|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Plameczko szczerze to nic specjalnego. Przyjechali niby jacyś aktorzy i mnóstwo filmowców, operatorów kamery etc. Szczerze to nawet za dużo nie zobaczyłam, bo siedziałam w sypialni rodziców i pilnowałam kotów, żeby nie uciekły :P Zmienili trochę wystrój w moim domu, a później wszystko posprzątali i sobie poszli. A ty na pewno nie przytyłaś
Moim zdaniem wcale nie jesz dużo. Czasem zdarzy Ci się zjeść tabliczkę czekolady, czy ptasie mleczko, ale to normalne, a na codzień jesz raczej normalnie, a na pewno nie jakoś nie wiadomo ile! Głowa do góry Na pewno masz śliczną figurę Enex szczerze, to znam mnóstwo osób, które nie są idealnie szczupłe, a są szczęśliwe. Bardzo im zazdroszczę tego luzu i dystansu. Moż kiedyś się tego nauczę? Toffiee a co u Ciebie? Tak mało o sobie piszesz. Jakoś sobie radzisz? Jesteś na P? (mam nadzieję, że tak, bo ty jesteś baaaardzo chuda, twoja obecna waga to dla Ciebie zagrożenie!) |
|
|
|
#3122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdy nie byłam u żadnego specjalnego lekarza, który stwierdziłby jednoznacznie, że mam ED. Co prawda byłam ostatnio u endokrynologa (mam niedoczynność tarczycy). W czasie wizyty padło pytanie na temat miesiączki (której nie mam o 9 miesięcy). Byłam w tej sprawie u kilku lekarzy, każdy odsyłał mnie gdzie indziej z różnych powodów m.in. nie mam 18 lat, tarczyca ważniejsza itp.). W końcu jeden lekarz zdecydował, że się mną zajmie. Powiedział tylko, żebym przytyła trochę, chociażby jeden kg. Byłam wtedy jeszcze na R. Pewnie dalej byłabym, gdyby nie moi rodzice... Dodam jeszcze, że na początku mojego odchudzania jadłam ok. 1000 kcal, ale po jakimś czasie zmniejszyłam je do 700 (nawet poniżej). Niedługo po tym zaczęły się u mnie napady. Myślałam, że to jakieś błędne koło, że muszę po prostu zwiększyć kcal i one ustaną. Trafiłam na wizaż, dowiedziałam się wielu rzeczy o zdrowym odżywianiu. Postanowiłam zwiększyć kcal (dodawałam 50 kcal na tydzień i zwiększyłam ilość ruchu, żeby nie przytyć). Stanęłam na 1300 kcal i redukowałam się dalej stosując zasady propagowane na wizażu . W tym czasie napady występowały rzadziej. Niestety jak pisałam wcześniej musiałam przejść na U, chociaż wcale tego nie chciałam. Napady zwiększyły swoją częstotliwość... Przytyłam trochę dzięki nim ;| Gdy byłam ostatnio u lekarza zadał mi 2 pytania: czy chciałam przytyć i czy czuję się grubo. Odpowiedziałam, a on stwierdził, że mogę mieć początki ED i tyle. Dał mi skierowanie do innego lekarza, który zajmuje się tarczycą i zaburzeniami miesiączkowania. Pisałam wcześniej, że ostatnio napad miałam 3 dni temu. Miałam znów głupie myśli, żeby zacząć R, żeby znów jeść te 700 kcal. Ale nie zrobię tego, nie mam już siły tego powtarzać... Przepraszam, że napisałam wszystko bez ładu i składu. |
|
|
|
|
#3123 | |||
|
Zakorzenienie
|
To super Wiosenko ,że u Ciebie dobrze
A ja po staremu, choć jest coś co mnie martwi, powiedzcie mi dziewczyny czy to normalne że panicznie boje sie zjeść choć kawałek czegoś co jest słodkie, od tygodnia nie mogę przestać o tym myśleć a wszystko dlatego że jutro rocznica ślubu rodziców i zamówiłyśmy wielkiego czekoladowego torta a ja nie potrafię nawet wyobrazić sobie że go jem nie chcę im robić przykrości, ich rocznica, ich święto a ja co choć wiem że jak się zmuszę to wszystko poleci.... co ja mam robić??Cytat:
Wynajęłyście mieszkanie filmowcom ?? Fajnie , nie słyszałam o czymś takim, myślałam że oni kręcą te seriale tylko na hali. ![]() Cytat:
Cytat:
Ale ja już dostałam okres A tyłabym pewnie i na 1500 i na 2500, niestety organizm dąży do odpowiedniej wagi, a według BMI brakuje mi jeszcze 1,5 kg do min wagi przy moim wzroście, ehhh ..
|
|
#3124 |
|
Wtajemniczenie
|
Brak Nicka (jak moge się do Ciebie zwracać, bo jakoś głupio mi tak :P) ty masz zdecydowanie nie początki, a już tą fazę po 'początkach' ED. Coś w rodzaju anoreksji-bulimicznej. Nie musisz mieć niedowagi, żeby mieć ED. Powinnaś pogadać z psychologiem, albo ze swoim lekarzem. To nie jest normalne, a im dłużej to będzie trwać tym gorzej...
Funky no to nie jest zbyt normalne, to objaw ED. Czemu boisz się zjeść kawałek tego tortu? Przecież nie przytyjesz od niego. Ja też kiedyś bałam się słodyczy, a teraz codziennie prawie jem coś słodkiego i nie przytyłam od tego. Tak właściwie jeśli na co dzień dobrze się odżywiasz, to nie ma znaczenia czy twój podwieczorek, drugie śniadanie będzie takie ekstra dobre jakościowo. Zauważyłam, że ty nie jesz żadnych słodyczy i szczerze to nie chce mi się wierzyć, że ich nie lubisz. Znam osoby, które nie przepadają za słodkim, ale zawsze jest coś co im posmakuje. Możesz nie mieć ochoty, ale to kwestia czasu, bo się po prostu odzwyczaiłaś. Zjedz trochę tego tortu, proszę P.S. A jakie teraz masz mniej wiecej BMI? (może wyślij mi na PW)
|
|
|
|
#3125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam 20
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() taki byłam łasuch że szok, aż sie sobie sama dziwię ze w ogóle nie tyłam, a teraz nie wiem mam w Sobie taka blokadę. Wiem doskonale że nie przytyję od jednego kawałka a mimo to nie mogę, bo jestem pewna że potem poleci wszystko co do tej pory udało mi się osiągnąć tak strasznie nie chcę sprawić im przykrości, już i tak mam wyrzuty jak mama gotuje i mówi " co z tego skoro i tak tego nie jesz"
|
|
#3127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zaczęłam dziś redukcyjnie, ale zaraz po śniadaniu się opamiętałam .Cytat:
. A z tym serialem to niezła akcja . Też nie słyszałam o czymś takim .Cytat:
BTW. Toffiee, mogłabyś mi przypomnieć, ile ważysz na ile cm?
|
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie moim zdaniem u Ciebie jest dobrze z psychiką Funky, ale masz wszystko pod straszną kontrolą. Przecież gdybyś zaczęła jeść jak normalni ludzie, zwykłe obiady to nic by ci się nie stało
Musisz powoli rzucać to planowanie itp. Zauważyłam, że na obiad praktycznie zawsze jesz to samo, jakieś mięso na parze i do tego ryż lub kasza. Tak szczerze powiedz, czy jesz to dlatego, że Ci smakuje, czy dlatego, żeby coś zjeść? Ja też lubie zdrową żywność i też często jem sobie coś na parze, ale staram się jadać też to co przygotuje mi mama. Wiem, że chociaż mi tego nie mówi, to przykro jej gdy nie zjem tego co ona zrobi. Przecież ten luz jest fajny. Jesz gdy masz ochotę, a nie dlatego, że zbliża się jakiś posiłek. Zresztą co ja Ci będę tłumaczyć Sama wiesz najlepiej
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"), np. sałatki, zimne sosy, kompot. Nie wiem, czy u Ciebie ta obawa wynika z tego, że boisz się przemycenia czegoś, czy to po prostu jest świadomość przygotowania posiłku przez inną osobę. Jednak mówię Ci, spróbuj się przełamać, o wiele łatwiej się żyje .
|
|
#3130 |
|
Wtajemniczenie
|
Superchic(k) ja miałam to samo. Jak wyszłam ze szpitala to miałam warunek, że mogę jeść na co mam ochotę, ale musi to zrobić mama. No i nie raz była awantura, bo ja nie potrafiłam wyjść z kuchni jak ona coś przygotowywała. Musiałam pilnować ją na każdym kroku, czy aby nie dodała za dużo oleju na patelnię, albo czy mi przypadkiem nie zrobiła omletu z 4 jajek a nie z 3. W końcu moja mama zrezygnowała i chyba po trochu mi zaufała no i mogę robić sobie sama posiłki, ale powiem, że bardzo często nie chcę, bo ja np. nie potrafię usmażyć sobie kotletów, ponieważ niestety zawsze chcę jakoś uciąć kalorie, nie trzymam się przepisu i przez to wychodzi niesmaczne. Więc wolę poprosić mamę, bo wtedy nie jestem podczas przygotowywania i się tak nie denerwuję, że coś trzeba smażyć czy dodać białej mąki czy coś takiego. Mnie to pomaga.
|
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo ostatnio powiedziałam mi moja psycholog, że wszystko mam nadal pod kontrolą, co z tego że jem kiedy chcę skoro są to tylko te rzeczy do których się przełamałam , a nie potrafię zjeść tego co ugotuje moja mama, ona nawet jest w stanie nie dawać tego tłuszczu czy innych dodatków, abym tylko zjadła a ja nie potrafię, może kiedyś do tego dojdę ,a może już nigdy. Thx Hypnotic
|
|
#3132 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie możesz zakładać, że się nigdy nie przełamiesz. Musisz myśleć pozytywnie. Czemu by nie spróbować jeszcze dziś? Poproś mamę, żeby zrobiła Ci kanapki na kolację. Przecież to nic takiego. Powiesz jej, żeby były z razowego pieczywa, a przecież do kanapki mama ci nie może nałożyć niczego strasznego
A wiesz jak się ucieszy? To byłby wielki krok w przód. Pomyśl o tym. Oczywiście nic na siłę, jeśli to ma spowodować, że jutro nie zjesz czegoś tam to lepiej tego nie rób, ale chociaż spróbuj...
|
|
|
|
#3133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie myślałam, że zadomowię się na wizażu. A teraz niestety nicka się nie da zmienić. Zwracaj się do mnie - Anka. ![]() A co do psychologa bądź lekarza - raczej się nie odważę. Nie mam pojęcia gdzie w moim mieście są jakieś poradnie psychologiczne, a mojemu lekarzowi nie ufam. |
|
|
|
|
#3134 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super, jesteś mądrą dziewczyną i podjęłaś słuszną decyzje. A to ważenie się po napadach było bez sensu ale dobrze że o tym wiesz. Tylko wiesz śniadanie redukcyjne dzisiaj było atw. dzisiaj robie miodownik z twojego przepisu razem z MAMĄ (a nie sama) Cytat:
![]() Cytat:
łoo.Cytat:
ten kierunek jest strasznie trudny i naprawde gratuluje ci wytrzymałości.Cytat:
. A nie wiem może powinnaś iść do psychologa.Cytat:
![]() A mam takie pytanie, troche dziwne. Czy ja wyglądałam ładnie jak byłam 'grubsza' (chociażby zdjęcie na n-k)? Bo tak się przyglądałam tamtym zdjęciom i sama nie wiem.
|
|
#3135 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia, a mogłabyś podać link do swojego profilu na n-k? Może być na PW.
|
#3136 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam bym do nich wparowala na 5 minut pogadac i zdobyc autografy Ciekawe jacy sa to ludzie... I dziekuje, za miłe slowa, nawet nie wiesz jak bardzo sa dla mnie wazne ![]() Cytat:
|
|
#3137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zwłaszcza, że pisałaś, że przed ed je uwielbiałaś. spróbuj się jakoś przełamać, choćby do kawki po śniadanku zjedz wafelka nie przytyjesz od tego, wierz mi - ja też się bałam, ale jem już i jest git ![]() Hypnotic - co do filmu - WOW! to musiało być niesamowite masz jakieś autografy ^^?Krycia - wg mnie jak byłaś grubsza (choć i tak b. szczupła), wyglądałaś super! dużo lepiej i weselej, wiesz?
|
|
|
#3138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hypnotic , Mama nigdy nie robiła mi kanapek , zresztą ja nie lubię jak ktoś mi robi jedzenie, nie lubię jej kuchni jest tłusta, pełno masła, smalcu i wszystkiego co najgorsze, zawsze mi to przeszkadzało a teraz nawet gdyby tego nie dodała to i tak nie potrafię zjeść, wolę coś innego "zdrowszego" i nie koniecznie smaczniejszego, ważne żebym zrobiła sama i wiedziała ile ma kcal A z tym tortem to wiem że jak go zjem to już potem nic Cytat:
edit: Wiosenko , wiem że od jednego wafelka czy kawałka tortu nie utyję, ale wiem tez że potem nic nie zjem
|
|
#3139 |
|
Wtajemniczenie
|
Funky ja mam trochę inną sytuację, bo moja mama gotuje/gotowała stosunkowo zdrowo, często różne rzeczy na parze itp. A co do tego, że później nic nie zjesz, to tylko to sobie wmówiłaś. Doszłam do wniosku, że ty jednak nie masz kontroli, bo to co robisz to tylko pozorna kontrola. Jak możesz mówić, że kontrolujesz to co robisz, jeśli nie jesteś w stanie zapanować nad tym, aby po zjedzeniu ciasta, zjeść resztę rzeczy normalnie? Przykro mi, ale to prawda. Musisz zmienić nastawienie, bo ty z góry zakładasz, że nic nie zjesz, a skąd to możesz wiedzieć? To zależy od Ciebie. Słonko, jesteś taka mądra, zrób to dla siebie i swojej rodziny. Proszę
![]() Wiosenko szczerze to nie brałam :P Zresztą już kręcili u mnie pare razy (np. kryminalnych), a to dlatego, że moja babcia pracuje przy scenografii i po prostu zna to środowisko i jak czegoś potrzebują no to ona podsuwa pomysły co, gdzie i jak...
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
wow, Hypnotic, nieźle
u mojej koleżanki kręcili w11
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Funky nawet jeśli będziesz miała w porządku wagę to dopóki nie przestaniesz tak planować i ograniczać to ED nadal będzie tobą rządziło . Może zamiast skazywać wszystko na przegraną spróbuj i zjedz kawałek tego ciasta i pomimo tego jeszcze później jaką kolację? Choć dziś, choć ten jeden raz się w końcu przełam...Zamiast cały czas mówić, że napewno się nie uda, że napewno nie dasz rady po prostu stań ptrzed zadaniem i wykonaj go? Rozumiem, że trudno, ale dopóki się na gadaniu będzie kończyło to trudno zmienić od takiego tylko gadania stan rzeczy
|
|
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!
|
|
|
|
|
#3145 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale wiecie co chce sobie zrobić taki dzień że będę ważyć ale nie liczyć kalorii aż do wieczora. Chce zrobić taką próbe ile bym jadła bez ograniczania się. To dobry pomysł? ![]() Edit: Funky spróbuj a ja wierze że ci się uda
|
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia dla mnie w ogóle powinnaś przestać ważyć jedzenie. Ja nie mam wagi i żyję. Nie wiem ile dokładnie gram makaronu jem, ale tak jest chyba lepiej. Myślałam ostatnio, żeby kupić wagę, ale chyba się wstrzymam. To tylko zbędny wydatek.
|
|
|
|
#3147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczę chętnie zdjęcia. W brązowych pasemkach będzie Ci na pewno super ![]() Z tym ważeniem... hmm... wszystko niby fajnie (ja nie ważę), ale czy nie będziesz za bardzo ucinała kcal, nie wiedząc ile jesz?
|
|
#3148 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak Ci minął dzień Wiosenko?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

Moim zdaniem wcale nie jesz dużo. Czasem zdarzy Ci się zjeść tabliczkę czekolady, czy ptasie mleczko, ale to normalne, a na codzień jesz raczej normalnie, a na pewno nie jakoś nie wiadomo ile! Głowa do góry
Na pewno masz śliczną figurę

Kręcili jakiś serial "Samo życie" czy coś w tym stylu u mnie w mieszkaniu, a moja mama wyjechała, więc musiałam się dogadać z jakimś kolesiem, żeby podpisał faktury
i siedziałam cały czas w pokoju, nie wolno mi było wyjść
.
Ale ja już dostałam okres 
to najgorsze, co możesz robić
super decyzja, Słoneczko
. Zaczęłam dziś redukcyjnie, ale zaraz po śniadaniu się opamiętałam 

ten kierunek jest strasznie trudny i naprawde gratuluje ci wytrzymałości.