Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-15, 12:12   #3181
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
Jestes sliczna i zgrabna! I przede wszystkim szczupla! Nie wolno Ci sie odchudzac! Postaraj sie wrocic na U i jesc tak, jak w Polsce, wtedy uniekniesz objadania sie (wg mnie 4000 kcal na jakis czas to normalka , ale codziennie to juz tak, jak dziewczyny na P) i na pewno bedziesz szczesliwa, tylko musisz dostrzec swoje pozytywne strony, ktorych masz duzo, w wygladazie to jestes jak chodzacy ideał! I mysle, ze chyba lepiej by bylo, gdybys wrocila do Polski. Nie warto tak sie meczyc w Twoim wypadku. A tutaj sie podbudujesz i zaczniesz studia jako nowa osoba.

Ania ja tez na poczatku tyłam na U, organizm musi miec czas, by troche przyspieszyc
dziekuje
no w Polsce to ja "normalnie" nie jadam, tylko po swojemu ED mam od 4 lat, gdyby nie moja glupota po schudnieciu, wpedzenie w depresje, to nie prztytylabym w zeszlym roku 12 kg w 4 miesiace tylko od dawna bylabym na zdrowym U. ale sposob mojego myslenia i tak znacznie sie zmienil, takze chce szybko doprowadzic sie do ladu i wrocic na tor pozytywnego nastawienia, z ktorego zeszlam ponad tydzien temu. i wlasnie, jak napisalas, mam zamiar podbudowac sie w Polsce, odpoczac itp itd, milo spedzic czas i zaczac studia jako wesola dziewczyna, ktora nie miota sie medzy R a objadaniem, musze dojsc do normalnosci w jedzeniu,zanim zaczne sleczec nad ksiazkami,bo inaczej nie bedzie dobrze...wiem to po licealnych doswiadczeniach,kiedy to Ed caly czas mi towarzyszylo...stad w sumie ta roczna przerwa w nauce, ale i tak wolalabym ten rok caly wykreslic z pamieci,bo wlasciwie wszytsko szlo nie tak w kazdej kwestii...

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

Edytowane przez 88niezapominajka88
Czas edycji: 2008-06-15 o 12:46
88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 12:13   #3182
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Wiosenko to te spodenki o których mi pisałaś na PW? Ciesze się, że je sobie kupiłaś
A z psychologiem to dobra decyzja

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 12:25   #3183
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Wiosenko to te spodenki o których mi pisałaś na PW? Ciesze się, że je sobie kupiłaś
A z psychologiem to dobra decyzja
nie nie te te kupuję we wtorek, wiem - szał zakupów

ale kurczę, jak myślisz, chyba nie przytyję od tego jedzenia, prawda? jejku, mam większy apetyt i powinnam się cieszyć

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 12:33   #3184
agness51
Zakorzenienie

Wiosenko - a ile jesz kalorii,że tak się marwisz,że przytyjesz,jeśli mogę spytać?

Niezapominajko - ale masz świetną figurę zazdroszczę ...

U mnie nadal tak samo. Któraś z Was pytała o psychologa,chyba Ewelka. Jeszcze nie korzystam z niego,ale mam zamiar.
Co dziwne,chyba przez te bieganie mam mniejsze uda,ale za to nadal mam spuchnięty brzuch ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 12:36   #3185
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
a cześć co tam?

wiecie coooo?

zaczynam akceptować siebie. to dziwne kupiłam sobie super spodenki i w ogóle, trochę inaczej patrzę na swoje ciało - dostrzegam obok wad również zalety. ale żeby nie było tak dobrze - ostatnio więcej jem. to nie problem, problemem tu jest moje myślenie pt. "w sumie jestem całkiem ładna, ale jak dalej będę tak jadła, przytyję i nie będę się (znów) akceptować". aa...

ale we wtorek idę do psychologa od spraw odżywiania i nie tylko. w sumie myślę, że to dobra decyzja
No i prawidlowo Jestes liczna dziewczyna, wygladasz jak aniolek i jestes bardzo zgrabna no i szczupla Mysle, ze narazie masz zwiekszony apepty, a za jakis czas bedziesz miala zmniejszony i tak w kolko, tak, jak u normalnych zwyklych ludzi, wiec nie przytyjesz, to wszystko jest unormowane, jest okej Nikt nie jest ideałem, bardzo dobrze, ze czaczelas doceniac zalety, ktorych masz bardzo duzo, zarowno w wygladzie, jak i w charakterze A co do psychologa to nie moze zaszkodzic, moze tylko pomoc

