
|
|
#3072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się Ty panikaro ![]() Cytat:
edit: Siris, Ty normalnie boska jesteś S(k) a jak sytuacja w domu? jesz normalnie, prawda? gorzej z psychiką, tak?
|
|
|
#3073 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Przepraszam, że wczoraj nie napisałam, ale miałam popsuty komputer. W ogóle jestem jakaś zła, bo miałam dzisiaj konkurs piosenki w szkole i w ostatniej chwili go odwołali, a ja wczoraj przygotowywałam się do drugiej w nocy . Pocieszający jest tylko fakt, że bolą mnie zatoki i pewnie bym skrzeczała, bo nie pomogło mi ani mleko z miodem na noc, ani pół opakowania cholinexu ![]() Madlen ładna średnia I wynik testu też super. Tylko pozazdrościć. I wcale nie musisz być kujonem. Ja znam osoby co takie oceny mają i nie uczą sie prawie wcale Za psychologa to ![]() Krytia prosze cię! Masz 1,60 powinnaś ważyć conajmniej ze 43-44 kilo, żeby wszystko było w porządku! Jedz ładnie jak na P ! Superchic(k) Ewelko przecież wcale nie jesz dużo Zooosia może to wcale nie był napad? Każdemu zdarza się czasem zjeść więcej! Wiosenko a co ty takiego wczoraj zjadłaś, że to niby za dużo miało być ? Bo jak się okaże, że to jakieś orzeszki i pare jabłek toooooo ! Może biegasz szybko, ale jak ja dostanę speeda to nie uciekniesz mi |
|
|
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rano; dwie i pół fitelli, mleko, twaróg (1/3 kostki) później kanapka z żółtym serem (mimo żadnego uczucia głodu) KBW, jakiś rożek, lód snickers, kromka chleba z masłem, kilka garści płatków z mlekiem, fitella z mlekiem, kawałek żóltego sera z keczupem dwie aranciny (taka smażona kulka ryżowa z serem w środku) i duużo surówki później jabłko, jogurt naturalny, miska truskawek, miska lodów, serek homo z dżemem i garścią płatków, kilka czekoladek.. może to i nie tak bardzo dużo, ale wczoraj było to samo. 1litr mleka starczył mi na NIECAŁE dwa dni. wczoraj o 19 kupiłam, dzisiaj o 13 już nie było. 6 albo 7 fitelli to samo... w dodatku, pomijając moje problemy, nic mi nie wychodzi. egzamin gimnazjalny zawaliłam, i okazało się że nie będę mieć 5.0 bo myślałam że zaliczam na 5 z jednego przedmiotu a okazało się ze na 4.. coś jeszcze i średnia mi spadła do 4.86. nic nic nic mi nie wychodzi.
|
|
#3075 |
|
Raczkowanie
|
Hej moim wszystkim Slicznotkom
Nieoficjalnie rok szkolny sie dla mnie dzisiaj zakonczyl. Juz wszytskie oceny wsytawione! Uff... 5,25 to moja srednia. Jestem bardzo zadowolona, rowniez zmeczona tym tyg, ale tak sie ciesze ze juz koniec! Ah Jutro bal, mam nadzieje, ze bedzie fajnie. A we wt osiemnastka kolegi Znowu sie upijemy Toffiee no wlasnie, skoro nawet inni tak twierdza, ze klasa jest glupia, to pewnie niestety tak jest A nie myslalas nad zmiana szkoly? To moze byc wkurzajace, jak ciagle tylko obgaduja innych, same nie majac nic do powiedzenia... Dlatego poszukaj zanjomych poza szkola, wychodz czesto z domu. Nie mozesz pozwolic, zebyED Toba zawladnelo, musisz spotykac sie i milo spedzac czas. Teraz sa wakacje, masz okazje, zeby sie przelamac. A btw. ile kcal teraz jesz? Myslisz o P? Mam nadzieje, ze tak i ze dolaczysz do KrytiiKrytia zgadzam sie z dziewczynami w 100&. Wazysz o duuzo za malo. Absolutnie nie wolno Ci zakonczyc P. Twoje