Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-13, 09:11   #4561
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

A jakie macie ciśnieniomierze? Na allegro spory rozstrzał cenowy i nie potrafię się zdecydować. Myślę, że po ciąży to zbyt często używać nie będę, więc nie chcę wydawać milionów monet, ale dobrze by było żeby się nie zepsuł po miesiącu używania
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 09:12   #4562
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość

Aaaa miałam wam pokazać, wyskoczył mi dzisiaj filmik takiej laseczki, która nagrywa filmy o sprzątaniu i akurat jest w ciąży. Nagrała ze swoją Mamą filmik i pokazywały różnicę w zdjęciach USG (ona ma 35 lat więc tyle ma zdjęcie jej Mamy): ok. 2:00 minuty

Niesamowite!

Moja babcia ostatnio mi opowiadała, że całą ciążę mówili jej że ma jedno dzieciątko a jak urodziła jedno ... to powiedzieli jej, że teraz będzie rodzić drugie Scena jak z filmu 'Botoks' ale prawdziwa Tyle, że to było 60 lat temu

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 09:12   #4563
Mecassie
Zakorzenienie

cytaty mi się skasowały
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1191101
Możecie zasubskrybować

Dodałam tam link do kalkulatora przyrostu wagi http://www.baby2see.com/pregnancy_we...alculator.html
Nie kumam tego kalkulatora jakies wskazówki ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 09:19   #4564
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
I do końca tak było?

A patrzycie na wagę 40 tc? U mnie 64 kg! W życiu tyle nie ważyłam
Najwięcej miałam 62 kg, lekko się tego nie nosiło
Tak Pozniej na koncowce jak ruszala sie naprawde malo to musialam ja zaczepiac brzuchem porzadnie ruszac zeby sie ruszala, aj ile ja nerwow przez to mialam. Wtedy te wizyty poloznej w domu jak sluchalam serduszka mega mnie uspokajaly. One w sumie powinny byc na koncowce ciazy, a nie od 20tc.
Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
A jakie macie ciśnieniomierze? Na allegro spory rozstrzał cenowy i nie potrafię się zdecydować. Myślę, że po ciąży to zbyt często używać nie będę, więc nie chcę wydawać milionów monet, ale dobrze by było żeby się nie zepsuł po miesiącu używania
Ja mam mechaniczny, ten z pompka reczna ale zastanawiam sie nad zakupem tego lidlowego elektronicznego, z okzaji black friday ma kosztowac 69zl z 99zl. Tylko nie wiem czy jeet dobry, firma sanitas nic mi nie mowi.
Moze ktoras ma cisnieniomierz z lidla i moze cos powiedziec?
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 09:19   #4565
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry 😊

Ja od wczoraj w domu u rodziców. Nie byłam u nich zaledwie 12 dni a powiedzieli mi że przez ten czas strasznie mnie wybrzuszylo, czyli mi się nie wydawało 😎

Tyle przez ost dni nazbieralam żarcia że czuję że utylam. 😉 a tu cały tydz w maminych garach... ech, będzie trudno, ani basenu ani nawet nie pocwicze bo moja mama wielka przeciwniczka ćwiczeń w ciąży to wolę jej nie drażnić. 😉

Miłego dnia wszystkim i kciuki za dzisiejsze wizyty 😀

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 09:24   #4566
lelowa
Zakorzenienie

U mnie obecna waga idealnie sie pokrywa z kalkulatorem ale ta koncowa to jakas abstrakcja, w zyciu tyle nie przytyje
Stary 2017-11-13, 09:25   #4567
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Nie kumam tego kalkulatora jakies wskazówki ?
Zmieniasz tam jednostki na kilogramy i centymetry, wpisujesz wagę i wzrost sprzed ciąży i wyskakuje tabela jak powinna przyrastać Twoja waga Albo w aplikacji na telefon Moja ciąża też można kontrolować prawidłowość przyrostu masy
Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ja mam mechaniczny, ten z pompka reczna ale zastanawiam sie nad zakupem tego lidlowego elektronicznego, z okzaji black friday ma kosztowac 69zl z 99zl. Tylko nie wiem czy jeet dobry, firma sanitas nic mi nie mowi.
Właśnie mieliśmy z Lidla i ciągle Mężowi wskazywał na arytmię, teraz mamy Omron M400 i jestem zadowolona, jak szukasz czegoś tańszego to warto wziąć starszy model ale Omrony są spoko Aha i nadgarstkowe nie są tak dokładne, lepsze są na ramię

