|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
no w Polsce to ja "normalnie" nie jadam, tylko po swojemu ED mam od 4 lat, gdyby nie moja glupota po schudnieciu, wpedzenie w depresje, to nie prztytylabym w zeszlym roku 12 kg w 4 miesiace tylko od dawna bylabym na zdrowym U. ale sposob mojego myslenia i tak znacznie sie zmienil, takze chce szybko doprowadzic sie do ladu i wrocic na tor pozytywnego nastawienia, z ktorego zeszlam ponad tydzien temu. i wlasnie, jak napisalas, mam zamiar podbudowac sie w Polsce, odpoczac itp itd, milo spedzic czas i zaczac studia jako wesola dziewczyna, ktora nie miota sie medzy R a objadaniem, musze dojsc do normalnosci w jedzeniu,zanim zaczne sleczec nad ksiazkami,bo inaczej nie bedzie dobrze...wiem to po licealnych doswiadczeniach,kiedy to Ed caly czas mi towarzyszylo...stad w sumie ta roczna przerwa w nauce, ale i tak wolalabym ten rok caly wykreslic z pamieci,bo wlasciwie wszytsko szlo nie tak w kazdej kwestii...
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) Edytowane przez 88niezapominajka88 Czas edycji: 2008-06-15 o 12:46 |
|
|
|
|
#3182 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko to te spodenki o których mi pisałaś na PW? Ciesze się, że je sobie kupiłaś
A z psychologiem to dobra decyzja
|
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te kupuję we wtorek, wiem - szał zakupów ale kurczę, jak myślisz, chyba nie przytyję od tego jedzenia, prawda? jejku, mam większy apetyt i powinnam się cieszyć
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - a ile jesz kalorii,że tak się marwisz,że przytyjesz,jeśli mogę spytać?
![]() Niezapominajko - ale masz świetną figurę U mnie nadal tak samo. Któraś z Was pytała o psychologa,chyba Ewelka. Jeszcze nie korzystam z niego,ale mam zamiar. Co dziwne,chyba przez te bieganie mam mniejsze uda,ale za to nadal mam spuchnięty brzuch
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3185 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() agness ja tez wczoraj biegalam, z kumpela, tą, co mało je, namowila mnie. Troche jej pozazdroscilam naprawde szczuplych ud, ale wiesz co? Naprawde nie to daje szczescie i urode, liczy sie to `coś`. Mozna miec troche tu i ówdzie, to tylko dodaje uroku I wiesz, ze ta moja kolezanka ma niedowage, ale brzuszek ma. Pewnych rzeczy nie da sie zmienic, ale i tak pewnie Twój brzuch jest ładny. A do psychologa to moim zdaniem i tak nie pojdziesz, mowie Ci, zdecydujesz sie dopiero, choc Ci tego nie zycze i oby Cie to ominelo, ale jak bedziesz na skraju zalamania psychicznego, jak ja.
|
|
#3186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja niestety mialam nie 12 kg mniej, ale wiecej tzn zaczelam tyc od 55 kg i utylam do 67-68 wygladalam i czulam sie strasznie ![]() ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Plameczko - ten brzuch to nie wiem,czy wina okresu,czy jedzenia,czy po prostu mi urósł już się w tym gubię ...
znów nawet wody się boję pić ... co do psychologa - wierzę,że tym razem dam radę i pójdę ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzeba znalezc swoj sposob, kazdy jest indywidulany. Tylko pamietaj, nie odchudzaj sie, nie wolno Ci, bo super wygladasz! agness woda nie ma kalorii, mozesz ja pic do woli, najlepiej malymi łyczkami, dzieki temu nie bedziesz sie czula opuchnieta i ten brzuszek tez taki nie bedzie A z reszta gdzies czytalam, ze wystajacy brzuch to efekt jedzenia przez Polakow typowych posilkow przede wszystkim obiadow skladajacych sie chyba z weglowodanow, choc nie jestem pewna, ale chodzi o ziemniaki, makaron.. OT. Aczkolwiek ja z tego nie zrezygnuje No i jeszcze uwarunkowania genetyczne
|
|
#3189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za nic nie moge sobie pozwolic na przytycie, i niedlugo bede sie ladnie stabilizowac, choc w zasadzie to ostatnio sie, chcac nie chcac, stabilizowalam,bo kalorie to pasowaly na U, a nie na R. Agness Ty tak malo jesz,ze brzuch Ci nie urusl, skoro masz okres,to moglas spuchnac (ja tez mam wlasnie i spuchlam przed), no i normalne,ze jak sie je i pije w ciagu dnia,to brzuc nie jest taki jak rano,dlatego wazne,zeby sie wazyc i mierzyc zawsze rano. ja tez mam manie wkrecania sobie, ze przytylam, ale to jak za duzo jem, kiedys to mialam tak jedzac nawet 1000 kcal dziennie, teraz wiem,ze niemozliwe bylo,bym wtedy utyla, wiec zawsze jakis postep w mysleniu...
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Plameczko - tylko,że ja pierwszy raz tak spuchłam podczas okresu ...
ale dobra - minie mam nadzieję . Niezapominajko - może faktycznie masz rację,że to przez okres.
|
|
|
#3191 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez kiedys nie puchlam przed okresem i nadal nie zawsze mi sie to zdarza, ale zauwazylam, ze waga mi wzrasta o 1-1,5 kg, bo akurat tak sie zdarzylo,ze wazylam sie i nastepnego dnia dostawalam okres,choc to byl przypadek,potem waga spadala,wiec stwierdzilam,ze widocznie duzo wody gromadze. teraz jak mam okres to sie ani nie waze ani nie mierze i jest ok,po cos sie zadreczac, minie kilka dni i wszystko wraca do normy
|
|
|
#3192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3193 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj jednak ucięłam kalorie o 400.
A dzisiaj to już w ogóle tragedia. Wyczytałam kiedyś na ulotce tabletek na niedoczynność tarczycy, że jeżeli się przedawkuje to przyspieszy przemiana materii. Więc co zrobiłam? Wzięłam większą dawkę.
|
|
|
|
#3194 |
|
Wtajemniczenie
|
brak nicka nie rob tego nigdy wiecej!
|
#3195 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia, ślicznie wyglądasz na tych zdjęciach!
Pocieszyłyście mnie z tym U. Bo właśnie ja też, nie tyle co wagowo, a objętościowo (kości)... jak długo organizm może się przyzwyczajać, patrząc na to, że jadłam R-owo jakieś 2 lata? |
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!? Przecież przepisana tobie dawka jest ustawiona tak żeby pomóc jak najlepiej! Te tabletki to nie cukierki żeby sobie chrupać podług woliPrzecież te tabsy mają tobie unormować ilości hormonów, z tym się nie żartuje... |
|
|
|
|
#3197 |
|
Wtajemniczenie
|
Anka
to hormony, nie apap. Nie możesz sobie sama regulować dawki! Wiesz, że to może działać też w drugą stronę. Twoja tarczyca zwariuje. Ponieważ będzie dostawała zwiększone dawki tyroksyny to sama przestanie ją produkować i jak odstawisz tabletki to będziesz miała mega niedoczynność!
|
|
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie martwice się o mnie
Czytałam tylko wyrywkowo i napisze narazie do Kryci- Słońce na tych zdjęciach na NK wyglądasz ślicznie, masz przepiękną twarz i figurę, a przede wszystkim jesteś uśmiechnięta i promienna. Natomist na zdjęciach, które przesłałaś mi jak się tu pojawiłam nie tylko byłaś przeraźliwie chuda, ale i bardzo smutna, w Twoim spojrzeniu był ból ![]() Trzymajcie się, postaram się napisac więcej wieczorem.
|
#3199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Szał zakupów! O, mnie się podoba ![]() A co do apetytu to na pewno nie przytyjesz, a bynajmniej nie powyżej tego co powinnaś! Kiedyś widziałam twój post z 2006 roku bodajże w którym napisałaś, że jesz na wieczór lody i orzechy i w ogóle mnóstwo wsuwasz i nie jesteś w stanie przytyć powyżej 47-49 kilo chyba No więc nawet jeśli przytyjesz to tyle co organizm chce! Bo gdybyś jadła jak nie jesteś głodna - na siłę to mogłabyś przytyć, a jeśli odczuwasz głód to znaczy, że twój organizm się upomina o coś czego potrzebuje i nawet jeśli odłoży ten kilogram czy dwa (w co wątpię) to na pewno dlatego, że dojrzewasz, stajesz się kobietą i zmienia Ci się budowa! Nie martw się kochana, bo gdybyś nawet przytyła, a to niemożliwe przy twojej aktywności to i tak będziesz wyglądać szczupło, a pozatym masz cudowny charakter i to jest najważniejsze !
|
|
|
|
|
#3200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo tak sobie ostatnio myślę.. (z okazji mojego zmiennego nastroju, który potrafi w jednym dniu zrobić trzy obroty o 180stopni), że ciągle pocieszamy się czy piszemy 'nie przytyjesz', 'na pewno jesteś szczuplutka, nie masz się czym martwić', 'to na pewno wahania' itd. I te słowa są w 90% na ogół prawdą, nie ma co zaprzeczać. Ale nawet jeśli, to co? nawet jeśli ktoś przytyje, nawet jeśli nie jest chudy i nie wystają mu kości to co z tego? czy to w jakikolwiek sposób zmienia jego samego? no bo o co chodzi w tym wyglądzie, przecież to tylko zewnętrzna, nic nie znacząca warstwa.. wiem, że kilka dni temu pisałam jeszcze zupełnie inne słowa. może już trochę do mnie dotarło, może to tylko chwilowy nastrój, ale na ten dzień wiem, że to jak wyglądamy nie przyczynia się do tego kim jesteśmy i co robimy - a to jest chyba najważniejsze, ważniejsze niż rozmiar XS czy cyferki na wadze.
|
|
#3201 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiosenko ja też wybieram się za niedługo na szał zakupowy ![]() Cytat:
Cytat:
to są HORMONY !!!Cytat:
Cytat:
![]() A ja byłam na basenie ![]() i przepłynęłam 20basenów po 25m i taka zrelaksowana poszłam do knajpki wegetariańskiej.
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam kawałeczek torta
![]() ![]() Musialam sie pochwalić i podziękowac za mobilizację, Hypnotic, Wiosenko, Enex ,S(K) ![]()
|
#3203 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że to było głupie i na pewno tego nie powtórzę. Nie mam pojęcia co mi odbiło.
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę Cię - postanów coś i to zrealizuj. nie wiem, czy tylko mnie na tym forum razi Twoje zachowanie, ale cóż. jeśli tak, trudno. Funky - Gratuluję to sukces
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Funkuś, a reszta posiłków ? mama pewnie była strasznie szczęśliwa
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Hypnotic jesteś megaaaaa
Cytat:
Mama bardzo , zresztą wszyscy byli zdziwieni, zszokowani i szcześliwi, tata patrzył podejrzliwie czy zjem i chyba miał już na końcu języka " co nie przejdzie, bo to słodkie" , no ale nie mogłam im tego zrobić, nie dziś to ich święto ![]() reszty posiłków jeszcze nie było, jest ciężko ale cieszę sie że choć to mi sie udało, tylko pogoda powstrzymała mnie od roweru.
|
|
#3209 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje że reszta posiłków będzie ładna
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

ED mam od 4 lat, gdyby nie moja glupota po schudnieciu, wpedzenie w depresje, to nie prztytylabym w zeszlym roku 12 kg
w 4 miesiace 

Trzeba znalezc swoj sposob, kazdy jest indywidulany. Tylko pamietaj, nie odchudzaj sie, nie wolno Ci, bo super wygladasz! 

!

. A jak tam inaczej dziś z jedzeniem?
proszę Cię - postanów coś i to zrealizuj. nie wiem, czy tylko mnie na tym forum razi Twoje zachowanie, ale cóż. jeśli tak, trudno.