|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II
Mocne kciuki za dzisiejsze wizyty!
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się muszę brać za sprzątanie, bo dom zarasta brudem...
![]() Także ruszam dupke z pod kołdry i czyszczę dom na błysk. W międzyczasie będę was podczytywac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#603 |
|
Rozeznanie
|
Ja również trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
![]() U mnie mdłości odpuściły zupełnie, za to mam wrażenie że coraz większa senność mnie wieczorami ogarnia. A może to już organizm mi się do tego przyzwyczaił, że wcześniej niż zwykle chodzę spać
|
|
|
|
#604 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki za wizyty
moja na 15.40Wieczorem się zorientowałam, że jak tylko położę głowę na płasko, to mdli mnie bardziej,więc przespałam dziś noc bez mocnych mdłości, ale za to z bolącym karkiem. Za to rano mdłości nadrobiły. Dziś pewnie dostanę listę badań do zrobienia. Nie wiem, jak ja jutro pójdę do tego laboratorium. |
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem w pracy i wcinam pieguski od Milki na lepszy dzień :P
Czekam za wieściami z wizyt
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
![]() Czy muszę mówić, jak bardzo mi się nie chce? ![]() Pisałyście o zwierzakach... Jak byłam w pierwszej ciąży to wszyscy jak jeden mąż pytali "A co zrobicie z kotami"? No kurde jak to co?! Wywalę na śmietnik, bo jestem w ciąży? Naprawdę nie kumam czasem logiki ludzi... Ależ mamy dziś wizyt! Trzymam za wszystkie kciuki i nie mogę się doczekać relacji! [dziwnie mi z tych, że Waszych wizyt nie mogę się doczekać, a ze swojej wychodzę z płaczem ]---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() Wciąż mam popołudnia z niemocą, jestem wypompowana, na nic nie mam siły. Nie mówię już o tym, że wciąż dużo rzeczy po przeprowadzce zostało do ogarnięcia ![]()
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dwa psy, jeden rasowy, drugi ze schroniska. I też mi mówili że ten rasowy może zostać bo to przecież nasz mały skarbek, ale ten ze schroniska musi iść out bo jak to tak...
ludzie niech sami siebie wywalą... A wiecie co wam powiem? Uważam, że ten ze schroniska będzie bardziej przyjazny do malucha, bo jemu dużo nie potrzeba. Pełna miska i fotel do spania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
nie rozumiem zupelnie tego uprzedzenia do zwierząt w ciąży, czy przy dziecku
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także... Uważam, że zwierzaki przygarnięte są dużo bardziej wdzięczne
|
|
#610 |
|
Zadomowienie
|
aaby jak dziś poranek?
Dziś chciałam przy kasie w sklepie przepuścić starszego Pana z laską, 2 rzeczy dosłownie kupował, a kolejka na pół sklepu. I się nie zgodził. Ale bardzo miły był, powiedział, że pies na mnie czeka pod sklepem, to mi się bardziej spieszy. Spostrzegawczy A nie znamy się nawet z widzenia. Zagadywał potem. Sam miał 4 jamniki. I na koniec jeszcze dziękował za tę propozycję, że to się teraz rzadko zdarza. A ja się zastanawiam, czy naprawdę się o mojego psa martwił, czy ja po prostu taka zielona w tej kolejce stałam.
|
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej, dziękuję
Staram się brać głęboki oddech, liczę do miliona i jakoś przeżywamy. Obie
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dzisiaj w ogóle na pracy skupić nie mogę...
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dotarło do mnie, że na koniec przyszłego tygodnia zaczynam II trymestr. Na razie całkiem śmiga ta ciąża
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Wcale się nie dziwię!
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie drugi trymestr startuje jakoś 4-6 grudnia
różne terminy mi wychodzą :P
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
Piecze któraś z was domowe chleby na zakwasie?
Dziś robię pierwszy raz od chyba 5 lat i to jeszcze z jakiegoś nowego przepisu. Mega jestem ciekawa jak wyjdzie
|
|
|
|
#616 |
|
Konto usunięte
|
Mój maż bardzo chciał psa i to owczarka długowłosego
Heloł, powiedziałam że mogę się zgodzić na małego szczura np jorka. Ale nie, to musi być owczarek. To kazałam wybierać albo pies albo dziecko ![]() Nie wiem jak on sobie wyobrażał mieszkanie z takim wielkoludem na 20m gdzie my czasem mało się nie pozabijamy. Pójdzie do pracy na 7 wróci o 19. A z psem ja musiałabym latać. Faceci to mają wyobraźnię. A weź potem coś wynajmij z psem. Z dzieckiem będzie ciężko a z jednym i drugim to już kosmos. Jak ustabilizuje się nam sytuacja mieszkaniowa to wtedy może kupie mu tego psa ( a zacieram rączki bo raczej się to nie wydarzy, więc problem z głowy, nie odczuwam na razie potrzeby posiadania zwierzęcia, no może jakieś sympatyczne patyczaki ) .
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy dwa koty i mamy też ogromną nadzieję, że normalnie zaakceptują maluszka. Nie wyobrażam sobie, że miałabym je z jakiegokolwiek powodu oddać
Aktualnie to moje najukochańsze dzieci ![]() Wg mnie dziecko się powinno od najmłodszych lat wychowywać ze zwierzakami ![]() Kciuki za wizyty dziś dziewczyny!
|
|
|
|
#618 |
|
Rozeznanie
|
Witam. Z rana. Ja już w kolejce. Powodzenia wszystkim wizytującym.
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam rano na pobraniu krwi na to wszystko, co trzeba zrobic na początku... Upuściła mi chyba z pół litra krwi, muszę się nawodnić dziś koniecznie
Bardzo się boję glukozy, trzymajcie kciuki, żeby wyszła dobrze
|
|
|
|
#620 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez marze o psie... w zasadzie juz od dzieciństwa
Marzy mi sie jakiś duży typu owczarek niemiecki albo husky. No ale czekam aż sie przeprowadzimy do domu. Nie miałabym sumienia tak wielkiego psa trzymać w mieszkaniu. Niestety dom to perspektywa 10 lat albo i dłużej i ne ukrywam, ze bardzo ubolewam, ze dzieci wychowają sie bez zwierzaków, bo uważam, ze to są niesamowite relacje, które kształtują człowieka na całe zycie. Ja z psem dziadków to z jednej miski jadłam w dzieciństwie Potem lazilismy cały dzien po lesie, a wieczorem spac w jednym lozku wymienialiśmy sie kleszczami
|
|
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze byłam anty psowa ale dlatego że się bałam psów😏
Męża musiałam ado ptować razem z psem no i pokochałam tego psiaka...aczkolwiek w małym mieszkaniu ciężko jest. Pies jest maly więc nie ma źle...ale czasami ciężko. Ale jak ktoś ma większy metraż a tym bardziej dom to pies to rewelacja😄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#622 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wczoraj zrobiłam badanie na cytomegalię i wyszło, że jej nie przechodziłam
Bratowa (lekarka) kiedyś mi powiedziała, że większość osób w przeszłości przechodziło cytomegalię i że głównym nosicielami są dzieci do lat 3, a dokładnie ich kupa, siku i chyba ślina. Już przed badaniem tak się cykałam, że myłam ręce 50xdziennie po kontakcie z córeczką. Jak tak dalej pójdzie to za niedługo zacznę unikać swojego dziecka ze strachu ![]() I mam super newsa. Dzisiaj pierwsze co zobaczyłam po wstaniu to był mms od przyjaciółki z dwoma kreseczkami made my day !Powodzenia wszystkim wizytującym! Czekamy na super newsy! Ja czekam w kolejce do stomatologa. |
|
|
|
#623 | |||||
|
Zakorzenienie
|
:Hahaha:
o dokładnie ![]() Cytat:
Cytat:
miała Ok 3-4lat przygarnięta ze schroniska. Była super kochana, skoczna i zabawna, ale niestety nie wzięliśmy pod uwagę ze jej ospałość i brak chęci do zabawy to nie dojrzałość a objaw choroby ![]() Cytat:
Za to szczęście ze nie ma na koty bo maja z moim bratem 2koty i jej mama ma jednego kota. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Poszłam się ubrać, bo kurier miał przyjść i zostawiłam kanapkę na stole. W porę sobie przypomniałam, ale nie wiem czy pies tylko ją wąchał... ![]() Ale przyszła mi książka z face chartami i będę mogła makijaze robić przynajmniej na kartkach
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Triolka wyslalam ci priv
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No coz, sa ludzie... i ludzie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się Cytat:
Ja nie wiem jak na to patrzec, czy od 13 czy 14 tyg sie zaczyna?
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II
Cytat:
i weź je otwórz z ciężkimi siatkami. A sama jak widzę taka sytuacje to trzymam drzwi.
Edytowane przez aankaa092 Czas edycji: 2017-11-23 o 10:52 |
|
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#629 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny to ja się chyba witam dzisiaj w II trymestrze
U mnie dzisiaj 13+0 to chyba wg naszej listy na pierwszej stronie II trym?Kciuki za dzisiejsze wizyty, ale ich dużo.
|
|
|
|
#630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla przyjaciółki! ![]() Cytat:
Biedny kiciuś ![]() Moja przyjaciółka ma alergię na koty do tego stopnia, że wystarczą nasze odwiedziny u nich z alergenami na ubraniach i po krótkim czasie już kicha
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

moja na 15.40

Wywalę na śmietnik, bo jestem w ciąży?
]
ludzie niech sami siebie wywalą... 

A nie znamy się nawet z widzenia. Zagadywał potem. Sam miał 4 jamniki. I na koniec jeszcze dziękował za tę propozycję, że to się teraz rzadko zdarza. A ja się zastanawiam, czy naprawdę się o mojego psa martwił, czy ja po prostu taka zielona w tej kolejce stałam.

Aktualnie to moje najukochańsze dzieci

z badań wyszła leukocytoza, dostaje antybiotyk co drugi dzień w zastrzykach, w pt ma być robiony test na fiv. Trudno nam się z tym pogodzić, bo ma dopiero cztery lata, a był adoptowany od malenkosci i karmiony butelką. 

i weź je otwórz z ciężkimi siatkami. A sama jak widzę taka sytuacje to trzymam drzwi.