nozki sa tak strasznie chude... Nie waz sie, to ez sensu, bedziesz sie tylko niepotrzenie dolowac. Po prostu jedz sobie spokojniutko i czekaj az pojawi sie miesiaczka, poczujesz sie lepiej itd Siris odpisalam Ci w mailu ![]() Hypnotic jejku jak Ty pozno chodzisz spac Ja tez tak czasami, ale pozniej jestem tak strasznie niewyspana...A jak Ty jak?Ewelko ja tez mysle, ze przesadzasz i to ardzo, bardzo. Juz kiedys pisalas, ze straaasznie dzuo zjadlas, a okazalo sie, ze normalnie, wrecz malo. Naprawde daj sobie czas na ta normalnosc Funky, jak u Ciebie? Gartuluje z calego serduszka, zdolniacho Ty nasza! Martynko ja rowniez mysle, ze taniec wspolczesny jest piekny Zazdroszcze! Ja chodze na taniec brzucha od pol roku![]() Superchick chodzisz nadal do pscyhologa? Bo to chyba ona kazala Ci przytyc do 54, prawda? Wiec to jest absolutnie niezbedne dla Ciebie i nie mozesz chudnac, naprawde nie mozesz Niech zadna R nawet nie przychodzi Ci do glowy!Agatko marwti mnie barrdzo ten Twoj krzys Kasik no wlasnie piszesz tak strasznie madrze Krytii, a sama co? Prosze jedz wiecej... Nie pakuj sie w to bagno, chyba nie chcesz byc w wakacje w szpitalu, prawda? Prosze zrob cos z tym. Bylas u psychologa?Co u Was? Agness, co u Ciebie?
|
|
#3076 |
|
Rozeznanie
|
Zooosia nie przejumuj się, i tak masz świetną średnią! A egzamin na pewno poszedł super! Teraz stres, byłaś wygłodzona i dlatego odreagowałaś jedzeniem... jak się wszystko przewali, egzaminy, dostaniesz się do liceum wszysko się unormuje! nie martw się!
|
#3077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Iza - nie jem niestety normalnie. Miałam zakończyć już dawno swoje tycie, ale niestety, nie udało się. Tyję cały czas, bo codziennie mam napady, choć nie ograniczam jedzenia. Trochę rzygam (tak, wiem, ale staram się unikać tych sytuacji). Teraz ojciec wyjechał i całe szczęście, bo chociaż jest trochę spokoju. Chwilowo też nie kłócę się z mamą. Nie jest najgorzej. Tylko te napady...
Cytat:
Cytat:
Aha i gratuluję średniej! Moja średnia to 5,07. Jestem z siebie zadowolona, o tyle że w I semestrze to było jakieś 4,6 (moja najgorsza średnia w życiu, a nigdy nie schodziłam poniżej 5... niestety, ed), czyli znacznie się podciągnęłam. Najbardziej niezadowolona jestem z ocen z religii (5, a przecież tak łatwo jest dostać 6), biologii (4, chociaż wiem, że tylko i wyłącznie z mojej winy i lenistwa) i polskiego (5... i bardzo zawiodłam swoją panią, wymagała ode mnie więcej). No ale generalnie nie jest źle. Cieszę się, że to już ostatni tydzień. I zachowanie też mam wzorowe (choć wzorem nie jestem ).
|
|
#3078 |
|
Wtajemniczenie
|
Madlen nie szukałam podtekstów w słowach mamy; wiem, że miała dobre intencje. Po prostu skoro byłam nawet o ociupińke chudsza, to wydaje mi się, że było dla mnie lepiej. Tak naprawdę mówią mi, że już lepiej wyglądam, nawet nie jestem aż (ale niestety dalej
) blada. Ale nie wystają mi już tak biodra i odrazu wpadam w histerie. obojczyki też bardziej jakby trochę wystawały i paskudnie nadal wyglądają, ale nie-skoro wystawały bardziej to i wystawać bardziej muszą . ;/ No cóż, ale daję rade.Hypnotic- nawet nie mów w moim dzisiejszym jadłospisie napewno jest więcej niż 1300 kcal, niemożliwe, aby było ich tak mało ...
|
#3079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja teraz koncze II LO i mam srednia 5,0, jedna z najlepszych w szkole i.. sie wstydze Bo kazdy mysli, ze kujonka.. Moze i mnie nawet lubia, ale jakis dystans czasem maja, bo mysla, ze jestem sztywniakiem albo sama nie wiem.. A ci, co nie wiedza jaka mam srednia i jak sie ucze, to calkiem inaczej mnie traktuja, wiec czasem sie po prostu nie przyznaje Chociaz bliscy znajomi wiedza, jaka jestem naprawde i to sie dla mnie liczy ![]() A ja juz tydzien wytrzymuje jedzac jak zwykly czlowiek i.. wszystko powoli tfu tfu zebys nie zapeszyc, sie normuje. Zapominam o jedzeniu, nie mysle o nim non stop, inne rzeczy sa dla mnie wazniejsze tak, jak kiedys. Chyba zaczynam z tego w koncu wychodzic. Mam czasem wyrzuty, mysle, ze jestem gruba, ale coraz rzadziej. Mowie sobie, ze jestem normalna pod wzgledem wygladu. Nie wiem tylko czy nie jem za duzo, to jest moja zmora, ale reszta.. udaje mi sie. I sama tego dokonuje. Po prostu trzeba tego naprawde chciec i samej podjac decyzje, nikt za nas tego nie zrobi, nikt nie pomoze, jesli same za siebie nie zdecydujemy. Kiedys chcialam, lecz nie do konca bylam silna, ale teraz moja siła i wola walki jest wieksza i.. chyba jestem na dobrej drodze, takze trzymajacie kciuki Po prostu w koncu zrozumialam, ze szczescie to nie chudosc, ze chudosc to nie jest jedyna i najwazniejsza rzecz w zyciu, ba, to jest w ogole nie wazne, do niczego nie potrzebne. Kiedys wysle Wam moze nawet fotki mojej figury, ale to jak sie odwaze i moze napisze jakis jadlospis do oceny na NCJ ale nie wiem, bo tam sa takie bardziej wg reguł a moje jedzenie jest ostatnio.. spontaniczne, jem to, na co mam ochote, bez wzgledu na WBT. Tak rożnorodnie, to chyba by mnie tam zlinczowano Ale jem, tak jak jadlam, gdy bylam dzieckiem Pozdrawiam
|
|
#3080 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zooosiu, tez tak myślę że to chwilowe, to takie zajadanie stresu, ja kiedys z nudów potrafilam tyle wchłonąć że masakra, ale potem jakoś wszystko wracało do normy, a Ty przecież jakoś wiele tego nie zjadłaś .,glowa do góry, będzie dobrze.
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
W zasadzie nie mam o czym pisać. Bez zmian. Zmniejszyłam śniadania,potem w szkole umieram z głodu,ale nic nie zjem bo 'nie ta pora' ... w ogóle dziś kalorii mało,ale jakościowo to to na R nie wygląda. Czuję się masakrycznie grubo przez to,że okres dostałam,tak jakby spuchnięta a na wadze wcale nie więcej,nawet niecały kilogram mniej niż ostatnio,ale mam twardy,spuchnięty brzuch i w ogóle ...Dzisiaj 1300 kcal a mam straszną ochotę na loda,aczkolwiek nie wiem czy iść po niego czy nie. Dobrze,że przynajmniej w szkole wszystko pozaliczałam po mojej myśli .Zaraz poczytam co tam u Was. Trzymajcie się
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wiesz, ważę już prawie 60 kg... a waga wyjściowa wynosiła chyba 56-58. Od jutra redukcja i 1000 kcal. Chcę zrzucić 10 kg. Nie chcę przeżyć ponownie 'koszmaru minionych wakacji'...A powiedz mi Kochanie, jak Ty stoisz obecnie z wagą? Pamiętam Twoje fotki, jak jeszcze byłaś strasznie wychudzona, chyba sprzed przytycia... Mam nadzieję, że coś się teraz zmieniło ?