Cytat:
Napisane przez 88niezapominajka88 Pokaż wiadomość
dziekuje
no w Polsce to ja "normalnie" nie jadam, tylko po swojemu ED mam od 4 lat, gdyby nie moja glupota po schudnieciu, wpedzenie w depresje, to nie prztytylabym w zeszlym roku 12 kg w 4 miesiace tylko od dawna bylabym na zdrowym U. ale sposob mojego myslenia i tak znacznie sie zmienil, takze chce szybko doprowadzic sie do ladu i wrocic na tor pozytywnego nastawienia, z ktorego zeszlam ponad tydzien temu. i wlasnie, jak napisalas, mam zamiar podbudowac sie w Polsce, odpoczac itp otd, milo spedzic czas i zaczac studia jako wesola dziewczyna, ktora nie miota sie medzy R a objadaniem, musze dojsc do normalnosci w jedzeniu,zanim zaczne sleczec nad ksiazkami,bo inaczej nie bedzie dobrze...wiem to po licealnych doswiadczeniach,kiedy to Ed caly czas mi towarzyszylo...stad w sumie ta roczna przerwa w nauce, ale i tak wolalabym ten rk caly wykreslic z pamieci,bo wlasciwie wszytsko szlo nie tak w kazdej kwestii...
Czasu nie cofniesz, ale moim zdaniem dobrze, ze tak sie stalo. Nie zrozum mnie zle, ale chodzi mi o to, ze nic nie dzieje sie bez przyczyny i teraz mozesz wyciagnac wnioski i ustrzec sie przed popelnieniem gorszych bledow i w ogole mozesz w koncu probowac zaczynac zyc i jesc normalnie, bo juz mniej wiecej wiesz na czym to polega, zaczynasz dostrzegac jakies male swiatelko w tunelu, jakas iskierke nadziei. Bo wlasnie czlowiek uczy sie na wlasnych bledach, zeby pozniej nie popelnic gorszych A w ogole jesli teraz wygladasz super, to ciekawe jak wygladalas jak mialas 12 kg mniej, pewnie ZA chudo i nieladnie. Pozdrwiam

agness ja tez wczoraj biegalam, z kumpela, tą, co mało je, namowila mnie. Troche jej pozazdroscilam naprawde szczuplych ud, ale wiesz co? Naprawde nie to daje szczescie i urode, liczy sie to `coś`. Mozna miec troche tu i ówdzie, to tylko dodaje uroku Z reszta co ja Ci bede pisala, jak ty przeciez taka szczupla jestes, to bardziej do mnie pasuje I wiesz, ze ta moja kolezanka ma niedowage, ale brzuszek ma. Pewnych rzeczy nie da sie zmienic, ale i tak pewnie Twój brzuch jest ładny. A do psychologa to moim zdaniem i tak nie pojdziesz, mowie Ci, zdecydujesz sie dopiero, choc Ci tego nie zycze i oby Cie to ominelo, ale jak bedziesz na skraju zalamania psychicznego, jak ja.

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 12:52   #3186
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:
No i prawidlowo Jestes liczna dziewczyna, wygladasz jak aniolek i jestes bardzo zgrabna no i szczupla Mysle, ze narazie masz zwiekszony apepty, a za jakis czas bedziesz miala zmniejszony i tak w kolko, tak, jak u normalnych zwyklych ludzi, wiec nie przytyjesz, to wszystko jest unormowane, jest okej Nikt nie jest ideałem, bardzo dobrze, ze czaczelas doceniac zalety, ktorych masz bardzo duzo, zarowno w wygladzie, jak i w charakterze A co do psychologa to nie moze zaszkodzic, moze tylko pomoc

Czasu nie cofniesz, ale moim zdaniem dobrze, ze tak sie stalo. Nie zrozum mnie zle, ale chodzi mi o to, ze nic nie dzieje sie bez przyczyny i teraz mozesz wyciagnac wnioski i ustrzec sie przed popelnieniem gorszych bledow i w ogole mozesz w koncu probowac zaczynac zyc i jesc normalnie, bo juz mniej wiecej wiesz na czym to polega, zaczynasz dostrzegac jakies male swiatelko w tunelu, jakas iskierke nadziei. Bo wlasnie czlowiek uczy sie na wlasnych bledach, zeby pozniej nie popelnic gorszych A w ogole jesli teraz wygladasz super, to ciekawe jak wygladalas jak mialas 12 kg mniej, pewnie ZA chudo i nieladnie. Pozdrwiam

agness ja tez wczoraj biegalam, z kumpela, tą, co mało je, namowila mnie. Troche jej pozazdroscilam naprawde szczuplych ud, ale wiesz co? Naprawde nie to daje szczescie i urode, liczy sie to `coś`. Mozna miec troche tu i ówdzie, to tylko dodaje uroku Z reszta co ja Ci bede pisala, jak ty przeciez taka szczupla jestes, to bardziej do mnie pasuje I wiesz, ze ta moja kolezanka ma niedowage, ale brzuszek ma. Pewnych rzeczy nie da sie zmienic, ale i tak pewnie Twój brzuch jest ładny. A do psychologa to moim zdaniem i tak nie pojdziesz, mowie Ci, zdecydujesz sie dopiero, choc Ci tego nie zycze i oby Cie to ominelo, ale jak bedziesz na skraju zalamania psychicznego, jak ja.
tez tak mialam i wiem,ze mojego brzucha nigdy nie strace calkiem, powoli sie z tym godze

ja niestety mialam nie 12 kg mniej, ale wiecej tzn zaczelam tyc od 55 kg i utylam do 67-68 wygladalam i czulam sie strasznie

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)

Stary 2008-06-15, 12:58   #3187
agness51
Zakorzenienie

Plameczko - ten brzuch to nie wiem,czy wina okresu,czy jedzenia,czy po prostu mi urósł już się w tym gubię ...
znów nawet wody się boję pić ...
co do psychologa - wierzę,że tym razem dam radę i pójdę ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-06-15, 13:01   #3188
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88niezapominajka88 Pokaż wiadomość
tez tak mialam i wiem,ze mojego brzucha nigdy nie strace calkiem, powoli sie z tym godze

ja niestety mialam nie 12 kg mniej, ale wiecej tzn zaczelam tyc od 55 kg i utylam do 67-68 wygladalam i czulam sie strasznie
Aha, to ja Ciebie zle zrozumialam.. W takim razie nie ogladaj sie w przeszlosc, te 12 kg bylo i juz ich nie ma i wiecej kg ma juz nie znikac! Teraz jestes zgrabna laska, wystarczy tylko, bys sprobowala przejsc na U, najlepiej wrocila do Polski, albo odstresowala sie jakos hmm.. robiac przyjemne rzeczy Trzeba znalezc swoj sposob, kazdy jest indywidulany. Tylko pamietaj, nie odchudzaj sie, nie wolno Ci, bo super wygladasz!

agness woda nie ma kalorii, mozesz ja pic do woli, najlepiej malymi łyczkami, dzieki temu nie bedziesz sie czula opuchnieta i ten brzuszek tez taki nie bedzie A z reszta gdzies czytalam, ze wystajacy brzuch to efekt jedzenia przez Polakow typowych posilkow przede wszystkim obiadow skladajacych sie chyba z weglowodanow, choc nie jestem pewna, ale chodzi o ziemniaki, makaron.. OT. Aczkolwiek ja z tego nie zrezygnuje No i jeszcze uwarunkowania genetyczne

Stary 2008-06-15, 13:08   #3189
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:
Aha, to ja Ciebie zle zrozumialam.. W takim razie nie ogladaj sie w przeszlosc, te 12 kg bylo i juz ich nie ma i wiecej kg ma juz nie znikac! Teraz jestes zgrabna laska, wystarczy tylko, bys sprobowala przejsc na U, najlepiej wrocila do Polski, albo odstresowala sie jakos hmm.. robiac przyjemne rzeczy Trzeba znalezc swoj sposob, kazdy jest indywidulany. Tylko pamietaj, nie odchudzaj sie, nie wolno Ci, bo super wygladasz!
dziekuje Kochanie odpoczynek i relaks to traz to,czego mi brak
za nic nie moge sobie pozwolic na przytycie, i niedlugo bede sie ladnie stabilizowac, choc w zasadzie to ostatnio sie, chcac nie chcac, stabilizowalam,bo kalorie to pasowaly na U, a nie na R.

Agness Ty tak malo jesz,ze brzuch Ci nie urusl, skoro masz okres,to moglas spuchnac (ja tez mam wlasnie i spuchlam przed), no i normalne,ze jak sie je i pije w ciagu dnia,to brzuc nie jest taki jak rano,dlatego wazne,zeby sie wazyc i mierzyc zawsze rano.
ja tez mam manie wkrecania sobie, ze przytylam, ale to jak za duzo jem, kiedys to mialam tak jedzac nawet 1000 kcal dziennie, teraz wiem,ze niemozliwe bylo,bym wtedy utyla, wiec zawsze jakis postep w mysleniu...

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)

Stary 2008-06-15, 13:08   #3190
agness51
Zakorzenienie

Plameczko - tylko,że ja pierwszy raz tak spuchłam podczas okresu ...
ale dobra - minie mam nadzieję .

Niezapominajko - może faktycznie masz rację,że to przez okres.

Stary 2008-06-15, 13:17   #3191
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość

ja tez kiedys nie puchlam przed okresem i nadal nie zawsze mi sie to zdarza, ale zauwazylam, ze waga mi wzrasta o 1-1,5 kg, bo akurat tak sie zdarzylo,ze wazylam sie i nastepnego dnia dostawalam okres,choc to byl przypadek,potem waga spadala,wiec stwierdzilam,ze widocznie duzo wody gromadze. teraz jak mam okres to sie ani nie waze ani nie mierze i jest ok,po cos sie zadreczac, minie kilka dni i wszystko wraca do normy

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)

Stary 2008-06-15, 13:34   #3192
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:

No to moze teraz akurat Ci sie przydarzylo Albo za mało pijesz i woda jest gromadzona w organizmie. Albo po prostu, ot tak, czasem tak jest u kazdego. Nie martw sie, poczekaj az skonczy Ci sie okres, napij sie wody, musisz byc cierpliwa, naprawde

Stary 2008-06-15, 14:11   #3193
brak-nicka
Raczkowanie

Wczoraj jednak ucięłam kalorie o 400.
A dzisiaj to już w ogóle tragedia. Wyczytałam kiedyś na ulotce tabletek na niedoczynność tarczycy, że jeżeli się przedawkuje to przyspieszy przemiana materii.
Więc co zrobiłam? Wzięłam większą dawkę.
brak-nicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 14:28   #3194
plameczka
Wtajemniczenie

brak nicka nie rob tego nigdy wiecej!

Stary 2008-06-15, 15:41   #3195
Annie1441
Wtajemniczenie

Krytia, ślicznie wyglądasz na tych zdjęciach!

Pocieszyłyście mnie z tym U. Bo właśnie ja też, nie tyle co wagowo, a objętościowo (kości)... jak długo organizm może się przyzwyczajać, patrząc na to, że jadłam R-owo jakieś 2 lata?
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 15:45   #3196
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brak-nicka Pokaż wiadomość
A dzisiaj to już w ogóle tragedia. Wyczytałam kiedyś na ulotce tabletek na niedoczynność tarczycy, że jeżeli się przedawkuje to przyspieszy przemiana materii.
Oszalałaś!? Przecież przepisana tobie dawka jest ustawiona tak żeby pomóc jak najlepiej! Te tabletki to nie cukierki żeby sobie chrupać podług woli!
Przecież te tabsy mają tobie unormować ilości hormonów, z tym się nie żartuje...
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 15:57   #3197
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Anka to hormony, nie apap. Nie możesz sobie sama regulować dawki! Wiesz, że to może działać też w drugą stronę. Twoja tarczyca zwariuje. Ponieważ będzie dostawała zwiększone dawki tyroksyny to sama przestanie ją produkować i jak odstawisz tabletki to będziesz miała mega niedoczynność!

Photoblog
Stary 2008-06-15, 16:23   #3198
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Dziewczyny nie martwice się o mnie Nie jestem teraz na bierząco, ale wieczorkiem siądę i nadrobię zaległości. Teraz jestem trochę zajęta.
Czytałam tylko wyrywkowo i napisze narazie do Kryci- Słońce na tych zdjęciach na NK wyglądasz ślicznie, masz przepiękną twarz i figurę, a przede wszystkim jesteś uśmiechnięta i promienna. Natomist na zdjęciach, które przesłałaś mi jak się tu pojawiłam nie tylko byłaś przeraźliwie chuda, ale i bardzo smutna, w Twoim spojrzeniu był ból

Trzymajcie się, postaram się napisac więcej wieczorem.

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 16:32   #3199
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
nie nie te te kupuję we wtorek, wiem - szał zakupów

ale kurczę, jak myślisz, chyba nie przytyję od tego jedzenia, prawda? jejku, mam większy apetyt i powinnam się cieszyć
Dopiero teraz zauważyłam twoją odpowiedź . Szał zakupów! O, mnie się podoba
A co do apetytu to na pewno nie przytyjesz, a bynajmniej nie powyżej tego co powinnaś! Kiedyś widziałam twój post z 2006 roku bodajże w którym napisałaś, że jesz na wieczór lody i orzechy i w ogóle mnóstwo wsuwasz i nie jesteś w stanie przytyć powyżej 47-49 kilo chyba
No więc nawet jeśli przytyjesz to tyle co organizm chce! Bo gdybyś jadła jak nie jesteś głodna - na siłę to mogłabyś przytyć, a jeśli odczuwasz głód to znaczy, że twój organizm się upomina o coś czego potrzebuje i nawet jeśli odłoży ten kilogram czy dwa (w co wątpię) to na pewno dlatego, że dojrzewasz, stajesz się kobietą i zmienia Ci się budowa! Nie martw się kochana, bo gdybyś nawet przytyła, a to niemożliwe przy twojej aktywności to i tak będziesz wyglądać szczupło, a pozatym masz cudowny charakter i to jest najważniejsze !

Photoblog
Stary 2008-06-15, 16:49   #3200
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
A co do apetytu to na pewno nie przytyjesz, a bynajmniej nie powyżej tego co powinnaś! Kiedyś widziałam twój post z 2006 roku bodajże w którym napisałaś, że jesz na wieczór lody i orzechy i w ogóle mnóstwo wsuwasz i nie jesteś w stanie przytyć powyżej 47-49 kilo chyba
No więc nawet jeśli przytyjesz to tyle co organizm chce! Bo gdybyś jadła jak nie jesteś głodna - na siłę to mogłabyś przytyć, a jeśli odczuwasz głód to znaczy, że twój organizm się upomina o coś czego potrzebuje i nawet jeśli odłoży ten kilogram czy dwa (w co wątpię) to na pewno dlatego, że dojrzewasz, stajesz się kobietą i zmienia Ci się budowa! Nie martw się kochana, bo gdybyś nawet przytyła, a to niemożliwe przy twojej aktywności to i tak będziesz wyglądać szczupło, a pozatym masz cudowny charakter i to jest najważniejsze !
właśnie...
bo tak sobie ostatnio myślę.. (z okazji mojego zmiennego nastroju, który potrafi w jednym dniu zrobić trzy obroty o 180stopni), że ciągle pocieszamy się czy piszemy 'nie przytyjesz', 'na pewno jesteś szczuplutka, nie masz się czym martwić', 'to na pewno wahania' itd. I te słowa są w 90% na ogół prawdą, nie ma co zaprzeczać. Ale nawet jeśli, to co? nawet jeśli ktoś przytyje, nawet jeśli nie jest chudy i nie wystają mu kości to co z tego? czy to w jakikolwiek sposób zmienia jego samego? no bo o co chodzi w tym wyglądzie, przecież to tylko zewnętrzna, nic nie znacząca warstwa..
wiem, że kilka dni temu pisałam jeszcze zupełnie inne słowa. może już trochę do mnie dotarło, może to tylko chwilowy nastrój, ale na ten dzień wiem, że to jak wyglądamy nie przyczynia się do tego kim jesteśmy i co robimy - a to jest chyba najważniejsze, ważniejsze niż rozmiar XS czy cyferki na wadze.

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 17:24   #3201
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
a cześć co tam?

wiecie coooo?

zaczynam akceptować siebie. to dziwne kupiłam sobie super spodenki i w ogóle, trochę inaczej patrzę na swoje ciało - dostrzegam obok wad również zalety. ale żeby nie było tak dobrze - ostatnio więcej jem. to nie problem, problemem tu jest moje myślenie pt. "w sumie jestem całkiem ładna, ale jak dalej będę tak jadła, przytyję i nie będę się (znów) akceptować". aa...

ale we wtorek idę do psychologa od spraw odżywiania i nie tylko. w sumie myślę, że to dobra decyzja
Oj Izuś jesteś ładna, masz wspaniały charakter to po co ci widzieć 1kg mniej na wadze?
Wiosenko ja też wybieram się za niedługo na szał zakupowy

Cytat:
Plameczko - ten brzuch to nie wiem,czy wina okresu,czy jedzenia,czy po prostu mi urósł już się w tym gubię ...
znów nawet wody się boję pić ...
co do psychologa - wierzę,że tym razem dam radę i pójdę ...
Błagam Aga ja przez to przechodziłam, piłam 330ml wody dziennie(miałam dokładnie odliczoną mała buteleczke na wieczór) od wody nie przytyjesz a nawet pomoże ci się pozbyć zaległości z jelit.
Cytat:
Napisane przez brak-nicka Pokaż wiadomość
Ania to są HORMONY !!!

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie martwice się o mnie Nie jestem teraz na bierząco, ale wieczorkiem siądę i nadrobię zaległości. Teraz jestem trochę zajęta.
Czytałam tylko wyrywkowo i napisze narazie do Kryci- Słońce na tych zdjęciach na NK wyglądasz ślicznie, masz przepiękną twarz i figurę, a przede wszystkim jesteś uśmiechnięta i promienna. Natomist na zdjęciach, które przesłałaś mi jak się tu pojawiłam nie tylko byłaś przeraźliwie chuda, ale i bardzo smutna, w Twoim spojrzeniu był ból

Trzymajcie się, postaram się napisac więcej wieczorem.
Agatko mam nadzieje że u ciebie jednak dobrze i dziękuje za odp.
Cytat:
No właśnie!!

A ja byłam na basenie i przepłynęłam 20basenów po 25m i taka zrelaksowana poszłam do knajpki wegetariańskiej.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 18:04   #3202
funky87
Zakorzenienie

Zjadłam kawałeczek torta
Musialam sie pochwalić i podziękowac za mobilizację, Hypnotic, Wiosenko, Enex ,S(K)

Stary 2008-06-15, 18:04   #3203
brak-nicka
Raczkowanie

Wiem, że to było głupie i na pewno tego nie powtórzę. Nie mam pojęcia co mi odbiło.
brak-nicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 18:09   #3204
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Zjadłam kawałeczek torta
Musialam sie pochwalić i podziękowac za mobilizację, Hypnotic, Wiosenko, Enex ,S(K)
Gratki.

Brak-nicka - mam nadzieję, że to był ostatni taki niemądry pomysł dotyczący odchudzania.... A jak tam inaczej dziś z jedzeniem?
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 18:15   #3205
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
U mnie nadal tak samo. Któraś z Was pytała o psychologa,chyba Ewelka. Jeszcze nie korzystam z niego,ale mam zamiar.
Co dziwne,chyba przez te bieganie mam mniejsze uda,ale za to nadal mam spuchnięty brzuch ...
Agness, sorry ale już mnie irytuje Twoje zachowanie. nie mam do Ciebie siły. nie wierzę, że pójdziesz do tego psycholgoa, wybierasz się już miesiąc, a jak widzę jesteś tak niekonsekwentna w tym, co mówisz, że nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. ja byłam na siebie zła, bo zwlekalam dwa tygodnie z psychologiem. ale umówiłam się na wtorek, a nie gadam, gadam, gadam - jak Ty. a potem co robisz? zarzucasz nam, że ignorujemy Twoje posty. no, genialnie po prostu. co mamy robić, skoro to Ty ignorujesz nas, gdy namawiamy Cię, abyś poszła do tego lekarza? może to my powinnyśmy się zdenerwować? narzekasz na swoją figurę, cały czas Ci coś w sobie nie pasuje a rada jest jedna- PSYCHOLOG. bo inaczej całe życie będziesz zamęczać siebie (i innych - bo ile można utwierdzać kogoś w przekonaniu, że jest ładny i że nie powinien być na r.) tym, że jesteś gruba i brzydka, choć tyle w tym prawdy, ile wody na pustyni. weź się za siebie (psycholog...) a nie tkwij w jednym miejscu i użalaj się nad własnym życiem. masz super chłopaka, fajnych znajomych a Ty nic nie widzisz, jesteś zbyt zajęta sobą. a pomoc masz na wyciągnięcie ręki. no ale cóż. dopóki nie pójdziesz do psychologa, nie będę Cię pocieszać, wybacz. bo Twoja postawa w tym momencie (od dłuższego czasu) to po prostu marazm i bierność. my mamy za Ciebie rozwiązać problemy? proszę Cię. jeśli chcesz rady (bo chcesz, skoro denerwujesz się, że Cię ignorujemy), z której i tak nie korzystasz, to chyba powinnaś zwierzać się pamiętnikowi proszę Cię - postanów coś i to zrealizuj. nie wiem, czy tylko mnie na tym forum razi Twoje zachowanie, ale cóż. jeśli tak, trudno.

Funky - Gratuluję to sukces

Stary 2008-06-15, 18:21   #3206
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

B R A W O

dla

FUNKY

Photoblog
Stary 2008-06-15, 18:22   #3207
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

B R A W O

dla

FUNKY

Funkuś, a reszta posiłków ? mama pewnie była strasznie szczęśliwa

Stary 2008-06-15, 18:28   #3208
funky87
Zakorzenienie

Cytat:

B R A W O

dla

FUNKY

Hypnotic jesteś megaaaaa:cmok :

Cytat:

Funkuś, a reszta posiłków ? mama pewnie była strasznie szczęśliwa
Mama bardzo , zresztą wszyscy byli zdziwieni, zszokowani i szcześliwi, tata patrzył podejrzliwie czy zjem i chyba miał już na końcu języka " co nie przejdzie, bo to słodkie" , no ale nie mogłam im tego zrobić, nie dziś to ich święto
reszty posiłków jeszcze nie było, jest ciężko ale cieszę sie że choć to mi sie udało, tylko pogoda powstrzymała mnie od roweru.
Stary 2008-06-15, 18:31   #3209
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Okres dostałam po tabletkach, dokładnie po cyclo-progynova i wystarczylo 1 opakowanie, Bmi miałam wtedy 17,5 z z jedzeniem to wychodziło ok 1800-2000 kcal i powiem szczerze znikoma ilość tłuszczu w diecie , ale wrócił z czego się bardzo ciesze i Tobie również tego życzę,

Maaaasaaakraaa jaka z Ciebie laseczka Wyglądasz jak modelka, absolutnie się nie odchudzaj bo naprawdę nie masz z czego, a możesz tylko zaszkodzić Sobie,

Agatko- odezwij się , proszę, bo bardzo sie martwię o Ciebie

ps. To było wahanie, dziś znowu 0,5 kg mniej, aż człowiekowi lżej na serduchu Wiem wiem - > panikara ze mnie

Miłego dnia ślicznotki
DziękujęCzyli żeby dostac okres nie ma co kombinowac, potrzeba jest więcej kg, albo mniej niedowagi.

Cytat:
a cześć co tam?

wiecie coooo?

bardzo bardzo dobra decyzja. Chociaz myślałam, ze u Ciebie ok, ale masz rację, zbyt duzo wyrzutów sumienia jak na tak chudziutkie ciałko
Cytat:
Zjadłam kawałeczek torta
Super. I jak sie czujesz? Na pewno to był maciupki kawałeczek, ale spory krok w przód
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 19:36   #3210
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Zjadłam kawałeczek torta

Brawo dla tej pani :OKLASKI::cmo k:

Cytat:
Hypnotic jesteś megaa

Mama bardzo , zresztą wszyscy byli zdziwieni, zszokowani i szcześliwi, tata patrzył podejrzliwie czy zjem i chyba miał już na końcu języka " co nie przejdzie, bo to słodkie" , no ale nie mogłam im tego zrobić, nie dziś to ich święto
reszty posiłków jeszcze nie było, jest ciężko ale cieszę sie że choć to mi sie udało, tylko pogoda powstrzymała mnie od roweru.
A rower dla spaleniaczy dla przyjemności? mam nadzieje że reszta posiłków będzie ładna
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości