Panny Młode 2009 cz. III - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-16, 14:30   #2071
jaga_2001
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

Przed chwila otrzymalam telefon od tej dziewczyny (E.), o ktorej wczesniej pisalam... Wlasnie rozstala sie z mezem... Co ciekawe, powiedziala, ze bedzie wnosic o rozwod, bo ma juz go i jego rodzine dosc, a malzenstwem sa od... wrzesnia 2007. Maja pol roczne dziecko (planowane!). Wczesniej mieszkali u jej rodzicow. Wczoraj sie przeprowadzili do jego rodzicow, z tymze u nich dom sklada sie z dwoch czesci i mieszkali by w czesci oddzielnie z rodzicami, ale z jego siostra, bo ta nie chciala stamtad isc... (co ciekawe ani ja ani E. jej nie trawimy. Wiec nie dziwie sie, ze sie opierala by sie przeprowadzic. W koncu sie zdecydowala, no i wczoraj, po calej tej imprezie chrzcinowej zabrala z mezem rzeczy i przywiozla do domu meza. A tam, jak weszla do pokoju (byly by dwa, ale jeden zabrala siostra jej meza), to ja szla trafil. Okazalo sie, ze w oknie jest mega dziura! A ona w tej zimnicy i przeciagu ma z dzieciakiem spac... Zapytala sie tesciowej co w takim ukladzie maja zamiar zrobic, to ta cos zaczela sie do niej czepiac (dodam, ze to chrzestna mego TZ, a siostra ojca TZ). Synkowi natomiast czulym glosem tlumaczyla, ze okno sie kupi... Kuzwa, kiedy? Noca? Co ciekawe, jej maz od kilku dni zaczal zabierac kluczyki od samochodu (gdzie zawsze zostawial w stacyjce) i schowal dowod rejestracyjny, gdzie tez byl na wierzchu. E. zabrala swoje rzeczy i wrocila do domu. Gdy sie pakowala to tesciowka nawet palcem nie kiwnela, zeby podejsc, powiedziec, zeby zostala, ze to jakos sie zalatwi. Tylko stala i sie przygladala... Bosz...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 14:38   #2072
kliwia
Zakorzenienie

czyli maż został w tym pokoju z dziurą w oknie u swoich rodziców, a ona z dzieckiem poszła do swoich ?

paranoja.

Sory ale ta rodzina jest dla mnie conajmniej dziwna.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 14:39   #2073
atomufka
Zakorzenienie

Moja mama jeszcze nic mi nie mówiła o wyprawce,ale znając ją na pewno coś tam chowa po szafkach My z moim TŻ mamy już sporo wspólnych rzeczy typu :ręczniki ,pościele, roboty kuchenne itp. siłą rzeczy,bo mieszkamy już ze sobą 3 lata boże jak ten czas zleciał

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 14:40   #2074
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
grill coż za inwestycja a babcia miała gest zostałaś wybrana na pewno się cieszysz
Aż się wzruszyłam jak mi ją dawała. Jeszcze jej nie używałam, bo co nieco umiem już ugotować i mam już swoje nawyki w kuchnii, ale kto wie...
A grill trochę koślawy, ale stoi i jest bardzo mobilny, bo malutki
Stary 2008-06-16, 14:42   #2075
baja_86
Zakorzenienie

No fajną ma Tż rodzinkę, nie ma co. No właśnie i jak jej mąż zareagował, próbował ją zatrzymać, czy razem wrócili
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 14:44   #2076
popscene
Wtajemniczenie

Jaga, bardzo dziwne relacje w tej rodzinie. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji u mnie, o .
Stary 2008-06-16, 14:45   #2077
atomufka
Zakorzenienie

Troche taki brazylijski serial .....Szczerze wspołczuję...

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 14:46   #2078
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

czyli maż został w tym pokoju z dziurą w oknie u swoich rodziców, a ona z dzieckiem poszła do swoich ?

paranoja.

Sory ale ta rodzina jest dla mnie conajmniej dziwna.
Cytat:
No fajną ma Tż rodzinkę, nie ma co. No właśnie i jak jej mąż zareagował, próbował ją zatrzymać, czy razem wrócili
tak, ona z dzieckiem wrocila do domu a mezus zostal przy maminym cycu, ze tak powiem...