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Superchick -
radziłaś mi,a sama co wyprawiasz ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no po prostu bym Cię wyściskała, gdybym Cię teraz zobaczyła, Złotko i to nie przejściowe! wreszcie wychodzisz - każda musi sama w sobie to poczuć, tę siłę i motywację - i Ty ją czujesz jak widzę ![]() Cytat:
najgorsze, że wirtualnie Ci nie pomogę a jak widzę Ty już zamknęłaś się przed psychologiem...
|
|
|
#3085 |
|
Rozeznanie
|
Superchick- 1000 kalorii? Przeciez to jest glodówka- nie pokonasz tak napadów! Organizm sam bedzie się domagał większej ilości jedzenia... przecież wiesz o tym- jesteś mądrą kobietą!
Wiesz jak to działa- jak domino- ruszysz jedną kostkę, a później juz nie zatrzymasz... pamiętaj- nie zatrzymasz! 1000 kalorii to murowane napady- samą siebie chcesz oszukać, bo dobrze wiesz jak to się skończy. Tydzien idelanej redukcji i napad, później odstępny się zmiejszą tak jak zmiejszac będą się kalorie... głodówki, napad aż do przeszywającego bólu brzucha, wyrzuty sumienia, nienawiść do samej siebie.... przeciez nie chcesz znienawidzć samej siebie! Nie możesz tego zrobić! Przykro mi po tym co napisałaś, sczzególnie, że ostanio zagladałam na Twój wege-blog i czytałam jak cudownie piszesz o jedzeniu. Zawsze wydawałaś mi się taka rozsądna, jedyna nie podoadłaś w obsesję białkową, w te głupie godziny, wyliczenia... Pomyśl!
|
#3086 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieeeeeki
Jestem z siebie... taka DUMNA!!
|
#3087 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Superchik - tak bardzo mi przykro jak czytam co piszesz ... chciałabym Ci pomóc. I w głębi serca rozumiem Cię,Twoją sytuację ...
jak opisywałaś jak dochodzi u Ciebie do napadu to stwierdziłam,że zdarzyło mi się parę podobnych sytuacji - oglądanie zawartości lodówki,patrzenie co tam jest do zjedzenia. Jednak u mnie nie kończy się to zjadaniem wszystkiego,bo mimo wszystko coś mnie hamuje - chyba późniejsze wyrzuty sumienia nie pozwoliłyby mi zasnąć ...
|
|
|
#3089 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ] Cytat:
O i zachowanie identyczne.Cytat:
Cytat:
prosze nie rób tego.O kurzcze właśnie przeczytałam to co przed chwilą napisałaś ale 1000 kalorii to nie jst rozwiązanie. A mnie wrócił rozum do głowy deserek, podwieczorek i kolacja całkiem ładne Dobiłam do 3000kcal po części rogalem![]() Jak zakupy mogą zmienić nastawienie człowieka. A i napisał do mnie mój były i nawet fajnie się gada, hmm... chyba nie jestem taka beznadziejna za jaką się miałam.
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Krytuś - pójdę do rodzinnego najpierw w czwartek,choć może uda mi się wcześniej,bo mam zamiar odpuścić sobie szkołę w środę,albo we wtorek
A siostrze nie mówiłam.Super,że się przełamałaś,życzę tego samego jutro .
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

Nie wiem, czy to zdolność do empatii, po prostu bardzo dużo przeczytałam na ten temat na Wizażu i nie tylko. Nie suchych, naukowych wywodów, tylko Waszych historii.

.

Świetny argument
To nie jest dobry pomysł. Jesteś taka chudziutka i akurat jesteś w tym wieku, kiedy wszystko Ci się rozwija... Może to zabrzmi bardzo pusto, ale pomyśl sobie, że za parę lat będziesz sobie pluła w brodę, że nie pozwoliłaś cyckom urosnąć kiedy im trzeba było
jbc, pamiętaj
podziwiam Cię za Twoja walkę i wierzę że sie nie poddasz , bo jesteś bardzo silna i mądra dziewczyna , Trzymaj sie słoneczko 

. I gratuluję tych egzaminów, ambitna jesteś 

! Może biegasz szybko, ale jak ja dostanę speeda to nie uciekniesz mi

a na wadze wcale nie więcej,nawet niecały kilogram mniej niż ostatnio,ale mam twardy,spuchnięty brzuch i w ogóle ...
no po prostu bym Cię wyściskała, gdybym Cię teraz zobaczyła, Złotko