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-13, 09:25   #4568
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Hej, witam się przy śniadaniu

Kciuki za dzisiejsze wizyty! i proszę o kciuki za mnie żeby dziś udało się poznać płeć na 100%

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 09:26   #4569
muszkaaa8
Zakorzenienie

Hejo
Ale paskudna pogoda Ja byłam dziś na badaniach bo jutro mam wizytę u endo, ciekawa jestem jakie będę miała wyniki po tym miesiącu brania tabletek.

Stwierdziłam, że to nie będzie dobry poniedziałek. Tam gdzie chodzę zawsze na pobranie (przeważnie zawsze w okolicach 9 rano) nigdy nie ma ludzi a dzisiaj armagedon Po pobraniu krwi, jak już szłam do auta i ubierałam kurtkę, chlusnęła mi krew na mój nowy biały sweter Mój mąż chyba złapał kapcia i muszę jechać do niego do pracy z kompresorem koło 15 - w największe korki. Czekam na dalszy rozwój dnia

Wstawiam jeszcze linki do aukcji z Alli bo widziałam, że któraś chciała :

https://pl.aliexpress.com/item/Autum...311.0.0.95DZQS

https://pl.aliexpress.com/item/2016-...311.0.0.95DZQS

https://pl.aliexpress.com/item/Sprin...311.0.0.95DZQS

Lece nadrabiać

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 09:27   #4570
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Zmieniasz tam jednostki na kilogramy i centymetry, wpisujesz wagę i wzrost sprzed ciąży i wyskakuje tabela jak powinna przyrastać Twoja waga Albo w aplikacji na telefon Moja ciąża też można kontrolować prawidłowość przyrostu masy

Właśnie mieliśmy z Lidla i ciągle Mężowi wskazywał na arytmię, teraz mamy Omron M400 i jestem zadowolona, jak szukasz czegoś tańszego to warto wziąć starszy model ale Omrony są spoko Aha i nadgarstkowe nie są tak dokładne, lepsze są na ramię
A widzisz jednak to nic specjalnego. Dobrze wiedziec.
Omron kojarze i jeszcze wiem, ze microlife sa dobre.
Stary 2017-11-13, 09:28   #4571
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie znalazłam ładnych mandarynek a tak za mną chodzą juz z 2 tygodnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja póki co na same pyszne trafiam muszę zrobić zapas!

PM 2017
Stary 2017-11-13, 09:29   #4572
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość

Kciuki za dzisiejsze wizyty! i proszę o kciuki za mnie żeby dziś udało się poznać płeć na 100%

Tego zycze Kciuki
Stary 2017-11-13, 09:30   #4573
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ostatnio w biedronce były brzydkie mandarynki, ale wzięłam bo miałam straszną ochotę i okazały się pyszne - kwaśne tak jak lubię i bez pestek u rodziców w warzywniaku kupowałam po 11/kg bardzo ładnie wyglądały, ale bez smaku, a w Piotrze i Pawle ostatnio była promocja po 4/kg i nic już nie zostało pewnie wszystkie ciężarne wykupily

W Kauflandzie ostatnio były po 3,59 chyba, soczyste i słodkie takie jak lubię

PM 2017
Stary 2017-11-13, 09:36   #4574
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość

To ja chciałam. Chyba też kliknę bo jeden komplet mnie urzekł Powiedz jaki rozmiar brałaś? Bo tam piszą w komentarzach że strasznie wąskie?

Stary 2017-11-13, 09:38   #4575
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Właśnie, trzeba telefon naładować na posiedzenie u lekarza, myślę że i tak pewnie Pretty będzie wcześniej zdawała relację niż ja

Niekoniecznie bo mam później wizytę i póki do domu dojadę to trochę minie

PM 2017
Stary 2017-11-13, 09:38   #4576
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Witam się po weekendzie.

Dzisiaj wizyta na 15 proszę o kciuki i sama trzymam za pozostałe.

A teraz lece nadrabiać.
Stary 2017-11-13, 09:42   #4577
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam A&D i jest spoko. Najlepsze sa te klasyczne z pompka albo naramienne, zeby ci nie przyszlo do glowy nadgarstkowego kupowac

Zycze powodzenia wizytujacym i lece do obowiazkow bo mi naczynia inwazje na mieszkanie uskuteczniaja

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 09:50   #4578
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 96, ważyłam już tyle tylko wzięłam się za siebie, ale będzie wstyd jakbym w ciąży tyle nie osiągnęła

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Aaaa miałam wam pokazać, wyskoczył mi dzisiaj filmik takiej laseczki, która nagrywa filmy o sprzątaniu i akurat jest w ciąży. Nagrała ze swoją Mamą filmik i pokazywały różnicę w zdjęciach USG (ona ma 35 lat więc tyle ma zdjęcie jej Mamy): ok. 2:00 minuty
Moja mama nie miała w ogóle usg w ciąży

Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Ja mam omron i jestem zadowolona jeszcze nie popsułam

Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:

Jak to mówi mój lekarz "100 procent to po porodzie" hihi
Chociaż ostatnio jak czytałam że gdzieś wprowadzają 3 płeć, to w sumie i to nie jest pewne

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Na chwilę usunęłam,a Wy zasuwacie co będzie jak pójdę sprzątać ?

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 09:54   #4579
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
mnie od nocy z pt na sb tak gardło boli, że masakra :/ w sb to aż mnie wszystkie mięśnie i kości bolały, ale to przespalam a mąż zajął się córką. Póki co gardło boli dalej, jeszcze katar doszedł i od rana ból głowy. Nie wiem czy obędzie się bez lekarza. Zobaczymy. Do tego mąż też chory, właśnie wrócił od lekarza i ma antybiotyk i L4 do końca tygodnia. Na nic nie mam siły, więc i się nie odzywam.
...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
...
Lelowa, jak odsmoczkowanie przebiega? Tak kategorycznie po prostu wzięłas i już nie dałaś, czy np. odcinałas końcówkę, bo czytalam, że tak też niektóre mamy robią.
...
Idę robić herbatę z cytryną i miodem.
Miłego dnia

Ojej, zdrowia!
Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
I do końca tak było?

A patrzycie na wagę 40 tc? U mnie 64 kg! W życiu tyle nie ważyłam
Najwięcej miałam 62 kg, lekko się tego nie nosiło
Zależy czy te 62kg to tłuszcz czy mięśnie
Bo jak mięśnie, to nawet tego nie czuć i nie widać. Jak ćwiczyłam to waga poszła trochę w gore, ale obwody w dół

Ale się fatalnie czuje dzisiaj

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-13, 09:55   #4580
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Witam

ja jak zawsze wyskoczę no ale naprawdę nie mam czasu a nawet po pracy to mi się przy komputerze nie chce siedzieć a jak dziecko pójdzie spać to mam tyle do ogarnięcia i tak się kręci

ale wczoraj weszłam na chwilę i przeczytałam jedną wypowiedź odnośnie goście/dzieci/w domu/poza domem

dziewczyny ja wiem że łatwo się mówi ale nie pozwólcie na to by dziecko zasypiało w idealnej ciszy - właśnie mam taki przykład moja własna siostra - mieszkają u rodziców w domu od roku prędzej przez pierwszy rok życia dziecka mieszkali w kawalerce sypialnia kuchnia z salonem i łazienka no powiem wam tragedia ona siedziała po ciuchu na telefonie jak mały spał nie sprzątała przy nim bo aby się nie obudził itp. efekt tego taki że mały ma prawie 2 lata i jak jesteśmy to w porze usypiania go czyli w południe i wieczór nie można nawet rozmawiać! bo im wydaje się zagłośno bo mały nie zaśnie

moje dziecko chowane w sposób(broń Boże nie mówię że idealnie bo daje nam popalić) gdy dziecko spało matka jechała z odkurzaczem, gotowała obiad czyli trzaskała garami, myła podłogi gadała (fakt mieszkamy w domku) tyle że mała ma pokój na poddaszu które jest jedną wielką powierzchnią otwartą schodami do salony żadnych drzwi ścian nad schodami bo balustrada telewizor lub radio włączone w tle, znajomi przychodzili siedzieliśmy do późna hałas bo to muzyka, to jakiś film a efekty kina domowego są jakie są. Wszyscy nam się dziwili, że mała śpi i się nie obudzi fakt budziła się tylko gdy była głodna. i szła spać dalej.

u mojej siostry wygląda to tak że od momentu kiedy mały zaśnie najlepiej żeby wszyscy chodzili na palcach a gdy się przebudzi to awantura bo dziecko obudzone - ciężkie takie życie gdzie nawet nie można naczyń ze zmywarki pochować albo pogadać bo dziecko się budzi

co do wyjść: my wszędzie jeździliśmy z mała, jak zasnęła to po przyjeździe przekładałam ją do łóżeczka czas przebierając czasem nie zależy co miała na sobie jakoś się nie ograniczaliśmy - moja mama zawsze wspomina jak chodzili z nami (ze mną i bratem rok po roku) do znajomych na brydża i wracali z nami o 3-4 nad ranem i jakoś się żyło i nie było ograniczeń a dzieci spały
- ja wykorzystując fakt że w jednym domu mieszkamy z teściami (dom podzielony na dwa każdy ma swoje osobne wejścia na zewnątrz inaczej nie da się wejść, nie ma żadnej klatki w środku więc zimą trzeba się ubierać i dookoła lecieć ale dzięki temu jest całkiem neutralnie) no ale zawsze są na dole więc jak już był czas że mała spała prawie całą noc tz. budziła się koło 4-5 nad ranem na jedno karmienie często bywało tak jak byliśmy u sąsiadów albo gdzieś w miarę blisko szczególnie zimą to przywoziłam ją do domu przekładałam do łóżeczka bo przeważnie już spała niosłam nianię do dziadków albo babcia przychodziła na tv a ja jechałam dalej - z biegiem czasu stwierdzam że byłam bardzo odważna tak robiąc teraz w okolicy zaczynają nam się włamania więc pewnie drugie dziecko będę bała się tak zostawiać

Jak zawsze z pracy w przerwie i na raty pisane więc może się trochę rozjeżdżać

MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 09:57   #4581
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:

O,o! U mnie to samo wizyta dziś o 15:00.

Tak czytam o waszych problemach ze snem i u mnie to samo, kładę się koło północy ale do 2:00 nie zasypiam, a potem rano ciężko oko otworzyć.

I dziwnie mi teraz zachciewa się siku, czuje lekki dyskomfort w brzuchu i już wiem że to na siku. W nocy mnie to nie obudzi i jak już wstanę to mam wrażenie że pęcherz mi pęknie :/

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 09:58   #4582
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Sesja ciążowa- studyjnym mówię nie, a w plenerze w zimie może być ciężko. Chociaz kusi mnie.
Sesja noworodkowa o ile warunki pozwolą- będzie.
To tak jak u mnie Jakby była inna pora roku to pewnie bym się zdecydowała bo bardzo lubię zdjęcia ale studyjne mi się nie podobają

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Była któraś już na Listach do M 3? Jeśli tak to jakie opinie?