Mezus zalozyl raczki i tyel go bylo. Z reszta ja od dawna wiedzialam, ze jesli E. zwiarze sie z nim to bedzie miala z nim przeboje. I nie mylilam sie. To typ pamietnego "tulipana", co lubil kobiety...

Wiem, ze dziwna. No i to bedzie tez moja rodzina. E. juz mnie ostrzega bym sie nie pakowala w malzenstwo z TZ, bo rodzinka mnie zje. Ja juz sie zastanawiam, czy mamy sie budowac na dzialce ojca TZ...

AV by jaga_2001
Stary 2008-06-16, 14:50   #2079
popscene
Wtajemniczenie

Jaga, z tego co pisałaś, to ten ojciec Twojego TŻta też trochę przekombinowany jest (sytuacja z samochodem).
Najważniejsze to nie pakować się w żadne interesy z rodziną i z nią nie mieszkać i nie dać sobie wejść na głowę. Myślisz że skąd się wzięło powiedzenie, że z rodziną wychodzi się dobrze tylko na zdjęciach..
Stary 2008-06-16, 15:04   #2080
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
j

Nooo a Tż podjal decyzje ze jednak nie jedzie do tych czech i bedzie szukal pracy tutaj Dzis ma rozmowe - mam nadzieje ze sie uda
To Super

Cytat:
kurde a ja to sie nic dzisiaj nie naucze chyba Wlasnie dzwonil do mnie facet, ze mam przyjechac w piatek na rozmowe w sprawie pracy do Katowic ;P a raptem 1 CV z glupoty poslalam ;P nooo to juz jestem cala podjarana hehe i zestresowana
Ja dzisiaj też dostałam telefon w sprawie pracy. Jutro mam iść na rozmowę, to moja pierwsza rozmowa w życiu!! w Ogóle to jak dostałam telefon to w szoku byłam, bo babka mnie sie pyta czy składałam papiery do ich salonu, a ja się spytałam skąd ona dzwoni, bo nie usłyszałam, a ona z tego i tego i ja taki zonk, bo do tamtego sklepu nie składałam i jej mówię, no ale sprostowałam, że szukam pracy i że mogę jutro przyjść. Będę miała stresa....

Cytat:
Praca na recepcji w hotelu, nigdy nie pracowalam w hotelu na recepcji ale mysle ze by mi sie podobalo, bo to praca z ludzmi, poza tym sie nie narobisz Zwlaszcza ze chce isc na drugie studia to moze mialabym czas uczyc sie w pracy No ale nie zapeszajmy bo jeszcze nie wiadomo czy mnie przyjma Ale najbardziej cieszyloby mnie to ze bede z Tż czesciej sie widywac bo musialabym sie przeprowadzic do jego miasta
Gdzieś u mnie też widziałam ostatnio ogłoszenie na recepcjonistkę, ale jakoś nie złożyłam papierów, bo nie nie czuję się na siłach. Tam trzeba znać dobrze przynajmniej 2 języki.

Cytat:
heheh mnie mama jeszcze nie wyposaża w takie sprzęty, ale babcia owszem zaczęła od mojej 18 wtedy to dostałam od niej serwis obiadowy, ciocia poszła za jej przykładem i kupiła serwis do kawy w tym samym wzorze, żebym komplet miała
Potem babcia dała mi jeszcze 12 łyżeczek, bo w promocji były wydała mi też swoje nieużywane wysokie szklanki do soku- fajne są podobają mi się akurat
Natomiast pierwszą wspólną rzeczą jaką z Tż sobie sprawiliśmy na nową drogę życia, a raczej los i to w dosłownym słowa znaczeniu to wygrane w losach na balu karnawałowym szklanki do soku
Też mamy jakieś ręczniki, ekspres do kawy i inne pierdoły. Ale takich łyżek i inne zbieraniny od bliskich bym nie chciała, bo jak już będziemy się chcieli kiedyś urządzać, to wszystko chciałabym do kompletu i koloru
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 15:04   #2081
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Jaga, z tego co pisałaś, to ten ojciec Twojego TŻta też trochę przekombinowany jest (sytuacja z samochodem).
Najważniejsze to nie pakować się w żadne interesy z rodziną i z nią nie mieszkać i nie dać sobie wejść na głowę. Myślisz że skąd się wzięło powiedzenie, że z rodziną wychodzi się dobrze tylko na zdjęciach..
Oj, ojciec TZ to kombinator jakich malo. On jakby mogl to by wszystko za darmo sobie pozalatwial... Problem, ze nie rzadko kosztem innych...
No ja wlasnie ucze TZ jak tu robic by rodzinka na glowe nie weszla, ale on niestety, po czesci i stety jest prorodzinny. DLa niego rodzina to swietosc. Jak komus cos sie dzieje, to J. jako pierwszy leci i pomaga... Tylko, ze pozniej go roluja... Bo jest za dobry. A jak sie ma miekkie serce to trzeba miec twarda d**e. Taka prawda. Ja juz od dawna mu powtarzam, ze z rodzina to tylko na zdjeciach dobrze wychodzi i to tez w srodku, bo jak z brzegu to wytnal...
Nawet wczoraj byla taka sytuacja, ze kolega do niego zadzwonil (jego najlepszy, ktorego chce prosic na starszego), by pojechal do niego do Lap i do Bialegostoku przywiozl... Czyli, ze na jego widzimisie ma stracic lacznie prawi 100 km... NAuczyl sie, bo nie raz do TZ bracia i koledzy nocami wydziawnli, pijani, zeby po nich przyjechal, bo oni nie maja czym do domu przyjechac, a TZ zmeczony i zaspany po robocie o 2 nad ranem po nich jechal... Teraz juz sie tak nie daje na szczescie. Ale jeszcze dwa lata temu braciaka, ktory ma zonke i dzieciaki do burdelu wozil. Na prawde.

AV by jaga_2001
Stary 2008-06-16, 15:17   #2082
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Też mamy jakieś ręczniki, ekspres do kawy i inne pierdoły. Ale takich łyżek i inne zbieraniny od bliskich bym nie chciała, bo jak już będziemy się chcieli kiedyś urządzać, to wszystko chciałabym do kompletu i koloru
no ja też chcę sama wszystko wybrać, żeby było takie jakie mi się podoba, ale jak babcia z prezentem przyszła to nie mogłam jej odmówić
Stary 2008-06-16, 15:18   #2083
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
To Super

Ja dzisiaj też dostałam telefon w sprawie pracy. Jutro mam iść na rozmowę, to moja pierwsza rozmowa w życiu!! w Ogóle to jak dostałam telefon to w szoku byłam, bo babka mnie sie pyta czy składałam papiery do ich salonu, a ja się spytałam skąd ona dzwoni, bo nie usłyszałam, a ona z tego i tego i ja taki zonk, bo do tamtego sklepu nie składałam i jej mówię, no ale sprostowałam, że szukam pracy i że mogę jutro przyjść. Będę miała stresa....

Gdzieś u mnie też widziałam ostatnio ogłoszenie na recepcjonistkę, ale jakoś nie złożyłam papierów, bo nie nie czuję się na siłach. Tam trzeba znać dobrze przynajmniej 2 języki.

No to w takim razie trzymam jutro kciuki zeby sie udalo z praca
A co do pracy recepcjonistki to ja znam mozna powiedziec ze dobrze angielski i chorwacki, do tego jeszcze jakies tam podstawy niemieckiego i slowenskiego Ale i tak najbardziej sie boje rozmowy "jezykowej" bo sie boje ze ze stresu zaczne mowic cos w innym jezyku niz mialam heheh Czesto mi sie zdarzalo w liceum na niemieckim ze mialam na koncu jezyka niemieckie slowo a i tak gadalam po angielsku No ale mam nadzieje ze nie bedzie tak zle Ja bylam juz raz na rozmowie o prace w biurze podrozy Tyle ze wtedy to ja to tak z rozpedu tam poszlam bo w ten sam dzien co zlozylam cv zadzwonili czy po poludniu moge przyjsc wiec nie mialam sie czasu stresowac Z jezyka mnie wtedy nie pytali, tylko pytali jakie znam, ale za to duuuuzo kazali na komputrze, jakies pisma pisac i szmery bajery ale dalam rade

Co do lyzeczek itd to darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby Ale ja tez wolalabym sobie pokupowac co mi sie podoba i zeby lyzeczki pasowaly do kompletu itd itp. Niemniej jednak jakby mi ktos sprawil to ok U mnie na razie zadna wyprawka sie nie szykuje chyba Jedyne co mam to czajnik elektryczny "Piotruś" - tak samo ma na imie moj Tż ktory sobie kupilam jak jechalam na stypendium na pol roku do Slowenii i teraz stoi i kurzy sie u mnie na szafie Smiejemy sie z Tż ze to moj posag
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 15:46   #2084
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No to w takim razie trzymam jutro kciuki zeby sie udalo z praca
Nie dziękuję
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 15:49   #2085
Rybulka
Zakorzenienie

Witam dziewczynki
W sobotę byliśmy z TŻem na weselu (na tym, na który zostaliśmy zaproszeni, bo ktoś inny odmówił). Było całkiem fajnie. Coś tam podpatrzyliśmy. Panna młoda miała suknię bez ramiączek i zauważyłam coś, co widziałam już u dwóch innych panien młodych, które miały suknie bez ramiączek- wylewające się na plecach wałeczki tłuszczu... Dla mnie wygląda to mało efektownie... I wcale nie trzeba być grubym...

Co do dzieciaczków, będziemy się o nie starać tuż po ślubie, a babcia TŻa twierdzi, że mamy duże szanse na bliźniaki.

Wyprawkę moja mama zbiera już od zeszłego roku. Mamy jakieś ręczniki, miseczki, naczynia itd.

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie odnosnie drukowania prac. Drukujecie kazda strone oddzienlie na kazdej kartce, czy tak jak w ksiazkach dwie strony na jednej kartce? Zawsze mnie to intrygowalo. No i dajecie komus dodrukowania czy w domu same drukujecie? Wszak to trzeba oddac chyba w kilku egzemplarzach, tak? Wiecie, ja sie jeszcze nie znam.
Ja swoją pracę drukowałam 3 razy jednostronnie (dla recenzenta, promotorki i dla siebie) oraz raz dwustronnie (dla dziekanatu). Prace oprawiłam, tylko egzemplarz do dziekanatu miał być zbindowany.

Cytat:
(...)
No ale tak to jest. Matki corek ciesza sie, bo zyskuja syna, a matki synow cierpia, bo go stracily...

(...)
Oj tak! Coś w tym jest. Moja mama uwielbia TŻa. A że ma 4 córki, to tym bardziej.

Dom, w którym będziemy mieszkać z TŻem nadal się remontuje. W tym roku jeszcze na wymianę czeka 1 kaloryfer, bo reszta jest wymieniona i zrobimy podłogi. W przyszłym roku będzie tapetowanie i malowanie.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
oo to TZ idzie z toba na obronę?? ja jade sama. jakos nie chciałam aby ktos wtedy był (nie wiem czemu)
Mój TŻ był na mojej obronie i kilku egzaminach. Zawsze się z tego cieszyłąm, bo wiedziałam, że niezależnie od tego, co się stanie, na zewnątrz czeka TŻ, który mnie przytuli

Cytat:
(...)
A ja teraz juz w siodmym niebie, przegladam oferty nadmorskich pol namiotowych stwierdzilismy ze pojedziemy do jastrzebiej gory wyjezdzamy w piatek (w czwartek mam obrone) - mam nadzieje ze pogoda dopisze i Tż przestanie marudzic Mam nadzieje ze dobrze nam zrobi ten wspolny wyjazd Ciesze sie (...)
Wspólny wyjazd i odpoczynek może Wam wyjść tylko na dobre

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dziewczyny to juz jutro jejku tak sie stresuję jak nigdy, więc trzymajcie kciuki
(...)
Ty zdolniacho, będzie dobrze!

Cytat:
(...)
Nooo a Tż podjal decyzje ze jednak nie jedzie do tych czech i bedzie szukal pracy tutaj Dzis ma rozmowe - mam nadzieje ze sie uda
(...)
I to jest chyba najlepsza dla Ciebie nowina

Cytat:
kurde a ja to sie nic dzisiaj nie naucze chyba Wlasnie dzwonil do mnie facet, ze mam przyjechac w piatek na rozmowe w sprawie pracy do Katowic ;P a raptem 1 CV z glupoty poslalam ;P nooo to juz jestem cala podjarana hehe i zestresowana
Same dobre nowiny u Ciebie
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 16:27   #2086
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja juz od dawna mu powtarzam, ze z rodzina to tylko na zdjeciach dobrze wychodzi i to tez w srodku, bo jak z brzegu to wytnal...
Hehe, tego nie znalam
Stary 2008-06-16, 17:19   #2087
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
martucha ja myślałam, że Ty już mgr będziesz bronić cos mi się musiało pomieszać
nie nie nie janajpierw licencjata (wczesniej konczylam studium medyczne wiec mam 2 letni poslizg )
Cytat:

kurde musze wreszcie siadac do nauki do obrony Ehhh...
wiedzialam ze zmadrzejke ciesze sie razem z toba.
Cytat:
super kolejna dobra wiadomosc..

jaga dziwna ta rodzinka serio.... mocno dziwna.. balabym sie o to ze ta ziemia to ojca.. i ze cos wymysli.. moze nie teraz ale za 2 - 3 lata...
Stary 2008-06-16, 17:47   #2088
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

jaga dziwna ta rodzinka serio.... mocno dziwna.. balabym sie o to ze ta ziemia to ojca.. i ze cos wymysli.. moze nie teraz ale za 2 - 3 lata...
Ja sie boje i to bardzo. Ale TZ nie w ciemie bity i mowi, ze bedzie chcial, aby ta czesc, z dokladnymi ha byla przepisana na niego. Jak przepisze to nic mu wtedy do tej ziemi.

AV by jaga_2001
Stary 2008-06-16, 18:06   #2089
martucha84
Zakorzenienie

a wogole to wchodze na grupe i mowie do moich dzieci..

Moje kochane Maluszki powiedzcie mi gdzie są płuca...

a jeden Aleksander na to - Ja nie ruszalem...,
myslalam ze umre ze smiechu.....
Stary 2008-06-16, 18:23   #2090
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

heheh mocny jest
Stary 2008-06-16, 18:24   #2091
jaga_2001
Zakorzenienie

hehehe, dobre

AV by jaga_2001
Stary 2008-06-16, 19:01   #2092
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:

heheh dobre

A ja sie ucze i ucze i juz mam stresa - nie wiem co to bedzie w czwartek Nic nie umiem trudne to jak nie wiem i lenia mam
Stary 2008-06-16, 19:18   #2093
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
no ja sie wlasnie o to martwie ze jak moja przyjaciolka zacznie sie starac o bobasa we wrzesniu czy tam pazdzierniku to na moj slub bedzie albo tuz po rozwiazaniu, albo akurat rozwiazanie bedzie na dniach (mam slub 5.09) no a wiadomo, ze z powiedzmy 1miesiecznym czy 2miesiecznym dzieckiem na wesele nie przyjdzie, a znowu w domu zostawic z rodzicami?? przeciez dzidzie trzeba karmic itd itp, a poza tym nie wiem czy w tak krotkim czasie by na tyle wydobrzala ze mialaby sily i ochote na calonocne party A nasza sala jest niestety dosc daleko od niej bo nie mieszka w tym samym miescie co ja, a my tez mamy sale w jeszcze innym miasteczku bo w moim miescie nie ma zadnej interesujacej sali. Dlatego wolalabym zeby zaczekala z tymi staraniami no ale to ich decyzja, nie moja
Jak moja chrzesna wychodziła za mąż to moja mama była już tak całkowicie przed rozwiązaniem i była na weselu w dodatku chyba przez ten zament postanowiłam już wyjść no i w trakcie poprawin moi rodzice szybko musieli zmywać się do domu (a to nie było u nas tylko 2h drogi ) ale w końcu urodziłam się 2 dni po weselu w każdym razie jak tak sobie myśle to mieli ze mną moi rodzice wesoło bo najpierw mama się upierała, żeby wracać na śląsk, a jak już mamie wszystko jedno było, byle by urodzic w szpitalu to mój tata się uparł, że wracają tak więc rozumiem twoje obawy hyhy

Cytat:
Dziewczyny, moja mama jest zapobiegliwa i juz szykuje dla mnie poslubna "wyprawke"... Juz zakupila reczniki, bo fajne byly, miesiste i w promocji, wiec grzech nie kupic... Do tego kupila niebieski, gdzie ja nie trawie kolorowych recznikow... W przeciwinswte do niej... Ja lubie biale jub kremowe. Powiedziala, ze jeszcze dokupi. Poza tym do poki nie mamy domu z TZ to bedziemy mieszkac w moim rodzinnym mieszkaniu (bez rodzinki rzecz jasna), ktore duze nie jest i nie ma gdzie juz czegokolwiek trzymac, bo kazdy kat jest zawalony gratami, a tu musze jeszcze te reczniki upchac. Poza tym myslalam, ze jak sie pobudujemy to sami bedziemy sobie kupowac to co bedziemy chcieli. Na dzien dzisiejszy moj "posag" wyglada nastepujaco:
- robot kuchenny (ktory stoi od lat nieuzywany i sie zastanawiam czy w zwiazku z tym dzialac bedzie wogole,
- welniana posciel (o ile go mole nie zjadly),
- komplet pocieli (o ile go mole nie zjadly, dostalam go od chrzestnej na komunie),
- niebieskie reczniki...
A ja od mojej babci (tej drugiej nie o tej co wczoraj mówiłam, że chce byśmy już mieli dziecko) oprócz kasy dostałam na 18stke pościel szczęke zbierałam z podłogi no a oprócz tego mam tez ręczniki, no i strasznie podoba mi się zestaw do kawy (nieużywany) który już sobie zarezerwowałam
Stary 2008-06-16, 19:25   #2094
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też o mały włos nie umarłam, jak to przeczytałam...

Cytat:
(...)
A ja sie ucze i ucze i juz mam stresa - nie wiem co to bedzie w czwartek Nic nie umiem trudne to jak nie wiem i lenia mam
Jak ja, ucząc się do egzaminu, mówię TŻowi, że nic nie umiem, on twierdzi, że to dobry objaw Dotąd zawsze miała rację. Pewnie Ty też już tyle umiesz, że wydaje Ci się coś zupełnie odwrotnego
Stary 2008-06-16, 19:28   #2095
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

\

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
Jak moja chrzesna wychodziła za mąż to moja mama była już tak całkowicie przed rozwiązaniem i była na weselu w dodatku chyba przez ten zament postanowiłam już wyjść no i w trakcie poprawin moi rodzice szybko musieli zmywać się do domu (a to nie było u nas tylko 2h drogi ) ale w końcu urodziłam się 2 dni po weselu w każdym razie jak tak sobie myśle to mieli ze mną moi rodzice wesoło bo najpierw mama się upierała, żeby wracać na śląsk, a jak już mamie wszystko jedno było, byle by urodzic w szpitalu to mój tata się uparł, że wracają tak więc rozumiem twoje obawy hyhy
Noo w koncu Ty tez chcialas sie pobawic na weselu A co!! No ale rzeczywiscie niezle przezycie Ja to zas bylam przetrzymana o 2 tygodnie ponad i mama miala juz termin ze idzie do szpitala i beda mnie sila wyciagac Jakis tam srodek jej mieli podac na rozkurcze czy nie wiem co No i mama byla juz spakowana ze rano idzie do szpitala, ale z tego stresu zaczela rodzic
Stary 2008-06-16, 19:33   #2096
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
(...)Noo w koncu Ty tez chcialas sie pobawic na weselu A co!! No ale rzeczywiscie niezle przezycie Ja to zas bylam przetrzymana o 2 tygodnie ponad i mama miala juz termin ze idzie do szpitala i beda mnie sila wyciagac Jakis tam srodek jej mieli podac na rozkurcze czy nie wiem co No i mama byla juz spakowana ze rano idzie do szpitala, ale z tego stresu zaczela rodzic
Ja też byłam przetrzymana O 9 dni Zresztą, tak jak wszystkie moje siostry... Jakoś się nam na ten świat nie spieszyło
Stary 2008-06-16, 19:42   #2097
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Jak ja, ucząc się do egzaminu, mówię TŻowi, że nic nie umiem, on twierdzi, że to dobry objaw Dotąd zawsze miała rację. Pewnie Ty też już tyle umiesz, że wydaje Ci się coś zupełnie odwrotnego
nooo ja zwykle tak mam ze jak po jakims kolosie wydaje mi sie ze nie za dobrze mi poszlo to potem dostaje super ocene, a jak mi sie wydaje ze super mi poszlo to potem sie okazuje, ze tu czegos nie napisalam, tu cos nie do konca i w efekcie sie rozczarowuje No ale zwykle mi sie wydaje ze nie umiem a potem jest ok w miare Tyle ze tym razem to nawet jeszcze wszystkiego nie przerobilam, bo czytajac to mysle o wakacjach Poza tym jeden wyklad to byly takie nudy i tyle pojec ze choc teoretycznie to przerobilam to nic o tym nie wiem

Cytat:
Ja też byłam przetrzymana O 9 dni Zresztą, tak jak wszystkie moje siostry... Jakoś się nam na ten świat nie spieszyło
heheh juz wtedy wiedzialysmy ze nie ma sie gdzie pchac
Stary 2008-06-16, 19:58   #2098
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
wcale sie nie dziwie ze sie niepchalas nie ma doczego
Stary 2008-06-16, 19:58   #2099
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
nooo ja zwykle tak mam ze jak po jakims kolosie wydaje mi sie ze nie za dobrze mi poszlo to potem dostaje super ocene, a jak mi sie wydaje ze super mi poszlo to potem sie okazuje, ze tu czegos nie napisalam, tu cos nie do konca i w efekcie sie rozczarowuje No ale zwykle mi sie wydaje ze nie umiem a potem jest ok w miare Tyle ze tym razem to nawet jeszcze wszystkiego nie przerobilam, bo czytajac to mysle o wakacjach Poza tym jeden wyklad to byly takie nudy i tyle pojec ze choc teoretycznie to przerobilam to nic o tym nie wiem (...)
Ja tam zazwyczaj wiem jak mi poszło. Czuję, że źle, to rzeczywiście wychodzi potem, że miałam rację. Tylko, że mój TŻ powtarza mi zawsze "E tam, tylko tak mówisz, a na pewno dobrze Ci poszło".
Np. poniedziałkowy egzamin był bardzo trudny i wiedziałam, że nie poszło mi za dobrze. Mówiłam to TŻowi, a on jak zwykle swoje, że pewnie mi się tak tylko wydaje itd. I co wyszło? Za kilka godzin były wyniki i przy moim nazwisku "ndst"... I wiecie co sobie pomyślałam? Po pierwsze: "No! Wreszcie wyszło na moje!", a po drugie: "Kurde, tym razem moje czerwone majtki nie zadziałały...". Bo ja mam taką tradycję, że zawsze na ezgamin zakładam czerwone studniówkowo-maturalne majtki I zawsze egzaminy zdawałam.
Po tym poniedziałkowym ogłoszeniu wyników, poszłam jednak zobaczyć swój test i okazało się, że zaliczyłam, bo kobieta, która go sprawdzała, źle policzyła mi punkty... Nigdy do tej pory nie chodziłam sprawdzać testów itd., a tym razem miałam jakiegoś czuja.
No więc wyszło na to, że TŻ znowu miał rację, a majteczki mnie nie zawiodły
Stary 2008-06-16, 20:09   #2100
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam zazwyczaj wiem jak mi poszło. Czuję, że źle, to rzeczywiście wychodzi potem, że miałam rację. Tylko, że mój TŻ powtarza mi zawsze "E tam, tylko tak mówisz, a na pewno dobrze Ci poszło".
Np. poniedziałkowy egzamin był bardzo trudny i wiedziałam, że nie poszło mi za dobrze. Mówiłam to TŻowi, a on jak zwykle swoje, że pewnie mi się tak tylko wydaje itd. I co wyszło? Za kilka godzin były wyniki i przy moim nazwisku "ndst"... I wiecie co sobie pomyślałam? Po pierwsze: "No! Wreszcie wyszło na moje!", a po drugie: "Kurde, tym razem moje czerwone majtki nie zadziałały...". Bo ja mam taką tradycję, że zawsze na ezgamin zakładam czerwone studniówkowo-maturalne majtki I zawsze egzaminy zdawałam.
Po tym poniedziałkowym ogłoszeniu wyników, poszłam jednak zobaczyć swój test i okazało się, że zaliczyłam, bo kobieta, która go sprawdzała, źle policzyła mi punkty... Nigdy do tej pory nie chodziłam sprawdzać testów itd., a tym razem miałam jakiegoś czuja.
No więc wyszło na to, że TŻ znowu miał rację, a majteczki mnie nie zawiodły
no to gratuluje zaliczenia egzaminu Dobrze ze poszlas sprawdzic ten test
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości