![]() |
#361 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniówki '17 Słodkie początki
Cytat:
![]() ![]() No właśnie mój mały ma katar, ale tylko rano ,od kilku dni. Jak katar przejdzie to jeszcze ze dwa tygodnie ze szczepieniem poczekam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
Zobaczę co mi powie. Narazie jestem z niego zadowolona.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie to samo sobie pomyślałam przecież wiele osób żyje od wypłaty do wypłaty. Jeszcze przy małym dziecku tych wydatków jest więcej. Macierzyński powinien być wypłacany od razu. Ty jak się spóźnisz o jeden dzień z zapłatą składki to ponosisz tego konsekwencje a oni 3 miesiące zwlekają i nic im nie można zrobić. Cytat:
Kurczę to moja naprawdę długo śpi. W dzień ma 2x spanie przed południem 1/1,5h i popołudniu 2h nawet czasami ponad 3h pociągnie. A w nocy śpi od 19/20 do 7/8. i trzy karmienia w tym czasie. Chociaż zdarzyło mi się zobaczyć nie raz, że nad ranem jak jej się nie chce spać to sobie po prostu leży po cichu i za jakiś czas zasypia z powrotem. Ale nie zawsze było tak kolorowo ![]() Cytat:
Jejku co to za przychodnia że dzwonią za pacjentem. ![]() Czy wy też to macie, takie rozkojarzenie? Nie mogę się skupić nie wiem czy to od KP, czy co mi jest ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Raczkowanie
|
U mnie z przychodni też dzwonią. Mało tego jadę na konkretną godzinę i tak wchodzę. No z tym macierzyńskim to naprawdę przegięcie było. Zwłaszcza,że w pracy dostaję wypłatę 1 i musiałam prawie całą zwrócić,bo urodziłam 9.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | ||
Rozeznanie
|
Nie miałam na myśli,że jest złym lekarzem
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Nie wiem jak wy to robicie,że wam dzieci tak śpią ![]() ![]() ![]() 3. Dzwonili bo starszy zalega z MMR, a młodego jeszcze nie szczepiłam ![]() ![]() 4. Ja jestem rozkojarzona non stop ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez sharlotka87 Czas edycji: 2017-11-22 o 12:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny ja tez wracam po dłuższej przerwie. Podobno mózg kobiety w ciąży zmniejsza się o około 6% i wraca do swoich rozmiarów około poł roku po porodzie. Pewnie stąd te problemy z koncentracją i pamięcią.
Moja córa jest póki co bezproblemowa. Od niedawna pilnujemy wieczornych godzin kąpieli , jedzenia, spania i coraz lepiej to wychodzi. Kąpiel 19.30, jedzenie około 20 i później spanie. Najczęściej koło 21 już śpi i tak do 6-6.30 rano.Jest więc chwila oddechu bo w ciągu dnia drzemek jest mało, oprócz spacerów bo tu zasypia zaraz jak zamknę drzwi od domu. Pozdrawiam wszystkie Sierpnióweczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pisz częściej ![]() Super, że córa bezproblemowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój dziś je w dzień co dwie godzin. Raz 120, innym 60, ale co dwie godziny z zegarkiem w ręku niemalże. W ogóle dziś kończy 12 tygodni. Nie wiem kiedy i jak to minęło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja Mała ma coraz mniej miejsca w foteliku, a nie waży dużo bo ok 6 kg i 64 cm. Wydaje mi się że jest jej nie wygodnie, może ja ją jakoś źle wsadzam... nie wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
U nas dopiero 08.12 szczepienie. To będzie drugie. Pierwsze przeszło bez echa. Tfu tfu!
Ja w niedziele wyciągnęłam tą wkładkę z fotelika bo juz od dwóch tygodni miałam wrażenie że jakoś tak ściskam synka tymi pasami od góry i główkę mu wciskam na siłę. Nawet nie wszerz a wzdłuż miałam wrażenie że mu źle. Po wyjęciu jest zdecydowanie lepiej i młody wyglądał na bardziej zadowolonego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w foteliku wkładkę już z miesiąc mam wyciągnięta i pasy przełożone wyżej... Może mam jakiś mały fotelik, ale to chyba nie możliwe? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Raczkowanie
|
Mamy 7300 i 62 cm. Zostaliśmy zaszczepieni. Młody do p. Doktora śmiał się,a potem płakał jak nie wiem. Teraz dopiero w styczniu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
Ja też się cieszę,że to za nami.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kuba bardzo szybko dał się uspokoić. Zobaczymy jak będzie teraz. Wydaje mi się im później tym gorzej bo maluchy mogą kojarzyć miejsce i ludzi ze szczepieniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
Hej. Bylam przekonana, że na wizażu cicho bo przestały mi przychodzić powiadomienia na telefon. A tu trzy strony do nadrobienia. Olaboga!
![]() SportMama, ja zauważyłam, że wypłatę z zus-u otrzymuje dość regularnie i w określony dzień. Także już teraz mniej więcej wiem kiedy jej się spodziewać. Tylko za tydzień sierpnia dostałam razem z wrześniem pod koniec września. Potem za październik pod koniec października. Zauważyłam, że kasę dostaje zawsze w ostatni wtorek miesiąca. W październiku co prawda ostatnim wtorkiem był 31-szy a ja dostałam 24-tego pewnie ze względu na święto 1 listopada. Ale jest w tym jakaś regularność. Teraz spodziewam się kasy 28 listopada. Zobaczymy czy się to sprawdzi. Nie wyobrażam sobie by tak długo mi nie płacili. Rozumiem jeszcze miesiąc obsuwy, ale od sierpnia macierzyński i nie masz kasy? Albo pracodawca w kulki poleciał, albo ZUS. Może się dowiedz co i jak? Witam nowa Mamusie. Rozgościć się i odzywaj. ![]() Ale Dziewczęta macie fajne dzieciaczki, że Wam tak długo śpią. Nic tylko gratulować. I to dziewczynki akurat takie spioszki się Wam trafiły. Super. ![]() Mój jest dzisiaj jakiś taki marudny cały wieczór, że mam już ochotę go spakować i wysłać pocztą na jakieś kolonie resocjalizacyjne dla niemowlaków hihi. Jutro kończy trzy miesiące. Czy to jakiś kryzys wieku niemowlęcego? Skok jaki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
Nie, źle się zrozumieliśmy dostałam już w październiku ze spłatą i zastanawiam się kiedy dostanę następną pensje. Ale i tak długo czeka łam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
Ja miałam pieniążki od ZUSU do 20 danego miesiąca ale w listopadzie narazie nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie
Chętnie bym do was dołączyła jeżeli nie macie nic przeciwko. Mój Kubuś urodził się 22 sierpnia (2 tygodnie przed terminem, chociaż od pierwszego swojego usg był o tydzień starszy niż wynikało z karty ;-) Dzisiaj stuknęło nam 3 miesiące i byliśmy akurat na wizycie kontrolnej, ale pani doktor troszkę pokręciła na wagę małego. Urodził się z wagą 3200 a dziś wyszło 5930... Może wpływ na to miały 2 kryzysy laktacyjne, z czego masakryczny z zeszłego tygodnia, z dnia na dzień niemal przestało mi lecieć mleko, musieliśmy sie dokarmiać. Teraz jest lepiej, ale po tym dzisiejszym ważeniu chyba będę musiała bardziej regularnie małego dokarmiać. Z drugiej strony wyczytałam, że dziecko ok 4 miesiąca powinno podwoić swoją wagę urodzeniową, a to powinno się udać, ale z trzeciej strony ;-) jak czytam ile ważą wasze maleństwa, to mój to kruszyna ;-) Chyba, że mamy jednak jakiś problem alergiczny. Jutro wypowie się alergolog, bo skierowała nas doktorka na konsultację. Kubuś ma problem z krostkami na buzi, rzadkim, trochę śluzowatym stolcem i śladowymi (ale jednak) kropkami krwi :-( Tyle na dzisiaj ode mnie, padam na twarz. Muszę się chwilkę zdrzemnąć, zanim mały postawi mnie na nogi ;-) Pozdrawiam was serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, nie wiem czy skok czy nie, ale u mego Mateusza zauważyłam, że jest bardziej marudny pod koniec każdego miesiąca ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozgość się ![]() Kuba przybrał 3 kg to mało? Mój Mateusz urodził się z wagą 3960 a teraz waży 7 kg, czyli też 3 kg więcej, a wczoraj na bilansie p. doktor mówiła, że wszystko super i dokarmiać nie trzeba. Kciuki za wizytę u alergolog. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
Moja córka urodziła się z wagą 3855g, wczoraj ją ważyłam i ma 5800g w wieku 12,5 tyg.Teraz się przez te wasze posty zastanawiam czy nie przybiera za mało...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
Mój też przybrał 3 kg. Nie martwię się. Na zagłodzonego nie wygląda...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
no dziewczyny idziecie jak burza ! tyle stron do nadrobienia, ale to dobrze
![]() nie wiem czy u Was też tak jest,ale jak my nie wyjdziemy na spacer to potem Bruno jakiś taki niedospany jest marudzi itp. Jednak na spacerze śpi godzinę i potem jeszcze w domu,a bez spaceru to jednak te drzemki są 20-30 minutowe. No ale cóż pogoda wczoraj w Warszawie nie rozpieszczała ( deszcz ze śniegiem :/). Myślę nad zakupem jakieś grubej kurtki z kapturem żeby nawet w deszcz/śnieg wyjść z małym choć na chwilę bo jednak spacerowanie z wózkiem i parasolką średnio się sprawdza :/ mój Bruno też przybrał 3 kg i lekarz powiedział, że jest ok. Jakby tak było, że w 4 miesiącu waga ma się podwoić to Bruno na Święta powinien ważyć prawie 10 kg ![]() Ariya ale wiem co czujesz bo też na początku miałam kryzys laktacyjny więc trzymam kciuki za Was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
Ja też zauważyłam,że mały po spacerze funkcjonuje lepiej. Ostatnie dni nie wychodziliśmy,bo pogoda nie taka,a dziś się udało i mały spał,że wszystko porobilam. Muszę kupić jakiś kombinezon,albo śpiworek małemu,bo ten co ma robi się ciasnawy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny.
Też mnie trochę nie było i musiałam nadrabiać. Piszecie o wadze Waszych dzieciaczków, że za mała. Ja natomiast obawiam się, że spasłam tego swojego bąbla. I to tylko na cycku. Rozmiar 68 już jest na styk i raczej zakładam 74, żeby miał trochę luzu. Waga też zacna, bo 7kg. Moja mama i teściowa śmieją się, że już nosić nie mogą, bo ręce bolą. Gorzej, że Jasio zauważył, że z góry świat lepiej widać i chce, żeby go nosić. ![]() Ze spaniem nie jest źle - ma jedno długie spanie w ciągu dnia, około 1-1,5h, wieczorem trochę przysypia na piersi, ale odłożyć się nie da. I około 19 zaczyna się rytuał kładzenia spać. Przy czym wygląda to tak, że kąpiemy, potem go karmię, niby przysypia, ale jak go odłożyć, to mu się nie podoba. I tak się bawimy do 21. sileje, kurtkę jasne, że kup. Ja ze starszym chodziłam na spacery w zimę nawet jak było -15 stopni. Ubrana byłam w 3 warstwy, dzieciak też. I wtedy najlepiej mi spał. Ariya, trzymam kciuki za laktację. Chyba nie przesadzę jak powiem, że każda z nas miała jakiś kryzys laktacyjny. My wkładkę wyjęliśmy już jakiś miesiąc temu, bo Jasio się strasznie denerwował w samochodzie. W ogóle nadal niezbyt lubi jeździć. Dłuższe trasy staram się planować w czasie jego snu dziennego, bo inaczej strasznie płacze, co mnie stresuje. Wolałabym, żeby jazdy odbywały się bez stresu. A podobno dzieci lubią samochodem jeździć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I bardzo lubi jeździć autem. Tylko wsiądzie i spokój. Za to na spacerach mamy przeboje ![]() ![]() A gdzie nam się yaba i lalalalandia podziały? cc też zniknęła.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój to jest kawał puca. Poliki jak u chomika i dwie brody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Witam
Ale pedzicie dziewczyny ![]() Witam nowe koleżanki ![]() Waga to raczej rzecz względna. Najważniejszy jest równomierny przyrost. Choć bywają też momenty kiedy na chwilę dzieci zwalniają i później doganiaja. Różnie bywa. Oprócz przyrostu wagi trzeba wziąć pod uwagę inne czynniki. Ile razy je, czy samo odstawia się od piersi, czy się normalnie wyproznia, czy jest spokojne. Temat rzeka Jeśli chodzi o ogarnianie kilkoro dzieci. Jak urodziłam trzecie to różnica wieku była mniejsza między córkami i było mi łatwiej. Teraz właściwie każde dziecko jest na innym etapie i ma zupełnie inne potrzeby. Czasem ciężko to pogodzić Zazdroszczę wam dziewczyny regularnych spacerów. U nas to kuleje. Antoś ma drzemkę ok 2h 10.30 do 12.30-13 i wtedy mogę coś zrobić w domu. Później jedziemy po dziewczyny. Jeśli wtedy pójdę na spacer to mi zaśnie ok 14 i wtedy do wieczora mam zero spania. A tak to kładę to 15.30 lub 16 na krótką drzemkę. Nie wiem jak inaczej zrobić.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.