|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#692 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
We wtorek napewno powiem o tym ginekologowi. |
|
|
|
|
#693 |
|
Raczkowanie
|
O rany, doleciałam do 15 strony i nie wiem kiedy nadrobię tak pedzicie
![]() Ja kupuje D+K bo nie zezwolę na podanie wit K domięśniowo w szpitalu. A w ogóle to nareszcie się doczekałam
|
|
|
|
#694 |
|
Raczkowanie
|
Trochę było...ale za to teraz jaka wygoda
a po porodzie pewnie i tak bym obcięła, bo juz przed ciążą cała łazienka była we włosach a co dopiero jak zaczną wypadać po porodzie no i druga rzecz moje włosy szybko rosną, także nim się obejrzę a na roczku córci znów będą długie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o włosy, to nie zauważyłam raczej żadnej zmiany. Z pewnością mniej wypadają. Ale nie wiem czy to zasługa ciazy, czy zmiany kosmetyków jeszcze przed 🤷☠♀️
Za to moje paznokcie tak świrują, że ich nie ogarniam. Do tej pory chodziłam na hybrydę co 3-3,5 tygodnia (taki optymalny czas). Teraz patrzcie na to zdjęcie. Te czarne miałam poprzednio, teraz mam te jasne. I mając te czarne tak szybko mi urosły, że ledwo wytrzymałam 2 tygodnie. Z kolei te jasne teraz rosną wolniej i idę po 3 tygodniach na zmianę IMG_0293.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#696 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lewatywę same ogarniecie dziewczyny z palcem w...
|
|||
|
|
|
#697 |
|
luckygirl
|
Szuuuu No w końcu sie doczekałas
![]() Mi teraz zaczęły włosy lecieć strasznie
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to pewnie przez niska hemoglobinę.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Jadę na wizytę będę musiała poczekać około 40 min, bo tak autobus niestety, a nie miał kto zawieść dziś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na ostatnie duże USG , tak więc proszę o kciuki
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#701 |
|
Wtajemniczenie
|
Hadise i Malpka, kciuki za wizyty!
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#702 |
|
luckygirl
|
Kciuki za wizyty dziewczyny
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wizyty!
Bylam dzis u diabetologa, wszystko spoko, wyniki jej sie podobaja tylko w nocy mam za niski cukier i mowi ze dzidzia glodna w nocy😂 mam jesc kolacje pozniej i jesc produkty wolno rozkladajace sie, moze ktos wie jakie to? Oprocz jajek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wizyty Hadise i Małpko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#705 |
|
gotowa do działania
|
Kciuki za wizyty
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki dziewczyny!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#707 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie
z małym wszystko dobrze, waży ponad kilogram. Ułożony jest główką do dołu. Lekarz mówił, że miał przypadek, że dzidziuś przekręcił się z główki na dole do góry w drodze z usg na salę porodową, więc wszystko jest możliwe ![]() Przeraziła mnie moja waga i trochę zdziwiła. Przytyłam 11 kg może to z wagą coś nie tak ![]() kolejne wizyty co 3 tygodnie a chyba od 36 lub 37 tygodnia co tydzień
|
|
|
|
#708 |
|
Raczkowanie
|
Jajka same w sobie dużo cukru nie maja więc dzidzia w nocy dalej bedzie głodna chyba że do tego kanapeczka
Więcej tłuszczu i błonnika opóźnia rozkład i wchłanianie cukrów . Pieczywo ciemne pełnoziarniste np. U mnie orzechy wszelkiej maści powodują cukrową bombę z opóźnionym zapłonem, bo sa tłuste więc może dla Ciebie byłyby w sam raz. A do tego dzidzia będzie mieć mniejsze ryzyko alergii![]() No i nie puścili mnie ze szpitala. Na ktg zapisały się chwilowe zwolnienia akcji serca jednej dzidzi i będą szukać o co chodzi. Cała w nerwach jestem aż mi słabo. Próbuję sobie tłumaczyć że raz - mam poważne wątpliwości czy dzisiejsza położna ogarnia w ogóle ktg do końca a dwa - może przycisnela po prostu dupcią pępowinę i temu tak wychodzi. Ale nie działa i mózg pracuje na pełnych obrotach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o włosy to u mnie super , jeszcze nie wypadają i zapuszczam !! mam do łopatek obecnie
Edytowane przez affairz Czas edycji: 2017-11-23 o 19:08 |
|
|
|
|
#710 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to mam wrazenie, ze nie wypadaja tak bardzo.Cytat:
Ja tez niedawno scielam wlosy. Mialam do pasa a teraz troche za lopatki. Bylo mi zal bo moje 20 cm roznilo sie od tych fryzjerki, ale jest mi wygodniej teraz.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#711 |
|
luckygirl
|
Ja ścielam włosy po ślubie i po sesji rok temu. Miałam do pasa - lekko za pas (przed studniówka miałam za tyłek), a scielam do ramion
i wtedy pierwszy raz pofarbowalam. Zrobiłam sombre.
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, to zwykle tak jest
![]() Moje się nie przetłuszczają, wiec korzystam i staram się nie myć czesciej niż muszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Po wizycie wszystko dobrze. Córcia waży 1350 i wszystko odpowiada wiekowi ciąży. Lekarka mówi że ma długie nogi Ale oczywiście zapomniałam wziąć kasy żeby zapłacić chciałam lecieć do bankomatu takie 10 minut w jedną stronę ale lekarka powiedziała że chyba oszalałam żeby w 30 tygodniu i po CC tyle biegać i mam przynieść na następną wizytę Gdyby ona wiedziała jak wygląda mój dzień , ciągle w biegu to chyba by mnie do szpitala położyła żeby przystopować ;p Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale lepiej niech 5 razy sprawdza i wypuszcza cię uspokojona ![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam z wizyty. Ogólnie okay. Według jej wagi przytyłam przez miesiąc 6 kg ?! Co jest niemożliwe, bo chyba bym odczuła to na sobie ? Muszę kupić nowe baterie do swojej i to sprawdzić. Niby pacjentki narzekały, że coś nie tak z wagą dzisiaj...
Mierzyłam sobie dziś cm w pasie, udzie itp. nic nie wzrosło od ostatniego pomiaru miesiąc temu. W ciuchach chodzę tych samych. Doła złapałam. I ogólnie zero słodyczy, bo wynik po glukozie po 1h miałam 169, a norma 170. I powtórka glukozy za 3 tygodnie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

już mnie męczyły takie długie, były zbyt ciężkie, nie mówiąc już o tym, że wszędzie było ich pełno
robilam dwa podejścia miesiąc temu z włosów do pasa podcięłam do połowy pleców, a teraz będąc w Polsce skróciłam do ramion

a co dopiero jak zaczną wypadać po porodzie
no i druga rzecz moje włosy szybko rosną, także nim się obejrzę a na roczku córci znów będą długie
Decyzja o podaniu mm powinna być zawsze poprzedzona konsultacją z certyfikowanym doradcą laktacyjnym. NIE PEDIATRĄ, bo oni mają BARDZO często nieaktualną wiedzę. Sama spotkałam się z lekarzami szerzącymi mity z lat '80, dzięki którym np ja jako dziecko nie byłam karmiona piersią, bo rzekomo po cesarce nie dało się karmić. Ciekawe, bo swojego dziecka po cesarce jakoś nie zagłodziłam, chociaż w 1 i 2 dobie życia faktycznie była dokarmiana. Nie ma proszku w szafce - nie ma pokusy
Polecam poczytać bloga Hafiji. To kopalnia wiedzy i bardzo prosto wytłumaczonej.
przed znieczuleniem to kiepsko

♀️
będę musiała poczekać około 40 min, bo tak autobus niestety, a nie miał kto zawieść dziś 
05.07.2008 

może to z wagą coś nie tak 

chciałam lecieć do bankomatu takie 10 minut w jedną stronę ale lekarka powiedziała że chyba oszalałam żeby w 30 tygodniu i po CC tyle biegać i mam przynieść na następną wizytę