♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡ - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-23, 16:20   #691
LoveMessages
Zakorzenienie

Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡

Cytat:
Napisane przez chilly_emily Pokaż wiadomość
Ja niedawno też skróciłam włosy już mnie męczyły takie długie, były zbyt ciężkie, nie mówiąc już o tym, że wszędzie było ich pełno robilam dwa podejścia miesiąc temu z włosów do pasa podcięłam do połowy pleców, a teraz będąc w Polsce skróciłam do ramion

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie było ci mimo wszystko szkoda?

LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 16:21   #692
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ja mam taki ból w nocy jak wstaję siku, nie mogę stanąć na prawą nogę tak strasznie mnie coś boli/kłuje w miednicy. Po nocy jak rozchodzę to już jest ok. A w ogóle to co to ta rwa?
Ja mam tak cały czas od dwóch tygodni. Próbuje to rozchodzić, ale nie da rady. Byłam w galerii i musiałam zadzwonic do W, zeby po mnie przyjechał - nie byłabym w stanie wrocic. To jest tak potworny bol, który sie ciągnie od lędźwi do stopy. Zdarza sie, ze i stopa mo drętwieje. Jak rozgrzeje to jest lepiej, ale nie mogą cały dzień leżeć z termoforem czy jakimiś ogrzewaczami.

We wtorek napewno powiem o tym ginekologowi.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 16:25   #693
Szuuuu
Raczkowanie

O rany, doleciałam do 15 strony i nie wiem kiedy nadrobię tak pedzicie

Ja kupuje D+K bo nie zezwolę na podanie wit K domięśniowo w szpitalu.

A w ogóle to nareszcie się doczekałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 5C2822A9-A7AA-4BCF-86A5-0FFB733DB6F2.jpeg (147,4 KB, 49 załadowań)
Szuuuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 16:36   #694
chilly_emily
Raczkowanie

Trochę było...ale za to teraz jaka wygoda a po porodzie pewnie i tak bym obcięła, bo juz przed ciążą cała łazienka była we włosach a co dopiero jak zaczną wypadać po porodzie no i druga rzecz moje włosy szybko rosną, także nim się obejrzę a na roczku córci znów będą długie

chilly_emily jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 16:37   #695
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o włosy, to nie zauważyłam raczej żadnej zmiany. Z pewnością mniej wypadają. Ale nie wiem czy to zasługa ciazy, czy zmiany kosmetyków jeszcze przed 🤷☠♀️
Za to moje paznokcie tak świrują, że ich nie ogarniam. Do tej pory chodziłam na hybrydę co 3-3,5 tygodnia (taki optymalny czas). Teraz patrzcie na to zdjęcie. Te czarne miałam poprzednio, teraz mam te jasne. I mając te czarne tak szybko mi urosły, że ledwo wytrzymałam 2 tygodnie. Z kolei te jasne teraz rosną wolniej i idę po 3 tygodniach na zmianę
IMG_0293.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
M a g d a l e n a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 16:44   #696
Szuuuu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mrrrr Pokaż wiadomość
Dzien doberek! Klaudetka i glukoza i ketony w moczu? I gla gina to tylko do obserwacji? Może umów sie do diabetologa.. Kurcze lepiej dmuchać na zimne. Nieleczona cukrzyca może mieć bardzo poważnie konsekwencje dla Ciebie i dziecka.

Edit.
Przypomniali mi się, że ktoś pytał jakie mleko modyfikowane na początek 'na wszelki wypadek'. Ja radzę ŻADNE. Na początku mamie jest ciężko, bo dzidzia dużo wisi na cycku, co jest normalne, bo dzięki temu pobudza laktację. Ale jeśli mama lub życzliwa babcia źle to odczytają no to się pojawiają teksty w stylu 'mało mleka', 'chude mleko', 'głodzę dziecko' i w końcu biedna niewyspana matka się łamie i daje butlę. A to prosta droga do zaburzenia laktacji i zmniejszenia produkcji mleka. I dokładnie taką historię obserwuję teraz u znajomej, no ale świata nie zbawię Decyzja o podaniu mm powinna być zawsze poprzedzona konsultacją z certyfikowanym doradcą laktacyjnym. NIE PEDIATRĄ, bo oni mają BARDZO często nieaktualną wiedzę. Sama spotkałam się z lekarzami szerzącymi mity z lat '80, dzięki którym np ja jako dziecko nie byłam karmiona piersią, bo rzekomo po cesarce nie dało się karmić. Ciekawe, bo swojego dziecka po cesarce jakoś nie zagłodziłam, chociaż w 1 i 2 dobie życia faktycznie była dokarmiana. Nie ma proszku w szafce - nie ma pokusy Polecam poczytać bloga Hafiji. To kopalnia wiedzy i bardzo prosto wytłumaczonej.