Ja siedzę sobie z maseczką na twarzy i maską na włosach. Domowe SPA
Nie oglądałam ani jednej części ale to nie moje filmowe klimaty
Za to wczoraj oglądaliśmy ze znajomymi horror/thriller i gdyby nie końcówka, którą zepsuli to był całkiem spoko

Jakiej maseczki używasz ? Ja mam tak suchą skórę na twarzy i do tego uczulenie, że nie mogę sobie z tym poradzić

Cytat:
Wróciłam z zakupów ludzie chyba zwariowali tyle bydła to ja dawno nie widziałam
My niestety też wczoraj odwiedziliśmy galerie, bo mieliśmy do odebrania zdjęcia z naszego wesela dla teściów ( w końcu ) i to była jakaś masakra Już nawet kierowali ruchem przy wjeździe

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
też kupiłam na allegro taki za 40 zł bawełniany
nie chodzę w szlafrokach, więc szkoda mi kasy na taki jednorazowy zakup
Ja sobie życia nie wyobrażam bez szlafroka (zwłaszcza jesienią/zimą ) Mam jeden taki gruuby, polarowy a w lecie kupiłam sobie taki satynowy HMie i myślę, że się nada na porodówkę

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
A co do zakazu handlu- sama pracowalam w centrum handlowym i niestety, w niedziele bylo multum rodzicow z dziecmi jakby to byla najlepsza rozrywka. Obiadek w mcdonaldzie, spacer po sklepach i fajnie, niedziela odbebniona. Troche mnie to martwilo ze rodzice nie chca lub nie potrafia zapewnic innej formy rozrywki dzieciom. I widac bylo ze dzieci sa zmeczone, znudzone, rozdraznione. Ludzie chodza po galeriach bo sa otwarte. Gdyby byly czynne do polnocy to i o tej porze byliby klienci. Gdyby byly czynne krocej lub nieczynne to ludzie mobilizowaliby sie do zakupow po pracy albo w sobote.
Dokładnie Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Jakbym czytała o sobie Niedługo będą nasze bąble na świecie i ułatwią trochę sprawę
Mi Mała wczoraj taką imprezę zrobiła, że do 1 nie spałam co odlatywałam to buch z impetem w pęcherz
Mój wariuje już codziennie ale na szczęście nie tak, żeby mnie budzić czy nie dać spać

20.05.2017
Stary 2017-11-13, 10:03   #4583
Ojoanna29
Zakorzenienie

Wrzuciłam do koszyka na allegro jakiś omron za 130zł, temat przekazałam tż - niech się wykaże i coś wybierze

Zamówiłam na allegro szlafrok i koszule do karmienia, jeszcze muszę ogarnąć jakieś majty i staniki do karmienia, no i zamówić koszyk na gemini.
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-13, 10:06   #4584
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
To tak jak u mnie Jakby była inna pora roku to pewnie bym się zdecydowała bo bardzo lubię zdjęcia ale studyjne mi się nie podobają

Nie oglądałam ani jednej części ale to nie moje filmowe klimaty
Za to wczoraj oglądaliśmy ze znajomymi horror/thriller i gdyby nie końcówka, którą zepsuli to był całkiem spoko

Jakiej maseczki używasz ? Ja mam tak suchą skórę na twarzy i do tego uczulenie, że nie mogę sobie z tym poradzić

My niestety też wczoraj odwiedziliśmy galerie, bo mieliśmy do odebrania zdjęcia z naszego wesela dla teściów ( w końcu ) i to była jakaś masakra Już nawet kierowali ruchem przy wjeździe

Ja sobie życia nie wyobrażam bez szlafroka (zwłaszcza jesienią/zimą ) Mam jeden taki gruuby, polarowy a w lecie kupiłam sobie taki satynowy HMie i myślę, że się nada na porodówkę

Dokładnie Zgadzam się

Mój wariuje już codziennie ale na szczęście nie tak, żeby mnie budzić czy nie dać spać
Jaki horror?

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 10:12   #4585
Wilanka
Rozeznanie

Cytat:
Jeju ale was rozlozylo :/ Zdrowka i duzo sil. Chorowanie przy dziecku i jeszcze w ciazy jest przekichane.

Co do smoka poszlo gladko Az sie nie spodziewalam, ze tak szybko pojdzie. Pierwsza noc fatalna, musze przyznac. Jak sie obudzila to ponad 3 godziny sie darla, ja siedzialam przy lozeczku, glaskalam, tlumaczylam i juz w koncu zaczelam miec watpliwosci czy sie uda ale twardo przeczekalam, po 5 padla i spala do 9. Na drzemke tez nie dostala, wyrzucilam smoka zeby mnie nie korcil Przed nastepna noca bylam skitrana jak to znowu bedzie ale obudzila sie o polnocy, poplakala ze 20 min i udalo mi sie ja polozyc, krecila sie do 1 i zanela. Nastepne noce to juz luz, jedna pobudka na kilka sekund zeby ja poglaskac po glowce lub dac lyka wody, obracala sie na boczek i spala do rana. Z ta koncowka to by moze i przeszlo ale jakby miala smoka caly czas, a u nas on tylko do spania funkcjonowal wiec mysle, ze tylko by sie wkurzala jakbym jej dawala taki podciety.
Dzięki dobrze, że przynajmniej mąż jakoś wyjątkowo niemarudny jak na chorego faceta przystało.
...
Super, że tak fajnie Wam poszło jak tylko zęby dają spokój mojej to też się za to zabiorę
Cytat:
Trzymaj się ciepło i zdrowiej szybciutko
Dzięki
Cytat:
Tak Pozniej na koncowce jak ruszala sie naprawde malo to musialam ja zaczepiac brzuchem porzadnie ruszac zeby sie ruszala, aj ile ja nerwow przez to mialam. Wtedy te wizyty poloznej w domu jak sluchalam serduszka mega mnie uspokajaly. One w sumie powinny byc na koncowce ciazy, a nie od 20tc.

Moi rodzice mieli z lidla naramienny i o ile na początku działał ok, to potem coś się z nim porobiło i tak dopompowywal, że nawet tata miał siniaki na ramieniu. Ja zresztą też :/ za to w ciąży z córką mąż mi kupił w biedronce jak były i ciągle działa super. A poza tym to w rodzinie większość ma Omron.
Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ojej, zdrowia! Zależy czy te 62kg to tłuszcz czy mięśnie
Bo jak mięśnie, to nawet tego nie czuć i nie widać. Jak ćwiczyłam to waga poszła trochę w gore, ale obwody w dół

Ale się fatalnie czuje dzisiaj

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]
Dzięki

Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 10:21   #4586
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Co do instagrama to zapraszam jeśli macie
https://www.instagram.com/_natalia_jarocka_/
Zaobserwowane

Cytat:

Dzień dobry wszystkim
Budziłam się na siku 3 razy i już nie mogę spać, zaczęłam myśleć o głupotach, np zastanawiałam się czy jajniki mamy teraz w innym miejscu? W ciąży gdzieś się przesuwają? albo ten stan przedrzucawkowy, to może wystąpić nagle, w każdej chwili? Czy to raczej powolny proces i lekarz zauwazylby jakieś niepokojące objawy muszę się doedukowac
Ja nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest i w sumie to nie chce wiedzieć Wychodzę z założenia, że po co się nakręcać niepotrzebnie

Cytat:
Ja do moich teściów mowię "mamo,tato", ale mi to z trudem przyszło. Juz po ślubie wyrwało mi sie kilka razy na pan/pani, to mój miał rozmowę z nimi, że mam tak nie mowic.
U nas pół roku po ślubie i dopiero pomału zaczynam się tak do nich zwracać. Mój Tż nie miał z tym problemu

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość

Wczoraj kupiliśmy małej pierwsze kosmetyki balsam do ciała i emulsję do kąpieli.
Nic mi się nie chce, a wieczorem czeka mnie wycieczka około 100 km chociaż pogoda mogłaby być ładniejsza, a tu szaroo, mokroo ;(

Możesz to ostatnie zdanie umieścić w podpisie ? Coś się poprzestawiało i dodaje się to normalnie do treści posta i nie jest oddzielone, co jest bardzo wkurzające bo zaczynam to czytać za każdym razem

Jakie kosmetyki wybraliście ? Ja postawie chyba na olej kokosowy. Zobaczę jak się sprawdzi
Moja teściowa pracuje w szpitalu i organizuje mi 'lekową' wyprawkę Dała mi wczoraj Sudocrem, 2 sztuki Alantanu i kilka paczek pampersów 0 i 1

Cytat:
Lelowa, na pewno ze stresu wyższe na wizytach. Ja mam od samego początku w karcie wpisywane 140/80 przez pielęgniarkę, a od października jak lekarka doradziła żebym sama w domu mierzyła 2 razy dziennie to dopisuje mi, że pomiary w domu są średnia 110/60. Już się nawet nie denerwuję, że mi takie wysokie wpisują najpierw
U mnie ciśnienie za to w drugą stronę. Ostatnio na wizycie 95/55 i to przed wizytą czyli na pewno lekko wyższe niż zawsze.

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość

Koleja tragiczna noc od 3:30 bezsenności i tak mi było niewygodnie że szok. Brzuch mam jak bania bo wzdecia i zaparcia nie dają mi żyć.
Przez weekend mnie nie było także lecę nadrabiać!
]
Biedna

Cytat:

Kciuki Na pewno będzie dziewczynka

Cytat:
To ja chciałam. Chyba też kliknę bo jeden komplet mnie urzekł Powiedz jaki rozmiar brałaś? Bo tam piszą w komentarzach że strasznie wąskie?
Brałam 4-6 miesięcy. Na metce jest niby 70 ale wydaje mi się, że to takie nasze 68 Spodnie są dość długie i wąskie (zwłaszcza te czarne) ale to są raczej takie legginsy. Z tym, że materiał jest naprawdę bardzo elastyczny i gumka w pasie też

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Dzisiaj wizyta na 15 proszę o kciuki i sama trzymam za pozostałe.
Kciuki

20.05.2017
Stary 2017-11-13, 10:27   #4587
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Zaobserwowane

Ja nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest i w sumie to nie chce wiedzieć Wychodzę z założenia, że po co się nakręcać niepotrzebnie

U nas pół roku po ślubie i dopiero pomału zaczynam się tak do nich zwracać. Mój Tż nie miał z tym problemu

Możesz to ostatnie zdanie umieścić w podpisie ? Coś się poprzestawiało i dodaje się to normalnie do treści posta i nie jest oddzielone, co jest bardzo wkurzające bo zaczynam to czytać za każdym razem

Jakie kosmetyki wybraliście ? Ja postawie chyba na olej kokosowy. Zobaczę jak się sprawdzi
Moja teściowa pracuje w szpitalu i organizuje mi 'lekową' wyprawkę Dała mi wczoraj Sudocrem, 2 sztuki Alantanu i kilka paczek pampersów 0 i 1

U mnie ciśnienie za to w drugą stronę. Ostatnio na wizycie 95/55 i to przed wizytą czyli na pewno lekko wyższe niż zawsze.

Biedna

Kciuki Na pewno będzie dziewczynka

Brałam 4-6 miesięcy. Na metce jest niby 70 ale wydaje mi się, że to takie nasze 68 Spodnie są dość długie i wąskie (zwłaszcza te czarne) ale to są raczej takie legginsy. Z tym, że materiał jest naprawdę bardzo elastyczny i gumka w pasie też

Kciuki
Ja to mam w podpisie cały czas... :/ nie wiem czemu się tak pokazuje

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-13, 10:28   #4588
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Witam

dziewczyny ja wiem że łatwo się mówi ale nie pozwólcie na to by dziecko zasypiało w idealnej ciszy - właśnie mam taki przykład moja własna siostra - mieszkają u rodziców w domu od roku prędzej przez pierwszy rok życia dziecka mieszkali w kawalerce sypialnia kuchnia z salonem i łazienka no powiem wam tragedia ona siedziała po ciuchu na telefonie jak mały spał nie sprzątała przy nim bo aby się nie obudził itp. efekt tego taki że mały ma prawie 2 lata i jak jesteśmy to w porze usypiania go czyli w południe i wieczór nie można nawet rozmawiać! bo im wydaje się zagłośno bo mały nie zaśnie

moje dziecko chowane w sposób(broń Boże nie mówię że idealnie bo daje nam popalić) gdy dziecko spało matka jechała z odkurzaczem, gotowała obiad czyli trzaskała garami, myła podłogi gadała (fakt mieszkamy w domku) tyle że mała ma pokój na poddaszu które jest jedną wielką powierzchnią otwartą schodami do salony żadnych drzwi ścian nad schodami bo balustrada telewizor lub radio włączone w tle, znajomi przychodzili siedzieliśmy do późna hałas bo to muzyka, to jakiś film a efekty kina domowego są jakie są. Wszyscy nam się dziwili, że mała śpi i się nie obudzi fakt budziła się tylko gdy była głodna. i szła spać dalej.

u mojej siostry wygląda to tak że od momentu kiedy mały zaśnie najlepiej żeby wszyscy chodzili na palcach a gdy się przebudzi to awantura bo dziecko obudzone - ciężkie takie życie gdzie nawet nie można naczyń ze zmywarki pochować albo pogadać bo dziecko się budzi

co do wyjść: my wszędzie jeździliśmy z mała, jak zasnęła to po przyjeździe przekładałam ją do łóżeczka czas przebierając czasem nie zależy co miała na sobie jakoś się nie ograniczaliśmy - moja mama zawsze wspomina jak chodzili z nami (ze mną i bratem rok po roku) do znajomych na brydża i wracali z nami o 3-4 nad ranem i jakoś się żyło i nie było ograniczeń a dzieci spały
- ja wykorzystując fakt że w jednym domu mieszkamy z teściami (dom podzielony na dwa każdy ma swoje osobne wejścia na zewnątrz inaczej nie da się wejść, nie ma żadnej klatki w środku więc zimą trzeba się ubierać i dookoła lecieć ale dzięki temu jest całkiem neutralnie) no ale zawsze są na dole więc jak już był czas że mała spała prawie całą noc tz. budziła się koło 4-5 nad ranem na jedno karmienie często bywało tak jak byliśmy u sąsiadów albo gdzieś w miarę blisko szczególnie zimą to przywoziłam ją do domu przekładałam do łóżeczka bo przeważnie już spała niosłam nianię do dziadków albo babcia przychodziła na tv a ja jechałam dalej - z biegiem czasu stwierdzam że byłam bardzo odważna tak robiąc teraz w okolicy zaczynają nam się włamania więc pewnie drugie dziecko będę bała się tak zostawiać

Jak zawsze z pracy w przerwie i na raty pisane więc może się trochę rozjeżdżać

MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY
Mam takie samo podejście i mam nadzieje, że mi się nie zmieni po porodzie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Jaki horror?
Nie pamiętam jak się nazywał
Mało oryginalny bo o nawiedzonym domu

20.05.2017
Stary 2017-11-13, 10:29   #4589
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1191101
Możecie zasubskrybować

Dodałam tam link do kalkulatora przyrostu wagi http://www.baby2see.com/pregnancy_we...alculator.html
Hahaha ja zawsze z niedowaga 😂😂 mój mąż się z tego też śmieje 😁 bo w końcu nadeszły czasy, że ważę za mało

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 10:35   #4590
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki też takie wzięłam. Takie śliczne rzeczy ma ten sprzedawca, że najpierw naładowałam do koszyka na 50$ ale później się opamiętałam i zamowiłam 4 rzeczy na kwotę 19$ na próbę. Moje pierwsze zamówienie z alliexpress
Niestety czuję,że mi się spodobało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg HTB1H27YOFXXXXc.XpXXq6xXFXXXw.jpg (453,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HTB12pn1OFXXXXXLXFXXq6xXFXXXR.jpg (196,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HTB1iohsOpXXXXckaXXXq6xXFXXXp.jpg (643,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HTB1Mm7RKVXXXXcLXXXXq6xXFXXXB.jpg (197,0 KB, 37 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości