|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa wsparcia chorujacych przewlekle(ktorych lekarze czasem maja w nosie)...
Nasza kochana Ranko... znasz może jakiegoś neurochirurga który mógłby pomóc tacie mojej koleżanki? A może któraś z was?
![]() |
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa wsparcia chorujacych przewlekle(ktorych lekarze czasem maja w nosie)...
Cytat:
Ja nietety nie znam, ale nóż mi się w kieszeni otwiera, jak słyszę takie historie. Mam wrażenie, że tata koleżanki pilnie potrzebuje specjalistycznej pomocy, a te konowały... eh. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 |
Gość
|
Bo jest nie znana - moja pani doktor używa jakieś strasznie zawiłej nazwy (nazywają to pomieszaniem Aspergera z ADHD z chorobą afektywną dwubiegunową i zachowaniami maniakalnymi - isntny dziwoląg).
Pani Dorota jest moim 4 psychiatrą/ psychologiem. Dodatkowo jak byłam jescze w poradni w Józefowie (już nie jako pacjentka szpitala) to powiedziała to wprost :pierwszy raz widzę taki przypadek. Więc, nie można określić jedną nazwą choroby która w głowie mi siedzi. Nikt tego nie zna i nikt nie wie co w niej siedzi. Poprostu nikt. Po za tym mam: dysleksja, dysgrafia, dysortografia (bez dyskalkulii). Jestem lekko opóźniona w rozwoju - wieku powiedzmy 3 lat nie umiałam wiązać buta, ubrać się a do 3 roku nic nie mówiłam. Ale jedna jest prawda ludzie wrażliwi (tacy jak ja) zawsze od życia najbardziej dostają w kość. Pozdrawiam Werka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Kici kici miau miau
|
Mientka wyniki sa dobre ,spokojnie
![]() Neurochirurga osobiscie nie znam ale polecic moge z Gdanska jednego bo leczyl mame mojego kolegi z oponiaka i wyleczyl. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 | |
Kokon pro
|
Cytat:
![]() ![]() ja wole nawet nie liczyc tego wszystkiego bo pochlastac sie mozna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sie rozchorowalam
![]() |
![]() |
#847 |
Gość
|
Dlatego dokor każe mi brać go na noc. Nie zmula mnie aż tak strasznie, choć rzeczywiście śpię po nim jak niedźwiedź, ale nie mam skutków ubocznych bardzo dużych, poza sennością. Pozatym przyzwyczaiłam się do senności (Depakina u mnie to samo wywołuje). Ja raczej trochę się boję je zmieniać - była raz w Józefowie laska ze mną co była to po lekach psychatrycznych (ja mam łagodny antydepresant, nie psychotrop) to roztyła się niesamowicie, ma problemy z tarczycą. Po za tym mnie aż tak nie muli, ale dzięki za radę, lecz z niej nie skorzystam, bo boję się skutków ubocznych. Już ja wolę tą cieżką głowę i senność i te drgawki niż problemy z tarczycą i przytycie mocne - nie chcę takich skutków.
Po za tym co na jednego dobrze działa na drugiego nie musi. A nie chcę w kółko zmieniać lekarstw (bo Telfast nie będzie ok, potem znowu zmiana i na końcu okaże się, że najlepszy był Zyrtec). Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 | |||||
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Jak długo trwa zakładanie? Cytat:
![]() W zeszłym roku miałam robiony komplet hormonów i tak jak pisałam, wszystko było ok, tyllko z progesteronem coś nie tak było. Czy to może się zmienić? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szukam aktualnie pracy, ale zależy mi na pół etatu, a wszędzie jak chcą to na cały. Załamać się można.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Gość
|
Wiem znam ten ból - rispolept mam nie refundowany z powodu idiotycznych przepisów. Jeśli miałbybyć refundowany musiałabym (sic!) brać 2 inne leki (sic!). Inaczej nie ma mowy o refundacji. Dobrze, że kosztuje 40 zł za opakowanie. A jakby kosztował 100 za op to co? I mam się no niby przez te leki roztyć, mieć problem z tarczycą i mam rezygnować z niego, który ratuje mi życie? A dopiero potem go brać? O, nie panowie z NFZ - tak się nie bawimy. Wkurzają mnie te okropne przepisy, przez które nie mam refundowanego mojego leku.
Pozdrawiam Werka Edytowane przez noname12345TPa Czas edycji: 2008-06-14 o 14:34 Powód: dopisek |
![]() |
![]() |
![]() |
#850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A prób wątrobowych do 15. W środę idę do gina, nawiasem mówiąc tylko zapytam o wyniki i więcej mnie nie zobaczy. Jakmnie badał to tak bardzo bolało że aż jęczałam. Jeszcze 2 dni po bolał mnie brzuch. ![]() Czy człowiek tylko jak idzie prywatnie to jest traktowany jak człowiek? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś jest dzień, w którym powinnam wziąć pigułkę. Jestem wolna. Pierwszy raz od 11 lat. I na razie się czuję z tym dziwnie. Oj czuję, że mnie dopadnie wysyp pryszczy i inne cuda. Szpieguś. Oj Ty się dziewczyno doprawiłaś. Proszę się grzecznie kurować. Postanowiłam, że nie ma taryfy ulgowej dla zaspiralkowanych. Idę jutro na trening. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#852 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasnełam, obudziłam się i mówić nie mogę. Więc podsumujmy: Gwizdze jak oddycham ustami, slychac piekne swisty. Moj nos, moje zatoki... ![]() Moja krtan i moje gardlo... Napieprzaja mnie wezly chlonne :/ I wystarczylo mi niecale 48h zeby z glupiego kataru nabawić sie Bog wie czego, co doprawia rodzine do szalu ze ja to chyba juz umieram, a mama juz szykuje sie do postawienia mi baniek... zabierzcie tą kobiete ode mnie! Edit: Raneczkuś, rozmawialam z koleżanką, baaardzo Cie prosi o namiar na tego neuro
![]() |
![]() |
#854 |
Raczkowanie
|
a ja mam dziewczynki pytanie bo wiem ze Wy co do poziomu cukru to sie znacie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prosze mnie pochwalic tak poza tym, ostatnio 2h po posilku mialam ponizej 100 ![]()
![]() |
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
WŁaśnie wróciłam z treningu. Mam małą załamkę. Po pół roku brania metforminy (w tej chwili dawka 2x1000) i wzmożonym ruchu + naprawdę prawie niejedzenie moja waga spadła o 2 kg!!! No dobrze, że nie przytyłam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 | ||
Zakorzenienie
|
Wiesz co ukryciorku? Jak chcesz trenuj sie, ale jesli masz sie trenować w ramach "schudnaaac" to ja Ci nogi z tylka powyrywam... nadwyrezysz miesnie, skrzywdzisz stawy... a to guzik da.
![]() |
![]() |
#858 |
Zakorzenienie
|
Ale ćwiczy mi się świetnie, dob rze się czuje po takiej harówce. Ale mi żal, że nic to nie daje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
Gość
|
Dziewczyny możecie mi pomóc? Nie wiem dlaczego w pewnych momentach puls serca mi strasznie mocno skacze do góry (często tak mam).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#860 |
Wtajemniczenie
|
A w jakich konkretnie momentach Weronko? Jak długo to trwa i ile ok. wynosi? I jaki masz normalny puls?
![]() |
#861 |
Gość
|
Rzadko jest normalny, choć nie ma anomalii na EKG (codziennie mam podwyżony puls). Jak jestem całkowicie spokojna (a rzadko niestety takie chwile mam, to wtedy bije normalnie, zazwyczaj jest podwyżony). Dodatkowo wiecznie boli mnie brzuch - za mostkiem, jest twardy, bolesny. Wczoraj i dziś z niewiadomych przyczyn cała jama brzuszna mnie boli.
Tyle kiciu w ramach wyjaśnienia - a jestem niskociśnieniowiec. Mało jem soli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Wtajemniczenie
|
Nie jestem lekarzem więc nie pomogę. Szczególnie w kwestii serca nie będę stawiać diagnoz
![]() Moim zdaniem wszystkie twoje dolegliwości są z nerwów i z czasem przejdą, tak samo ból żołądka.
![]() |
#863 |
Gość
|
Dziewczyny - znowu warszawa na mnie czeka - muszę dać potwierdzenie zapłaty do Archibalda. A więc znowu wieczorem się zobaczymy - pewnie na tym się skończy, bo w planach mam przejście (piechotką) do D. Centralnego i spacer po Złotych Tarasach.
Kciu - pewnie masz rację, ale mnie nerwy zżerają - kurczę Rispolept rano się przydaje - wtedy nie mam takich jazd. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Gość
|
Przepraszam z góry za post pod postem, ale mam dla was ważnego newsa - chyba wiem na co choruję (od strony psychiatrycznej) - to jest borderline.
Wklejam wam linka do Wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Osobowo...%87_borderline Skoro to nie Asperger, nie choroba afektywna dwubiegunowa, nie manie to co - to jest to - wszystko się zgadza. A dlaczego to mam - z powodu traumy z gimnazjum. I na to głównie kobiety chorują. Mam zaburzone swoje ja. Powiedziała mi o tym jedna z dziewczyn na KZ (serdeczne dzięki). |
![]() |
![]() |
![]() |
#865 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#866 |
Gość
|
U mnie akurat nieznaleźli - pani Dorota szukała różnych możliowści - Asperger i wszystko inne (zgadzało się góra w 1/4). Moje wnioski doprowadziły mnie do jednego - mam borderline połączone z anoreksją. Dziewczyny gadać co u was - gdzieście pouciekały?
Edit: okazało się, że mam afektywną dwubiegunową. Gadałam z nią też odnośnie anoreksji. Nie mam borderline - bo nie mam ataków szału, prób samobójczych, cięcia się. Edytowane przez noname12345TPa Czas edycji: 2008-06-19 o 19:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#867 | |
Zakorzenienie
|
cześć, Wszystkim
![]() powiedzmy, że jestem takim cichym podczytywaczem, ale się nie udzielam. Sama mam nerwicę, nie wiem, cze kwalifikuje się to do chorób przewlekłych, ale nieważne. Chcę tylko napisać, że jesteście wszystkie bardzo bardzo dzielne ![]() Cytat:
![]() Nerwicę można leczyć różnymi psychotropami itp., na szczęście ja nuaczyłam się radzić ze stresem (gł promotorem nerwicy) w inny sposób. choć ostatnio myślę nad profesjonalnym - powiedzmy - leczeniem. Pozdrawiam, może kiedyś jeszcze napiszę, na razie pozostanę przy lekturze ![]() Iza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
Witamy Izę.
Dziewczyny, piszcie co u Was? Bo u mnie stara bida, praca i do przodu po malutku. I będę miała Szpiega w lipcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
ukrytku
![]() ![]()
![]() |
#870 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stara bida, bardzo stara bida, no moze poza zakupcami allegrowymi huehuehue ![]() Malinkuś, tomograf czysty? Jezu, mam dylemat, ostatni weekend to na Kielce - Lublin, czy na faktyczne zwiedzenie jakiegoś miasteczka?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.