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
O mamuniu przed znieczuleniem to kiepsko

Nam położna na szkole rodzenia mówiła, ze teraz na szyciu zawsze dają znieczulenie.
To znieczulenie bolało mnie bardziej od zzo:/ darlam ryja jak opętana

Cytat:
NEXT...śliczne mają i do tego dobre jakościowo

o tak, super są. Jeden mam tak piękny ze ciagle na niego patrzę

Lewatywę same ogarniecie dziewczyny z palcem w...
Szuuuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 16:54   #697
Petit_Papillon
luckygirl

Szuuuu No w końcu sie doczekałas

Mi teraz zaczęły włosy lecieć strasznie

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-11-23, 17:11   #698
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M a g d a l e n a Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o włosy, to nie zauważyłam raczej żadnej zmiany. Z pewnością mniej wypadają. Ale nie wiem czy to zasługa ciazy, czy zmiany kosmetyków jeszcze przed 🤷♀️
Za to moje paznokcie tak świrują, że ich nie ogarniam. Do tej pory chodziłam na hybrydę co 3-3,5 tygodnia (taki optymalny czas). Teraz patrzcie na to zdjęcie. Te czarne miałam poprzednio, teraz mam te jasne. I mając te czarne tak szybko mi urosły, że ledwo wytrzymałam 2 tygodnie. Z kolei te jasne teraz rosną wolniej i idę po 3 tygodniach na zmianę
Załącznik 7328766

Mi w ogóle nie rosną, łamią się Ale to pewnie przez niska hemoglobinę.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Jadę na wizytę będę musiała poczekać około 40 min, bo tak autobus niestety, a nie miał kto zawieść dziś

Hadise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 17:14   #699
Malpka
Zakorzenienie

Czekam na ostatnie duże USG , tak więc proszę o kciuki

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 17:17   #700
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Czekam na ostatnie duże USG , tak więc proszę o kciuki

Trzymam mocno !

Stary 2017-11-23, 17:22   #701
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Hadise i Malpka, kciuki za wizyty!

M a g d a l e n a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 17:29   #702
Petit_Papillon
luckygirl

Kciuki za wizyty dziewczyny

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-11-23, 17:33   #703
novakia
Zakorzenienie

Kciuki za wizyty!
Bylam dzis u diabetologa, wszystko spoko, wyniki jej sie podobaja tylko w nocy mam za niski cukier i mowi ze dzidzia glodna w nocy😂 mam jesc kolacje pozniej i jesc produkty wolno rozkladajace sie, moze ktos wie jakie to? Oprocz jajek

Stary 2017-11-23, 17:56   #704
OtTakaJa
Zakorzenienie

Kciuki za wizyty Hadise i Małpko

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 18:04   #705
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

Kciuki za wizyty

ZwariowanaWariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 18:35   #706
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Kciuki dziewczyny!

Stary 2017-11-23, 18:50   #707
karska
Wtajemniczenie

Ja już po wizycie z małym wszystko dobrze, waży ponad kilogram. Ułożony jest główką do dołu. Lekarz mówił, że miał przypadek, że dzidziuś przekręcił się z główki na dole do góry w drodze z usg na salę porodową, więc wszystko jest możliwe
Przeraziła mnie moja waga i trochę zdziwiła. Przytyłam 11 kg co dziwne ważyłam się 2 razy: przed ciśnieniem i po ciśnieniu i różnica była 800g może to z wagą coś nie tak

kolejne wizyty co 3 tygodnie a chyba od 36 lub 37 tygodnia co tydzień
karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 18:58   #708
mrrrr
Raczkowanie

Jajka same w sobie dużo cukru nie maja więc dzidzia w nocy dalej bedzie głodna chyba że do tego kanapeczka Więcej tłuszczu i błonnika opóźnia rozkład i wchłanianie cukrów . Pieczywo ciemne pełnoziarniste np. U mnie orzechy wszelkiej maści powodują cukrową bombę z opóźnionym zapłonem, bo sa tłuste więc może dla Ciebie byłyby w sam raz. A do tego dzidzia będzie mieć mniejsze ryzyko alergii

No i nie puścili mnie ze szpitala. Na ktg zapisały się chwilowe zwolnienia akcji serca jednej dzidzi i będą szukać o co chodzi. Cała w nerwach jestem aż mi słabo. Próbuję sobie tłumaczyć że raz - mam poważne wątpliwości czy dzisiejsza położna ogarnia w ogóle ktg do końca a dwa - może przycisnela po prostu dupcią pępowinę i temu tak wychodzi. Ale nie działa i mózg pracuje na pełnych obrotach.

mrrrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 19:06   #709
affairz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Szuuuu Pokaż wiadomość

Szuuuu mogę wiedzieć dlaczego ? są jakieś przeciwwskazania ? Nie znam się na tym jeszcze... :/

A jeśli chodzi o włosy to u mnie super , jeszcze nie wypadają i zapuszczam !! mam do łopatek obecnie

Edytowane przez affairz
Czas edycji: 2017-11-23 o 19:08
affairz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 19:07   #710
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Wiecie co, mam teraz armagedon z włosami, ujmuję rano i wieczorem mam już tłuste. Normalnie to myłam co 3 dni i były ok a teraz kilka godzin i kluchy. A podobno w ciąży włosy robią się lśniące i piękne😂

Mi sie tez strasznie przetluszczaja. Jak nie wychodze z domu to staram sie myc co 2 dni. Te lsniace wlosy to u mnie chyba od tego przetluszczania Za to mam wrazenie, ze nie wypadaja tak bardzo.
Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
Ja teraz w sobote ide do fryzjera obciąć moje za pas włosy. Zawsze mówiłam że jak zajde w ciąże to je zetne. Już końcówka ciąży więc pora to zrobić. Dla mnie moje włosy to w pewien sposób historia. 5 lat temu poznałam męża, po tygodniu znajomości wyprowadziłam się za ocean, po nie calym roku wyszłam za mąż, wyprowadziliśmy się na Bermudy i te włosy tak rosły ze mną. Teraz rozpoczynam nowy rozdział w życiu i czuje jak ścięcie włosów to reprezentuje. Ale się rozpisałam

O kurcze a myslalam, ze to moj maz jest szalony, bo oswiadczyl mi sie po 5 miesiacach Ja tez niedawno scielam wlosy. Mialam do pasa a teraz troche za lopatki. Bylo mi zal bo moje 20 cm roznilo sie od tych fryzjerki, ale jest mi wygodniej teraz.

Shelby_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 19:14   #711
Petit_Papillon
luckygirl

Ja ścielam włosy po ślubie i po sesji rok temu. Miałam do pasa - lekko za pas (przed studniówka miałam za tyłek), a scielam do ramion i wtedy pierwszy raz pofarbowalam. Zrobiłam sombre.

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2017-11-23, 19:16   #712
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shelby_a Pokaż wiadomość
Bylo mi zal bo moje 20 cm roznilo sie od tych fryzjerki
Haha, to zwykle tak jest

Moje się nie przetłuszczają, wiec korzystam i staram się nie myć czesciej niż muszę

Stary 2017-11-23, 19:31   #713
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hadise Pokaż wiadomość
Mi w ogóle nie rosną, łamią się Ale to pewnie przez niska hemoglobinę.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Jadę na wizytę będę musiała poczekać około 40 min, bo tak autobus niestety, a nie miał kto zawieść dziś

Szkoda że się nie zgadalysmy że też masz wizytę ja jechałam przed 17 do Lublina bym cię zabrała

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Po wizycie wszystko dobrze. Córcia waży 1350 i wszystko odpowiada wiekowi ciąży. Lekarka mówi że ma długie nogi
Ale oczywiście zapomniałam wziąć kasy żeby zapłacić chciałam lecieć do bankomatu takie 10 minut w jedną stronę ale lekarka powiedziała że chyba oszalałam żeby w 30 tygodniu i po CC tyle biegać i mam przynieść na następną wizytę
Gdyby ona wiedziała jak wygląda mój dzień , ciągle w biegu to chyba by mnie do szpitala położyła żeby przystopować ;p

Stary 2017-11-23, 19:35   #714
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudetka Pokaż wiadomość
Hadise, u mnie lekarz mówi że to normalne, w końcu ktoś na tam juz nieźle naciska główką

Ja myślałam, że mi sięwłosy przestaną przetłuszczać, ale nic z tego. Nie wypadaja, ale wiem że po ciąży rusza hormony i będą wylatywać pewnie w sporej ilości

Ja się najbardziej o dziwo stresuje nocą. Budzi mnie ostatnio ból żeber, ciężko mi się oddycha mimo że śpię już w najlepszej możliwej pozycji z poduchą ciążową. Gorzej jest tylko jak za dużo na noc zjem, bo mnie wtedy ciśnie dodatkowo w mostku wtedy muszę wstać i pochodzić sporo, ale posiedzieć w pozycji półleżącej, co wcale nie gwarantuje jak się położe do łóżka że nie wróci
I często się budzę, wogóle żeby zmienić bok to jest tragedia. Czuję się jak foka czy ryba, która się odbija na boki tym swoim cielskiem bez rąk mój mąż chyba sie przyzwyczaił, chociaż skacze wtedy jakby był na łodzi a jak już się rozbudzę tym wszystkim plus obowiązkowe siku to za dużo człowiek myśli i różne rzeczy chodzą po głowie
Lubię czytać Twoje wypowiedzi bo są bardzo skladne i barwne

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Hadise Pokaż wiadomość
Tak właśnie myślałam, więc nie panikowalam i nie dzwoniła od razu do lekarza

A wam też się zrobił cellulit ? Nie miałam na udach, a teraz jest. Czytałam, że to też cellulit hormonalny i znika po ciąży ;p

Ja jak ostatnio zasiadlam w wc na tronie to się przerazilam...niestety. mówisz że może zniknie? Oby....

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
Ja teraz w sobote ide do fryzjera obciąć moje za pas włosy. Zawsze mówiłam że jak zajde w ciąże to je zetne. Już końcówka ciąży więc pora to zrobić. Dla mnie moje włosy to w pewien sposób historia. 5 lat temu poznałam męża, po tygodniu znajomości wyprowadziłam się za ocean, po nie calym roku wyszłam za mąż, wyprowadziliśmy się na Bermudy i te włosy tak rosły ze mną. Teraz rozpoczynam nowy rozdział w życiu i czuje jak ścięcie włosów to reprezentuje. Ale się rozpisałam

Woooo fajna historia. Ja nie jestem taka odważna żeby po tygodniu znajomości udać się tak daleko...ile miałaś wtedy lat???

zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-23, 19:36   #715
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karska Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie z małym wszystko dobrze, waży ponad kilogram. Ułożony jest główką do dołu. Lekarz mówił, że miał przypadek, że dzidziuś przekręcił się z główki na dole do góry w drodze z usg na salę porodową, więc wszystko jest możliwe
Przeraziła mnie moja waga i trochę zdziwiła. Przytyłam 11 kg co dziwne ważyłam się 2 razy: przed ciśnieniem i po ciśnieniu i różnica była 800g może to z wagą coś nie tak

kolejne wizyty co 3 tygodnie a chyba od 36 lub 37 tygodnia co tydzień
Super że wszystko dobrze

Stary 2017-11-23, 19:37   #716
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niedawno też skróciłam włosy już mnie męczyły takie długie, były zbyt ciężkie, nie mówiąc już o tym, że wszędzie było ich pełno robilam dwa podejścia miesiąc temu z włosów do pasa podcięłam do połowy pleców, a teraz będąc w Polsce skróciłam do ramion

Ja dokładnie rok temu scielam 43cm i oddałam na akcję rak&roll. Pomyślcie o tym jak chcecie ściąć sporo z długości bo komuś mogą się przydać te włosy.

Stary 2017-11-23, 19:38   #717
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrrrr Pokaż wiadomość
Jajka same w sobie dużo cukru nie maja więc dzidzia w nocy dalej bedzie głodna chyba że do tego kanapeczka Więcej tłuszczu i błonnika opóźnia rozkład i wchłanianie cukrów . Pieczywo ciemne pełnoziarniste np. U mnie orzechy wszelkiej maści powodują cukrową bombę z opóźnionym zapłonem, bo sa tłuste więc może dla Ciebie byłyby w sam raz. A do tego dzidzia będzie mieć mniejsze ryzyko alergii

No i nie puścili mnie ze szpitala. Na ktg zapisały się chwilowe zwolnienia akcji serca jednej dzidzi i będą szukać o co chodzi. Cała w nerwach jestem aż mi słabo. Próbuję sobie tłumaczyć że raz - mam poważne wątpliwości czy dzisiejsza położna ogarnia w ogóle ktg do końca a dwa - może przycisnela po prostu dupcią pępowinę i temu tak wychodzi. Ale nie działa i mózg pracuje na pełnych obrotach.

Spokojnie , na pewno wszystko jest dobrze ale lepiej niech 5 razy sprawdza i wypuszcza cię uspokojona

Stary 2017-11-23, 19:38   #718
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szuuuu Pokaż wiadomość

Brawo!!!! Jaki będzie metraż bo ławy wydają się ogromne! No chyba że to dom parterowy

Stary 2017-11-23, 19:38   #719
Hadise
Zakorzenienie

Wracam z wizyty. Ogólnie okay. Według jej wagi przytyłam przez miesiąc 6 kg ?! Co jest niemożliwe, bo chyba bym odczuła to na sobie ? Muszę kupić nowe baterie do swojej i to sprawdzić. Niby pacjentki narzekały, że coś nie tak z wagą dzisiaj...

Mierzyłam sobie dziś cm w pasie, udzie itp. nic nie wzrosło od ostatniego pomiaru miesiąc temu. W ciuchach chodzę tych samych. Doła złapałam.

I ogólnie zero słodyczy, bo wynik po glukozie po 1h miałam 169, a norma 170. I powtórka glukozy za 3 tygodnie..

Stary 2017-11-23, 19:38   #720
chilly_emily
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Ja dokładnie rok temu scielam 43cm i oddałam na akcję rak&roll. Pomyślcie o tym jak chcecie ściąć sporo z długości bo komuś mogą się przydać te włosy.

chilly_emily jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości