|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
Przed chwila otrzymalam telefon od tej dziewczyny (E.), o ktorej wczesniej pisalam... Wlasnie rozstala sie z mezem... Co ciekawe, powiedziala, ze bedzie wnosic o rozwod, bo ma juz go i jego rodzine dosc, a malzenstwem sa od... wrzesnia 2007.
Maja pol roczne dziecko (planowane!). Wczesniej mieszkali u jej rodzicow. Wczoraj sie przeprowadzili do jego rodzicow, z tymze u nich dom sklada sie z dwoch czesci i mieszkali by w czesci oddzielnie z rodzicami, ale z jego siostra, bo ta nie chciala stamtad isc... (co ciekawe ani ja ani E. jej nie trawimy. Wiec nie dziwie sie, ze sie opierala by sie przeprowadzic. W koncu sie zdecydowala, no i wczoraj, po calej tej imprezie chrzcinowej zabrala z mezem rzeczy i przywiozla do domu meza. A tam, jak weszla do pokoju (byly by dwa, ale jeden zabrala siostra jej meza), to ja szla trafil. Okazalo sie, ze w oknie jest mega dziura! A ona w tej zimnicy i przeciagu ma z dzieciakiem spac... Zapytala sie tesciowej co w takim ukladzie maja zamiar zrobic, to ta cos zaczela sie do niej czepiac (dodam, ze to chrzestna mego TZ, a siostra ojca TZ). Synkowi natomiast czulym glosem tlumaczyla, ze okno sie kupi... Kuzwa, kiedy? Noca? Co ciekawe, jej maz od kilku dni zaczal zabierac kluczyki od samochodu (gdzie zawsze zostawial w stacyjce) i schowal dowod rejestracyjny, gdzie tez byl na wierzchu. E. zabrala swoje rzeczy i wrocila do domu. Gdy sie pakowala to tesciowka nawet palcem nie kiwnela, zeby podejsc, powiedziec, zeby zostala, ze to jakos sie zalatwi. Tylko stala i sie przygladala... Bosz...
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
![]() czyli maż został w tym pokoju z dziurą w oknie u swoich rodziców, a ona z dzieckiem poszła do swoich ? paranoja. Sory ale ta rodzina jest dla mnie conajmniej dziwna. |
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama jeszcze nic mi nie mówiła o wyprawce,ale znając ją na pewno coś tam chowa po szafkach
My z moim TŻ mamy już sporo wspólnych rzeczy typu :ręczniki ,pościele, roboty kuchenne itp. siłą rzeczy,bo mieszkamy już ze sobą 3 lata boże jak ten czas zleciał
|
|
|
|
#2074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A grill trochę koślawy, ale stoi i jest bardzo mobilny, bo malutki
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
No fajną ma Tż rodzinkę, nie ma co. No właśnie i jak jej mąż zareagował, próbował ją zatrzymać, czy razem wrócili
|
|
|
|
#2076 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaga, bardzo dziwne relacje w tej rodzinie. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji u mnie, o
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Troche taki brazylijski serial .....Szczerze wspołczuję...
|
|
|
|
#2078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mezus zalozyl raczki i tyel go bylo. Z reszta ja od dawna wiedzialam, ze jesli E. zwiarze sie z nim to bedzie miala z nim przeboje. I nie mylilam sie. To typ pamietnego "tulipana", co lubil kobiety... Wiem, ze dziwna. No i to bedzie tez moja rodzina. E. juz mnie ostrzega bym sie nie pakowala w malzenstwo z TZ, bo rodzinka mnie zje. Ja juz sie zastanawiam, czy mamy sie budowac na dzialce ojca TZ...
|
|
#2079 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaga, z tego co pisałaś, to ten ojciec Twojego TŻta też trochę przekombinowany jest (sytuacja z samochodem).
Najważniejsze to nie pakować się w żadne interesy z rodziną i z nią nie mieszkać i nie dać sobie wejść na głowę. Myślisz że skąd się wzięło powiedzenie, że z rodziną wychodzi się dobrze tylko na zdjęciach.. |
|
|
|
#2080 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
w Ogóle to jak dostałam telefon to w szoku byłam, bo babka mnie sie pyta czy składałam papiery do ich salonu, a ja się spytałam skąd ona dzwoni, bo nie usłyszałam, a ona z tego i tego i ja taki zonk, bo do tamtego sklepu nie składałam i jej mówię, no ale sprostowałam, że szukam pracy i że mogę jutro przyjść. Będę miała stresa....Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem, ze nie rzadko kosztem innych... ![]() No ja wlasnie ucze TZ jak tu robic by rodzinka na glowe nie weszla, ale on niestety, po czesci i stety jest prorodzinny. DLa niego rodzina to swietosc. Jak komus cos sie dzieje, to J. jako pierwszy leci i pomaga... Tylko, ze pozniej go roluja... Bo jest za dobry. A jak sie ma miekkie serce to trzeba miec twarda d**e. Taka prawda. Ja juz od dawna mu powtarzam, ze z rodzina to tylko na zdjeciach dobrze wychodzi i to tez w srodku, bo jak z brzegu to wytnal... ![]() Nawet wczoraj byla taka sytuacja, ze kolega do niego zadzwonil (jego najlepszy, ktorego chce prosic na starszego), by pojechal do niego do Lap i do Bialegostoku przywiozl... Czyli, ze na jego widzimisie ma stracic lacznie prawi 100 km... NAuczyl sie, bo nie raz do TZ bracia i koledzy nocami wydziawnli, pijani, zeby po nich przyjechal, bo oni nie maja czym do domu przyjechac, a TZ zmeczony i zaspany po robocie o 2 nad ranem po nich jechal... Teraz juz sie tak nie daje na szczescie. Ale jeszcze dwa lata temu braciaka, ktory ma zonke i dzieciaki do burdelu wozil. Na prawde.
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też chcę sama wszystko wybrać, żeby było takie jakie mi się podoba, ale jak babcia z prezentem przyszła to nie mogłam jej odmówić
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do pracy recepcjonistki to ja znam mozna powiedziec ze dobrze angielski i chorwacki, do tego jeszcze jakies tam podstawy niemieckiego i slowenskiego Ale i tak najbardziej sie boje rozmowy "jezykowej" bo sie boje ze ze stresu zaczne mowic cos w innym jezyku niz mialam heheh Czesto mi sie zdarzalo w liceum na niemieckim ze mialam na koncu jezyka niemieckie slowo a i tak gadalam po angielsku No ale mam nadzieje ze nie bedzie tak zle Ja bylam juz raz na rozmowie o prace w biurze podrozy Tyle ze wtedy to ja to tak z rozpedu tam poszlam bo w ten sam dzien co zlozylam cv zadzwonili czy po poludniu moge przyjsc wiec nie mialam sie czasu stresowac Z jezyka mnie wtedy nie pytali, tylko pytali jakie znam, ale za to duuuuzo kazali na komputrze, jakies pisma pisac i szmery bajery ale dalam rade ![]() Co do lyzeczek itd to darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby Ale ja tez wolalabym sobie pokupowac co mi sie podoba i zeby lyzeczki pasowaly do kompletu itd itp. Niemniej jednak jakby mi ktos sprawil to ok U mnie na razie zadna wyprawka sie nie szykuje chyba Jedyne co mam to czajnik elektryczny "Piotruś" - tak samo ma na imie moj Tż ktory sobie kupilam jak jechalam na stypendium na pol roku do Slowenii i teraz stoi i kurzy sie u mnie na szafie Smiejemy sie z Tż ze to moj posag
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2085 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
W sobotę byliśmy z TŻem na weselu (na tym, na który zostaliśmy zaproszeni, bo ktoś inny odmówił ). Było całkiem fajnie. Coś tam podpatrzyliśmy . Panna młoda miała suknię bez ramiączek i zauważyłam coś, co widziałam już u dwóch innych panien młodych, które miały suknie bez ramiączek- wylewające się na plecach wałeczki tłuszczu... Dla mnie wygląda to mało efektownie... I wcale nie trzeba być grubym... Co do dzieciaczków, będziemy się o nie starać tuż po ślubie, a babcia TŻa twierdzi, że mamy duże szanse na bliźniaki . Wyprawkę moja mama zbiera już od zeszłego roku . Mamy jakieś ręczniki, miseczki, naczynia itd.Cytat:
Cytat:
. Moja mama uwielbia TŻa. A że ma 4 córki, to tym bardziej . Dom, w którym będziemy mieszkać z TŻem nadal się remontuje . Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ty zdolniacho, będzie dobrze! Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
ciesze sie razem z toba.![]() Cytat:
jaga dziwna ta rodzinka serio.... mocno dziwna.. balabym sie o to ze ta ziemia to ojca.. i ze cos wymysli.. moze nie teraz ale za 2 - 3 lata...
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
a wogole to wchodze na grupe i mowie do moich dzieci..
Moje kochane Maluszki powiedzcie mi gdzie są płuca... a jeden Aleksander na to - Ja nie ruszalem..., myslalam ze umre ze smiechu.....
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe, dobre
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja sie ucze i ucze i juz mam stresa - nie wiem co to bedzie w czwartek Nic nie umiem trudne to jak nie wiem i lenia mam
|
|
|
|
|
#2093 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w dodatku chyba przez ten zament postanowiłam już wyjść no i w trakcie poprawin moi rodzice szybko musieli zmywać się do domu (a to nie było u nas tylko 2h drogi ) ale w końcu urodziłam się 2 dni po weselu w każdym razie jak tak sobie myśle to mieli ze mną moi rodzice wesoło bo najpierw mama się upierała, żeby wracać na śląsk, a jak już mamie wszystko jedno było, byle by urodzic w szpitalu to mój tata się uparł, że wracają tak więc rozumiem twoje obawy hyhy Cytat:
szczęke zbierałam z podłogi no a oprócz tego mam tez ręczniki, no i strasznie podoba mi się zestaw do kawy (nieużywany) który już sobie zarezerwowałam
|
|
#2094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dotąd zawsze miała rację . Pewnie Ty też już tyle umiesz, że wydaje Ci się coś zupełnie odwrotnego |
||
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
\
Cytat:
A co!! No ale rzeczywiscie niezle przezycie Ja to zas bylam przetrzymana o 2 tygodnie ponad i mama miala juz termin ze idzie do szpitala i beda mnie sila wyciagac Jakis tam srodek jej mieli podac na rozkurcze czy nie wiem co No i mama byla juz spakowana ze rano idzie do szpitala, ale z tego stresu zaczela rodzic
|
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O 9 dni Zresztą, tak jak wszystkie moje siostry... Jakoś się nam na ten świat nie spieszyło
|
|
|
|
|
#2097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale zwykle mi sie wydaje ze nie umiem a potem jest ok w miare Tyle ze tym razem to nawet jeszcze wszystkiego nie przerobilam, bo czytajac to mysle o wakacjach Poza tym jeden wyklad to byly takie nudy i tyle pojec ze choc teoretycznie to przerobilam to nic o tym nie wiem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma doczego
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Np. poniedziałkowy egzamin był bardzo trudny i wiedziałam, że nie poszło mi za dobrze. Mówiłam to TŻowi, a on jak zwykle swoje, że pewnie mi się tak tylko wydaje itd. I co wyszło? Za kilka godzin były wyniki i przy moim nazwisku "ndst"... I wiecie co sobie pomyślałam? Po pierwsze: "No! Wreszcie wyszło na moje!", a po drugie: "Kurde, tym razem moje czerwone majtki nie zadziałały..." . Bo ja mam taką tradycję, że zawsze na ezgamin zakładam czerwone studniówkowo-maturalne majtki I zawsze egzaminy zdawałam.Po tym poniedziałkowym ogłoszeniu wyników, poszłam jednak zobaczyć swój test i okazało się, że zaliczyłam, bo kobieta, która go sprawdzała, źle policzyła mi punkty... Nigdy do tej pory nie chodziłam sprawdzać testów itd., a tym razem miałam jakiegoś czuja . No więc wyszło na to, że TŻ znowu miał rację, a majteczki mnie nie zawiodły
|
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze poszlas sprawdzic ten test
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

Maja pol roczne dziecko (planowane!). Wczesniej mieszkali u jej rodzicow. Wczoraj sie przeprowadzili do jego rodzicow, z tymze u nich dom sklada sie z dwoch czesci i mieszkali by w czesci oddzielnie z rodzicami, ale z jego siostra, bo ta nie chciala stamtad isc...
(co ciekawe ani ja ani E. jej nie trawimy.
Wiec nie dziwie sie, ze sie opierala by sie przeprowadzic. W koncu sie zdecydowala, no i wczoraj, po calej tej imprezie chrzcinowej zabrala z mezem rzeczy i przywiozla do domu meza. A tam, jak weszla do pokoju (byly by dwa, ale jeden zabrala siostra jej meza), to ja szla trafil. Okazalo sie, ze w oknie jest mega dziura! 
My z moim TŻ mamy już sporo wspólnych rzeczy typu :ręczniki ,pościele, roboty kuchenne itp. siłą rzeczy,bo mieszkamy już ze sobą 3 lata
boże jak ten czas zleciał 
a babcia miała gest

Ty zdolniacho, będzie dobrze!
Ehhh...